Sfârșitul acestui an va împărți lumea în două din punct de vedere inflaționist(și nu numai!). Pe de o parte SUA și proștii, iar de partea cealaltă China și șmecherii. Da, iar voi fi criticat de tembelii corecți politic, iar voi fi făcut pro-rus, dar legile economice sunt cât se poate de clare și, așa cum veți vedea pe propria piele, se va dovedi - ca întotdeauna - că tot ce spun aici este corect.
Să începem cu începutul. De ce inflație în SUA? Am explicat-o de zeci de ori: politica tarifară impusă de Trump nu va muta producția în SUA, ci va genera o creștere a prețurilor. Trump nu înțelege - sau nu vrea să înțeleagă - că, în ultimă instanță, cei penalizați de politica sa dementă vor fi cetățenii săi, cei care vor achita în realitate taxele vamale. Și uite-așa, inflația din SUA, cel mai probabil, va depăși(probabil cu mult!) 4% la finalul anului. E simplu, e matematică!
Să înțelegem acum ce e cu deflația. E la fel de simplu: China va vinde mai puțin în SUA. Dar ea are aceeași capacitate de producție, pe care trebuie să și-o mențină. În aceste condiții ce se va întâmpla? Din nou, cât se poate de logic, vor scădea prețurile mărfurilor chinezești deoarece va fi o ofertă mai mare. Și uite-așa, în partea de lume care știe să profite, va fi deflație.
Acum, dacă treburile sunt clare, să vedem cum se vor împărți țările. Din nou vă spun că e logic: proștii cu proștii, deștepții cu deștepții! Cei care înțeleg momentul, vor profita de el. Când China e disperată să vândă, e bine să profiți deoarece astfel de prețuri nu vei mai vedea după stabilizare. Ca să nu fiu vag, vă voi explica ce anume înseamnă „stabilizarea” în contextul acestui articol. Este vorba de capacitatea de absorbție a țărilor din zona BRICS. Zona este într-o expansiune continuă și, în aproximativ 4-5 ani va depăși absolut toate construcțiile artificiale ale Occidentului din toate punctele de vedere. În timp ce SUA și pirații săi occidentali „investesc” pustiind și provocând adevărate catastrofe economice - vedeți Estul Europei paradit de gașca nemernicilor - China chiar investește în dezvoltare deoarece știe că ridicarea unei națiuni îi va spori „capacitatea de absorbție”. Cu alte cuvinte, „fabrica chinezească” investește în creșterea economică a partenerilor pentru a avea clienți mai bogați, care să consume mai mult, în timp ce SUA și acoliții occidentali în ceea ce fac de secole, anume piraterie.
Ei bine, momentul în care națiunile BRICS și sateliții lor vor crește cu doar un pas, piața americană și cea occidentală va fi compensată cu vârf și îndesat de cea a națiunilor BRICS, iar atunci va începe prăpădul în întreg Occidentul deoarece rămânerile în urmă vor fi similare celor ale statelor din Orientul Mijlociu din secolele XIX și XX. După cum probabil știți, influența nefastă a Imperiului Otoman a făcut ca întreg Orientul Apropiat să rămână într-un soi de feudalism întârziat, spulberat nemilos de puterile coloniale care au clădit sisteme infame de jaf pe un spațiu altădată al liniștii și bunăstării.
La fel se va întâmpla acum cu Occidentul, rămas în urmă cu ideologiile sale vechi de cel puțin 300 de ani, cu dilemele sale politice și orbecăielile care încearcă să justifice rolul paraziților în societate. La fel ca și fostele componente ale Imperiului Otoman, țările Occidentului sau cele rămase în siajul lor nu vor mai înțelege timpurile deoarece schimbarea va fio atât de radicală încât se va produce o ruptură inclusiv din punctul de vedere al percepției, ceva similar bancului cu olteanul și girafa.
Dar cine vor fi șmecherii? În principal cei care vor înțelege contextul și vor scăpa de capcana care li se întinde. De exemplu, țările care-și asumă războiul din Ucraina se vor vedea secătuite de mașina de război rusească pregătită să ducă un război cu Occidentul după tiparul războiului dus de Occident împotriva URSS în Afganistan. La ora actuală Rusia desfășoară un proces de înlocuire a „zonei de contact” cu mercenari din așa-zisa „Armată Mondială” pe care și-o creează. Capacitatea de scalare a industriei militare ruse ajută la perpetuarea războiului convențional pe orice durată, producând și un efect economic benefic pentru țară. De partea cealaltă, Occidentul se scufundă în prețuri exagerate a unor echipamente militare scumpe și ineficiente pe care trebuie să le livreze Ucrainei. Cei care-s și mai proști - asemeni nouă - mai și pun China la respect, imitând acțiunile sinucigașe ale Americii și dublându-le cu idioțenia războiului ucrainean.
