Rămân surprins când constat cum societatea este artificial ruptă în două pe teme care nu au absolut nicio miză. Problema salariului, mai precis a cui „proprietate” este, e una pe cât de sterilă, pe atât de gravă. Culmea, această problemă a stat la baza unor ideologii tembele. Să luăm așadar la analizat povestea.
Când se plătește un salariu, cele două „școli de gândire” văd treburile diametral opus. Pe de o parte salariatul spune că banii aceia i se cuvin și că sunt un simbol al „păcălirii” sale de către patron. Cu alte cuvinte, mulți salariați ao o viziune absolut marxistă în momentul în care consideră că raportul lor de muncă e un jaf pe care-l practică patronul. De partea cealaltă, patronul spune că banii aceia sunt „ai lui”, iar faptul că-i plătește salariatului banii e un semn de clemență din partea sa.
Orice om suficient de informat râde în fața ambelor opinii care sunt cât se poate de aberante. Însă, persistența dilemei creează tensiuni și distorsiuni. De fapt care-i adevărul?
O să pornesc de la salariat. Când înjură patronul, nu are dreptate deoarece nu are habar ce înseamnă - pentru cei mai mulți dintre investitorii onești - virarea salariilor. Cu cât ai mai mulți salariați te apasă o responsabilitate pe care nu o poți înțelege decât dacă te afli în pielea celui care trebuie să asigure fondul de salarii. De asemenea, legea cauzalității ne spune că dacă nu ar fi existat acel „patron mizerabil” care să aibă inițiativa, nici locul de muncă al salariatului nemulțumit nu ar exista. Așadar, înainte de a înjura „patronul chiaburizat”, ar trebui să conștientizezi rolul său adevărat în toată ecuația acelui loc de muncă. Mai mult, dacă salariul pe care-l încasezi nu e rezultatul unei negocieri sau dacă nu ești mulțumit de el, dar știi că nu ai nicio șansă să ceri mai mult, înseamnă că e inflație în piață de ceea ce prestezi tu. Ești la fel ca țăranul care are roșii la vânzare și se trezește cu piața plină de roșii. N-are ce face, le vinde la prețul pieței și, dacă simte că nu poate altfel, trece pe o altă producție. La fel e și cu meseria sau salariul tău.
Acum nici punctul de vedere al „patronilor radicali” nu este nici măcar apropiat de adevăr. De fapt, spre deosebire de muncitorii care nu prea au loc de întors, viziunile patronilor de acest tip au rolul de a otrăvi societatea. Și, mai mult, semnalizează la vedere cât de rudimentari sunt unii oameni care-și zic „de afaceri”. De altfel, cu asemenea oameni, nici nu te mai miri de ce avem de-a face cu atâtea falimente. E cât se poate de evident că nu patronul dă salariul din banii săi! Asta e prostia cea mai sforăitoare pe care-o poarte spune cineva. Firma nu e patronul chiar dacă acela deține 100% din acțiunile firmei! Asta nu înțeleg unii și de la înțelegerea acestui aspect ar putea rezulta un mediu economic sănătos. Firma e o entitate absolut diferită de patron. Îi rog mult pe cei care au firme să-și repete zilnic chestia asta. Firma e o persoană juridică, diferită de patron care e persoană fizică. Pentru mulți chestia asta e banală, dar sunt mult mai mulți cei care nu conștientizează acest aspect. Ce înseamnă diferența dintre cele două persoane? Înseamnă, în primul rând, faptul că buzunarul celor două entități nu e comun. Aud foarte mulți indivizi care vorbesc despre cum „scot bani din firmă”. Oameni buni, e o aberație! Din firmă, un acționar poate scoate bani în două feluri: ori sub forma dividendelor, ori sub forma salariului(dacă ești angajat al acelei entități). Desigur, mai există metode prin care se scurg banii firmei către acționar. De exemplu sub forma mașinilor achiziționate pe firmă și utilizate de familie s.a.m.d. Mă rog, nici statul nu trebuie să fie penibil și să intervină în aceste mici scăpări, dar dacă te apuci și-ți iei o mașină de peste 40 000 EUR din banii firmei, statul ar trebui să intervină prin instituirea unor taxe serioase pe lux. În acest fel banii firmelor ar avea ceva mai multă relevanță economică și ar fi mult mai puțin canalizați spre satisfacerea unor penibile instincte primare.
