Efectul ultimului pachet de sancțiuni financiare impus de SUA, chiar s-a simțit în Rusia. Dacă până acum sancțiunile au fost ocolite destul de ușor, de data aceasta s-a întâmplat un element de-a dreptul șocant: afacerile rusești s-au trezit că au un scurt-circuit în relația cu China din cauză că băncile chinezești au blocat conexiunile. De ce? De teama de a nu pica sub sancțiunile americane. Este unul dintre numeroasele episoade în care observatorii aflați mai degrabă de partea Rusiei simt frustrări în ceea ce privește „trădarea chineză”. Au sau nu motive de frustrare?
O analiză a editorialistului RT Henry Johnson, a făcut furori în media occidentală deoarece, aparent, ar fi o critică dură la adresa comportamentului băncilor chineze, fapt care, în opinia unor prestidigitatori media occidentali, ar sugera o răcire a relațiilor dintre ruși și chinezi. Desigur, cei care citesc editorialul înțeleg exact ce anume a vrut să spună autorul. Este vorba despre o comparație între China și India, în care se constată că indienii au reușit să pună mai bine piciorul în pragul pretențiilor occidentale, ignorând destul de vocal sancțiunile americane. China însă a tăcut, dar asta nu înseamnă că situația a rămas blocată. Treptat, s-au găsit canalele necesare deblocării și sancțiunile americane sunt acum, în mare, ocolite.
China e o țară complexă, cu o cultură fabuloasă și o civilizație extraordinară. A o judeca prin intermediul unui schematic sistem binar este o dovadă de necunoaștere a realității. În plus, China e un gigantic fenomen economic. Nu poți avea pretenția ca un transcontainer să se miște agil ca un ski jet. Dacă însă te uiți unde trebuie vei vedea structurile în exporturile chinezești, unde occidentul are acum o cotă de aproximativ 53% față de 80% în urmă cu 5-6 ani. Încet, China și-a înscris mașinăria economică pe o altă traiectorie, în care impune parteneriate bazate pe încredere reciprocă, nu pe șabloanele manipulatorii ale piețelor occidentale.
În acest punct, sectanții „Occidentului colectiv” vor simți o teribilă fericire: „Vezi, ți-am spus noi, China moare fără Occident!”. Superficialitatea îi face pe aceștia să nu înțeleagă ce se întâmplă în partea cealaltă. De exemplu, exportul Chinei de aprox. 500 mld. $ către SUA vine la pachet cu importuri în China de mărfuri americane în valoare de 400 mld. $. Vedeți clar ce dezastru e în Europa din cauză că mașinile germane nu se mai vând în China. Pur și simplu, în Germania apar primele închideri de fabrici după Al Doilea Război Mondial, ceea ce e crâncen. Să trecem însă mai departe.
În contextul sancțiunilor prezentate s-a produs o chestie ciudată: Moscow Interbank Currency Exchange(MICEX) a stopat tranzacționarea în dolari pentru a se conforma sancțiunilor(de fapt nu avea cum să facă altfel), aceasta influențând un volum cuprins între 3 și 4 miliarde de dolari pe zi. Volumul este împins spre piețe obscure(OTC) în care tranzacțiile se fac direct, fără intermediari, rezultând pierderi substanțiale de comisioane. Aici intră în ecuație o mai veche cunoștință de-a noastră, BlackRock, având active în valoare de aproximativ 10 tln. $. Brusc, „depozitarii capitalismului american” s-au trezit să facă lobby MICEX și, culmea, să obțină o păsuire a sancțiunilor până pe 12 octombrie! Nu se suflă nimic despre chestiunea asta în media occidentală, toți tac chitic de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Păi stați, fraților, voi îi paradiți pe chinezi, dar le dați drumul direct rușilor? Măsura e de râsul curcilor și, cel mai probabil, va fi prelungită. De ce? Pentru că, din nou, americanii s-au trezit că și-au tras un glonț în picior. Complexitatea piețelor ne arată că inclusiv „primatul” pe care și-l tot afirmă americanii are limite severe. Da, chinezii au fost loviți inițial în relația cu Rusia, dar iată că victima finală este SUA.
Abia acum suntem pregătiți să înțelegem ce urmează. După ce am constatat legăturile din economia mondială, e timpul să venim cu noi dovezi. Pe nepusă masă, Scholtz a anunțat că are un plan de pace pentru Ucraina, sub forma unui acord Minsk 3. Ce presupune acordul? Ridicarea tuturor restricțiilor aplicate Rusiei, înapoierea tuturor fondurilor confiscate, recunoașterea Crimeei ca parte a Rusiei, limitarea armamentului deținut de Ucraina și garantarea neaderării Ucrainei la NATO, dar aderarea acesteia la UE. Rușii ar trebui să se retragă în teritoriul de dinainte de începerea conflictului și să creeze o zonă demilitarizată la graniță. Păi stai, frățioare, după ce ai provocat atâta vâlvă, tu vii să spui că ești de acord cu Minsk 2? Cine naiba te mai crede după ce le-ai tras clapa rușilor de-atâtea ori? Chestiunea pare a fi accelerată de prăbușirea partidului lui Scholtz în sondaje și a ascensiunii puternice a curentului pro-rus și anti-ucrainean/NATO în Germania. Însă, ca și Minsk 2, actualul acord așa cum e conceput este tot o tragere pe sfoară a rușilor. Aderarea Ucrainei la UE este o aderare la NATO pe ușa din spate(o să explic puțin mai jos asta!). Așa cum Finlanda s-a schimbat brusc la față sărind din neutralitate în membru cu drepturi depline al Nebunilor Aberanți Ticăloși și Oligofreni(NATO), la fel s-ar putea trezi și Ucraina în câțiva ani.
