miercuri, 15 ianuarie 2025

România deformată


Există mai multe Românii. E România țăranului care se încăpățânează să mai existe și să-și muncească terenul sau să-și crească animalele. Aceasta e România celor care trăiesc după ceasul cu cel mai complex mecanism din istorie, cel biologic. E lumea celor care se trezesc înaintea cocoșului și se culcă odată cu găinile, pentru care soarele încă mai are o semnificație, la fel ca și fiecare adiere de vânt. Anotimpurile, de asemenea, vin cu propriul calendar, propriul program distinct și, în toată încrengătura asta, sărbătorile au logica lor de insule de odihnă și reflectare.

Există România micului meseriaș. Nu trăiește după ceasul biologic, ci după țăcănitul sacadat al celui mecanic. Include o grămadă de domenii, caracteristica principală a acestora fiind aceea că lucrează cu elemente concrete. Micul meseriaș e salahorul care-ți ridică o casă, instalatorul care-ți pune ordine în țevi, electricianul, sudorul, buldozeristul s.a.m.d. E cel care face un săpun artizanal, care desenează un pantof special pe care apoi îl face din petice de piele, e croitorul la care mergi să-ți facă un costum care stă impecabil pe tine, dar și cel la care mergi să-ți facă un mobilier customizat. E mare România acestora și ține de dimineața devreme până noaptea târziu, sudoarea fiind o constantă; dar și satisfacția lucrului făcut de la cap la coadă. 

Avem și România micului investitor, a celui care-a pus la punct o firmă, oferind un produs sau un serviciu. Uneori se confundă cu „România micului meseriaș”, dar e diferită deoarece cei din această Românie știu că trebuie să se preocupe de toate aspectele activității: să fie creativi atunci când vând un produs sau serviciu, să facă banii cu care să-și plătească angajații și celelalte obligații, să dea piept cu violența statului și să rezolve, de cele mai multe ori, mult prea multe probleme.

Apoi, din România micului investitor se ridică cei care știu(sau vor) să-și scaleze afacerile, care - asemeni navigatorilor din alte vremuri - vor să-și ducă propriile creații cât mai departe. Îi vezi lângă tine sau pe aiurea, de cele mai multe ori te bucuri văzând cum unul de-al tău a reușit. Îți dă energie, dar în același timp, parcă simți și-un gust amar când intri adânc în activitatea lui și vezi cât a suferit inutil. Din păcate o spun cu amărăciune: Româniile investitorilor sunt cele fără ceas, pierdute într-o nebunie de „non-stop-uri”, de nervi, tensiuni, emoții negative, înjurături, trădări, chestiuni uneori de neimaginat pentru omul normal. E drept, există și-o compensație materială substanțială, dar nu trebuie uitat că, de cele mai multe ori, compensația asta e plătită cu sănătate și că cei din aceste Românii au ca unică mulțumire speranța că „poate așa le va fi mai ușor urmașilor”.

Există și o mare Românie a celor cu „ceasurile acordate”. Sunt majoritari și nu-i nimic rău în asta. România omului „de la 9 la 5”, a celui al cărui univers se învârte în jurul slujbei. În general România aceasta trăiește într-o lume aparte. Fie că e vorba de lucrul într-un birou infectat de hârțoage și bibliorafturi sau de un spațiu modern în care unica fereastră e ecranul calculatorului, această Românie trăiește într-o teribilă depărtare de realitate. Aici discuțiile de la cafea sau de la țigară se învârt în jurul zvonurilor privind anumite prime, în bârfe de tot felul, în planuri de vacanțe sau în înjurături. Activitatea se petrece în jurul power point-ului sau al excel-ului, instrumente aproape vitale ședințelor fizice sau virtuale. E România în care se vorbește, e România prafului și al aerului recirculat. E România pălmașului la stat sau la corporație. Proprietarii sunt absolut diferiți ca instincte și proveniență, dar, în esență, sunt aceiași. Culmea, ca orice e ieșit dintr-un corp ideologic comun, ajunge să sfârșească în lupte surde: corporatiștii îi înjură „p-ăia de la stat” că stau degeaba, în timp ce sentimentul invers e că „ăia la costum din corporație o freacă pe obscen de mulți bani”. Era și un banc: „un grup de corporatiști au discutat în pauza de cafea, timp de opt ore, despre cum stau de pomană angajații de la stat”.

