Ceea ce-mi place la politica americană este gradul său infernal de naivitate, dus până acolo încât chiar și prostia în stare pură pare o înzestrare nobilă. Îmi place să văd acea satisfacție tâmpă a omului simplu, care răsuflă ușurat atunci când vede că bravul cavaler eliberator, călare pe calul alb, a venit direct din poveste pentru a-l elibera. Ceea ce n-au înțeles niciodată americanii este că viața nu se desfășoară în povești sau scenarii hollywood-iene, ci aici, în lumea imediat palpabilă, reală.
Orice om normal ar trebui să-și pună întrebarea dacă s-a schimbat ceva acum, față de situația pe care o aveam în urmă cu o săptămână. Da, există speranța că demența propagandei tembele a genurilor-fără-de-sfârșit va fi stopată, că exotica teorie a „încălzirii globale” își va pierde din ritm sau că degenerata corectitudine politică se va împiedica în propriile șabloane, zbătându-se în banalitatea prostiei din care s-a născut. Omul e învățat din copilărie să spere în apariția providențială a eliberatorului, a celui care aduce dreptatea. Și de aceea acum, când unul ca Trump a fost ales, tot omul are parte de ieșiri tâmpe în care emite aberații cu privire la ceea ce urmează.
Doar că treaba pe care trebuie să o înțelegem este alta: piața bursieră este mai umflată ca niciodată, FED-ul urmează o politică falimentară, iar datoria publică și deficitul imens sunt bomboanele de pe colivă. Lumea are speranțe, dar nu înțelege că Trump nu e vrăjitor și că, în realitate, nu are nicio putere. Forțele care acționează acum sunt mai puternice decât oricine și orice.
Ca să ne înțelegem, datoria de peste 35 trilioane, combinată cu deficitul de 2 trilioane, formează un cocktail toxic având rolul de a împinge totul spre dezastru. Când Elon Musk spune că va vâna cheltuielile excesive ale statului și că va realiza economii de 2 trilioane, de fapt țintește către stoparea deficitului bugetar. Pe hârtie arată bine și mulți ar putea-o considera o soluție. Doar că acum vine a doua întrebare: cum va face Elon Musk să recupereze acei bani? Va face comenzi mai mici către complexul militaro-industrial? Aiurea, acolo trebuie să crească și-o să înțelegeți asta dacă vă uitați la cine e pe lista sponsorilor campaniei lui Trump. Și-atunci? Cea mai probabilă țintă sunt agențiile guvernamentale, acea păduchelniță inutilă care nu face altceva decât să crească tefelei la sânul călduros al statului. Cu toate că pare o acțiune justă, vânarea agențiilor se lasă cu disponibilizări masive de personal, care vor îngroșa masa șomerilor. Și care-i bunăstarea pe care-o aduci atunci când sporești numărul șomerilor?
Doar că nu așa merg lucrurile, iar a pretinde că vei reuși să pui căpăstrul pe datorii este doar o gogoașă electorală întrucât ... nu de tine depinde fenomenul. V-am arătat de mai multe ori în articolele trecute cum Trezoreria americană eșuează în plasarea datoriei pe piață. Din iunie 2023, după ce limita datoriei a fost ridicată, Trezoreria a scos cu disperare titluri pe tarabă, dar nu s-au găsit cumpărători care să acopere necesarul. Conform datelor pe care le-am tot prezentat, rezultă că Trezoreria americană eșuează să plaseze cam 100 mld. $ pe trimestru, lucru pe care-l vom vedea chiar mai accentuat în trimestrul IV.
Ce va face Trump? Se va chinui să mărească aportul nerezidenților în structura achizițiilor de datorie emisă de Trezorerie. Doar că nu va găsi bani pe nicăieri, motiv pentru care îi va crește frustrarea și belicoșenia la nivelul relațiilor internaționale. Culmea, nervozitatea sa va avea ca efect scăderea nerezidenților din structura datoriei americane. Elementul este cumva normal, dată fiind dedolarizarea. E un fenomen care se accentuează, indiferent de cine vine la Casa Albă. Ceea ce este cert este că anul viitor Trezoreria va avea o capacitate mult diminuată de a atrage sume pentru acoperirea deficitului. Punând în balanță scăderea apetitului cu creșterea deficitului(acum democrații sunt în stadiul în care pârjolesc ogoarele și otrăvesc fântânile) ne rezultă că Trezoreria va putea să plaseze maxim 1 trilion pe parcursul anului viitor(o valoare ceva mai apropiată de realitate fiind cuprinsă între 0.7 și 0.9 tln.), în condițiile unui necesar de 2 trilioane! Deficitul de lichiditate deja împinge în sus randamentele datoriei americane. În cazul titlurilor cu scadențe la 10 ani s-a ajuns la 4.5%, față de 3.6% în septembrie. Așadar, de unde să faci rost de bani? Fără doar și poate, ținând cont de grandomania lui Trump, se va ajunge la un nou QE.
