miercuri, 1 mai 2024

Cum ni se va vinde moartea dolarului?


Fundamentele dolarului au încetat să mai existe de prin anii 70-80. Evenimentele din 1989 au dat un imbold modelului dolaro-centric deoarece intrarea „cărnii proaspete” din estul Europei a făcut ca niște noi piețe să se deschidă și astfel să dea hrană de rumegat vechiului sistem. Pentru insideri însă era clar încă de pe atunci că distracția nu mai are cum să țină mult. 

Suntem în 2024 și putem spune că distracția a ținut enorm. Practic, dolarul s-a dovedit ieșit din standarde la criza Dotcom. În 2008 deja a fost un deranj atât de mare încât totul risca să se destrame. Prostia oamenilor a făcut însă ca toată minciuna să reușească să supraviețuiască. Existența în continuare a dolarului în prezent, e mai mult decât prelungirea în absurd a unei realități deja imposibile. Însă, este din ce în ce mai limpede pentru toată lumea că așa nu se mai poate întrucât deja matematica și-a atins limitele în ceea ce privește falsitatea monedei americane.

Tartorii din umbră nu stau însă degeaba, fiind pregătiți să ne vândă spectacolul grandios al morții dolarului prin intermediul unui bilet virtual către sclavagizarea noastră. Sună „tentant”, nu-i așa?

De fapt, care-s datele problemei? Încă din 2022, FMI a prezentat un model de „universalizare” a coșului său valutar, prin prezentarea platformei XC. Practic, întreaga platformă transformă drepturile speciale de tragere(DST) într-o mamă a tuturor CBDC-urile planetei. Iar asta nu e totul.

În tandem, Bank for International Settlements a anunțat constituirea unui „Registru Universal al CBDC”. Care-i treaba Registrului BIS? Păi acesta centralizează toate monedele virtuale emise de Băncile Centrale. Dacă vreți, tandemul FMI-BIS transformă întreaga piață monetară în una unică, în care mai există ceva entități diferențiate doar prin nume întrucât, de fapt, nu există decât o singură monedă controlată strict de tandemul menționat. 

Ce înseamnă asta? În primul rând este o reacție la „tokenizarea excesivă” a monedelor care vor să iasă de sub dominația dolarului. După cum bine știți, rușii planifică utilizarea rublei digitale într-un context descentralizat, astfel încât schimburile comerciale să scape oricărui control. Însă, prin centralizarea plănuită de BIS, orice sancțiune este impusă instantaneu, iar ocolirea sistemului este imposibilă. O monedă înghețată rămâne așa până la ridicarea restricțiilor. 

Este raiul globaliștilor și iadul fiecăruia dintre noi. Prin centralizarea plănuită de tandemul BID-FMI, absolut tot spectacolul morții dolarului se transformă într-un spectacol de prost gust în care ne punem singuri lanțurile la picioare și cătușele la mâini.

13 comentarii:

  1. Acu înțeleg. Deci nu sunt atât de prosti și inconștienți când isi dinamitează propria casa. Vor una noua.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam greu de înțeles pentru mințile mai simple. Am citit dar nu am reușit să îmi fac un concept.
    De ce o bancă din occident când face ceva e în toată lumeaz si dacă una asiatică face exact la fel nu aude nimeni de ea.
    De ce preiau ăia toate monezile inclusiv rublă digitală?
    Cum așa? Pai monezile electronice sunt ca înscrisurile pe hârtie din imperiul Roman.
    Că aia transcriu monezile o pot face și alții.
    Cine își duce monezilor la ei?
    Și înscrisurile ăsta pe răboj vor pica într-o zi și vom reveni la moneda de aur cum a fost milenii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luna asta, Google a anunțat că acum dispozitivele Android au și ele funcția Find My Device (similar Apple). Probabil multora le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe cealaltă, iar unii s-au bucurat.
    Tehnologia folosită este Bluetooth Low Energy (BLE), prezentă azi în orice telefon și multe alte dispozitive Internet of Things (IoT). Folosind BLE, toate telefoanele cu Android pot fi conectate chiar dacă nu sunt conectate la internet, pentru că BLE funcționează la o distanță de 50-200 metri (în funcție de obstacole).
    Așadar, toate telefoanele cu IOS și Android sunt conectate într-o rețea paralelă cu internetul. Telefoanele Apple sunt conectate chiar dacă sunt închise, în timp ce Google a anunțat că această caracteristică va fi disponibilă pe următoarele Pixel.
    Nu e neapărat ca funcția Find My Device să fie folosită doar atunci când utilizatorul își pierde telefonul. Existența ei presupune că Google și Apple pot cunoaște în orice moment unde se află orice telefon, cu o precizie de câțiva centimetri, prin triangulație cu celelalte dispozitive.
    Pe de altă parte, nu va mai dura mult până când orice telefon va avea încoporat un dispozitiv AI LLM de tip ChatGPT. Asta înseamnă că vei avea pe telefon o entitate de Inteligență Artificială de nivelul lui Einstein cu care vei putea discuta orice poți discuta acum cu ChatGPT, doar că local. Oamenii se vor uda de bucurie.
    Problema este că utilizatorii NU SUNT în control asupra dispozitivului, acesta rulând hardware și software patentat. Asta înseamnă că acea entitate AI poate fi chestionată din exterior pentru a afla rapid informații importante despre utilizator, cum ar fi dacă imaginile de pe telefon conțin vreo armă sau dacă mesajele din ultima vreme conțin indicii despre activități ilegale. AI-ul poate primi instrucțiuni pentru a porni camerele și microfonul telefonului pentru a analiza ceea ce vede și aude. Toată analiza poate fi transmisă în mod rapid prin alte telefoane aflate în apropiere și fără a folosi internetul.
    Această supraveghere va fi independentă de furnizorul de telefonie. Nu va mai conta dacă ai sau nu SIM în telefon, dacă ești conectat sau nu la internet sau dacă telefonul e deschis sau închis. Supravegherea va fi totală. Nu e necesar să fim cipați pentru că suntem de acord să purtăm la noi un astfel de dispozitiv fără de care „nu putem funcționa”.
    Soluția?
    Varianta open source de Android (deci nu cea de la Google) nu folosește BLE, iar telefoanele Android încă nu au funcția de a menține Bluetooth pornit atunci când sunt închise. Așa că varianta mea de Pixel 6a este încă sigură și are instalat Graphene OS, un sistem de operare independent și open source.
    Pe telefonul meu, Location off înseamnă că este chiar off, la fel și Bluetooth sau Wifi.
    „Da dar eu n-am nimic de ascuns” vor spune majoritatea. Problema nu e asta. Problema este că le facem treaba foarte ușoară, oferindu-le gratis și aproape fără efort TOATE informațiile despre noi. Odată ce sunt centralizate și procesate, aceste informații pot fi folosite pentru a CONTROLA TOTAL omenii.

