joi, 24 iulie 2014

Alte consideratii inoportune

De câteva zile stau și mă crucesc în fața avalanșei propagandistice generată de avionul doborât în Ucraina. Pur și simplu n-am mai văzut de mult o asemenea isterie provocată în media. Pe toate posturile se debitează prostii, se fac scenarii și se dau ultimatumuri. Pe scurt, o nebunie generalizată!

Suntem destul de experimentați pentru a înțelege sensul propagandei. Cei care au ceva mai mult creier decât o furnică pot lesne înțelege că aceste bombe media au în spate elemente toxice și că, în asemenea perioade, informațiile trebuie filtrate cu foarte mare atenție. Însă, ceea ce este de-a dreptul enervant și de neînțeles, este grețoasa acțiune - i-am putea spune obsesie - de transformare a curvelor în îngeri.


Să începem cu începutul. Un avion malaezian s-a prăbușit în zona de conflict din estul Ucrainei. Acolo sunt trei părți implicate: Ucraina, rebelii și - indirect - Rusia. Până acum nu mi-e clar ce s-a întâmplat, cu toate că bănuielile se îndreaptă spre rebeli. Probabil o anchetă a IATA(desigur, dacă va putea fi efectuată) va lămuri cum s-a petrecut totul. Ceea ce aș vrea să se înțeleagă este că, indiferent de rezultatele anchetei vina este împărțită.

Personal consider că principala vinovată este Ucraina care, deliberat, nu a închis spațiul aerian în zona de conflict. Mai mult, traseul urmat de avion este foarte ciudat, deoarece s-a îndepărtat de culoarul standard de zbor, sugerând o ghidare criminală a autorităților aviatice ucrainiene. Mai mult, „defilarea” unor avioane de vânătoare ale armatei cu puțin timp înainte de trecerea avionului de pasageri poate fi considerată o provocare.   În ceea ce-i privește pe rebeli, dacă se va dovedi că au tras ei, vina aparține celor care le-au permis accesul la arme de o asemenea sofisticare. În principal n-ai ce să le reproșezi unor indivizi care luptă pe un front ilegal și care știu că la capătul bătăliei îi așteaptă moartea.

Ceea ce însă este de-a dreptul grotesc este modul în care apar moraliștii americani. Dacă-i asculți ai impresia că ai de-a face cu porumbei ai păcii. Sunt totuși curios să-mi explice cineva cum e posibil ca tocmai americanii să iasă la rampă cu declarații. Înțeleg deplin doliul Olandei, al Malaeziei, dar să-i ascult pe americani mi se pare mult prea mult. Poate ar trebui să le amintim acestor barbari cum au doborât cursa civilă Iran Air 655 și cum i-au scos nevinovați pe imbecilii care au tras. Mai mult, în sfidarea logicii, independenții anchetatori ai armatei SUA au afirmat cu subiect și predicat că prostovanul care raporta că avionul de pasageri se îndreaptă spre ei(în timp ce, în realitate se îndepărta) ar fi fost victima unui fenomen psihologic rar. Cam cât de dobitoc trebuie să fii pentru a crede așa ceva?

Ineptul Biden povestea într-un interviu cum l-a acuzat el pe Putin că nu are suflet. Dar tu, îngerule preacurvit, ce suflet ai când terorizezi oameni nevinovați? Cum poți vorbi de suflet atunci când ridici ilegal oameni de pe stradă și-i plimbi prin închisori secrete? Cam cât de mult ai tu de-a face cu rasa umană atunci când la Guantanamo torturezi ca-n Evul Mediu? Cât de proști ar trebui să fim pentru a te asculta pe tine când există dovezi clare că finanțezi terorismul mondial? Aveți voi dreptul să vorbiți despre dreptate? Hai să fim serioși!

Revenind la subiect, cred că cel mai bun lucru pe care-l putem face este să ne bucurăm că noi sau familiile noastre nu ne-am aflat în acel avion blestemat. De asemenea, avem datoria să încercăm să facem ceva pentru toate acele victime nevinovate care, chiar și după moarte, au parte de batjocură. Imaginile terifiante cu cadavrele adunate ilegal de pe câmp și ajunse subiect de controversă între părți trebuie să ne pună pe gânduri . Oare chiar atât de rudimentar este acest neam omenesc? Istoria ne-a demonstrat că suntem capabili de atrocități greu de imaginat. Realitatea ne demonstrează că nu am învățat nimic din lecțiile trecutului. Continuăm să fim niște barbari fără rațiune și fără morală. 

