vineri, 17 mai 2024

Al doisprezecelea ceas


SUA și-au exprimat dezamăgirea în ceea ce privește colaborarea Rusia-China, transmițându-le chinezilor că nu pot sta cu fundu-n două bărci. Discreți cum îi știm, americanii de fapt spun transparent că Europa nu poate colabora cu China, dacă aceasta din urmă colaborează cu Rusia, țara care „reprezintă un pericol pentru stabilitatea europeană”. Astfel, în doi timpi și trei mișcări americanii i-au belit pe europeni, condamnându-i la foame.

Pionul european a ajuns idiotul util celei mai degenerate puteri din istorie. Niciodată un imperiu decadent nu și-a putut menține o putere atât de mare, în ciuda decadenței sale. Asta însă nu înseamnă că imperiul hegemonic american este invulnerabil, ci că încă mai are hălci de carne pe care să le arunce haitelor de lupi flămânzi care-i dau  târcoale. 

După ce au distrus Europa din punct de vedere energetic, propunându-i „varianta de nerefuzat” de a cumpăra hidrocarburi americane la prețuri de șapte ori mai mari, acum SUA amenință că vor trimite câinele european să lupte cu propriile-i puteri cu haita de lei euro-asiatici. Ajunsăm, ca efect al confruntării cu Rusia, precum un câine jigărit, Europa  se declară gata să declare război Chinei. Orice om normal la cap ar râde și cu fundul de o asemenea perspectivă. Doar că istoria recentă ne arată cum oamenii normali la cap au râs și de „perspectiva” europenilor de a-și pune ștreangul de gât blocând hidrocarburile rusești. S-a dovedit astfel că imbecilitatea conducătorilor UE depășește orice limită a imaginației. 

Cum au combătut europenii penuria energetică? Prin două direcții: prețuri și propagandă. Culmea, în loc de o revoltă generalizată, s-au obținut idioții docili care vorbesc deschis despre binefacerile somnului la 14 grade și despre cum temperatura de 19 grade în casă în timpul iernii este de fapt una benefică. Se va întâmpla la fel și cu China?

Văzând gradul de imbecilitate al cetățeanului european, n-aș paria pe varianta rațională. Mai mult, treburile ne arată că se pregătește ceva mult mai monstruos. Ursula anunță încă de pe acum că e gata să instaureze un sistem de cenzură și teroare demn de Orwell. Din ciclul „războiul e pace”, Ursula se suie pe știrea privind tentativa de asasinarea a lui Robert Fico și spune că dezinformarea nu mai poate continua și că ea, cu pieptu-i de aramă, „va vaccina europenii împotriva dezinformării”. Știu că vă pufnește râsul, dar dacă vă amintiți de teroarea vaccinării impusă de această nulitate, parcă vă îngheață zâmbetul pe buze. 

Declarația Ursulei e de o perplexitate crasă. Nici o vorbă despre faptul că ăla care a comis tentativa de asasinat era parte a unui partid din ALDE(care acționează în Parlamentul European sub aripa idiotului Macron, Renew Europe), nicio vorbă despre faptul că nevastă-sa era ucraineancă(încă nu am confirmarea decât dintr-o sursă, dar ținând cont de acțiunea idiotului util tind să cred că informația e adevărată!), nicio vorbă că tentativa de asasinat s-a făcut în numele idealurilor clamate de Ursula. Nu! Ursula o sucește ca la Ploiești propunându-ne o Europă a terorii.

Situația e mult mai gravă decât credeți! Europa e în prăpastie din punct de vedere financiar. Industria îi este distrusă, iar politica verde a secat-o. Dar ei se uită la ceilalți despre care ne spun că sunt pe marginea prăpastiei, exact precum comuniștii în alte vremuri. Ceea ce se mai numește azi „prosperitate europeană” este întreținută cu greu, totul bazându-se pe o ipotetică înfrângere a Rusiei și jefuire a imenselor sale resurse. Doar că nu poți cheltui la infinit pe credit, chiar dacă pe moment interesele creditorilor coincid cu ale tale. În plus, aventura războiului comercial cu China e una absolut dementă, care va avea ca efect în Europa o penurie greu de imaginat acum. Dacă vă întrebați cum vor fi rezolvate problemele, răspunsul e mai mult decât intuitiv: prin propagandă și teroare. Teroarea cenzurii e elementul care va veni pe ușa din față după ce alegerile europene vor fi terminate. De altfel, falsa prosperitate nu mai poate fi ținută pe picioare. De aceea s-a dat și ordin ca alegerile să se țină cât mai rapid, iar partidele așa-zis „extremiste” să fie faultate pe față. 

