joi, 7 noiembrie 2024

Trump


Mă tot trage lumea de mânecă să vorbesc despre alegerile din SUA. OK, dacă voi vreți să vorbim, o facem! Să începem însă cu o chestiune aparent paradoxală: pe la noi, sunt unii care se bucură pentru că a venit Trump la putere, în timp ce alții sunt în culmea tristeții. De ce? În mod normal, fiind niște alegeri la „capătul lumii”, ar fi trebuit să ne preocupe ceva mai puțin. Doar că mai e un amănunt de care trebuie să ținem cont: suntem sub ocupație americană, astfel încât, ca orice slugi, ne uităm la ce e pe masa stăpânului.

Dar de ce sunt supărați cei supărați? M-am uitat la CTP-ul și m-am crucit. Bine, omul nu are de mult timp toți boii acasă(nici măcar pe sine), iar îndârjirea sa e deja de Bălăceanca. Ascultându-l, puteai avea impresia că mai e puțin și CTP-ul, cu structura sa scheletică-în-trening, va merge să bată cu pumnu-n masă, să-i tragă o zmetie lui Trump, s-o împingă pe Kamala pe fotoliul de la Casa alba, după care să spună cu năduf: „Să dea dreacu să vă mai dați voi în stambă că v-am spart!”. 

Radu Tudor s-a întunericit de tot, privindu-l pe Pândaru aveai impresia că are ștreangul de gât în timp ce în cazul lui Prelipceanu ai impresia că, dacă pune mâna pe vreo armă, cu siguranță va trage încercând să-și sinucidă neuronul singuratic din cutia craniană. Stați liniștiți, va scăpa: statistic e aproape imposibil să ochești un neuron care zboară precum o muscă în jurul moțului de la rahat. Despre cine să vă mai spun? Mândruță? Nu știu ce-i cu el. L-am mai văzut pe Pârvulescu, e de „Doamne ferește!”. Mă rog, așa a fost mereu. Și știți pe cine am mai văzut? N-o să ghiciți! Pe nulitatea aia de Pricopie. Frățioare, ce șarlatan! Ce-o făcea el pe echidistantul, fix ca atunci când au apărut dezvăluirile despre cum sociologii săi de top veolau(sic!) la studente. De ce sunt atât de triști, e limpede: nu prea vor mai veni bani pentru mâncat rahat, astfel încât muștele ăstea râioase nu prea vor mai avea prin ce bălegar să foreze. Și, deh, foamea e mare! Asta e limpede. 

În ceea ce-i privește pe cei care se bucură, îi înțeleg și pe ei. Sunt oameni care trăiesc pe propriile picioare, antreprenori sau specialiști de bază în zonele în care lucrează, care s-au săturat să fie „răpuși” de ideologie. Ceea ce trebuie să se înțeleagă bine este că cei care se bucură că a câștigat Trump sunt oameni care trăiesc bine indiferent de regim întrucât trăiesc pe picioarele lor. Însă demența propagandei i-a făcut să reacționeze deoarece tuturor li s-a luat de ESG, egalitate de gen, LGBT, încălzire globală sau de celelalte rahaturi mincinoase clamate ca „adevăruri obligatorii”. Omul practic gândește sănătos și nu vrea decât să fie lăsat în pace, iar alegerea lui Trump îi dă această speranță. Speranță pe care eu nu o am, dar să lăsăm opiniile mele de-o parte. Cert este că, în timp ce ăia care suferă o fac pentru că intuiesc probleme grave în viața lor de trântori, cei care se bucură o fac pentru că speră să nu mai fie stresați și agresați cu propaganda și anormalul. Iată adevăratul raport de forțe: trântori vs albine lucrătoare. 

Exact la fel ca la noi se întâmplă și în SUA. Votanții lui Trump sunt de două categorii: baza reală a societății, adică adevărata clasă muncitoare americană, completată cu cei din vârful societății. Aici e ghidușia care a fost trecută sub tăcere: nu doar proștii sunt cei care-l sprijină pe Trump, ci aproape tot ceea ce se găsește de la jumătatea superioară a clasei medii în sus. Cele două falange i-au strivit pe democrați deoarece, în realitate, segmentul de trântori este unul redus. Și asta cu toate eforturile făcute de democrați, prin impulsionarea imigrației ilegale. Și mai e ceva: segmentul de susținători al Partidului Democrat a îmbătrânit. Tinerii sunt reacționari la corectitudinea politică, ceea ce înseamnă că de-aici înainte politica actuală a democraților va avea o bază din ce în ce  mai problematică deoarece e reprezentată de săraci îmbătrâniți și pasivi. Acea zonă frustrată a societății care conta pe vremea când avea tinerețea de partea sa s-a cam dus. Democrații seamănă din ce în ce mai mult cu ramolitul Biden.

Să vă mai spun un paradox. În 2016, Trump a fost acuzat că a avut o campanie înșelătoare prin intermediul celor de la Cambridge Analytica. De data aceasta Trump nu a mai avut Cambridge Analytica în spate, ci întreg Twitter-ul, redenumit X de către Musk. Iar acum nu mai zice nimeni nimic că ar fi fost ceva imoral. Asta e ceea ce se numește „opinia publică”. 

Ar trebui să privim cu atenție la jocurile făcute de marile companii tehnologice. Meta a făcut un pas lateral deoarece amenințarea lui Trump adresată lui Zuckerberg a fost cât se poate de clară și pe care deviantul de la frâiele companiei a înțeles-o, lăsând mai moale agresarea susținătorilor lui Trump. Microsoft a fost „all in” în zona democraților. Google a jucat tot lateral, dar mai mult cu democrații. Singurii care au jucat pe față cu Trump au fost cei de la X. Victoria lui Trump arată că gradul de influență al Twitter/X este copleșitor față de concurența sa. Ceea ce se vede limpede este o pierdere de viteză a Facebook/Instagram și, mai ales, a Google. În ceea ce privește Microsoft, cu toate că au jucat cu democrații, jocul lor n-a contat, compania având capacități foarte slabe la capitolul „influență publică”.

Însă, ceea ce ar trebui să înțelegem este că inclusiv la nivelul sponsorilor treburile au stat cât se poate de clar: Trump a avut în sparte companiile dinamice și marii miliardari, în timp ce Kamala Harris a fost susținută mai degrabă de bogătașii ieșiți din zona dinamică a business-ului, gen Bill Gates sau George Soros. 

