V-am spus cu ceva timp în urmă că Arabia Saudită nu a mai reînnoit contractul cu SUA, astfel încât ceea ce am cunoscut ca petrodolar nu mai există decât ca efect al inerției. Vă atrag atenția asupra faptului că ceea ce se înțelege din petrodolar nu se referă strict la vânzarea petrolului doar pe dolari, ci și la ceea ce se petrece după aceea cu dolarii încasați pentru petrol, anume cumpărarea de datorie americană. Este un circuit sangvin financiar esențial dominației dolarului.
Cei care nu știu care-i treaba, continuă să observe că petrolul se cotează în dolari și se întreabă „unde s-a rupt căruța?”. Ici, pe colo, în punctele esențiale, aș spune eu. În primul rând, chiar dacă se cotează în dolari, elementul important este acela că petrolul saudit nu se cotează NUMAI în dolari. De asemenea, dolarii încasați nu mai merg în datoria americană, ci au o cu totul altă destinație. Care-i aceasta? Reiese dintr-o particularitate a importurilor saudite: în premieră, ponderea cea mai mare în importuri o are ... aurul. Așadar, în loc să cumpere datorie americană, arabii cumpără aur.
Sportul achiziției de aur nu e atât de nou. Rusia e cumpărător frenetic de aur din 2008, China dintotdeauna. Tot cu ocazia crizei financiare din 2008 a început febra readucerii aurului acasă. Nemții, chiar dacă sunt sub ocupație, au reușit să-și repatrieze o mare cantitate de aur. Olandezii, cam pe tot. Am încercat chiar și noi, iar pentru această îndrăzneală Dragnea a fost aruncat în pușcărie. Să mergem însă mai departe.
Din 2014, majoritatea băncilor centrale ale lumii vând dolari și cumpără aur. Cei care sunt cititori mai vechi ai blogului meu probabil își amintesc documentele pe care le-am prezentat referitoare la eforturile CIA din anii 60, când și-au umplut Băncile Centrale din Europa cu agenți pentru a împiedica achiziția de aur în defavoarea dolarului. Acum eforturile lor sunt futile, inclusiv „aliații”(a se citi statele aflate sub ocupație americană) fiind vânzători neți de dolari și, mai nou, euro! Euro trebuie înțeles ca o extensie a dolarului, nu ca o monedă separată, întrucât întreaga sa osatură este dezvoltată pe scheletul dolarului, fiind ombilical legat de acesta.
E interesant de văzut ce se întâmplă în zona datoriei americane, unde atât China cât, mai ales, Japonia, vând cu înfrigurare. V-am povestit într-un episod trecut cât de dezastruoasă e situația refinanțării datoriilor americane: tot ceea ce ajunge la scadență este „executat” de creditor care nu mai cumpără alte titluri de datorie. Mai mult, acei bani se îndreaptă spre aceeași „destinație periculoasă” care este aurul.
În 2023, mai bine de 20% din petrolul mondial s-a tranzacționat în afara dolarului, în condițiile în care câțiva ani mai devreme procentul era insignifiant. Și, ca un element de potrivire supremă, care arată și motivele atracției ruso-chineze, avem o extrem de interesantă similaritate: cel mai mare exportator de materii prime al lumii este Rusia, în timp ce cel mai mare importator de materii prime al lumii este China. Fluxul financiar între China și Rusia este asigurat în yuani și ruble, iar ceea ce depășește plafonul stabilit se echilibrează în aur. Iar sistemul funcționează extrem de fiabil.
BRICS este deja o construcție economică stabilă, cu un țel comun, în ciuda animozităților dintre unii membri(vezi râca între India și China). Asta înseamnă că participanții înțeleg că cel mai mare dușman al lor este Occidentul, motiv pentru care conflictele interne sunt considerate secundare ca importanță. Comportamentul strategic al statelor BRICS se vede și prin mișcarea de atragere a producătorilor de petrol în barca BRICS și în accelerarea cu care se formează frameworkul monetar.