Privind din acest punct de vedere, înțelegem că banii din care se plătesc salariile nu sunt ai patronului, ci ai firmei, care firmă e ceva absolut diferit de patron. Patronul poate fi administrator în acea firmă, dar banii nu sunt ai administratorului. Cât de penibil ar fi ca, la fiecare factură emisă de un furnizor de materie primă, patronul să se tăvălească pe jos deoarece plătește „din banii săi”. Nu, idiotule, nu-s banii tăi, ci ai firmei. Iar firma are niște obligații pe care trebuie să și le îndeplinească. E simplu. Banii cu care plătești factura de materii prime rezultă dintr-o obligație de plată a firmei. La fel și salariile. L-ai luat pe omul ăla la tine în firmă pentru că firma are nevoie de el. De aceea, dacă-l pui pe omul ăla să-ți zugrăvească în casă și-l plătești din banii firmei se numește evaziune fiscală. E simplu ca bună ziua.
Partea proastă e că la noi nu se conștientizează aceste chestiuni de bază. Dacă ar înțelege atât salariatul cât și investitorul care anume le sunt pozițiile, tensiunile inutile nu ar mai exista. Însă, pentru asta, inclusiv statul ar trebui să se implice, atât la nivel educațional, cât și la nivel practic. Am spus-o de mai multe ori: România nu are decât o singură șansă, iar acea șansă e educația antreprenorială. Aceasta e utilă atât celor care au inițiativa, cât și celor care sunt angajați.
Firma nu există.
RăspundețiȘtergerehttps://dexonline.ro/definitie/abstract/definitii
"Care se poate percepe doar prin procese mentale, de separare și generalizare a însușirilor caracteristice unui grup de obiecte sau de fenomene."
Va recomand sa cititi Capitalul lui Karl Marx aparut in 1881.In evolutia sa,zice Marx,capitalismul va genera forme monstruoase de organizare sociala.Este exact ce vedem ca se intimpla astazi,mie,nascut in 1971,nu imi vine sa cred in ce lume am ajuns sa traiesc.Antreprenoriatul ala e esenta capitalismului care isi traieste acum sfirsitul egoist si mizerabil.
RăspundețiȘtergereNu doar în România dar nici prin alte părți, din păcate, nu există școală de patroni. Iată o idee de business !? Din câte știu eu și alții, pe la toate școlile de management niciun profesor nu a avut niciodată vreo firmă adevărată. Pt mine treaba e clară că de la stat, la acest capitol ca și la altele, nu are rost să ne așteptăm la nimic bun. Doar la contraexemple personale.
RăspundețiȘtergereUnde mai pui că la marele partid liberal nimeni nu a avut firmă, nici măcar un chioșc de ziare. Marii ciucă, klauSS, antonescu, etc, toată viața lor au lucrat doar la stat, unde au stat și au păpat. Bine și f bine. Iar dacă unii au avut firme, acestea au pompat doar banii de la buget pe borduri, măști și altele.
Un tip lucid, pe nume Nietzsche a văzut bine cine e statul, acest monstru rece ... pe la 1880 deja
https://horatiump.wordpress.com/2021/09/01/statul-statul-cine-este-statul-acest-nou-idol-invechit-deja/
Cred ca multi ar dori sa afle mai multe despre imprumuturile bancare sistemice care constitute 90% din SURSA banilor de unde se platesc pensiile si salariile uriase ale alesilor.
RăspundețiȘtergereAți menționat expresia "educatie antreprenoriala" (cunosc bine ambele 🙂), se preda chiar în licee, dar știți ce noțiuni conține? Cum se predea "antreprenoriat" un teoretician, fie el și cel mai iscusit profesor?? E o întrebare pe care v-am mai adresat-o cândva: de ce nu predați chiar dvs.? Toate noțiunile și analizele economico-social-financiare dovedesc solide cunoștințe economice (chiar și de Contabilitatea🙂 cea atât de antipatizata de cei certați cu etica în afaceri)și o gândire corectă! Ca să fac o glumă- președinte nu vreți să deveniți, dar nici mentor nu doriți 🙂? Spor și inspirație vă doresc!
RăspundețiȘtergereÎn prezent, Romînia este o medie Peru-Bolivia din ziua de azi. Cu educaţie antreprenorială de masă, va fi Etiopia din anii '30.
