joi, 2 iunie 2022

Despre ceea ce nu se spune


După ce „Slava Ucrainîi” a venit în România infracţionalitatea cu violenţă a crescut cu mai bine de 20%. Racheţii „refugiaţi” din Ucraina au găsit aici un teritoriu fertil în care să-şi desfăşoare activităţile infracţionale. La nivelul Ministerului de Interne există un consemn conform căruia „nicio infracţiune cu violenţă săvârşită de vreun ucrainean nu trebuie să ajungă în presă”. Astfel, indiferent de gravitatea infracţiunii, ministerul nulităţii Bode pune batista pe ţambal. Anchetele sunt discrete şi, de cele mai multe ori, ucrainenii implicaţi se aleg doar cu o mustrare părintescă, fiind probabil obligaţi să „jure pe roşu” că nu vor mai face. 

O să vă spun o chestie şocantă: nu poliţia e cea care ne apără de valul de infracţionalităţi. Culmea, cei mai eficienţi în eliminarea ucrainenilor violenţi sunt ... interlopii care, văzându-şi teritoriile încălcate, s-au pus rapid în mişcare şi au declarat război total ucrainenilor. Iată un ajutor nesperat care-i scuteşte pe mulţi români de „binefacerile” racheţilor ucraineni.

Problemele constatate la noi nu sunt singulare. În prezent, în Bulgaria, există o controversă majoră cu aşa-zişii refugiaţi care refuză să părăsească hotelurile de pe litoral unde au fost cazaţi gratuit până acum. Având în vedere începerea sezonului turistic, guvernul bulgar a lansat un program de relocare a refugiaţilor din zona litorală în interiorul ţării. Doar că autocarele şi trenurile puse la dispoziţie pentru relocare au rămas goale, refugiaţii refuzând să prăsească locaţiile. Ce naiba, cum să plece fix acum când tot omul are chef de-o baie-n mare?

Problemele de la bulgari nu se opresc aici deoarece hotelurile pe care ucrainenii trebuie să le părăsească au nevoie de renovări majore. „Chiriaşii” subvenţionaţi de guvernul bulgar, în multe cazuri şi-au lăsat amprenta asupra locaţiilor: au scris pe pereţi, au distrus mobilierul şi echipamentele electronice/electrocasnice. Astfel, hotelierii bulgari s-au trezit că, de pe urma subvenţiei, au mai multe pagube decât beneficii întrucât, în unele cazuri, vor fi în imposibilitatea de a prelua fluxul de turişti care, atenţie!, şi-au  plătit camerele sin primăvară! Aşadar, cei care au de gând să-şi facă vacanţa pe acolo ar trebui să se asigure că hotelurile îşi pot onora obligaţiile.

Treaba aceasta nu e însă specifică doar Bulgariei. Şi la noi au fost numeroase plângeri ale unor proprietari de hoteluri sau pensiuni care şi-au văzut ospitalitatea răsplătită cu gesturi absolut de neînţeles: pereţi ai camerelor „pictaţi”, echipamente stricate s.a.m.d. Spre deosebire de bulgari, la noi fluxul de ştiri este extrem de controlat, cenzorii serviciilor eliminând orice informaţie negativă despre refugiaţi.

Situaţia este similară şi-n Polonia. Infracţionalitatea a crescut în draci, alimentând din plin partidele eurosceptice. Cum şi la ei media este controlată, vorba zicalei, „nici musca nu scapă...”. Cu toate acestea, animozităţile dintre populaţie şi venetici sunt la un nivel exploziv. Securiştii polonezi au început să iasă în prima linie pentru a afirma că, pentru întreaga situaţie, vina o poartă ... Rusia. Ce surpriză! Doar că absolut nicio mişcare de propagandă nu poate convinge oamenii care interacţionează cu ucrainenii că ceea ce văd nu e adevărat. Pentru a mai calma spiritele - şi procentele care tot fug de la partidul de guvernământ - Polonia a început să retragă beneficiile ucrainenilor. Spre exemplu, ajutorul pentru cazare va fi retras, la fel ca şi transportul gratuit cu mijloacele publice. Prin aceste acţiuni oficialii polonezi speră să mai calmeze spiritele populaţiei locale care deja a ajuns la exasperare.