Și mai există o Românie care se atinge suspect de mult de „România ceasurilor acordate”. E vorba de cea a politicienilor. În cea mai mare proporție, România politicienilor se trage din cea a „ceasurilor acordate”. Pentru a aparține acestui grup ai nevoie de abilități speciale. Trebuie să fi reușit să duci la culmi de neimaginat tacticile de „manipulator de ședință” sau pe cele de „luptător cu coatele”, trebuie ai în ADN slugărnicia cea mai obscenă față de superior și, în compensație, tirania supremă față de subordonați. Trebuie să vorbești mieros, să minți fără a ți se mișca niciun fir de păr și să ajungi atât de abil încât să crezi și să fii fascinat de minciuna ta, să o descrii atât de viu de parcă ai vedea-o în față. Nu mai insist, deoarece cunoașteți bine membrii acestei Românii.

Ei bine, din nefericire, aceste două Românii sunt cele care decid în țară. România politicienilor se mulțumește să manipuleze „România ceasurilor acordate” și astfel să-și asigure perpetuarea. N-am înțeles niciodată disprețul și emfaza celor care aparțin „ceasurilor acordate”. Într-adevăr, de cele mai multe ori din frustrare, dar frustrarea apare ca efect al mediului septic în care lucrează. Oamenii ăștia nu percep realitatea decât prin intermediu unui număr imens de filtre, ajung la un moment dat uni-specializați, legați ombilical de adresa pe care o învârt între două birouri sau de excelul pe care-l poartă ca pe sfintele moaște din ședință în ședință. Sunt epuizați de prosternarea în fața superiorului și răzbunarea pe subordonați nu compensează. E o Românie epuizată, deformată.

N-aș vrea să se facă o confuzie. Departe de mine gândul că în aceste ultime două Românii nu se muncește. Chiar dacă mulți trag chiulul nu înseamnă că nu sunt și unii care muncesc până la epuizare. Și chiar și cei care trag chiulul plătesc o notă destul de piperată în termeni de nervi, frustrare, adică un teribil consum psihic intern, care, în final, se răsfrânge asupra sănătății lor. Chiar și politicienii, atât de înjurați, au parte de ședințe epuizante, de expunere negativă și de emoții puternice date de faptele de corupție la care sunt părtași pentru a putea „progresa” pe scara socială. Doar nu credeți că un politician care se limitează la salariu sau indemnizație se poate îmbogăți. Însă, ceea ce trebuie să înțelegeți e faptul că cei care se încadrează în ultimele două Românii au o debilizare cauzată de faptul că nu au un contact cu obiectul finit al muncii lor(de foarte multe ori nici măcar nu au o reprezentare clară a acestuia). De-aici izvorăște o teribilă frustrare și un sentiment al inutilității care le umbrește viața. Și de aceea acestor două Românii le spun România deformată.

Chiar dacă mă veți înjura, eu tot o să vă spun adevărul în față: „România deformată” e cea care decide în ceea ce privește direcția țării și de aceea decide prost. Mai mult, pe România deformată se bazează cei care vor să ne jefuiască deoarece știu că, manipulând această masă ideală de manevră, manipulează întreaga țară în direcția interesului lor. Iar interesul lor e îndreptat împotriva tuturor Româniilor fără discriminare, asta chiar dacă „România deformată” are impresia că totul se petrece în favoarea ei. Iată realitatea de acum: s-au anulat niște alegeri prin transmiterea unui mesaj manipulator ticălos strict către „România deformată”. „Rușii au intervenit în alegeri”, asta traducându-se cu, vezi Doamne!, dacă vor câștiga oamenii rușilor înseamnă că totul se va da peste cap, deci lovită va fi fix „România deformată”. E limpede , nu? Dacă „vin rușii” înseamnă că ne pleacă în fugă corporația și noi rămânem fără locuri de muncă. Și nici la „corporatiștii de stat” nu e limpede deoarece, dacă „vin rușii” înseamnă că se vor schimba toate cele din stat, deci și noi ne vom pierde slujbele. Și uite-așa, prin bias, România deformată a fost manipulată. Daniel Kahneman explică extrem de bine ce-i cu aversiunea la pierdere și astfel poate fi înțeleasă deplin tehnica din spatele manipulării . Doar că de înțeles o înțelege un om rațional, nu cel care-a fost infectat de viermele spălării creierului.  

