vineri, 1 mai 2020

De ce refuz orice partid?

La începutul anilor 90, activul tânăr al Securității a încercat să dea atacul asupra FSN pentru a pune mâna pe puterea politică. Iliescu, încă în formă, a forțat scindarea Frontului Salvării Naționale, astfel încât, în final, au rezultat două partide: FSN-ul lui Petre Roman - fidel Securității - și FDSN-ul fidel lui Ion Iliescu, urmând linia activului de partid.


Treptat, aceste două partide au acaparat întreaga scenă politică. FSN-ul și-a schimbat denumirea în Partidul Democrat. Păpușatul Securității, traian băsescu, a reușit să distrugă la sfârșitul anilor '90 Partidul Național Țărănesc. După aceea l-a eliminat și pe Petre Roman de la conducerea Partidului Democrat și în 2004 i-a suflat președinția lui Năstase într-un joc ciudat. Astfel, PD părăsește Internaționala Socialistă și se conectează la PPE. Încearcă să confiște PNL în conformitate cu un plan securistic mai vechi, dar se lovește de încăpățânarea lui Tăriceanu. Pentru punerea în aplicare a planului, încearcă prin intermediul lui Stolojan(fostul candidat la președinție al alianței DA, din partea PNL) să rupă o bucată din PNL. Stolojan face un partid fantomă cu numele Partidul Liberal Democrat, finanțat generos, care reușește să înhațe locuri bune în Parlament. După alegeri PD și PLD fuzionează formând PDL. În urma conducerii dezastruoase a a cuplului băsescu-boc, în 2012 PDL e amenințat cu dispariția, doar că, un an mai târziu, PNL e forțat să preia PDL și să intre în PPE. Astfel, activul securistic al PDL e salvat și se urcă pe simpatia electorală câștigată de PNL prin intermediul opoziției la băsescu și al gogoșilor retorice ale lui Crin Antonescu.

Să vedem acum și cealaltă aripă „istorică” a scenei noastre. FDSN a devenit PDSR și, după dezastrul legislaturii 1996-2000, câștigă puterea la alegerile din anul 2000. Sub conducerea de facto a lui Adrian Năstase, partidul demarează o serie de fuziuni recuperându-i pe foștii comuniști ai lui Ilie Verdeț(PSM), dar și Partidul Social Democrat, schimbând în final denumirea PDSR în PSD. De asemenea, ca apartenent al Internaționalei Socialiste, PSD s-a raliat natural la căruța Partidului Socialiștilor Europeni. În 2004 Adrian Năstase pierde la mustață alegerile în fața lui băsescu. Sunt multe necunoscute legate de acea suspectă victorie a lui băsescu. Există voci care spun că puciul împotriva lui Năstase ar fi avut inclusiv OK-ul lui Ion Iliescu. N-o mai întind cu explicațiile. În mare, cam asta e istoria scenei noastre politice.

Ceea ce doream să înțelegeți este că cele două partide care monopolizează la ora actuală puterea în România sunt de fapt același drac. De-aceea, cei care spun „au votat mereu PSD” sunt în aceeași eroare cu cei care, de bună credință fiind, votează așa-zisele forțe progresiste.

Diferența dintre PSD și actualul PNL este însă aceea că PSD mai are încă o componentă națională moștenită de la activul ceaușist de partid. De aceea, din punct de vedere național, PSD a fost întotdeauna o alegere mai bună deoarece a oferit o alternativă ceva mai lentă, a încercat o tranziție mai blândă pentru români. Însă „împăducherea” partidului de către securiștii-globaliști a făcut ca întotdeauna acest partid să deturneze încrederea propriului electorat. Și-o să vă explic pas cu pas cum.

