luni, 31 decembrie 2018

În prag de an nou

Dintr-un anume punct de vedere anul care a trecut a fost unul prost. Din nou am fost călcaţi în picioare, din nou valorile noastre au fost terfelite. Totul culminând cu imensa manipulare şi prostire a poporului de la referendumul pentru familia tradiţională. Acolo am avut, din nefericire, imaginea perfectă a trădării, o trădare în care vânzătorii profesionişti fără suflet şi fără ţară şi-au dat mâna cu iudele care pozaseră în mari eroi ai neamului. Nu la mult timp după aceea, după trădarea spirituală a acestui popor, a fost executată şi trădarea fizică, prin cedarea pe gratis a resurselor noastre naturale din Marea Neagră. Privind din acest punct de vedere am avut un an dezastruos. La 100 de ani de România Mare, trădătorii înfipţi în punctele cheie ale ţării şi-au bătut joc de noi.


Există însă şi-o rază de lumină. Peste tot în lume din ce în ce mai mulţi oameni încep să vadă realitatea şi să se trezească din hipnoza înveninată care-i ţinea într-o letargie aiuritoare. Lumea începe să înţeleagă că progresismul e o utopie la fel ca oricare alta a istoriei, că zeul-ban şi elitele din spatele său sunt minciuni, iar promisiunea într-o viaţă mai bună a fost o păcăleală crâncenă, căreia i-am picat cu toţii în mreje. Omul actual munceşte mai mult decât oricând în istorie strict pentru a-şi asigura necesităţile de bază. Chiar dacă doar unii sunt conştienţi de tot adevărul, în timp ce alţii doar instinctiv înţeleg că nu e bine, totuşi, se văd semnele care arată că meciul nu e pierdut, că încă lumea nu a capitulat şi că începe să se închege pretutindeni o mişcare de eliberare de sub teroarea utopiei globaliste şi a „noii ordini”.

Am trecut de un an trist, dar care a avut şi câteva pâlpâiri ale unei raze de speranţă. Vă doresc un an nou în care speranţele acestuia să se confirme, un an în care să ne reîntoarcem la normalitate şi la valorile care ne-au ţinut împreună pe acest pământ.

La mulţi ani vouă, tuturor celor care de atâta amar de vreme mă citiţi! Vă doresc să aveţi parte de tot binele din lume şi de tot ceea ce vă doriţi!

12 comentarii:

  1. In general, omul actual nu munceste "mai mult decat oricand altcandva in istorie", dimpotriva. Sunt, cu siguranta, exceptii - oameni care se chinuie zi de zi, precum si oameni care (din ghinion sau din delasare) au ramas exclusi de la avantajele modernitatii - dar, per ansamblu, niciodata nu a fost "clasa muncitoare" mai "menajata". Citeste istoria corect, Dan de la trenduri, nu o mai "invarti" in asa fel incat sa iti sustina sofismele...

    In Romania, in particular, nivelul de trai a crescut obiectiv, oamenii traiesc mai mult si fac azi lucruri la care nici nu visau in urma cu 30 de ani si, in pofida tuturor celor ca tine care vad numai "vanzatori de neam" in toate partile, o buna parte din acest progres a venit in urma aderarii la UE si a unor investitii straine.

    In acelasi timp, "romanii autentici" pe care ii glorifici sunt chiar cei care au tolerat (daca nu chiar au incurajat) o societate in care cei aflati in pozitii de influenta au beneficiat in mod necuvenit de aceasta, au abdicat de la orice principii morale pentru a obtine averi ilicite - adica au furat, mintit, santajat, au facut trafic de influenta si s-au imbogatit, in consecinta.

    Ca sa schitez un portret sumar, romanii "neaosi" pe care ii cainezi atat sunt, multi dintre ei:
    - pupatori de moaste, lipsiti de educatie si neinteresati, oricum, de aceasta;
    - plini de superstitii si de nostalgii dupa diversi "tatuci" si "salvatori", care ar trebui sa vina si sa ia de la netrebnicii "corporatisti" prosperi si sa le dea lor, celor pensionati la 50 de ani si care asteapta sa mai traiasca inca 30 facand aproximativ nimic, in numele "iubirii pentru cei in varsta";
    - toleranti la coruptie si dispusi sa se lase "carmuiti" de o sleahta de hoti, ba chiar sa ii admire pentru burtile si mustatile de sub care zambesc nerusinat. Fiindca ei le sunt modele de reusita in viata, tot asa cum
    - tot pentru "romanii neaosi", kitsch-ul opulent al "filosofiei maneliste" reprezinta idealul de fericire si realizare.

    Ce ipocrizie absoluta din partea ta: sa iei bani de la o gasca de smecheri care nu a facut decat sa tina in loc Romania, prin hotie si coruptie, si in acelasi timp sa ii cainezi pe sarmanii romanasi prostiti tocmai de cei de la care iti iei solda...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim31 decembrie 2018, 10:45

      Meștere, dacă n-ai fi folosit expresia „pupători de moaște”, expresie care mă irită dincolo de imaginația ta, ți-aș fi trecut cu vederea toate celelalte aiureli debitate pe aici. Ca să închei însă capitolul cu moaștele, oamenii aceia ale căror moaște le pupăm noi, ăștia mulți și needucați, au dus niște vieți (iar unii dintre ei au murit pentru credința noastră) în niște feluri care ți-ar colora pantalonii în maro numai dacă te-ai gândi la asta! N-ar strica să frunzărești niște cărți pe tema asta, înainte să dai grațios cu mucii în fasole doar pentru că, după mintea ta, educația se măsoară invers proporțional cu numărul de moaște pupate...