Ca o idee, acțiunile sinucigașe efectuate de incompetentul și trădătorul guvern al României, care stoarce ultimul ban de la cetățenii săi pentru a-l da Ucrainei, se va lăsa până la sfârșitul anului cu o inflație de peste 10% și cu un curs al EUR de peste 6 lei. Asta apropo de zicerea lui Mugurel cum că „ne-a trecut glonțul pe la ureche”. De fapt, realitatea e alta: s-a evitat scutul suveranist pentru glonțul progresist care ne-a făcut creierii franjuri.
Dar să revenim la imaginea de ansamblu. Nu aș vrea să rămâneți cu ideea falsă că întreg Occidentul se va bloca în relația cu SUA. Asta, mai ales, pe măsură ce SUA va continua să se deterioreze. Pe moment vedem cum blocul european orbecăie aberant între războiul din Ucraina și cel cu SUA, pregătindu-se probabil să-și tragă glonțul mortal în cap prin „penalizarea” Chinei. Restul țărilor incluse în așa-zisul Occident Colectiv fac mișcări browniene, neștiind încotro s-o apuce. Doar că, se întrevede ceva interesant.
Englezii, cei mai ticăloși dintre toți occidentalii, deja fac un pas lateral. Anglia joacă un suspect joc de glezne în raport cu China. Dacă mai țineți minte, tot Anglia a fost cea care a spart boicotul occidental asupra Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură, inițiativă a Chinei. Cam așa pare a se întâmpla și acum deoarece, spre deosebire de Trump și europeni, Regatul Unit nu se grăbește să impună restricții sau să taxeze China. Mai degrabă, putem spune că e nerăbdător să profite de puternica deflație pentru a-și îmbunătăți indicatorii. Care indicatori, în mod surprinzători, sunt cei mai buni din G7!
În ceea ce privește interiorul Uniunii Europene, singurele țări care privesc lucid sunt cele care s-au trezit, prin intermediul unor procese electorale corecte: Ungaria, Slovacia, Polonia și, în curând, Cehia. Există și o explicație pentru care Estul Europei se trezește: abia acum realizează spolierea pe care a îndurat-o din partea politicii coloniale a UE, fiind gata să se desprindă. Nu știu dacă ați remarcat, dar Orban, într-un discurs, a fixat linii roșii pentru rămânerea în UE. Și nu sunt glume! Ușor, ușor, pe măsură ce Occidentul se dezintegrează, țările estice vor realiza cât de benefică este reluarea cooperării tradiționale și directe cu China, în condițiile în care nu există condiționări de nivel politic, așa cum face Occidentul pentru a-și menține avantajul colonial.
Putem spune așadar că împărțirea lumii a luat avânt. Și, din nou, noi ne-am aruncat cu dezinvoltură în tabăra proștilor, urmărind „avantaje iluzorii” al căror deznodământ este distrugerea totală a noastră ca țară. Și iată, din nou, suntem „sub vremi”. De data aceasta strict ca efect al prostiei noastre incomensurabile!
Numai românii vor rămâne prosti ca întotdeauna. Și la final, își vor executa conducatorul( ii). Așa, medieval...
RăspundețiȘtergere"Putem spune așadar că împărțirea lumii a luat avânt. Și, din nou, noi ne-am aruncat cu dezinvoltură în tabăra proștilor, urmărind „avantaje iluzorii” al căror deznodământ este distrugerea totală a noastră ca țară."... ca o simpla explicatie sa zicem de bun simt (sens englezesc) a asa numitei "alegeri" este faptul ca Rusia/Ucraina detin teritorii ce au apartinut Romaniei , luate in '40 prin miselescul pact Ribentrop -Molotov, rapt consfintit ulterior in 45 de catre actualul occident care ne domina si in prezent + lipsa de afinitati cu spatiul asiatic, in special. Nu e nimic nou. Suntem mereu la confluenta/intesectia mai multor imperii care, in urma lipsei de abilitatii si nu numai a celor vremelnic conducatori, ne "taxeaza" asa cum le dicteaza propriile interese.
RăspundețiȘtergereDegeaba se trezeste fomistul est european pe ROL CLAR impus de STAPANI de consumator-lacusta, si daca este cu palma-n cur si cu mana intinsa la miloaga LOR, la dumicatul de la masa LOR?
RăspundețiȘtergereCE REZOLVA DACA S-A TREZIT?
De ce austeritatea guvernului e un sabotaj economic?
