sâmbătă, 27 august 2022

Douglas Macgregor: Consolidarea eşecului în Ucraina


Preiau mai jos opinia colonelului Douglas Macgregor, fost consilier al Secretarului Apărării din Administraţia Trump, veteran decorat şi autor a cinci cărţi. 

Materialul a fost publicat în The American Conservative pe 23 august a.c. 

Într-o scrisoare deschisă intitulată „SUA trebuie să înarmeze Ucraina acum, înainte de a fi prea târziu”, 20 de avocați americani de seamă pentru războiul împotriva Rusiei în Ucraina susțin că conflictul a ajuns într-un un moment decisiv. Pentru a câștiga, insistă autorii, forțele ucrainene au nevoie de o multitudine de echipamente noi, inclusiv reaprovizionarea constantă cu muniție și piese de schimb pentru artilerie, sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă și medie de acțiune - pentru a contracara loviturile aeriene și rachete rusești - dar și muniție ATACMS pentru HIMARS, cu raza de acțiune de 300 km necesară lovirii țintelor militare rusești oriunde în Ucraina sau Crimeea.

Între timp, fluviul inițial de echipamente și muniții de la aliații europeni ai Washingtonului în Ucraina s-a redus la o picătură. Daniel Fiott, un analist militar european de la Vrije Universiteit Brussel, s-a plâns: „Ucraina are nevoie de hardware, nu de declaraţii”. La fel de importantă este instalarea unei oboseali a Europei în ceea ce priveşte refugiaţii.

Cu ceva timp în urmă nemţii și ungurii și-au pierdut răbdarea în faţa fluxului necruțător de refugiați din Europa. Acum polonezii ajung la punctul de saturație. Gospodăriile poloneze se confruntă cu greutăţi teribile. Polonia are una dintre cele mai ridicate rate ale inflației din Europa - 15,6% în iulie - cauzată parțial de războiul din Ucraina. Pe măsură ce condițiile se înrăutățesc în toamnă și iarnă, nu este greu de imaginat ce presiune publică enormă va cădea asupra Berlinului, Varșoviei, Pragăi, Parisului și Romei pentru a se pune capăt războiului din Ucraina.

Adevărul greu de acceptat este acela că introducerea de noi arme nu va schimba rezultatul strategic în Ucraina. Chiar dacă membrii europeni ai NATO, împreună cu Washington DC, au furnizat trupelor ucrainene o nouă tranşă de arme, iar aceasta au ajuns pe front în loc să dispară în gaura neagră a corupției ucrainene, pregătirea și conducerea tactică necesare pentru a conduce operațiuni ofensive complexe este inexistentă în interiorul armatei de 700.000 de oameni a Ucrainei. În plus, există un eșec acut de a recunoaște că Moscova ar reacționa la o astfel de evoluție prin escaladarea conflictului. Spre deosebire de Ucraina, Rusia nu face în prezent mobilizări pentru un război mai mare, dar ar putea face acest lucru rapid.

Liderii militari și civili americani ignoră în mod obișnuit istoria și lecțiile sale. Cel mai important, ei au ignorat importanţa capitalului uman în uniformă, care constituie frecvent marja victoriei în război.

Pe 22 iunie 1941, Wehrmacht-ul german a lansat invazia Rusiei cu mai mulți cai decât tancuri. În cea mai mare parte, forțele terestre germane erau compuse din divizii de infanterie în stilul Marelui Război, dependente de logistica și artilerie trasă de cai. Soldații germani erau indiscutabil excelenți, dar doar o minoritate era echipată cu puterea de foc, mobilitatea și protecția blindată necesare pentru războiul în Europa de Est.

Din milioanele de soldați germani care au mărșăluit în Rusia, aproximativ 450.000 până la 500.000 au fost alocați forței blindate mobile ale Germaniei, puterea ofensivă care și-a zdrobit rapid adversarii polonezi, britanici, olandezi, belgieni și francezi. Acești soldați erau cei mai buni dintre cei mai buni, deţinând echipamentul cel mai modern.

