sâmbătă, 11 mai 2019

O nouă Europă?

Actualele alegeri europene s-ar putea constitui într-o reformă politică radicală a UE. În condițiile în care în ultima perioadă s-a observat limpede că „opoziția” socialiști-populari e o vrajă ieftină menită a-i păcăli pe proști, e clar că, de la bază, se simte cu stringență necesitatea unei schimbări. Culmea e că această schimbare va avea loc acolo unde ne așteptăm cel mai puțin.


Partidul Popular European, actualul vinovat pentru dezastrul din UE, s-ar putea să nu mai existe după actualele alegeri. Și, chiar dacă va rezista, oricum nu va mai fi sub nicio formă vioara întâi a politicii europene. Pe de o parte Macron, împreună cu sforarul Guy Verhofstadt, plănuiesc un grup parlamentar care să-i fie subordonat limbricului francez. Un fel de grup globalist extrem care va fi format prin atragerea unor structuri radicale atât din ALDE cât, mai ales, din PPE.

Planul lui Macron însă nu reprezintă singura destructurare a PPE. Avem o altă mișcare despre care nu se știa nimic și care va prelua o altă halcă generoasă din defuncta struțocămilă. Matteo Salvini a luat inițiativa grupării partidelor naționaliste într-o coaliție nouă, denumită „Alianța Europeană a Popoarelor și Națiunilor”. Pe moment, din această alianță fac parte Liga lui Salvini, Alternativa pentru Germania(AfD), Partidul Poporului din Danemarca și Partidul Finlandezilor. Ceea ce am enumerat e doar grupul de inițiativă întrucât este de așteptat îngroșarea semnificativă a alianței după europarlamentare.

În primul rând, Viktor Orban va trece cu arme și bagaje în nou creata tabără. Dar, de plecat nu va pleca singur din PPE, ci va trage partide autentice de dreapta care nu se simt deloc bine acolo. Ceea ce va conduce, în final, la o spulberare de pe piață a popularilor. Iar la aceasta vor contribui, cu siguranță, și scorurile derizorii pe care le vor înregistra în alegeri așa-zisele partidele „corecte politic”.

Nici în tabăra socialiștilor lucrurile nu stau grozav, în ciuda rezultatelor bune din Spania. Peste tot în Europa, coabitarea populari-socialiști a deranjat, iar ultimul blat - cel cu Koveși - a arătat transparent faptul că, în realitate, cele două formațiuni sunt doar una, servind aceleași interese ale sforarului global. Este de așteptat ca și în tabăra socialiștilor să se producă un cutremur de proporții începând chiar de la PSD. Cu aproximativ 30% din voturile României câștigate la alegeri, PSD este cel mai important partid socialist de pe scena europeană și unul dintre puținele relevante. După ce se vor pune voturile pe masă, absolut toată politica de până acum a Grupului Socialiștilor se va schimba radical sau, dacă nu, vor muri după modelul PPE. Aceasta deoarece partidele cu adevărat relevante din cadrul grupului sunt conduse de sforari irelevanți din punct de vedere electoral, precum olandezul Timmermans, lansat în politică strict de serviciul secret al țării sale. În condițiile în care treburile se vor agrava, este posibil ca grupul socialiștilor să se rupă în două, în cel tradițional înghesuindu-se formațiuni luptând la „marja de eroare”, gen cea a lui Ponta și-a amantei lui Powell.

E interesant totuși ce va face PSD. Chiar dacă o aderare la Grupul lui Salvini pare acum imposibilă - prin prisma ideologiei partidului - ar trebui privite totuși două aspecte pe care le consider esențiale: branding-ul partidului în jurul noțiunii de patriotism(perfect în linie cu Alianța Popoarelor), dar și apropierea liderilor de cercurile de putere de la Washington, în special de Steve Bannon, cel care a lansat ofensiva menită a schimba UE.

Dacă PSD se va alătura Alianței Popoarelor, punând în balanță și celelalte achiziții ale lui Orban, s-ar putea ca această formațiune să devină cea mai puternică din Europa. Asta în timp ce, „tradiționalele” grupuri ale popularilor și socialiștilor să rămână în componență doar cu partide irelevante, fără nicio perspectivă. Doar nu credeți în viitorul unor construcții în paragină gen PNL sau ale unor bule de săpun precum USR sau Ponta.

14 comentarii:

  1. Aritmetica procentelor pare a fi corectă numai că nu am încredere în Orban și în Tsipras. Orban este un bun negociator și va negocia la sânge rămânerea în PPE a Fidesz-ului. Orban va urmări strict interesele Ungariei, știe foarte bine că deteriorarea relațiilor cu Germania înseamnă și o deteriorare a relațiilor cu Rusia fapt ce îi poate fi fatal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orban este un bun negociator pentru Ungaria dar nu cred ca va negocia ramanerea in PPE. Ppe ul este in dezintegrare si sper sa devina nesemnificativ pentru ca el este responsabil practic de distrugerea Ue.
      Ungaria, Polonia si sper...Romania prin europarlamentarii Psd ( cat mai multi) , vor schimba aritmetica puterii.
      Orban nu are nevoie de mentinerea relatiilor cu Germania ca intermediar pentru a avea o usa deschisa in Rusia. Putin stie sa aprecieze deschiderea oricarui stat spre Rusia, nu este nevoie de lobby nemtesc. Relatiile Ungariei cu Rusia sunt foarte complexe, doar ca nu sunt la vedere.

