sâmbătă, 14 septembrie 2024

„Agresiunea” Chinei asupra Taiwanului


Propaganda occidentală este efectiv aberantă atunci când vorbește despre așa-zisa agresiune a Chinei față de Taiwan. Prostovanii care habar nu au de istorie, înghit pe nemestecate șabloanele cu care sunt bombardați, în condițiile în care realitățile de la fața locului stau absolut diferit. 

Prima chestiune asupra căreia o să mă aplec este cea a apartenenței Taiwanului. Ceea ce nu înțelege occidentalul îndobitocit de propagandă este că Taiwanul e China! Atât din punct de vedere al chinezilor cât, mai ales, din punctul de vedere al taiwanezilor. Și unii și alții au același punct de vedere, anume că sunt o singură țară. De altfel, denumirea oficială a Taiwanului este ... Republica Chineză(Taiwan). S-a înțeles?

Fuge Taiwanul de China? Absolut nu! Recentele retorici anti-chineze au venit pe fondul înrăutățirii politicii de ocupație practicată de SUA. Iar politicile au venit după ce americanii au observat că Taiwanul se apropie natural de China, integrându-se din ce în ce mai mult în economia și civilizația continentală. Atât pe insulă, cât și pe Continent, populația susține integrarea, chiar dacă rămân două sisteme politice diferite. Că nu e cum spune propaganda vedem din numeroase aspecte, cel mai important fiind ... alegerile. Ceea ce trebuie să știți este că, pentru prima dată în istorie, numărul voturilor exprimate pentru actuala președintă(aprox. 5.5 milioane) este mai mic decât cele exprimate împotriva sa(aprox. 8 milioane). Sistemul electoral taiwanez este unul într-un singur tur în care câștigă cel care adună cele mai multe voturi(similar alegerii primarilor de la noi). Așadar, imaginea cu „voința poporului” este absolut falsă. Nu mai vorbesc de faptul că a fost cea mai violentă campanie electorală din istorie, în care numeroși oameni au fost arestați pentru că-și exprimau susținerea pentru anumiți candidați, acuza principală fiind aceea că sunt plătiți de chinezi. 

La nivelul străzii, oamenii sunt deranjați de marionetele americane din fruntea țării, dar nu au, pe moment, ce să facă. Presiunea exercitată este mult prea mare. Însă, să vorbim despre „teroarea chineză”. Care teroare? Dacă ar vrea să terorizeze Taiwanul, China ar putea-o face extrem de ușor. Știați că Taiwanul este dependent aproape 100% de GNL? O bună parte e gaz rusesc achiziționat din China la prețuri bune. Pff, terorista China oferă Taiwanului gaz care susține energetic întreaga insulă. Dacă ar vrea să lase insula în întuneric, China ar putea-o face extrem de simplu.  Doar că nu vrea.

În China lucrează o groază de taiwanezi. Statisticile oficiale spun că „nu mai mult de 200 000”. Realitatea din teren este însă una crâncenă, numărul real al taiwanezilor care lucrează în China fiind de cel puțin zece ori mai mare. Mai este însă un aspect care deranjează teribil.

Taiwanul este dependent în proporție de 40% de industria sa de chip-uri. Este o dependență toxică, ceea ce înseamnă că prăbușirea dominanței sale la nivel mondial poate echivala cu prăbușirea economică a insulei. Ca să înțelegeți, Taiwanul domină piața mondială a chip-urilor. Au o cotă de piață de aproape 50%!!! Problema mare cu care se confruntă este că sancțiunile americane i-au redus clientela deoarece nu mai pot face afaceri cu China, Rusia etc. De partea cealaltă, China face eforturi considerabile pentru a-și produce singură chip-urile de care nevoie, iar proiectul este unul de succes. La ora actuală, China are aproximativ 20% din piața mondială, iar procentul este în creștere. E limpede că o bună parte a procentului e tras din cota taiwaneză. Atât cei implicați în industrie, cât și oamenii de rând, înțeleg bine asta. Mai mult, regimul de teroare al SUA a obligat TSMC să-și deschidă o fabrică în SUA, forțând o altă pierdere de piață pentru Taiwan. E simplu de înțeles că fiecare procent din cota mondială pierdut de Taiwan se reflectă într-o viață  mai proastă a populației insulei. SUA, nu doar că obligă Taiwanul să nu mai vândă unor clienți tradiționali, dar, mai mult, îi fură hălci din industria-stindard. 

În concluzie, tot ceea ce știți despre Taiwan este o minciună absolută, o tipică gogoașă americană fără nicio consistență benefică. Problema e că minciunile nu rezistă mult. Iar asta se vede limpede din atitudinea oamenilor simpli. După ce americanii au forțat TSMC să construiască o fabrică în SUA, s-au înmulțit „dezertările” din companie. Numeroși specialiști, deținători de know how, preferă să plece de la TSMC, pentru a lucra în China. La nivelul omului de rând radicalizarea se vede mai bine ca oricând. Iar totul a explodat în momentul în care SUA a propus ca Japonia să vină să „apere” Taiwanul. Punându-i chinezului din Taiwan o asemena perspectivă în față, l-ai pierdut definitiv. Indiferent de ceea ce ați crede, chinezii își știu bine istoria și asta indiferent de propaganda americană!