Probabil v-au scăpat și declarațiile fulminante date de Kuleba unor jurnaliști polonezi, după părăsirea postului de ministru de Externe. Acesta a spus cu subiect și predicat că întreg executivul Ucrainei este dependent de droguri și că la vârful statului ucrainean este o corupție generalizată. Ciudat! Totul vine la pachet cu declarațiile fulminante ale lui Arestovici care, tot într-un interviu, deplângea situația în care a ajuns Ucraina, spunând că pe vremea sa s-a ajuns la un „acord excepțional de bun cu rușii”. E vorba de negocierile de la Istanbul, sabotate ulterior de SUA și Anglia prin trimiterea la înaintare a clovnului Johnson și instrumentarea mascaradei de la Bucea. Între timp aflăm că Johnson e pe cale să revină în prim-planul politicii, împins probabil de la spate de statul subteran american.
Conducerea debilă mintal de la Washington a ieșit la liman printr-un interviu acordat de Nuland care a spus că s-a opus planului de pace de la Istanbul din cauză că într-o anexă era prevăzută o limitare militară pentru Ucraina. Ceea ce e doar o acoperire a previzibilului scandal care poate apărea deoarece, în orice variantă, un eventual plan de pace nu s-ar putea face fără cedări substanțiale de teritorii din partea Ucrainei.
Tot dinspre SUA vine „învârtoșarea” limbricului de la Kiev care acum cere rachete Tomahawk. Cu toate că par înfiorătoare, rachetele Tomahawk se disting doar prin raza de acțiune de aproximativ 2400 km. În rest, sunt dispozitive subsonice care pot fi date jos chiar și de către S-300. De altfel, când Trump a ordonat un bombardament cu Tomahawk în Siria, rușii au înregistrat tot ce se poate înregistra, „acordându-și” la modul primar sistemele antiaeriene pentru combaterea acestei rachete. Este însă puțin probabil ca SUA să furnizeze Tomahawk Kievului tocmai din cauză că astfel ar fi direct implicați în război. Chiar și acum, așa-zisul aviz de lovire a teritoriului rusesc acordat de americani se referă strict la lovirea unor unități militare care intenționează să lovească Ucraina. Totul pentru a da o aparență de utilizare în vederea apărării Ucrainei.
Însă, motivul limpede al declarației-cerere a lui Zelenskyi este de fapt forțarea mâinii rușilor pentru a se așeza la masa negocierilor. Și același este și motivul împingerii pionului Scholtz. Ei bine, dacă e vorba să vorbim despre un blat, abia acum putem vorbi! De fapt de ce se lungesc atât de mult la dialog cerberii occidentali care, în fața presei lor, urlă că îi șterg pe ruși de pe fața pământului? Păi problema este aceeași despre care tot vorbim: economia. Lucrurile sunt cu adevărat într-un echilibru precar.
Dacă în structura de exporturi a Chinei se reușește diminuarea dependenței de Occident cu doar 10 procente, absolut totul se schimbă în politica mondială. Deja s-a văzut că Rusia poate trăi fără probleme izolată de SUA. Diminuarea cu 10 procente ar însemna ajungerea la un echilibru al schimburilor comerciale cu SUA&UE, ceea ce ar însemna că orice restricție ar crea daune identice în ambele părți, astfel încât ar deveni nefuncționale. În plus, orice redirecționare a exporturilor Chinei ar veni la pachet și cu redirecționarea cotei aferente de importuri, adică o paradire a Occidentului. Și nu e singura problemă.
Statele Orientului Apropiat privesc cu ochii cât cepele spre Rusia deoarece sunt cam sătule de politica haotică a SUA în zonă. Mai mult, Erdogan toarnă gaz pe foc solicitând o alianță a statelor musulmane împotriva Israelului, ceea ce ar fi un adevărat dezastru geopolitic. Inclusiv în inelul apropiat SUA sunt probleme majore, Mexicul manifestând tendințe spre o mai mare independență. Și, dacă vreți, la intern există probleme majore în SUA. Statele confederate se gândesc la o ieșire din uniune, la fel cum se gândesc și statele din jurul Californiei, fapt care poate părea incredibil. Însă Cal-exit e o realitate, are adepții săi. Culmea, inclusiv presa de propagandă vorbește despre necesitatea unui război civil în cazul în care se mai manifestă tendințe centrifuge întrucât „ar fi o o eroare de cel puțin 100 trilioane $”(Newsweek).
Peste toată situația deja explozivă, avem problemele Trezoreriei, aflată aproape de intrarea în incapacitate de plată. Ce e de făcut? Ieri v-am spus care-i treaba, azi vă arăt soluția într-un context lărgit. Spuneam ieri că va fi vorba de un QE care va permite atât salvarea cotațiilor(poate chiar împingerea bulei pe „noi culmi de progres și civilizație), dar și asigurarea unei finanțări a statului. Așadar s-ar salva totul(pe termen scurt, desigur). Ideal, nu-i așa?
Parcă citindu-mi articolul, ieri Mario Draghi a dat publicității unui raport în care se scrie cu subiect și predicat că e nevoie de o impulsionare a investițiilor în zona UE, cu un plan similar Planului Marshall. Acest plan, spune Draghi, este necesar egalării situației Uniunii Europene în raport cu SUA și China. Întrucât atât SUA cât și China eliberează fonduri substanțiale către propria economie, Draghi propune o structură de împrumuturi în vederea investițiilor directe în economie în valoare de ... 800 mld. $ pe an! E o sumă gigantică. Practic Banca Centrală Europeană va porni un nou program de QE. Scopul operațiunii? Tranziția la economia verde, digitalizare si ... creșterea cheltuielilor de înarmare. Mai țineți minte ce-am zis despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ca aderare la NATO pe ușa din spate? Vedeți, diavolul chiar se ascunde în detalii!
Așadar, dacă vorbim de un blat, atunci oprirea conflictului din Ucraina fix asta ar fi. Nada lansată de Scholtz așteaptă cu nerăbdare un răspuns dat de ruși. Sunt ferm convins că Occidentul va accepta inclusiv cedarea teritoriilor cucerite până acum de ruși, totul pentru a se putea salva ce se mai poate. Ideea e simplă, aproape banală. Pentru a-și porni tiparnițele și pentru a mai încerca un ultim ciclu de bunăstare indusă, occidentalii au nevoie de realizarea unei păci temporare în Ucraina. Ca și acordul Minsk 2, acest nou tratat ar fi un acord care ar permite Occidentului să-și repornească motoarele pentru a-și pregăti mai bine confruntarea cu Rusia.
