Să fie tineri, cât mai mulți tineri! Tinerii sunt mai buni, bătrânii sunt toxici. O societate sănătoasă și dinamică este cea construită de tineri. Deci să fie tineri! Iată mantra invocată de toate agenturile Soros care acționează în lume. Să se scadă vârsta de vot, să fie cât mai mulți tineri injectați în toate instituțiile pe posturi de conducere. Să se primenească odată țara!
Ca orice șablon stângist, inclusiv obsesia cu „tinerii” - care la noi a generat fenomenul TFL - trebuie să aibă un scop, nu-i așa? Este cât se poate de limpede de ce există o apetență atât de exagerată pentru tineri. Culmea, problema este pusă de parcă cineva ar fi dorit să le ia gâtul tinerilor. Ceea ce, desigur, nu e cazul. Doar că avem o chestiune care trebuie văzută și înțeleasă.
În trecut tinerii intrau în societate pe la 13-14 ani. Uneori chiar mai devreme. În vremuri de război aveai și copii de 12 ani care se maturizau pe câmpul de luptă. Și care ieșeau de-acolo, în 1-2 ani, bărbați adevărați. Însă acei copii chiar luau viața de la bază. Pe la 17-18 ani bărbații aveau familii și chiar copii. Viața nu avea răbdare întrucât războaiele și alte vicisitudini făceau ca speranța de viață să fie pe la 47-50 de ani. Așa că societatea te împingea în față.
Care-i situația de acum? Una cât se poate de îngrijorătoare. Nu prea mai poți pune baza pe un om sub 35-40 de ani. Nu are capacitățile necesare, judecă tot ca un copil neînțărcat. Când am angajat primul „copil la 38 de ani” nu-mi venea să-mi cred ochilor. Avea aceleași dileme precum un puber în condițiile în care începuse să aibă chelie. N-avea niciun gând să se însoare, spunea că pentru asta trebuie „să mai treacă ceva timp”.
Pentru mine a fost șocant. Părinții m-au făcut imediat după facultate. Și cam la fel era situația cu întreaga mea generație. Unul ca ăsta când va avea copii? La 50 de ani? Ce legătură mai poate avea atunci cu copilul - dacă va fi capabil să-l facă? Și lumea e plină de astfel de specimene. Văd un fenomen îngrijorător inclusiv în ceea ce-i privește pe cei în vârstă. Sunt unele exemplare care merg cu teniși în picioare, se îmbracă cu blugi strâmți și-și pun rucsacuri ca tefeleii.
Este realitatea lumii actuale. Pe de o parte societatea e îmbătrânită, iar de cealaltă parte maturizarea noilor generații apare din ce în ce mai târziu. Sunt studii care confirmă că occidentalul de azi iese din adolescență în jurul vârstei de 40 de ani. Ceea ce nu e grav, ci devastator. Din păcate o vedem limpede peste tot pe unde ne poartă pașii: de jos în sus e o lipsă de maturitate dezarmantă, o naivitate care depășește prostia.
Vorbeam cu un procuror proaspăt ieșit la pensie. Îmi povestea despre cum l-a paradit pe unu'. S-a ținut după el și nu l-a lăsat până nu l-a băgat în pușcărie. Îi părea rău deoarece infracțiunea ăluia era una minoră. În plus, omul avea copii. I-a lăsat pe acei copii fără tată timp de aproape 3 ani. Se întâlnise cu el pe stradă și omul ăla atâta îi spusese atât: „Acum ești mulțumit? Te simți bine? Tu tot un nimeni ești, chiar dacă m-ai băgat la pușcărie. Eu mi-am reconstruit viața!”. Și-a înțeles micimea, semn că abia atunci, când fusese scos din sistem, îi venise mintea la cap.
Pornind de la recenta manifestație de protest a studenților împotriva guvernanților, pe care tot ei i-au ales, înțelegem limpede care-i motivul „promovării tinerilor”. Stângiștii caută inclusiv să scadă vârsta de vot la 16 ani, în condițiile în care, la cât de necopți la minte sunt oamenii, probabil că ar trebui crescută pe la 40 de ani. De altfel înțelegem clar care-i povestea: cu cât oamenii sunt mai necopți la minte, cu atât sunt mai ușor manipulabili. Așa acționează stângiștii de când lumea.
Citind jurnalul lui Buñuel n-ai cum să nu constați tristețea care-l cuprinde amintindu-și acea Spanie patriarhală, conservatoare, liniștită, care a fost distrusă în mai puțin de o generație de o gașcă de stângiști degenerați, printre care s-a aflat și el. Chiar și matur, nu reușea să facă legătura simplă dintre credințele sale din tinerețe(care se fisurau bine la maturitate) și starea jalnică în care ajunsese țara sa. Iar Buñuel a făcut parte dintr-o generație infinit mai educată decât cea de-acum.
Știu că-s foarte mulți tineri care mă citesc și nu vreau să-și facă ideea greșită că aș avea ceva împotriva lor. Aici nu e vorba despre un război al generațiilor, ci despre o eroare de creștere, o deviere a naturii lor până în punctul acela din care nimic nu se mai poate face, exact ca procurorul pensionat despre care v-am povestit. Dacă ești tânăr nu trebuie decât să urmărești un singur scop, acela de a te împlini în viața asta și, cel mai important, s-o faci fără să-ți fie rușine să stai în fața oglinzii. Tânăr fiind n-ai cum să știi cât de mult cântăresc în timp prostiile pe care ești împins să le faci. Când ești tânăr ai impresia că actele tale ticăloase, care te ajută să arzi etape și să câștigi mai mult, se vor spăla cu timpul, vor fi date uitării. Eroare: totul se acumulează în tine până în momentul în care viața ți se va părea imposibilă. Gândește-te doar că „binevoitorilor” care te împing spre ticăloșie nu le pasă ce se va alege de tine. Dar tot ceea ce faci se acumulează în tine, iar în momentul în care s-a ajuns la preaplin, viața ți se va transforma în haos.