Nu vreau să-i acuz pe cei care trăiesc în România deformată, dar vreau să le arăt că, în afara lor, există și alte Românii care, indiferent de ce-ar susține ei, sunt mult mai vii și mai fascinante. Iar aceste Românii sunt o soluție inclusiv pentru ei, motiv pentru care îi îndemn să-și găsească împlinirea acolo. Culmea, nu e nevoie de renunțare, ci doar de puțină determinare care, în final, le va aduce satisfacție. Am văzut o groază de IT-iști care s-au mutat la țară și lucrează de la distanță. Oamenii aceștia s-au transformat. Din prăfuiții de birou care erau au devenit oameni sănătoși. Chiar dacă sunt în continuare legați de instituția la care lucrează, au grija roșiilor din grădină sau a animalelor din curte, înțelegând la un alt nivel viața. Am văzut corporatiști sau bugetari care-și fac în paralel un business mic. Fentează sistemul și, de multe ori, acel mic hobby, acel business aparent insignifiant, se transformă în colacul lor de salvare. Căi de evadare sunt multiple, nu e o rețetă strictă, dar credeți-mă, trebuie făcută cumva ieșirea din praf! Simpla privire a realității fără alte filtre interpuse îl face pe om să-și revină din falsitatea mediului prăfuit despre care crede că-i asigură protecție în timp ce, în realitate îl omoară. 

Închei rugându-vă ca, de fiecare dată când vedeți un om aparținând României deformate, să faceți un efort de a-i arăta că există numeroase alte Românii care văd lumea clar și care nu sunt atât de „științific omorâte lent”. Simplul fapt că din mâna ta iese ceva concret e calea către o viață împlinită, dar și către o bunăstare a societății în ansamblu. Nu uitați că acest element aparent banal e cel care face diferența dintre cenușiul frustrant de zi cu zi și bucuria de a trăi!

28 de comentarii:

  1. E ca și dilema porcului : oare există viață după Decembrie ? . Așa e și cu mentalitatea ori cărui angajat . Și mai ales a celor cu o vechime destul de mare la locul lui de muncă . Oare există viață in afară de acest loc de muncă ? Da . Exista . Numai să vrei . Dar tocmai pe acest aspect ,,să vrei" se bazează și angajatorul . Că de regulă dacă sa învățat cu acel loc de muncă , mai greu îl va părăsii . Și atunci dă-i în bot la ,,fricos sau laș" . Și respectivul de frică , mai înghite niște sarcini . Că de . Ore există veață , după Decembrie "?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup cu sarg, comentatorule . SI pe tine: generatorule de comentarii!

      Ștergere
  2. Cu Romania celor care urmăresc să asccensioneze spiritual oricare ar fi conjuncturile exterioare cum rămâne e neglijabilă, invizibilă ...momentan? Cum ea cultivă răbdarea dar și toleranța cum o vezi în contact cu celelalte categorii? Dar față de alte țări cum stăm la acest capitol....cred că articolul era mai laborios dar a surprins o parte a realității...

    RăspundețiȘtergere
  3. Iertare pentru ceea ce poate parea off-topic, dar un sâmbure de legătură veti gasi si in melodia de aici: https://youtu.be/a5PfFSRDtlM?feature=shared

    Veti gasi pe acest cont de yt descoperit de curand, multe piese de o valoare incredibilă: artistic, interpretativ (vocea feminină este de excepție, orchestrația...o poezie, iar poezia este laser), dar si ca manifest la situația politică actuală. E de apreciat 'risipa' de talent in niste piese muzicale (multe!) care isi vor pierde relevanța peste câțiva ani. Jos palaria pentru artiștii implicați in acest protest la locul de munca, din toți rarunchii.
    P.S. 'mu-mu-mu la cotroceni' este printre cele mai populare piese deocamdată.
    P.s. as fi postat mai degraba pe telegram acest mesaj, dar nu am drepturi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi Speranța... românească....
    Sf. Augustin spunea: „Speranța are două fiice frumoase: Mânia și Curajul. Mânia pentru felul în care merg lucrurile și Curajul pentru a le schimba."

    Românii au curajul pentru a schimba ORICE.
    Sunt extrem de pricepuți la Toate potlogăriile occidentale, asiatice , africane sau americane.
    Și nu doar potlogării suntem băgați și pă crypto și pă afaceri occidentale și chineze și de Toate.
    Mare pricepuți românii la ori-ce, mereu găsești câte un profesor român gata sa te învețe ori-ce.
    Ce le lipsește românilor este MÂNIA.
    NU SE POT MÂNIA DELOC.
    PENTRU Mânia pentru felul în care merg lucrurile angajăm străini din afară că să avem o țară că afară sa vina unii sa se mânie pe noi cum se mânie afară.
    Asta ne lipsește dragi români, adevărata mânie pentru felul în care merg lucrurile.
    De-aia votam Iohannis că e de afară și știe să fie mânios.
    De-aia conduce Arafat că e de afara știe să fie mânios cum noi nu știm.
    De-aia vin ungurii în CSAT că știu să fie mânioși și acolo.
    Credeți că CCR sau ICCJ au fost mânioși fără ordin?
    Nici ăia habarnau să fie mânioși.
    Au primit mânia de afară.
    Curaj avem din belșug, Doamne miluiește! Dar ne lipsește mânia.
    Iar curajul de a fi mânios nu e mânie.
    Oare învățăm și noi cum sa fim mânioși in al 25-lea ceas? Că tot e 2025.
    De fapt asta cu "Mânia pentru felul în care merg lucrurile" este chiar tema țării noastre RO-MÂNIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent comentariu!