Din teren știm bine că frontul din Donbas este aproape picat, iar cucerirea Pokrovsk-ului va însemna practic capitularea Ucrainei. La ora actuală, din datele pe care le avem din teren, rușii au cucerit cea mai importantă fortăreață din Torețk(pușcăria orașului), considerată invulnerabilă de către ucraineni. Ugledarul este deja înconjurat, iar în Pokrovsk e ultima linie de apărare a Ucrainei, întărită pe repede-înainte de conducerea ucraineană cu ce s-a mai găsit. De asemenea, în Kursk ucrainenii au pierdut aproape 12 000 de oameni! Acum aruncă în disperare tot ce pot spre ruși, căutând să facă pagube cât mai mari, asta cât timp s-o mai putea. Tot din disperare au intrat și în Kursk și rezultatele se văd!
Capitularea Ucrainei echivalează cu o prăbușire a Occidentului deoarece vor ieși la lumină toate ticăloșiile făcute. Argumentele occidentale sunt în van, iar aliații vor avea de plătit sume ucigătoare. Nu mai vorbim de faptul că Rusia va avea o armată de top, cu meciuri în picioare și cu un mod exemplar de a ataca chirurgical, fără victime colaterale. Comparați modul în care a dus Rusia războiul cu barbaria din Gaza și veți înțelege exact la ce mă refer.
Perspectiva ca Occidentul să plătească pentru ticăloșiile făcute reprezintă un adevărat dezastru. De aceea tot flutură discret steagul păcii, asemeni unei puștoiace nerăbdătoare care-și arată chiloții „din greșeală”. Aici sunt curios cât de departe va merge conducerea Rusiei întrucât, prin sufocarea Ucrainei, pot sufoca Occidentul în întregul său.
Nu-mi dau seama exact în acest moment, dar e cât se poate de clar că, pentru a începe programele QE, atât UE cât și SUA(probabil ceva mai puțin SUA) au nevoie de punerea în pauză a problemei ucrainene, fără totuși s-o cedeze. La Pokorvsk, așa cum v-am mai spus, se află cel mai mare depozit de litiu din Europa, element strategic al UE, dacă vrea să facă tranziția spre iluzoriul verde. Și sunt multe elemente care vin la pachet. Fiecare metru înaintat de ruși se contorizează în milioane sau miliarde de dolari pierduți de Occident. Asta este mai mult decât cert!
Probabil cel mai mare pericol pentru ruși ar fi investirea lui Trump la Casa Albă. De ce spun asta? Pentru că Trump are capacitatea de a adormi Rusia. Există o simpatie certă între Putin și Trump, iar apropierea ar putea fi speculată de statul subteran american. Kamala este, cu certitudine, singura care are competența necesară de a băga SUA definitiv și irevocabil în groapă. Personal mi-aș dori-o din tot sufletul la Casa Albă. Nu de alta, dar cu o nouă „pauză Trump” chestiunile internaționale se vor complica teribil, iar rezolvarea lor va necesita infinit mai multe resurse decât acum.
Personal sunt convins că și în lipsa unei păci în Ucraina, realitatea sumbră îi va obliga și pe americani și pe europeni să dea drumul pompării de noi sume artificiale în piețe. Bani care însă vor fi sterilizați de războiul cu Rusia și puterile BRICS. Dacă voi avea sau nu dreptate rămâne să vedem. Cert este însă că toți tremură să dea drumul tiparniței, iar ce va ieși după vom constata pe pielea noastră.
Întrebare de 100 de puncte: cum se explică faptul că hidrocarburile din Rusia care traverseaza U-craina nu sunt sabotate?
RăspundețiȘtergereRealitatea dură este că Vestul nu mai reprezintă de mult timp un model demn de urmat în ceea ce privește nimic, mai ales piața imobiliară. Ceea ce cândva era simbolul stabilității și al prosperității s-a transformat într-o piață imobiliară haotică, dominată de speculații și de o cerere mult prea mare pentru o ofertă insuficientă. În acest context, România se evidențiază ca o oază de stabilitate și bun simț economic, demonstrând că deținerea unei locuințe proprii este cheia unei vieți liniștite și sigure.
RăspundețiȘtergereRomania este si va fi un model economic de urmat pentru SUA si Europa de Vest cu haosul lui imobiliar si un capitalism copilareesc bazat pe fenomenul Kardashians. Piata imobiliara este totul un show. Economia este un show. Razboiul este Truman Show. "Totul este minciuna" devine religia la care ne inchinam sufletele.
Doar ca tarile foarte puternice si educate si ridicate din salbaticia padurilor trebuie ingropate la loc intr-o sclavie industriala, ceea ce in era informationala de azi nu va mai fi popsibila fara augmentare thnologica, ceea ce au incercat cu vaccinul covid.
"...locuiesti la oras. Orasul reprezinta sfarsitul civilizatiei. E un monument al civilizatiei epuizate" - Dan Jenkins, serialul Yellowstone
Asa ca cei care cred reclama ca Romania e terminata dupa sute si mii de ani de jaf de aici va inselati grav de tot. Chiar daca vom ajunge sa traim ca in Rezervatia indoamericana si nu ca in Dubai. Poti jefui tot din Romania, poti face pe toti sa migreze de aici, nu e prima data in istorie, si Romania va continua sa existe cand toate celelalte tari se vor ruina. Nu am nevoie de vaz, auz, miros, pipait sau gust ca sa-mi exprim iubirea sau sa o primesc. Asa ca tehnologia este fix zero, o minciuna spirituala care te face sa crezi ca esti EFICIENT. Eficienta va ingropa oameni, partide, firme, tari. Cand ceva este foarte eficient, inseamna ca minciuna este eficienta.