A fost nevoie de patru ani, din 1939 până în 1943, pentru a se uza acest element de bază până la punctul în care ofensivele germane pe scară largă nu mai erau posibile. Punctul critic de reținut este că 55.000 de ofițeri germani au fost uciși în acțiune până în octombrie.

Acești ofițeri germani au fost printre cei mai buni și mai experimentați ofițeri din armată. Ei au efectuat manevrele strălucitoare care au adus Wehrmacht-ul prost echipat la porțile Moscovei într-un război pe trei fronturi – Europa de Vest, Mediterana și Europa de Est. Au condus-o prin ofensivele care au culminat cu bătăliile de la Kursk și El Alamein.

O problemă similară a afectat şi Luftwaffe. Industria germană putea oferi avioane de luptă moderne, dar Luftwaffe nu a putut înlocui pierderile celor mai buni piloți ai săi, la fel cum armata germană nu putea să-și înlocuiască cei mai buni ofițeri.

Între timp, amiralul Isoroku Yamamoto a înțeles mai bine decât oricine importanța capitalului uman în uniformă. Yamamoto nu numai că a vrut să lovească și să anihileze flota americană de la Pearl Harbor, dar a vrut și să pună mâna pe Insulele Hawaii, declarând: „Pentru a învinge marina SUA, trebuie să-i ucidem ofițerii”. Yamamoto a înțeles cât de mult durează pregătirea și pregătirea ofițerilor pentru marină. În cele din urmă, atacul Japoniei asupra Pearl Harbor a permis forțelor americane să omoare tot ce aveau forțele armate imperiale japoneze în aer și pe mare.

Pe vreme de război, ca și pe vreme de pace, capitalul uman este totul. Din păcate, Washingtonul nu acordă aproape nicio valoare, scăzând cu ardoare standardele de admitere pentru soldați și ofițeri. Dacă această atitudine persistă, și probabil că va persista, standardele relaxate se vor răzbuna pe armata Americii atunci când forțele noastre se vor confruntă în luptă directă cu o forță opusă similară ca şi capabilităţi.

John Adams , al doilea președinte al Statelor Unite, a observat: „Faptele sunt lucruri încăpăţânate, şi oricare ar fi dorinţele noastre, înclinaţiile sau îndemnurile pasiunilor noastre, ele nu pot schimba starea faptelor şi a evidenţelor.” Adams încă are dreptate.

Războiul Ucrainei cu Rusia este într-un moment decisiv. Este timpul să-i punem capăt. În schimb, autorii scrisorii caută să întărească eșecul. Ei cer o strategie profund defectuoasă pentru Ucraina, care va duce, în cel mai bun caz, la reducerea Ucrainei la un stat micşorat, fără ieșire la mare, situat între râul Nipru și granița poloneză. Acestea sunt rezultatele unor politici greșite apărute în anii 1990 sub administrația Clinton, cea care a condus Rusia la izolarea politică de Europa și a forţat alierea Moscovei cu Beijingul.

Extinderea NATO la granițele Rusiei nu a fost niciodată necesară și a devenit dezastruoasă pentru Europa. Cu cât războiul cu Rusia durează mai mult, cu atât este mai probabil ca daunele aduse societății ucrainene și armatei acesteia să fie ireparabile. Neutralitatea pe modelul austriac pentru Ucraina este încă posibilă. Dacă Washingtonul insistă să perpetueze războiul Ucrainei cu Rusia, opțiunea neutralității va dispărea, fragila „coaliție a bunelor intenţii” a NATO se va prăbuși, iar Ucraina va deveni noul „om bolnav al Europei ” și va rămâne un catalizator pentru viitorul conflict.