      Ștergere
    2. Orban și Tsipras !? Ce are zula (cum credea regretatul Romulus Vulpescu că ar fi formularea corectă) cu prefectura ?
      Tsipras e un Ponta grec, mai talentat, un infiltrat. Alături de altă poamă globalistă, Varufakis, bun de papagal, dar care a sabotat un acord mult mai favorabil, inițial, grecilor. Au trăncănit, au mințit și, în final, au trădat, Varufakis punîndu-și și palma-n cur, tăind-o spre zări cu prelegeri mai luminoase.
      Orban a luat măsuri concrete de limitare a influențelor străine în Ungaria, și-a apărat teritoriul punîndu-se rău cu Germania, de la care Ungaria caută în mod tradițional lumină, încearcă să reducă puterea isărescului local, încearcă să păstreze terenul agricol pentru unguri, lovește destul de insistent în tentaculele soroșiste și ongiste în general. Mare diferență.

      Ștergere
  2. Ca tot am mai vorbit despre subiectul asta, care se repeta an de an, de cateva decenii... A aparut noul "raport" din 2019 care spune si radiografiaza exact ceea ce spuneau si rapoartele din anii precedenti. Deja vu!
    Din ce motive se intampla aceste lucruri? Nimic nou sub Soare, ca motivele sunt EXACT ACELEASI, adica "alta Marie, cu alta palarie":
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-30/millionaires-flee-their-homelands-as-tensions-rise-taxes-bite

    Le doresc succes sa iasa din criza si sa creasca economic cu politicieni marxisti hoti si incompetenti, cu bugetari lenesi si socialisti , cu asistati sociali si tot felul de putori care primesc totul din munca altora pentru simplul motiv ca exista, cu "multiculturalism, diversitate " si politici de discriminare pozitiva la adresa populatiei native/majoritare (alias affirmative/positive action) si mai ales cu "refugiati" care sunt tinuti in puf, li se permite orice si care pot trai chiar in lux pe munca si pe banii bastinasilor, ca ei nu misca un deget pentru nimic.
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-3888206/He-s-living-like-king-Fury-neglected-family-10-44-000-year-benefits-moved-425-000-four-bedroom-house.html

    Asta este "prosperitatea marxista", fie ca se numeste comunism, fie socialism, fie populism.
    Enjoy the decline,
    Enjoy the collapse,
    Enjoy POVERTY!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca PSD ia sub 20% la europarlamentare, nici nu mai conteaza pentru astia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ne facem, ca sefu' nu mai strange simpatizanti la miting. Eu sunt cam sceptic... Nu cred ca ma duc la vot, nu mai merita, daca iese PNL.
    Cred ca ma mut la Ponta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ponta nu cred ca intra nici macar in " bula de sapun" . Prevad ca ia 1, 2 % , nu mai trebuie luat in calcul. Usr va avea mai mult de 6% daca reuseste sa isi mobilizeze reptilele ,ceea ce este putin probabil. Usr din punctul meu de vedere a scazut foarte mult desi toate sondajele spun altceva. Acum 3 ani erau mai spalati, dar dupa toate mizeriile fasciste de care au dat dovada ,cred ca pana si cei care credeau in ei s au scarbit. Acestia nu vor vota nici pnl nici usr, nici psd..nu ! Acestia nu se vor prezenta la vot!
    Daca studiem sondajele vedem ca pnl,usr sunt in crestere...cica! Este o abureala propagandistica pentru a permite serviciilor un spatiu de manevra cu cca 1 milion de voturi( asa cum fac mereu) . O mare greseala a psd ului a fost ca nu au facut un recensamant si nu au actualizat listele dar asta este o alta discutie. Referitor la usr,pnl acestia impreuna vor scoate real maxim 15%. MAXIM!
    Au gandit foarte prost campania si se intoarce impotriva lor, probabil mai au un as in maneca ..unul bazat pe emotie,ura si il vor scoate exact inainte de alegeri pentru a mobiliza alegatorii dar e wrong! Total gresit stilul pe care l au promovat. Pana si cresterea artificiala in sondaje se va intoarce impotriva lor pt ca alegatorii lor stiti cum gandesc? Sunt sus, nu ma duc la vot,nu am chef azi,lasa ca se duc ceilalti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. – Ce reprezinta Votul ?
      https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

      – Dacă aveți de ales între două rele, mai bine stați acasă
      https://logec.ro/daca-aveti-de-ales-intre-doua-rele-mai-bine-stati-acasa/

      Ștergere
  6. In spectacolul colectiv Orban este un actoras ales sa joace LA MISTO rolul opozitiei controlate, opozitie care se manifesta exclusiv pe directia aprobata, cea de a latra la emigranti in timp ce decimeaza incet si bine propriul popor, depopulindu-l si deindustrializindu-l conform indicatiilor. Toti au facut aceeasi scoala( ZIC EI DE JMECHERI, utui in noroc pa ma-sa)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-ti face iluzii! Totul merge inainte dupa planul stapinilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu 100%, nu exista opozitie, ci doar sobolani grasi si plini de bani care se agita ca o gasca de bagabonti ce sunt, inaintea scufundarii ABSOLUT controlate.

      Ștergere
  8. Dupa disperarea evidenta care se manifesta in usr si pnl cred ca li se sparg figurile de politicieni cat mai curand! Sper sa nu ia impreuna mai mult de 15 %
    Pregatesc ei ceva.. emotion, hate...sa dea Dumnezeu sa nu le iasa

    RăspundețiȘtergere
  9. Alianta popoarelor se va concretiza mai bine dupa numararea voturilor. Toate tarile balcanice ,foste comuniste s au scarbit de ppe ul de doi centi iar celelalte tari ca Italia,Spania, Franta chiar si Germania clocotesc la foc mocnit datorita porcariilor lui Merkel si micron. Europenii s au cam scarbit de politicile proaste pentru cetateni. Prevad ridicarea socialismului si a nationalismului la cote ridicate.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)