Partea frumoasă vine dintr-o altă direcție. „Tamponul de stabilitate” reprezentat de excesul de lichiditate la care se adaugă soldul de numerar al Trezoreriei la FED a scăzut la 1 trilion $, față de 1.5 trilioane la începutul anului. De remarcat este că în septembrie am avut o valoare record a tamponului, de 3 trilioane $. De ce scade accelerat? Din două cauze: eșecul Trezoreriei de a atrage bani pentru titlurile sale, la care se adaugă imensul deficit bugetar al SUA care nu mai poate fi acoperit.
Ce înțelegem din toată această încrengătură haotică? Pe de o parte că politica justă ar fi cea de austeritate și de tăiere drastică a cheltuielilor statului, doar că aceasta impulsionează intrarea în recesiune și, automat, scăderi pe toate palierele, inclusiv la nivelul bunăstării individuale. O implozie pe Wall Street ar declanșa cea mai mare criză a tuturor timpurilor pe care actualele autorități incompetente n-au cum să o gestioneze. Priviți doar către Powell, care a demonstrat în cea mai recentă conferință de presă a sa că habar n-are pe ce lume trăiește, răspunsurile sale fiind de Gâgă.
Cel mai probabil îl vom vedea pe Trump - în mod paradoxal - conciliant cu China și războinic cu Europa. Știu că acum pare neverosimil, dar din experiența sancțiunilor trecutului știm că taxele vamale impuse de SUA au primit răspuns drastic în SUA, prin lovituri aplicate fix votanților lui Trump. Acum, chiar dacă la nivel declarativ va fi la fel de belicos, la nivel practic nu cred că vom vedea înrăutățiri deoarece, după cum s-a văzut, China deja are o putere teribilă de a destabiliza SUA. De altfel, pierderea alegerilor din 2020 în fața lui Biden, putem spune că a avut la bază o componentă chinezească extrem de puternică.
Trump mizează pe introducerea NESARA / GESARA, care va șterge toate datoriile statelor și va începe o nouă eră financiară prin sistemul quantic QFS (quantum financial sistem ). Ai încredere în plan, va funcționa , deși pare utopic. Asta trebuie sa se întâmple în cel mai scurt timp. Băncile vor pica, vor deveni niște birouri de îndrumare a investițiilor, sau ceva asemănător, dar se termină cu perceperea dobânzilor de către deținătorii de banci, (!).
RăspundețiȘtergereNESARA / GESARA este un "narrative" creat de CIA
ȘtergereAnonim: „Ai încredere în plan, va funcționa , deși pare utopic.”
ȘtergereÎmi pari cunoscut !
Ești cumva oltean ? - » https://nitter.poast.org/pic/orig/media%2FGbWGvQ-acAA2BYd.jpg
De ce vă interesează ce fa face Trump? BRICS ! TOT sistemul financiar se va schimba în toată lumea , nu va mai fi cel vechi ! Stați liniștiți ,deja este schimbat din 2020 , acuma vine faza finală !
ȘtergereDa domnu' Dan!
RăspundețiȘtergereSe vede cu ochiu' liber/fara ochelari, ca:
Valul Tsunami al Burselor (care nu baltesc) este de-o vreme - nu neaparat indelungata - atat de "erect"/"vertical in istoria tuturor timpurilor, incat:
el nu se va mai putea revarsa in fata/inainte in timp - la fel cum s-a intamplat si pana acum in istorie, si cum ar fi si de asteptat ca sa se intample inclusiv de-acum inainte - ci, de aceasta data Valul Tsunami se va izbi de un mal mai inalt decat el:
si se va sparge intoarcandu-si cursul avut si reluat in istorie.
Acum, este chiar "capat de linie"!
Nu mai este doar o simpla "statie din parcurs"!