18 comentarii:

  1. Se pare ,ca se cauta un motiv gen wtc ,pentru urmatoarea etapa a razboiului.Este cel putin dubios ca s a intamplat chiar la scurt timp dupa intalnirea brics.Derularea evenimentelor din acest an are cadenta intensa ,motiv care ma face sa cred ca jocul are o miza deosebita....

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este din episod din redistribuirea sferelor de influenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelentă Analiză! Mă bucur că există și persoane care au curajul obiectivității! Aristotel Costel pentru exact aceleași argumente m-a denumit securist prost din RUSIA! L-am rugat să mă ''reevalueze'' și a acceptat! Acum, acest articol îmi este de folos pentru a arăta tuturor că a sprijini dreptatea acolo unde ea există nu înseamnă KGBism!Mulțumesc pentru ocazia de a-mi exprima opinia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Rusia, izvor de prostie securistă" nu înseamnă că te-am denumit securist prost din Rusia. Ciobanii securiști staliniști din România nu s-au școlit la Harvard, secția securiști proști, ci au fost instruiți de... tații lor sovietici.

      E părerea mea. Securiștii proști din SUA sunt cățeii oligarhiei, în timp ce securiștii proști din Rusia reprezintă oligarhia rusească. :)

      Așa cum am spus pe aici la începutul degringoladei "mondiale" din estul Ucrainei, al ț-șpelea război mondial a devenit o Transnitrie la pătrat, Donbas Federation, în care prorușii din Ucraina și... Rusia agită spiritele de dragul "măpii" lui Putin.

      ... securiștii ruși au agenda la vedere... vor pământ, resurse și echipamente militare pentru defilările de ziua URSS.

      Ah, și un armățar a bulit un avion. Blogării conspiraționiști dau vina pe armata ucraineană de parcă nu sclaveții sovietici a la Serghei ar buli orice-oricum doar, doar vor izbândi să-și demonstreze... ferocitatea.

      Ștergere
  4. Provocare? Adica MIG urile noastre de la Kogalniceanu care zboara peste apele teritoriale ii provoaca pe cealavecii din nou anexata Crimee?Cine afirma asemenea enormitati nu realizeaza ca suveranitatea Ucrainei se intinde si asupra spatiului sau aerian de deasupra Donetkului.Indiferent cine si cu ce a tras, degetul de pe tragaci este rusesc, vanzoleala fiind opera lor exclusiva.
    3а здоровье, това́рищ!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu cum se face că cele mai absurde (aș fi vrut să scriu cretine dar nu vreau să abuzez de aleasa noastră gazdă) comentarii sunt postate de Anonimi...nu ar avea importantă prea mare dacă ar fi un ION însă ar umaniza un pic și ar face absurdul și lipsa de logică tolerabile....spațiul aerian de deasupra DONBASSULUI aparține evident UKRAINEI și regimului pus prin forță de la KIEV....tocmai din acest motiv ei trebuiau să nu direcționeze avionul pe deasupra acelei zone...mai ales că în ultimele 10 zile traseul ''normal era undeva mai spre sud cu 20-30 de km...americanii nu traversau aceasta zonă din martie...se pare că înaintea zborului două echipaje au refuzat zborul...din momentul în care avionul intră în spațiul ucrianean, după ce în prealabil survolase spațiul aerian polonez, traiectoria sa începe să devieze de la media rutelor în ultimele 10 zile.Într-o zonă de război cei care au astfel de armament văd pe radare ceva ce ar putea fi un avion inamic.Aici se încadrează și ucrainenii, ce trăiesc o groază imensă în fiecare zi că rușii ar putea să se reverse ca un tsunami peste ei, dar și separatiștii ruși din DONBASS.Ambele părți au același sânge, vorbesc aceeași limbă, folosesc același tip de armament și au fiecare impresia că dreptatea e de partea lor.CINE A TRAS? Evident rusofobii nu vor accepta absolut nici o dovadă ce le-ar zdruncina convingerea că poporul rus merită să piară iar ceilalți nu pot accepta dovezi de la niște autorități nelegitime controlate de un serviciu care a demolat niște clădiri pentru a justifica o invazie pentru petrol.
    Nici un avion civil nu are ce căuta în zone fierbinți de război de pe planetă! Nu au ce căuta deasupra SIRIEI, IRAKULUI, Fâșiei GAZA și UCRAINEI.Este ca și cum ai lăsa copilul singur în mijlocul drumului și un bou ți-l omoară iar tu dai vina pe boul respectiv!
    Nu are importanță cine a tras racheta! Pentru că cele 300 de familii nu vor fi niciodată alinate știind că au fost rușii sau au fost americanii!
    Războiul este cretin , este stupid și nu rezolvă nimic! De pe urma războiului mor întotdeauna oamenii nevinovați! În ultimele 6 luni cei care au militat constant pentru pace sunt rușii! NATO nu avea ce căuta în curtea rușilor!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Think ceva: treaba cu "lăsa copilul singur în mijlocul drumului" se aplica si pentru maidanezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineînțeles! Ați omorât toți câinii maidanezi, majoritatea lor covârșitoare fiind blânzi, și acum sunteți tare satisfăcuți că în parcuri au rămas doar pedofilii și bețivii! Următoarea etapă în involuția până la stadiul de maimuțe este să fie incitată populația la măcel împotriva celor care au alte opinii față de cele ale ''majorității''!