Încă din timpul mandatului 2000 - 2004, s-au făcut concesii majore. În primul rând, Năstase a cedat presiunii securistico-externe de privatizare a Petrom. Operațiunea începuse din mandatul CDR-PD-UDMR(1996-2000), când băsescu a semnat privatizarea întregii economii. Asta după ce o distruseseră iremediabil. După anul 2000 și după câteva măsuri benefice, economia țării își revenise, însă Năstase a cochetat cu aripa internaționalistă. Astfel, a finalizat convenția cu FMI în ciuda faptului că Romînia nu avea nevoie de banii lor, a continuat o parte a privatizărilor lui băsescu, între care și cea a Petromului. Acela a fost momentu în care România nu și-a mai aparținut! Integrarea în UE și NATO s-a făcut în defavoarea clară a țării, conducând la dizlocări ale unor importante segmente economice ale țării. Năstase ar fi vrut să compenseze „pierderile” printr-o conducere politică de fier și prin legi care să oblige proaspăt-privatizatele companii să rămână legate de glie. Doar că și-a făcut calculele prost întrucât a fost eliminat și toată strategia sa s-a prăbușit. De-aceea e indicat să-ți faci prima dată fundația și-abia apoi casa! Practic, din acel moment, componenta națională a oricărui partid al țării nu mai are susținere economică.

Singura conducere vădit națională a PSD a fost cea a lui Liviu Dragnea. Acesta, împreună cu o mână de oameni din jurul său, a încercat să reorienteze țara către o politică mai normală. S-a lovit însă de o opoziție nu doar a partidelor, ci și a companiilor care și-au văzut lovite interesele de căpușare a țării. Astfel s-au cheltuit bugete impresionante pentru terfelirea partidului și-a imaginii lui Dragnea. PSD-ul din vremea lui Dragnea este un caz ilustrativ al fragilei puteri pe care-o ai în ciuda unei victorii electorale masive. PSD a câștigat copleșitor atât Parlamentarele, cât și Localele. A avut primarii săi și a avut prin parlamentarii săi majoritatea absolută în Parlament. Cu toate acestea, mandatul său a fost un dezastru. Motivul? N-au putut să-și impună punctul de vedere din cauza opoziției Securității care, prin intermediul paiaței de la Cotroceni, a avut o halcă suficient de mare de putere pentru a contracara opțiunea populară. De asemenea, fragilitatea componentei naționale a PSD-ului lui Dragnea s-a văzut cel mai bine în momentele cheie, între care iese în evidență prăbușirea Referendumului pentru Familie, cel care ar fi putut relansa PSD-ul.

Într-adevăr, la ora actuală Liviu Dragnea este un deținut politic în toată regula, dar își ispășește propriile păcate. Uneori a fi duplicitar e un păcat chiar mai mare decât acela de a fi dușman. Dușmanul e cunoscut de toată lumea, de el te poți feri. Însă duplicitarul pare a-ți vrea binele, în condițiile în care, prin acțiunile sale de neexplicat îți provoacă înfrângerea acolo unde te-ai aștepta cel mai puțin. Acesta este păcatul lui Dragnea. El trebuie însă apreciat ca fiind SINGURUL om din ultimii treizeci de ani care-a pus interesul național înaintea intereselor de căpușare ale forțelor externe interesate în menținerea statutului nostru de colonie.

V-am făcut această lungă introducere pentru a înțelege că de sus în jos nu se mai poate face nimic. Partidele politice sunt instrumente de disipare a forțelor din societate, de acaparare a opiniilor și de înrolare a lor pentru a servi direcției deja trasate. PSD și PNL de fapt reprezentau două trenuri circulând pe șine mergând în aceeași direcție, cu diferența că PSD alesese un drum mai sinuos. Actualul PSD, capitulat sub puterea unui securist mediocru precum Ciolacu, nu face altceva decât să aleagă și el calea „dreaptă”, adică cea care ne duce accelerat în rahat. Alternativa la PSD/PNL e USR care, novator fiind, nu mai vrea să ne transporte cu trenul în rahat, ci cu supersonicul. Asta-i realitatea, priviți-o în față și înțelegeți-o!