Si eu cred ca la inceput Trump va incerca sa stoarca ceva banuti de la lumea din ecosistemul dolarului. Nu va rezolva nimic. Apoi nu va avea de ales si va porni morisca "tiparnitei". E singura modalitate fezabila de a mai sterge din datoriile imense. Cine crede altceva e un mare naiv. Nu au practic alternativa! Ma uit la graficul dobanzilor care spune clar ca incepand din 2025, probabil a doua jumatate, urmeaza un val agresiv de apreciere. Care va duce dobanzile undeva spre 10% cel putin. Aproape cert in 4 ani de mandat Trump vom avea minim 7-8%. Asa ca toate activele vor face "melt up" asa cum zic cowboii(sic!). Am crezut o buna perioada intr-un val deflationist puternic, dar duse sunt vremurile alea.
RăspundețiȘtergerePolitica monetară și inflația:
ȘtergereÎn primul mandat, Trump a tăiat taxe de parcă ar fi fost Black Friday și a dat drumul la cheltuieli ca la un party fără sfârșit.
Rezultatul?
Gaura din buget a crescut cât casa.
Ca să acopere găurile, guvernul a printat și mai mulți bani, aruncând dolari pe piață și punând presiune pe prețuri.
Da, tiparnița de bani poate fi folosită ca un fel de scăpare când e vorba de datorii, dar riscul e că totul explodează în inflație și dolarul își pierde valoarea.
Ratele dobânzilor:
Când prețurile încep să sară ca mingea, băncile centrale trebuie să tragă de frâna de mână și să crească dobânzile, ca să mai calmeze treaba.
În timpul lui Trump, Fed-ul a ținut dobânzile jos, chiar dacă inflația dădea semne că se dezmorțește, și mulți s-au plâns că asta ar putea umfla niște bule pe piețele de active.
Dacă prețurile continuă să urce, Fed-ul va fi forțat să ridice dobânzile, ceea ce înseamnă că împrumuturile vor fi mai scumpe și economia s-ar putea pune pe frână.
Impactul asupra piețelor de active:
Când inflația și dobânzile o iau razna, piețele de active simt șocul.
Unele chestii, cum ar fi casele și acțiunile, pot să se descurce bine cu inflația moderată, dar dacă dobânzile sar de pe grafic, valorile pot să cadă brusc.
Asta pentru că împrumuturile devin mai scumpe, iar profiturile viitoare nu mai arată așa bine când le calculezi la noile dobânzi.
Toți ochii vor fi pe ce fac băieții mari cu banii și apoi cum reacționează piața, deci urmează niște ani belicoși deoarece piața s-a trezit sa ceara, nu mai accepta sa i se vândă cu forța.
Faci ceva pe tiparnita. Mananci bani? Tiparnita a functionat pe baza fortei militare care a obligat restul lumii sa inghita hartia chioara. Acum s-a terminat. SUA pierd teren, pierd razboiul, nu mai au de unde fura, iar complexul militar isi jupoaie contribuabilul.
ȘtergereTiparnita functioneaza cat timp restul lumii ( cu China in frunte,evident) acopera, prin crearea de bunuri si servicii denominate in dolari, hartia emisa de FED. Care, demult-demult nu mai este moneda, ci ordin de plata emis de guvernul SUA si executat manu militari. In mod normal, inflatia dolarului ar trebui sa creasca macar pe masura pierderii privilegiului petrodolarului si a cresterii comertului international in devize alternative. Sa vedem, dar nu pare sa fie asa.
ȘtergereDaca cineva crede ca vom scapa de "reducerea emisiilor de carbon", sau macar de emisiile de carbon... sa se mai gândeasca!
RăspundețiȘtergereUnde-s bani, carbonul creste!
https://unlimitedhangout.com/2024/11/investigative-reports/get-ready-for-the-republican-carbon-market/
Foarte bun articol, plin de informatii, merita sa fie citit. Whitney Webb e inteligenta, obiectiva si in cautarea adevarului, oricare ar fi el. Nu sint multi ca ea. Face jurnalism ca pe vremuri: fara gargara, fara sentimentalisme, fara pozitionari ideologice, bazat doar pe informatii verificabile.
