1. A forţat limitele Constituţiei transformând prevederi cât se poate de clare în elemente discutabile. Introducerea acestei relativităţi a prevederilor legale s-a extins la nivelul întregii societăţi.
2. Nu a fost niciodată preşedintele tuturor românilor ci numai al intereselor sale şi a clicii din jurul său. Se află într-un dubios cerc de interese economico-politice ale cărui rădăcini conduc către defunctul KGB.
3. Guvernează prin intermediul unei false majorităţi care nu respectă opţiunile electoratului. Aceasta a sporit neîncrederea populaţiei în procesele democratice.
4. Prin intermediul lui Sandybell - Monica Macovei a generat o politizare excesivă a sistemului juridic, o subordonare a Procuraturii şi DNA. Eşecul sistemului juridic autohton este cauzat în principal de această semi-libertate care permite unui singur om să exercite o presiune fantastică asupra sistemului pentru realizarea propriilor interese.
5. A transformat Curtea Constituţională într-o instituţie politică numind judecătorii după bunul său plac, prin încălcarea tuturor cutumelor. În prezent, Curtea Constituţională are o reputaţie execrabilă, singura opţiune pentru această instituţie rămânând desfiinţarea.
6. Păstoreşte un guvern incompetent care a condus ţara în haos şi dezastru economic. Singura calitate a lui boc este slugărnicia. Marea majoritate a banilor sunt gestionaţi de o individă dubioasă cocoţată în funcţia de ministru numai ca urmare a capriciilor lui băsescu.
7. A făcut concesii inexplicabile Ungariei generând tensiuni etnice în interiorul ţării. Se comportă ca un vasal al premierului extremist al Ungariei. Mai mult, a sprijinit candidatura pastorului László Tőkés la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, dând o greutate fantastică vocii extremiştilor în forul continental. Propunerea pripită de regionalizare a condus la exacerbarea relaţiilor interetnice şi la reactivarea contestatarilor Trianonului.
8. Şi-a bătut joc de istoria naţională cu interpretări aberante ale unor evenimente de importanţă capitală pentru naţiune. Declaraţia sa referitoare la Regele Mihai relevă o incultură crasă, o ticăloşie exacerbată(prin susţinerea pe faţă a intereselor lui Paul Lambrino) şi a reuşit să genereze reacţii internaţionale vehemente.
9. A promovat o politică externă dezastruoasă. Limbajul radical folosit în relaţia cu Rusia a generat pierderi substanţiale ale economiei autohtone în relaţia cu această ţară. Cu Franţa, ţara care altătdată era avocatul nostru necondiţionat, suntem în prezent în cele mai reci relaţii din istorie. Natura conflictuală a lui băsescu, comportamentul său de alcoolic revanşard ne-au izolat la nivel european, episodul Schengen fiind cea mai recentă dovadă în acest sens. Poate cel mai grav element al politicii externe a lui băsescu a fost reprezentat de declaraţia belicoasă şi iresponsabilă la adresa Chinei, un prieten tradiţional al României. Răcirea relaţiilor cu China reprezintă un element dezastruos care va fi extrem de greu de reparat.
10. Venirea la conducerea FMI a lui Christine Lagarde va conduce la schimbarea treptată a atitudinii instituţiei faţă de România. Cât timp băsescu va fi la Cotroceni vom culege roadele politicii sale aberante faţă de Franţa.
Pentru acestea şi pentru multe altele, băsescu ar trebui să plece urgent de la Cotroceni. Momentan, prin intermediul unor indivizi labili din punct de vedere juridic, se ţine cu disperare de funcţia actuala deoarece e singurul mod în care poate evita răspunderea pentru nelegiuirile făcute în trecut şi prezent. Nu trebuie uitat însă că prin acţiunile de până acum băsescu se face vinovat de înaltă trădare. Timpul trece în defavoarea lui. Asta ar fi vestea bună, dar vestea proastă este că, fiecare moment în care acest individ se află în fruntea statului curge şi în defavoarea noastră.