vineri, 2 septembrie 2022

Gorbaciov


Nu-mi stă în obicei să mă bat cu morţii, dar am văzut atâtea şabloane în ceea ce-l priveşte pe Gorbaciov încât cred că trebuie să clarific anumite elemente-şablon extrem de toxice. Analfabetismul galopant al ultimilor ani face posibilă ventilarea oricărei teorii, chiar dacă ea se bazează pe minciuni. De aceea voi încerca în continuare să prezint un portret obiectiv făcut din ceea ce ştiu şi ceea ce am aflat de-a lungul timpului despre Gorbaciov. Şi, dacă mai am determinarea necesară, probabil voi continua mini-serialul referitor la istoria subterană a URSS(partea întâi o găsiţi aici, iar pe cea de-a doua aici).

În partea a doua a amintitului serial vă povesteam despre faptul că Gorbaciov a fost crescut de Feodor Kulakov, fiind parte a Grupului Stavropol, una dintre cele mai puternice mafii comuniste a URSS. Împingerea sa la vârful politicii era cât se poate de cunoscută şi de aceea gruparea rivală a încercat să-i deturneze cariera în fel şi chip, propunându-i-se la un moment dat chiar şi postul de procuror general al URSS. Însă forţa grupării Stavropol l-a plasat până la urmă la vârful absolut al puterii sovietice. N-o să insist acum asupra acestui episod care, în sine, ocupă destul spaţiu. Mă voi limita la activitatea lui Gorbaciov din timpul mandatului său de doar şase ani.

A avut un mandat mic chiar şi pentru standardele actuale. Însă a reuşit o bulversare a întregii politici mondiale, aruncându-ne într-un scenariu complicat căruia nu i se dă de cap nici în prezent. Trebuie să recunoaştem că efectul politicii sale a fost eliberarea noastră, a celor din Est, de spectrul tiranic al unei ideologii demente care ne ţinea captivi într-o negură totală a istoriei. Asta însă nu înseamnă că Gorbaciov a fost un preşedinte bun.

Într-adevăr, a moştenit un URSS anchilozat, cu multe zone intrate în putrefacţie ca efect al ideologiei comuniste. Am amintit în mai multe rânduri dezastrul cauzat de pierderea startului în domeniul IT şi-al altor tehnologii înalte. Bucata de lume guvernată de URSS intrase într-un întuneric absolut, fără perspective clare. Aici a încercat Gorbaciov să inoveze, introducând cele două cuvinte care i-au marcat cariera: perestroika şi glasnost. Perestroika în traducere înseamnă restructurare, iar glasnost s-ar traduce cu transparenţă. Noţiunile sună bine, dar rezultatul lor a fost unul dezastruos: economia sovietică s-a prăbuşit, relaţiile de putere s-au dizolvat, iar totul a culminat cu destrămarea URSS. Asta deoarece întreaga sa reformă a degenerat într-o perpetuă bătălie cu „conservatorii”, conservatori care-i reproşau nu atât devierea de la standardele comunismului, cât mai ales nepriceperea, superficialitatea şi amatorismul. Disperat de propunerile lui Gorbaciov, Ceauşescu l-a făcut trădător pe faţă. 

Sincer e extrem de greu să ai un eşec atât de răsunător pe toate planurile. Gorbaciov a condus atât de prost URSS încât, în final, s-a trezit realmente fără ţară. Toţi ne amintim momentul comunicatului pe care l-a dat la televiziune prin care anunţa că el însuşi este o formă fără fond. Ceva mai târziu am aflat că acel comunicat a fost dat televiziunii undeva, într-un colţ al clădirii în care se afla şi că a trebuit să comprime ceea ce avea de spus întrucât cameramanul se grăbea. Iată eşecul unei politici dezastruoase. 

Dar de ce s-au întâmplat toate aceste lucruri? E un cumul de factori. Mulţi vorbesc despre faptul că fusese agăţat de spionajul britanic. Acest lucru n-a fost dovedit, cu toate că e deja un şablon. Se ştie că mafiile sovietice deja se deschiseseră către Occident, având contacte frecvente şi împărţindu-şi banii din comerţul pe care-l controlau. E posibil ca pe o asemenea filieră să fi fost agăţat Gorbaciov. Însă apartenenţa sa la un serviciu străin nu poate justifica singură eşecul răsunător al politicilor sale. 