      Ideea ta cu nivelul de trai crescut mulțumită UE și investitorilor străini m-a convins: nu e vina ta, pur și simplu te-ai născut în țara greșită! Tu meritai mult mai mult, trebuia să fii francez sau german, poate britanic... Să îndraznesc și un „nordic”? Acolo te-ai fi simțit împlinit, cu siguranță: nu tu superstițioși, nu tu corupți, de maneliști nici nu mai vorbim!
      Și ai fi fost și tu un „autentic” occidental!

      Nu înțeleg ce mai cauți pe aici, dacă tot îți put românii în halul ăsta? Au plecat alții pentru motive mult mai lejere... Tu ce mai stai? Ți-a spus-o unul care probabil ți-e foarte simpatic, Băsescu, că ai așteptat atâta vreme să poți lucra afară iar acum ai ocazia. Du-te la ăia cu mediul lor competitiv dar care plătesc pe români mai prost pentru aceeași muncă, la ăia „anticorupți” dar care au scandaluri cât casa cu șpăgile date de corporații guvernelor, acolo unde curg laptele și mierea 100% naturale prin frumoșii pereți de beton și sticlă ai corporațiilor... Nu-ți mai pierde vremea pe aici, printre proști! E păcat de tine să te irosești...

      Ți-aș mai fi zis și altele dar, în calitate de român neaoș ce mă aflu, nu-mi permit să cobor pH-ul discursului mai jos de atât.

      La mulți ani!

      Ștergere
    2. cei mai doritori de "tatuci" si "salvatori" sunt cei din sleata corporatistilor, niste socialisti marxisti interesati doar de cate zile de concediu au si cat e diurna.
      Pe pupatorii de moaste ii doar fix in cot cine e la putere, mai rau decat atunci cand luau paine pe cartela si carne de 2 ori pe luna nu o sa le fie. In plus bolile care ii macina ii fac sa priveasca moartea cu mult mai multa indulgenta, nu ca cei din teagma ta care crede ca traieste la nesfarsit.

      In rest La multi ani Dane si la cat mai multe articole.

      Ștergere
  2. La mulți ani, Dane!
    Eu sunt din categoria celor care văd jumătatea goală a paharului. Să nu ne îmbătăm cu apă rece! N-au inventat românii trădarea. Să ne aducem aminte doar de tandemul Tsipras-Varoufakis. De remarcat că după litera „v” google afișează „aroufakis”!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani, sanatate si articole la fel de interesante!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate tu muncesti mai mult ca oricand. Eu cu pensia speciala nu mai muncesc de mult.
    Hai la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Depinde de perspectiva, pentru mine personal a fost un an bun, nesperat de bun. La multi ani si tie.

    RăspundețiȘtergere
  6. La Multi Ani! Dan.
    Felicitari si continua excelenta munca.
    Inca un articol extrem de pertinent si care, dupa primul comentariu, deranjeaza grav mintea tefelistului.
    Nu te lasa influentat de trolii de pe aici, sunt platiti sa faca asta si mai turbati ca oricand pentru cat succes au avut anul asta. Latra imcecilii progresisti in strada si pe feisbuci de 1 an si ceva incontinuu si rezultatul e ca numarul celor prostiti tot scade; acusi ii scoate sorosh de pe statul de plata pentru cat sunt de "eficienti".
    Nu te pot atinge altfel si atunci te lucreaza psihologic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Clar nevoie de multa munca pentru ca banii printati care de cele mai multe ori sunt speculati trebuie acoperiti de produse si servicii. Asa ca cineva trebuie sa munceasca din ce in ce mai mult pe bani din ce in ce mai putini ca sa compenseze. Problema e ca exista o degradare a retributiei muncii si astfel muncitorii nu au bani sa cumpere produsele si serviciile.

    De muncit s-a muncit si in trecut toate barajele, metroul, fabricile alea care le-am daramat cu voiosie plini de avant capitalist s-au facut cu foarte multa munca si sacrificii. Munceam atunci muncim si acum, diferenta e ca astazi suntem mai bussiness oriented :))
    https://www.youtube.com/watch?v=W8xnkxQdCQU

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani si multe articole in continuare! Sunt bune si le citesc cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca lumea munceste azi cu mult mai mult decat inainte, fix pentru asigurarea necesitatilor de baza, e perfect adevarat. Si inainte sa se repeada criticii cu comentariile de genul ”pupatori inutili de moaste” (si eu pup moaste bine-mersi si muncesc zi-lumina si peste), va amintesc cateva chestii: 1. In perioada 1900-1940 un muncitor din Romania isi putea intretine familia cu un singur salariu, al lui (sotia era casnica si ingrijea casa plus 3-4-5 copii) si isi trimitea copiii la scoli inalte sau de meserii, scotand oameni din ei - recte cetateni responsabili si seriosi. Azi trebuie sa munceasca si nevasta, trebuie sa aiba si parintii lor pensii pentru a supravietui cu totii. 2. Necesitatile de baza in perioada 1900-1940 erau altele decat azi. Chiar mi-ar placea sa citesc un studiu serios pe tema nivelul de trai din perioada ante-1940 versus cel de azi, care sa includa si numarul de calorii/vitamine/minerale al alimentelor de atunci versus cel de azi, nivelul taxelor, calitatea vietii. 3. Chiar daca necesitatile de baza azi sunt superioare celor de atunci, sa nu uitam ca suntem bombardati minut cu minut cu reclame care ne fac sa cumparam lucruri absolut inutile, proaste, scumpe si chiar periculoase pentru sanatate. Asta dovedeste ca si creierele noastre trebuie desfundate de mizerii si aerisite pentru a vedea adevaratele valori ale vietii, caci nu traim ca sa mancam si sa bem, ci bem si mancam ca sa traim: ori, ce viata vrem sa avem?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)