Suntem într-un război total. După cum v-am spus pe celelalte canale ale mele, semnele se văd deja limpede. China aruncă datoria americană, iar banii îi plasează în aur sau în rezolvarea dezechilibrelor interne. În vizita la Beijing a lui Putin „a fost scăpat” un moment în care Putin afirmă că modelul de plăți în monede proprii dintre China și Rusia urmează să fie replicat la nivelul întregului BRICS, bănuiesc eu prin intermediul platformei distribuite UNIT. Aceasta va lăsa brusc fără relevanță o mare cantitate de dolari care se vor întoarce furioși în piață mărind inflația. De altfel, inflația e văzută inclusiv de republicani ca o soluție în vederea depășirii problemelor financiare care deja nu mai pot fi ținute în frâu. Însă, inflația dorită de oficialii americani, dublată de inflația indusă de dedolarizare urmează se pună bazele unei hiperinflații cum am văzut doar la economistul Mugabe.

De ce vă tot repet toate aceste elemente care, de altfel, se văd limpede? Deoarece încerc să-i rup pe cât mai mulți de aburii propagandei pentru a înțelege că vremurile care vin sunt absolut diferite de toată normalitatea anormală care li se vinde. Iar salvarea fiecăruia depinde de ceea ce face în acest al doisprezecelea ceas.  

25 de comentarii:

  1. Şi ce ne sfătuiți să facem în acest al doisprezecelea ceas ? Aveți un top 3 acțiuni în acest sens ? Eu întreb pentru că sunt o persoană care de câțiva ani deja şi-a propus să cumpere / construiască o casă şi am tot amânat...

    Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca puteti avea o a doua casa, chiar si modesta, undeva la tara, e ff bine, un fel de barca de salvare...

      Ștergere
    2. De ce mai intrebi, cand stii deja ce o sa se intample?
      Si anume:
      cine se rasuceste in ultimul ceas, e deja prea tarziu ca sa nu piarda!

      Ștergere
    3. O a doua casa la tara este o alta grija majora, mai ales in Regat, unde vecinii stau cu ochii fix pe orasenii cu a doua casa.
      Odata cumparata trebuie sa stai acolo...

      Ștergere
    4. 1- Asigura-te ca ai o casa proprie, negrevata de nici un fel de sarcini
      2- Evita orice fel de credit. Tehnic, credit=banca. Banca e aparata de stat, indiferent de ce stat e vorba si indiferent de cine e debitorul. Ai credit, ramai in curul gol la cererea bancii, cu ajutorul statului care teoretic, ar trebui sa te apere. Daca ai bani sa sustii ratele + dobanzile la un credit, ai bani si sa faci ce ti-ai propus, fara sa apelezi la vreun credit.
      3- Asigura-te ca ai posibilitatea de a-ti produce singur, pentru o perioada de cel putin 10 ani (in realitate vor fi mai putini), cele strict necesare unui trai decent: hrana, apa, energie, transport, etc. Pentru astea, ai nevoie de teren, nu numai de casa. Si evident, pozitionarea proprietatii asteia, conteaza enorm! Una e sa ai 5 hectare pe Platoul Bucegi, langa Omul, alta e sa ai 2000 mp in Baragan sau intr-o zona fertila agricol…
      4- Nu face valuri. Fa tot posibilul ca toate cele ce-ti asigura relativa independenta, sunt cat mai indepartate din calea “mainilor” statului si nu “te da in barci”. Cu cat sunt mai putini cei care stiu de relativa ta independenta, cu atat mai bine pentru tine! In sensul asta, evita sa te mai lauzi pe retelele sociale, ca astea numai bine n-aduc nimanui, in afara administratorilor lor.
      5- Invata sa gandesti cu propriul creier si stai la zi cu tot ce se intampla in tara ta si in lume. Tot ce inseamna “informatie oficiala”, priveste cu multa circumspectie si cauta sursele informatiei. Daca nu le gasesti, ia informatia din cat mai multe surse independente si suprapune datele, “cerne-o”, pana ramane doar ce e cat de cat cert, fiind constient ca realitatea expusa 100%, n-ai s-o gasesti nicaieri de fapt. A sti, chiar daca nu poti influenta evenimentele, inseamna ca te poti apara de ele.