    Preluat de la Călin File:
    https://t.me/calinfiledinpoveste/1272

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este folosit acum soft de monitorizare totala a telefonului Android sau iOS, indiferent daca este conectat sau nu la internet. Aplicatia arata structurilor pe un ecran monitor absolut tot ce faci permanent pe telefon. Absolut tot. Oricum asta e nimic.
      Tehnologia de monitorizare a subiectilor umani si anume oriunde se uita si absolut tot ce gandeste si intentioneaza sa faca maine poimaine asta este Abuzul suprem facut acum de structuri. Si in Romania. Si nu dau socoteala nimanui desi e total ilegal. Cum este ca ochii unui om sa fie propria camera de monitorizare permanenta si el sa nu stie si sa fie asa monitorizat non stop. Abuziv. Neconstitutional clar. Apropos se pot induce orice fel de vise artificial in timpul somnului oricui. Deja e folosita in Romania si asta. Experimente pe oameni! Multumim Anton Rog si toata gasca!

      Ștergere
  4. Bine dar vrem sa stim daca utopia cu banii digitali care expira in doua luni este adevarata ? Asta implica furt, jaf la drumul mare, munca noastra stransa sub forma de bani ne e furata de satane. Si asa fiecare contribuie la plata datoriei americanoizilor. Cum vom mai putea sa ne cumparam o casa cu banii pe doua luni ? Asta inseamna sfarsitul proprietatii private. Vrem sa stim daca miliardarii vor pati la fel ? Nu cred, pentru ca lor le programeaza altfel cipul, banii lor nu expira si raman cu averile. Planul este corelat si cu "orasele de 15 minute", niste tarcuri in care vor strange prostimea sa nu poata veni peste ei si sa nu vada orasele elitelor. Iesirea din tarc e semnalizata automat de un chip sau o bratara si vin amenzile automat. Tarile brics nu vor fi afectate ? Ne spui despre astea DD ? Si care e solutia ? Emigrarea intr.o tara brics ? In care ? Cum ne putem proteja banii si proprietatea de aceste bestii ? Urmeaza alte plandemii prin care vor sa ne extermine 90 %.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este adevărată si este unul dintre motivele implementarii monedelor digitale. Pe langa termenul de expirare, cu moneda digitala poate fi controlata si lista de cumparaturi.Nu veiai putea cumpara ceea ce doresti, ci doar ceea ce-ți vor permite autoritatile sa cumperi. Aceasta lucreaza impreuna cu amprenta de carbon care este deja implementata. Si, daca depasesti cota , nu vei mai putea cumpara combustibil, de exemplu, sau daca esti inregistrat cu anumite boli cronice, nu vei putea cumpara produse care iti agraveaza boala, ca sa nu devii o povara pt sistemul medical.Restrictiile pot continua si vor fi mai dure in perioade de criza , pandemii sau altele asemenea. Cat despre cumparatea de case...nu ai auzit ce a spus Schwab? "Ca nu vei detine nimic si vei fi fericit"...? Deci uita de cumparat case, masini, etc in noul sistem.