      Ștergere
    2. O fi vremea schimbării dar schimbarea tocmai a fost anulată. "Curajul pentru a le schimba" vine tocmai din "Mânia pentru felul în care merg lucrurile". Acuma este vremea mâniei.
      Dacă nu e nimeni mânios și Furios de cum merg lucrurile atunci nu avem nimic de schimbat. Stați acasă!

      Ștergere
    3. Romanii care s-au "mâniat" cu adevarat, in mod calm si-au facut bagajul si s-au carat afara din tara!

      Ștergere
  5. Putin patetic indemnul de final dar e din suflet…

    Problema e ca aceia pe care-I definesti ca apartinand romaniei deformate, sunt si ei deformati, marea lor majoritate, fiind deformati iremediabil.

    Prin forta lucrurilor, cunosc o multime de oameni, din toate mediiile. Printre ei, si fosti sau actuali “politicieni”.

    Cei in activitate, sunt imposibil de convins, indiferent de ce-ar fi vorba. Structura lor mentala, gandurile, sunt atat de deformate, incat le e imposibil sa vada sau sa inteleaga lucrurile altfel decat si le-au reprezentat singuri, pe parcursul timpului. Au convingerea ca ei detin adevarul absolut in orice domeniu si mai mult, ca ei, sunt nu numai competenti dar chiar specialisti in absolut toate domeniile existente sau posibile. Resping vehement, fie fara vreun argument, pe motiv de “ce stii tu?!” sau argumenteaza orice, cu “argumente” atat de idioate si lipsite de orice realism, incat pur si simplu iti dai seama ca n-ai nici cum, nici ce sa mai replici.

    Apoi, sunt cei retrasi din activitatea “politica”. Majoritatea, s-au retras in conditiile unei bunastari mult superioare mediei oamenilor si continua sa traiasca intr-un mediu artificial, rupt de orice realitate. Resping organic realitatea inconjuratoare si in majoritatea cazurilor, daca nu raman pana la moarte robii minciunilor si propagandei pe care ei le-au propagat si care le-au condus vietile pe cand erau in activitate, dureaza ani pana cand, singuri, reusesc sa-si dea seama ca viata normala, e cu totul altfel decat si-au imaginat ei. Si in cazul acestora, munca de lamurire e aproape imposibila sau in cel mai bun caz, necesita timp indelungat si o rabdare de bolovan.

    La cei de mai sus, trezirea lor la realitate e cu atat mai grea, cu cat ei sunt convinsi ca fac sau au facut NUMAI bine iar de esecurile “eforturilor” lor, evident, sunt de vina altii!

    In sfarsit, sunt cei care au mentalitatea corporatista. Fie ca vin din slujbe de la stat sau de la corporatii, si ei sunt foarte greu de convins ca lumea reala e cu totul altfel decat si-au imaginat ei. Sigur, sunt mult mai receptivi si mai adaptabili decat “politicienii” dar in domeniile in care au activat, raman pe o perioada lunga ancorati in modul deformat de gandire in care au fost antrenati de-a lungul activitatii lor. Nu-s cazuri pierdute ca “politicienii” dar si lor, li se deschid destul de greu ochii la realitatea-realitate.

    Eu unul, am renuntat de mult sa mai conving pe cineva ca greseste. Mai scriu uneori, cand cred ca am ce spune si cand cred ca ma pot pronunta asupra temei, pe cate un blog sau la cate o publicatie online dar atat si, n-o fac cu pretentia ca as destepta pe cineva ci, mai degraba pentru mine insumi, pentru a ma mai descarca de mizeria pe care o inspir zilnic. Daca prin ceea ce scriu pot influenta pe cineva, cat de putin, sa revina cu picioarele pe pamant, e minunat dar nu-mi fac mari sperante…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesti oameni la care crezi ca "e imposibil sa vada sau sa inteleaga lucrurile altfel decat si le-au reprezentat singuri," ei nu si le reprezinta singuri, ci altcineva le reprezinta pentru ei, desi tu crezi ca ei si le reprezinta!

      Ștergere
    2. Schimbarea vine din interior, din fiecare dintre noi, ne lipsește muza!