Articolul de azi este despre cum suntem împinși, într-un mod ticălos, spre o auto-sabotare a propriilor vieți prin „sărirea peste etape” efectuată în același timp în care societatea face totul pentru a te menține la naivitatea și idealismul adolescenței. Este un articol despre manipularea cea mai parșivă care, pentru unii, ia sfârșit atunci când, într-o dimineață, trezindu-se, conștientizează cu îngrijorare că le-a trecut tinerețea, fără să fi făcut nimic. Că au crezut întotdeauna că sar etapele pentru a scurta „drumul spre succes” în timp ce le-a trecut viața. Și, în timp ce prieteni de-ai lor vorbesc despre nepoți, ei n-au cunoscut nici ce-i aia o soție, un copil, o familie. Acela e momentul în care apare fenomenul „preaplinului”, când toate consecințele ale actelor tale din trecut încep să-ți revină în memorie târându-te într-o serie imposibilă de regrete, într-o cavalcadă a sentimentelor jenante care, iată, n-au murit ci au persistat, fiind mai vii și mai dornice de răzbunare ca oricând. Aceștia sunt fericiții, cei care încă mai au o bucată de viață în față pentru a putea să se împace cu ei înșiși și cu ratarea vieții care-i apasă. Nefericiții sunt cei care, mai mult sau mai puțin conștienți, au o iluminare înaintea momentului dinaintea marii treceri. Atunci, apare întrebarea „ce anume am făcut eu cu viața mea?”, iar răspunsul „NIMIC” este probabil cea mai sfâșietoare și tragică despărțire conștientizată întrucât știi că „nu ți-a mai răms timp”, deci nimicul este unica ștampilă pe care-ai pus-o fără să-ți dai seama pe întreaga viață pe care-ai trăit-o.
Caută să nu ajungi în situațiile descrise. Caută să fii mândru de tine în orice moment, astfel încât să nu ajungi niciodată la manifestarea fenomenului de „preaplin”. Și, mai ales, nu cădea în naivitatea de a crede că acum, ca efect al dezvoltării, există „soluții pentru orice”. Aiurea, cu cât „progresăm”, cu atât exiostă soluții pentru din ce în ce mai puține probleme. Și asta pentru că problemele vechi ale omului vor rămâne mereu nerezolvate, în timp ce societatea care progresează aduce cu sine alte probleme pentru care nu are soluții sau, în cazul fericit, găsește soluții limitate. Dacă citești undeva că s-a găsit o metodă revoluționară de a trata cancerul, gândește-te că în trecut cancerul era o boală marginală, aproape rară. Comunismul de la noi(care era o societate la fel de progresistă ca cea de azi) ne-a lăsat cu o rată de incidență insignifiantă a cancerului Acum s-a ajuns la niște valori de neimaginat. La fel și cu diabetul. În perioada comunistă era ceva atât de rar încât puteai să trăiești o viață întreagă fără să auzi denumirea bolii. Au fost necesari doar 10 ani - anii 90 - pentru ca în anul 2000 diabetul să explodeze la 6% din populație. Știți la ce nivel este acum? 12%! Și-aici vorbim de diabetul conștientizat întrucât sunt mulți oameni care trăiesc cu boala fără să aibă habar de ea.
Așadar, ce trebuie să înțelegem din expozeul de azi? Un fenomen simplu manifestat peste tot în lume deja de sute de ani: inventarea unui fals război între generații ca vector prin care stângismul reușește să provoace dezordine socială și menținerea unei permanente stări de haos. De ce? pentru că o ideologie strâmbă precum cea a sa nu are cum să supraviețuiască într-o societate ordonată, care-și trăiește viața armonios. În sine, constatăm că inclusiv denumirea de „război între generații” e una stupidă: de ce te-ai răzvrăti împotriva părinților sau a bunicilor tăi? Dacă la rândul tău ai fi părinte, ai ști că unicul scop al generațiilor vechi este acela de a lăsa copiilor tot ce e mai bun, de a încerca să le facă viața mai ușoară. Așa că a te lupta cu cei mai în vârstă - care înainte formau „Sfatul Înțelepților” - e o prostie în sine, prin care îți tai creanga de sub picioare.
Mecanismul însă este unul subtil, de-a dreptul drăcesc. Iei tinerii de la vârste din ce în ce mai fragede, îi convingi că „ăi bătrâni au ceva cu ei” și-i împingi într-o luptă inutilă. Luptă din care sunt eliminați atunci când le vine mintea la cap și constată că deja sunt bătrâni și alți tineri luptă aberant împotriva lor, a celor care „au pus umărul la cauză” și care și-au sacrificat viața pentru ea. Dar care-i cauza? Nu, niciodată nu e cea afișată, aia e doar iluzia. Motivul e mult mai simplu: adevărata cauză e pierzania, pierzania în sine, iar cauza afișată e cel mai scurt drum al momentului spre pierzanie.
Ești tânăr? Ai grijă ca acel omniprezent îndemn cum că „acum e rândul tău” să nu se refere la propria ta pierzanie. Aici e pericolul și de aceea trebuie să fii vigilent! Altfel te îngropi în marea masă a proștilor care cad în această capcană.