Să trecem acum rapid la proiecția a ceea ce urmează. Față de primul său mandat, Trump este în mod clar mult mai pregătit, cu o echipă mai puțin eterogenă și o capacitate sporită de a prelua frâiele statului. Mă aștept ca de data aceasta să vedem o putere mult mai mare concentrată în mâna lui Trump, gestionată cu o eficiență sporită. Sper din tot sufletul ca J.D. Vance să-și acopere marile hibe pe care le-a arătat în campanie și să compenseze eficient golurile lui Trump, pe care acesta nu și le mai poate acoperi. Așadar, mă aștept ca, de data aceasta, să vedem o conducere mult mai pragmatică. Doar că...

Trump moștenește o Americă secătuită, incapabilă să facă față lumii în care se află. V-am dat suficiente informații economice pentru a înțelege că America este într-un real dezastru: supraîndatorată, cu o economie la pământ și incapabilă să se redreseze, țara este asemenea leului ajuns la bătrânețe și mușcat de hiene. Nu cred că retorica lui Trump va funcționa în ceea ce privește actualele conflicte. Trump gândește simplist. El crede că dacă-i dă Ucraina înapoi lui Putin, Rusia se va îndrepta împotriva Chinei, ceea ce e fals din două considerente: în primul rând Putin nu vrea Ucraina, ci vrea doar să le taie picioarele ucrainenilor pentru a nu mai reprezenta o amenințare la adresa Rusiei. Nu are chef să-și bată capul luând o țară aflată într-un dezastru absolut. Ucrainenii abia de-acum înainte vor înțelege în ce rahat i-a băgat Zelenskyi! De asemenea, Putin nu are de ce să se îndrepte împotriva Chinei deoarece BRICS-ul reprezintă viitorul, în timp ce unipolarismul american e trecutul. Cel mult, Putin poate să-l invite pe Trump să adere la BRICS, mai precis la principiile lumii multipolare. 

În ceea ce privește conflictul cu China, nu cred că vom vedea o confruntare militară. Și, de asemenea, sunt ferm convins că inclusiv liderii chinezi și-l doreau pe Trump la putere în locul unei conserve goale precum Kamala. Mao spunea că, din punct de vedere practic, „China preferă să negocieze cu zona de dreapta a politicii occidentale și nu cu stânga deoarece dreapta este pragmatică, în timp ce stânga e ipocrită”. De asemenea, prin intermediul BRICS China și-a format deja o structură de parteneriate care-i permite să evadeze din siajul Vestului. De altfel, o mare parte a produselor sale merg acum pe alte piețe, iar dependența de SUA și Europa, cu toate că e mare, nu mai este una existențială. De fapt există o dependență inversă. Mi-au picat ochii pe o statistică extrem de relevantă în ceea ce privește dependența SUA de China: peste 70% din mărfurile vândute pe Amazon sunt fabricate în China și doar 30% în SUA. Asta spune multe. Poți inventa oricâte taxe vamale, atunci când ai o asemenea dependență trebuie să fii conștient că fiecare taxă se va revărsa asupra oamenilor tăi.

Personal consider că Trump este Gorbaciovul SUA, acel Gorbaciov revenit la putere după tentativa de lovitură de stat în care fusese arestat undeva în Crimeea. Ceea ce are de făcut acum Trump este o misiune istorică, iar de reușita acesteia depinde viitorul SUA. Trump trebuie să fie mai deștept decât Gorbaciov și să implementeze o perestroika reală în SUA. Statul american trebuie tăiat masiv, pentru a ajunge la mai puțin de o treime față de cât e acum, datoria trebuie restructurată, iar deficitul bugetar trebuie strâmtat semnificativ. În același timp, trebuie să impulsionezi economia pentru a se auto-restructura. Pare o misiune imposibilă și-o să înțelegeți mai bine de ce. 

Statul American a crescut nu în zona federală, care a rămas oarecum la dimensiunile sale tradiționale. De crescut a crescut în zona agențiilor guvernamentale, dar mai ales, în zona aparatului statelor componente ale statului american. Și-aici e greutatea. Practic Trump va trebui să-i convingă pe progresiștii din California sau New York să se auto-despăducheze și să-și restructureze aparatul mult prea umflat. E infernal de greu. Cum poți să tratezi cu cretini absoluți precum Gavin Newsom, Kathy Hochul sau Tim Walz, care vor invoca „dreptul lor” de satrapi locali? Aici e problema. 

În ceea ce privește economia, SUA trebuie să încerce să ajungă din urmă China în pragul unui nou ciclu Kondratiev lung, ciclu în care pasul decisiv va fi făcut de China. Cu alte cuvinte, trebuie să încerce să acopere diferențele ciclului anterior în timp ce China și aliații săi pășesc în ciclul următor. E imposibil. De asemenea, nu se poate păși în ciclul următor fără o producție internalizată. Aici e provocarea care va face ca SUA să fie nevoită să se reîntoarcă în propria-i carapace pentru a se reface. 

Subiectele prezentate aici le vom dezvolta în articole viitoare astfel încât prefer să n-o mai întind azi. Voi mai spune doar că, în ciuda faptului că nu mă aștept ca ceea ce va face Trump să fie ceva extraordinar, sunt ferm convins că alegerea sa este „separarea apelor” care marchează intrarea într-o nouă eră. De-acum înainte schimbarea lumii se va accelera. Suntem într-una dintre cele mai mari confluențe ale ciclurilor din istorie. Nimic nu va mai semăna cu ceea ce-a fost!

64 de comentarii:

  1. Ati ocolit subiectul cel mai fierbinte si mai catalizator: Orientul Mijlociu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si daca democratii l-au ajutat pe Trump sa castige !? Ar fi o iesire onorabila din conflictul ucrainean presupunand ca depozitele de armament s-au cam golit,industria de razboi are deja multe contracte cu banii deja luati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ajutat, cu siguranță nu au facut-o. Dar am și eu impresia că, vazând deznodamantul alegerilor, a început să le convina să nu mai fie la putere pentru o perioadă.