      Cum se pot face toate astea? Pana la urma, nu e chiar atat de greu pe cat pare dar trebuie sa ai mereu in minte pct. 5 de mai sus.

      Inca nu e foarte tarziu sa faci toate astea, desi semnele ca lucrurile au luat-o razna, s-au dat de multi ani...

      Ștergere
    5. "Aveți un top 3 acțiuni în acest sens ?"

      1. (re)Educa-te intr-o mererie banoasa, cautata pe piata libera internationala, ce poate fi practicata independent de tine singur sau impreuna cu familia si capata cunostinte si aptitudini antreprenoriale
      2. Practica-ti meseria ca antreprenor si protejeaza-ti firma si capitalul in offshore
      3. Fi pregatit sa te relochezi la nevoie, atat afara din tara cat si din UE, alt fel ai mari sanse sa devi "statistica"


      "Eu întreb pentru că sunt o persoană care de câțiva ani deja şi-a propus să cumpere / construiască o casă şi am tot amânat..."

      Banii neinvestiti nu au valoare, iar o casa este o cheltuiala nu o investitie asa cum cred majoritatea tolomacilor care se dau destepti si educati. Dupa ce te vei educa antreprenorial te vei prinde de acest lucru evident. Este de-a dreptul halucinant felul in care majoritatea oamenilor nu s-au prins pana acum ca munca ca angajat pe salariu si economisirea/imprumutul pe tremen lung pentru achizitionarea unei locuinte si a unei masini ii baga in iobagie pe zeci de ani si ii forteaza sa piarda orice oportunitate de dezvoltare economica. Oamenii bogati fac exact invers, intai se educa si economisesc, apoi investesc banii pornind propriile afaceri, majoritatea profitului il reinvestesc pentru cresterea si diversificarea afacerilor, iar o mica parte din profit o baga in locuinte personale si masinile intotdeauna sunt niste "consumabile" cumparate pe firma.

      Sa nu mai vorbim despre faptul ca o casa poate fi impozitata la sange de statul marxist falit si te poate baga in iobagie, ajungand un activ/asset pentru stat si un pasiv/liability pentru tine, sau ca exista posibilitatea de a fi confiscata, asa cum au facut comunistii si te alegi si cu banii aruncati pe fesreastra si fara mormanul de moloz.
      Ghici de ce oamenii bogati baga (zeci) de miloane in yahturi de lux inmatriculate pe firme prin Seychelles si "pe pamant" detin niste locuinte modeste sau chiar locuiesc cu chirie (platita de firme)?