ȘtergereDaca cititi si alte analize de pe site-ul unlimitedhangout[.]com, eventualele sperante pe care vi le-ati pus in noua administratie Trump vi se vor ofili rapid: sub Mar-a-Lago e o serparie infricosatoare de miliardari otravitori (cei care l-au readus la Casa Alba) cu interese atit de mari incit 90% din promisiunile facute de Trump nu au absolut nici o sansa sa se materializeze. Omul e prizonierul lor si va deveni marioneta si cititorul lor de texte de pe prompter. Iar Musk mi se pare cel mai periculos dintre toti serpii.
Traduc o postare de acum doua zile de pe X a aceleiasi Whitney Webb:
"Liderul echipei de tranziție a lui Trump spune că RFK nu va avea de fapt un rol la HHS și va avea acces doar la datele privind vaccinurile, contrar a ceea ce a fost susținut public.
Data trecută când a fost în funcție, Trump a dereglementat pe scară largă culturile și plantele modificate genetic. JD Vance, Vivek și Musk sunt profund investiți în biotehnologie, inclusiv în produse biotehnologice "de sănătate", cum ar fi vaccinurile cu ARNm, pe care Trump le-a susținut ultima dată prin Op Warp Speed și încă nu a prezentat scuze publice pentru politicile sale din era Covid.
Vorbind despre aceste politici, Trump l-a lăsat pe Larry Fink să conceapă politica fiscală a epocii Covid, care a făcut ca SUA să tipărească mai mulți dolari decât oricând în istorie și care a început chiar înainte de declararea unei pandemii și a avut ca rezultat un transfer masiv dinspre Main Street către Wall Street.
Trump a făcut campanie în 2016 cu privire la reglementarea Wall Street și aducerea înapoi a legii Glass Steagall, dar în schimb a dereglementat și mai mult Wall Street, contribuind la crearea crizei bancare din 2023 care a început cu SVB.
Trump a declarat în campanie că "iubește" WikiLeaks, dar apoi l-a lăsat pe Mike Pompeo să comploteze pentru a-l închide și ucide pe Assange și a refuzat să-l grațieze pe Assange, grațiindu-l în schimb pe infractorul financiar Michael Milken. Pompeo, tipul responsabil de urmărirea lui Assange, se află încă în grațiile lui Trump, iar unul dintre principalii săi consilieri se ocupă acum de selectarea personalului pentru noul Departament de Stat al lui Trump.
Trump nu a început niciun război nou, dar nici nu a avut nevoie, deoarece 5 erau deja în desfășurare, dintre care pe unele le-a extins foarte mult și a lansat mai multe bombe decât Obama, a avut o grămadă de neoconservatori în cabinetul său și a încercat să dea o lovitură de stat în Venezuela (ceea ce ar fi exacerbat criza actuală a migranților) și a ucis un general iranian aflat într-o misiune diplomatică într-o încercare evidentă de a atrage Iranul în război. În această perioadă, războiul cu Iranul a fost menționat de Vance, Trump și Pompeo.
Am o mulțime de motive să fiu sceptică din cauza istoricului de mai sus. Tot ceea ce am spus vine cu dovezi."
Indicatorul EUR/USD basis swap e negativ pentru prima data din 1999.
ȘtergereE un indicator de stres referitor la condițiile de finanțare în dolari, probabil o consecință a politicilor de drenare a eurodolarilor de către Fed din zona euro (Quantitative Tightening).
Atentie la cursul EUR/USD, insa implicatiile pot fi mult mai mari si pot anunta un cutremur financiar in zona Euro.
„Baza de numerar pentru swap în euro” este o măsură financiară care reflectă diferența de cost între împrumutul de bani în euro și costul schimbării acestora într-o altă monedă, cum ar fi dolarii americani. Când este negativ, înseamnă că împrumutul în euro și schimbul în dolari este neobișnuit de costisitor sau dificil, ceea ce este rar și poate indica stres pe piețele financiare.
Faptul că este negativ pentru prima dată din 1999 sugerează că ceva semnificativ și neobișnuit se întâmplă în sistemul financiar, posibil legat de probleme de lichiditate, incertitudine economică sau o schimbare a condițiilor financiare globale. Semnalează că actorii financiari importanți s-ar putea confrunta cu provocări legate de finanțare sau de managementul riscurilor. Pe scurt, este un steag roșu căruia investitorii și economiștii îi vor acorda o atenție deosebită.”
Singura soluție...!? Naționalizarea, și confiscare a tuturor escrocilor dovediți a fi și criminali...! Cu asta aproape s-ar plăti datoria !?