      Ștergere
  3. Adevărat! Totul se schimbă și asta-i singura constantă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e cumva Cambridge Analitica. Cred c[ face'i o confuzie.

    RăspundețiȘtergere
  5. SUA n-au viitor pt ca invatamantul a ajuns la pamant spre deosebire de China care exceleaza.

    In SUA mai gasesti varfuri pe ici-colo dar cam atat. Baza lipseste si fara ea nu se poate construi ci doar specula.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pana la jumatate sunt perfect de acord, dupa....intram iar in "realitatea" paralela si corecta politic,aia in care presedintii americani chiar au putere si decid lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  7. ,, Nimic nu va mai semăna cu ceea ce-a fost!,,...va fi Noua Ordine Mondiala...Trump este deja cel de-al zecelea imparat din Biblie...( credeti ca Milei s-a retras degeaba ?) Regia a fost pefecta ...Traiasca Bricsul anticamera Noii Ordini Mondiale !

    RăspundețiȘtergere
  8. Demultisor imi tot pun intrebarea: cam in ce masura/procentaj electoral l-a afectat pe Trump urechea insangerata din cauza atentatului de asasinat din vara... Chiar nu am urmarit discursul sau electoral inainte si dupa atentat, ori sondajele de simpatie a populatiei fata de Trump, inainte si dupa...

    RăspundețiȘtergere
  9. Putin nu vrea Ucraina.Corect.Nici n-a vrut-o vreodata. N-a avut niciodata o retorica revansarda. Dar, lui Putin nu ii este frica de pericolul ce l-ar reprezenta o Ucraina oricat de sovina, ci de pericolul ce il reprezinta Ucraina ajunsa baza militara anglo-saxona. O parte din liderii ucraineni s-au temut ca, data fiind istoria, limba comuna multora, afinitatile,nuvor scapa de influienta ruseasca niciodata si ca Rusia, avand interese specifice de mare putere, va mentine si Ucraina in jocurile sale. Rezolvarea ar fi constat doar intr-un razboi,care avand caracteristicile unui razboi civil,va ridica ura la princioiu de baza si astfel va imuniza Ucraina pentru secole. Zis si facut. Cu binecuvantarea si impinsul din spate al lumii anglo-saxone. Daca Putin ar renunta la teoria originii comune si a fratietatii si interesului comun ce ar deriva din asta, ar avea mult de castigat. Sa vedem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cazul acesta, ar trebui rescrisa Istoria.

      Ștergere
    2. Nu.De ce ? Trebuie doar spus : ce a fost a fost.De azi inainte nu suntem decat niste straini avand o granita comuna.Este drept ca Germania s-a reunificat folosind forta militara si amenintarea cu forta,fara ca actiunea sa fie condusa de regiunea care a format imperiul initial, respectiv Bavaria.Italia s-a reunificat, prin razboi dus de Piemont, nu de Roma. Asadar si Rusia s-ar putea in principiu reunifica pornind de la Moscova, nu de la Kiev. Dar, daca nu se poate- nu se poate. Cu atat mai bine.

      Ștergere
  10. Va repet: in America va fi Razboi Civil!

    Este inevitabil, daca America nu renunta imediat la razboaiele proprii purtate pe planeta (in Irak, in Siria, etc.), si nici la promovarea Israelului, impotriva Iranului si a proxyurilor sale.

    Nato condus de America, trebuie urgent desfiintat.
    Doar promovarea pacii si a diplomatiei in Lume, ii pot da Americii Maretia, pe care din pacate pana acum, si-a castigat-o militar si subversiv/nesincer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Război Civil în SUA e o agendă a subsecțiunii 6 din coloana a 5-a bla-bla...
      NATO desființat e altă agendă a subsecțiunii 5 a Комсомол.
      De ce le amestecăm ca la alba-neagra.
      Promovarea păcii și a diplomației din păcate nu e pe nici o agendă. A rămas un clișeu.
      Lumea mai nou promovează clișee de la Pandemie încoace.

      Nimic nou sub Soare.

      Ștergere
  11. A fost mult prea usor. La fel ca in 2016 cand HC castigase deja statul Florida dar in ziua alegerilor cineva a schimbat voturile. Nu votasera in 2020 80 de milioane de alegatori pt JRB? Uitati-va la scuzele gasite acum de chiar sustinatorii lui DT de genul "pai nu puteau sa faca la fel ca in 2020". Ba puteau si inca cum. Deci, cum am mai spus, perioada cruciala noiembrie-ianuarie va conta cel mai mult. Procesul electoral poate fi stopat imediat pe motive de siguranta nationala si ramane presedinte cel care este la putere. Numai atunci pot statele sa recurga la secesiune si sa paraseasca uniunea federala.

    RăspundețiȘtergere
  12. În ceea ce mă privește, nu victoria în sine a lui Trump mă bucură(putea fi oricine altcineva) cât faptul că am scăpat de un dement(la propriu) și de conserva goală Kamala(cum plastic vă exprimați) care au făcut, ei și cei din spatele lor, ca aerul să devină de-a dreptul irespirabil, nu numai la ei, în America, ci în întreaga lume, mai ales prin acestea:
    „Însă demența propagandei i-a făcut să reacționeze deoarece tuturor li s-a luat de ESG, egalitate de gen, LGBT, încălzire globală sau de celelalte rahaturi mincinoase clamate ca „adevăruri obligatorii”. Omul practic gândește sănătos și nu vrea decât să fie lăsat în pace, iar alegerea lui Trump îi dă această speranță”.
    Și mai e ceva foarte important:
    „De data aceasta Trump nu a mai avut Oxford Analitica în spate, ci întreg Twitter-ul, redenumit X de către Musk. Iar acum nu mai zice nimeni nimic că ar fi fost ceva imoral. Asta e ceea ce se numește „opinia publică”.
    Foarte multă lume a înțeles, în fine, să abandoneze otrăvurile reprezentate de presa mainstream, televiziune, FB etc. și să se mute acolo unde un băiat, pe nume Elon Musk, și-a riscat o mare parte din avere ca să elibereze...vorba! Mutarea lumii pe X a cântărit decisiv la victoria lui Trump, ca și cooptarea în echipa sa a greilor Elon Musk, Tucker Carlson, Robert Kennedy Jr., dar și a familiei sale. Au mai contat formatori de opinie cu milioane de urmăritori precum Joe Rogan sau Alex Jones. Cred că și fără ăștia ar fi câștigat, așa cum a făcut-o și acum 4 ani(când a fost furat), când era interzis peste tot, presă și rețele de socializare.
    Foarte plastice și caracterizările istericilor CTP, Mândruță, Radu Tudor, Prelipceanu etc., așa zișii noștri formatori de opinie, care sper să se mai liniștească înainte de...Bălăceanca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si atunci, ce se va intampla cand americanii vor afla ca nu vor scapa de actualul guvern? Singura optiune va fi secesiunea.