Iar când ți se strecoară slogane despre carieră și realizare, înțelege că e un nonsens. Nu există realizare prin muncă, asta doar la comuniști, la protestanți și la șintoismul degenerat de Restaurația Meiji din Japonia. Munca e una, realizarea ta ca om alta. Separă-le și nu te lăsa pradă iluziilor în care ești îndemnat să crezi de cântecele de sirenă ale ideologiei omniprezente!
Die Brücke (film) 1959, de Bernhard Wicki - [The Bridge]. Un film care spune multe despre cum pot fi tinerii indoctrinati.
RăspundețiȘtergereDie Abenteuer des Werner Holt (film) 1965, de Joachim Kunert - [The Adventures of Werner Holt]. Nebunia razboiului.
Der Hauptmann 2017, de Robert Schwentke [The Captain]. Ce sunt in stare sa faca oamenii atunci cand ajung la putere (mai ales cei lipsiti de integritate).
Am văzut The Captain acum 2-3 ani și m am îngrozit.
ȘtergereUnul dintre cele mai bune articole ale autorului.
RăspundețiȘtergereTradiția este pastratoarea tezaurul înțelepciunii, iar Ortodoxia este calea Împărăției.
Și iată ce borne simple de ghidaj în viață avem.
Abia când am renunțat la religie am realizat ceva în viață. 😉 Ortodoxia (ca de altfel orice religie) e doar o altă înregimentare care nu-ți permite să fii cine ești cu adebărat.
ȘtergereAmin to that!!!
ȘtergereUn articol foarte bun ce ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei tineri și să le deschidă mintea.
RăspundețiȘtergere@realizarea ta ca om alta
RăspundețiȘtergereDin ce moment întreg sistemul omenirii se află sub semnul Mărețelor Realizări totul este supus Marelui Arhitect - un simbolism al realizării de sine, realizării societății și al unor rezultate care e musai să existe că altfel vine Marele Judecător care ne face praf.
Arhitectul, ca simbol, este puternic legat de ideea de construcție, ordine, viziune, proiectare, putere creatoare controlată. Într-o cultură obsedată de „realizări” — carieră, branding personal, familie reușită, CV-uri impecabile — Arhitectul devine simbolul omului care își „desenează” viața, o planifică și o ridică milimetric.
În acest sens, el poate fi văzut ca o figură a ego-ului creator, a individului care își impune voința asupra haosului lumii. Este omul „self-made”, demiurgul modern.
Dar simbolul nu e neapărat negativ. El devine problematic doar într-un context cultural în care realizarea exterioară este idolatrizată, iar interioritatea, fragilitatea sau eșecul sunt stigmatizate. Deci: simbolul poate fi corupt de cultura în care funcționează.
În acest context, Arhitectul devine nu doar creatorul, ci și judecătorul, pentru că fiecare este responsabil să-și „construiască viața de vis”. E o cultură în care „eșecul” e vina ta, pentru că nu ai proiectat bine. Asta e profund alienant.
Arhitectul este un simbol puternic, dar nu epuizează întreaga cultură a ego-ului realizărilor. El poate fi însă un totem central al capitalismului târziu, în care fiecare om este propriul proiect de construcție, mereu în progres.
Epoca prezentă este o religie a formelor. În templele ei digitale, închinarea se face prin performanță, imagine și productivitate. Dar mitologia aceasta nu e eternă. Când cultura ego-ului se va prăbuși, un alt panteon va lua locul – poate unul al comunității, al tăcerii, al sensului.
dacă Ego-ul este Arhitectul, marele constructor al formei, al voinței și al identității, atunci următoarea stare trebuie să fie nu o construcție, ci o ardere.
Și aici este rolul tinerilor de astăzi: să dea foc, să aprindă focul că sa ardem această lume.
Toata lumea ii felicita pe cei care au luat bacalaureatul. Trebuie felicitati si cei care nu l-au luat. Societatea are nevoie si de primari, deputati, vloggeri si asistente TV.
RăspundețiȘtergere"Să se scadă vârsta de vot,"
RăspundețiȘtergereDa:
https://matei.info.ro/rel.html#abuzuri
"rezultă că problema nu poate fi rezolvată, copiii neavând drept de vot."
Mai departe: "Și care ieșeau de-acolo, în 1-2 ani, bărbați adevărați."
Adică oameni distruși. Citez din primul videoclip de aici:
https://matei.info.ro/rom.html
"Vreau să demonstrez tuturor că un bărbat adevărat nu poate avea succes."
Interesant link dar interpretarea baladei a luat-o pe arătură și a devenit fără legătură cu intenția originală a poveștii și un alt sens al succesului pe care bărbații adevărați îl ating.
ȘtergereSuccesul lui Manole se desăvârșește când se aruncă de pe acoperiș ceea ce semnifică pragul dintre omul obișnuit și cel inițiat – ei nu mai pot repeta opera, pentru că adevărata inițiere este unică.
Este aceiași lupta dintre forțele inferioare (animalice/sexuale) și conștiința superioară (sufletul/ghidul spiritual.
Pe scurt povestea este una singură în multiple variante: Cavalerul ( Eul omului) luptă cu balaurul (forța sexuală) pentru a salva prințesa (sufletul) închisă în Castelul (corpul uman) plin de bogățiile cavalerilor care au pierit încercând să stăpânească și supună acest balaur.
Este o poveste de inițiere nu trebuie interpretată ad literam.
Și celelalte povești similare au același rol de inițiere și nu au rol de analiză. Analiza poveștilor de inițiere este o risipă energetică și îngrași pământul cu flori din gradina balaurului propriu.