21 de comentarii:

  1. Dacă americanii cred ca pot porni sau opri un război atunci când vor ei, se înșală. Rusii vor lua toată Ucraina, nu doar o parte. Dacă nu o fac acum, peste un an sau doi, vor trebui sa o ia de la capăt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rusia este obligata sa castige deoarece va disparea ca tara odata cu bogatiile sale mult ravnite care si acum in proportie de 50-60% ,sunt deja in mana celor care detin puterea financiara a lumii...dar cum lacomia este mareeeee...vor sfarsi prin a-si potolii lacomia prin atitudinea poporului rus...care este obligata sa -si devoreze fratii sai razvratiti si sa le rupa cativa dinti ,,bolsevicilor ,, hulpavi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar si Nato e obligata sa cistige! Daca pierde minciuna si crimele ies la suprafata

      Ștergere
  3. PAPA DE LA ROMA
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/ambasadorul-vaticanului-convocat-la-mae-ucrainean-dupa-afirmatiile-papei-francisc-despre-asasinarea-dariei-dughina-2061247

    uCRAIna deja dicteaza si ce sa zica Papa de la Roma?
    Cine se cred acesti rusnaci uCRAInieni?
    Ce tupeu jegos tipic rusesc.
    uCRAInienii sunt niste rusi sub acoperire pregatiti sa fie serviti Europei pe post de refugiati care nu vor avea o tara. Si infiltrati in Europa vor schimba structura ei.
    De ce?
    RAZBOIUL PUTIN-SOROS
    Ca nimeni nu are curajul sa casapeasca negrii si africanii adusi in Europa de Soros, si o vor face uCRAInienii in EU.
    uCRAInienii sunt pregatiti de 30 de ani sa joace rolul conducatorilor in Europa, cu tupeu jegos de rusnaci americanizati fortat.
    Care e scopul?
    Pur si simplu amestecarea populatiilor.
    Asta e toata smecheria.
    ROMANIA LUI SOROS
    Ce au facut din Romania?
    Au vrut ca toti romanii sa plece din Romania. Asta au vrut pentru tara noastra Romania./ Si aproape au reusit. Recensamant: 18,2 milioane am ramas. Stii cati trebuia sa fim de fapt in Romania: cam catre 40 de milioane de romani. Numa avorturile romanilor sunt vreo 20 milioane de la 89 pana azi. Ne-au injumatatit, si ne-au luat toti desteptii si i-au angajat la ei.
    Cine a ramas in tara? Lelea Floare si nepotu ei care s-a facut primar peste orasul plin de babe.
    CIAO BELLA CIAO
    Asa ca nu va imaginati ca nu fac ei din Ucraina ce vor.
    Ba da, si o vor disparuta. Si pe ucrainieni toti fugiti ca refugiati in Europa sa ia locul negrilor si africanilor si tiganilor. Uita-te in Romania, deja ucrainienii sunt ca tiganii, doar ca au bolizi de lux. Astia vor fi viitoarea mafie europeana, si ne vom bate peste tot unde mergi de ucrainieni.
    Asa ca Ucraina draga, Ciao Bella Ciao!!! vine catre tine: https://youtu.be/jhgJV0Pg54Y

    NAZISTII COLONIALISTI VS. NAZISTII REFUGIATI
    Nu ai cum sa castigi cu nazistii. A fost cea mai stupida miscare din istorie facuta vreodata in sec. XXI sa te bazezi pe nazisti contra rusilor. E regretabila o asemenea eroare. Se gaseau si alte strategii, dar Inteligenta Artificiala Cuantica poate fi si mega-super-hyper-extra-PROASTA.

    Nazistii nu vor castiga niciodata pe aceasta planeta. Planeta asta nu e facuta pentru nazism. Intotdeauna nazismul pe planeta asta va pierde. iatoria se repeta. Dar e foarte atractiv deoarece ne aflam in apropierea unui cluster dimensional nazist. Si tot mesteresc un tip de nazism care va merge pe planeta noastra.
    Va zic eu ce nazism merge pe planeta noastra: GUCCI style. Doar ala ma idiotilor merge. E singurul nazism care il puteti 'implementa'. Cine nu poarta Gucci sa fie impuscat!!! -> Asta e singurul nazism care va functiona, nazismul Gucci style.
    Atractia nazismului e simpla si imbietoare. Iti da putere prin stiinta si rasism. Rasismul vine automat ca o manusa deoarece esti mai destept. De aceea omul alb nazist cand prinde putere baga sub radical pe negru, african, asiatic deoarece sunt mult mai prosti cu minte si se lasa fraieriti.
    Colonialismul nu e decat o forma pasnica de nazism. In loc de exterminare, le furi resursele pe sute de ani.
    Asa ca tarile occidentale sunt toate naziste deoarece sug de pe alte tari cum ar fi Romania.
    Cei care sug de pe noi nu pot fi decat nazisti, deoarece nu sunt comunisti sa imparta cu tine ceva. Tu meriti ca roman, ce merita toti tiganii care nu mai au tara, adica nimic.
    Asa ca scopul nazistilor ucrainieni nu este sa cucereasca Rusia, ci sa fie cuceriti, ca sa poata toti emigra in Europa si sa isi indeplineasca si ei visul de "o tara ca afara".