      Ștergere
    6. Pentru Anonim 17 mai 2024 la 19.41:
      Lasand la o parte ca bubuie corporatismul in tine, explica si tu cum faci urmatoarele:
      1- Cum (re)educi o persoana trecuta de 45 de ani de exemplu, intr-o meserie “banoasa” si de ce-ar trebui ca meseria aia sa fie cautata pe piata internationala? Romania iti pute atat de rau incat in afara de faptul ca te-ai nascut aici si chestia asta e scrisa in actul tau de identitate, ti-e rusine cu originea ta? Tu ce mama naibii “meserie banoasa” ai”? Ca daca nu esti cadru medical, inginer, am de stiinta sau artist de top, nu vad ce meserie care sa fie cautata intr-adevar ai putea avea! OK, poate esti vidanjor, mecanic auto, sofer de camion sau ceva necalificat, ca astia sunt bine platiti si cautati pe piata aia internationala!
      2- “antrepenor”, “capital”, “offshore”… Oups! Esti tare, nene!!!! Cu ce mama naibii se face antreprenor unul infinit mai inteligent decat tine, un medic roman, un profesor excelent, tot roman, un arhitect tot roman? Sau sa se faca toti tigani – camatari ca sa stranga fonduri si apoi, sa devina “capitalisti cinstiti”, antreprenori care sa-si protejeze capitalurile furate (pardon, castigate), in offshore? Sau de ce nu, bancheri, ceea ce cam tot la camatarie intra?
      3- Relocarea inseamna doar ca iesi din statistica romana, desteptule! Odata ajuns in strainezia aia careia ii ridici tu osanale, daca nu esti vreun varf (si crede-ma, varfurile alea sunt rare!), in statistica lor vei fi la “si altii”!!! Statul “marxist falit”, e deja in tot Occidentul din care noi doar accidental facem parte! Si nu e deloc marxist dar ca sa intelegi ce zic, ar fi trebuit sa citesti si sa intelegi “Capitalul”, de exemplu… Citeste “Pan-Europa”, “Pazifismus” si “Kampf um Paneuropa” scrise de Richard Nikolaus Eijiro, Count of Coudenhove-Kalergi, ca sa vezi diferenta dintre marxism si ce e azi. Dupa ce citesti “Das Kapital” scrisa de Marx sau “Socialism: Utopian and Scientific” a lui Engels (nu, n-a scris in germana asta!) si dupa aia vorbeste despre “marxismul” capitalist!
      Tu vorbesti despre ce fac oamenii bogati. OK. Dar ce fac oamenii azi bogati, antreprenori de succes (in general, departe de a fi educati cum pretinzi tu, de fapt), daca lumea din jurul lor e saraca? Cui isi vand produsele, indiferent care ar fi alea? Cat si cum crezi ca le va tine de cald “agoniseala” din offshore? Tu te raportezi DOAR la bani, singura ta valoare. Dar valorile universale, nu sunt nici pe departe banii si ai sa intelegi curand asta… Omenirea a mai trecut prin crize in care “bogatii” dadeau un Rolls pe cateva kilograme de carne, doar ca sa supravietuiasca, pentru ca banii lor nu erau buni nici pentru a face focul in sobe…

      Ștergere
  2. "Puterile care sunt" doresc de fapt să distrugă clasa de mijloc. Nu este ceva ce ar spune, dar este evident că elita ar prefera o societate cu un număr mic de ei înșiși susținuți de un număr suficient de plebei, dar fără o clasă de mijloc supărătoare. Nu le place să fie nevoiți să se frece de masele de hoi polloi atunci când vizitează Piața San Marco din Veneția sau Macchu Pichu din Peru. Ei doresc să aibă în jur doar suficient personal de serviciu pentru a face din această experiență o experiență plăcută. Ei văd clasa de mijloc ca pe un dușman și un risc. Ei sunt de acord cu Lenin, care a spus că clasa de mijloc ar trebui să fie măcinată între pietrele de moară ale taxelor și inflației.

    Aceste două creșteri de taxe pe care le-ați menționat sunt semne prevestitoare ale altora care vor urma. Acest lucru este garantat de falimentul guvernelor de pretutindeni; acestea doresc și au nevoie de mai multe venituri pentru a menține status quo-ul.

    Între timp, instituțiile - fundații, pensii, ONG-uri și altele asemenea - funcționează fără taxe; majoritatea taxelor nu le afectează direct. Acest lucru convine foarte bine elitei, deoarece elita controlează instituțiile, iar instituțiile dețin din ce în ce mai mult majoritatea activelor clasei de mijloc. Clasa de mijloc și plebea nu dețin cu adevărat activele pe care le au în instituții, decât în teorie. Ei sunt ținuți la distanță de banii lor, care sunt doar cifre efemere pe un computer. Cu siguranță nu controlează voturile corporatiste pentru a instala directorii, care la rândul lor angajează conducerea. După cum evoluează lucrurile, din ce în ce mai multe instituții puternice sunt controlate de tip BlackRock. Elita adoră să vorbească despre democrație, dar este doar o perdea de fum. https://internationalman.com/articles/doug-casey-on-the-relentless-rise-of-taxes-regulations-and-inflation/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lenin s-a nascut intr-o familie din clasa de mijloc si asa fiind a avut experiente traumatizante din partea autoritatilor vremii, care l-au marcat pana la moartea lui.

