joi, 21 august 2014

2 Ani

Azi se împlinesc fix doi ani de la lovitura de stat din 2012. E o zi pe care trebuie să ne-o amintim. Culmea, pe măsură ce trece timpul, noi informații ne apropie mai mult de ceea ce s-a întâmplat atunci. Chiar dacă putem cădea cu ușurință în facilul „ce-a fost a fost”, cred că e util să nu ne uităm istoria recentă, mai ales atunci când ea conține lucruri de o asemenea gravitate.

Pe scurt, în data de 21 august 2012, Curtea Constituțională a României, sfidând legislația și călcând în picioare totul - chiar și bunul simț - a decis că un individ demis de 90% dintre participanții la Referendum își poate relua funcția pe care electoratul i-o retrăsese. 


Este cea mai barbară încălcare a voinței poporului din istoria României. Practic, o mână de politruci inconștienți au pus botniță unui întreg popor. Așa ceva nu s-a întâmplat nici măcar în comunism. Atunci, cel puțin, nimic nu se supunea votului sau, dacă se ajungea la vot, aveau „bunul simț” de a falsifica votul pentru a salva aparențele. Decizia Curții Constituționale a fost atât de aberantă încât, în premieră, judecătorii aflați în minoritate au făcut opinie separată. Curtea Constituțională nu s-a mulțumit doar cu sfidarea votului, dar a substituit chiar și Parlamentul, decizând fără a avea acest drept. 

Imbecilitatea instituției zegrenilor a fost apogeul unor fenomene de o gravitate excepțională. O imensă mașină de manipulare, alimentată de la bugetul statului s-a pus în mișcare în momentul în care Parlamentul a decis suspendarea lui băsescu. Articole mincinoase au apărut în presa internațională, cățeii lui băsescu din Parlamentul European au început să latre, iar mașina de propagandă din țară și-a turat infernal motoarele. V-ați întrebat cât ne-a costat această imensă manipulare? Are cineva curajul să calculeze cât au supt de la Buget agenții lui băsescu și instituțiile media care în prezent „o boieresc” în insolvență? 

Tot ceea ce s-a întâmplat atunci nu ar fi fost posibil fără complicitatea factorilor politici interni. Așa cum am spus și-atunci, liderii partidelor din USL au preferat blatul. Victor Ponta și Crin Antonescu au plecat pe șest în concediu în timp  ce procurorii lui băsescu începuseră abominabila anchetare a celor care au votat la referendum. A fi anchetat pentru că ai votat. Oare ce poate fi mai imbecil?

Acum, la doi ani de la umilitoarele evenimente rămâne o întrebare: ce anume au obținut actorii de-atunci de la „înaltele porți” care au decis în locul poporului? Se vorbește pe la colțuri că unii dintre „stăpâni” aveau interesul să continue „jocul” ilegal cu arme, că alții își doreau să ne mai taie din fondurile care ni se cuveneau s.a.m.d. Dar totuși, rămâne o întrebare esențială: ce au obținut liderii de-atunci pentru a-și bate joc de popor? Cu ce anume au fost amăgiți?

Privind retrospectiv putem lesne observa cât de toxic a fost acel moment. Țara e aproape terminată. Lucrurile merg din prost în mai prost. Justiția a ajuns o jucărie politică. Încleștarea care urmează va fi strict una pentru preluarea mecanismului anti-democratic instituit atunci. 

Ce mai e România? Nici măcar nu mai are statutul de pion. Unii preferă să-i spună colonie, dar credeți-mă că nici măcar la acest nivel nu suntem. Atâta timp cât deciziile din justiție se iau la o ambasadă străină, de către funcționari de mâna a treia înseamnă că am ajuns rău. România nu mai e nimic. Doar o frunză-n vânt, căpușată, umilită și batjocorită. 

Singura speranță de ieșire din această spirală nefastă este restabilirea dreptății. Toți cei care au fost implicați în banditeasca operațiune de uzurpare a puterii ar trebui să plătească. Interesele celor din afară care au hotărât în locul poporului ar trebui afectate. Ce nevoie avem noi de gaze de șist? De ce trebuie unii să exploateze gratis resursele noastre? De ce gazul autohton trebuie să ajungă pe piața unică? Sunt doar câteva întrebări din mii sau milioane care-și așteaptă răspunsul în spiritul dreptății. 

Însă, ajunși la capitolul dreptate, trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Cine s-o facă? Blatiștii de atunci sau acoperiții puterilor care-au decis aberația aceea? E mai mult decât o întrebare. E o realitate. Și faptul că în toată liota de prezidențiabili există doar unul care s-a dovedit vertical de-a lungul timpului nu are a ne liniști. E doar unul, fără vizibilitate, fără bani, fără echipă și fără șanse. Chiar dacă printr-un accident ar reuși să învingă, întreg mâlul aservit din spatele puterii l-ar sufoca. 

