Oamenii se uită în primul rând la rezultate, însă pentru a avea rezultate e nevoie de alte numeroase elemente secundare care, puse cap la cap, fac în așa fel încât rezultatul să fie o chestiune tranșată din start. Un rezultat bun, de exemplu, a fost cel din meciul cu Elveția. Doar că acel rezultat a mascat o catastrofă, anume jocul absolut dezastruos al echipei. Acum am avut un rezultat excelent, dar și o echipă coerentă. În primul rând am avut un moral excelent, fiind capabili de a continua coerent jocul după accidentul golului israelian. Asta a demonstrat ceva ce lipsește de multă vreme fotbalului nostru. De obicei, după ce primea gol, echipa României intra într-o letargie groaznică, care ne făcea să jucăm dezastruos. De dat aceasta nu a fost așa și a fost bine.
Al doilea element pozitiv a fost eliminarea „autobazei”, probabil cel mai penibil aspect al fotbalului românesc. Se știa că aveam nevoie doar de un egal pentru a merge mai departe. Ei bine, de data aceasta, după egalare, nu s-a mai mers pe principiul autobazei. Mă bucur că antrenorul - cel care m-a făcut să scot atâtea înjurături după meciul cu Elveția - de data aceasta nu a mai făcut schimbări care să declanșeze autobaza, echipa continuând să joace coerent.
Sunt cele două chestiuni cât se poate de pozitive care ne fac să sperăm că se poate și nu doar în fotbal. Ne-am ridicat dintr-o mocirlă în care putrezeam de mai mult timp. Asta ne arată că românul are capacitatea de a se ridica fix în momentul în care dușmanul crede că a murit. Am arătat-o de mai multe ori în istorie, iar bucuria pe care o am este dată de faptul că exact acest element l-am văzut aseară în jocul naționalei de fotbal.
Nu vreau să idealizez și nici să maschez dezastrul care e în fotbal. Distrugerea centrelor de juniori, a campionatului intern precum și multe alte chestiuni pe care cei din interior le știu, nu au făcut nimic altceva decât să scufunde naționala. Ceea ce s-a petrecut aseară, spargerea miraculoasă a gheții și ieșirea din mocirlă, e de-a dreptul un miracol.
De ce mă bucură evenimentul? Nu pentru că aș spera la o performanță deosebită a naționalei la Euro, ci pentru că e o dovadă a unei calități pe care noi, ca popor, o avem adânc sădită în interiorul nostru: capacitatea de regenerare. După ce într-un articol anterior v-am povestit despre cele două tare ale noastre, anume lepădarea cu ușurință de propria identitate și trădarea, e timpul să vedem acum și calitatea miraculoasă care ne-a făcut să supraviețuim în acest colț complicat de lume, anume miraculoasa putere de a renaște a poporului. Suntem precum Pasărea Phoenix. Când intrăm într-un scenariu de renaștere, cele două tare ale noastre de diminuează până devin de-a dreptul imperceptibile. Nu-mi dau seama care-i mecanismul din spatele fenomenului, dar ceea ce înțeleg este că, în momentele critice se declanșează.
V-am spus de multe ori că anul care vine este unul crucial. Deja vedem cum se adună energiile uraganului care stă să vină. Vom avea o teribilă descărcare de irațional, ceva ce nu s-a mai văzut până acum. Și ceva îmi spune că tot războiul pe care-l vom vedea se va desfășura pe teritorii care până acum au fost puțin sau mai deloc explorate. Ceea ce e cert este că lumea de după nebunia care urmează, cu siguranță că nu va mai arăta la fel. Vor fi națiuni care se vor dizolva cu desăvârșire în marea mâzgă a istoriei, la fel cum vor fi națiuni care se vor ridica. Nu trebuie să ne iluzionăm: putem avea parte de oricare dintre cele două scenarii. Singurul element îmbucurător este faptul că încep să se întrevadă mugurii renașterii noastre ca popor, ca oameni. Sper să nu fie un semn înșelător sau să nu fiu eu tributar unui idealism care m-ar face să gândesc subiectiv. Desigur, avem nevoie de mai multe rezultate palpabile. În primul rând de „trezirea” mai multor vectori care contează în societatea noastră. Pe moment văd asta în oamenii simpli și e un lucru îmbucurător. Cine știe, poate vor veni vremuri mai bune pentru noi toți! Dacă nu, până la o urmă, cu o mare tăcere oricare dintre noi e dator.
Daca va uitati la fizionomia dlui Mihaila si observati si jocul facut de el veti intelege ca a jucat pentru neamul din care face parte. Asta pe partea de fotbal.
RăspundețiȘtergerePe partea economica ne subjuga fratii lui Mihaila cu slugile lor. E prea greu sa ne debarasam de capusele astea
Fotbalul e o porcărie. 20 de disperați alergând după același gogoloi și dându-și picioare în cap unii altora de ai zice că sunt ultimii sărăntoci, dar la câți bani se învârt acolo ar putea să dea câte 100 de mingi la fiecare, să ia și acasă. Penibil.