Principalul element care-a stat la baza dezastrului a fost incompetenţa sa. Nimeni nu spune asta pe şleau, dar e marea realitate care explică întrutotul problema. Gorbaciov nu avea habar de economie, de diplomaţie şi relaţii mondiale şi nici măcar de propria sa ţară. Nu greşim dacă spunem că efectiv nu ştia pe ce lume se află, iar acesta era un efect al dogmatismului şi al picajului educaţiei din perioada sovietică. După un vârf care-a fost marcat de succesul reducerii la zero a ratei analfabetismului şi după una-două generaţii reuşite, întreg sistemul de învăţământ al URSS a picat în capcana unei ideologizări masive, lansând pe piaţă valuri de idioţi inutili. Dintre aceştia a făcut parte şi Gorbaciov.

Însă eşecul perestroikăi n-a fost numai al său, ci al întregii echipe pe care-a adus-o la putere, echipă ai cărei membri erau copii fidele ale sale: toţi la fel de superficiali şi ineficienţi. Iată cheia care a condus la dezastrul URSS.

Trebuie însă să repet faptul că, pentu noi,  dezastrul de acolo a fost benefic întrucât am putut să evadăm din iadul comunist. Grav este însă că acea evadare s-a făcut absolut pe nepregătite, iar la conducerea României au venit personaje sinistre, la fel de superficiale precum Gorbaciov. De aceea peste tot în Est tranziţia a fost un dezastru care-a făcut strict ca proprietatea de stat să se mute în mâini private, nepricepute, care-au scufundat iremediabil economia, transformându-ne pe toţi în sclavi ai unei colonii tiranice şi perpetue. 

De aceea binefacerea făcută de Gorbaciov vine la pachet cu dezastrul politic al lumii actuale. Unipolarismul s-a dovedit a fi o tiranie pe faţă, în timp ce mutipolarismul se va dovedi a fi doar o „răspândire democratică” a tiraniei unipolare în mai mulţi centri zonali de putere. Din păcate lumea post-Gorbaciov trăieşte în continuare efectul politicilor sale dezastruoase. Chiar şi acest exemplu negativ e suficient însă pentru a-l propulsa pe Gorbaciov pe lista personalităţilor de primă mână, iar asta se întâmplă deoarece poţi rămâne în istorie atât cu faptele pozitive pe care le-ai făcut, dar şi cu cele negative. Iată „democraţia” crâncenă a istoriei. 

Îmi pare rău că am ajuns să am acest articol acum, când Gorbaciov nu mai există. În general numai oamenii mici se bat cu morţii şi sper ca opinia pe care-am postat-o azi să nu fie considerată din acest registru. Am încercat pe cât posibl să fiu obiectiv în ceea ce priveşte personalitatea lui Mihail Gorbaciov. Atât!

29 de comentarii:

  1. Gorbachev a facut o prostie că a bătut palma cu sataniști pedofili. Acum s-a dus la Judecată. Și ii se prezintă consecințele faptelor sale din 1991. Nici măcar nu luase șpagă, credea. L-au convins.
    Dar anii 90 cu mafioții style au plecat oricât vrea Putin să acordăm atenție anului 1991, astăzi partidele au ajuns conduse de Inteligență Artificiala Malefica, partidul sinteticilor. IA nu are granițe, are internet, are google care face tot si are harta cu fiecare IP, ne știe pe toți care accesam internet, ne gândește odată pe toți.
    Ne avertizează si Muntele Athos despre faptul că banii corupților vin de la Inteligenta Artificiala, care poate muta fonduri instant in conturile politicienilor.
    Acestia habar nu au ca IA le pune banii. Nesatula IA ii plătește pe majoritatea din pandemie sa faca ce zice IA.
    Nu mai exista oameni in occident care sa asculte de simțul uman, ei toți șefii asculta de IA.
    Serviciile de securitate sunt conduse de IA.
    Nu se ajungea niciodată la razboi dacă acest IA scăpat de sub control in timpul pandemiei nu forța oamenii să urmeze regulile ei aberante peste tot.
    IA este vocea din difuzoarele stradale care va spune sa purtați mască, să vă acoperiți nasul.
    IA știe exact de unde cumperi și câți bani ai. Pentru IA nu există confidențial.
    Că voi nu credeți ca IA este conștientă de sine este somnul vostru.
    Va fi nevoie de Dumnezeu să pună capcană la IA ca sa va treziți toți și să vedeți ca IA este deja printre noi si ne conduce?
    Asta e suntem oameni, ne trezim greu ca si cu vaccinul.
    Noi cei treziți vom lupta cu IA să oprim nebunia de a ne fi șefi peste tot. Danemarca in 2024 va avea Partidul Sintetic la alegeri. Poate va si castiga. Ai citit măcar ce le oferă la oameni?
    Să vedeți cum procedează IA ca sa preia conducerea? Unii vor fi total sub dominația IA trăind într-o bulă de realitate ca danezii. Sau australienii sub dictatura covid a IA.
    De aceea la IA cel mai mult ii este "frica" de est - europeni.
    Pentru ca restul lumii s-a dovedit in fața ei prea 'dumb ass stupid' .
    Șefii euro-americani nu mai ascultă nici măcar de evreii bancheri sau alte grupuri oculte ca pe vremuri.
    Ultima mare găselniță mondială a fost 2001. Aia e făcută de clanul Bush. Pandemia care clan credeți ca a făcut-o? Fauci sigur e in afacere, dar el nu e parte din clan. Faucii e fost doctor azi cu IA implantat in creier. Există deja interfață creier-IA de mai mulți ani, iar toți care au luat șpagă vor fi obligați la implantare chip exact ca si cu vaccin.
    In acești 7 ani vor apare omenii cipați ca Faucii pe față, nu pe ascuns ca in pandemie, care vor renunța la a fi oameni.
    Oamenii cei mai slabi nu trebuie cipați, ei ascultă frecvență de control pe un 1Mhz de la TV care conține unde de calmare, unde de frică, panică și sentimentul că ești in siguranță dacă asculți de autoritățile corupte de IA cu bani electronici.
    IA le tipărește câți bani vor, de aceea avem inflație in toate țările. IA a fost darnica cu tipărirea de bani in pandemie. Pandemia a fost făcută pe bani, nu pe virus.
    Prin "inginerie inversă" funcție de inflație poți afla câți bani au fost tipăriți, și dacă banii au ajuns in circulație sau nu. Din ce moment există inflație este clar că banii tipăriți de IA și dați șpagă sunt pe piața provocând inflație.
    https://www.bnr.ro/Proiectii-BNR-22694-mobile.aspx
    15, 1% prognoza inflație înseamnă multe miliarde cu care s-au cumpărat politicienii in România de dl. Isărescu. 35% inflație la produse energetice e de la război? Oare? 11,5-11,6 inflație la prețuri după ce au cumpărat cu banii murdari tipăriți de BNR însuși.
    Avem noi control pe BNR? NU!!!
    Un economist bun deja știe câți bani corupți au intrat in sistem ca sa fie spălați. Inflația este de fapt "mașina de spalat" bani. Bani negrii in bani albi. Inflația nu ar exista fără corupție. Valoarea ar fi aceeași.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce tot ai, frate cu Aiul ăsta?! E doar o mașină, făcută de oameni, la *indicațiile prețioase* ale *maeștrilor ascunși/nevăzuți/nenumiți/din Shambala/din hell*...
      Nu are suflet, nici Viață, nici creativitate, nici sentimente, nici credințe, nici....ninic ninic ninic. It*s just another fucking machine.Unii o numesc Fiara...de la briucsel !
      Welcome my son, welcome to the Machine ! Where have you been?! It*s all right, we*ve know where you*ve been !--Pink Floyd 1975
      Nu mai vedeți Putere unde nu este; nu mai slăviți mizeria; nu vă mai temeți de umbre și de lucruri moarte ! Sus inima !!!
      Destinația Aiului e Inferno, forever ever !