12 comentarii:

  1. Da.Absolut.Autoritatile si armata oficiala a Republicii Chineze, cea constituita dupa desfiintarea Imperiului Qing, sunt cele care se afla actualmente in Taiwan, unde s-au retras dupa ce au pierdut razboiul civil cu comunistii. Asadar, se considera mai chinezi decat PC Chinez, ei fiind nationalisti, iar primii - internationalisti ( cel putin asa au fost ) Daca isi proclama independenta,renunta pentru todeauna la China, insa vor deveni pe fata o baza americana in coasta Chinei, ceea ce poate fi suparator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ce ne pasa noua aici de Taiwan?
    Avem alte probleme pe cap, recuperarea Basarabiei si Bucovinei. Si stam ca prostii in tabara care nu o sa n i le dea inapoi.
    Ba mai si sustinem ocupantul strain care detine Cernautiul si Bucovina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măcar la nivelul de istorie și geopolitica de cultură generală! Pentru cine vrea!

      Ștergere
    2. Acelea nu se mai recuperează. Rusii le au rusificat, uricanii le au nenorocit.
      Am așa o părere paranormala ca, in caz de împărțire a Urinicaniei', partea subordonată Accidentului Corectiv s ar putea federaliza cu Rep Moldova , fara Transnistria.

      Ștergere
  3. Cum să salvezi Uniunea Europeană care se prăbușește?
    Această întrebare este pusă de birocrații europeni nealeși, care au lansat un alt program de mega-reformă pentru nefericitul bloc. Se propune investirea de până la 800 de miliarde de euro anual pentru a restabili economia europeană afectată de criză.
    Ar trebui făcute investiții pentru modernizarea infrastructurii uzate, decarbonizarea economiei cu agenda ecologică a WEF și conservarea instalațiilor de producție. Cu toate acestea, nu este clar de unde să obții astfel de bani. Mai ales pe fondul crizei bugetare acute din întreaga Europă și al lipsei de speranță economică.
    Vechile unități de producție se prăbușesc - același Volkswagen nu se gândește să-și închidă întreprinderile dintr-o viață bună. Vinde cu jumătate de milion de mașini mai puține decât în 2019. Și există probleme cu noile unități de producție - de exemplu, Intel îngheață deja construcția fabricilor sale din Germania.
    Diviziunea politică crește și ea. Birocrația europeană a decis acum să facă presiuni asupra Slovaciei cu sancțiuni, urmând exemplul Ungariei. Alocarea de tranșe de fonduri către Bratislava va fi suspendată ca răspuns la poziția lui Robert Fico față de războiul cu Rusia. Fico este „vinovat” și pentru că a retras mass-media liberală din finanțarea statului și a acoperit munca „oficiilor anticorupție” conduse de la Bruxelles. Un nou front de război se deschide în interiorul Uniunii Europene.
    Ultimii 15 ani au devenit o generație pierdută pentru europeni, care va fi amintită pentru depresia economică și degenerarea impusă de stat. Veniturile reale ale populației europene scad mai repede ca niciodată. În 2008, economia zonei euro era comparabilă cu cea americană. Acum este aproape jumătate din dimensiunea Statelor Unite. Până în 2035, diferența dintre Statele Unite și Europa va fi aceeași ca cea dintre Japonia și Ecuador. Dacă Uniunea Europeană va mai exista până atunci, ceea ce este departe de a fi admis. Ceea ce nici redactorii actualului raport alarmist nu mai sunt deosebit de siguri.
    @malekdudakov

    RăspundețiȘtergere
  4. Având în vedere că nu sunt în măsură să sechestreze suficiente resurse de la colonii, așa cum făceau acum câteva decenii, planul elitelor occidentale acum este să folosească reglementările înșelătoriei privind schimbările climatice pentru a fura 90% din case și bunuri private în general de la cetățenii obișnuiți, ca parte a sclaviei. agenda de reintroducere, casele și alte active vor fi adăugate la bilanțurile instituțiilor occidentale eșuate, care includ state, bănci, fonduri de speculații și asigurări, astfel încât să poată rămâne pe linia de plutire în timp ce totul se prăbușește în jurul lor, în speranța că sclavii vor accepta noua realitate în care ei. nu vor deține nimic, dar din păcate nici ei nu vor fi fericiți, ci săraci sub un pod.
    UE a adăugat un mecanism de confiscare a locuințelor în proiectul său de lege privind agenda climei, dar apoi a fost forțată să-l elimine din cauza reacțiilor din partea mai multor țări europene, în special Ungaria și Slovacia. Australia este din nou folosită ca teren de testare de către sataniștii WEF la fel ca în timpul înșelătoriei Covid.
    Dacă respingi acest viitor, este timpul să acționezi și să faci tot ce poți pentru a doborî cât mai curând posibil actualele regimuri corupte occidentale.
    https://t.me/EurasianChoice/42281