RăspundețiȘtergereExplica comparatia ca nu se intelege ce vrei sa spui.
ȘtergereEtiopia este leaganul civilizatiei umane. Este cea mai veche regiune populata de pe pamant. Noi, ca nivel cultural si spiritual nu suntem decit la degetul lor mic. Am vrea noi sa fim ca ei. Iar daca faci referire la biznis...partea materiala nu va mai fi in centrul atentiei cit de curind.
Poanta şi mesajul comparaţiei mele erau cu totul altele, dar, hei, e ok, mă conformez, retrag Etiopia. Indroduc Uganda sau Bangladesh. Better ?
ȘtergereBuna ziua! Interesanta explicatia dumitale, domnule Dan Diaconu. Dar am si eu o intrebare. Spui ca banii din care se paltesc salariile sunt banii firmei. Ma lamuriti si pe mine de unde provin banii firmei? Sa va dau un exemplu care are legatura cu acesti bani. Am avut o discutie cu o angajata de la compania de distribuire a apei. Am intrebat-o de unde crede ea ca-si primeste salariul si foarte sigura pe ea mi-a raspuns ca patronul o plateste . I-am spus ca, daca noi clientii nu ne-am plati facturile, de unde ar avea patronul bani sa te palteasca? Crezi ca din buzunarul lui? De aici intrebarea: de unde provin banii firmei sau a companiei? De aici si nemultumirile angajatilor privind retributia muncii lor. Da, sunt constienta ca sistemul platilor muncii omului este defectuos si subiectiv. Este mai usor sa tragi in piept omul care-ti munceste si te ajuta sa-ti mentii firma, compania si profitul personal al patronului decat sa platesti si sa estimezi just munca omului. Asa ca eu consider ca banii din care imi este platit salariul provin din munca mea. Prin munca mea se genereaza banii firmei! Nici o firma, nici o companie nu ar rezista daca nu ar exista angajatii care, prin munca lor, genereaza banii din care li se platesc salariile. Este?
RăspundețiȘtergere"de unde provin banii firmei sau a companiei"
ȘtergereDeseori provin direct de la banca nu din productie. Mai ales alesilor...:)
Banii vin de la client, defapt. Ca sa aibă ce sa vina de la client societatea in ansamblul ei generează baza pe care se construiește piața de desfacere, mana de lucru și costul ei, mediul propice antreprenorilor și protecția socială a muncitorului. Toate astea împreună generează o relație de interdependență în care muncitorul are cea mai mică putere de negociere sau cea mai mare în funcție de puterea independentă a statului de a modera excesele privatului și de a potența muncitorul să se organizeze în sindicate care îi reprezintă interesele, precum și sistemul de taxare a privatului care nu are beneficii liniare.
RăspundețiȘtergereCred că pe subiectul acesta, cu toate că aveți dreptate de la cap la coadă, sunteți, totuși, precum Ioan Botezătorul, Vocea care strigă în deșert........
RăspundețiȘtergere"TAXA SERIOASA PE LUX"
RăspundețiȘtergereDomnul Diaconu nu va stiam comunist!
In articolul despre bani stipulati niste mecanisme ale unui capitalism individual, cum sa faci sa-ti ajunga banii si toate legile enuntate sunt strict lupta individuala de multiplicare de capital prin economisiri bine previzionate.
Taxa pe lux este un concept dintr-un sistem hai sa nu ii spun 'pur comunist', ca in comunism cica nu ar fi lux(sic!), sa ii spun comunisto-capitalism, capitalism iluminat, comunism capitalist, etc..orocum i-am spune e una din ideile initiale comuniste din sec. XIX prin care se prevasusera ascensiunea capitlista, si inca nu ajunserabla revokutie, si se dorea doar limitarea imbogatirii persoanelor fizice, individuale de a deveni miliardari. De fapt e si una din ideile americane din sistemul lor juridoc ca o singura firma sa nu detina tot monopolul si trebuie impartita in mai multe entitati.
E mult de dosfutat pe tema asta, dar pe scurt se stipula ca onl persoana sa nubdetina pentru sine mai mult de sa zicem DE EXEMPLU 1 miliard de ££ avere personala.
Tot ce e peste suma asta se retine de catre stat.
Un fel de taxa de lux.