      Ștergere
    2. Sandokhan,
      Fix asta am prezis si eu: Razboiul Civil/de Secesiune!

      Ștergere
  13. Ati evitat sa vorbiti de Israel, Iran si de Orientul Mijlociu. De ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atentie la ce se va intampla in Iran pe plan politic si geologic. In rest, totul legat de golful Persic se decide in functie de calendarul astronomic/astrologic (datele cele mai importante in viitorul apropiat sunt Kislev 24 si Shevat 24, adica perioada 25 dec - 3 ian, si 22 - 28 feb).

      Ștergere
    2. Si ce sa spuna? Ca SUA, bratul armat al Israel, ii va sustine pana-n panzele albe? S-a inceput deja batalia pt Marele Israel. Asa ca ce ar mai fi de zis? Aaa ... ca se va reconstrui Templul? Pai stie deja toata lumea.

      Ștergere
    3. Păi momentan apar știri. Ăsta e blog și bănui că autorul vorbește ce are chef și când vrea.
      Uite știre proaspătă dacă tot vrei știri de pe bloguri Hamas a cerut încetarea războiul din cauză că a ieșit Trump la președinție.

      Hmmm, 🤔 pare Hamas era plătit de democrați și Trump le-a tăiat bonurile?

      Ștergere

    4. Anonim: „Hmmm, pare Hamas era plătit de democrați și Trump le-a tăiat bonurile?”

      Ești cumva oltean ? - » https://nitter.poast.org/pic/orig/media%2FGbWGvQ-acAA2BYd.jpg

      Ștergere
  14. Sa nu uitam un lucru esential. Globalistii nu fac planuri cincinale cum facea Ceausescu. Astia fac planuri pe zeci de ani inainte, cele mai luminate minti lucreaza pentru ei si au nspemii de variante pentru fiecare scenariu. Parerea mea e ca majoritatea globalistilor sunt batrani sau foarte batrani, cel putin pe cei care-i stim...Schwab, Soros, Gates si multi altii. Tocmai de aceea, au apasat foarte tare pe acceleratie in ultimii 10 ani in ceea ce priveste depopularea, imigratia, distrugerea familiei si a religiei. Au cam renuntat la fiertul broastei in apa calduta si au dat focul la maxim, facand-o pe broasca sa se zbata. De ce au oprit plandemia ? Pentru ca au vazut ca marea majoritate a broastelor au inceput sa se zbata in oala. Nu puteau sa bata in retragere, dar a trebuit sa schimbe oala cu una cu apa mai rece si sa calmeze lucrurile pana uita lumea (dupa cum spuneam, sunt foarte batrani si nu mai au mult timp sa-si vada incununarea viselor). Cum puteau sa opreasca plandemia fara sa "recunoasca" ca au vrut sa omoare broastele ? Cu un razboi si hop, a aparut Ucraina, desi stiau ca n-au nici o sansa sa invinga Rusia. Scopul razboiului din Ucraina a fost doar pentru a face broastele sa uite de plandemie. Acum cand e evident ca au pierdut razboiul din Ucraina, cum ar putea sa faca sa nu para pierzatori in fata broastelor ? L-au adus pe Trump la putere, care spune mereu ca va opri razboiul. Eu il sustin pe Trump ca e raul mai mic, dar hai sa fim seriosi. Au incercat sa-l omoare si au facut atat de multe gafe? Cu ditamai CIA, Mossad, MI6 si altele. Daca o preferau pe Kamala, erau obligati sa continue razboiul pana la distrugerea NATO. Cu Trump la putere pot opreasca razboiul fara sa distruga NATO si hegemonia SUA(cat o mai fi ea). Prefera sa-l aiba pe Trump la "putere" pentru ca poate fi controlat si sabotat, dar daca NATO ar fi fost distrusa (si-asa e aproape praf deja), toate planurile lor ar fi fost date inapoi cu zeci de ani. Cand ai de ales intre 2 rele, il alegi pe al mai mic. Asa si ei : distrugem NATO (prin asta pierdem nu doar Europa, puterea militara mondiala si la tot ce am creat de zeci de ani, sistem bancar, ONU si cate altele) sau il ajutam discret pe Trump sa castige alegerile ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Țineți bine de tot minte....!!! Dacă le cunoști fața și numele...NU ei conduc, ci sunt doar instrumentele...

      Ștergere
  15. @Putin nu vrea Ucraina, ci vrea doar să le taie picioarele ucrainenilor pentru a nu mai reprezenta o amenințare la adresa Rusiei. Nu are chef să-și bată capul luând o țară aflată într-un dezastru absolut.@

    CORECT!
    Este suficient daca Putin regizeaza in Ucraina un "regim change" prin care sa-si puna oamenii sai de baza, la conducerea Ucrainei conform intereselor Rusiei, dar si a poporului ucrainean, de data asta vindecat pentru vecie de tentatia ucigasa a alipirii la occidentului colectiv de tip sorosisto neo-hitlerist

    Concluzia este ca dupa debarcarea bufonului care s-a dovedit a fi cel mai mare criminal care a actionat impotriva poporului care traieste pe acel teritoriu, pacea va fi instalata extrem de RAPID prin alegeri cu adevarat democratice, care totusi vor fi pro-ruse, pentru ca reconstructia tarii nu poate veni de la occidentul falit, care nu are niciun interes sa reconstruiasca un teritoriu al rusilor, asa ca marea majoritate va vota Pro Rusia, exact "pohta cea dorit-o" Putin intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar crezi că ucrainenii plecați din Ucraina mai vin înapoi după ce se face pace?
      Că și de la noi au plecat și încă nu s-au întors.
      Cine va mai munci și în Ucraina?