    Noi romanii am primit bucuria de a merge in occident,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt 30 milioane de avorturi in Romania din 1990. La o conferinta de anu acesta a Pr Nicolae Tanase ( Valea Plopului) a zis ca sunt 30 mil de avorturi. De ce ? Pentru ca anticonceptionalele sunt pilule Avortive. Pilulele actioneaza Dupa ce celula Ou [deci omuletul nu mai poate sa se dezvolte si sa creasca in burtica mamicii] a fost creata si femeile arunca la WC(!!) viitori ei copii fara ca ea sa stie ca de fapt isi avorteaza proprii copii. Si la nivel subcontient corpul stie, intotdeauna stie ... si dupa aceea te intrebi de ce sunt nervoase si isterice si nu gasesti teren comun de comunicare ...

      Ștergere
  4. Predictiile cuantice arata ca Rusia va cuceri Europa pana in 2035. Dupa ce se va reunii cu Germania si nimeni nu mai pune piedici colaborarii ruso-germane, vor cucerii America pentru totdeauna.
    Care este secretul natiilor lumii?
    Combinarea de ADN intre natii!!!!!!
    Asta e secretul.
    Tampitii din orientul apropiat au zis ca ei vor sa se combine cu gena germanilor.
    Si asa au inceput razboiul din Siria si mersul turcilor in Germania sa creeze o rasa mixta arabo-turca-germana. Care cred ei ca reveniti pe meleagurile orientului vor face ce au facut nemtii la ei.
    Germanii si Rusii sunt cea mai puternica combinatie de pe planeta temuta de Americani.
    Studiati toate combinatiile si vedeti ca nemtii si rusii cand se unesc nu le mai sta nimic in cale.
    E soiul ala de nazism fara sa fie nazism, e superioritate in fata careia sucombi singur. Asa ca Americanii vor face tot posibilul ca Nemtii si Rusii sa fie vesnic certati. Ca asa castiga ei, natiunea mixata cu de toate.
    In America se stie cam toate combinatiile intre rase, si au fost studiate, ce rasa cu ce rasa da rezultate mai bune de colaborare sau care sunt nefaste. Studiile astea sunt incepute prin sec. XIX.
    Asa ca in ziua in care Rusii si Germanii vor fi din nou Frati, Europa se va ridica. Pana atunci vom fi o noua GROAPA DE GUNOI a sec XXI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fizica cuantică nu este așa, deoarece mecanica cuantică nu ne permite să facem predicții absolute despre viitor. Acesta prezice doar probabilitatea ca rezultate diferite să se întâmple. Nu spune nimic despre care se va întâmpla.
      Predicțiile cuantice sunt făcute de calculatoare cuantice, care nu știu ce se va întâmpla dar pot calcula toate scenariile posibile si care ar avea șanse probabilistice mai mari.
      Predicțiile cuantice sunt mai mult statistica documentata decât rezultate sau fapte.
      Deci una dintre variantele calculate de calculatoarele cuantice este ca Rusia va cucerii Europa pana in 2035.
      Revenind la Rusia, oamenii de știință de la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova au creat primul circuit intern de 5 qubiți al țării în aprilie 2021.