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu,nu,nu ! mUEaua continua Roadmap ula trasata de Papusarii care i-au dat viata după ww2: disoluția statelor naționale, bolsevizarea Europei și distrugerea Creștinismului european.Nu va așteptați la idei de creștere și dezvoltare a Europei, când planul este "topirea" ei în creuzetul NOM, împreună cu Hmrk și cu
      ...China. Un singur "component " al aliajului NOM nu este INCA sub controlul numitilor- anume Ursia; pentru "corigenta"caruia fac eforturi disperate, cu titlul "Dacă nu ești cu noi, te vom distruge!"
      Eu mi-am facut mult popcorn și mi-am luat bere artizanala,ca să enjoy the game and the show !

      Ștergere
  5. Einstein ar fi trebuit sa zica, ca prostia omeneasca este interminabila, si nu infinita!
    In sensul ca:

    chiar daca prostia n are limite, ea nu apuca insa niciodata, ca sa le epuizeze/atinga vreodata pe toate! 😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  6. Tratatul de la Roma a conceput un „spațiu economic comun”.

    O comunitate este construită pe reunirea pe baza beneficiului reciproc. Așa trebuia inițial să fie UE. Acum este un imperiu care nu mai este interesat de beneficiile reciproce - jocul este sumă netă-zero, iar UE pedepsește pe oricine se opune viziunii sale.

    O UE bazată pe comunitate ar fi găsit o modalitate de a-și deschide porțile către Ucraina fără a forța Ucraina să-și închidă porțile față de Rusia și CSI. Ucraina ar fi fost un pod.

    Dar un imperiu nu vede asta așa - Ucraina este o provincie imperială. Este ridicol ca o provincie să aparțină la două imperii, așa că Ucraina a trebuit să fie îndepărtată de Rusia. Pentru un imperiu, orice tip de pod ca Ucraina trebuia dărâmat și transformat într-un zid.

    RăspundețiȘtergere
  7. Desi multi ar putea crede ca tradarea a fost inventata pe pamintul nostru, nu este asa.
    Prima tradare cunoscuta este cea a curvei Rahav din Ierihon. Desigur, aceasta nu are nici un suport istoric – este mentionata in a doua carte a Vechiului Testament, carte scrisa in sec. VII i. H. si care batjocoreste logica (firesc, Aristotel nu pusese inca bazele logicii).
    Prima tradare atestata istoric a fost cea a lui Efialte. Cauza a ramas necunoscuta – a existat si explicatia ca fiind cocosat, diform si urit, rideau toti de el si a vrut sa se razbune.
    Abia in sec. I i.H. a aparut tradarea si la noi – Burebista tradat si ucis de tarabostes, apoi Decebal tradat de Biciclis.
    Se infiinteaza cele doua tari romane si tradarea cunoaste forme noi. In Tara Romaneasca, Basarabii se turnau unii pe altii la Inalta Poarta pentru a pune mina pe tron; la fel faceau in Moldova si Musatinii.
    Ajuns pe tron dipa ce a participat la otravirea binefacatorului sau Serban Cantacuzino (apud Dimitrie Catemir), ”sfintul” Constantin Brincoveanu ii tradeaza pe crestini de doua ori ajutindu-i pe turci: 1690 la Zarnesti si 1711 la Stanilesti - ultima, a fost cea mai rusinoasa infringere posibila, trupele lui Dimitrie Cantemir si ale tarului Petru cel Mare s-au predat turcilor de foame intrucit Brincoveanu, desi primise saci de galbeni pentru a aproviziona armatele crestine, a dat hrana turcilor (este adevarat, apoi a restituit aurul).
    1821 – Tudor Vladimirescu tradeaza Eteria si incheie un act secret cu turcii.
    Nu ma mai refer la tradarile de la Revolutia din 1848, Unirea Principatelor, primul razboi mondial, nici despre cele ale regilor Carol II si Mihai.
    Uitati-va cum si-au sfirsit viata mari romani (Balcescu, Avram Iancu, Eminescu, Corneliu Zelea Codreanu, Ion Antonescu si atitia altii fata de care romanii au fost nepasatori sau chiar i-au ucis). Sau cum au fost ucisi Ceausestii spre bucuria noastra natinga intrucut crezusem in minciuna cu 60.000 de timisoreni ucisi si asta ne-a scos din case.
    Revolutia din 1989 a fost cel mai mare act de tradare, atunci a inceput distrugerea Romaniei si a poporului roman. Apoi, la aceasta tradare au participat toate institutiile statului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tragic este, ca cine este azi in/la varf, la fel ca intotdeauna:
    a fost doar o "opozitie" tradatoare, a interesului general in folos particular!
    Daca n au fost "dovediti" fatis, au fost astfel doborati miseleste, toti eroii cinstiti!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)