Poate că aţi auzit despre iniţiativa Poloniei de a deschide graniţa cu Ucraina. De fapt, prin această operaţiune, Polonia încearcă să-şi extindă zona de activitate a serviciilor sale secrete şi a celor de ordine publică pentru a preveni eventualele probleme cauzate de refugiaţi încă de pe teritoriul Ucrainei. Polonezii de rând se lasă cuceriţi de perspectiva ca forţele lor de ordine să aibă acces acolo întrucât se gândesc că vor recupera teritoriile care le-au aparţinut. Miza însă este alta, anume aceea de a calma polonezul de rând care este tot mai nervos.

Probleme apar şi-n Germania, acolo unde haosul cauzat de imigraţie se înteţeşte pe zi ce trece. Ucrainenii s-au conectat extrem de coerent la serviciile sociale şi, ca urmare a acestei fericite întâlniri ... refuză să muncească. Asta în timp ce oficialii nemţi dezvoltaseră propagande menită a le transmite propriilor cetăţeni că ucrainenii nu sunt acolo pentru „a le fura locurile de muncă”. S-au trezit însă cu realitatea, anume că ucrainenii n-au nici cea mai mică intenţie să fure locurile de muncă, ci doar să fure şi-atât. Şi uite-aşa, în ţara lui Scholz vocile critice se înteţesc, suflând în pânze partidului AfD(e fapt nu AfD, ci unei facţiuni chiar mai radicale a acestuia!). 

Întreg castelul din cărţi de joc e pe cale să se prăbuşească. Tot narativul va pica la fel ca şi cel legat de COVID, în locul său pregătindu-se încă de pe acum alte „subiecte fierbinţi”. Singura mea dorinţă ar fi aceea ca, la momentul adevărului, să manifestaţi cel puţin acelaşi interes pe care-l aveţi acum.

28 de comentarii:

  1. Mai întâi de toate, cazul României este unul foarte particular, deoarece, cum mai spuneam, este singura țară în care planul sovietic, croit de către KGB, a reușit. Adică a fost pusă în practică teoria gorbaciovistă de a se debarasa de vechii zbiri comuniști, de a-i înlocui cu alții “cu față umană”, care să facă niște reforme pentru a-i atrage pe occidentali să investească și în felul acesta să salveze sistemul.

    Doar că în alte părți nu a reușit, deoarece nu a ținut cont de ce vrea poporul. Or, poporul din Cehoslovacia, Polonia sau Ungaria nu a ținut cont de ce voiau conducătorii și a dejucat acest plan.

    Revoluția română a fost deturnată de cei interesați, l-au lichidat sumar pe Ceaușescu și au luat puterea. Și în alte țări ex-comuniste - dar în România efectul a fost mai puternic - s-a ezitat mult în a face lustrație profundă, lucru care a permis multor foști comuniști să se reconvertească, mai întâi de toate ca social-democrați.

    Marea responsabilitate a adevăraților social-democrați europeni, mai ales a socialiștilor francezi și a laburiștilor britanici, este că i-au acceptat pe acești oameni, fără a-i lua deloc la întrebări, le-au ignorat complet trecutul comunist.

    Iată cum mulți comuniști și-au recăpătat fecioria politică, ca să spun așa. Alții au preluat filiere economice de pe vremea comunismului, multe controlate anterior de fostele poliții politice. Așa a apărut corupția peste tot, și în Polonia, și în Cehoslovacia, și în Ungaria.

    România a suferit cel mai mult, suferă și acum, după mai bine de treizeci de ani, pentru faptul că revoluția i-a fost furată, lustrația nu s-a făcut în niciun fel, iar corupția este enormă, după standardele occidentale.

    - Thierry Wolton

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rahat de propagandă globalistă. Exact cei care s-au aflat în spatele reconvertirii profund antinaționale a cumpărabililor (comuniști sau fasciști, tot aia, dacă slujesc cui trebuie) înfulecă mai departe o mizerie diversionistă ruptă total de adevăratele cauze, de adevăratele metode de aservire neocolonială și de adevăratele probleme ale momentului.