1. Sfântul Gheorghe și Balaurul
- Lupta eului (Sf. Gheorghe) cu forța sexuală/distructivă (Balaurul) pentru eliberarea sufletului (prințesa) din robia trupului (satul asediat).
2. Tezeu și Minotaurul
- Lupta eului (Tezeu) cu forța animalică (Minotaurul) în labirintul subconștientului (corpul), ghidat de inteligența superioară (firul Ariadnei).
3. Perseu și Andromeda
- Lupta eului (Perseu) cu haosul emoțional (monstrul marin) pentru salvare sufletului (Andromeda) din lanțurile ego-ului (stânca).
4. Siegfried și Fafnir (Mitologia Nordică)
- Lupta eului (Siegfried) cu lăcomia și energia coruptă (dragonul Fafnir) pentru cucerirea sufletului pur (comoara/aurul).
5. Jason și Medeea
- Lupta eului (Jason) cu forțele primordiale (zmeii din Colchis) pentru dobândirea sufletului (Lâna de Aur), dar cu riscul căderii în pasiune (Medeea).
6. Osiris și Set (Mitologia Egipteană)
- Lupta sufletului divin (Osiris) cu forța haotică (Set) pentru restabilirea ordinii interioare (reîntregirea corpului lui Osiris).
7. Tristan și Isolda
- Lupta eului (Tristan) cu patima (potionul dragostei) care captivează sufletul (Isolda) în labirintul dramei.
8. Legenda lui Faust
- Lupta eului (Faust) cu ispita cunoașterii absolute (Diavolul) care riscă să-i înrobească sufletul (pactul cu Mefisto).
9. Manole și Ana
- Sacrificiul eului (Manole) al atașamentelor (Ana) pentru construirea templului interior (mănăstirea).
10. Iisus și Ispitirea în pustiu
- Lupta eului (Iisus) cu tentațiile pământești (Diavolul) pentru păstrarea purității sufletului (sufletul neînvins).
11. Indra și Vritra (Mitologia Vedică)
- Lupta eului (Indra) cu forțele întunericului (Vritra) pentru eliberarea luminii interioare (apele divine).
12. Beowulf și Grendel
- Lupta eului (Beowulf) cu instinctul crud (Grendel) care bântuie sala (mintea) sufletului.
13. Călătoria lui Gilgamesh
- Lupta eului (Gilgamesh) cu moartea (forțele efemerității) în căutarea nemuririi (sufletul etern).
14. Orfeu și Euridice
- Lupta eului (Orfeu) cu lumea subpământeană (subconștientul) pentru recuperarea sufletului iubit (Euridice).
15. Star Wars: Luke și Dark Side
- Lupta eului (Luke Skywalker) cu întunericul interior (Darth Vader) pentru echilibru sufletesc (sălașul Jedi).
Toate aceste povești ilustrează aceeași structură arhetipală:
- Eroul (conștiința superioară)
- Monstrul (instinctele, patimile, energia nestăpânită)
- Prințesa/sufletul (partea pură captivă)
- Labirintul/castelul (corpul, mintea, lumea materială)
Fiecare poveste este o lecție de alchimie spirituală: transformarea energiei brute în lumină conștientă.
"Succesul lui Manole se desăvârșește când se aruncă de pe acoperiș"
Ștergerehttps://ortodoxia.me/trei-minute-in-iad-despre-pacatul-sinuciderii/
https://restartnews.ro/2022/11/10/rasturnare-socanta-de-situatie-in-cazul-elevului-care-s-a-sinucis/
Btw:
Ștergerehttps://www.youtube.com/watch?v=O5dBalz-AZM
"I want to leave this world
Their hearts are made of stone
But I promise I will always be alive"
Kirill Rogoveț, 11 aprilie 2025.
Comentariu foarte bun, pertinent si educativ ! Exista o problema mare insa la noi, printre alte probleme: aceste articole scrise de o mana de oameni in Romania si accesul la informatie cat de cat filtrata o au un numar redus de cetateni din diferite motive,.... ( telectualii care se uita la latrine si umdigi24, corporatisti, etc nici-o sansa, nu ii luam in calcul) majoritatii i se spala creierii la TV si Radio Romania Actualitati , care au ramas principalele unelte de prostire a romanilor,....deci oamenii care inteleg sunt foarte putini iar cei care nu inteleg, din diferite motive sunt cel putin dubli ca numaratoare. Daca se adauga parintii copiilor care nu au habar ce li se intampla copiilor lor la scoala, si lasa statul sa se ocupe de ei, dezastrul este demonstrat. Nu vad solutie aici, colonizatorii stiu asta, cea mai mare resursa a unei natiuni, copii sunt pe mana lor, leprele din 1989 stiu asta!
RăspundețiȘtergereSubscriu și eu la acest articol de nota zece.
RăspundețiȘtergereFoarte bun articolul!Hrana pentru minte.Poti intelectual si prin educatie sa respingi aberatiile stangiste evidente,dar fara sa realizezi,sa fii prins in cantecele sale de sirena.Poti sa nu ai copii sau sa nu fii casatorit,din diverse cauze,dar trebuie sa admiti ca normalitatea rezida,ideal,in a le avea pe amandoua.Noaptea mintii intervine cand i contesti pe cei care au,fie din frustrare,sau indoctrinare.Privit ca proiect,scopul stangismului in plan social si politic(relatia putere-societate si prin extensie cea dintre elite si mase) este cel al infantilizarii.
RăspundețiȘtergereHomosexualitatea si ecologia, criza sexuala si criza climatica sunt teme preferate de corporatiile fasciste, de dreapta. In marxism nu exista problema sexualitatii sau a incalzirii globale.