      Ștergere
    2. Are India, Nepalul, Bangladesh și Ceylonul destui care sa-i înlocuiască pe ucri nativi fugari.Si pe romanii plecați...

      Ștergere
  16. Urmatorul miliardar care va candida si va cistiga este Elon Musk. Urmarindu-i pasii se poate vedea cum se scrie un adevarat manual: ''Cum sa ajungi Presedinte''. Evident, cu binecuvintarea Sistemului. Foarte interesanta a fost aderarea lui la Trump. O neutralitate fatis afisata care s-a rupt la un moment dat. A fost ziua in care Trump a devenit Presedinte. Nu acum, la alegeri, ci atunci cind Musk s-a declarat deschis in favoarea sustinerii lui. A fost semnul clar ca Sistemul a basculat. Achizitia X a fost doar un patratel de check in lista lui de ''devenire''. Trump, ulterior Musk, sint doar iluzia alternativei la asa zisa eliberare a celor impilati sau revoltati contra Sistemului. NWO se joaca dintotdeauna la doua capete. Se poate face hard, direct, cum s-a incercat sub robinetul american sau soft, insidios, oferindu-se mirajul liberatii, iluzia alegerii, fantasma propriei alegeri. Dar totul este INA. Restul sint iluzii, sperante, amagiri. Asadar, este foarte interesant de urmarit, cu rabdare, pe urmatorul Trump.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e o speculație. Musk nu poate candida pt ca nu este născut în SUA. Așa că întreg raționamentul pică.

      Ștergere
    2. ...absolut corect si foarte plauzibil

      Ștergere
    3. Da, așa este și Obama nu e născut în SUA.
      Și imigranții fără buletin de identitate cum de votează?
      Cum ar fi sa vină la noi toți ungurii și rusnacii de bulgari, ucrainieni și polonezi să voteze fără buletin de identitate?
      Sau de ce la noi un neamț e primar sau o franțuzoaică e primăriță?
      In SUA de ce nu merg sa fie acolo primari?
      SUA e altă lume ruptă de raționamentul logic și de bun simț.
      Așa cum Romania e țara tuturor imposibilităților , SUA e țara tuturor posibilităților. (Catavencu)

      Ștergere
    4. Obama s-a nascut in SUA?

      Ștergere
    5. Conform actelor pe care le-a prezentat, da.

      Ștergere
  17. Toata lumea vorbeste despre Trump, fiecare dupa propriile interese, perspective si dorinte, prin prisma faptului ca acesta este seful celei mai mari puteri militare si a doua putere economica a Lumii(mai multe de iure, decat de facto), dar destul de putini isi dau seama ca Trump poate avea rapid soarta lui JFK, mai ales daca incearca sa opreasca banii destinati inarmarii ucrainienilor si de ce nu, chiar razboiul din Ucraina, pt ca in acest fel Complexul militar-industrial american va fi lipsit de profiturile astronomice rezultate din vanzarea armelor si mentenanta acestora, iar elitele oculte de "carnea de tun" tocata in acest razboi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu au mulți ce să mai zică nou de Trump.
    Dar e clar ca lumina zilei sau mai degrabă clar ca și constanta vitezei luminii că ELON MUSK a fost cel care a înclinat balanța către victoria lui Trump.

    1. Dacă nu se băga Elon Musk exista posibilitatea ca Trump să piardă?
    1.Da.

    Următorul președinte al SUA va fi chiar Elon Musk. Asta că să închid gura celor ce îl urăsc pe Musk din motive puerile dar nu îi urăsc pe pedofilii de pe lista lui Epstein și P.Diddy.

    Pentru unii Musk a făcut deja mai mult rău omenirii că l-a ajutat pe Trump, zic ei.

    Și că sa fie Răul Rău ce veți face când Musk va fi al 48, 49-lea președinte?

    Concluzii:
    1. Hate speaking nu ajută cu adevărat după Pandemie. Toți oamenii au înțeles că acesti Hate Speakeri sunt manipulatorii din pandemie care te pun să urăști un virus și să iei țeapă cu injecție. Oamenii când aud pe câte unul că o da pe ură nu-i mai dă crezare și credit. Îl lasă să-și răcească gura degeaba.

    Oamenii vor fapte. Și cea mai mare faptă a lui Trump prin care a câștigat multe voturi a fost Elon Musk adus în echipa sa.

    Acum mogulii tehnologiei plâng. Google, Microsoft și toți de pe listă donatorilor și sponsorilor lui Kamala plâng.
    Și plânsul e și mai amar când constată că tehnologiile lor nu mai fac Banii preconizați pe bursă.
    Acum le scade și acțiunile și unii vor pica doar că nu au stat lângă Elon Musk.

    Singurul care poate salva America în special SUA este Elon Musk. Asta ca sa îl urască haterii și mai mult.
    Ăsta e adevărul adevărat: Elon Musk.

    Fără Musk SUA ar fi condusă de octogenarii ca Biden. Elon l-am trimis acasă pe el și pe toți mogulii mass-media octogenari și ei.

    Cei care au crezut în Musk abia așteaptă să vadă ce va face in administrația Trump, pentru că ei cred că tot ce va face Musk se va transforma in aur și cote bune la bursă.



    RăspundețiȘtergere
  19. Aș fi vrut aceeași preocupare a cititorilor și pentru România. Mereu ne uităm peste gard, la vecinul și uităm de curtea noastră. Cum ar fi: politica externă nu avem, relațiile noastre bilaterale sunt praf în regiune. Diplomația a ajuns să se facă cu cumetri, cu soții, cu amante și panglicari. Cam așa, nu? Ce facem cu țara noastră? Domnul Trump știe ce face cu țara lui și are echipa lui. La noi, ați văzut vreun candidat că vorbește sau apare cu echipa cu care va conduce? Totul e pe blat și un blat.

    RăspundețiȘtergere

  20. Sfârșitul dinaintea începutului

    Citesc într-o carte de-ale lui Romain Gary (…), o idee care mă bântuie și pe mine de o vreme – amară confirmare și, totuși, liniștitoare ideea că mai gândesc și alții la fel: „o civilizație exclusiv utilitară va merge întotdeauna până la capăt, adică până la lagărele de muncă silnică”. De ce scriu despre asta într-un dosar dedicat începuturilor și sfârșiturilor? Fiindcă ăsta pare a fi scenariul sfârșitului civilizației noastre, de tip occidental. Dar cum istoria ne învață, un sfârșit lasă loc unui alt început.