RăspundețiȘtergereStatele centralizate, cum ar fi Rusia, China sau Brazilia, au un control mai strict al guvernului asupra economiei și resurselor naționale, ceea ce le permite să adopte măsuri precum naționalizarea sau confiscarea activelor cu o viteză și un impact semnificativ. Acest tip de sistem poate facilita un control mai mare al economiei și al societății, dar poate limita libertățile individuale și poate duce la abuzuri de putere.
ȘtergereÎn schimb, statele capitaliste și democratice, cum ar fi SUA și majoritatea țărilor vestice, au un sistem bazat pe separarea puterilor și un control descentralizat al economiei. Acest lucru asigură protecția drepturilor de proprietate și limitează intervenția guvernamentală excesivă. În aceste state, procesul de naționalizare sau confiscare a bunurilor este mult mai complex, necesitând procese legislative și juridice care asigură respectarea drepturilor individuale și a proprietății private.
De aceea, astfel de state nu au „puteri” de tip centralizat care să le permită să adopte măsuri drastice precum naționalizarea generalizată a resurselor sau confiscarea masivă a bunurilor. Acest lucru face parte din structura democratică a guvernării, unde protecția drepturilor individuale este prioritară, dar unde, în schimb, măsurile economice pot fi mai lente și mai complexe.
Soluții precum naționalizarea sau confiscarea masivă sunt tipice statelor centralizate și sunt dificil de implementat într-un stat democratic și capitalist, unde legile și instituțiile protejează atât economia de piață liberă, cât și drepturile cetățenilor.
Anonim 11.39,
ȘtergereMai lasa-ne, cu capitalistii de cumetrie - "blatisti" - ai comunistilor, adica cu:
satrapii/vechilii de mosie!
Bună analiză, subliniază bine sforile care mai pot fi trase de păpușar și limitele care le are.
RăspundețiȘtergereTotuși majoritatea de care spui că se bucură de călărețul pe cal alb, un fel de Harap-Alb, cred în miracolul economic.
Și asta au votat: un miracol.
Iar Trump a dovedit că poate fi miraculos.
Și eu mă aștept că Trump sa devină belicos cu Europa.
Și reconciliant cu China.
Într-adevăr faza cu arestarea ficei lui Huawei a avut repercusiuni asupra lui Trump. Poate își cere scuze acuma.
Mă refer la știrea asta:
Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei și director financiar al companiei, a fost arestată pe 1 decembrie 2018 pe aeroportul din Vancouver, Canada, la cererea autorităților americane. Arestarea a fost motivată de acuzații de fraudă bancară și conspirație pentru a încălca sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva Iranului. Conform Departamentului de Justiție al SUA, Meng ar fi indus în eroare instituții financiare internaționale cu privire la legăturile dintre Huawei și o subsidiară numită Skycom, care desfășura afaceri în Iran, încălcând astfel sancțiunile americane.
Toate școlile din lume învață albinele lucrătoare UN SINGUR SISTEM financiaro-economic. Din acest motiv bieții scolti al singurului model nu au dezvoltarea intelectuala necesară să perceapă existenta unor modele alternative și întra în isteria catastrofelor, cum face și DD. Oameni buni, sunt DOAR BANI, ADICĂ HÂRTII COLORATE! Gândiți-vă măcar la acest mic amănunt...
RăspundețiȘtergereCozubas draga,
ȘtergereMai toate metodele alternative dolarului sunt complementate de suferinta si greutati materiale legate DE TRAIUL COMUNITATII DIN CE PRODUCE(fix ca-n vremea lui Nea Nicu cand printre multe altele, unii intelectuali fiind, alaturi de muncitori eram ocazional scosi din productie pentru a culege stiuletii in urma tractoarelor, sortam cartofii stricati in depourile de marfare sau cu miile de lopeti nivelam pamantul la barajele noi construite de la Ciurel, locuiam cu chirie la stat, ICRAL-ul...Alimentara, Gostat-ul, transportul cu RATA spre provincie si inapoi, nu cu masini mici samd...) pe care-l detestam si cu care nu mai suntem de acord sa-l experimentam.
TU COzubas , mai doresti asa ceva pentru tine si familia ta?
