În esenţă aceasta este ştirea zilei. S-a consemnat un dezastru pe linie înregistrat de structurile de forţă ale statului în lupta lor cu democraţia. Începând cu referendumul pentru demitrea lui băsescu, la care rezultatul a fost întors prin lovitură de stat, aşa-zisele instituţii ale statului şi păpuşarul din spatele lor - Ambasada SUA - pierd constant alegerile. Desigur, recuperează după aceea prin metodele consacrate, însă, la urne, pierd.
Exact acelaşi lucru se întâmpla şi pe vremea comuniştilor. Pierdeau la urme, recuperau la numărătoare. În vremea democraţiei de faţadă e ceva mai greu cu falsificarea numărătorii astfel încât se adoptă metode cosmetizate: mai un roi de acoperiţi băgaţi peste tot, mai un dosar penal, mai o agitaţie, mai o campanie de presă, s.a.m.d.
Pentru ei esenţa deranjantă a problemei este că populaţia înţelege perfect ce i se-ntâmplă. În ciuda prafului aruncat în ochi, în ciuda propagandei deşănţate, a grupurilor de presiune şi a bombelor detonate pe facebook, populaţia este perfect conştientă de ceea ce se petrece şi refuză surogatele democratice. Aici este marea înfrângere.
Şi-acum să vedem rapid care e poza. PNL-ul este clar într-un picaj liber. Strategiile băsiste de păcălire a electoratului - aceasta este singura „valoare” pe care au adus-o pedeliştii în partid - pur şi simplu nu mai funcţionează. Mantra „instituţiile statului” şi „justiţia independentă” nu mai mişcă pe nimeni. Faptul că cei acuzaţi de DNA - vajnicul agent electoral scos cu voioşie în campanie - au câştigat cu peste 70% arată că strategia cu justiţia de faţadă a murit.
PSD-ul nu a câştigat alegerile. El a luat hălcile cele mai importante pentru că a fost cel mai rezervat în ceea ce priveşte „doctrina obligatorie” impusă de reprezentantul ocupantului în România. De asemenea, comparaţia dintre guvernul Ponta şi dezastrul Cioloş a fost clar în favoarea PSD, motiv pentru care era logic să votezi în favoarea celor care au demonstrat că pot face ceva. Însă nu trebuie să uităm esenţialul: în realitate PSD-ul nu a câştigat alegerile. Se află temporar în frunte atâta timp cât pe scena politică nu se există o forţă cu adevărat naţională şi anti-sistem.
Practic meciul electoral care se dă de ani buni este sistem vs electorat. Electoratul este profund anti-sistem deoarece a înţeles că cel mai mare parazit şi duşman al său este sistemul în sine. La locale sistemul a mai fost înfrânt odată. E interesant să vedem cum se va replia şi, pentru a înţelege, este necesară o scurtă inspectare a istoriei recente.
Vă mai amintiţi de Lăzăroiu şi zicerea sa cu „Albă ca zăpada”? Ia uite cum, din spuma mării, apare un vechi soroşist - Nicuşor Dan - care se ridică precum Afrodita din spuma mării. Nici n-au trecut bine alegerile că a şi anunţat „Uniunea Salvaţi România” care se va uni cu partide locale. Aşa e că până acum n-aţi auzit de partidele locale de care vorbea Nicuşor? Ei bine, ele există de pe vremea în care pedeliştii au încercat să se salveze candidând sub diverse sigle. Iată că structurle sunt gata să revină pe poziţii, iar Albă ca zăpada se pregăteşte să tragă o nouă ţeapă.
Aşa cum soluţia salvatoare pentru sistem a fost „independentul” Iohannis, la fel se pune în forţă în scenă „Albă ca zăpada” cu Nicuşor Dan în funcţia de neprihănit. Probabil PNL-ul va fi lăsat să plutească în derivă, iar sistemul va investi puternic în noua construcţie. E de văzut dacă electoratul va mai putea fi păcălit aşa cum a fost cu Iohannis.
Concluzia e că, pentru moment, cei enumeraţi în titlu au pierdut alegerile. Chiar dacă e un dezastru, nu-i obligatoriu ceva foarte rău pentru ei. E o pierdere de etapă, adevărata piatră de încercare fiind Parlamentarele. Dacă şi-acolo sistemul va pierde, se va lăsa cu sânge.