Ceva cu adevărat surprinzător vine dinspre Bank of International Settlements, care a ridicat aurul la nivelul de încredere al titlurilor de datorie americană. Acesta e un pumnal înfipt în spatele falitei SUA și a sistemului său financiar. Pe de altă parte, BIS ar dori să-și bage coada puternic în framework-ul financiar al BRICS. Pe moment nu-mi dau seama care e raportul de forțe. Cert este că statele BRICS au cam pornit totul de la zero și construcția pe care o fac nu este obligatoriu în linie cu ceea ce visează BIS. De exemplu, încă din zona infrastructurii financiare, BRICS-ul s-a apucat să-și tragă propriile cabluri care să lege direct țările participante, fără a apela la infrastructura comună de până acum. Apoi, modul de utilizare a aurului nu este cel clasic, fracționar cu suport în aur, ci mai de grabă ca element de garantare a tranzacțiilor, după ce se depășește plafonul convenit. Asta înseamnă o construcție nouă, care lasă loc altor participanți în afara Băncilor Centrale. Și aici e un element extrem de interesant care justifică acumulările de rezervă în aur în instituții diferite de Băncile Centrale. China acumulează aur inclusiv ca activ al Armatei, în timp ce Rusia, pe lângă aurul Băncii Centrale, cumpără masiv în numele unor instituții independente, în care trasabilitatea aurului este greu de cuantificat.
În mare, sistemul BRICS pare a se îndrepta spre o structură de mesagerie financiară bazată pe CIPS-SPFS, cu două burse ale aurului la Moscova și Shanghai și numeroase alte instituții de reglementare și balansare a cererii cu oferta. Există începuturi pentru burse de petrol și gaze naturale situate în zona Orientului Apropiat, precum și alte asemenea construcții care să formeze prețurile diverselor mărfuri ale BRICS.
Tot ceea ce se întâmplă aruncă în derizoriu echivalentele occidentale ca efect al lipsei de relevanță a acestora. Statele BRICS scalează la un nivel infinit mai mare decât muribundul Occident. De aceea, absolut tot ceea ce ține de dolar și lumea sa trece din ce în ce mai rapid în plan secundar. Din câte se vede, construcția BRICS merge înainte, fără a se împiedica în „problemele” ridicate de Occident. Iar asta înseamnă că lumea veche va pica mai rapid decât ne imaginăm noi. Poate chiar de pe-o zi pe alta!
Revenind la oile noastre carpatine, aurul "nostru" dat pe mâini "bune" la Londra, nu? ar fi undeva spre 1oo tone. Valoarea netă, deși nu ar conta, este peste 7 mrd €.
RăspundețiȘtergereŞi, ca idee, ca să refacem această cantitate în caz de transformare în "datorie" americana, britanică, etc oricând posibilă, ar trebui ca FIECARE ROMÂN să doneze câte 5 gr de aur pur, de 24 K.
Sau, cam 1o gr de 14 k, așa, cu bătaie, să fie!
Căci probabil așa va fi. Mortul de la groapă...
宫本武藏:“战略的要点在于压制敌人的有用行动,同时允许他的无用行动。”
RăspundețiȘtergereMiyamoto Musashi: „Scopul strategiei este de a suprima acțiunile utile ale inamicului, în timp ce le permitem pe cele inutile.”
Sursă:
https://x.com/SiriusBShaman/status/1811768262260076811?t=e3C-uHyMXhm4RO3gN9wmpw&s=19
Elita și guvernul sunt una și aceeași. Iluzia mobilității ascendente ține țăranii în linie, dar realitatea este că nicio muncă grea nu le va permite accesul la lumea de opulență și putere. Elita acumulează bogății și lux, în timp ce țăranii trudește pentru hârtii fără valoare. Sistemul este o fațadă bine construită, menită să mențină status quo-ul, unde elita prosperă, iar masele rămân înlănțuite muncii nesfârșite.Elita perpetuează iluzia separării între guvern și bănci, dar ele sunt aceeași entitate. Elitele controlează prin birocrație și instituții financiare, asigurându-se că țăranii rămân subjugați. Sistemul este trucat, menținând o realitate sumbră în care Elita prosperă, iar restul suferă.În timp ce țăranul muncește pentru hârtii fără valoare, Elita se desfată în lux nesfârșit. Țăranul crede că studiul și munca grea îi vor permite accesul la opulență, dar aceasta este o minciună. Capitalismul este un morcov care nu poate fi mușcat, rezervat doar pentru Elita. NPC-urile (personajele nejucătoare) întăresc conformitatea sistemului, spionând și raportând orice deviere.Elita introduce cifre într-un computer, asigurându-se că nu le lipsește niciodată bogăția, în timp ce țăranul muncește din greu. Există două lumi: Elita trăiește în lux, iar țăranul rămâne înrobit de iluzia succesului. Elita prosperă, iar masele rămân înlănțuite muncii monotone. Invazia este completă, iar sistemul de caste al stupului asigură că diviziunea rămâne impenetrabilă.