RăspundețiȘtergerehttps://matei.one/osub.html
Și Phoenix numai muzică nu face. Erlend Krauser a făcut câte ceva, dar numai după ce a plecat de acolo.
Bill Shankly ( omul care a creat tot ce inseamna Liverpool astazi)
ȘtergereDespre fotbal:
"Fotbalul nu e o chestiune de viata si de moarte. Va asigur ca e mai mult decat atat."
Despre replica data unui jucator care se plangea de accident :
"Da-ti bandajul jos, baiete. Si ce tot spui despre genunchiul TAU? E genunchiul lui Liverpool, nu al tau.
Despre religie si ierarhie :.
"La un club de fotbal, exista o Sfanta Treime: jucatorii, suporterii si managerul. Directorii nu intra in calcul. Ei exista doar pentru a semna cecurile" ps Ca orice religie , trebuie sa tii cont de fotbal.
A contat mult că am primit gol încă pe când eram odihniți, plus că ne-a lovit ca o leucă-n cap și ne-a trezit, ne-a speriat că putem lua bătaie rău de tot. Într-un fel a fost și rușinea de așa ceva!
RăspundețiȘtergereAcum, după victorie, ne trebuie rețeta lui Ștefan cel Mare, anume recunoștință și post, în sensul evitării de petreceri. Nici după meciul cu Elveția, n-ar trebui, dar e grele...
Avem resurse native nebănuite, izvorâte din rădăcinile noastre de daci, alimentate de seva creștină, care ne însuflețesc în fața păgânilor.
Sa fim alături de frații noștri la bine și la greu, căci unirea va face puterea și în 2024!
George Palade ( evreu roman laureat al premiului Nobel) spunea intr-un interviu in 1992, acelasi lucru , cu deoasebirea ca aceasta regenerare se produce ciclic odata la 25 de ani...la poporul roman ! ( stia el ce stia ) !
RăspundețiȘtergereMatricea este alcătuită din TIMP. De aceea toți maeștrii spirituali pun accent pe rămânerea în prezent. Poți să te întristezi doar dacă există o poveste personală în timp. Dacă nu există trecut, renaști continuu. Dacă nu există viitor, nu trebuie să speri că într-o zi va veni ceva mai bun pentru a-ți îmbunătăți viața.
RăspundețiȘtergereEști AICI în acest moment și acest moment este așa cum este. Aceasta este pacea. Matricea este menită să te facă să crezi că ai probleme. Nu există probleme, doar provocări. Cea mai mare provocare este să rămâi mereu complet tu și să nu te lași purtat de o iluzie.
Adevărat, în meciul din 18 Noiembrie ac, am dat semne de revenire, după ce în primăvara asta echipa noastră arata ca un bolnav de la secția ATI. Bine, am trecut peste faza de calificare, dar să vedem echipa de fotbal în competiție cu valorile reale ale fotbalului european. Sper ca băieții noștri să fie cu capul pe umeri și să dovedească esența valorii fiecăruia înglobată în ansamblul echipei.
RăspundețiȘtergereSunt de acord! Aveți dreptate, suntem că Pasărea Phoenix! Vom renaște!
RăspundețiȘtergerehttps://youtube.com/shorts/z3xhem54q-g?si=n9AUNYg0y6F2sI7W
RăspundețiȘtergereMesaj crucial din partea unui initiat(informat ca si multi altii din clanurile LOR) referitor la ceea ce vine si cum sa includem si irationalul ca o forma indispensabila de gindire si mai ales de ACTIUNE la nivel personal dar si comunitar. A se asculta cu atentie noul fel de abordare a sarcinilor si a problemelor lumii noi!
Scurt si la obiect!
Amza
"Empowering the future here, la DD :)"
asta a fost o grupa numai cu echipe de divizia B. Israelul probabil nici nu isi doreste sa se califice, din cauza riscurilor dintr-un turneul final.
RăspundețiȘtergereFrumos!!
RăspundețiȘtergereAsta simteam si eu, dar nu as fi stiut sa exprim
https://www.youtube.com/watch?v=OKwPpX-go6M Fie să renască!
RăspundețiȘtergereM-ai "dezamagit" teribil... De fapt nu dezamagit e cuvantul potrivit (chiar si cu ghilimele), dar pur si simplu nu ma asteptam sa te uiti la fotbal. Nu vreau sa o fac pe desteptul insa lipsa de valoare e atat de evidenta, incat, dupa parerea mea, nu cred ca merita. In rest sa dea Dumnezeu sa ai dreptate legat de regenerare... Sa reusim si de data asta asa cum bine zici tu ca am reusit de multe ori in istoria noastra....
RăspundețiȘtergere