Deoarece ASTA inseamna ALTERNATIVA LA DOLAR
Make NO mistake!( cum zic partenerii)
Rog publicare!( este o precizare foarte importanta pentru necunoscatori)
Sistemul bazat pe smecherie, sa munceasca altii pentru bitii aprobati ad hoc din taste si-a atins limita suportabilitatii, unii care au averi de sute de miliarde au ajuns sa se creada dumnezei din asta
ȘtergereCorect, insa și noi primim câte ceva de la masa miliardarilor tiparitori și acel ceva este înzecit mai mult decât în socialism sau sa trăiești din ce produci, adica saracie.
ȘtergereAjungem la vorbe celebre:
"Sărac dar cinstit"...nu multumim!
În filmul Matrix, când Morpheo îi spune lui Neo că „trebuie să înțelegi că majoritatea oamenilor nu sunt pregătiți să fie deconectați din sistem”, el vorbește despre un adevăr profund al naturii umane.
RăspundețiȘtergere„Sistemul" din Matrix este o metaforă pentru iluzia a ceea ce este real, o construcție artificială menită să controleze și să subjuge omenirea oferindu-le un fals sentiment al realității.
Majoritatea oamenilor trăiesc astăzi prinși în această iluzie, incapabili sau nu doresc să vadă dincolo de vălul minciunii, manipulării și controlului. Morpheus înțelege că, pentru mulți, confortul sistemului este preferabil procesului tulburător și adesea dureros de trezire la adevăr.
Oamenii au fost condiționați din leagăn, prin ani de îndoctrinare, uneori generații, să accepte lumea așa cum le este prezentată. Deconectarea de la acest sistem se confruntă cu o realitate dură, uneori insuportabilă, că tot ce au crezut că este real este, de fapt, o minciună.
Acest lucru necesită curaj, dorință de a îmbrățișa disconfortul și, cel mai important, dorința de a renunța la ceea ce un gând era adevărul. Morpheus știa, de asemenea, că cei care sunt încă conectați la sistem sunt adesea cei mai înflăcărați avocați ai săi.
De ce? De ce? Pentru că sistemul a devenit identitatea lor. Simțul lor de sine, credințele lor, valorile lor, toate sunt legate de iluziile și construcțiile acestui sistem.
Amenințându-l, amenință tot ce prețuiesc.
Pentru mulți, este mai ușor să apere sistemul decât să se confrunte cu posibilitatea că au fost înșelați.
Ursula von der Leyen este cercetată penal pentru matrapazlâcurile (infracțiunile grave împotriva intereselor UE) pe care le-a făcut în pandemie, atunci când a negociat pe șest cu CEOul Phizer achiziționarea a șpe miliarde de doze de ser ARNm (așazis vaccin contra Covid).
ȘtergereCea care conduce una dintre anchete este a noastră Laura Codruța Kövesi, șefa Parchetului European, doar că până să înceapă, a avut nevoie de buget, care fonduri au fost tăiate de Comisia Europeană.
Astfel, Kövesi și Parchetul au dat în judecată Comisia, susținând că dacă nu au fonduri, nu pot cerceta cazul. Cele două părți erau în negocieri în vară pentru o soluționare pe cale amiabilă, nu am informații dacă până la urmă au intrat în proces la Tribunalul European sau nu.
Pe de altă parte, Ursula mai întâmpină și alte investigații. Un lobbyist pe nume Frederic Baldan a depus o plângere penală împotriva Ursulei pentru presupuse acte de interferență în funcțiile publice, distrugere SMS, corupție și conflicte de interese. New York Times a lansat un proces împotriva Comisiei Europene urmare a refuzului Comisiei de a face publice mesajele dintre Ursula și Bourla, directorul Pfizer. Ungaria și Polonia au depus plângeri separate legate de negocierile dintre Comisie și Pfizer.
Așa cum v-am mai spus, vor mai trece ani buni, poate peste un deceniu, până când se schimbă puterea și vine alta, dispusă să cerceteze și să-i tragă la răspundere pe toți cei implicați în corupția din pandemie. Iar când acele procese se vor întâmpla, cei implicați vor fi ori prea bătrâni, ori li se va da o amendă modică (relativ la veniturile lor), ori cel mult își vor petrece ultimii ani într-o închisoare de lux.
Și chiar dacă pedepsele ar fi aspre. Cum ar putea plăti faptul că au injectat miliarde de oameni cu un ser experimental, fluturând temeri fictive?