Ștergerehttps://x.com/SiriusBShaman/status/1813249134142292377?t=5geGr-9iCzxp2EX7XIgDXQ&s=19
Nu-ți este clar că elite și țărani trebuie să fie peste tot, dar și puțin naționalism, ca în țările BRICS, care nu vor să-și vândă țăranii ca sclavi și resursele pe degeaba, cum face România.
ȘtergereÎn țările BRICS invazia nu e completă ca în România unde este completă, iar stupul globalist de caste nu a reușit să penetreze atât de adânc încât să ia țăranii și resursele gratis.
ȘtergereRusia e singura țară unde țăranii încă nu a fost vânduți Stupului Globalist.
Am prins doua lumi. Si, fiind nascut in 1947, am prins cumva si lumea veche, pentru ca relatiile, mentalitatile, practicile din lumea normala ( cea de pana la 1947) n-au disparut dintr-odata. Lumea de azi nu e continuarea celei de atunci si imi dau seama ca nici nu poate fi. Nu stiu daca mai prind, macar asa cat-de-cat lumea de maine, pentru ca cea de azi e cea mai urata posibil. Lumea spalatilor pe creier, a celor care nici martori ai istoriei nu pot fi. Sper ca decaderea Hegemonului sa nu tina cat a tinut decaderea Romei ajunsa pestinentiala.
RăspundețiȘtergereDon t you worry my friend, istoria se repetă. Ca farsă...
ȘtergereDiscuție reală în anul 1777 in Veneția:
RăspundețiȘtergere- O să vă ia monezile ăsta de aur și argint și vă vor plăti cu coji de copac și frunze!, zise unul dintre navigatori către entuziasmații biletelor de bancă.
- Nu mai fi așa de încrezut în teoria conspirației.
- Teoria conspirației? răspunse navigatorul. Păi să-ți spun eu cum am văzut cu ochii mei cum au început să tipărească acele hârtii în Anglia. Nu mai e mult până când ne vom trezi și noi cu ele aici.
Ștergere- Dar hârtiile acelea sunt garantate de aurul din trezorerie, replică un negustor tânăr. E mai ușor să porți câteva hârtii în loc de saci grei cu monede.
- Și ce te faci când nu vor mai avea destul aur pentru toate hârtiile tipărite? continuă navigatorul cu un zâmbet ironic. Atunci va fi prea târziu să te plângi.
- Dar comerțul va fi mai rapid, mai sigur! interveni un alt negustor. Gândește-te, nu mai trebuie să ne temem de pirați și hoți pe drum.
- Ba bine că nu, spuse navigatorul. Crezi că hoții nu se vor adapta? Îți vor lua hârtia și vor râde de tine. Prefer aurul meu, la nevoie pot să-l topesc și să-l folosesc altfel.
- Aș spune că te temi de schimbare, zise negustorul tânăr. În fond, și noi, la rândul nostru, am fost pionieri în comerț. Poate este momentul să ne adaptăm.
- O fi, dar eu unul nu-mi las aurul pe mâna unor străini. Să zicem că țin la tradițiile vechi, conchise navigatorul, ridicându-se de la masă.
- E dreptul tău, răspunse calm negustorul tânăr. Dar viitorul ne va arăta cine a avut dreptate.
- Sper doar să nu fie prea târziu pentru noi toți, și nu vom mai avea acest drept la aur, mormăi navigatorul în timp ce ieșea din tavernă, lăsându-i pe ceilalți să dezbată mai departe avantajele și dezavantajele noilor bilete de bancă.
Excelent.
RăspundețiȘtergere,, Aurul este Moneda ! orice altceva este credit ,, JP Morgan
RăspundețiȘtergereIntenționam să spun că la ora acuală aurul este cel mai ieftin activ pe piață.