De-aceea, cei care cred că vor găsi o forță politică demnă de a-i reprezenta, se înșală amarnic. Scena politică și modul în care actualul stat e configurat reprezintă o eroare voită din cap în coadă. Singurul mod în care mai poate fi făcut ceva în țara asta este doar de jos în sus, încercând să ne recuperăm ceea ce e al nostru. Iar aceasta nu se poate face decât printr-o luptă economică de gherilă, refuzând absolut tot ceea ce vine din afară și consumând doar ceea ce e produs aici de către un român. E singura cale, credeți-mă! Nu vă mai iluzionați cu partide sau cu Feți Frumoși care vor veni călări pe cai albi. Aiurea! Independența trebuie să v-o câștigați singuri și, pe măsură ce masa celor independenți va crește, va crește și suveranitatea țării. Nu-i greu, dar trebuie pornit de la zero.

24 de comentarii:

  1. Deci sunteți adeptul filozofiei OF THE GRID, cu formarea micilor și marilor comunități total independente de utilitățile publice, cu producerea propriului tău curent electric și cu propria gospodărie.
    Se practica filozofia asta peste tot în lume și oamenii OFF THE GRID sunt printre cei mai fericiți.
    La noi doar țăranii cu gospodăriile proprii exact cum aveau bunicii mei în copilarie se pot numii independenți. Acești bunici chiar erau OFF THE GRID din ce moment nu aveau curent electric, nu aveau alimentare cu apa sau canalizare, aveau o pensie de 140 lei care apoi în vremurile moderne a urcat pana la 400 lei și o puneau deoparte ca nu aveau nevoie de bani. Își făceau propria pâine, aveau propriile animale și legume și propria livada cu fructe.
    Astăzi pot admira pe internet și chiar și pe Instagram ferme bine dotate cu eoliene proprii, cu dotări tehnologice moderne care își duc viata de ferma în cadrul familiei proprii crescând animale și cultivând pământ. Dar nu sunt mulți.
    Oare țăranul român este și a fost un mare dușman al globalizării? Omul care și le cultiva pe toate singur? Bunicii mei nici bani nu aveau nevoie. Bunicul își cultiva până și tutunul. Nu duceau lipsă de nimic. Noi de la oraș mereu aveam lipsuri, mergeam la țară să ne aducem merinde. Acum înțelegând întregul fenomen globalist am realizat ce prost am investit în 30 ani făcând facultate ca să devin sclav la o firma și să depind de un salar care abia îmi acoperă nevoile pe o lună. Imaginile cu bunicii mei pe care nu îi înțelegeam atunci cum de primeau pensie atât de mică și nu aveau nevoie de ea îmi persistă repetitiv în minte ca un ilustru exemplu a ce înseamnă să fii cu adevărat independent.
    Va las un profil de insta ca să vedeți ce fericire există în a fi independent de toti: https://instagram.com/girlsgoneoffgrid?igshid=8tbbcmojnyu6

    Am arătat acest profil părinților mei acum la rândul lor pensionari de bloc la oraș și mi-a spus mama ca oamenii aia nu sunt fericiți ca ea a muncit în copilărie la țară și a fost foarte greu și nu mai vrea sa meargă la coada vacii și la săpat. Am insistat sa ii arat că în loc sa fi investit în aparent la oraș și alte bunuri putea investi într-un tractor mic, apoi alte scule și unelte care te făceau independent și azi cu dotările tehnologice moderne poți devenii rupt de orice sistem de manipulare. Pana la urma a recunoscut ca în ziua de azi poți face ca munca de la coada vacii și sapatul de pământ sa semene cu click-ul de la calculator și telecomanda de la TV, dar acum nu mai are bani sa investească.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "bunicii mei pe care nu îi înțelegeam atunci cum de primeau pensie atât de mică și nu aveau nevoie de ea îmi persistă repetitiv în minte"

      Pe vremuri erau CAP-urile care le suplimentau existenta sau fabricile oamenilor muncii din orase, acum platesti cum se zice si ca sa treci ulitza.
      Incearca sa nu fi naiv, ACUM absolut TOTUL costa la tara iar fara o pensie de cel putin 1200RON nu supravietuiesti cit de cit decent

      Iar profilul postat de pe Insta...like seriously man??? citi ani ai, chiar asa de naiv esti?
      Ce vezi tu acolo sunt im proportie de 99% copii de milionari sau chiar miliardari. Inainte sa intri in socializare(pierdere de vreme) cu ei, intreaba-i de ce conturi au in banci...ce mosteniri au primit...nu-ti mai face iluzii...