      Eu unul, n-am auzit ca Lenin sa se fi indreptat vreodata impotriva clasei de mijloc si chiar sunt curios sa aflu unde a zis el ca clasa de mijloc ar trebui distrusa! Dar nu ceva gen “asa am auzit eu” sau “asa am citit la X ca a zis despre Lenin” ci, concret, in ce scriere de-a lui, pagina, etc!

      Ștergere
    2. ""Puterile care sunt" doresc de fapt să distrugă clasa de mijloc."

      Poate ma lamuresti si pe mine felul in care "puterile" ajung "sa fie" fara ca clasa de mijloc sa le consume produsele si serviciile, ca vad ca bubui de desteptaciune.

      https://youtu.be/FGDB22dpmwk
      https://youtu.be/g0UQgrFNExc

      Ștergere
    3. Și nu e absolut normal? Până și pe mine, care sunt din clasa de mijloc, mă deranjează că nu mai am loc pe nicăieri de săraki. Sărakii și-au luat nasul la purtare ca niciodată, toate avioanele sunt pline. Până acum nu era chiar așa, mai era o diferență, erai mai sărac luai un Logan, te plimbai prin țară, acum toți vor BMW și să se plimbe pe afară. Trebuie să existe o ierarhie, nu se poate trage toată lumea de șireturi cu toată lumea. Nu a funcționat niciodată așa istoria.

      Ștergere
    4. Sarakii fac naveta la munca cu avioanele. Nu fac turism!

      Ștergere
    5. Nu e chiar așa. Și eu fac naveta la muncă de ani de zile, tocmai de aia zic. Mai erau locuri libere, chiar multe. Acum totul e full. Și nu se duc la muncă marți, miercuri, joi. Cei mulți se duc să se plimbe, pe biness.

      Ștergere
  3. De când am început să vă citesc blogul, am început să urmăresc și cursul bnr al dolarului. De două săptămâni merge în jos. Pe 2 mai era 4,6500, ieri era 4,5772. Are legătură cu dedolarizarea? Sau e altă explicație?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are legătură cu inflatia din România.

      Ștergere
    2. Ce dedolarizare? Nu fi naiv.
      Vine vacanta cu trenul deFranta, si tot romanul din diaspora revine in tara sa mai construiasca ceva la casa inceputa, un perete, un gard. Ca doar trebuie ars la banii munciti nu? Nu poti sa-l lasi nepârlit.

      Ștergere
    3. Ce treabă are cursul leului ? Leul nu exista, e o bucată din evro

      Ștergere
  4. Deja pe ambulanțe au apărut perfuzoare made in Germania nu-mi venea să cred,de 20 de ani am văzut doar RPC pe ambalaje .

    RăspundețiȘtergere
  5. Relocarea "la o adica", de care vorbesc multi:

    Unde? In vestul care isi traieste ultimele rasuflari?
    sau
    In Africa, America de Sud, Asia cu zone unde esti mancat cu fulgi cu tot?

    RăspundețiȘtergere
  6. Casă la țară: da, poate fi un refugiu la vremuri de restriște; în bună parte, Anonim X are dreptate; așadar: fără credit, banii jos; 1-2 hectare de teren arabil (funcție de mărimea familiei pe care ți-ai propus să o găzduiești în vreme de criză); inventar agricol complet, inclusiv un tractoraș; bazin cu motorină minim 1.000 litri, generator profesional, rezervor gpl; anexe pentru porci, vaci, cai; un foraj care să-ți asigure apa este ideal, cu "castel de apă și mai bine; și...dă-te vânător, i-ați armă, va fi musai să ai un mijloc de apărare ...peste furcă! Ceea ce ți-am spus mai sus asigură supraviețuire de lungă durată, în condiții de acceptabile de confort, pentru 8-14 oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia auzi frate, tu vei reusi sa creezi o oaza de prosperitate si de sustenabilitate intr-o mare de saracie si de lipsuri pe care s-o aperi cu arma in mana si cu pieptul de arama dezgolit!
      In mod sigur arma de vinatoare te va salva atat in fata reprezentatntilor institutiilor statului care au monopol pe forta si vor veni in grupuri mari cu Kalajnikovul sau cu AR 15 in mana, cat si in fata unor cete de vecini inarmati cu furci si topoare, din care poate vei reusi sa omori 1-2-3, dar nu vrei sa afli modul in care o vei sfarsi tu impreuna cu toata familia ta.