      Dar pe johanniști putem să-i 'lustrăm', de preferință definitiv !?

      Ștergere
  2. Departe de mine gândul de iubire pt "frații" ucrainieni, dar cred ca ar trebui evitată greșeala de generalizare... Gestul creștinesc de a acorda ajutor unui om afectat de războiul din țara lui e unul normal.

    Vreau să cred că nu toți refugiații ucrainieni din Europa sunt rakeți și naziști tatuați cu zvastici și dragoni. Sper ca ajutorul creștinesc a ajuns și la mame cu copii mici, bătrâni, alte persoane defavorizate, chiar dacă mulți au plecat din Ucraina cu SUV-uri mai mult sau mai puțin de lux...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acordarea unui ajutor minimalist ukrainei, de catre Romania, ar fi fost ca o palma data acestui stat mizerabil, pentru batjocura pe care ne-au administrat-o, in mod sistematic, poate ar fi invatat si ei o lectie. Dar, in aceasta situatie, in care Romania sta in pozitia ghiocelului, punand la bataie absolut tot, inclusiv securitatea nationala, nu vor invata nici o lectie, ne vor considera niste sclavi, prosti, si ne vor trata cu acelasi dispret, pentru ca asta meritam.

      Ștergere
    2. Asta crezi tu ca nu toti sunt raketi.....si nazisti si ordinari...Pff

      Ștergere
    3. SUV-urile sunt numai de lux Laurentiule, nu mai mult sau mai putin:))) Ia incearca sa inregistrezi tu un Porche aici sa vezi ce impozit platesti.

      Ștergere
    4. @Anonim 17:17
      Deși intuiesc ce vrei să spui, hai să intram în detalii tehnice. Și un Touareg din 2009 e tot un SUV, dar nu cred ca îl poți considera mașină de lux... Costă 6000 de euro, dă-l încolo de lux... Asta zic în continuu: să nu generalizam! Nici toți ucrainienii sunt bau-bau, nici toate SUVurile sunt semn de "șmecherie".

      Ștergere
    5. Nu o fi Tuaregul de 6000 de euro un lux, dar sa il intretii si sa platesti 3000 lei anual doar impozit si vreo 2000 lei asigurarea RCA, iti trebuiesc bani seriosi. Si vorbim de motorul mic de 3.0 d nu de cel de 5 .0 V12 ca acolo chiar trebuie sa ai bani!

      Ștergere
  3. How the World REALLY WORKS: in 6mins
    https://www.youtube.com/watch?v=r0hnUjA5WHU

    RăspundețiȘtergere
  4. Special Guest EM Jones Discusses the Ukraine Situation with us
    https://www.youtube.com/watch?v=W3JFI4wUeuM

    RăspundețiȘtergere
  5. Raketii fac parte din plan, sunt folositi pentru a creste entropia in societate, altfel ar fi trimisi in tara lor fiind in intervalul 18-65 ani. Ce stat normal ar cheltui cu ei milioane de eur ......

    RăspundețiȘtergere
  6. În Bulgaria, ucrainenii au scris cu căcat pe pereţii camerelor de hotel. https://t.me/azmilitary11/5808

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte straniu faptul ca femeile astea cu cite doua Masterate si PhD-uri ar face asa ceva. Oare ce le lipseste si cu ce le-am gresit noi cei ce le-am intins o mina de ajutor? Copilasii lor ce or sa invete din aceste acte de vandalism?

      Ștergere
    2. Banuiesc ca personalul hotelier nici nu are voie sa stearga cacatul de pe pereti. Nici sa te atingi de el fara aprobarea Bruckselului si a lui taica Svab. Nu o sa credeti, dar cacatul asta minjit este corelat direct cu cresterea galopanta a inflatiei. Scepticii sa se mai gindeasca....