Pai daca se intampla asta cand trebuia acum 100 de ani, azi nu aveam gasca asta de mii de miliardatri care mituiesc guvernele sa creeze legi comerciale impuse cu baioneta si seringa pe populatie.
De aceea ma indoiesc ca cineva din societatea actuala mai poate schimba sistemul si sa confiste toate averile miliardarilor.
In afara de Putin care ar putea teroetic sa confiste averile oligarhilor, si Partidul Comunist Chinez care stim ca are miliardarii ei de carton, restul suntem la cheremul oamenilor foarte avuti, chiar si politicienii.
Dimpotriva din 2020 acesti miliardari organizati in gasca planetara a escrocilor strang cureaua sa ia si banutii nostrii.
Cine va fi capabil sa puna taxa aia de lux pe nistre monstrii financiari?
Daca Partidul Comunist Chinez isi face filiale in fiecare tara si iese la vot atunci avem o sansa sa se intample asa ceva. Sau pregatesc astia pe Elon Musk presedinte al planetei, sau cade capitalismul de carton asta din 2010 de la aparitia smartpone, sau incepe "fascismul celular", aduca bazat pe controlul prin telefeon mobil.
Taxa pe lux ar face lumea mai buna.
Ar fi capitalista pana la 1 miliard de coco dupa care ar fi comunista.
Miliardarii ar finl premiati cand ajung la 1 miliard de coco si ar deveni comunisti in cadrul unei ceremonii dupa care vor lucra ei pentru popor.
Nu o sa vedem asta de la niste imbogatiti care doneaza bani sa se creeze Insulele Placerilor.
Un articol gretos, marxist, de-a dreptul insultator la adresa antreprenorilor si a oamenilor properi.
RăspundețiȘtergereIn primul rand, eu nu am spus ca patronul = firma. Cu toate aceastea patronul este proprietarul absolut al firmei, atat pe activele fizice cat si pe proprietatea intelectuala, si nimeni altcineva, cu atat mai mult angajatii, nu are vreun drept asupra firmei respective. Nici macar statul. Patronul poate extrem de usor sa relocheze sau chiar sa inchida firma definitiv, daca doreste acest lucru, iar angajatii si statul nu pot face absolut nimic.
In al doilea rand, am mai spus ca o firma, fiind doar o entitate juridica, nu are nevoie de pensie, sistem de educatie si de sanatate. Asa ca nu vad motivul pentru care firmele sa plateasca asemenea contributii. Totodata, oamenii cu bani, nu apeleaza la SERVICIILE INFECTE PUBLICE DE STAt, pentru simplul motiv ca isi permit unele mai bune, care in mod paradoxal, sunt si mai ieftine decat "contributiile" la stat. Pur si simplu trebuie sa fi extrem de prost sa platesti mult si sa primesti putin.
Acelasi lucru este valabil si pentru sistemul de pensii, in principal cel de stat, dar si cel privat. Daca nu intelegeti nimic nici din balciul asta care se face in ultima luna pe toate posturile tv cu noua lege a pensiilor si cu vagoanele de mooie pe care si le vor lua viitorii pensionari, in special clasa de mijloc si toti cei cu venituri peste medie cu exceptia bugetarilor... nu stiu ce sa mai zic. Dar continuati sa-i injurati pe patroni si pe toti cei care in loc sa joace alba-neagra cu viitorul lor decis de niste Neica Nimeni "cu puterea in pix", aleg sa contribuie extrem de putin sau de loc la pensie preferand sa-si adminisreze singuri banii si investitiile, ca sigur problemele voastre personale se vor rezolva si viata voastra la batranete va fi prospera.
Este pur si simplu o ineptie sa pretinzi ca taxele si impozitele "pe capital" sunt mai mici decat taxele pe munca, in conditiile in care firmele sunt taxate cu 16% pe profit si 8% pe dividende, adica cu 24%, timp in care munca este taxata doar cu 10% PE VENIT, restul fiind diverse CONTRIBUTII LA STAT in frunte cu CAS si CASS.
Este pur si simplu o ineptie sa pretinzi ca firmele si eventual patronii din banii proprii sa plateasca diverse pentru angajati. Fiecare loc de munca ARE UN COST FIX ce trebuie acoperit din munca unui angajat alaturi de cheltuieli curente, taxe, impozite, profit, capital pentru investitii ulterioare, etc. In conditiile in care nu mai este rentabil financiar sa tii acel loc de munca activ, il desfiintezi si fie il automatizezi fie il externalizezi. Daca majoritatea locurilor de munca devin costisitoare/nerentabile, fie relochezi afaceream fie pur si simplu o inchizi si eventual, te reorientezi catre alt domeniu.