      Ștergere
  6. Mai adaug faptul ca existenta romaniei aleia “stiintific omorate lent”, nu se datoreaza decat lipsei de educatie a utilizatorilor de tehnologie si NU existentei tehnologiei, in sine, lipsei de intelegere reala si nu lipsei informatiilor corecte, lipsei capacitatii de interpretare a datelor si nu lipsei datelor!

    N-am cont pe FB, pe TikTok, Instagram sau mai stiu eu pe unde si traiesc bine-merci, si fara ele. Folosesc curent AI, inclusiv ChatGPT si altele, exclusiv pentru a-mi usura unele treburi sau pentru a le finaliza mai repede, dar ma pot descurca la fel de bine, desi mai lent, si cu creionul pe hartie.

    Sunt utilizator “de forta” al calculatorului (5-12 ore zilnic, pe 4 calculatoare, de multe ori, simultan, uneori chiar mai multe ore), insa asta nu inseamna ca nu ma pot descurca foarte bine, si fara el! Poate ca asta e si motivul pentru care folosesc telefonul “dastept”, doar pentru vorbit la el, uneori Whatsapp si destul de des, pentru facut poze sau clipuri cu diverse, pe care sa le trimit celor din famile, care-s plecati prin strainezia.

    Tehnologia “de varf”, e ceva cu care eu si cei din famile, suntem atat de familiarizati si de atat de mult timp, incat a ajuns sa fie o componenta importanta a vietilor noastre, dar fara a ne domina in vreun fel, oricand putand, fara probleme, sa scoatem totul din priza si sa continuam sa traim la fel de bine (sau rau), si fara ea.

    Cand e vorba de administrarea unui medicament despre care nu stiu nimic, ma informez: cine l-a facut, cand, in cat timp, la ce foloseste, care sunt contraindicatiile, care-s posibilele efecte adverse. Dat fiind ca nu exista medicament absolut bun, pun in balanta binele pe care-l face, cu raul pe care-l poate produce si abia atunci decid daca-l iau sau nu, indiferent de cine mi l-a recomandat!

    Daca un medic imi spune sa fac vaccinul X, ca sa scap de raceala in 24 de ore, ma informez solid despre acel vaccin. Si cand vad ca administrarea lui intr-adevar vindeca raceala in cel mult 24 de ore dar poate distruge ficatul, poate duce la paralizii sau chiar la moarte, prefer sa ma pis pe el de vaccin si sa iau un whiskey, eventual cu doua aspirine si daca ma vindec taraneste “in 7 zile”, e bine asa! Ca nu risc nimic, decat cel mult sa ma pilesc! In plus, orice medicament, indiferent pentru ce ar fi el administrat, contribuie la slabirea imunitatii naturale, asa ca mai bine lipsa (cand se poate) sau cat mai rar (daca e neaparat)!

    N-am cont la nici o banca deci, nu utilizez in folos propriu, nici un fel de mijloc electronic de plata. Sigur, uneori trebuie sa fac plati electronice dar le fac cu cash, de la bancomat sau direct la ghisee. Cand primesc bani, ii primesc fie postal, fie prin curier, fie la Moneygram. Cash.

    Prin cele de mai sus, vreau sa arat ca stiinta omoara lent, NUMAI cand stiinta intalneste indivizi lipsiti de educatie si discernamant, indivizi care iau totul de bun, fara sa incerce macar sa afle daca ceea ce li se ofera, li se potriveste sau nu. Stiinta si tehnologia, sunt EXTRAORDINAR de bune, daca sunt folosite pentru scopuri bune si legitime, nu altfel. Cu tehnologia de printare 3D, se pot face si arme destinate uciderii, dar si tesuturi, cartilagii artificiale sau proteze de toate felurile, care sa ajute oamenii sa traiasca sau cel putin, sa traiasca mai bine. Depinde doar de alegerile noastre in ce scop utilizam stiinta si tehnologia…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Stiinta si tehnologia, sunt EXTRAORDINAR de bune, daca sunt folosite pentru scopuri bune si legitime"

      Spune-le asta protilor care au impresia ca AI/ML sunt un fel de Skynet plin de Terminatori si Exterminatori care vor sa-i anihileze, prostilor care cred ca Elon Musk in fiecare noapte inainte sa adoarma, in loc sa numere oile care sar parleazul, face recensamantul prostilor pe care sa-i cipeze direct in creier, si prostilor care vor sa fuga la tara si prin munti sa renunte la tehnologie si sa traiaca ca in Evul Mediu.