Faptul că românii sunt proprietari de case se datorează programelor sociale și economice de dinainte de 89.
ȘtergereEste hilară discrepanța dintre realitate și ceea ce percepeți dumneavoastră. România este o sub-colonie hazna în care s-a furat și se fură tot ce se poate. Traiul bun și temporar resimțit de unii români se datorează împrumuturilor făcute de stat.
Și pentru că e hilară discrepanța crezi că stam cu mâinile în sân că nu avem ce face?
ȘtergereBa avem ce face, supraviețuim.
In România nu se trăiește se supraviețuiește de zeci de ani.
Doar că în Eu și SUA deja încep să devină supraviețuitoare nu trăitoare.
Iar occidentalii nu au antrenamente la așa CEVA.
Ce e hilar este sa CREZI că occidentalii vor accepta soarta românilor la supraviețuire.
Ei nu sunt români în primul rând și nu vor accepta ce am acceptat noi de 35 de ani.
Dar deși nu vor accepta tot li se va întâmpla.
Orice urcare are o coborâre.
Ei în loc să coboare ca românii fac război mondial că să pună mâna pe resurse. Înțeleg că românii își cedează resursele și gratis numai să stea liniștiți in sărăcia lor.
Dar să crezi că asta fac toți oamenii din Toate țările sunteți ignorant.
Mai ieșiți din țară să vedeți cum pun și alții problema existențială.
Eu doar am afirmat că românii vor supraviețui chiar și căderii imperiului occidental.
Dar occidentalii nu. Și când va veni masacrul economic românii vor fugi toți acasă.
Da, e adevărat că trăim din împrumuturi.
Dar toți astăzi trăiesc doar din imprumut.
SUA și UE trăiește pe datorie. Capitalismul de azi e bazat pe datorie.
Scoateți împrumuturile din economie. Ce rămâne e adevărul.
Și e posibil in acel moment că România să stea mult mai bine decât orice țară din UE.
Iar aceste împrumuturi au fost obligatorii să le facem.
Deoarece era taxa de intrare în capitalism.
Noi am avut socialism, nu eram în capitalism și a fost nevoie de o taxă pentru întrarea in clubul select.
Cât despre că suntem sub-colonie a coloniilor este vina URSS, nu a Rusiei capitaliste de azi, care ne-a ideologizat atât de mult încât astăzi ne urâm între noi când ne vedem in afara țării și ne furăm unii pe alții.
La fel ne vom sătura și de ideologia capitalistă. Mai durează puțin.
"România se evidențiază ca o oază de stabilitate și bun simț economic"
Ștergere"Romania este si va fi un model economic de urmat"
"Romania va continua sa existe cand toate celelalte tari se vor ruina"
"Doar ca tarile foarte puternice si educate si ridicate din salbaticia padurilor trebuie ingropate la loc intr-o sclavie industriala, ceea ce in era informationala de azi nu va mai fi popsibila fara augmentare thnologica, ceea ce au incercat cu vaccinul covid."
Bai baiatule, ai baut ceva si postezi beat asemenea gogomanii sau asa lipsit de creier si de discernamamnt esti tu de de felul tau?
https://adevarul.ro/economie/cresterea-taxelor-si-desele-schimbari-fiscale-2380401.html
https://economedia.ro/cum-au-de-suferit-oamenii-de-afaceri-din-cauza-noului-portal-de-la-registrul-comertului-credite-blocate-date-personale-si-bancare-publicate-la-liber-softul-functioneaza-prost-desi-a-costat-40-de.html
https://www.cotidianul.ro/mii-de-firme-din-romania-se-muta-in-bulgaria/
https://www.wall-street.ro/special/fiscal-advice/180646/gabriel-biris-anaf-grup-infractional-organizat.html
https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/motivul-pentru-care-mii-de-antreprenori-romani-si-au-mutat-afacerile-in-bulgaria.html
https://www.stirilekanald.ro/modificarile-fiscale-ii-fac-pe-patroni-sa-si-mute-afacerile-in-bulgaria-20004919
"Este hilară discrepanța dintre realitate și ceea ce percepeți dumneavoastră. România este o sub-colonie hazna în care s-a furat și se fură tot ce se poate. Traiul bun și temporar resimțit de unii români se datorează împrumuturilor făcute de stat"
Perfect adevarat!
Ce or bea unii sau cat de fututi sunt in cap de pot debita asemenea gogomanii?
"În timp ce noi supraviețuiam, alții prosperau!" s-ar putea lăuda un român mândru.
ȘtergereSlugile supraviețuiesc din mila și bunăvoința stăpânilor. Dar a supraviețui nu-i motiv de mândrie. Românii sunt îndoctrinați de secole și sunt condiționați să fie săraci, umili, slugi și să accepte Jugul. De fapt nu doar că îl acceptă, dar îl și caută atunci când nu-l mai au, căci ce viață e aia fără Tătuc. Și tare mândri mai sunt când trag la Jug pentru promisiunea bogățiilor din viața de apoi.
Occidentul și-a înstrăinat de mult resursele altora. Și anume unor sfinți care au binecuvântat toate pământurile pe care au ajuns, inclusiv al nostru, cu iubirea și darurile lor.
Mi se rupe undeva de negativismul vostru despre România.
ȘtergereEu nu mă vând ieftin ca voi.
Timpul ne va spune adevărata noastră poveste de români.
https://www.facebook.com/share/r/7hMMBjcYw2d5SkUH/
Cel care a zis că românul va rezista crizei are dreptate dar nu intru totul.Probabil are peste 50 de ani și se referă la cei ce au supraviețuit în comunism .Dar ce te faci cu ceilalți ,care dau in apoplexie daca nu au net pe telefon .Aceștia din urmă nu cred că se vor obișnui cu noua paradigma
ȘtergereAnonim10 septembrie 2024 la 21:55
ȘtergereCand mai multi oameni iti spun ca esti beat, cel mai potrivit ar fi sa te duci sa te culci.
Nu este nimeni obligat sa-ti suporte idiotenile "nationaliste" sau "patriotice" pe care le debitezi pe banda rulanta.