Cât de adevărat, în ultimii ani, cu foarte mulți sau chiar cu majoritatea nici nu mai poți discuta mare lucru, nu acceptă ideea că realitatea poate fi diferită
Ștergere...si daca intr-o zi veți afla ca NU a fost ser experimental???!!!
ȘtergereSi totusi ce-are libertatea cu economia? America sa se duca economic la groapa, care-i problema? Dar cu libertatea se pot face multe, caci ideologiile alea aberante IMPUSE, sunt sustinute si crezute de o minoritate! Ce-o fi asa dificil sa distrugi ideologia asta "woke" de tot? Evident, Trump ar trebui sa treaca la epurari si arestari masive daca vrea sa schimbe ceva. In rest, prabusire sprancenata!
RăspundețiȘtergereQFS nu merge. Din cauza fluxului continuu de raze cosmice va exista instabilitatea circuitelor electronice. Functia q-bit depinde de stabilitatea circuitelor. Pentru a afecta functia digitala, 0 sau 1, e nevoie de un volum imens de interferenta. Daca semiconductorul care monitorizeaza functia q-bit este afectat de razele cosmice, rezultatele nu vor fi cele scontate. Ecranarea circuitelor ar costa mult de tot.
RăspundețiȘtergereSUA poate printa cat vrea, inflatia se datoreaza fie pretului ridicat la energie, fie lipsei unui sistem care produce bunuri. SUA nu are datorii. Insa se poate autosabota stiind ca va urma un cyber attack + noua pandemie cu lockdown. Intreg sistemul financiar va fi transferat, temporar, in lumea digitala.
Singurul plan de pace realizabil, pe care il poate propune Trump pentru Ucraina este:
RăspundețiȘtergere1) retragerea imediata a sprijinului american acordat Ucrainei contra Rusiei,
2) precum si obligarea UE, de a renunta definitiv la extinderea/expansiunea spre Est, a coloniilor sale.
Restul vine rapid, de la sine.
Un copil îl întreabă pe tatăl său: „ce este politica?”.
RăspundețiȘtergereTatăl îi răspunde: „Este foarte simplu.
Îți dau un exemplu: familia noastră. Eu sunt cel care aduc banii, deci eu sunt „capitalistul”. Mama ta gestionează acești bani, așa că ea este „guvernul”. Bunicul verifică dacă totul merge bine: deci el este „parlamentul”.
Bona este „clasa muncitoare”.
Avem un singur scop: bunăstarea ta, deci tu ești „poporul”.
Fratele tău mai mic, care este încă în leagăn, vom spune este „viitorul”.
Copilul a ascultat bine.
Vine noaptea, toată lumea se culcă.
Copilul în somn îl aude pe frățiorul său plângând. Se ridică și merge să-l vadă. De fapt, frățiorul își făcuse nevoile în scutec. Ce să facă? Se duce în camera părinților și observă că mama lui este singură în pat și doarme. Nevrând să o trezească, se duce în camera bonei, iar acolo își găsește tatăl în pat cu aceasta. Dar prea ocupat să profite de bonă, tatăl nu-și vede fiul. Ieșind din această cameră, copilul își întâlnește bunicul, care îi șoptește să nu spună nimic. Deranjat de evenimente, copilul se întoarce în pat, lăsând bebelușul în scutecul murdar.
A doua zi tatăl, care nu bănuiește nimic, întreabă: „Deci, fiule, te-ai gândit și ai înțeles ce este politica?”
Băiatul răspunde: „da, tată; definiția ta este clară; capitalismul profită de clasa muncitoare, în timp ce guvernul doarme, iar parlamentul se uită fără să spună nimic. Nimănui nu-i pasă de ce gândesc oamenii, iar viitorul e în rahat...!
Ce urmeaza in economia americana?
RăspundețiȘtergereUrmeaza 2 razboaie. Ba chiar 3!
Unul civil, al doilea cu Coreea de Nord pentru recastigarea Coreei de Sud, si al treilea cu Iranul, pentru recastigarea Orientului Mijlociu!
In tot timpul asta, Rusia si China isi vor intretine cele 2 proxy mentionate cu armament de ultima generatie, si le vor acoperi si cerul impotriva contraatacurilor americane! 🤣🤣🤣
Toate comentariile la acest articol vor deveni realitate dupa cei 4 ani la Casa Alba ai lui Trump.
RăspundețiȘtergere