      Ștergere
  7. ...''vina o poartă... Rusia''... este mai mult decit evident ca asa stau lucrurile... nu o sa insist in ''demonstratia'' mea ci o sa ''reformulez'' chestia cu ''vina''... intr-adevar, actiunea Rusiei s-a dovedit a fi ''hirtia de turnesol'' a ceea ce se intimpla azi, acum, in lume... de la moneda ''globala'' a schimburilor financiare si comerciale si pina la... deontologia mass-media romaneasca... pretul energiei, ipocrizia Germaniei fata de Rusia in teatrul absurd al nu stiu carei conducte, politica ''verde'' europeana, slugarnicia fata de NATO si ''pacaliciul'' dominant, planul global anglo-saxon de perpetuare a Imperiului, ''corectitudinea politica'' a politrucilor alesi si a mass-mediei si multe, multe alte aspecte ce pareau corecte, au fost evidentiate, aidoma modului in care o face hirtia de turnesol, si aratate, in toata ''splendoarea'' lor, de Rusia... acum STIM cum e cu ''justitea'', cu presa, cu ''alesii'', cu ''binevoitorii'' vecini, cu cine detine cu adevarat PUTEREA si cit conteaza alegatorul, votantul, contribuitorul si platitorul celor care mint, fura, inseala, impileaza... cu ''empatia'' la nivel de state, cum este indusa, controlata si apoi IMPUSA celor multi, celor care PLATESC... fara a fi INTREBATI... asa cum s-a HOTARIT, de exemplu, sa dam 2,5% din PIB, adica 6 miliarde EUR pe ceva ce ar trebui sa ne ''apere'' peste... un deceniu... Putin si Rusia lui au scos toate astea la suprafata si a zguduit ''dolce-le farniente'' (dulcele sa faci nimic) in care se scalda obosita doamna Europa, cu ''serva'' ei permanenta, Romania... si toate astea doar pe aci, in ''spatiul carpato-danubiano-pontic''... ca la nivel global se arata ''in rosu'' o gramada de alte chestii, nu mai pomenesc''... asa ca, DA! Rusia e de vina!

    RăspundețiȘtergere
  8. ...si revin scurt... in timp ce scriu si citesc, pe TOATE POSTURILE TV romanesti se da ''live'' marea ceremonie jubiliara... PE TOATE... nu mai exita nimic important pe lume decit rahateala regala a decriptei centenare care i-a ingropat pe TOTI... mi-e groaza si sila sa iau la indexat ce NUME a ingropat asta... ce treaba avem NOI, aici, in Balcani cu asta? asta este slugarnicia noastra in stare pura... mi-o inchipui pe bunica Vali si pe țața Linca privind cu interes aceasta monstruozitate comemorativa... scirba este putin spus...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa nu mai spunem ca aurul "depozitat" in City-ul londonez este pierdut pentru totdeauna. Ne place sa latram in presa despre tazaurul furat de rusi, dupa ce tot noi l-am trimis (in fine, cunoastem toti incurcatura, schimarea de regim, razboiul, bla bla bla), insa daca ar fi sa comparam valoare tezaurului "poprit" de rusnaci cu valoarea aurului "poprit" de soparlele londoneze...deranj mare. Dar cine se mai incurca de amanunte si firfirei, cand datoria publica a Romanei creste precum crestea Fat Frumos.

      Ștergere
    2. Urmeaza currsuri de incluziune a ukr - ilor in societate? "puntzi care diversitate culturala - blame the war"

      Ștergere
    3. daca sapati putin in istorie, tezaurul de la rusi nu a ramas tot acolo, s-a impartit intre cateva mari puteri....

      Ștergere
  9. Polonia vrea sa desfinteze granițele deoarece vrea sa și recâștige teritoriul răpit... O strategie extraordinar de buna...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O strategie buna???Hehe....Depinde care-i scopul adevarat. Ia sa vedem ce zice istoria pe care polonezii nu o vor uita in veci! Realitatea la firul ierbii este complet diferita de gargara actuala...
      https://www.thefirstnews.com/article/over-100000-slaughtered-with-axes-pitchforks-scythes-and-knives-the-wolyn-massacre-started-76-years-ago-today-and-lasted-for-two-years-6714

      Ștergere
    2. O sa le iasa pe nas "recistigarea teritoriilor" hahaha...Dooooaamne ca mare-i Gradina Ta!