Ia si "distreaza-te" cu niste realitati economice mioritice:
https://cursdeguvernare.ro/cristian-grosu-atentie-la-anii-2025-2028-problema-nu-e-doar-bugetara-crestere-economie-pib.html
https://cursdeguvernare.ro/un-grafic-de-cosmar-pib-intre-scaderea-productivitatii-muncii-si-cresterea-salariului-mediu.html
https://cursdeguvernare.ro/romania-sparge-toate-barierele-europene-la-cresterea-consumului-de-import-din-viitor.html
https://cursdeguvernare.ro/deficitul-comercial-al-romaniei-sectoarele-in-care-s-a-cronicizat-ce-politici-economice-ar-putea-sa-ne-puna-in-valoare-materiile-prime-si-industriile.html
https://cursdeguvernare.ro/mugur-isarescu-marimea-deficitului-bugetar-trebuie-sa-ne-dea-de-gandit.html
https://www.raducraciun.ro/despre-enigmaticele-evolutii-ale-economiei-romanesti/
Apropo de IT-sti, ca tot le stau unora in gat...
In urmatorii ani veti ramane garantat fara ei. Cu cat mai mult se vor mari DIN NOU taxele si impozitele de la anu' si cu cat mai repede va fi implementat impozitul progresiv, cu atat mai repede veti ramane fara ei.
100% garantat!
https://cursdeguvernare.ro/contributie-zero-la-pib-in-s1-miracolul-it-pierde-din-competitivitate-in-regiune.html
https://cursdeguvernare.ro/video-economistul-dan-bucsa-guvernul-discuta-cu-institutiile-financiare-internationale-crestere-2025-taxe-impozite.html
https://economedia.ro/cati-bani-ar-aduce-la-buget-introducerea-impozitului-progresiv-in-romania-studiu-comandat-de-o-fundatie-germana-de-stanga-studiul-prezentat-de-noua-consiliera-a-lui-marcel-ciolacu-promotor-al-im.html
Antreprenorii, it-stii si toti oamenii inteligenti din Romania or sa va salute din mers. Ca doar nu vor sta ca niste oi proaste sa fie mulse, tunse si sacrificate de catre niste hoti si impostori marxisti cand si cum au chef. Multi fac acest lucru de ani buni, dar acum a venit si vremea intarzaiatilor si a idealistilor care sperau in schimbarea in bine sa se trezeasca la realitate. Da'... sti cum se spune: speri mata'... da' speri degeaba!
Romanii oricum sunt neamul lui Nea Alecu, care de secole au tuns oaia si au muls berbecu'!
Excelenta analiza ! Daca se poate , o viziune a dv despre BRICS+ , la acest moment , si lista statelor care solicita intrarea in BRICS , la reuniunea de la KAZAN , din octombrie (incerc sa o gasesc dar e imposibil , apar doar state individula , nu o lista). Multumesc 👍
RăspundețiȘtergereNu stiu daca a-ti auzit dar fostul șef BCE Mario Draghi va prezenta un raport de 400 de pagini „Despre competitivitatea Europei” și va cere probabil majorări de taxe adica alta povară fiscală.
RăspundețiȘtergereUE și-a pierdut avantajele economice din cauza respingerii resurselor energetice rusești, a scăderii interesului din partea SUA și a concurenței cu China, cica scrie in raport.
Prețurile gazelor în UE sunt de 4-5 ori mai mari decât în S.U.A., costurile cu energia electrică sunt de 2-3 ori mai mari, iar piața se confruntă cu probleme fundamentale cu lipsa resurselor.
Europa cheltuiește cu 270 de miliarde de euro mai puțin pe inovare în comparație cu SUA. Doar patru dintre cele mai mari 50 de companii tehnologice din lume sunt europene. Din 2008 până în 2021, aproape 30% dintre „unicornii” europeni și-au mutat sediul, în principal în SUA. În plus, 75-90% din capacitatea mondială de producție de cip este situată în Asia.
Până în 2040, se preconizează că forța de muncă din Europa va scădea cu aproape 2 milioane de lucrători anual.
Uniunea ar putea chiar să înceteze să existe dacă nu accelerează creșterea economică și nu își reevaluează ambițiile.
Concluzia?
Dumnezeu nu bate cu bota!!! Deci o dau religios aici deoarece nu exista alte explicatii la idiotenia elitelor europene care sunt arestati de americani cu dosare la sertar si care daca nu fac ce zic cowboyi sfqarsesc asasinati ca si cazul recent cu aia pe yacht. La fel Ciuca, Iohannis, Ciolacu au un pistol la cap si cum sar parleazul ii omoara, de aceea nu mai puteti avea incredere in oameni cu pistol la cap.
Si acum secventa religioasa:
Tara Fagarasului in special, si Romania prin extenso, este Gradina Maicii Domnului si tocmai a fost Sarbatorita Nasterea Ei. Ceea ce Europa a facut Romaniei, acum patesc ei exact ce ne-au facut noua! Totul se plateste!
Mai dau 10 ani maxim, ca de la anul trebuie sa mergem si catre SUA sa bedem si gunoiul ala de acolo, si va garantez ca Dumnezeu isi va chema turma de romani la vatra. Nici un miel sau oaie nu va fi pierduta.
Romanii vor veni singuri deoarece totul va fi in Occident, EU+SUA exact ca in Turcia dupa ce s-a stricat treaba.
The future of European competitiveness: Report by Mario Draghi
Ștergerehttps://commission.europa.eu/topics/strengthening-european-competitiveness/eu-competitiveness-looking-ahead_en
"va cere probabil majorări de taxe adica alta povară fiscală.
ȘtergereUE și-a pierdut avantajele economice din cauza respingerii resurselor energetice rusești, a scăderii interesului din partea SUA și a concurenței cu China"
Principala cauza a necompetitivitatii economiei UE este SOCIALISMUL (de toate formele) si TAXELE COLOSALE urmate de "POLITICILE VERZI"!