      Ștergere
    2. În mâinile psihopaților, AI/ML poate fi o unealtă excelentă de control total. Cu AI-uri puse la punct și cu o populație supravegheată continuu, se poate instaura o tiranie cum n-a fost niciodată. Este puțin neliniștitor să vezi cum telefonul îți ghicește gândurile când vezi cât de bine îți alege anunțurile publicitare în funcție de ce ai căutat pe net, ce ai vorbit prin casă (și da, te ascultă ce vorbești) etc.

      Deocamdată cipurile sunt instalate în telefon, iar oile, din necesitate sau spirit de turmă, le cară singure după ele. În viitorul nou curajos dorit de unii, cipurile vor fi la purtător, implantate cu forța.

      Am o vagă bănuială că te crezi extrem de inteligent, îndeosebi față de proștii pe care îi critici. Dar ți-ai pus vreodată problema că poate nu ești așa de isteț pe cât crezi?

      P.S. Cel mai urât aspect al Evului Mediu a fost sistemul feudalist în care majoritatea oamenilor era înrobită financiar, economic și mai ales spiritual, prin intermediul creștinismului, unei clici mici de indivizi numiți pompos aristocrați, altețe etc. Toată avuția era concentrată în mâinile ăstora și mai ales a altora (dar pe ăștia nu-i numesc), împreună cu toată puterea. Îți sună cunoscut? Într-acolo ne vom îndrepta dacă nu suntem atenți.

      Ștergere
    3. "Este puțin neliniștitor să vezi cum telefonul îți ghicește gândurile când vezi cât de bine îți alege anunțurile publicitare în funcție de ce ai căutat pe net, ce ai vorbit prin casă (și da, te ascultă ce vorbești) etc."

      Vezi ca nu a trecut nici macar o saptamana de cand s-a vorbit chiar pe blogul asta despre telefoanele "smart" si vi s-a demonstrat faptul ca sunteti doar o adunatura de analfabeti tehnologic incapabili sa inteleaga ce citesc si sa configureze un banal cont de Google!

      https://trenduri.blogspot.com/2025/01/cu-datele-la-vedere.html?showComment=1736426307405#c4495854172594866949

      https://trenduri.blogspot.com/2025/01/cu-datele-la-vedere.html?showComment=1736523170031#c4836803451495306040


      Tot cateva zile au trecut si de cand s-a discutat despre AI, dar la fel, adunatura de analfabeti tehnologic din care faci parte si tu o tine in continuare danga langa cu conspiratiile.

      https://trenduri.blogspot.com/2025/01/2024-anul-desprinderii.html?showComment=1736524189583#c6602246740684256592

      https://trenduri.blogspot.com/2025/01/2024-anul-desprinderii.html?showComment=1736592449655#c9155028433938639528


      Daca nu esti in stare sa configurezi, sa setezi si sa folosesti in mod inteligent si in avantajul tau gadgeturi tehnologice si softuri moderne NU LE MAI FOLOSI si lasa-i pe alti care pot sa se foloseasca in mod util de ele si nu-i mai bate la cap cu predici aiurite. Punct.



      In continuare sustin ca vasta majoritate a comentatorilor de pe blogul aststa cat si de pe canaul de Telegram aferent sunt doar o adunatura de prosti sinistrii si de ratati marxisti care nu pot publica altceva decat maculatura inepta socialista, conspirationista si religioasa si nu inteleg de ce li se permite acest lucru la infinit.

      George:
      "Ma ia mai dute n plm cu it ști tai. Sa s-o facă firme sau pfa. Ce plm aduc ăștia plus valoare? Ce soft uri facem noi, ce proiecte de cercetare cu potențial, ce inteligenta artificiala?"

      Radu Radu:
      "Oricine susține legi speciale, excepții,etc,e un ticălos interesat!de aceea avem adevărate caste cu privilegii,asta in timp ce prostii muncesc pt voi! acest articol arată micimea ta,ești penibil,ai făcut gatul gros,tu și alte milioane de paraziți că majoritatea bugetarilor,dar și cei cu așa zise profesii "speciale"! ești IT ist,dar cat de penibil sa fi să urli că vrei scutiri,in timp ce persoanele cu dizabilități plătesc impozit pe venit,casa,cas și restul,pina la 45/100din salariu?"

      Ștergere
    4. Om bun și frustrat dacă nu ai împliniri în viață încercă fratele meu alb să le rezolvi cumva. Etalându-ți prostia pe net și înjurând ca la ușa cortului n-o să le rezolvi.

      Poți face ce setări vrei tu în Androidul de la Google. Google tot va ști totul despre tine. O posibilă soluție e telefonul cu un sistem de operare FOSS. Dar și pe ăla trebuie să stii ce setări sa faci. Nu-i cazul la tine.

      Chiar și in acest scenariu operatorul de telefonie mobilă știe în permanentă unde te afli, iar cu tehnologia 5G aia reală va ști cu precizie centrimetica.