Un lucru este cert:
- firmele nu sunt fundatii caritabile si singurul lor scop este PRIFITUL
- patronii nu sunt "Maica Tereza" si singurul motiv pentru care isi deschid afaceri este PROFITUL
- firmele si patronii NU SUNT "vacile de muls" ale statului marxist
- firmele si patronii NU SUNT nici proprietatea si nici slugile angajatilor sau a "proletarilor"
- atat statul cat si angajatii, daca vor mai multi bani, sunt liberi sa-si riste, sa-si investeasca proprii bani si sa-si deschida propriile afaceri, ca oricum si unii si altii, ne-au uimit pana acum si cu spiritul antreprenorial, si cu pregatirea profesionala si cu performantele administrative si mai ales cu corectitudinea gestionarii fondurilor... altora!
Pe marte nu există profit. Faci profit excluding dacă ești parte dintr o societate și profitul vine de la client. Nu vine de la patron.
ȘtergereFoarte bine ați răspuns. Mai ales ca nu specifică nimeni cat de greu este pentru o firmă să supraviețuiască. Cine are tot stresul pentru ca acea firmă să aibă clienți ? Câte nopți nedormite și cat chin. A vine unul care toată viața a lucrat la stat și vorbește baliverne. Din punctul meu de vedere banii firmei ar trebuii să fie ai celui ce muncește respectiv patron. Dar nu … din munca mea trebuie să dau statului ( cămătar legal ) o parte. Sistem modern de sclavagism părerea mea. Chiar citeam cu plăcere acest site. De azi nu îl voi mai citi. Afirmația jignitoare “nu idiotule nu sunt banii tăi sunt banii firmei”. Domnul Diaconu a luat - o pe arătură!
ȘtergereIn al treilea rand, desi comentariul meu a fost destul de clar si adresat unui cretin marxist care nu stie pe ce lume traieste si care nu ar fi trebuit sa aibe un asemenea comenteriu publicat pe blogul unuia care se pretinde antreprenor, nu ma asteptam ca acesta sa genereze un aricol cu un vagon de insulte.
RăspundețiȘtergerehttps://trenduri.blogspot.com/2023/11/de-ce-nu-sunt-bani.html?showComment=1701012631487#c6360206995257545468
In acest moment eu ma retrag definitiv de pe acest blog. Asta a fost ultimul articol citit si ultimul comentariu postat. Am lucruri mult mai bune de facut in viata decat sa-mi pierd timpul aiurea printre cretini.
S-a atras atentia de nenumarate ori ca zona de comentarii atat pe blog cat si prin alte parti ca Telegram a devenit nefrecventabila din cauza ca se permite tuturor cretinilor cu creierul cat nuca sa-si posteze ineptiile marxiste, conspirationiste si religioase. Vezi de ex comentariile la acest articol recent, unde se discuta de la Zamolxe pana la Dumnezeu, care sunt pur si simplu demne de indivizi scapati de la Balaceanca:
https://trenduri.blogspot.com/2023/11/marea-trecere.html
PS. Ghici de ce tot face Iohanis ture prin Dubai?
Hint:
https://www.catavencii.ro/abu-dhabi-si-cei-patruzeci-de-hoti/
https://www.riseproject.ro/investigations/uncategorized/destinatia-dubai/
https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/Bj97B0/dubai-uncovered-data-leak-exposes-how-criminals-officials-and-sanctioned-politicians-poured-money-into-dubai-real-estate
Antreprenorii cinstiti si inteligenti, dar si BUGETARII CARE VA IA BANII PRIN TAXE SI IMPOZITE SI VI-I FURA va vor saluta pe toti din tari straine.
Sa va saturati de marxism si de "datorie fata de tara", nu de altceva!
Stimate domn. Dumneavoastră în loc să fiți recunoscător domnului Diaconu că a acceptat să vă publice mesajul, în ciuda limbajului suburban, dumneavoastră îl dojeniți? Mi se pare puțin deplasat.