      Oamenii cu adevarat inteligenti nu se baga in lupte pe care nu pot sa le castige si nu se implica in diverse "evenimente" pe care nu le pot controla, ci pleaca cat mai departe de zona de conflict! Tu "investeste" o avere in mosia de la tara si in arma de vanatoare ca un "razboinic" adevarat si razi de "prostii" care isi cumpara cate o garsoniera ceva prin Portugalia, Tenerife, Panama sau pe oriunde altundeva.
      Culmea este ca desi in ultimii 30 de ani ati avut 3 razboaie la granita, nici acum nu ati priceput nimic. Sa nu mai vorbim de 50 de ani de comunism si felul in care au fost haituiti unii ca ceata lui Ion Garila Ogararu. Fiti voi destepti si construiti-va mosii la tara, ca "prostii" vor privi la televizor cum va aparati voi eroic beciul si borcanele cu zacusca!

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Gavril%C4%83_Ogoranu
      https://www.youtube.com/watch?v=-Z-hI1gta74

      Ștergere
    2. În mod normal, 2hectare este suprafața de teren necesară pentru o familie de 6-8persoane să aibă mâncare tot timpul anului și un oarecare surplus pentru vânzare sau schimburi.
      2 hectare înseamnă cam 0, 5ha pentru grădinărit, 0,5ha pentru livadă și 1ha pentru cultura în câmp ( deși ideal sunt 4ha, unul este lăsat necultivat prin rotație în fiecare an iar pe celelalte se cultivă aplicat tot principiul cu rotația culturilor).
      Pe lângă grădinărit se mai cresc și ceva animale, păsări ( găini, rațe și în special gâște care se pot folosi și ca sistem antifurt, prin gălăgia pe care o fac sau sunt primele puse la conservat dacă ferma este prea aproape de asfalt și este necesar un profil mai liniștit), un porc sau mai mulți și câteva oi, poate o vacă ( dacă ai acces la o pășune publică).
      Pentru condiții mai aspre, 0,5ha de grădină sau mai bine 1ha pe care să se lucreze legumicultura intensiv este o variantă pentru vremurile de criză. Dar asigură-te că majoritatea utilajelor sunt "manuale", cele mecanizate le poți utiliza acum, până rămâi fără combustibil și cei mai important, piese de schimb, după care baza rămâne tot în sapă, lopată, furcă și coasă.
      Cel puțin 10stupi de albine pentru a obține ceara de lumânări pentru perioada când curentul electric este prea scump sau lipsește și câteva lămpi cu petrol pentru iluminat care să fie folosite la nevoie.
      Nu strică să reușești să obții un stoc de sticle și borcane ( din sticlă) pentru a putea stoca pe termen lung producția din grădină.
      Un "asset" important ( adică mijloc de producție vital) este și cazanul de țuică prin care să obții alcool de 98 și cel de 45-55grade pentru utilizări medicale și pentru " monedă forte de schimb".

      Ștergere
    3. Bune ar fi în căsuța aia și niște hak-emuri cu vreo zece lăzi de 760 de grăunțe, vreo 24 de defensive, niște veste kevlare profi, pe când vor veni zombilăii lihniți din orașele în ruină sau haos să te (vă)caute de ouă, vorba lui Bombonel !

      Ștergere
    4. Niciodată un imperiu decadent nu și-a putut menține o putere atât de mare, în ciuda decadenței sale. oare?? Dan Diaconu a auzit vreodata de Imperiul Otoman? ))))

      Ștergere
  7. Totuși pentru că strategia BRICS să reușească, e necesar ținerea conflictului din Ucraina la foc mocnit. Lucru care dăunează și Rusiei.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)