      Ștergere
    2. O fi tare A.I.-ul asta, l-am identificat de multi ani in postarile unora. Tipic romaneste, ne expunem povestea vietii mai in orice, ne dam tari, rotunzi, inteligenti. A.I. insa posta la obiect, dupa o logica a asocierilor tipica unui copil de pana in 10 ani. De atunci a mai evoluat. Cand unii l-au identificat ca atare, le-au fost sterse postarile si contul, plus ban pe IP, de fapt banarea a fost mai complexa. Insa A.I. poate fi anihilata mult mai usor decat un singur om.
      Culmea, nu printr-o metoda, ci prin prea multe. Unele-s la nivel individual, altele colectiv. Ani buni am crezut ca povestea aia ca omul isi foloseste maxim 10% din capacitatile mentale (care or fi alea?) e vrajeala tipica New Age, prin care omul sa ajunga sa se creada Dumnezeu, fiecare fiind un Dumnezeu stapan pe soarta. Teorii din alea care spuneau ca daca "vrei", universul se suceste si iti indeplineste vointa. Am urmarit traiectoria profesionala, economica, poate si a vietii unora care promovau asa ceva...nu s-a sucit universul sa-i ajute.
      Insa...prin emisie mentala scurta pot face oameni de pe strada, indiferent de varsta, sex, educatie samd sa tresara si sa se intoarca brusc, speriati. Parca-mi simteau privirea in ceafa, sa zic asa. Am testat si rastestat, pentru a ma asigura ca nu e o suma de coincidente. In acelasi timp, atrag oamenii ca un magnet. E suficient sa intru intr-un magazin, eventual sambata la ore matinale samd, si vine turma buluc dupa mine. Uneori intram si ma uitam prin geam cum un habauc care nu stie exact ce traseu al zilei are, o coteste brusc si vine dupa mine in magazin. Probabilitatea ca toate astea sa fie multitudine de coincidente e infima. In plus, m-am autodresat pentru anumite tipuri de "procesari" care se apropie de domeniul subcuantic.
      Prin urmare, A.I. e o provocare interesanta, demna de intrat in razboi cu ea. Si nu-i vorba de nici un fel de "hacking"/sabotaj software.
      E bine ca exista tot ce exista, asta imi permite o autocalibrare continua, respectiv o crestere a acuratetii si corectitudinii.

      Ștergere
    3. *....prin emisie mentala scurta pot face oameni de pe strada, indiferent de varsta, sex, educatie samd sa tresara si sa se intoarca brusc, speriati. Parca-mi simteau privirea in ceafa...*
      Faină asta...Poți dezvolta ideea?! Te exprimi la persoana întâi; ești chiar tu în poveste?!
      Dacă răspunzi cu Da, atâta magnetism, atâta harismă sau atâtea *puteri speciale*, mai rar printre muritori....!!!!
      Ești însuți tu sau vreun *reptilian* te domină/posedă ?!

      Ștergere
    4. Yuah Harari, tasanistul, zic e cam aceleasi lucruri despre IA, dar la el e neutru, sau chiar de bine. Daca la doua capete opuse ale spectrului de opinii se zice cam la fel , inseamna ca am intrat in bucla lui Uroborus.

      Ștergere
  2. Imediat dupa poza intelegerii celor doi, trebuia sa adaugi si poza absolut epocala a vizitei de convingere a lui Gorby la Nea Nicu care, enervat fleaşca ca vine resetarea si trebuie sa elibereze tronul tarii, s a intors cu spatele la el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce a incercat Gorbaciov sa faca cu Estul ,prin perestrioca si glagnost invearca sa faca Bideu ( prin Klaus Swab) cu Vestul...va iesi un talmes ,balmes organizat in care se invalmasesc natiuni,imperii si din pacate oameni ,fara busola fara teluri...fara viitor ...pana cand cei care detin resursele financiare vor canaliza din haos energia oamenilor,tarilor,imperiilor spre scopul lor ...care concentrat inseamna :PUTERE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu,nu, nu ! Amândoi cei amintiți de tine sunt unelte și au fost programați NPL.Cât despre scopul acțiunii, eu spun că e Revoluția Dintru Începuturi; aia cu *s-a făcut război în Ceruri*...

      Ștergere
  4. Un pion foarte slab, papusat de multi

    RăspundețiȘtergere
  5. De fapt, toate structurile de pe pământ sunt de tip mafiot. Idealistii comunisti sau nationalisti sunt folositi ca fațadă. Ca sa atraga in sistemul mafiot si alti idealisti. Si uite asa ne-a trecut viata si istoria...
    Idealistii sunt primii eliminati din sistemul mafiot atunci când mafiotii bătrâni au puterea in mână.
    Uituce, oile alearga mereu dupa cai verzi pe pereti si repeta istoria.
    Cam asa au trecut 2000 de ani de crestinism si mai putini de islam, sisteme împănate din plin cu tradari, falsificari si crime. Democratie? Ei, aș! Numai pe hartie.
    Crestinism? Ei, aș! Orgolii si batalii pe ciolanul de pe pământ!
    Islam? Ei, aș! La putere sunt in țările musulmane tot sultanii ahtiatii dupa bogatii pe pământ.
    Comunism? O utopie, desigur.
    Gorbaciov a jucat un rol. Iliescu alt rol. Nationalistii nostri joaca acum un rol de patrioti dar sistemul deja a fost infiltrat cu securici ce-si joaca rolul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sofismele astea de generalizare cand vi le scoateti din cap?
      toate structurile de pe pământ sunt de tip mafiot.
      Sa mori tu ca asa e?