      Ștergere
    2. Inca nu pe toti, poti sa mai adopti. Banuiesc ca ai cel putin 2-3 maidanezi adoptati si nu o arzi doar moralist.

      Ca sa fiu si la subiect: cam asta este si parerea mea. Pe hoitnews nu mi-au aprobat cateva comentarii in care doar aminteam de zborul 655....

      Ștergere
  7. Altii zic altceva....http://timesofindia.indiatimes.com/india/Air-India-flight-was-90-seconds-away-when-missile-struck-Malaysia-Airlines-Flight-MH17/articleshow/38702536.cms...sau si mai grav , alta opinie http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/23/us-intelligence-evidence-russia-paul-craig-roberts/ ..in ce lume traim ? sau poate este curgerea "fireasca" a lucrurilor in batalia pentru controlul global...si noi? noi cu cine votam? carne de tun ca suntem din nou la margine, nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, retorica absurdă rusofobă din mediul online, nu face decât să dea apa la moară factorilor decizionali în a mobiliza și trimite într-o luptă (CARE NU ESTE A LOR) pe români! Inclusiv pe cei care urăsc pe rușii actuali! Partea gravă este că rușii nu vor fi niciodată învinși fiindcă , la fel ca românii, rușii au o capacitate excepțională de a supraviețui și de a se reinventa! Oare cum ar fi arătat istoria României și destinul ei dacă un bou pe nume Antonescu nu lua cu forța pe români și-i trimitea peste ruși? Poate tancurile sovietice pline cu bolșevici precum tatăl lui Tismăneanu, Ungureanu, Saul Bruckner (Silviu Brucan) și mulți alții nu preluau puterea ajutați de Dolly Krusilegos (Amanta handicapatului de rege)?Poate în 1947 nu se fraudau alegerile exact cum prin forță în 2012 s-a anulat rezultatul celui mai democratic și clar referendum din istoria României! Poate în 1989 nu se sacrifica Ceausescu pentru a se perpetua un sistem opresiv securisto-masonic! Astăzi suntem iar într-un punct important al istoriei iar românii sunt împinși într-o direcție greșită!

      Ștergere
  8. Ce povestea o separatista cu o luna inainte (uploadat la 18 Iunie) de doborarea MH17: Militia Soldier - Elena, from Sloviansk English Subs.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este evident ca inceputul a fost facut de americani si rusnacii au ripostat.Insa Putinica a ridicat nivelul si se vede acum la ce s-a ajuns.Era clar de la bun inceput ca separatistii aia nu sint ucrainieni, nu aveau cum sa reziste fara fonduri si arme de la mama Rusia.
    Un articol bun pe aceasta tema este scris de Cristi Ghinea in Dilema Veche.
    La fel de clar este ca Ucraina nu se poate integra in urmatorii 10 ani in UE si asta se datoreaza inclinatiei a aproximativ 50% din populatia ucraineana catre Rusia.
    Dar cu aceste rebeliuni conduse de rusi pe teritoriul Ucrainei se pare ca procentul va scadea.
    Putinica s-a gindit ca ii va fi la fel de usor cu Ucraina dupa cum a actionat in Crimeea.A gresit.Si prea departe nu va putea sa mai mearga deocamdata fiindca isi reevalueaza strategia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Remarc faptul ca si participantii la forum sunt impartiti in doua tabere: pro si contra rusi/americani. Sincer, chiar nu intelegeti ca totul este un joc stabilit peste capetele lui Putin sau Obama? Pe orice tabla de sah nici macar regele nu face ce vrea si este si el mutat acolo unde vrea jucatorul. "Regii" Obama, Putin sau Merkel sau cine mai vreti voi nu fac nimic doar pentru ca asa vor ei...