    În gimnaziu, când învățam despre căderea Imperiului Roman, îmi imaginam o prăbușire spectaculoasă, cu bubuitură, ca să zic așa. Mai târziu, am înțeles că lucrurile s-au petrecut lent, insidios și banal: romanii s-au îmbogățit, s-au burtăverzit, au început să nu își mai trimită copiii la armată, au evitat să își îndeplinească sarcinile publice pe care până atunci le făceau din simțul datoriei, neremunerat și cu interes pentru binele cetății. Au angajat mercenari în armată, funcționari publici care să vegheze la binele comunității, administratori ai banului public. Aceștia erau mai puțin interesați, proveneau din medii mai umile și aveau, în general, un nivel de educație și morală mai redus, așa încât aceste munci au fost tot mai prost făcute.

    Având nevoie de oameni care să muncească, chiar și prost, porțile cetății s-au deschis larg pentru „barbari”, străinii veniți în căutarea unei vieți mai bune. Străinii aceștia nu iubeau Roma și nu aveau respect pentru tradițiile ei. Își doreau bogăția romanilor, dar aduceau cu ei zeii lor și obiceiurile lor care erau, cel puțin parțial, responsabile de sărăcia în care trăiseră înainte de a pleca spre bogata Romă. Ei nu au mai luptat cu aceeași dragoste de țară, căci erau niște dezrădăcinați, niște oameni fără țară, iar Roma era pentru ei doar locul în care își promiseseră îmbogățirea. Întâmplător sau nu, cetatea s-a aglomerat, igiena a decăzut și bolile contagioase au săpat și ele la temelia civilizației.

    Vă sună oare cunoscut? Aș zice că le bifăm și noi, cu vârf și îndesat, pe toate. Și, suplimentar, ne omoară și utilitaritatea asta a prostiei. Nu mă refer la utilitarismul moral și altruist al lui Mills, ci la un concept relativ nou în societate și care poate fi rezumat simplu: mie asta nu îmi trebuie. Și uite-așa nimănui nu-i mai trebuie limbile clasice, doar sunt moarte), istoria (nici măcar cea națională), geografia (doar avem GPS), ortografia și ortoepia (doar ne înțelegem între noi), matematica (avem telefoane pentru calcule), morala (că alții nu au), magia (că nu ne ține de foame).

    Ne îndreptăm spre sfârșitul civilizației noastre lăsând locul unui nou Ev Mediu? În clipa asta nu am dubii că e așa. Dacă am depășit deja punctul de la care nu ne mai putem întoarce nu aș ști să spun, dar nici nu cred ca e vreo miză acolo. Fiindcă sfârșitul acestei civilizații va aduce, fără îndoială, după o perioadă de întuneric de tip medieval, o nouă Renaștere. Pe când salvarea ei ar putea semăna cu învierea lui Lazăr, cel ce va fi trăit o vreme, după învierea sa, ca un mort printre vii, cu trupul deja descărnat de întoarcerea în țărână.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Epoca civilizației noastre occidentale a început odată cu Renașterea, avându-l ca simbol pe Leonardo da Vinci, figura emblematică a acestui nou tip de civilizație. Modernitatea, așa cum o percep gânditori precum Hans Ehrenberg, este marcată de o știință care, deși avansată, lasă sufletul uman rece și gol. El subliniază că este esențial să cultivăm iubirea ca răspuns la această răceală spirituală.

      Cu toate acestea, în timp ce lumea occidentală se confruntă cu propriile provocări, gândirea asiatică se dezvoltă și se adaptează, fiind capabilă să se proiecteze într-un viitor dincolo de granițele Europei. „Dacă Europa nu vrea să moară, ce trebuie să facă?” se întreabă retoric asiaticul, oferind apoi răspunsul: „Soluția este o sinteză, o a treia cale, o a treia lume care se deschide deasupra și între celelalte două, fără a le nega valoarea proprie, cel puțin ca factori educativi.”

      Această a treia lume aduce cu sine o reîntoarcere la valorile spirituale inspirate de supranatural, ce au supraviețuit mileniilor în micul regat al poporului ales, înconjurat de mari culturi și supus sclaviilor, dar care au transformat Antichitatea sub forma creștinismului și au crescut precum un arbore măreț. Lumea Bisericii Catolice a fost fundamentul omului medieval, modelul europeanului adevărat, singurul european cu o armonie deosebită. Biserica Catolică s-a menținut în fața persecuțiilor și a reușit să-și facă auzită vocea chiar și în mijlocul zguduirilor moderne, rămânând singura care a rezonat cu noblețe și umanitate, asemenea unui clopot grav care acoperă vuietul și dezordinea unui mare oraș.

      În acest context, se ridică întrebarea: unde altundeva poate fi găsită această conștiință mondială, păstrătoare a moralității și garant al istoriei lumii?

      Ștergere
  21. Nu zice nimeni de activele Rusiei inghetate in toate aceste state nato. Sa vedem daca trump stie cum sa desfaca fraiele cu Rusia si un prim pas sunt banii.
    Petsonal vad ca lumea aplauda venirea lui trump, numai ca acest om e o mascarada si atat. Globalistii sunt de sute de ani, ce sa faca roscatul in 4 ani.
    Daca Putin nu ar fi fost presedinte atatia ani globalismul era acum totul, era exterminati, asa Putin cu multa lupta a zadarnicit temelia americii si singura care a ar fi putut asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi a scris cineva despre matematica banilor înghețați ai Rusiei și sta cam așa:

      Active rusești înghețate:

      Uniunea Europeană: ​​Aproximativ 200 de miliarde de euro din rezervele valutare ale Băncii Centrale a Rusiei sunt înghețate în UE.​​ ​​

      Statele Unite: ​​Activele înghețate ale Rusiei în SUA sunt estimate la aproximativ 8 miliarde de dolari.​​ ​​


      Măsuri de retorsiune ale Rusiei:

      ​​Rusia a avertizat că, în cazul confiscării activelor sale înghețate, va lua măsuri similare împotriva activelor occidentale de pe teritoriul său.​​ ​​