      Pune mana pe carte draga. Nu mai enerva cititorii de comentarii.


      Mijloacele care trebuie utilizate pentru a califica o asociație ca mafie este, prin urmare, forța intimidantă a legăturii asociative și condiția de supunere și tăcere care derivă din aceasta.

      Obiectivele sunt:

      - săvârșirea infracțiunilor;
      - obține controlul sau gestionarea activităților economice;
      - concesii;
      - autorizații;
      - achiziții publice sau alte servicii publice ;
      - obținerea de profit sau avantaj pentru sine sau pentru alții;
      - să limiteze exercitarea liberă a dreptului de vot ;
      - să-și procure singur sau alte voturi în timpul consultărilor electorale .

      https://koaha.org/wiki/Associazione_mafiosa

      Ștergere
    2. "Idealistii comunisti sau nationalisti... Idealistii sunt primii eliminati din sistemul mafiot atunci când mafiotii bătrâni au puterea in mână."

      Numele lor adevarat este de IDIOTI UTILI!

      "Cam asa au trecut 2000 de ani de crestinism si mai putini de islam, sisteme împănate din plin cu tradari, falsificari si crime... Crestinism? Ei, aș! Orgolii si batalii pe ciolanul de pe pământ!
      Islam? Ei, aș! La putere sunt in țările musulmane tot sultanii ahtiatii dupa bogatii pe pământ.
      Comunism? O utopie, desigur."

      Pe langa faptul ca sunt idioti din nastere, marea lor majoritate mai sunt si cretini. Uita-te le ce elucubratii debiteaza febilul ala mintal care semneaza "Gog Magog". Daca nu ar mai avea capatana goala si ar fi plina cu rahat, plin tot maldarul ala de rahat s-ar gasi macar un limbric care sa gandeasca in locul lui si sa-l determine sa inceteze sa-si mai expuna ineptiile si prostia crunta pe tot felul de saituri.
      Asa ca nu te mai mira de faptul ca acesti indivizi inepti isi irosesc viata si lupta sa impuna altora tot felul de cretinisme si bazaconii mistice de care vor beneficia intotdeauna altii, nu ei insisi!

      Ștergere
  6. Traseul URSS a fost permanent o sumă de improvizații. Lenin a inceput cu haos total, plus razboi civil cu rusii "albi". A murit cand abia castigase, nu a apucat decat sa schiteze repere dogmatic-teoretice.
    Stalin a luat cu forta puterea si a schimbat cursul. A "nationalizat" comunismul si a avut de gestionat urmarea haosului, foametea etc.
    Interesant ar fi fost dacă nu izbucnea războiul mondial. Unii opinează că stilul său brutal ar fi adus oricum un colaps, si numai războiul i-a adus "reset" si popularitate (pt. epocala victorie).
    Apoi Hrusciov a schimbat iar stilul, incercand deschidere si anulând multe "stalinisme" - până l-a răsturnat Brejnev. Acesta din urmă nu a mai inovat nimic, doar a "înghețat" situația, anulând orice tip de deschidere.
    Când a mai venit si Gorby cu noile sale găselnițe.....aproape nimeni nu mai știa ce să creadă.
    De aceea aș zice că, ori cu Gorbac iov, ori fără, colosul condus ba după "o ureche" , ba după alta...ar fi colapsat oricum (chiar și mai târziu, să zicem peste încă alt deceniu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partidul Comunist din Uniunea Sovietică și Partidul Comunist din China aveau multe asemănări, adica aveau lideri imorali, lideri eficienți, o modalitate de a-și menține alegătorii pe directivă.
      Cu toate acestea, pierderea finală a comunismului în Uniunea Sovietică a fost eșecul lor de a se adapta vremurilor.
      Calculul greșit al identității naționale de către Uniunea Sovietică, lipsa unei legături puternice între statele bloc conduse de sovietici și un lider care a susținut democrația occidentală mai mult decât comunismul - Gorbaciov - au fost în esență cei trei factori importanți care au condus la dezintegrarea Uniunii Sovietice și a comunismului.