      Ștergere
    2. Asta e din seria new age varianta mai evoluată;că de, omului ,,evoluat''îi este nasol să creadă în profețiile sfinților care le au fost relevate însăși de Creator;el crede în orice altceva decât în Sfânta Treime:în guru, în ,,maeștri spirituali'', în ceakăre, în makăre, în tot felul de organizații și secte care mai de care mai ciudate și otrăvitoare, credințe care duc direct lângă cel care influențează din umbră aceste blasfemii la adresa Tatălui Ceresc; adică lângă scaraoschi.

      Ștergere
  5. Ce va face Rusia dupa ce termina cu Ucraina si ajunge dupa Kiev?
    Se va opri?
    Nu se va opri ca tocmai NATO ii vrea in conflict deschis cu Europenii fara armata.
    Dupa care incepe razboiul NATO-Rusia si toti se bazeaza ca NATO va invinge.
    De ce?
    1. NATO stie cat e de slaba, si o da cotita.
    NATO nu va intra niciodata in razboi, o sa constatam toti ca a fost o retorica de luat banii, nici nu exista NATO decat pe hartie. E doar o intelegere in care fiecare tara trimite arme si oameni, cam cum se face cu Ucraina. Asta e NATO, furnizor de echipamente si soldati care nu sunt ai lor. Sunt ai tarilor. Deci NATO e hartie.
    2.Atat Bulgaria, cat si Ungaria fac ceva pe NATO. No sa vezi soldati unguri sau bulgari NATO sa apere Romania. HA-ha-ha!!!! iar americanii de aici la prima racheta vor fugi ca din Afghanistan.
    3.Tampitii dracului au starnit furia Ursului si acum sa ma lupt eu cu Ursu. NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!NOPE!
    Voi veti sta tampitilor ca Zelensky declarand desfiintarea opozitiei.
    Il si vad deja pe iohanis citind mesaje dure la adresa Rusiei, si Arafat care pregateste sacii negrii.
    Domnu Arafat ce strategie aveti contra rusilor?
    Hai Arafat ca esti mare bahai, mare consultant ONU, ai reusit sa faci stat in stat cu firma ta privata, sa ti tragi propria ta administratie statala in statul roman, sa ai propriul serviciu de securitate si serei, sa ai la mana pe sefii de la SRI si Sanatate, ce dracu, esti presedintele Romaniei subterane, nu te mai ascunde, iesi si zi adevarul. E momentul Adevarului. Nu mai ai unde fugii..Ziua Judecatii presedintelui adevarat al Romaniei vine. Si Ceausescu a fost impuscat, nu esti regele Mihai sa faci exceptie, desi stim ca te consideri mostenitorul bahai al reginei Maria, curva engleza bagata noua in suflet sa o consideram mama Romaniei. Deci zi adevarul Arafat, ca esti mare Boer de Romania:
    - Hai zi-ne cum il bati tu pe Putin si il bagi in sacul tau negru. "Arafat si sacul negru" este 'steagul' cu care mergem sa batem pe Putin?
    Domnu Arafat vedeti ca nu a-ti scris bine discursul lui Iohannis ca am reperat aceleasi greseli in limba romana la amandoi. Si nu inteleg de ce il mai tineti pe pozitie pe iohannis cand era mai folositor sa il schimbati cu cineva de origine ucraineana sa fim la moda.
    Va rog d-le Arafat puneti si la noi un Selenski sau macar un Yohannski.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur pentru faptul ca stii multe.Dar de la a stii si pana sa apara un nucleu de oameni romani crestini,se pare ca mai este de luptat.Pa,pa,Serb Ilie Sorinel.0740 398 983.

      Ștergere
  6. "On croit mourir pour la patrie, on meurt pour des industriels." - Anatole France ; L'Humanité 18 Juillet 1922
    Daca oamenii ar refuza sa lupte si ar spune acestor satane parazite cu ifose de regi si stapani sa si-o traga singuri si sa lupte ei si cu neamurile lor de paraziti ucigasi degenerati totul s-ar termina repede, insa cum majoritatea nu prea invata nimic din Istorie, rezultatul este tragic.