      Ștergere
  7. Eu spun ca exista doar doua Romanii, raportat la un anumit punct de vedere. Romania celor cu un nivel spiritual mediu si ridicat, care pot percepe natura si pe Dumnezeu, se afla in dialog cu El si Romania celor cu un nivel spiritual scazut, carora oricat de mult le-ai explica, refuza sau nu pot intelege. Acestia din urma au un dialog foarte scazut cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  8. https://x.com/Dan_Tanasa/status/1878857752459837851

    ”Un “golan” fără școală de la protest... îl desființează pe un maimuțoi cu microfon de la una dintre televiziunile sistemului. Superb!„

    ....
    e prima data in viata mea de cand exista televiziune cand vad ca astia ce lucreaza la tv sunt ca niste boschetari
    ba da jos a-ti decazut, nu ma mir ca nu mai aveti audienta, azi maine o sa fiti chiar linsati pe strada

    RăspundețiȘtergere
  9. A treia Românie. Diaspora

    Să trăiești frate DD ! Te citesc și mă delectez.
    Totuși ai uitat de a 3 a Românie ? Diaspora.
    Îți povestesc ceva pe scurt să nu plictisesc publicul.
    Ai uitat de Diaspora frate cea care finanțează supraviețuirea "Româniilor deformate" în mare parte.
    La noi nu rămâne aproape nimic, din ce se produce.
    Nu rămân nici banii, căci mâncăm din afară, tot ce consumăm sau aproape vine de "afară ".
    Apoi Dumnezeu cu mila, ce vine, de unde vine, unde pleacă, nu pasă nimănui.
    Ni se tot vorbea despre 60 de miliarde euro anual trimiși în țară de către Diaspora.
    În realitate suma depășește larg foarte larg, cele "60" de miliarde.
    Tot Diaspora ca mama, la pus pe unul ca Ciolannis la putere.
    Tot Diaspora și-a dus copiii la produs.
    Tot Diaspora a făcut pe viitorul său ceva urât.
    Tot Diaspora și-a abandonat speranța, România devenind o destinație turistică ?
    Sex "cu copii și copile de multe prea multe ori", păcănele, mâncare bună, și farmacii.
    Păi după atâtea păcănele, și otrăvuri numite cu tupeu mâncare, normal că sîntem diformi, bolnavi în realitate.
    Zici că a înnebunit acest popor.
    Nu mai găsesc fraze dar continui.
    Când am venit înapoi acasă, invidie gelozie etc. Normal
    Unu nu ma ajutat să fac și io ceva, să nu mai plec sclav pe ogorul altuia.
    Unu nu ma ajutat dar toți și toate sau aproape, m-au făcut la buzunare.
    Frumos, m-au făcut frumos, recunosc faptul că mi-a plăcut și mie.
    Totuși nu am construit nimic, nu se construiește nimic la noi.
    Ce dezamăgire în sufletul nostru, voi nu știți.
    Nu știți că am rămas fără patrie, nu știți multe.
    Mă opresc aici, voi continua probabil mai târziu.
    Vă povestesc toate acestea cu un scop.
    Am plecat înainte de sărbători.
    Avionul era aproape plin.
    Plin de viitor dezamăgit, care fuge de zici că vine prăpădul ?
    Îmi amintesc de ochii unui copil, prea obișnuit cu aeroporturi, terminalul cutare etc.
    În realitate, probabil că mergeau să vază a treia Românie de sărbători ?
    Probabil că plecau pentru totdeauna și deveneau Diaspora ?
    Dumnezeu să le fie alături, că de multe ori, doar El ne mai rămâne. Revin cu partea 2
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  10. Iohannis la brutarie!
    La brutariiiE!

    Urgent!

    https://stirileprotv.ro/stiri/international/presedintele-coreei-de-sud-arestat-de-anchetatorii-anticoruptie-yoon-suk-yeol-zlegea-este-incalcata-in-aceasta-tara.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuu, la parul de 4 metri înălțime, pe Dealul Negru.Olteni, atenție la Pana.de Vultur!Sa nu va scape!