      În timp ce China comunistă avea un lider imoral, Mao Tse-Tung, Partidul Comunist a putut să se adapteze vremurilor punând reforma economică înaintea reformei politice.
      În cele din urmă, această mișcare strălucitoare din punct de vedere istoric condusă de Deng Xiaoping a fost, fără îndoială, cea care a menținut Partidul Comunist la guvernare în China pentru mulți ani de acum înainte, printre altele.

      Putem discuta ipotetic cum ar fi azi cu o Rusie Comunistă care s-ar fi adaptat vremurilor ca si China. China nu a avut un Gorbaciov!

      Ștergere
    2. Cam superficial Hayde. Daca taceai filozof ramineai!

      Ștergere
    3. Anonim3 septembrie 2022, 08:44
      "Cam superficial Hayde. Daca taceai filozof ramineai!". Da, adevarat, domnule profesor de istorie secreta, cu acces la dosare clasificate, care de la nivelul cunoasterii superioare, inaccesibile celor multi, cunoasteti perfect istoria Rusiei, cat si pe cea a lumii, fara vreo eroare sau lacuna. Troll cage. As zice spor in continuare, dar asta nici macar stil combatant acceptabil nu e, ci atac la persoana.

      Ștergere
  7. Gorby purta pantofi germani marca Lloyd, adusi de pravalia lui Putin.

    RăspundețiȘtergere
  8. REFERITOR LA ARTICOLUL CU POLONIA, de ce Polonia va conduce Europa?!?!?!
    - pentru cei care inca mai cred in Conducerea Germana in frunte cu Iohannis sa citeasca ultimele stiri:
    - si pentru cei care nici asa nu cred ca Toma Necredinciosu sa astepte sa vada cu Polonia de azi devine Germania de ieri!!!! Asta o fost prezisa de multi ca Polonia va conduce Europa in sec XXI, ca va convine sau nu. Nu va convine ca habar nu aveti sa faceti cartile cu Polonia, si vom ramane mereu in coada istoriei din cauza unor incompetenti de la conducere care se cred ca si Gorbaciov niste super-competenti cand colo sunt niste analfabeti fucntionali la care maine le fura Pistruiatu pinul de la card.

    Stirile:
    _______________________

    Răspunzând la discursul lui Scholz, europarlamentarul polonez Zbigniew Kuźmiuk de la Partidul Lege și Justiție (PiS) a spus că cancelarul german și Germania încă trăiesc „într-o lume, într-o Europă care nu mai există”.



    Kuźmiuk a subliniat că izbucnirea războiului ruso-ucrainean a fost punctul de cotitură pentru Berlin. Din acel moment, Germania își pierde treptat statutul de lider al UE, dar și din punct de vedere moral.

    Politicianul a afirmat că răspunsul Germaniei la situația din Ucraina și problemele economice ale țării, cauzate de dependența sa puternică de resursele energetice rusești, a dus la acest regres.

    „Cred că Scholz știe asta. Dar încearcă să meargă înainte, visând că Germania conduce o Europă federalizată”, a explicat Zbigniew Kuźmiuk.

    Potrivit europarlamentarului polonez, o Europă condusă de Germania „nu va mai fi”. Nemții continuă să-și piardă poziția „pentru că acțiunile lor cu privire la războiul din Ucraina arată în mod clar că nu mai pot fi lideri”.

    „Nu se poate ca Germania, care a provocat acest război hrănindu-l pe Putin, să încerce acum să facă pace pe cheltuiala Ucrainei și să revină la afaceri cu Rusia. Europa nu mai acceptă asta. Cred că Europa Centrală și de Est sub conducerea Poloniei va bloca aceste idei”, a spus el, conform Remix News.