      Active occidentale în Rusia:

      Uniunea Europeană: ​​Țările UE aveau, la sfârșitul anului 2022, investiții în economia rusă în valoare totală de 223,3 miliarde de dolari.​​ ​​

      Statele Unite: ​​Investițiile americane în Rusia erau de aproximativ 9,6 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2022.​​ ​​


      Comparație:

      Active rusești înghețate:

      UE: ​​~200 miliarde euro​​

      SUA: ​​~8 miliarde dolari​​


      Active occidentale în Rusia:

      UE: ​​~223,3 miliarde dolari​​

      SUA: ​​~9,6 miliarde dolari​​

      Ștergere
  22. O întrebare trumpista:

    De ce Trump pierde alegerile când candidează împotriva unui bărbat, chiar dacă e ramolit, și de ce câștigă mereu când candidează împotriva unor femei? (de două ori deja)

    RăspundețiȘtergere
  23. BREAKING: 🇷🇺 Președintele rus Putin spune că noua ordine mondială a devenit lucru de trecut.
    "Vine momentul adevărului. Ordinea mondială anterioară devine ireversibil un lucru al trecutului. Se poate spune că a devenit un lucru al trecutului."
    @Megatron_ron
    https://t.me/megatron_ron/6463

    De ce? În mod normal, fiind niște alegeri la „capătul lumii”, ar fi trebuit să ne preocupe ceva mai puțin. Doar că mai e un amănunt de care trebuie să ținem cont: suntem sub ocupație americană, astfel încât, ca orice slugi, ne uităm la ce e pe masa stăpânului.
    @Dan Diaconu

    Care Stăpân?
    Se pare că există altcineva care dă tonul la ce se întâmplă cu adevărat în lume.
    Trump este între ciocan 🔨 și nicovală.
    Ori acceptă noul ton și facem toți bonton ... In acest caz globaliștii se retrag in Europa la Bruxelles.
    Ori face compromisuri cu globaliștii, adică Vechiul Ton Mondial și compromisuri cu Noul Ton Mondial și devine un fel de Erdogan. Dacă nu poate fi Erdogan măcar un Orban că tot sunt prieteni de vizite, și să stea cu gura pe vechea ordine mondială. In caz că poate juca rolul de Erdogan globaliștii stau la el în America. In caz că se face rău și joacă ceardaș pe muzica lui Orban e posibil ca globaliștii să ne vină pe cap în Europa.
    Totul depinde de atitudinea față de nou. Adică BRICS.
    Oricum dacă tace mâlc și se preface că nu s-au întâmplat nimic, jocul de șah 5D e mult mult mai mare.
    Măcar Puțin l-a felicitat. Îți dai seama ce vor să zică globaliștii de o nouă întâlnire Putin -Trump? Mai pune botul Trump la vrajelile lor?

    RăspundețiȘtergere
  24. Lumea se va schimba cu adevărat doar când va începe încetarea cheltuielilor pe datorie!!!
    Până atunci suferim toți oamenii pentru a plăti la FMI.
    Problema e că doar românii sunt obișnuiți din anii 80 cu asta deoarece suntem singura națiune care ne-am plătit vreodată datoria de stat in 6000 de ani.
    Deci suntem singurii pe planetă care putem face schimbarea adevărată.
    Doar noi românii știm cum.
    Restul îs toți habarniști total. Fiecare știre din fiecare zi și din fiecare țară îmi afirmă asta.
    Și s-au prorocit că românii vor fi buricul pământului.
    Acuma știți de ce.
    La treabă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte corect! Atat timp cat cineva poate scoate din nimic cati bani vrea el, isi poate face de cap.Si, de regula, nu rateaza aceasta sansa. A se vedea cazul SUA,care a gasit calea ca intreaga planeta sa dea valoare reala, prin acoperire cu bunuri si servicii a ordinelor de plata emise de ei si intitulate moneda, respectiv dolari. Daca SUA trebuia sa finanteze in moneda reala, acoperita, atat efortul lor militar, cat si al Ukrainei si Izraelului, s-ar fi lasat pagubase. Nu va fi pace pana cand aceasta problema nu va fi cumva reglementata.

      Ștergere
  25. Nu există democrație americană. Există partidul unic, travestit în două culori, strâns fedeleș în chingile unei poliții politice sofisticate, numită statul profund. Chiar și așa, nu mai e certă nici măcar numărarea corectă a voturilor pentru una din cele două marionete permise.

    Stabilimentul e într-un război deschis contra populației care a construit această frumoasă țară, urmașii coloniștilor veniți din Europa cu vise și ambiții, să facă din ea tot ce eșuase să fie Bătrânul Continent. O țară a celor liberi, unde poți porni de jos și să ajungi orice, să gândești și să crezi cum vrei. Iar acum, a devenit ea însăși prea bătrână de propriile viclenii și răutăți.

    Acum e țara tuturor posibilităților doar în sensul că poți vota fără să prezinți vreun act. Poți să te droghezi sub cerul liber cu Fentanil, să dormi pe trotuar printre picioare de milionari, sau să muncești până crăpi pentru rate, Coca Cola, Xanax și hamburgheri. Poți să-ți iei o mașină cu motor de camion, să-i schimbi sexul copilului, sau să-ți zboare creierul un puști pe o alee pentru ultimul model de iPhone. Și dacă nu-ți convine, corporația aduce alți cetățeni ai planetei în locul tău să continue visul american. Iar statul aduce milioane de alți votanți de oriunde, care vor vota mai bine ca tine și mai ieftin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate vrei sa zici ca poți dormi pe trotuar și ajunge în orice groapa sau morga, nu ORICE:))
      Din casta TA, DE CARE APARTINE MOACA TA nu ieși niciodată. Citește despre India. În SUA este fix la fel. Tu poți aspira toată viata, dar acolo rămâi, in locul ala de wishful thinking.

      CC

      Ștergere
  26. https://alephnews.ro/guvern/biden-se-adreseaza-natiunii-dupa-victoria-lui-trump-am-pierdut-aceasta-batalie-america-visurilor-voastre-va-cere-sa-va-ridicati/

    🤣🤣🤣

    Deci: Razboi Zivil, asa cum v-am prezis!
    Daca Trump mai si insista ca sa si bage criticii ilustri la puscarie, atunci, chiar ca:
    "Rien ne va plus!"