Asta pentru că omul de rând, poporul, nu s-a trezit iar cînd se va trezi va fi prea târziu, prețul lui ar putea deveni imens între timp.
Dar de fapt nu aurul este scump sau ieftin ci banii noștri se devalorizează în raport cu acest etalon istoric fără egal, iar acest lucru îl simțim dar nu știm să ni-l explicăm, încă ...
In Gold We Trust ! ? ! ?
,, Dacă ar fi să aleg între aur și banii tipăriți ai băncilor centrale, cu toată părerea de rău pe care o am față de onestitatea acestor distinși domni care conduc aceste venerabile instituții bancare și politice, eu unul, aleg aurul. ,,
RăspundețiȘtergereG B Shaw
"...și vor arunca pe drum aurul și argintul lor și nimeni nu va privi spre ele".
ȘtergereIezechiel 7:19-20
Ștergere19. Argintul și-l vor arunca pe ulițe și vor disprețui aurul; argintul lor și aurul lor nu-i vor putea scăpa în ziua urgiei Domnului; cu acestea ei nu vor putea să-și sature sufletele, nici să-și umple pântecele lor, pentru că acestea au fost pricină a nelegiuirilor lor.
20. Prin găteli frumoase ei le-au prefăcut pe acestea în mândrie și tot din acestea au făcut ei chipurile cele rușinoase ale idolilor lor. De aceea le voi face pe acestea necurate pentru ei.
Interpretarea acestor versete din Iezechiel (Ezechiel) se poate concentra pe ideea că oamenii au luat bogățiile lor materiale – argintul și aurul – și le-au folosit pentru a crea simboluri de mândrie și idolatrie, în loc să le folosească într-un mod just și plăcut Domnului.
Este exact situația modernă în care banii (bancnotele) sunt venerați și folosiți pentru a susține valorile superficiale și materialiste, în detrimentul valorilor spirituale și morale.
În versetele din Iezechiel, Domnul avertizează că utilizarea banilor (bancnotelor) pentru a susține mândria și idolatria, care poartă adesea imagini și simboluri care pot fi considerate idoli ai modernității, sunt folosite pentru a satisface dorințele și ambițiile umane, în loc să fie folosite pentru scopuri nobile și morale.
Domnul declară că aceste bogății materiale vor fi considerate necurate, deoarece au fost transformate din aur și argint în instrumente ale nelegiuirii și mândriei.
Bancnotele, prin imaginile și simbolurile lor, devin un semn al decăderii morale și spirituale.
Astfel, în ziua judecății, aceste bogății vor fi lipsite de valoare și nu vor putea salva sufletele celor care le-au venerat ca bogăție reală, ci închinăciune unor chipuri cioplite pe hârtie considerând că reprezintă valorile adevărate ca aurul și argintul.
Aceste versete ne reamintesc că încrederea excesivă în bogățiile materiale și idolatrizarea simbolurilor de mândrie ne pot conduce la nelegiuire și decădere morală.
În ziua judecății, argintul și aurul sunt valorile spirituale și morale adevărate dar prin găteli frumoase le-au făcut necurate înaintea Domnului.
@17:12
ȘtergereDa, asa este însă nu în lumea asta materiala un banul este ochiul dreaqului. În lumea care vine da, fara elite miliardare și propietate privata.
Acolo negresit, asa va fi, deja hotărât și planificat de catre Creator.
CC
Cum comentați dragi români acordul recent semnat dintre România și Ucraina:
RăspundețiȘtergerehttps://www.presidency.ro/ro/media/acord-privind-cooperarea-in-domeniul-securitatii-intre-romania-si-ucraina1720705732
Deci frați români cica ne-am angajat noi săracii de români la Washington sa incepem instruirea unui lot de piloti din Ucraina pentru avioane de tipul F-16. Profesorii si instructorii sunt olandezi. Doar felicitarile, masa si dansul sunt suportate de Romania, iar costurile sunt doar de 5-6 milioane de dolari pentru fiecare pilot in parte. Evident ca nu ne mai spune nimeni despre cati piloti este vorba. Suntem atât de bogați încât noi ducem în spatele nostru pe Washington și tot războiul cu Ucraina e suportat de noi, amărâții. Dar ne face să credem că noi suntem amărâți când colo Washington se bazează pe noi, că noi suntem ăia bogății și ei sunt atât de săraci că nu își permit să le de-a instructorilor 5-6 milioane de dolari, dar noi ne permitem.