    Toti se agita ca a fost doborat un avion si ca separatistii rusi fac numai rele prin Ucraina. Asa o fi, nu contrazic pe nimeni... Sa nu fiu inteles gresit, tot respectul pentru victimele din avion si familiile lor, singura lor vina a fost ca s-au suit in avionul gresit... Au fost niste pioni, fara stirea sau voia lor, in jocul puterii. Iar puterea a decis ca trebuie sacrificati. Maine am putea fi oricare dintre noi in situatia lor si se vor gasi si pentru noi alti teroristi vinovati... Ati remarcat insa ca nimeni nu mai protesteaza impotriva reanexarii Crimeei la Rusia? Au uitat asa de repede potentatii lumii ca peninsula aia facuta cadou Ucrainei a fost luata inapoi? Nu ma intereseaza prea tare subiectul Crimeea in sine dar incerc sa va atrag atentia ca acest avion nu e decat o distragere a atentiei din partea "lor" si o manipulare a constiintei publice pentru ca sforile sa se traga in alta parte. Intotdeauna a fost asa. Sa va reamintesc 9/11? Sa va reamintesc atacurile cu bombe din metroul londonez? Sau de la Madrid? Sau Pearl Harbour, in 1941? Intotdeauna trebuie sa creezi un motiv si/sau sa distragi atentia de la o actiune pe care vrei sa o intreprinzi, daca vrei sa ai succes...

    Nu ca rusii ar fi niste sfinti, ca nu uitam nici Afganistanul, nici Georgia, nici Cecenia... Iar ca roman, n-am cum sa uit Basarabia, n-am cum sa uit martirajul romanilor din inchisori si jaful din vremea calailor kominternisti din anii '50 ai secolului trecut, n-am cum sa uit de tezaurul Romaniei. Prea multe lacrimi si prea mult sange am cheltuit si noi din pricina rusilor. Doamne-fereste sa le tin partea!

    Tot ceea ce incerc sa spun este ca trebuie sa vedem dincolo de aparente, chiar daca aparentele sunt uneori avioane de pasageri doborate si care provoaca sute de victime. Personal cred ca despre acest avion stiau ambele tabere dinainte. Altfel nu se explica devierea de la traseul normal, de fapt nu se explica ce cauta avioanele civile in general pe acolo... Cum nu se explica de unde au separatistii arme si nimeni nu opreste aceste transporturi de arme... Cum nu se explica cum poate Vladimir Putin sa stea nestingherit langa Angela Merkel si Petar Poroshenko (presedintele Ucrainei) la sarbatorirea la Paris a debarcarii Aliatilor in Normandia (by the way, nu-i ciudat ca un cancelar german sa celebreze o infrangere a germanilor!? Se pare ca nu...) si mai apoi la finala Campionatului Mondial de Fotbal.... Cum nu se explica nici de ce Franta vinde port-elicoptere Rusiei in actualul context... Sau de ce Germania construieste baze militare navale pe Volga pentru Armata Rusa... Cum poate o tara NATO sa vinda arme unui presupus potential inamic? Daca veti raspunde :"Banul, de aceea se poate!" va inselati! Banul este la acest nivel doar un mijloc, nu un scop.

    Ei stiu ceva mai mult decat noi ce planuri ni se pregatesc. Dar nici ei nu stiu tot. Sunt doar regi pe o tabla de sah pe care o mana nevazuta muta piesele si le sacrifica dupa cum vrea. De la inaltimea pozitiei lor, vad doar ceva mai mult din tabla de sah si au astfel iluzia ca o controleaza. De fapt, sunt si ei doar niste pioni mai sus-pusi folositi pentru acelasi scop. Singura mea temere este ca scopul ultim este ca in partida asta de sah, diferita de oricare alta, la final sa nu mai ramana nicio piesa pe tabla. Nici macar regii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna analiza ! Mana nevazuta o reprezinta cei care , in acelasi timp au sponsorizat / sponsorizeaza partile aflate in conflict. Astfel, castiga totdeuna.
      Faza cu avionul poate fi "false flag" sau "casus belli". Maestrii papusari sunt in alta parte sau.... sunt peste tot....chiar si printre noi.
      GeorgeS
      Exista o vorba : cand se bat boii , mor broastele.

      Ștergere
    2. Nu sunt toti tampiti , mai sunt si oameni care inteleg lucrurile http://www.geopolintel.fr/article828.html

      Ștergere
  11. GeorgeS :

    "Democratul" stat ucrainean :

    http://danielroxin.blogspot.ro/2014/07/halucinant-bogdan-diaconu-sustine-ca.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca avionul avea majoritatea pasagerilor rusi si zbura din Moscova catre Spania, in cat timp Putin invada Ucraina?
    Daca nu a cazut avionul care trebuie ci le-a fost intoarsa capcana impotriva lor?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)