Mai apoi vin si problemele cu costul resurselor si al energiei, dar pana atunci te omoara socialismul si taxele. Putorile alea europene care nu muncesc, sau care muncesc putin si prost dar au pretentii cat China, de parca ar fi toti printi si printese, nu doar ca pun afaceri pe butuci, dar sustinuti si incurajati de organizatiile teroriste numite "sindicate" reusesc sa puna pe butuci natiuni. Vezi de ex UK in anii '70-'80 cum a ramas fara o gramada de industri de baza si banoase inclusiv fara cea auto.
Ce nu pricep mascaricii astia este ca:
1. informatia s-a democratizat si stiinta din toate domeniile este accesibila oricui la preturi derizorii
2. tehnologia este o "commodity" si utilajele pentru productie sunt doar niste "appliances" ce se pot cumpara ieftin de catre oricine
3. succesul economic tine de CE POTI VINDE, nu de ce poti produce, ca de produs o poate face oricine, dar de vandut NU, mai ales cand produci scump si prost asa cum o fac europenii
"Până în 2040, se preconizează că forța de muncă din Europa va scădea cu aproape 2 milioane de lucrători anual.
Uniunea ar putea chiar să înceteze să existe dacă nu accelerează creșterea economică și nu își reevaluează ambițiile."
Oamenii inteligenti si-au mutat de mult afacerile si investitiile in Asia. Ba chiar si pensiile private, la fel cum fac si multi profesionisti care lucreaza independent. Au mici firme prin offsore-urile asiatice pe care isi castiga banii si de pe care fac investitiile platind zero taxe si impozite, motiv pentru care se pregatesc sa se retraga si sa se pensioneze acolo. Malaezia este in top. Iti poti deschide firme in Labuan sau in Singapore, iti poti stabili rezidenta prin programul MM2H, ai acces la un sistem medical bun, scoli in engleza pentru copii, vreme buna, mancare buna, etc. Ce anume nu e de placut si de ce anume ai ramane in Europa?
"Deci o dau religios aici"
"Tara Fagarasului in special, si Romania prin extenso, este Gradina Maicii Domnului"
"va garantez ca Dumnezeu isi va chema turma de romani la vatra."
O iei pe aratura de-a binelea!
"Romanii vor veni singuri"
Vezi sa nu!
Socialismul distruge Europa!
ȘtergereOare cand vor intelege si dobitocii astia marxisti ca singurul motiv pentru care o persoana isi risca banii proprii si isi pierde timpul muncind pe branci devenind antreprenor este obtinerea profitului personal si nu ineptii de genul "egalitate", "justitie sociala" sau "stakeholder economy"?
Daca nu inteleg de vorba buna, ii vor ajuta chinezii sa inteleaga the hard way, exact asa cum descopera Volkswagen acum ca matematica este simpla si ca nici nu minte!
"- Reglementările sunt proiectate să avem justiție socială, chiar dacă liderii politici nu folosesc exact această expresie. Planul propune unele modificări care vizează creșterea competitivității economiei. Dar obiectivele stabilite pentru întreaga societate (decarbonizarea și justiția socială) rămân neclintite... Există o contradicție între competitivitatea adevărată, care poate fi atinsă doar prin concurență între inițiative libere, și constrângerile cărora trebuie să ne conformăm...
- Această contradicție face ca rezultatele pe care le vizează planul Draghi să întâmpine, inevitabil, dificultăți majore, atât timp cât preocuparea noastră de a institui obiective pentru întreaga societate rămâne centrală. Planul Draghi vorbește de nevoia de a simplifica reglementările, dar menținerea obiectivelor prea ambițioase referitoare la decarbonizare și economie socială vor avea efecte opuse...
- Un plan care într-adevăr ar face din economia UE o economie competitivă ar ținti la mai mult liberalism. Or, cuvântul liberalism lipsește. Vocabula „competition” nu este un substitut pentru liberalism, atât timp cât competiția dintre firme trebuie să se realizeze într-un cadru care are ca obiectiv decarbonizarea și justiția socială...
- Cunoașterea este subiectivă, dispersată și tacită. Nu poți să o extragi din locurile în care există și să o folosești decât dacă permiți concurența pe piețe. Dar libera concurență se află în contradicție cu un model care, se pare, este prea mult concentrat pe „a redistribui avuția”."
https://luciancroitoru.ro/2024/09/10/planul-draghi-cum-se-vede-din-perspectiva-liberala/
bonus:
https://luciancroitoru.ro/2024/08/12/deficitul-bugetar-si-un-denunt-necesar/
"- ne bucurăm în UE de cea mai mică rată a inegalității salariale din lume. Cu toate acestea, UE este considerată de către companii o piață supra-reglementată, taxată în mod inegal de către statele membre și cu un proces greoi de luare a deciziilor...
Ștergere- Europa se confruntă cu o încetinire a creșterii economice de la începutul acestui secol, evidențiată de o scădere mai pronunțată a productivității... De asemenea, suprareglementarea transformă UE într-o zonă în care companiile, în special IMM-urile, se simt copleșite, nu sprijinite...
- Ajungem astfel să ne întrebăm de ce companiile aleg o țară și nu alta, de ce preferă să plătească taxe într-o țară și nu alta sau de ce nu aleg deloc Europa când văd în fața lor un noian împletit cu fire foarte groase de birocrație și suprareglementare, cu reguli care descurajează unii antreprenori iar pe alții îi predispune la evaziune...
- Productivitatea muncii în UE stagnează. După ce a avut un avans semnificativ față de SUA în perioada postbelică, productivitatea muncii în UE a încetinit și este acum la 80% față de nivelul celei din SUA. România stă și mai rău la acest capitol, productivitatea muncii în România fiind cu 30% sub media europeană, deși românii sunt pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate pe an...
- În plus, UE se confruntă cu deficit de competențe, cu aproape un sfert dintre companiile europene având dificultăți în găsirea angajaților potriviți. Deși România depune eforturi pentru a crește nivelul competențelor digitale, peste 72% din populație nu dispune încă de competențe digitale de bază.
