joi, 12 septembrie 2024

Trei știri care vestesc schimbări sistemice


Sunt trei știri pe care nu le veți vedea promovate în mass media, dar care anunță timpuri noi. E o vreme a separării apelor, o vreme în care, pentru unii alianțele se fac și se sedimentează rapid, în timp ce alții simt cum pământul le fuge de sub picioare. Să le luăm pe rând.

În primul rând, Rusia anunță un parteneriat militar cu China împotriva SUA. După cum bine știți, un asemenea parteneriat este o mișcare de mat. În simulările americane, un război China - SUA avea un rezultat incert, dar mai înclinat spre China. Întărirea Chinei cu o alianță cu Rusia este o mișcae de mat deoarece Rusia are tehnologia și geniul militar necesare dezvoltării de arme revoluționare, în timp ce China are capacitatea de producție. O combinare a celor două puteri este un coșmar pentru SUA și aliații lor. După cum bine s-a văzut, în domeniul militar NATO nu a fost capabilă să țină ritmul cu producția Rusiei. Vă imaginați ce înseamnă unirea efortului Rusiei cu cel al Chinei!

Picătura care a umplut paharul a fost politica americană de destabilizare a liniștii din Pacific, în special provocările din Marea Chinei de Sud, Taiwan, dar și intenția SUA de a aduce rachete nucleare în Japonia. China s-a simțit atacată direct, astfel încât a făcut hotărâtă pasul către o alianță militară cu Rusia. Asta înseamnă că planurile de tip Kissinger pe care statul subteran american le-ar vrea implementate, sunt dinamitate. Însă, ceea ce nu înțelege SUA este că, așa cum alianța China-SUA a învins URSS sau cum o ipotetică alianță SUA-Rusia ar învinge China, la fel de bine o alianță Rusia-China are capacitatea de a distruge SUA. Ecuația e simplă!

Cea de-a doua știre vine de la nivelul BRICS. Iranul propune, nici mai mult nici mai puțin decât crearea unui Consiliu de Securitate al BRICS. Dincolo de faptul că un asemenea Consiliu de Securitate dublează Consiliul de Securitate al ONU, înființându-se ca organism de care trebuie să se țină cont, apariția sa poate sugera o îmbunătățire a alianței economice BRICS cu o componentă militară comună. O asemenea alianță militară globală aruncă în aer diversele alianțe și inițiative ale SUA, garantând securitatea membrilor săi. În ceea ce privește această știre nu ne putem pronunța până când nu vedem concret înființarea Consiliul și, mai ales, creionarea fi atribuțiilor sale. 

Ultima știre este referitoare la ... petrol. Dacă mai țineți minte, în urmă cu o săptămână Putin a declarat că moartea dolarului ține de determinarea statelor arabe de a termina cu vânzarea petrolului pe dolari. Iată că Arabia Saudită tocmai ce a anunțat că este de acord cu înființarea unui parteneriat cu China care să conducă la tranzacționarea petrolului său în yuani. Este, în fapt, o rupere a acordului petro-dolar care, dacă mai țineți minte, nu a fost reînnoit de Arabia Saudită. Petroyuanul are capacitatea de a accelera dedolarizarea lumii. Ținând cont că petrolul rusesc(10% din producția mondială) deja se tranzacționează în yuani sau rupii, iar cel iranian(5% din producția mondială) cam la fel, adăugarea cotei de piață a Arabiei Saudite, de aproximativ 15% conduce la o cotă de aproximativ 30% din petrolul mondial care „scapă” de dolar. Treburile nu se termină aici. O mișcare de acest tip efectuată de saudiți va atrage după sine și o mare parte a celorlalți producători din Orient. De asemenea, nu trebuie să uităm că Venezuela(13% din producția mondială) se va alătura oricând unei mișcări contrare SUA. Cine rămâne în barca dolarului? SUA, Canada și producătorii europeni(care-s insignifianți). Cam puțin pentru a nu atrage după sine o dedolarizare accelerată. 