RăspundețiȘtergereSe taie acolo unde e ușor, nu acolo unde doare clientela politică. Asta înseamnă o austeritate ipocrită.
Ironia: în același timp, se plâng că nu sunt venituri, dar îngheață exact ceea ce generează multiplicare economică.
Practic, speră să aducă bani cu aceeași conductă spartă, doar că pun presiune și mai mare în ea.
Rezultatul: scăderea încrederii în stat și creșterea economiei gri/negre.
Intrebarea pt dl DD este: "sefii la lume" stiu despre setup-ul asta? Ei sunt cei care l-au initiat? Ei sunt cei care il controleaza?
RăspundețiȘtergereSpus e kkonstructia artificiala a ScutilorRosii, anume uiaua, va cădea cu trosnet mare.Oamenii din Vest vor fugi în Est, unde li se va zice: de ce ați venit aici, în acest loc de suferință?!
RăspundețiȘtergereRomânia nu duce lipsă de bani, ci de curaj să scape de balastul bugetar. În loc să taie de la profesori, medici sau antreprenori, guvernul ar trebui să închidă robinetul către instituțiile parazitare care trăiesc din nimic.
RăspundețiȘtergereInstitutul Levantului, Institutul Revoluției din 1989, Agenția pentru Strategii Guvernamentale, AAAS, CNCD, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse, Institutul Elie Wiesel, INA, Agenția Națională pentru Sport, ONJN, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Consiliul Economic și Social, TAROM, Complexul Energetic Hunedoara, CFR Marfă, TVR 3, Radio România Cultural, Antena Satelor, Eximbank, Oficiul PPP, Agenția pentru Calitatea Serviciilor Sociale, Direcțiile europene din ministere, Consiliul pentru Siguranță Rutieră, Consiliul de Monitorizare a Serviciilor Sociale, Direcția pentru Strategii și Politici Publice, IRDO, CNTEE Transelectrica, ENET, Centrul Național de Formare în Administrație, Agenția pentru Coeziune Teritorială, Institutul pentru Dezvoltare Durabilă, Direcția pentru Relația cu Diaspora, Institutul Național pentru Protecția Consumatorului, Centrul Național pentru Informații Financiare, Birourile de Protocol și Imagine din ministere, CNMP, CNDIPT, Institutul Național de Statistică Rurală, Autoritatea pentru Siguranța Alimentară, Autoritatea pentru Managementul Calității în Sănătate, Comisia Națională pentru Demografie, Comisia pentru Etică Bugetară, Institutul pentru Politici Publice Locale, Agenția pentru Digitalizare, Fondul Național de Mediu, Agenția pentru Conservarea Tradițiilor.
Toate acestea sunt paraziții, conducte prin care se scurg miliarde anual. Austeritatea nu e necesară, doar curățenia generală. România trebuie deparazitată. Urgent.
💯
ȘtergereParazitismul în România nu înseamnă doar instituții inutile, ci un întreg ecosistem care trăiește pe spatele statului și al contribuabilului. Adevărata reformă nu începe doar cu desființarea agențiilor, ci cu eliminarea tuturor formelor de drenaj organizat.
RăspundețiȘtergerePensiile speciale, sporurile inventate pentru condiții „vagi”, salariile uriașe din companiile de stat, posturile plătite degeaba în consiliile de administrație, angajările fictive pe pile și rude, firmele de partid care câștigă contracte publice fără licitație, decontările trucate din programe europene, directorii cu 2-3 funcții simultan, achizițiile cu prețuri umflate, funcțiile onorifice cu indemnizație, ONG-urile de buzunar care sug bani publici sub pretextul incluziunii sociale, plimbările externe mascate drept „vizite de lucru”, trainingurile organizate la pensiuni prietenești, proiectele europene fantomă care se încheie cu zero rezultate, taxele consulare neverificate, avizele și comisiile consultative plătite de formă, normele de hrană și transport la instituții care stau în birouri, delegațiile duble, cumulul pensie-salariu în funcții publice, certificatele de revoluționar date în anii ‘90 și reactivate azi pentru privilegii, retrocedările aranjate, subvențiile agricole pentru terenuri nelucrate, chirii de 100 lei în vile ANL, avocații „de casă” ai primăriilor, subvențiile culturale pentru spectacole la care nu vine nimeni, angajările din Parlament fără concurs, protocolul nesfârșit plătit din fonduri secrete, abonamentele la lux și luxul de a nu face nimic.
Aici se duc banii țării, nu în Educație sau Sănătate. Adevărata reformă începe când curățăm tot sistemul de paraziți, nu doar închidem o agenție ca să mai deschidem alta.
Adica:
RăspundețiȘtergereREVOLUTIE!