- Dezavantajul competitiv al UE în domeniul cloud computing este în continuă creștere, tocmai din acest motiv UE trebuie să dezvolte tehnologia pe plan intern mai ales când vorbim de securitate și criptare. Inteligența artificială (IA), în special IA generativ, oferă oportunități de a dezvolta domenii cheie precum medicina, sectorul farmaceutic, cercetare, educație, industria auto și industria energetică...
- Costurile ridicate ale energiei în UE reprezintă un obstacol pentru creșterea economică...
- Ultimii ani au determinat UE să se simtă vulnerabilă, expusă, depășită...
- Industria europeană de apărare se confruntă cu o cerere globală scăzută și o investiție redusă în dezvoltare tehnologică, comparativ cu Statele Unite, ceea ce limitează capacitatea sa de inovare... Sectorul spațial european a pierdut teren în fața liderilor globali, precum SUA și China, în domeniul lansatoarelor comerciale și al sateliților geostaționari, având nevoie de reforme pentru a-și recâștiga competitivitatea"
https://economedia.ro/ce-trebuie-sa-retina-romania-din-raportul-lui-mario-draghi.html
De data asta rusii nu se vor opri pana nu realizeaza intocmai obiectivele "operatiunii militare speciale" cum o numesc ei.Nici o armata nu se opreste cand castiga.
RăspundețiȘtergereNu va fi nici un armistitiu pana nu se vor stabili termenii pacii.Rusii sunt vaccinati cu Minsk 1 si Minsk 2.Un Minsk 3 e imposibil.
Cred ca in afara de Donbas,vor lua si Harkov si Odesa deschizand un culoar catre Transnistria.
Nu e logic ca dupa castigarea unui razboi atat de costisitor in oameni si materiale, sa ramana cam cu ceea ce aveau inainte de razboi.
Culoarul este litoralul extins nordic și vestic al Marii Negre, către obiectivele perene ale Rusiei: Constantinopolul și Ierusalimul .Keep în touch!
Ștergerepai , prietene asta era si planul de la inceput ! Eu ti-am zis ca galbenii vor Siberia , de aia s-au declarat stat arctic : https://www.thearcticinstitute.org/new-cold-war-china-declares-near-arctic-state/
RăspundețiȘtergereCind Kissinger face 100 de vizite la Beijing te astepti sa aibe niste intelegeri subterane. Pina nu demult aveau razboaie de frontiera cu rusii.
Atunci când autorul vorbește despre puterea "SUA", "Occidentul colectiv", "statul subteran", "elite" și alte astfel de concepte abstracte face, în opinia mea, o mare eroare.
RăspundețiȘtergereToți termenii de mai sus pot fi înlocuiți fără nicio problemă cu "Tribul". Această simplă înlocuire clarifică situația. Căci nu occidentul colectiv este inițiatorul și beneficiarul acestui conflict, ci tribul ce se ascunde mai mult sau mai puțin reușit în spatele unor așa ziși lideri politici.
Putem face o analiză superbă că cea mai de sus despre România? Știu că e o întrebare sarcastică dar as fi curios ce iasă. Cer asta chiar dacă e de așteptat după ce am citit un comentariu despre România pe rețele:
RăspundețiȘtergereRomania? The same place that keeps locking up the Tate brothers because they have more money than the whole country of Romania
Ce parere aveti, despre exterminarea/eutanasierea dictata de UE prin PNRR, a 200k de pensionari din Romania care:
RăspundețiȘtergere1) lasati si fara majorare la recalculare,
2) precum si fara indexarea de dupa recalculare,
vor crapa garantat in hiperinflatia - "noradrenalina" - consecinta/care urmeaza dupa QE ???
Daca rusii nu ajung sa fie vecini cu noi inseamna ca e blat si totul a fost trasat cu ceva vreme in urma.
RăspundețiȘtergereVedem ca va fi, pana la finalul lui 2025 ar trebui sa se limpezeasca apele.
"Vedeți clar ce dezastru e în Europa din cauză că mașinile germane nu se mai vând în China. Pur și simplu, în Germania apar primele închideri de fabrici după Al Doilea Război Mondial, ceea ce e crâncen."
RăspundețiȘtergereSa le uram drum bun, cale batuta si faliment rapid!
Asa cum au supt-o britanicii, italienii, americanii si suedezii, e timpul sa o suga si germanii si francezii. Si sa nu uite sa-i ia si pe japonezi cu ei ca si astia si-au cam luat nasul la purtare in ultimii 15-20 de ani si vand junk-uri la suprapret in frunte cu Toyota/Lexus, Honda si Nissan/Infinity.
Momentan putem cumpara masini si de la coreeni sau de la chinezi, iar pe viitor nu este exclus sa cumparam de la indieni sau chiar de la rusi si tot "nu ramanem de caruta".
https://autolatest.ro/stiri/vw-are-mari-sanse-sa-dispara-de-pe-piata-din-europa-in-doi-ani-daca-nu-incepe-sa-vanda-masini-ieftine-hybrid-pe-benzina-sau-diesel/
https://autolatest.ro/stiri/vag-si-skoda-nu-inteleg-de-ce-pierd-clienti-in-europa-cer-bani-pe-dotari-optionale-oferite-standard-la-concurenta/
https://autolatest.ro/editorial-auto/de-ce-moare-vw-cancelarul-germaniei-olaf-scholz-este-ingrijorat-de-viitorul-marcii-vw-si-al-companiilor-skoda-audi-porsche-seat-si-cupra/
https://autolatest.ro/editorial-auto/in-2024-vw-se-afla-in-pozitia-de-colaps-total-a-celor-de-la-nokia-care-nu-a-inteles-ce-inseamna-smartphone-ul/
"în orice variantă, un eventual plan de pace nu s-ar putea face fără cedări substanțiale de teritorii din partea Ucrainei."