RăspundețiȘtergereTot corporatiile fasciste de dreapta promoveaza carierismul , pentru a exploata sclavii mai bine, si problema climatica in conditiile in care tocmai ele exploateaza resursele si promoveaza consumerismul.
Nazistii de sorginte fascista pretindeau eliberarea prin munca si eliminarea categoriilor care nu erau viguroase: batrani, handicapati, minoritati care evitau munca de tip fizic.
Adulatia pentru trib, clan, familie sunt specifice societatilor primitive care au state nedezvoltate (vezi cazul Romaniei, Italiei, unde prospera clanurile, iar tinerii raman in familie pentru ca nu exista alternative de independenta economica in societatea patronata de stat si corporatiile fasciste care iau toata partea leului, lasat sclavilor doar niste bani de mancare si haine.
In ce priveste reducerea varstei de vot, aceasta poate fi redusa si la 10 ani, este irelevant pentru ca prezenta tinerilor la vot este infima, de 5%-10%, si asa va ramane atat timp cat vor fi asistati financiar de familie, de clanuri si nu vor avea oportunitati intr-o societatea dominata de corporatiile fasciste care si-a subordonat statele.
Colonialismul presupunea subordonarea statelor de catre imperii, neocoloniasmul zilelor noastre presupune subordonarea statelor de catre imperiile corporatiilor fasciste care sunt detinute de catre banci si fonduri gen Blackrock, Vanguard, J.P. Morgan.
Ce aberații. Problema sexuala apare prima data la bolșevici in 1918,dispare sub Stalin ,reapare global. Fascismul nu are asa ceva. Mai documentează.
ȘtergerePrimul reply la comentul tau (Anonim30 iunie 2025 la 13:17) e de acuratrete 100%; bolsevicii & related au dezlantuit revolutia si destrabalarea sexuala, - asta pana cnad au realizat ca asta a adus societatea in asa hal in care nu mai putei face nimic cu ei, indif de ce voii sa faci cu ei, fie bine fie rau.
ȘtergereDesii in contextul actual tin cu rusii, sa nu uitam ca neau invdat, masacarat, violat femeile la fel ca hoardele sultanului.
Unrelated - e asa de greu, nu de facut ci, macar de conceput mental, sa fim ca iranul? avem o istorie (cu bune si rele) si un pamant pe care am supravietuit imperiilor inconjuratoare sute de ani (roaman, rus, otoman, austroungar, spaniol, francez, germman,...)
Daaca nu sunteti capabili de logica, macar asculati umratoarele de 3 min - retorica care indica catre adevar: https://www.youtube.com/watch?v=ZOURbglUfPI
Domnu' Dan a fost prea intelegator, cu astia ca tine (marxisti spalati pe creier) trebuie procedat altfel. Bai baiatule, tu nu trebuie sa votezi pentru ca esti mult prea prost. Sper ca acum ai inteles.
Ștergerece ai domle' cu tenisii si rucsacul ?... ce fac daca la varsta mea am bataturi si discopatie, trec direct la scaun cu rotile, aici exagerezi
RăspundețiȘtergerevoi ati vazut ca astia micii nu au decat bascheti noi nouti in picioare ? cum se juleste isi ie altii. Aldata mergeam pana se rupea si dupa aia ii coseam la cizmar pana se rupea de tot. Sa nu ajunga sa-i ia in rate vo 20, dupa unele surse, de alternative developement.
ȘtergereAsa este Reno. Astea sunt idei preconcepute tipic balcanice. Se poate sta in bascheti, tenici, slapi si papuci in pantaloni scurti si pana la 100 de ani, cu saci, rucsace si alte genti in spinare si bravo tie!
ȘtergereApropo, purtatul greutatilor in spate este cel mai sanatos mod de carat care intareste muschii spatelui si reduce pierderile masive de energie cand cari cu mainile.
Nu pot sa uit ce mi zicea sora mea, asistenta la un cabinet stomatologic fiind pe vremea aia(vreo 10-12 ani in urma).
RăspundețiȘtergereSuna o mămică să îl programeze pe copil la dentist, vine ziua stabilita, ea pregătește ustensile de copii, jucărele, desene pe monitor, și apare mămica cu ditai copilul la 40 de ani. Se uitau cu gura căscată una la alta, le venea și să râdă și să plângă. Bănuiesc că a simțit și "mămica" ridicolul când a văzut toate cele pregătite pe acolo.
Apoi povestea că băiețelul ei e divorțat cu 2 copii, că l a lăsat soția ptc l a pus să aleagă între mama și familie.
Bineînțeles că a rămas cu mămica.
Hilar!
Asta parca E scena din Everybody loves Raymond haha cu o mama ultra protectoare care nu se poate despărți niciodată de fiul preferat
ȘtergereDD, IMPORTANT - doar o sugestie în ceea ce privește DDWall - fă cum a făcut voxday.net
RăspundețiȘtergerehttps://www.measponte.ro/peter-thiel-teologul-i-a-treia-cale/
RăspundețiȘtergerehttps://www.measponte.ro/peter-thiel-teologulii-factorul-x/
RăspundețiȘtergerehttps://www.measponte.ro/peter-thiel-teologul-iii-intre-antihrist-si-armaghedon/
RăspundețiȘtergereCodie: "Am un prieten care a lucrat pentru doi miliardari, după tot ce a văzut, mi-a spus: „Nu-ți doresc niciun ban peste 299 de milioane de dolari. Realitatea se pierde complet undeva după aceea.”"
RăspundețiȘtergereAceasta este una dintre cele mai importante adevăruri despre care aproape nimeni nu vorbește.