      Ștergere
    2. Multumesc de raspuns, si o sa fac ca si la Alcolicii Anonimi: Am 43 ani si recunosc ca sunt naiv! Mi-ai spus si tu sa incerc sa nu fiu naiv. Da, sunt naiv cu tehnologia asta moderna si cu atata inteligenta artificiala. De fapt, naivitatea mea incepe de acum multi ani cand am crezut in prietenii care m-au jefuit cu ajutorul afacerilor MLM. Am bagat peste 20mii de euro si nu am scos nimic. Nu pot sa zic ca nu m-am desteptat de atunci, dar mereu viata a gasit noi moduri de a-mi demonstra ce naiv sunt.
      Chiar azi am vazut filmul "Betting on Zero"(2016) si m-am regasit si pe mine in tot fenomenul.
      Din cauza asta citesc blogul lui Dan, deoarece el nu este o persoana naiva ca mine si am incredere ca citind ce scrie imi pot stimula creierul sa vada dincolo de propria naivitate. In plus naivitatea, nu e un fenomen cu care sa lupti ca si prostia. Poti fi destept si sa treci testele de matematica, dar sa ramai naiv. Poate tine de simplitate. Dar oricum ar fi, in lume sunt ticalosi de profesie care cauta special pe cei ca mine sa profite de noi.

      Ștergere
    3. Sunt 8 ani de cand am parasit orasul si demisia dintr-o multinationala ! E perfect asa , ma simt foarte bine aici in rural , mananc mai sanatos , muncesc cum vreau , cat vreau si cel mai important este ca fac ce imi place sunt atat sef cat si angajat !

      Ștergere
    4. Pentru un anonim care spune ca totul costa la tara ! Oriunde totul are un pret ! Dar cand mamaliga din porumbul prasit cu sapa nechimizat nu iti mai place si cumperi painea plina de chimicale normal ca atunci costa , cand cumperi salam si pulpe ca nu mai cresti un porc o pasare , un solar , un cartof , ceapa , usturoi etc.... iar costa mult ! Eu imi produc absolut tot mai putin ulei si zahar ! Nu cumpar paine , malai si le fac dupa cum ploua sau irig unde am posibilitate .......si da traiesc mai bine si sunt fericit aici unde sunt

      Ștergere
    5. Domnule Kinu, orice discutie pe tema viata la tara incepe prin familiarizarea cu resursele materiale...conturi, taticu,mamica...si pe unde fac ei afaceri...etc...deoarce nu suntem copii ca sa vorbim doar de dragul sporovaitului.. Da poti trai la tara in Romania precum in Beverly Hills daca te situiezi in cei 0,1%, caz in care in care esti pe linga subiect. Noi aici discutam despre tarani, despre cei din categoria de 99,9%, care trebuie sa se lupte cu facturile de tot felul si nici nu si pun problema IRIGARII din cauza costurilor astronomice la apa....ca sa nu mai vorbim de: lemn, metal, gaduri, materiale de constructii, servicii...toate te usuca la punga cind esti localnic, nu corporatist istet care traieste din economiile facute de la multinationale. Intrebare: Oare ce ai sa faci dupa ce ti se subtiaza contul in banca?

      Ștergere
    6. Sa incep cu finalul : nu detin bani si nici alte forme in vreo banca sau fond de investitii ! Am investit la timp in terenuri agricole , utilaje si alte lucruri ! Asta nu inseamna ca eu am garantia lucrurilor ce le detin ......chiar nu , sunt ale mele cu numele doar ! Doar ca eu am trecut deja la planul B planul A a fost implementat in 2011! Eu am parasit urbanul in 2011 , fiindca am realizat rahatul care vine , criza din 2008 a fost pistol cu apa pe langa ce vine cat de curand ! Sunt destui care se amortesc cu ideea ca va trece ! Va trece .....poate , dar cum , cine si care sunt variantele trecerii ? Da sunt din fiu de taran si imi place sa fiu numit taran , doar parvenitii si slugoii nu inteleg sensul cuvantului taran ! Nu traiesc ca in BH si nici nu am intentia vreau sa traiesc simplu si curat ......cer mult?