Rusii vor lua fara discutii intreaga Rusie Kieveana si anomalia asta numita "ucraina", ce nu a existat vreodata, va disparea definitiv.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kievan_Rus%27
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Inaccurate_historical_map_of_Ukrainian_borders.jpg
"Practic Banca Centrală Europeană va porni un nou program de QE. Scopul operațiunii? Tranziția la economia verde, digitalizare si ... creșterea cheltuielilor de înarmare..."
Orice cantitate de bani bagata in politici si strategii economice falite va adanci si mai mult dezastrul economic de pe continent si va aduce mai rapid falimentul unor state UE sau chiar a intregii uniuni. Dupa ce ai fortat peste 15 ani si bagat bani cu duiumul in "tranzitia verde", daca nici acum dupa atatea "investitii" cand ai ajuns falit din cauza lor nu te opresti, inseamna ca esti bolnav mintal. Dupa cum spunea si Einstein: "definitia prostiei este sa faci de fiecare data acelasi lucru, dar de fiecare data sa te astepti la alt rezultat".
Intrebarea de baza care se pune este urmatoarea: cine si cum anume va plati mai exact toata destrabalarea asta?
"La Pokorvsk, așa cum v-am mai spus, se află cel mai mare depozit de litiu din Europa, element strategic al UE, dacă vrea să facă tranziția spre iluzoriul verde"
Lasa ca dupa razboiul din Ucraina mai deschid inca unul la sarbi, ca si astia au rezerve mari de litiu.
Anonimul de la 12.49, știi f bine că tre sa fim atenți ce anume scriem pe net.. existe tot felul de legi in Ro, și nu numai în Ro. Cam peste tot.
RăspundețiȘtergereAi înțeles ideea nu?
A zis tribul, probabil de hoopoosi , nu a zis mai multe triburi sau un numar anume de triburi.
ȘtergereNetul e mare si cred ca prima filtrare e pe automat.
Aici gasesc analize foarte bune si comentatori foarte buni ! Stima !
RăspundețiȘtergereTraiti in Pacea Domnului Isus !
Domnul sa va ocroteasca !
Amin.
România de ce nu are voie sa mintă cu nerușinare de companiile ei la Bursa sau de turismul ei cum fac americanii și europenii?
RăspundețiȘtergereCe anume te face sa crezi ca Romania nu minte de ingheata apele despre "performanta" unor companii de stat capusate pana la refuz si falite ca Nuclearelectrica, Fondul Proprietatea, Romgaz, etc?
Ștergerehttps://romania.europalibera.org/a/firme-datoare-la-stat-/32771903.html
https://ziare.com/companii-de-stat/companii-de-stat-romanesti-pierderi-cfr-calatori-marfa-tarom-1853720
https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/date-anaf-companiile-de-stat-au-datorii-mai-mari-la-fisc-decat-cele-din-mediul-privat-2331473
Sa nu uitam ca Romania minte de ingheata apele in toate domeniile, nu doar in finante si in economie. Vezi de ex situatia cu demografia si cu rezidenta, ca nici acum dupa ultimul recensamant nu se stie cu exactitate numarul populatiei, cati sunt rezidenti si mai ales ce etnie au multi dintre rezidenti sau dintre noii cetateni deveniti romani in ultimii 25 de ani.
Dar Halena 2+1 CCN ce face?
ȘtergereAs vrea sa-mi explice si mie tovarasi d-astia economisti cum e asta cu "ce rau e daca nu mai vinzi". Adica de ce moare China de exemplu, daca dispare SUA? Sau poate tot restul planetei? Moare ca nu mai vinde? Ca sa primeasca acum in schimb ce? Hartie proaspat scoasa la tiparnita? Pai De ce nu iti tiparesti tu singur hartii pe care scrii "dolar", si ti-i dai tie in locul marfii pe care o produci si careia ii dai foc, ca sa spui ca ai vandut-o? CINE PRODUCE CONTEAZA! CEL CARE ARE NEVOI ESTE CU PROBLEME!
RăspundețiȘtergereNu e vorba de hârtia denumită dolar, ci de procesele economice aflate în spatele acestei hârtii. Dolarul și sistemul din spatele său înseamnă un circuit financiar clădit în 100 de ani, o groază de instrumente de împrumut, garantare, contrapartide s.a.m.d. Dacă mâine dispare dolarul, circuitele financiare din jurul său devin nefuncționale. De exemplu SWIFT, sistemul care are monopolul transferurilor internaționale, nu mai funcționează deoarece este un sistem croit pentru dolar.
ȘtergerePentru ca dolarul să poată muri liniștit trebuie ca anterior acestui eveniment să se creeze un circuit financiar independent care să fie și suficient de răspândit. Asta e problema BRICS că, în loc să-și facă sistemul, stau și-o freacă în discuții sterile. Culmea, pe bucățele există un asemenea sistem, dar acele bucățele trebuie unite între ele și abia atunci se poate întâmpla chestia pe care v-o imaginați, cea cu „hârtia pe care scrie dolar”.
❗️This Russian Tsar-Grill tank was attacked by the Ukrainian Armed Forces more than 100 times and continued to operate
RăspundețiȘtergereIt turned out that the "Tsar-Grill" not only withstood more than a hundred attacks by Ukrainian drones and NATO Javelin ATGMs, keeping the crew safe and sound, but was also repaired and continued to perform combat missions.
No "Leopards" or other Western models of combat equipment can demonstrate such results. Today, the Ukrainian Armed Forces do not have a single unit of such indestructible tanks.
There are reports that there are plans to put "Tsar Grill tanks" into serial production.
🎙Subscribe @AussieCossack
Pana la urma, vorba cuiva prezent aici, care a postat deja ideea/intrebarea:
RăspundețiȘtergere1) are vreun rost ca sa inlocuiesti barterul/trocul,
2) cu "insemne ale valorii" lipsite de orice valoare ???
Sau cu o "valoare variabila", riscand astfel ca detinatorul de conjunctura al "valorii", sa moara/sa fie ucis miseleste, adica:
sanatos dar saracit peste noapte/zi si noapte de orice resurse, de catre variabilitatea/volatilitatea dementa, edictata de sforarii valorii ???