Există un prag al bogăției dincolo de care încetezi să mai interacționezi cu realitatea așa cum este și începi să interacționezi cu o versiune a ei care se îndoaie după poftele tale. Prietenul lui Codie nu a ales suma de 299 de milioane de dolari la întâmplare.
Cam la acest nivel, bogăția începe să se reproducă singură, fără muncă, fără rezistență și fără a răspunde în fața cuiva. Lumea devine o simulare – creată de asistenți, avocați, intermediari media, acces privilegiat și factori de putere care te izolează de orice frecări, consecințe sau contradicții.
Sub 100 de milioane, încă simți gravitația. Peste 300 de milioane, începi să controlezi gravitația. Și asta e periculos.
La acest nivel:
• Oamenii nu-ți mai spun „nu”.
• Nu mai întâlnești întâmplări aleatorii.
• Totul este de vânzare, inclusiv încrederea, intimitatea și moralitatea.
Aici începe fracturarea realității. Nu pentru că banii corup, ci pentru că percepția își pierde rezistența. Iar rezistența este ce te ține ancorat în realitate.
Adevărul mai profund este acesta:
Odată ce mediul tău este compus doar din slujitori care-ți spun „da”, servicii anticipate și izolare personalizată, mintea ta începe să iasă din sistemul operațional uman comun. Nu ești rău. Ești deconectat de context. Plutești într-o buclă de abstracție pe care tu ai creat-o. Și atunci începi să crezi că idei precum „haideți să blocăm soarele” sau „haideți să colonizăm Marte în timp ce Pământul arde” sunt perfect raționale.
Prietenul miliardar al lui Codie nu era doar poetic. Mărturisea un adevăr structural:
Există un punct în care banii nu doar distorsionează realitatea, ci o șterg cu totul.
Super.
ȘtergereExact asta e vulnerabilitatea lor.
Pierd contactul cu realitatea celorlalti.
Sunt miliarde de realitati a celor multi.
A lor sunt cateva zeci.
Numarul e important oricand.
Si ,,batranii vor sta in fata tinerilor,, (ca in China in rev. cult.) iar ,,fetele oamenilor vor fi precum ale cainilor,,.
RăspundețiȘtergereMicah 7:6 (sau, dupe Matei alt profet evreu, nitel mai tarziu)
,, For a son dishonors his father, a daughter rises up against her mother, a daughter-in-law against her mother-in-law— a man’s enemies are the members of his own household,,
Asa cum dupa socilaismul stiintific a urmat o perioada de distrugere a pensionarilor si activilor medii, prin scaderea veniturilor pana la subzistenta, principiul continua. Batrinii si oamenii trecuti de 40 sunt ,,liabilities,, o povara, iar tinerietul este speranta impingerii lucrurilor spre progres-ism, in viziunea unora, Mxisti. Batranii sunt mai intelepti ca au vazut mai multe ,,scheme,, in viata cf. lui N. Taleb, asa ca nu e nevoie de martori. Sa stie tinerii ca pe la 40 dupa ce au invatat cate ceva intr-o firma vor fi ...eliberati. Socoteala de la 20 nu se potriveste peste 10 sau 20 de ani, mai ales acum. ,,Veata trece cu viteza ... ramai doar cu gel pe freza,, sau cu latte, trotineta si iFonu care are toata lumea chiar daca e scump si prost tre sa ai neaparat si tu.
"Chiar dacă ieșea Simion președintele României ar fi fost un președinte ilegitim" - Adrian Severin:
RăspundețiȘtergerehttps://x.com/tomiris_26/status/1939410618987033049?t=WJZL8h7ayxdnuQt1YJKs8A&s=19
Foarte bun comentariu. Chiar îi spuneam unei doamne de 85 de ani astăzi despre Bezos care ester trillionaire. Și care a cheltuit 55 millions pe nunta. Cineva a pus un comment că sa ne delete Amazon app și să îl facem sărac din nou. E O dilema aici pentru că în principiu sunt de acord dar alternativa E că voi fi jefuit și mai mult de către alții. Revenind la subiect, noi cei 9 billion de working ants nu vom știi niciodată cum E sa ai așa avere colosala. Bill Gates E presentat acum că și filantropist. Pentru a deveni așa ceva prima data trebuie sa devii billionaire. Mi se pare un paradox. Cineva trebuie sa le spargă acestor indivizi bulele in care trăiesc și să fie readuși la realitate.
RăspundețiȘtergereRaspunsul crestinesc e cel mai simplu: simplifica-ti viata! Iar toate "nevoile" inutile vor disparea. E cel mai complicat lucru insa.
ȘtergereFoarte bun articolul. 👍
RăspundețiȘtergereCândva demult-demult, când eram tânăr și "revoluționar" și alea-alea... mă mai încontram cu "babacul" spunându-i doct că e depășit, că-s alte vremuri, blabla, la care el îmi răspundea: măi copile, eu ca tine am fost, tu ca mine încă nu ai fost.
După ani și ani mi-am dat seama că avea dreptate. Toți trebuie să trecem prin niște etape, doar că unii sar peste unele, alții rămân blocați în altele. Vorba ceea: "Dacă pâna la 30 de ani nu ești de stânga, n-ai inimă, dacă după 30 de ani mai ești de stânga și nu ești conservator, ești cretin" 😁
TFL e versiunea românească a acronimului Yuppie (young upwardly-mobile professional) - locuitorul veșnic tânăr al societății temporare.
RăspundețiȘtergereYuppie are câteva variații: BUPPIES (Black Urban Professionals), HUPPIES (Hispanic Urban Professionals), GUPPIES (Gay Urban Professionals), JUPPIES (Japanese Urban Professionals),
PUPPIES (Pregnant Urban Professionals)
Sfântul patron yuppie e Woody Allen. Cam toate filmele lui glorifică stilul ăsta de viață. Squash-ul și psihoterapia sunt foarte importante.