Ștergere„Vagonul de insulte” - de fapt un simplu răspuns la insultele dumneavoastră - a urmat locomotivei plină de invective de genul „sărăcime”, „rup în cur”, „oligofren” și alte asemenea epitete demne de un patron de birt.
Nu înțeleg de ce vă simțiți atât de lezat și de ce trăiți cu impresia că nu sunteți apreciat la adevărata valoare. Profitul acela taxat cu 16% (față de aproape 50% cât se ia muncitorilor) ar trebui să vă dea satisfacție suficientă. Nu vă ajung banii pe care îi faceți din exploatarea muncitorilor?
"Antreprenorii cinstiti si inteligenti, dar si BUGETARII CARE VA IA BANII PRIN TAXE SI IMPOZITE SI VI-I FURA va vor saluta pe toti din tari straine."
ȘtergereAberatii de la a la z
Nimeni nu va putea fugi(cu banii) deoarece peste tot va fi la fel, poate cu intirzieri de citeva ore, zile, saptamini sau luni. Dar nu mai mult.
Multi dintre voi traiti cu mitul STRAINEZIEI unde va veti refugia de NEWmarxisti. Vise!
Dream ON!
Perioada 2020-2022 nu v-a lamurit in privinta ASPECTULUI GLOBAL a miscarii?
E, poate data viitoare va pica fisa si veti ramane acolo unde sunteti!
Ceea ce Descrieți dv. -tine de abecedarul antreprenorial; este drept ca -mulți -nu au ACEASTE elementare noțiuni,dar, când vine vorba de angajat/ angajator- cu mult mai important este faptul ca - raportul dintre aceste doua entități -s a rupt total- de unde și probleme sociale generate-tot mai mari -care exista in piața ; de acest raport -a depins de a lungul istoriei-atât bunăstarea socială, cât și dezvoltarea socială; peste 90% din piața: producție, prestări de servicii - au fost monopolizate și robotizate , și deși productivitatea muncii a crescut enorm, societatea vestica a clacat; a clacat ca urmare a acestei caste de sub 1% din populația planetei-care a a dat pur si simplu-cu bată n balta -din lăcomie, intrând in gura dragonului, precum prostul satului; este ca si cum o familie își sacrifica totul pentru a si crea bunăstarea, iar capul de familie se duce cu banii si ii pierde la albă- neagră; iar acum, tot ,,elita” se considera îndreptățită sa ne construiască o lume mai buna !? PSIHOPATI IN TOATĂ REGULA !
RăspundețiȘtergereSubscriu !
RăspundețiȘtergereO mare vrajala si minciuna! Economiile si industriile capitaliste au fost si sunt sustinute cu bani de hartie. Federal Reserve este o firma privata. Deci o firma privata a emis si emite moneda asa cum vrea patronul ei! La fel este cu bancile nationale ale majoritatii tarilor: BNR, Banca Nationala a Rusiei, Germaniei etc. Toate se subordoneaza Bank of Settlemets din Elevetia. Ghici cine conduce banca asta? Deci despre ce economie de piata vorbim atat timp cat marile corporatii au avut si au access la tiparirea de moneda? povestea cu capitalismul , cu concurenta, cu oamenii de afaceri este doar pt puletzi si firmele mici. Buticurile, micile afaceri sunt guvernate de teroria capitalista. Pestii cei mari sunt in afara acestei teorii numita capitalism. Un alt exemplu : Marile corporatii au privilegiul sa isi stabileasca singure politica de impozitare pt ca guvernele le sunt suspuse. De exemplu guvernul Romaniei nu are puterea de a pune un impozit pe venit marilor corporatii la fel cum este impozitat un butic. Marile corporatii au impozit pe profit. Mai intai exporta mare parte din acel profit si dupa aia zic : "acum sa vina romania sa impoziteze cu 1-2% ce a mai ramas".
RăspundețiȘtergereFoarte buna distinctia intre persoana fizica si persoana juridica. Putini o inteleg la noi si de asta avem capitalisti fara capital.
RăspundețiȘtergereAi scris tot articolul acesta cu acest titlu si nu ai raspuns la intrebarea: ai cui sunt banii? Cei din care se platesc salarii, cei pe care ii folosim in alte scopuri, etc. Deci, ai cui aunt banii? Nici Banca Nationala a Romaniei nu-ti va da raspunsul. Intreaba si ai sa vezi.
RăspundețiȘtergere