Puteți privi evenimentele de acum doi ani ca pe o lecție neiertătoare a istoriei. Chiar dacă poporul a fost înfrânt de niște țuțeri, lipsa sa ulterioară de reacție a fost cea vinovată pentru ceea ce a urmat și, cu siguranță, pentru ceea ce va urma. România a murit atunci! Consemnarea și finalizarea evenimentelor de acum doi aniu probabil va mai dura ceva. Dar drumul nostru către groapa istoriei este inevitabil. 

11 comentarii:

  1. curtea constitutionala a respectat legea care spune ca 50% trebuie sa voteze. asta stie oricine. dar nu o spune. cati sunt pe listele de vot astazi la 2 ani jumate de guvernare ponta? 15 milioane?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spalatule pe creier, CC a dat imbecilitatea de erata dictata de basescu! Apoi, asa cum a zis si Dan, a DECIS in locul parlamentului ca basescu poate sa-si reia functia. La puscarie cu ei!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. CC al CCR.
      Ștefan Minea a trimis erata pe șestache, iar ceilalți securiști proști și politruci retardați din CCR nu l-au dat în gât pentru ca Ștefan Minea să nu ajungă la pârnaie în cursul zilei în dimineața căreia a trimis falsul ordinar la MO, unde altă șleahtă de securiști proști a publicat mizeria.

      Ștergere
  2. Chapeu Maitre! Acum doi ani, exact pe vremea asta mi s-a umplut sufletul de-un amar atât de mare încât la alegerile din decembrie 2012 am convins peste 6000 de oameni să voteze USL.A doua zi PONTA negocia cu UDMR și semna pactul de Coabitare.Atunci am înțeles cu adevărat dimensiunea penetrării informative la nivelul statl al ROmâniei de către serviciile străine.Băsescu, fără laboratorul CIA din spatele său, spate care a fost asigurat cu zeci de miliarde de euro din averea românilor, nu ar fi rezistat din 2007! Nu ar fi ieșit din 2004 căci atunci Adrian Năsatse a fost ales de 52% din oamenii prezenți la vot! Întra-devăr autorul articolului are dreptate: perspectivele sunt sumbre deși trebuie să privim cu atenție la evenimentele din UCRAINA! Mulțumesc pentru ocazia de a-mi spune părerea!
    PS
    Doresc să mulțumesc și LUI AristotelCostel, care chiar dacă uneori este prea tăios, în ceea ce privește băsificarea ROmâniei prin aparatul securistoid are dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat ... Sperante pot sa mai existe, dar posibilitati de vindecare, nu cred

    K

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt surprins Dane de articolul tau de astazi... Toata lumea incearca sa interpreteze rezultatul referendumului din 29 Iulie 2012 dupa propriile convingeri politice, cand regula este simpla si clara: nu voteaza 50% + 1 nu se valideaza referendumul. E simpla formula matematica si nu lasa loc de interpretari. Mai jos este citat din hotararea CC:
    "Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au raspuns "NU"."

    Unde este frauda?

    P.S. Pentru ca sa evitam invectivele pe care unii mi le vor arunca, declar ca am votat DA la acel referendum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti in eroare. CC a facut o golanie actionand in sfidarea legii. In primul rand(ca s-o luam de la radacina) nu exista niciun motiv pentru a declara neconstitutional referendumul fara cvorum. Apoi, erata imbecila dictata de basescu si introdusa fraudulos de Stefan Minea a fost un alt element care a influentat validarea referendumului.
      Nu in ultimul rand, decizia CC este lovita de nulitate prin faptul ca CC se substituie Parlamentului "decizand" ca basescu isi reia postul.
      Acestea sunt doar cateva fapte. Nu am adus in discutie intoxicarile transmise oficial CE referitoare la asa-zisa tentativa de desfiintare a CC si toate manevrele securistice.

      Ștergere
  5. faptul că în toată liota de prezidențiabili există doar unul care s-a dovedit vertical de-a lungul timpului nu are a ne liniști. E doar unul, fără vizibilitate, fără bani, fără echipă și fără șanse.

    Despre cine ar fi vorba? Chiar mi-am dat interesul cautand lista candidatilor la alegerile prezidentiale si peste tot i-am gasit doar pe cei ~6 "trompetati" reprezentanti ai diferitelor "cardasii" politice "mainstream".

    RăspundețiȘtergere
  6. Dane, ești in eroare referendumul nu a fost declarat neconstituțional, a fost valid dar nu au fost suficiente voturi pentru demitere. Curtea doar a constatat ce a numărat guvernul. Nici nu putea altfel. Cel care a greșit a fost guvernul - au numărat gresit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt in nicio eroare! Daca ai fi facut un minim efort si ai fi citit decizia CC ai fi vazut ca am dreptate. E esential sa citesti si opiniile separate(pe care oamenii aia le-au facut deoarece si-au dat seama ca e penala treaba).

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)