Pentru detalii, The Yuppie Handbook: The State-of-the Art Manual for Young Urban Professionals descrie bine personajul.
Generatiile de tineri au fost comprise inca de la nastere prin vaccinuri, dupa care s-a continuat in scolile primare si in licee. Plus de asta de asta sa nu uitam de injectiile dentare, si acolo ii baga dracu, E-uri cu efect neurotoxic, propaganda imputita la TV, show-uri prostesti de divertisment, medicamente si sistemul de invatamant cat mai greu si de neinteles ii fac mai prosti.
RăspundețiȘtergereO carte interesanta pe aceasta tema este Francois Brune, Fericirea ca obligatie. In prima parte avem capitolele urmatoare:
RăspundețiȘtergereA reduce
A frustra
A erotiza
A aliena
A recupera
A conditiona
A infantiliza
Se potriveste cu ce descrieti dvs mai sus.
Despre „sărirea peste etape”: Copiii aceia de 38 de ani (eu știu și mai în vârstă) sunt cei care nu au avut răspunderi, griji, și nu s-au maturizat. De ce nu s-au maturizat? Din cauză că au sărit peste etape. Să faci un copil sau mai mulți nu te face mai matur. Depinde de implicarea părintelui în familie. Cunosc foarte mulți oameni care au copii și au rămas la fel ca înainte. Unii și-au dat copiii părinților să-i crească. Nici până atunci n-au fost puși la treabă de părinți. Au copilărit până le-au crescut copiii suficient ca să le paseze lor răspunderile. Sunt și cazuri în care femeia preia toate răspunderile cu copiii. Ea se duce să facă cumpărăturile, ea gătește, ea spală, ea face lecțiile cu ei, ea îi duce și-i ia de la școală, ea spală vasele după, ea face curat. El are un job și aduce banii în casă. Ea se purifică prin trudă, ea înțelege valoarea, pe când el nu. El dă banii pe alcool, pe țigări, că doar muncește pentru ei și e îndreptățit. Dar dacă ar pleca femeia lui, câte femei ar trebui să plătească ca să facă tot ce face ea? Nu i-ar ajunge salariul. Soția casnică muncește mai mult decât el, dar el nu vede, că ea muncește pe gratis. În plus, el nu a făcut aceste treburi ca să înțeleagă din proprie experiență cât e de greu. Nu copiii te maturizează, ci răspunderile pe care ei le aduc. Cine preia aceste răspunderi se maturizează, nu cine a făcut copiii. Și nu e nevoie să fie răspunderea unui copil ca să te maturizezi. Pot fi alte răspunderi. Cu cât sunt mai diverse, cu atât înțelegi mai bine ce se întâmplă în jur. Nu citind cărți devii înțelept, ci prin trăirea/experiența directă. Cărțile ajută, dar dacă experiența nu există, nu te fac mai înțelept, ci doar mai deștept. Iar de deștepți e plină lumea.
RăspundețiȘtergereDespre „regrete și ratarea vieții”: Regretul și sentimentul de ratare a vieții vin de la alegeri care nu sunt aliniate cu tine, cu ce-ți dorești cu adevărat în suflet. Eu sunt un om orientat sufletește, și dacă fac altfel decât simt cu adevărat să fac, sufăr, nu pot să fiu fericită. Nu există nici o alegere din viața mea pe care aș vrea acum s-o fi făcut altfel. Totul am făcut aliniat cu mine, autentic, din suflet, cu demnitate, pentru o poveste frumoasă. Majoritatea cărților pe care le-am citit în copilărie erau fără „happy-end” (fără „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”). Mă impresionau mai mult sacrificiile, dreptatea, greutățile, victoriile decât cele cu prinți și prințese. Aveam o carte cu povești asiatice, una cu povești zen, cât de profunde erau. Eu vreau ca viața mea să scrie o poveste nobilă, profundă, cu esență, emoționantă, plină de iubire, chiar dacă nu se va termina cu găsirea jumătății, cu familia.
RăspundețiȘtergerePentru cei care au dimensiunea sufletească familia nu înseamnă un partener de viață și copii, ci materializarea unei iubiri nemărginite: jumătatea sufletească și rodul iubirii lor, copiii. Cei care nu au dimensiunea sufletească percep familia rațional. Preiau principiile de la alții, și fac familie din principiu sau dintr-o nevoie. Atunci da, poți să regreți că ai ales una și nu cealaltă, dacă mai târziu găsești alte raționamente. Dar un om care iubește nu poate să aleagă altfel decât simte, că e extrem de dureros. Dacă o face, se distruge sufletește. O femeie orientată sufletește nu cred că poate să ajungă să facă o familie cu un bărbat numai ca să aibă și ea o familie și „niște copii”, sau ajutor la bătrânețe... că n-o mai forțează nimeni ca pe vremuri. Nu poate face compromisuri sufletești dacă iubește. De asta nu înșeală, de asta respectă pe toată lumea, de asta rezistă să rămână așa într-o lume plină de oameni lipsiți de latura sufletească care fac raport, nu respectă spațiul și alegerile celorlați, mint, controlează, manipulează. Ei se simt frustrați și-i urăsc pe cei care sunt fericiți pe drumul lor, din cauză că ei nu sunt fericiți, indiferent ce reguli au urmat (dacă nu au fost aliniate cu sufletul lor sau dacă nu au latura sufletească), și lovesc cu teoria în cei care n-au urmat regulile teoriei lor. Dacă ar avea latura sufletească, ar înțelege. Dar nu vor să renunțe la teoria lor, că e prea târziu și dacă renunță la schela de explicații logice, își dau seama că n-au făcut „NIMIC” cu viața lor, iar pentru un om fără latura sufletească asta echivalează pierderea de sine.