      Ștergere
    7. Multumesc Kinu, suna bine si incurajator ce spui si chiar inteleg ca este mult mai mult decit se poate afisa in public...Ma bucur pentru tine
      Succese in continuare in tot ceea ce faci!

      Ștergere
  2. Comenta o persoana la unul din articolele anterioare "Arsenalul luptătorului electronic" parcă revoltat că filelist.ro are voie sa existe.

    Am accesat astăzi domeniul și surpriză: " Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art.249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale."

    Pentru cine este interesat, filelist a anunțat cu vreo 2 săptămâni înainte că își schimbă domeniul și anume filelist.io.


    Ce spun administratorii pe noul domeniu:

    "Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp.
    Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.

    Legat de server, inca de la inceputul acestui site au fost luate toate masurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie si criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.

    Ținem foarte mult la siguranța si anonimitatea utilizatorilor noștri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoștință nicio acuzație și vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noștri la libera exprimare și comunicare."



    RăspundețiȘtergere
  3. Si oceanul este format din picaturi. Iar fiecare are importanta ei.

    DD propune sa intoarcem raul si sa curga firesc, adica ... invers. Iar asta sa se faca prin intoarcerea a cat mai multor picaturi. Fiecare, pe cont propriu, sa mearga o vreme impotriva curentului iar ei sa i se adauge din ce in ce mai multe alte asemenea picaturi care fac acelasi lucru pentru ca intr-un final glorios ele sa devina curentul dominant si sa schimbe directia de curgere a raului.

    Oooo ... ce minunat! Sa aiba fiecare picatura constiinta de sine si sa faca toate sacrificiile ce-i stau in putere ca sa se opuna directiei gresite a curentului. Este clar insa si ca toate picaturile "trezite" vor trebui sa traiasca pe un nivel superior al intelegerii sensului vietii lor. Altfel de ce s-ar sacrifica altruist? Daca ar actiona intr-un referential strict material ar fi lipsite de resorturile care sa le ridice la un nivel superior al constiintei, singurul care le poate da o motivatie suficient de puternica pentru a le face independente de precaritatea, vulgaritatea si perisabilitatea celor de jos pentru a putea zbura, cu gandul macar, la imuabilitatea si perenitatea bunatatilor celor de sus.

    Da, este nevoie de idealism insa nici acesta nu este suficient. Mai trebuie si o energie aparte care sa-ti dea puterea de a face ceva. In cele de jos ai energia pe care o ofera tehnica. Stiinta a devenit un idol de care lumea a devenit dependenta si caruia i se inchina. Exista insa si o putere mai mare decat aceasta. Iar fara sa o descoperi nu poti merge mai departe fara sa ratacesti pe unul dintre milioanele de drumuri false care te intorc din drum si te tin legat intr-o zona in care crezi ca-ti este bine pana cand ajunge sa fie prea tarziu momentul in care realizezi inselarea.

    Revolutia de care vorbeste DD este posibila. Picaturile se pot intoarce. Chiar si una singura daca o face va fi apoi un model de urmat pentru celelalte uimite de puterea ei. Important este insa ca sa inteleaga secretul puterii ei si sa priceapa ca adevarata Revolutie este INTOARCEREA LA HRISTOS, singurul care poate oferi sensul corect si energia necesara intoarcerii oamenilor la firesc si la implinirea destinului lor din viata aceasta.

    Hristos a inviat!

    PS - DD - de data aceasta salvez mesajul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sublim comentariul ,HRISTOS este modelul perfect de urmat !