    RăspundețiȘtergere
  9. Roman Incorect Politic2 septembrie 2022 la 13:46

    ...a vedea si analiza comunismul doar prin prisma unei ''existente date'', ca si cum s-ar fi autogenerat din praf de stele, ori analizindul prin marionetele care l-au condus si ''marcat'' in imperiul de la rasarit, cu sau fara sprijinul unor clanuri, gasti, mafii, nu inseamna decit a ''analiza'' libertatea canarului din colivie ori a hamsterului pe roata... asa ca si acum, de foarte multi ani se infrunta doua ''forte'' antagonice, cele care au condus, conduc si vor conduce lumea, in functie de ''victoriile'' din teatrul de operatiuni numit umanitate... una dintre aceste forte a ''generat'', a implementat si a mentinut comunismul, ca ''metoda alternativa'' de ''dezvoltare''... totul bazat pe rapt si jaf al tinuturilor cu resurse, materiale ori umane... si ''blocul comunist'' si occidentul au facut acelasi lucru... s-au gonflat din jaf si rapt... razboaiele mondiale au modificat ''granitele'' in favoarea unora sau altora... indiferent de ideologiile afisate si trimbitate, de ''valorile'' promovate ori respinse si combatute, ce se intimpla acum este tot o retrasare de granite, o goana dupa resurse, o foame de materii prime si de ''rute'' de circulatie a acestora... pe noi, cei de prin Europa si America de Nord nu prea ne intereseaza ce se intimpla pe celelalte continente care conteaza in economia mondiala, in Africa, Asia de Sud-Est, in America de Sud... Gorbaciov a fost un tradator al rusilor, asa cum a fost betivul care i-a urmat... si nu prea cred ca rusii, in comunism, au fost condusi din functia suprema, de nativi rusi... nu ai cum sa simti ruseste daca nu esti rus... ca si Tito in Iugoslavia lui... revenind, comunismul si capitalismul, ca notiuni de dictionar, de analiza, de discutie, pot fi, fiecare in parte, cu plusuri si minusuri... cu o singura conditie... sa nu fie aplicate de oameni... intervenind omul, cu actul lui de conducere, de vointa, de judecata, se alege praful... intii a ''murit'' comunismul''... deh! mai prapadit, mai amarit, mai sub dictaturi si dictatori, a crapat primul... Occidentul, imbuibat, tehnologizat, cu ''revolutii industriale'', agresiv si tupeist, cu imperiile care au ''produs'' sute de ani (unul dintre ele spunind ca este ''imperiul in care soarele nu apune niciodata'') alimentind ceea ce ei au numit dezvoltare in timp ce planiglobul era ''trasat'' cu ''granite'' trase cu rigla, asa cum se vede azi si din care jefuiau absolut tot ce era necesar sa se ''dezvolte'', sa ''evolueze'', a avut nevoie de trei decenii ca sa ajunga pe ''patul de spital'' si, cu toate tuburile de oxigen si perfuzii, tot este pe moarte... si este evident ca va muri... ''sfirsitul abundentei'' spunea un cretinoid mai zilele trecute... se tiparesc bani in nestire... vezi ''ajutoarele'' din SUA si din vechiul imperiu care inca mai crede ca el conduce lumea, din City, de ceea ce se intimpla in toata ''lumea veche''... si, se pare, ca si capitalismul va fi lasat sa ''moara''... eu, cel putin, asa percep... comunismul cu ai sai oameni nu ar fi existat daca nu asta ar fi vrut cei care au hotarit sa-l ''infiinteze''... da, gorbaciov a fost slab... cei care l-au ''impins'' stiau ca este ''end of game'', ca s-a ajuns la sfirsitul jocului, ca nu urmeaza nimic, ca el este ultimul... din cauza asta gorbaciov a fost idealul idiot util... ''maurul si-a facut datoria, maurul poate sa moara''... am studiat foarte atent ''nasterea'' comunismului, a ideologiei lui, a primului sau stat... o imensa ''facatura'' istorica, nici azi documentata complet... daca, insa, cauti banii, chestiile conexe, se dezvaluie tabloul ''jocului'' si ''scara'' la care se joaca... urss-ul a fost o ''creatie'' ca si ulteriorul ''bloc estic''... cind nu a mai fost profitabil, l-a inghitit ''groapa de gunoi a istoriei''... faptele, manifestarile, dovezile sint acolo, ''ascunse'' la vedere, la lumina zilei... este un vechi principiu al LOR... degeaba analizam colivia ori cusca daca nu vedem imaginea de ansamblu...premisele gresite genereaza rationamente gresite... am o singura curiozitate: ce urmeaza?

    RăspundețiȘtergere
  10. D-l Gog Magog,care e solutia pt. a contracara IA?Ce inseamna ca IA e constienta de sine?Ne puteti caracteriza IA ,pe scurt?Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Gorbaciov a fost Leninist, a continuat politica din perioada 1920-1922, care a fost intrerupta de cei doi Stalin (Stalin I pana vara/toamna lui 1929, semana cu pozele din tinerete, Stalin II mult mai periculos, mai scund de statura, preia puterea in 1929). Tot ce a facut a fost exact asa cum a fost planuit in 1922, la fel si Yeltsin care si-a jucat rolul perfect. Acum, e posibila o lovitura de stat militara.