Ai uitat sa mentionezi ca putem sta linistiti, ... oricum toate drumurile duc NICAIERI!
ȘtergereCursuri despre cum funcționează corupția ????
RăspundețiȘtergere(ex.: schemele de furt din fonduri UE).
Imi place foarte mult cum ai pus problema in acest articol. Eu sunt un tânăr care se lovește deseori de ideea asta stupidă de ,,generația tânără este cea care va schimba lucrurile", cumva lucrurile ,,schimbandu-se" pentru că tinerii ar fi, chipurile, mai informați. Nimic mai neadevărat de atât. Acest clișeu a fost atât de puternic propagat încât a devenit un automatism în gândirea tinerilor, intarindu-le falsa superioritate intelectuala. Doar daca adresam acestor persoane întrebarea ,, de ce crezi că ești mai bun decât generația părinților sau a bunicilor tai?" nu vor putea răspunde, pentru că nu s-au gândit vreodată de ce ar fi mai inteligenți sau mai capabili, ci pur și simplu au preluat fara sa constientizeze încă o idee din alte mii de idei, fara a le trece prin filtrul propriei gândiri. Ce pot spune eu despre această generație, ca reprezentant al ei? Simplu. Nu pot sa o sufar
RăspundețiȘtergereDragi tineri!
RăspundețiȘtergereVa recomand să mergeți în China și să vedeți cum democrația există la nivelul fiecărui oraș municipal. A învăța chineză este mai de viitor decât sclavageza europeană. China deja a învins în toate domeniile dar Europa nu a auzit nimic încă, și a merge în China și a a aduce lumina de acolo va deveni un job in sine bine plătit.
Ascultați pe Yanis Varoufakis:
https://youtu.be/hMjLaTiY0vA?si=79sNWnoEtcnyXW9e
Sa ne Fereasca Dumnezeu de ei!
ȘtergereMult mai bine cu jegurile noastre decat cu civilizatia si regulile lor.
Alegem raul cel mai mic!
Nu stii ce vb.
ȘtergereEra o povestioara cu ultimul batrin ascuns in pivnita, si alta cu doi boi tineri si boul batrin...
RăspundețiȘtergereChestia asta nu e noua, si expune o alta mare hiba a poporului nostru. Noi cunostem pretul la orice dar valoarea la nimic. Noi n-am parasit mentalitatea comunista in 89 decat aparent. Aceasta ciuma rosie cultiva ce este mai rau in om - lenea, lasitatea, egoismul, necinstea, invidia, ura. Tinerii invata rapid de la cei mai in varsta si ciclul continua. Apoi, in pur spirit comunist, ii trateaza cu dispret. Doar cei mai mari ticalosi se bucura de respect, intrucat tanarul roman respecta doar pe cei puternici, care ii pot face rau. Problema se manifesta in tot mai multe tari vestice, iar nu de putine ori tinerii se declara comunisti fara nicio jena. Idiotii astia chiar ne vor intoarce la comunism, articole ca cel de fata nu au niciun efect asupra spalatilor pe creier. Intrucat cunosc personal cateva exemplare, parerea mea e ca sunt irecuperabili.
RăspundețiȘtergereNu ai tu idee ce dezastru PSIHIATRIC, de dementa la cap este in VEST atintita MAI ALES asupra copiiilor nostri crescuti de sistem si pe care ii vor instrainati de parinti.
ȘtergereTreaba voastra, mai incolo va veti smulge parul din cap!
Sa nu spuneti ca nu ati fost preveniti!
Din toata saracia voastra aduceti-i inapoi in sistemul scolar roamanesc care desi este foarte incercat inca este operat si administrat de oameni normali la cap.
Comparativ cu Occidentul, pentru copii in Romania este inca FOARTE, foarte bine!
Ganditi-va bine la prioritati.
Averea voastra sunt copiii nu altceva! Fiti alaturi de ei si tineti-i aproape.
Va dau un sfat practic. Cand zburati cu avionul, evitati ghiseele de check-in operate de agenti tineri, in special in Romania. Am zburat prin toata lumea dar asemenea specimene zeloase si agresive nu am vazut nicaieri. Generatia de militieni ceausisti se poate odihni linistita stiind ca urmasii lor de acum sunt cel putin la fel de imputiti ca si ei.
RăspundețiȘtergereRevolutia comunista nu se poate face decat cu tineri prosti spalati pe creier. Invatamantul a fost facut praf, propaganda e la maxim, totul e pregatit. Pandemia a fost ultimul test inaintea declansarii planului. Urmeaza o noua revolutie bolsevica. Va fi cea mai penibila dintre toate, intrucat va fi facuta de fatalai.
RăspundețiȘtergereDespre ce vorbesti omule...numai asa ca sa te afli in treaba?
ȘtergereCe propaganda? Ideologia este interzisa prin lege.
Bolshevismul presupune accesul la RESURSE, munca, munca si iar munca (REALA, FIZICA) cu participarea ACTIVA a maselor largi populare, nu dat fara rost din degetele.
Vezi in jurul tau ACUM sau in VIITOR asa ceva? Daca da, clar visezi si ai nevoie de tratament!
Trezeste-te la realitatea ca "sanatatea" iti va fi monitorizata INTERN 24/24.
JFK Junior DEJA a anuntat OFICIAL ca asta urmaza in cel mult 4ANI!