Toate cele prezentate aici sunt evenimente aflate în stadiu incipient, dar suficient de radicale pentru a da lovituri de grație sistemului american de putere. Pe moment, așa cum era de așteptat, vedem cum situația din Ucraina degenerează. Englezii le-au acordat ucrainenilor OK-ul pentru utilizarea Storm Shadow pe teritoriul Rusiei. Urmează ca, în mod previzibil, și SUA să-și de acordul pentru a-i da motive lui Scholtz să elibereze Taurus către Ucraina. De fapt asta e miza, un scenariu similar celui al tancurilor. SUA și-a dat OK-ul pentru Abrams pentru a-i face pe nemți să elibereze rapid jenantele tancuri Leopard. Ceea ce nu înțelege Occidentul este că, pe măsură ce comit acte din ce în ce mai radicale, le oferă motive din ce în ce mai solide celor care caută să se rupă de actualul sistem. Mișcarea centrifugă deja se vede cu ochiul liber!

30 de comentarii:

  1. Excelent articol! Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Game over

    SUA și UE vor deveni satanice pe față. Dacă nu ești LGBT vei fi taxat și copii instituționalizați. Fără să fi f@#$# in ¢√π nu vei mai găsi job.
    Sute de europeni deja au fugit în Rusia. În curând vor deveni mii de refugiați în Rusia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt deja....Vor fugi din Apus în Răsărit și invers.

      Ștergere
  3. Data trecută a dezbătut Trump Clinton și a câștigat Trump. Dar a dezbătut cu o femeie.
    La dezbaterea cu Trump Biden, a câștigat demențialul Biden, dar au dezbătut doi bărbați.
    Acum iar au dezbătut Trump Kamala cu o femeie și mă aștept să câștige Trump.
    E trasă la indigo.
    Femeia Clinton nu a fost votată deoarece era femeie. Și făcea parte din sistem.
    Femeia Kamala nu va fi votată deoarece este femeie.
    Orice credeți despre americani ei sunt misogini, nu vor vota în veci vecilor cu femei.
    Orice încercare a Deep state de a duce o femeie ca președinte este total contrară americanilor.
    De ce nu a câștigat femeia Clinton care nu a fost prostituată ca și Kamala? Acum toți au aflat de trecutul lui Kamala că a fost la început prostituată de lux, apoi a fost băgată de ceva politicieni in sistem. Cine votează cu o fostă prostituată? Că nu are nimeni încredere în ea. Știu toți că o prostituată e o sclava pe viață a cui a ridicat o in sistem, și nu va fi niciodată independenta.
    Cărțile sunt făcute și Trump este deja câștigător. Toți văd asta și mulți schimbă macazul și îl finanțează pe Trump.
    Chiar și Biden deja și-a pus șapcă cu Trump:
    https://t.me/AussieCossack/22579
    Nu există incertitudini, obisnuiti-va cu Trump.
    Prima femeie președinte în SUA nu va fi o fostă prostituată. Dacă americanii voiau femeie președinte o votau pe Clinton. Dacă credeți că fosta prostituată Kamala e mai bună decât Clinton sunteți într-o eroare gravă de previziune. Cam la fel de mare ca și aia cu vaccinul, credeți că "tot ce zboară se mănâncă" ca și ucrainenii morți, Dumnezeu să-i odihnească în vecii vecilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înșeli, Kamal(u) va câștiga, precum este spus.Nu contează cine votează, contează cine numara.Ce zici, nmrnknii nu au și ei seteseul lor?!

      Ștergere
    2. Stormy Harris nu a fost situata prost.A fost " doar" in relatii cu politicieni mai puternici decat ea atunci. Cunoscuti , vreo 3.
      Din dezbaterea cam chioara si ""moderată " la maxim, am retinut : Kemala: "dle Trump, ne propuneti trecutul.Eu propun viitorul" Trump NU a replicat ceva gen" de ce trecutul meu ar fi rau iar viitorul dvs., bun?"
      Kemala: "fara armele noastre si al aliatilor , Putin era la Kiev si privea spre Polonia".
      Idem: CE sa caute Putin in Polonia??

      Ștergere
  4. Ceea ce ziceți aici dle Diaconu explică și motivul pentru care rușii au preferat să lupte lent, ca un storcător cu melc.

    Cei care încă se miră de ce rușii nu au ajuns la Kiev în 2 săptămâni, deși puteau să o facă, primesc astăzi încă un răspuns deosebit de pertinent de la dvs.