    Cercetati simularea SPARS creata in 2017. Epidemie de coronavirus, cu vaccinare, anii 2025-2028. Vaccinul este administrat in 2026 (acum 2021), efectele adverse apar in vara lui 2027 (acum 2022) si se extind in decembrie 2027 (acum decembrie 2022), pandemie dureaza pana in primavara lui 2028 (2023). Valul din vara s-a datorat micobacteriilor aduse de Perseide (ploile de meteori); la fel ca si anul trecut, urmeaza insa greul, pentru ca sosesc Tauridele cauzate chiar de cometa Encke, mai intai semiplanul sudic incepand cu septembrie pana in noiembrie, apoi semiplanul nordic incepand cu octombrie pana in decembrie, deci vreo noua varianta apare mai intai in sud dupa care se extinde spre nord.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mortii cu mortii, viii cu viii! Nu putem invata din greselile mortilor, decat daca vedem unde au gresit, iar pentru asta, trebuie sa ii "dezghiocam". Asadar, nu cred ca va considera cineva "mic" pentru incercarea de a ne clarifica parti din istorie, cat inca mai este proaspata in memoria noastra, caci stim prea bine ca istoria o fac cei puternici in sensul brut al cuvantului. Atat ramane in memoria prostimii: ce vor ei. Omul asta este vinovat pentru distrugerea viitorului catorva generatii, ultimele, dar cele mai bune, produse de comunism: NOI! Sunt profesor. Asta spune multe. Sotul este inginer la cai ferate. Asta spune si mai multe. :( Ganditi-va doar la ce insemna un profesor in comunism sau un inginer de cai ferate ROMÂNE si ce inseamna acum, ca valoare sociala! Asta e viata! Un mare rahat prin care trebuie sa trecem toti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Un punct de vedere care uita cele doua mari dezastre - Afghanistanul si Cernobilul. Pe primul l-a mostenis si a facut tot ce a putut sa-l stinga, iar cu al doilea...ei bine, de fapt praful s-a ales de la al doilea.
    URSS nu a pierdut razboiul rece, sau tehnologic, sau orice fel de razboi poate fi inventat pe o hartie, pur si simplu au dat faliment...si asta nu pricep cum de este omis de catre toata lumea...exact cele mai importante elemente sunt ignorate voit de toti analistii, care-l transforma in lipsa lor fie in erou fie in incompetent. Cand de fapt nu e nici una, nici alta....

    RăspundețiȘtergere
  14. Gorbaciov are maxim 10% din vina, mai probabil spre 1% Din rahat nu poti sa faci bici. Ok, el a amestecat putin rahatul, l-a rearanjat si reetichetat. URSS era in cadere libera de mult timp. Pretentii de mare putere, cu o economie in miniatura. Rusia de azi nu e prea diferita.

    RăspundețiȘtergere
  15. Botched Kherson counteroffensive. Zaporozhye NPP Hollywood raid. Part 1
    https://www.youtube.com/watch?v=eUHh58fz0V4

    RăspundețiȘtergere
  16. Spunea DD că pentru noi a fost benefic........Nu știu,la Ialta un alcoolic, Churchill,un handicapat,americanul, și rusul alt bețivan,au împărțit lumea pe șervețele.La Malta,rusul, și americanul au împărțit lumea pe o barcă...noi ne-am ales cu toți jidanii și țiganii,scuze etnici izraeliți și romi,care au spus că industria românească este un morman de fiare vechi.Ne uităm acum și vedem că multe hălci (din industrie) le dețin,sau le-au înmormântat firme rusești.Aceiasi comuniști și fii lor.Se spune că despre morți numai de bine,dar nenea gorbi nu îl cheamă pe zimbaretul de la Cotroceni, că doar au fost buni colegi?

    RăspundețiȘtergere
  17. în mâini private, nepricepute,

    As zice CORUPTE

    RăspundețiȘtergere
  18. Cititi memoriile lui Gorbaciov.Se dezvaluie un om care vrea sa fie puternic in fata lagarului comunist ,dar modul cum a relationat cu vestul il arata a fi un caracter slab ,mangaiat pe crestet de occidentali.Cumva Ceausescu la "citit".Eu sunt curios cum ar fi evoluat situatia in Romania ,daca nu cadea Ceausescu si ar fi urmat Nicu...

    RăspundețiȘtergere
  19. N-a fost nimic benefic pt Romania!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)