      Ștergere
    2. https://www.theguardian.com/world/2024/may/01/akyia-houses-why-japan-has-nine-million-empty-homes

      In urma autodesfiintarii elitelor miliardare din motive obiective..nu le mai enumeram aici, casele neocupate care vor ramane din abundenta(deja incep sa se adune prin lume) vor fi riguros administrate de centrul inteligentei artificiale care va stii cu precizie cum, cit si cui conform informatiilor DEJA culese de la fiecare dintre noi si sa ofere mici apartamente din reorganizarea mansionurilor si a palatelor cu 10-20 de dormitoare plus puzderia de case care si apartamente care se vor elibera. Daca iti amintesti de ICRAL-ul de dinainte de 89, acum AI-ul va prelua aceasta organizatie comunala, mai putin banditismul si coruptia aferenta in timpul administratiei umane.
      - Nu se va plati nici o DATORIE. Re:"Si asa fiecare contribuie la plata datoriei americanoizilor"
      Odata alocat un spatiu de locuit si observand ca in jurul tau nimeni nu mai cumpara si vinde case, te vei linisti referitor la: "Cum vom mai putea sa ne cumparam o casa cu banii pe doua luni ?" iar cu timpul te asigur ca vei experimenta chiar fericirea. Sunt multe de adaugat, dar incet cite putin. :)
      PS: La problemele energetice si eco- climaterice care vin negresit, nu exista niciuna din variantele tale inclusiv pentru miliardari NU reprezinta o solutie. Miliardarii care au avut la vremea lor contributii uriase la dezvoltarea tipului de societate care se incheie acum din nefericire nu vor avea de ales decit sa revina printre oamenii de rand, cu picioarele pe pamant. Fara suparare... Nu este nevoie sa credeti acum, ci cu timpul veti vedea.

      Nu exista alternative! ...dar o sa fie bine daca ne organizam cum trebuie. Daca nu o facem pentru noi din cauza gustului initial amar, macar pentru urmasi sa o facem. Astfel in loc sa ne injure, ne vor multumi.
      Continuati sa urmariti serialele si filmele postcolaps unde pe ici colo ni se comunica direct planurile in derulare.
      "Humane", "Fallout" etc
      CC

      Ștergere
    3. @Gogu, Nu va mai cumpăra nimeni case, pentru că nu va mai exista proprietate privată pentru săraci, toată lumea va sta cu chirie.

      Ștergere
  5. https://www.zerohedge.com/geopolitical/unification-cbdcs-global-banks-are-telling-us-end-dollar-system-near
    Vor impune ce vor ei. Cine sa-i opreasca?!
    https://twitter.com/vilimsky/status/1681220939747401728
    "O altă dovadă că promisiunea" numerarul nu ar trebui oricum eliminat " nu valorează prea mult. Chiar și atunci, elitele ne-au promis tot ce este posibil în legătură cu "banii". Cu toții a trebuit să experimentăm ceea ce a rămas din aceste promisiuni... " In ziarul din imagine, din Iunie 1994, politicienii timpului promiteau ca nu va exista un ban european.
    Lumea nu l-a vrut, dar l-au impus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dane, cind ai timp povesteste-ne despre China care se pregateste pentru noua etapa, spre care se indreapta sistemul financiar, prin acumulare frenetica de metale pretioase in special Argint pentru care ofera $4 in plus la uncie pentru furnizorii din toata lumea. Ce se intimpla de fapt in spatele acestei actiuni?
    Multumesc anticipat!
    CC

    RăspundețiȘtergere
  7. Soarele va atinge marginea exterioara a intervalului de precesie si atunci se va deplasa dincolo de Tropic pentru un anumit numar de zile (proportional cu diametrul sau in sistemul geocentric). Miscarea de precesie spre vest este de 1,5 km pe an, sau 4,2 metri pe zi. Pentru asta se pregatesc. La sfarsitul miscarii de precesie, Soarele va rasari de la Vest la Est, si atunci va avea loc marea revolutie islamica. 1811-1812: razboi mondial insotit de catastrofe geologice inimaginabile, cutremur de cel putin 10 pe falia New Madrid (cauzat de cometa 12P-Pons/Brooks adica cometa C/1811 F1, lansata de planeta Garuda sau Vulcan descoperita de Le Verrier in sec. XIX), si alipirea insulei California de continent. Hibridul beta-gamma corona (tot variante de M. avium) a aparut in iulie 2023 in Pakistan deja (gamma coronavirus la pasari). Insa a nevoie de un catalizator, la fel ca in 1918 eruptia vulcanului Katla (12 octombrie 1918).

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai ajuns sa-mi dai dreptate...este/a fost /va fi mereu blat ...iar totul este propaganda ...fiecare cel putin sa castige ceva...

    RăspundețiȘtergere
  9. A venit vremea ingroparii Birlicului?!

    O sa vedem Birlici mari si mici cazuti pe jos, si n o sa ne mai aplecam sa i adunam?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)