      Ștergere
  11. Margaret Thatcher, Prim Ministru al Marii Britanii spunea la vremea ei că de fapt există două tipuri de subiecți ai Majestății Sale ( nefiind republică, britanicii nu sunt cetățeni ) și anume ,,the takers,, și ,, the givers ,, adică cei ce trăiesc din banii de la bugetul statului, primii și cei ce contribuie , ce aduc bani la acest buget. Si că trebuie neapărat să existe un echilibru între cele două categorii, altfel , se răstoarnă barca.
    Problema gravă la noi dar nu numai, este aceea că într-o eră a liberalismului si capitalismului multilateral dezvoltat, iau hotărâri și ne conduc unii care habar nu au despre principiile și modul de funcționare PRACTIC al acestui mod de producție de bunuri și servicii.
    Întrebați-i pe ,,liberalii,, de la PNL sau pe proletarii de la USR , câți dintre ei au condus și dezvoltat o firmă proprie fără contracte cu statul ?!?
    Iată de ce se răstoarnă barca. Acest lucru l-au văzut și americanii, iar Trump vine acum, fenomen complet noi, cu o echipă de manageri-patroni cu experiență antreprenorială într-un mediu ultracompetițional.
    Scântei în perspectivă !?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trump e o marionetă ca și restul. Mult mai puțin obedientă ce-i drept, dar tot marionetă. Nu va rezolva nimic substanțial, dar va pune capăt, cel puțin temporar, unor aberații din societatea americană.

      Sunt mai mult ca sigur că Vrăjitoarea cea Rea din Vest, pe care cu drag o parafrazezi, nu băga în categoria de "takers" și familia regală, cei mai bine remunerați asistați sociali din Britania a căror principală calificare este că strămoșii lor bengoși au fost mai jmecheri decât alții și au furat mai mult.

      Probabil că nici bancherii sau marii deținători de capital ce-l jupoaie încă de viu pe "supus" nu intrau în această categorie infamă în opinia baborniței odioase, ci doar amărâții cu salariu minim sau asistații social.

      Ștergere
  12. "Micul meseriaș e..."

    Inclusiv IT-stul care iti face si intretine o retea, un server fizic sau virtual, un soft sau un sait la comanda, o baza de date, etc tot un mic meserias este.



    "Româniile investitorilor sunt cele fără ceas, pierdute într-o nebunie de „non-stop-uri”, de nervi, tensiuni, emoții negative, înjurături, trădări, chestiuni uneori de neimaginat pentru omul normal. E drept, există și-o compensație materială substanțială, dar nu trebuie uitat că, de cele mai multe ori, compensația asta e plătită cu sănătate și că cei din aceste Românii au ca unică mulțumire speranța că „poate așa le va fi mai ușor urmașilor”."

    Tocmai de aceea tot mai multi astfel de oameni isi muta afacerile in afara tarii, sau pur si simplu pleaca cu afaceri, cu bani, cu familie, cu tot. In afara Romaniei nu au parte de astfel de tratamente si nu trec printr-un asemenea calvar si umilinte, incepand cu tarile vecine ca Bulgaria si Ungaria, tari care au facut parte ca si Romania din acelasi "bloc estic comunist". Ca sa nu mai vorbim despre tarile vestice in care nicuodata nu a fost comunism.
    Cum de astia pot sa-si pretuiasca si respecte specialistii si antreprenorii si Romania nu?

    RăspundețiȘtergere
  13. "Chiar dacă mă veți înjura, eu tot o să vă spun adevărul în față: „România deformată” e cea care decide în ceea ce privește direcția țării și de aceea decide prost. Mai mult, pe România deformată se bazează cei care vor să ne jefuiască deoarece știu că, manipulând această masă ideală de manevră, manipulează întreaga țară în direcția interesului lor. Iar interesul lor e îndreptat împotriva tuturor Româniilor fără discriminare, asta chiar dacă „România deformată” are impresia că totul se petrece în favoarea ei."

    Si eu vreau sa le spun adevarul in fata:
    Le doresc mult succes cand vor ajunge la varsta pensionarii, ca vor ajunge deformati de foame sau de alimente ieftine, slabe calitativ si chimizate, si vor fi deformati de chinurile pe care le vor trage cand vor ajunge inevitabil prin spitalele mizere si pline de spagari si de incompetenti de la stat.
    Daca esti prost... Life's Hard and Then You Die!

    RăspundețiȘtergere
  14. Din păcate este aproximativ la fel si in lumea celor care vor sa urce spiritual, dar acolo macar Dumnezeu cel viu are un plan si-l urmareste cu minoritatea Sa, catre un plan de existență in care artificialitatile vor "arde"

    RăspundețiȘtergere
  15. În România sunt 8,5 milioane de persoane în risc de sărăcie sau excluziune socială. (Wikipedia după INS) Oamenii ăstia nu mai așteaptă nimic bun pentru ei. Doar supraviețuiesc de la o zi la alta. Ei bine ăştia sunt deja suverani. La orice schimbare, oricât de drastică, ei sunt ultimii afectați. Pentru că nu prea mai au ce pierde. Și vor fi primii care aruncă cu piatra.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)