    Nu numai că și-au protejat armata, nu numai că au protejat populația civilă (cu care au intenția să se înțeleagă bine în viitor), dar în egală măsură a deschis ochii tuturor țărilor, politicienilor încă onești și ai popoarelor lumii asupra adevăratului caracter al euro-americanilor și al israelienilor, și astfel a permis marea întorsătură a istoriei pe care o vedem azi.

    Omenirea părăsește gradat barca euro-atlantico-sionistă, și tot mai multe țări prind curaj să facă mutarea cea bună!

    Dacă Putin lua Kievul în 2 săptămâni, nu cred că erau azi atât de multe țări care să refuze petrodolarul și care să ceară aderarea la BRICS.

    Genială strategie a rușilor și tot respectul pentru Putin și Xi!

    ȘAH MAT

    DUMNEZEU nu bate cu bota!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strategia unui razboi "umanitar" ,care sa ferească la maxim civilii de efecte, în viziunea unei păci în favoarea ordonatorului "Operațiunii Speciale", și-a arătat slăbiciunea, transformând blitzkriegul într-un război de poziții, permițând țintei să se apere eficient; să preia inițiativa pe front și sa execute lovituri de efect asupra atacatorului, dar mai ales, să permită îndeplinirea Planului celor care au planuit și provocat războiul între vecini, ca să nu spun mai mult.Continui să spun-fără a fi original- ca Tarul din Kremlin va plăti cu funcția mărinimia și umanitea sa.Live to see !

      Ștergere
  5. PERFECT! Așa să fie! Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am și eu o întrebare pentru oamenii de pe acest chat. Evident legata de articol. Cum anume va simți vis a vis de toate schimbările ce se întrevăd la nivel macro? Va simțiți pregătiți psihic? Care e nivelul de stres știind ca lumea va trece prin schimbați majore și nu veți avea peste ceva ani ce aveți acum sau nu va veți mai putea permite lucruri firești cu care v-ati învățat ( produse, vacante). Cum nu o luați razna încercând sa va imaginați viitorul copiilor voștri? S-au adunat mai multe intrebari( de fapt variațiuni ale aceleiași griji: cum vom fi?) Va mulțumesc anticipat!

    - întrebare de pe telegrama

    Ce v-am spus și ieri.
    România este singura țară care era Verde pe hartă vaccinărilor.
    Deci România va supraviețui când toți occidentalii pe care va bazați vor fi morți de mult.
    Voi cu Occidentul in suflet veți veni lângă noi că să învățați să trăiți nu să muriți ca proștii de ucraineni.
    Ce veți face fără internet? Veți mai trăi?
    Eu cred în Romania că e cea Mai tare țară ever.
    Era Verde pe harta vaccinărilor și asta spune Totul cat de idioți sunteți să vă îndoiți de Romania.
    In Romania veți fugi toți care azi o înjurați.
    Așa cu România era Verde pe hartă la vaccinare așa Romania va deveni Nr. 1 la supraviețuire în Occident colectiv, care sunt toți niște Ucraineni.
    Din Nou mi se rupe de negativismul vostru despre România.
    Eu nu mă vând ieftin ca voi sa blamez Romania pentru că Occidentul va da bani.
    De-aia considerați Romania o hazna că Occidentul va plătește sa spuneți asta.
    Mi se rupe de salariile voastre plătite de Occident.
    Eu la Romania nu renunț niciodată.
    România e sfântă.
    Voi sunteți ăia trădători plătiți ca Ucrainenii sa va scuipați țara.

    RăspundețiȘtergere
  7. Revin cu o știre împotriva trădătorilor fără suflet: Dumnezeu vede ce faceți și nu veți reuși! Dumnezeu ține cu Rusia! Voi l-ați ales pe Satana să vă conducă!
    Știrea:


    🇺🇸❌🇷🇺 Casa Albă finalizează planurile de extindere acolo unde Ucraina poate lovi în interiorul Rusiei

    Casa Albă finalizează un plan de relaxare a unor restricții privind modul în care Ucraina poate folosi armele donate de SUA și se poate proteja mai bine de rachetele rusești, potrivit unui oficial occidental și al altor două persoane familiarizate cu discuțiile.

    Detaliile planului încă se adună. Dar oficialii de la Washington, Londra și Kiev au discutat în ultimele zile despre extinderea zonei din interiorul Rusiei pe care Ucraina o poate lovi cu arme de fabricație americană și britanică. Ei au discutat, de asemenea, cum să prevină atacurile transfrontaliere suplimentare ale Rusiei, inclusiv faptul că SUA acceptă să permită Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune ale Regatului Unit care conțin părți americane pentru a lovi în interiorul Rusiei.