      Ștergere
    2. oookeyyy?
      Si ai vre-un precedent cu modelul H pe care poti sa-l folosesti intr-o mica expunere, ca exemplu.
      (Dar afiseaza-l te rog in prima tema a paginii, ca sa nu cautam in arhive daca se poate, mersi Kinule)

      Ștergere
    3. Tipic american fabricat undeva pe acolo .....avem dreptul sa nu spunem nimic spre a nu fi folosit impotriva! Vezi tu ticalosia unui sistem ce se ascunde in spatele unei lozinci goale fara fundament? Lumineaza-ma cu acel H predecedent .....nu halesc trageri de limba , ot iesi tampenii .....o zi buna

      Ștergere
  4. Daca avea un minim caracter uman si nu de molusca, Roman ar fi trebuit sa plece singur de la conducerea PD, cel mai tarziu dupa alegerile prezidentiale din 2000, desi o putea face inca dupa cele din 1996. Asta nu poate conduce nici un car cu boi, il baga in sant in 50m, dar un partid sau o tara. Desi avusese functii de prim rang inainte - prim ministru, ministru de externe, presedintele senatului, toate oferind o maxima vizibilitate/amprenta publica - candideaza la presedintia Romaniei in 1996 si 2000 cu rezultate submediocre, la ultimele ocupand locul 5, dupa Gh Frunda, Isarescu, CV Tudor. Ce alt partid din cele existente azi l-ar fi mai tinut in functia de presedinte al sau cu aceste rezultate?
    Basescu are pacatele lui, fara numar, dar a dus PD-ul pe cele mai inalte culmi ale existentei sale, de neimaginat in "era Roman" si nu a pierdut nici una din marile confruntari la care a participat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa asa-zisa revolutie din decembrie 1989, in fapt o lovitura de stat la care au contribuit marile puteri, au reaparut partidele istorice (PNL, PNT etc.). Cele doua mari partide care au mai ramas azi pe scena politica - PNL si PSD au fost formate astfel: PSD din comunisti iar PNL din securisti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost formate, dar azi cine le mai formează? Ca comuniști nu mai sunt sau sunt foarte bătrâni ca Iliescu, iar fii de comuniști sunt totuși cam cu capital.

      Ștergere
  6. Nu e vorba de niciun off the grid.

    Ideea e clar exprimată. Să nu îmbogățim stăpînul colonial, să ajutăm producătorul român, cît mai există și cît mai putem.

    Pandemia globalistă (varianta virală) a schițat, ca replică de nevoie, cîteva încercări de a elimina intermediarul ticălos. Am văzut inițiative de a se grupa cîteva familii pentru a cumpăra produse de la producători care nu mai puteau ajunge în piețele golite de către jandarmii ocupantului, foarte mulțumit să mai lovească și așa în băștinaș. Ceva de genul acesta merită extins.

    Pe urmă, chiar dacă nu rezolvă problema, chiar și dintre tejghetarii globaliști trebuie aleși cei mai puțin odioși. Nu cumperi curent de la corporația sau nu-ți faci cont la banca care promovează ideologia oficială în reclamele lor, indiferent dacă e vorba despre botnițarea societății sub teroarea "medicală" sau îndemn la acceptarea poponariatului ca normalitate, de exemplu.

    Nu putem să ne recuperăm țara cu izolare de tip supraviețorist. Trebuie să acumulăm, să nu risipim, să nu luăm pe credit decît armele (nu pac, pac, cu toate că...) cu care să-i lovim mai dur.

    Tot ce strîngem, financiar vorbind, trebuie extras din găurile negre întreținute de ocupant pentru a ne jefui la final, după ce ne-am chinuit să strîngem pentru noi. Puterea înseamnă proprietatea reală, "asset"-urile concrete (pe care vor să le ciugulească pe nimic în vreme de criză pentru a ne stoarce mai dur după).

    Nu e suficient, puterea politică abandonată total în mâinile colaboraționiștilor trădători se poate și se va întoarce împotriva noastră. Instituțiile statului nu trebuie lăsate integral în mâinile slugilor străinilor. Pe cît se poate, individual sau în grupuri mici, trebuie infiltrate cu patrioți. Pot întîrzia și zăpăci acțiunea răului în așteptarea momentului cînd respectivele instituții vor fi recucerite.