    RăspundețiȘtergere
  7. “Cedrii sunatori ai Rusiei”.
    Sunt multi cei ce stiu despre aceste carti dar sunt si mai multi cei ce nu au auzit de ele pana in prezent. Daca doriti sa va conectati sufletele la un altfel de lume ce se afla la un pol opus fata de aceasta in care traieste acum majoritatea umanitatii, va recomand din toata inima parcurgerea acestei lucrari. Este de mare folos, deoarece pentru orice cititor se genereaza o transformare radicala spre bine a modului in care intelege sa isi traiasca si sa aprecieze viata.
    Personajul principal este Anastasia care traieste cu adevarat si in ziua de astazi in taigaua siberiana. Dar nu intr-o casa ci intr-un barlog si nu se hraneste decat cu fructe si seminte pe care pamantul le ofera in mod natural. Animale salbatice precum ursul, lupul, vulpea o slujesc pe Anastasia cu mare responsabilitate. Autorul cartilor, domnul Vladimir Megre, ajunge printr-un context de imprejurari relatat in primul volum sa o cunoasca pe Anastasia. Intre cei doi se leaga o relatie cu totul speciala iar viziunea lui asupra vietii este complet transformata datorita ei. Cartile au fost scrise la cererea Anastasiei, pentru ca ea stie ca ele sunt parte importanta din instrumentul de trezire si transformare a umanitatii, prin mutarea de pe drumul gresit pe care merge, care s-a dovedit pentru mai multe civilizatii ce s-au perindat pe Pamant ca intr-un final conduce la pieire. Anastasia cunoaste despre toate ale lumii noastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anastasia,sau orine ai fi,suna_ma la 0740398983.Multumesc frumos.Pa,pa.

      Ștergere
  8. Roman Incorect Politic27 august 2022 la 12:34

    ...exact ce spuneam ieri... disonanta cognitiva... imi vine rau cind citesc unele comentarii... nu numai agramatismul si incultura ci chiar ideile afisate si dezvoltate in niste planuri care ma lasa interzis, fara de replica, sint cele care ma oripileaza... si totusi... si totusi si astia sint semenii mei, cu aceleasi drepturi ca si mine, la paritate cu mine la vot si la exprimarea ''optiunii'' politice... vad PESTE TOT aceleasi exprimari intr-o limba aproape aproximativ romana, aceleasi idei si concepte mistico-politico-religioase, de la structura mRNA si pina la negarea evolutiei si intoarcerea la salbaticie si a traitului din seminte, la traiul in bordei si din ceea ce ''ne da pamintul''... pai draga madam, te anunt ca nu ai fi putut sa iti afisezi postarea, in lumea aia, din mai multe motive... modul de viata caruia ii faci reclama implica LIPSA tehnologiei, a click-ului, a Internetului, a ceea ce te ''ajuta'' sa-ti aflam opiniile... apoi nu ai mai fi postat asta pentru ca speranta de viata a celor care au trait acele vremuri era pe la 35, 40 de ani... insa, cu tehnologia in mina este simplu sa ''propovaduiesti'' teoria ''intoarcerii la natura''... adica ipocrizie in stare pura... despre celalalt ''postator'' ce sa mai zic? si citesc toate astea acum, cind se desfasoara intr-o adevarata isterie televiziva, ''nunta galaxiei'' cu ''romani adevarati'', ''nationalisti'', ''iubitori de neam si tara''... ''reporteri'' trompete imbracati in costume nationale, transmisii extinse, detalii sordide... ''foamea'' tugulanului de asemenea stiri ne arata nu numai provincialismul si micimea ci ne reflecta si propria imagine, a arogantei si a neostoitei dorinte de epatare, de afisare cu orice pret ca ''sintem cineva'', ca ''eu contez''... cind si spatiul asta, de aici, este invadat de asemenea specimene cred ca deja ma gindesc serios sa renunt de a-l mai vizita... dupa atit de multi ani, aproape de la aparitie... chiar NU VREAU sa ma ''poluez'' cu ceea ce fac eforturi sa ocolesc... stiu si chiar cred ca avem cu totii loc pe Pamint... insa, cind vad ca in locurile frecventate de mine apar cei de care ''fug'', atunci cred ca este mai intelept sa nu mai frecventez asemenea locuri... este vorba de un act de sanitatie din partea mea... asemenea oameni pe care ii vad si aud zilnic imi provoaca simtiri a caror descriere nu-si are locul aici... toata viata mi-am aplicat un principiu... ceea ce imi face rau, indepartez din viata mea, devin paralel cu acel ''ceva''... nu sint elitist dar nici nu pot sa ''functionez'' intr-un asemenea spatiu... tot ceea ce sint eu se revolta impotriva unor asemenea specimene... asadar o sa iau o lunga pauza de la a mai scrie ceva, de a mai comenta... stiu ca nu conteaza, ca miine tot va rasari soarele si ca absolut nimeni n-o sa-mi simta ''lipsa'' ori implicarea... sint constient ca sint doar un insignifiant fir de nisip, un obscur si un nimeni... si tocmai din aceasta cauza disparitia mea va trece, sint sigur, complet neobservata...