    Oficialii americani au subliniat, de asemenea, că, din moment ce armata nu mai cumpără sisteme de rachete tactice ale armatei, inventarul este limitat și se apropie de locul în care SUA ar fi îngrijorate de propriul stoc. Producătorul rachetei, Lockheed Martin, produce încă câteva sute pe an, dar acestea sunt programate să fie vândute aliaților de peste mări. Înlocuirea armei, Racheta de lovitură de precizie, abia începe să fie lansată și nu în număr care să înlocuiască complet rachetele care se consumă în prezent.

    🔗 https://www.politico.com/news/2024/09/11/white-house-weapons-ukraine-00178673

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu tine cu pedofilii?!
      Mars ma

      Ștergere
    2. Numai amestecați pe Dumnezeu în mizeria umană .

      Ștergere
  8. Noua ordine mondială nu va fi occidentală, să va intre bine in cap trădătorilor.
    Occidentul Colectiv ucide copii și asta a atras blestemul asupra aceste nații de occidetali.
    Occidentul nu mai este ăla curat și pur, e satanic și are păcate grele.
    Ieșiți români afară din cursa și blestemul uciderii de copii sau vă faceți toți vinovați în fața acestor copiii nevinovați și veți plăti voi păcatele comise de șefii voștri.
    Denunțați în conștiința voastră că nu vreți să faceți parte din brigada occidentală de ucidere a copiilor.


    https://r3media.ro/raid-israelian-asupra-unei-scoli-din-gaza-apararea-civila-anunta-18-morti-inclusiv-colaboratori-ai-onu/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, nu ar fi " numai" ucidere, ci milt mai rau. Cuvinte cheie: adenocrom, David Icke, Monarch project, Mk ultra, p3d0f1l1e, Podezza Pizza gate. In vocabular menajant crestin, s@t@n!sm.
      Daca nu or fi conspiratii...pardon, fake news si amintiri false, cica.

      Ștergere
  9. Ăștia trădătorii care nu cred in Romania că Petre Roman trădătorul, luați și înghiți amar pastila asta că să înțelegeți că singura diferență între români și Occident sunt doar povești bine spuse în engleză și traduse in română, și așa v-au păcălit și v-au f@#$#:


    https://r3media.ro/in-romania-petre-roman-l-a-numit-morman-de-fiare-vechi-dar-tractorul-romanesc-universal-este-produs-cu-succes-in-alta-tara-se-vand-minim-10-000-de-bucati-an/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect

      Ia ce poate face tractorul românesc vândut azi la Pakistan să facă ei bani:

      https://www.instagram.com/reel/C_kK-1hxXyY/?igsh=MWF5NGV3cjhoOHVoNg==

      Ștergere
    2. Pai practic e o relicva acel tractor. Mecanica de baza, pot face liceenii practica pe el :) Nu are gps, nu are senzosi, nu are led, nu are circuite integrate, nu are nimic. Se poate fabrica de oricine care are un garaj si un strung. Nu zic ca e rau. Cat timp isi face treaba, de ce sa nu fie un produs ok ?! Dar uitati-va ce se intampla la piata auto din ziua de azi, unde toate au integrate si fara un laptop nu reusesti sa afli ce are masina. Nimeni nu mai stie sa repare nimic, doar ruleaza diagnostice si schimba piesele. Cand de fapt si un autoturism dar si un tir sau un tractor ar trebui sa fie bunuri utilitare ieftine, nu de fala si mandrie.

      Ștergere
  10. Referitor la BULA AI, că să înțeleagă tot prostul de ce e o bulă:

    https://t.me/calinfiledinpoveste/1400


    Am afirmat că inteligența artificială (AI) nu există și că este doar un truc pe care cei care cunosc algebră liniară îl fac celor care nu cunosc. Asta nu înseamnă că modulele lingvistice mari (llm) nu sunt utile. Acestea sunt capabile să prezică următorul cuvânt (mai precis token) într-un flux generat de cuvinte.
    Exemplu banal: „Mi-am pus șapca pe...”. Orice llm va intui ușor că urmează cel mai probabil „cap”, dar ar putea urma „masă”, „bord” sau alte variante. Cea mai probabil este totuși „cap”.
    Dacă antrenezi un llm pe suficient de multe date, această predicție a următorului cuvânt devine atât de sofisticată încât llm-ul pare inteligent, oferind răspunsuri la întrebări.
    Dacă întrebi „care este capitala României?”, înțelege că următoarele cuvinte probabile sunt „Capitala României este București”, iar apoi poate ar fi utile alte câteva informații despre oraș.
    Dacă antrenezi un llm pe o cantitate enormă de date (Llama e antenat pe 11 trilioane, adică 11 miliarde de miliarde de cuvinte), acesta îți poate oferi răspunsuri la întrebări foarte complexe, intuind chiar nuanțe subtile. Pentru comparație, un tânăr de 20 de ani este „antrenat” pe 150 de milioane de cuvinte (la atâtea cuvinte este estimat că ar fi fost expus până la acea vârstă).
    Dacă llm-ul nu este inteligent și oferă doar o succesiune probabilă de cuvinte, atunci la ce folosește? Picasso spunea că „Calculatoarele sunt inutile. Pot oferi doar răspunsuri”. Se potrivește perfect pentru llm-uri. Acestea îți vor oferi un răspuns pe măsura întrebării. Așadar, noi trebuie să fim inteligenți să punem întrebările, nu el să răspundă la întrebări incomplete sau idioate.
    Eu mi-am creat niște automatizări prin care întrebările pe care le pun sunt extrem de complexe. În primul rând încep cu o prezentare a mea (cine sunt, ce am studiat, ce hobbyuri am, ce obiective am), iar prin asta ofer context. Apoi, pentru fiecare sesiune de discuții, am o prezentare detaliată despre ce încerc să obțin. În cele din urmă vin cu materiale ajutătoare (articole, cărți, interviuri) pe care le ofer llm-ului să le studieze. Astfel, atunci când vin cu întrebarea, llm-ul trebuie să alcătuiască un răspuns, având un bagaj imens de cuvinte după care trebuie să calculeze fiecare cuvânt următor.
    În acest mod, un llm devine o unealtă extrem de utilă. E ca și cum aș avea la dispoziție o echipă de asistenți la nivelul lui Einstein.
    Țin să reamintesc că eu folosesc aceste module pe plan local, în rețea privată, pe Linux, în spatele unui firewall. În niciun caz nu aș oferi atâtea date personale către servicii tip ChatGPT sau Claude.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fantastice (adica stiintifico-fantastice...) informatii!

      Limu' ala "antrenat" pe 11 trilioane de cuvinte, din cate galaxii a adunat atatea cuvinte, in conditiile in care totalitatea cuvintelor existente, inclusiv in limbile "moarte", este de sub 10 milioane????

      Dar na, daca nu dati unii dintre voi niste "informatii" cretine, scoase din burta creierului, nu va simtiti bine!

      Ia de colea si te mai informeaza naibii, inainte sa dai cu mucii-n fasole, in halul asta!

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dictionaries_by_number_of_words

      Ștergere
    2. In conditiile in care limba romana n-are decat vreo 280 mii cuvinte in total, de unde ia tanarul ala al tau de 20 de ani, 150 milioane???

      Ștergere
    3. A pus la socoteala si dialectele extragalactice!

      Ștergere
    4. Ba da copii mai sunteți. Nici nu mă obosesc sa va explic că cereți încă o explicație. O să înțelegeți când creșteți mari la ce se referă trilioanele de cuvinte că nu îs din dicționare ci din combinatorică și predicții. Se predă abia în clasa a xii-a la liceu.


      Ștergere
    5. de unde pm 280 de mii de cuvinte la limba romana ? 75000 in dex . restul unde ?

      Ștergere
  11. https://m.defenseromania.ro/desi-detine-o-flota-uriasa-de-f-16-egiptul-alege-sa-cumpere-j-10c-din-china-in-loc-sa-modernizeze-avioanele-americane_630148.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am o întrebare.Am observat că președintele Chinei cam scârție cu sănătatea, Putin nu se știe, în cazul în care moare unul dintre ei,sau amândoi,aceste linii de parteneriat, militar,economic,BRICS,vor fi urmate de succesori? Se știe,din istorie, următorul la putere a întors totul cu 180 de grade.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)