    La fel se poate proceda și cu partidele politice. Ciolacii, penelacii și restul carcalacilor produși de securismul alogen sau aservit alogenilor pot fi înlocuiți sau măcar destabilizați prin acțiunea unor oameni suficient de hotărîți și inteligenți. Oameni care gîndesc singuri, se orientează și se adaptează rapid, pentru că vor fi tot singuri în mijlocul rețelei de supraveghere și manipulare, care totuși nu este omnipotentă, cum se crede.

    Cel mai otrăvit organ din organismul social rămîne justiția. Răul aici poate fi exercitat decisiv de o minoritate de procurori și judecători, soluția nu pare una de control instituțional. Primul pas l-ar reprezenta o rescriere decisivă a legilor, ceva imposibil de imaginat în prezent. Poate alegerea procurorilor, după model american... nu știu, foarte grea problemă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Nu ...cu izolare de tip supraviețorist. Trebuie să acumulăm, să nu risipim..."

      ... si sa investim.

      Asa a fost de secole, inca din comuna primitiva. Mai intai civilizatiile si mai apoi statele si natiunile ai fost create de investitori, de capitalisti, care au creat suplus fata de nevoile lor bazale, fapt ce a dus la diviziunea si specializarea muncii si implicit la dezvoltare si cercetare, nu de oamenii pesterii sau de socialisti.

      Ștergere
  7. Poate teoria schimbarii generatiilor ajuta la o mai buna intelegere a viitorului https://www.youtube.com/watch?v=8Yfb2zQjKWE

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce parere aveti de George Simion si / sau Calin Georgesc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. )))) cunosti expresia : Follow the money ...ca sa afli cu cine ai de a face...

      Ștergere
  9. Articolul excelent, fara fisura. Felicitari!
    Colegului care intreaba despre alternative, raspunsul este numai patrioti-nationalisti autentici, ortodocsi.Deci fara masoni sau alte secte etc, fapt care darama toata constructia sanatoasa a unui stat national.Aflam ca " Fara mine nu puteti face nimic(Evanghelie, Ioan )"din ortodoxlogos.ro, stranaortodoxa.ro -Ortodoxia ingradita de ecumenism

    RăspundețiȘtergere
  10. dragnea nu si-a putut depasi conditia de ciocoias de provincie.Cum sa digeri ideea ca acest modest arivist de cooperativa urmarea o politica nationala? Ura fata de basescu nu poate cautiona derapajele cleptocrate si comunistoide ale pesedeilor peremisti din jurul tractoristului de Teleorman. Boiernasii protapiti la putere dupa 90' sunt esaloanele 2 si 3 ale pcr si nu puteam avea asteptari privind implementarea unor viziuni capitaliste de modernizare a tarii. Fenomenul ponta si altii din generatia sa (boureanu,sova,ridzi) arata halul de pervertire al tranzactionalismului autohton, care s-a propagat si la cei care nu au fost in structurile pcr. Partidele sunt urmasele glorioase ale defunctului pcr (inclusiv udemere) si politicile de cadre nu promoveaza meritocratia si competenta, ci servilismul si impostura. Cati dintre politruci au condus un birou, un departament, o divizie sau o companie? Unul ca Borza nu s-a putut regasi in peisajul politic pentru ca argumentele de natura economica contrasteaza puternic cu mestecatul de talash din gurile politrucilor impostori fara meserie in spate.In concluzie, o mare mizerie este politica romaneasca dar argumentele propesede zgarie timpanu'.Asa-i ca erau bune acum spitalele regionale in loc de marele NIMIK?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa nu intelegi gresit , incep in a a spune ca sunt apolitic si antisistem ......imi asum acest risc ! Dar zi si mie in ce consta viziunea capitalista , fa abstractie daca e de Romania ,arata-mi cu degetul pe harta unde CAPITALISMUL da roade bune !

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)