    RăspundețiȘtergere
  9. “Extinderea NATO la granițele Rusiei nu a fost niciodată necesară”
    Depinde. Pentru firmele de armament a fost exact ce trebuia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Problema nu e Occidentul problema e Rusia care nu poate sau nu vrea sa aleaga carei tabere doreste sa ii apartina vrea cu Vestul sau cu Orientul.Rusia a avut destul timp sa faca o alegere clara dar i-a fost mai bine sa o lalaie si acum nu ma poate sa faca asta, trebuie sa decida odata ce vrea, la ce tip de civilizatie isi doreste sa adere.Fara asta nu avem decat acest conflict intre Vest si Est.Si numai Rusia poate sa ii puna capat.Problema Rusiei e una singura orice varianta ar alege in niciuna din cel doua variante rusii nu vor fi sefi ,aici e toata tevatura.Daca aleg sa adere la civilizatia de tip occidental nu au nici o sansa sa fie sefi , daca aleg varianta aliantei cu China , Chinezii vor fi vioara intai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusia a ales Asia maestre. Europa are impresia ca da cu biciul economic dar de fapt se auto falgeleaza. Rusia a strans cureaua puternic si pe NS1 desi nu au fost presati pentru ca ii doare la basca.

      Europa e doar o paiata frumos imbracata. Nu are vointa proprie si asta se vede in voiosia cu care se autodistruge. Poti asculta mai atent liderii vestici care iti povestesc cum sa strangem cureaua vre-o 10 ani in fata dusmanului comun. E acelasi discurs ca la Ceausescu in timpul Epocii de Aur.
      Mai intreaba care era starea de spirit in 89 dupa 10 ani de stransura :))

      Ștergere
    2. Rusii au vreut multi ani sa fie parteneri cu EU si NATO, Americanii le-au dat flit, ca vor Rusia in genunchi, si cu resursele exploatate de cine trebuie.

      Ștergere
  11. Biden lasă mii și mii de ilegali să treacă granițele fără vaccinuri.
    Novak Djokovic confirmă că va rata US Open din cauza statutului de vaccin Covid.
    Deci imigrantii ne-vaccinati au voie sa intre in SUA, dar Novak nu are voie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este adevarat. Este exact invers. De aceea ii si lasa sa intre dupa care sunt procesati sa o faca intr o perioada stabilita de mandat. Daca vor sa munceasca trebuie sa fie “UP-To-Date” cu cerintele locale, ...la fel si cu refugiatii ucrii.

      Deci nu mai visati gogomanii, treaba i extrem de urgenta si serioasa.

      Ștergere
  12. https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/cat-au-pierdut-fondurile-de-pensii-pilon-ii-din-banii-contribuabililor-prin-investitia-la-digi-34-mil-lei-in-sapte-luni-17375484

    Vi se duc banii de pensii, domnilor pensionari, investiți in televiziunea securiștilor. Deci securitatea comunistă a pus mana pe pensii si le-a redus corespunzător pentru votanți.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)