      Ștergere
  10. Ain't karma a bitch?! Aia din Afganistan, Yemen, Siria, etc, nu erau oameni, asa-i? Numai ucrainienii aveau dreptul la mila, empatie, pomana si dreptul de a fi victimele supreme. Dubla masura dai, dubla masura primesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta se vede la suprafață...
      De fapt, e o singură măsură: cât bag / cât îmi iese. Dacă raportul e supraunitar - tutto bene!

      Ștergere
    2. Lorenzo
      Lorenzo draga, zi-ne si noua cine esti matale de ai atata spate si nimeni nu te poate contrazice? Parca esti araratu blogurilor!

      Ștergere
  11. Pablo Gonzales3 iunie 2022 la 23:46

    Un vechi proverb indian spune ca… “orice om își merita soarta”…
    Cred ca ambele părți se merita una pe cealaltă …
    Ca dacă nu-i lași sa moara, nu te vor lasă sa trăiești deja se va vedea in curând.
    Războiul este între o parte roșie si una de peste gârlă conform istoriei de la 2014 încoace, ce legătura are partea Rom cu asta nu știu dar se pare că toți am uitat de promisiunile vestului către Vlad când otomanii se pregăteau sa invadeze Europa, se vede așadar ca istoria se repeta continuu si că cine nu învață din greșeli va suferi încontinuu …. Marea Alianță de peste gârlă doar oferă promisiuni iar când “hăndelul” va ajunge la ventilator ne vom trezi că ne jucam inocenți cu fundulețul gol pe lângă puțulica sculată…
    Cred ca nici bunul Dumnezeu nu ne va putea scoate din rahatul in care BigBrother ne introduce de treizeci de ani cu o precizie metronomică…
    Faptul ca scenariul de la ‘89 se repeta si in ograda vecinilor refugiați din nord este din nou ignorat de toată lumea, toți încearcă să sugereze ca de vina sunt guvernele care l-au urmat pe răposatul ucis de Crăciun dar ceea ce este evident, ca estul a fost vândut de către Tov G pe trei miliarde de parai si ca agenții speciali de peste gârla aveau birouri in K (conform Tov VP) si ca noi cei din Rom am devenit fericiți si inocenți materie cenușie ieftină pentru vest nu vrem sa recunoaștem așa ca desigur ne merităm soarta cu farf si îndesat …
    Hai să trăim până in 2004 când se va termina bairamul vecinilor si o să putem
    bate in țeavă (goală) ca sa ne facem si noi auziți…😂😂😂
    Stat safe, Pablo G

    RăspundețiȘtergere
  12. As dori sa comentez sloganul "Slava Urania! Glorie eroilor!".De mult interptetez in double speach reclamele gen " Sunt banii tai, faci ce vrei cu ei"=" sunt banii noștri, faci cu ei ce vrem noi."Compara oferte de la diversi asiguratori" = compari degeaba , e cartel si peste toti si toate sunt Vanguard si Blackrock .
    "Ne am gandit la tine= ne am gandit la noi". " Iti multumim pentru vizita.Te asteptam si data viitoare " = esti client captiv."Produs in Romania"= numai sclavii sunt romani,conceptul, patronii si profitul sunt din/in Metropola. Acum ,deja " antrenat" in acest hobby, am niste variante:
    "SLAVA URANIA"= Heil H...!Moarte Rusiei!! "GLORIE EROILOR"=glorie nazistului Bandera!
    Chiar wikusherpedia spune ca Stepan Bandera, anti evreu, antipolon si anti roman, este considerat si azi ca intotdeauna EROU.

    RăspundețiȘtergere
  13. Fuziunea Ukr cu Polonia eu o vad ca singura posibilitate rapida de a considera teritoriul ukr ca fiind teritoriu Nato. Si in momentul cand se va declara acest lucru (probabil zile sau cel mult cateva saptamani), va trebui sa fim toti solidari cu tara nato atacata de urs.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)