    RăspundețiȘtergere
  27. Într-o Lume în care adevărul, dreptatea, cinstea, onestitatea sunt interpretate de fiecare om doar conform propriilor interese dictate de egoismul sufletului... puterea de a ajunge și de a rămâne la conducerea maselor populare este o consecință a puterii de a ucide și a dispoziției de a ucide pentru a putea ajunge și pentru a putea rămâne la conducere. Cât timp va mai exista chiar și un singur om suficient de egoist încât să caute să obțină puterea de a ucide și să ucidă pentru a ajunge la conducerea maselor populare și pentru a rămâne la conducerea maselor populare... această Lume va rămâne IADUL care este de milenii, de când a fost creată de Dumnezeu.

    Și apropo...

    Un om care se declară ateu a susținut că, privind la nedreptățile și la suferințele care au loc neîntrerupt de milenii în această Lume, a preferat să creadă că Dumnezeu NU există... fiindcă altfel ar fi fost obligat să creadă că Dumnezeu este rău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nik, respect și considerație! Pricepi esență lumii în care traim.

      Ștergere
    2. @Nik
      O logica stramba si nestiinta va joaca feste. Lumea nu a fost creata asa de Dumnezeu, ci a fost creata buna si frumoasa! Pacatul protoparintilor nostri a transformat-o in ceea ce este acum, adica lumea cazuta.

      Ștergere
  28. Omul de rând (ca mine) este complet imun la orice schimbare de stăpânire, fiindcă el (omul de rând) are doar destinul de pion (de sclav), așa că-i va merge mereu doar din rău în mai rău, indiferent de jocurile geo-politice ce au loc continuu pe scena Lumii, prin care oamenii destinați să fie stăpâni de sclavi își împart zonele de putere în această Omenire.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pentru oamenii săraci și pentru oamenii lacomi, a pleca în țări străine pare a fi soluția pentru a-și împlini dorințele: cei săraci ca să scape de sărăcie iar cei lacomi ca să se îmbogățească. Aceste dorințe le orbesc rațiunea și NU mai pot pricepe de ce mirajului emigrării i se zice VISUL... VISUL american... Adică... ILUZIA...

    RăspundețiȘtergere
  30. Dacă ești destinat să te naști, să trăiești și să mori ca om de rând (adică, sclav... așa, ca mine), atunci, NU contează dacă-ți pui încrederea în oameni sau în Dumnezeu, fiindcă destinul vieții tale va fi și va rămâne, până la moarte, să fii mințit, înșelat, furat, batjocorit, abuzat, asuprit, exploatat, jefuit și reprimat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu uiti de pacatele inaintasilor tai. Posibil ca tu sa platesti toate astea.

      Ștergere
    2. Lasă-l, că nu crede în așa ceva(lanțul faptelor generațiilor)...

      Ștergere
  31. Lagarul digital mondial se contureaza tot mai clar: https://www.activenews.ro/stiri/ONU-vrea-ID-uri-digitale-pentru-a-combate-incitarea-la-ura-si-%E2%80%9Edezinformarea-193096

    RăspundețiȘtergere
  32. Ceva s-a rupt în narativul lor în toți anii ăștia care au trecut.
    Decenii de propagandă se duc pe apa Sâmbetei. Oamenii se regăsesc din ce în ce mai puțin în Matrixul lor.

    Poate din cauza asta unul ca Dan Diaconescu avea priză la oameni pentru că era singurul care le dădea cuvântul. Era singurul post unde nu auzeai intonația ăia anglicizată debilă. În cazul în care nu era și el un agent ca ceilalți, un canal pentru înghițit pastila mai ușor… Poveștile de succes se scriu la mai multe mâini.

    Pierzând încrederea oamenilor, nu au multe soluții la îndemână. Cum spune și complotosfera:
    Fie continuă și transformă UE+SUA într-o tiranie asiatică, fie acceptă largi concesii (controlate bineînțeles de noi agenți de criză).
    Modelul asiatic însă nu merge. Nu comunismul i-a făcut docili pe asiatici, ci sunt așa de secole.

    Pe termen scurt poate a mers și oamenii s-au panicat cu virusul. Unii dintre noi și-au arătat adevarata față de torționari maltratându-și semenii cu injecția, cu măștile și cu pașaportul covid.

    Pe termen lung însă violența și coerciția conduc la un model de societate africană care nu e profitabil pentru elită. Africa interesează doar pentru resurse minerale iar modelul ei social avantajează prădarea. Se vede unde a dus africanizarea UE prin imigrație…

    UE+SUA nu au alte resurse decât creierul populațiilor. Lui Gary Becker i-au dat chiar un Nobel pentru teoria capitalului uman…
    Financiar, modelul occidental (german, american, francez, italian) a fost o reușită atâta vreme cât a fost respectat. Înlocuirea lui nu are sens.

    Cum direcția autoritară pe care ne-au dorit-o nu poate fi schimbată peste noapte, probabil vor începe cu mici concesii. Nici prea multe, nici prea puține. Atât cât trebuie pentru a-și maximiza profitul cu creierele noastre.

    La fel cum Africa o vor menține haotică, Asia disciplinată, UE+SUA vor încerca să-i redea o oarece libertate, transparență ca singură soluție de exploatare a teritoriului.

    Donald - 'Take the vaccin' e una din concesii pe care Stejarul o trâmbiță în dreapta și în stânga de zici că el e noul președinte.

    RăspundețiȘtergere
  33. A inceput marea deziluzie...https://healthimpactnews.com/2024/trump-announces-former-big-pharma-lobbyist-to-run-white-house-staff/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Susie Wiles a fost sefa de campanie a lui Trump si si-a meritat cu prisosinta numirea. Mancatorii de cacat nu se opresc niciodata.

      Ștergere
    2. ...deci cum de a ajuns asta sefa de campanie a lui trump nu-ti starneste nici o intrebare!? ...si mama cretinilor e mereu gravida

      Ștergere

  34. https://telegra.ph/Statele-Unite-ale-Sionericii-%C3%AE%C8%99i-desemneaz%C4%83-un-nou-%C3%AEmp%C4%83rat-11-09

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)