ȘtergereDeci atât de bogați ne privește Washington încât am ajuns numărul 1 sponsor la Ucraina, cum se zice in limbaj americănesc, suntem Sugar Daddy al Ucrainei. Iar așa și miliardari din America sunt toți de carton că în realitate nu au mai nimic de ne pune pe noi Românii să suportăm asemenea cheltuieli ale întregului NATO.
TREZIREA BĂ FRAȚILOR CA SUNTEM MAI BOGAȚI CA NATO SI SUA LA UN LOC
AM AJUNS MILIARDARII LUMII ȘI NOI HABAR NU AVEM
CITIȚI TRATATUL SI MINUNAȚI-VA CE BOGAȚI AM DEVENIT PESTE NOAPTE
Și dacă GLOATA comentează ce se intimpla?
Ștergere"Și dacă GLOATA comentează ce se întâmplă?"
ȘtergereCe s-a întâmplat si in pandemie, nu mori ca un prost!
GLOATA ta sa strige: Capul lui Motoc vrem!
Sau tu ești fără speranță cu asemenea întrebări de nu ai reușit sa înveți ceva din pandemie.
Bănuiesc din întrebare ca ești tripu-vaxxx si te crezi triplu-xxx pe netflixxx
Au mama mea Trump, nu vă supărați ăștia înfocații patrioți, doar ne uitam la faptele prezentate într-un video unde se vede că fătuca din spatele lui Trump ridică o pancarda și deci da semnal. După ce ridică pancarda, imediat se trage și ea nu se panichează deloc. Ba dimpotrivă scoate telefonul și face poză la Trump ca și în filmul ăla de pe Netflix Dl. accident 2. Adică să trimită repede că e ce?
RăspundețiȘtergereVideo:
https://www.instagram.com/reel/C9dFuU_pUx8/?igsh=aGZvbGxrMzY3Z3lj
Exista un singur aspect care lipsește acum: tehnologia bio-metalica (ușor dezvăluită in filmul Transformers). Și va fi scoasă la iveală în curând.
RăspundețiȘtergereAurul e bun in perioade istorice normale, unde daca exista inflație, își păstrează valoarea. Aurul nu ajuta la nimic când apare deflația, când dispare totul (produse, servicii).
Top 3 tehnologii
3. Tehnologia scalară (unde electromagnetice longitudinale)
2. Tehnologia bio-metalica (asul din mâneca)
1. Implozia atomului (trecerea de la configurație atomica bazată pe protoni la cea descrisă prin barioni)
Tratatul este un nonsens din punct de vedere logic, raportat la situatia la care urmeaza a se aplica. Deci I se va acorda asistenta militara Ukrainei daca aceasta va fi atacata, sau daca atacul Rusiei se va intensifica. Asadar, prin tratat se ia act (oficial) de faptul ca Ukraina este atacata ( prin formularea daca atacul se va intensifica ), dar, in acelasi timp se promite ajutor in cazul in care va fi atacata ! Asa ca nu avem decat sa degajam vointa reala a Romaniei ( NATO) : Ukraina a fost atacata, nu avem ce mai face, stam deoparte de o interventie militara, dar daca atacul se va intensifica ( probabil pana la pericolul aneantizarii ukrainei ) vom interveni. La fel , daca se incheie o pace , iar Rusia va ataca din nou. Asadar, un fel de ciorna a vreunei propuneri adresata Rusiei : nu intensificati ritmul actual si poate se va incheia o pace, dar acea pace trebuie respectata pentru ca altfel vom interveni din prima. NB. In cazul art.5 fiecare membru are latitudinea de a interveni, sau nu si, daca da, cu ce mijloace.In cazul tratatelor bilaterale cu Ukraina, interventia este ferm promisa.
RăspundețiȘtergereDar asta cu nominalizarea lui Dimon?
RăspundețiȘtergerehttps://knews.kathimerini.com.cy/en/news/jamie-dimon-eyed-for-treasury-secretary-by-trump