Cateva aspecte:
RăspundețiȘtergere1) cine numara isi face partea. Cu cat controlezi mai mult cu atat iti tragi mai mult. PSD si PNL stau bine la acoperire in tara.
2) Sistemul cu scanarea CI e o gluma cata vreme nu se salveaza poza de CI (da stiu,suna a pastrare date care nu ar fi european, drepturi & shit & co). Insa practic se poate semna frumos si sa figurezi ca votant in sectii unde 1-2 partide sunt reprezentate.
3) la Nicusor Dan nu m-au impresionat oamenii din jurul lui (cand isi tinea speech-ul de dupa alegeri). Nici speech-ul in sine, mai are de lucrat la zona asta.
4) Soros da bani peste tot, in diverse forme si sub diverse nume ( nimeni nu isi tine ouale intr-un singur cos). Sa zici ca Nicusor e sorosist si PSD nu : buna gluma
5) Cei de la PSD (sociologii) si-au facut treaba bine. Alegeri de primar in 2 tururi ar fi aratat altfel
6) Inca o batalie intre baroni locali si oameni pusi (afiliati diverselor grupuri de interese). Omu de rand tot pierde.
7) Crezi ca Firea in Bucuresti va fi o super primarita sau va dirija banii mai putin spre Soros si mai mult catre buzunarele baronilor locali? mda, e retorica.
8) Sa nu uitam ca vin parlamentarele si PSD isi asigura bine prezenta in teritoriu pentru urmatorul exercitiu de democratie.
Simplul fapt că SUA și New World Order nu vor o forță naționalistă în ROmânia spune totul despre ei
RăspundețiȘtergerePoti sa o numesti cum vrei nationalista,dacica,ceausista,romanaetc, e vorba doar de altii contra lor. E doar un nume, avand conotatii psihologice pentru cine citeste. Se rezuma de fapt la cine roade osul cel mare.
ȘtergereCand a castigat românii ceva ?
RăspundețiȘtergereCe drq!
Excelentă analiză! Perfect scris și formulat!Rețineți: vă place, nu vă place, tot la SOCIALISM ajungem în maxim 20 de ani! Nu Social Democrație ci SOCIALISM autentic!
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru ocazia de a-mi exprima opinia!
Iti citesc cu placere articolele dar te rog, nu incepe si tu cu "populatia'. Suntem cetateni, nu populatie de insecte. "POPULATIA", cu referire la oameni, are sens peiorativ !
RăspundețiȘtergereParerea mea este ca Marian Munteanu e un "prefabricat" politic creat sa rupa din electoratul lui Nicusor Dan. A fost scos de la naftalina brusc exact cand baietii au intuit o posibila coagulare a unei parti din electoratul in jurul lui Nicusor.
RăspundețiȘtergereAnaliza este in mare parte corecta, exceptand teoria ca electoratul ar fi fost pacalit cu Iohannis. Partea asta este complet gresita, electoratul l-a perceput pe Ponta ca fiind un om fara principii, care ar face absolut orice pentru a ajunge la putere. Asa ca a votat cu singura alternativa care i s-a oferit. Ponta a pierdut alegerile cand a pus jandarmii sa bata babele din Pungesti ca sa poata Chevron sa le injecteze tarlaua cu otrava, cand si-a pus pe cap casca RMGC, cand a nominalizat-o pe Kovesi sperand ca prin asta sa primeasca firmanul de la noul Stambul.
RăspundețiȘtergereAdica nu au mai facut fata voturilor romanilor,cozile de topor de la butoane ? Pai sa suplimenteze frate Soros, sponsorizarile ,ca are balta peste ! Oricum,faptul ca PSD-ul a impins in fata oameni ca Firea,imi spune mie ca Sistemul are pregatit Planul B .
RăspundețiȘtergereRecomand House of cards!
RăspundețiȘtergereRomania de azi, a anului 2016 nu mai este a romanilor.. A fost vreodata acest Stat al poporului din acest spatiu? Despre ce vorbim? Fantezii...>>> Realitatea este ca 'Nu exista un roman care sa ne conduca..'
Până la toamnă trendul se va îngroșa. Apetitul de a vota "altceva" "ALȚII" este în creștere. Electoratul poate fi mințit oricum dacă(și numai dacă) mai are speranțe la iesirea din centrele de votare.
RăspundețiȘtergere