miercuri, 18 februarie 2009

Zimbabwe School of Economics

Marc Faber într-un interviu despre "noul curent" economic:

6 comentarii:

  1. Distractia a luat sfarsit la burse aseara. N-ai vrut sa te risti la un prognostic ieri, dar uite ca au facut-o traderii mai clar... :)

    Scorul final:

    DOW este la -3.8% adica 7,552 la nici 5 puncte de minimul istoric al anului trecut :)

    Aurul inca se tine la 970USD

    Se putea si mai bine, dar oricum a fost o lupta frumoasa :)

    Mai e si maine o zi, mai e si martie o luna promitatoare...

    Superb rezultat al ultimului bailout aprobat de americani. Inca unul si au rezolvat problema. Definitiv. Dar poate totusi e suficient si asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ninic, nimic ? Ai, nu fi asa secretos.. :)

    Lasi pe altii sa faca toata treaba ?

    Previziuni burse si grafice burse

    Incet-incet se prinde lumea:

    Analiza situatiei de ieri

    Bursele americane au inchis sedinta de marti pe rosu, in contextul in care increderea investitorilor este grav afectata de vestile privind adancirea recesiunii la nivel global, indicii atingand minime ce nu au mai fost inregistrate din noiembrie 2008.

    Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 3,79%, la 7.552,60 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 4,15%, la 1.470,66 puncte, informeaza AFP, citata de NewsIn.

    La randul sau, indicele Standard & Poor?s a scazut cu 4,56%, la 789,17 puncte. Deprecierile puternice de pe pietele din SUA vin in contextul in care presedintele american Barack Obama a semnat marti amplul plan de relansare economica, in valoare de 787 de miliarde de dolari.

    Acesta reprezinta, in opinia sa, "inceputul sfarsitului" pentru cea mai grava criza cunoscuta de Statele Unite in ultimele decenii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Flavian: Vad ca esti extrem de nerabdator... StAi linistit ca o sa avem dEstul timp sa admiram dezastrul in direCt :-)). Mi-e f. greu sa mai bag ceva zilele astea pt. ca pot accesa net-ul doar prin telefon si e crancen :-( Deocamdata ma "restaurez", iar de luni vin cu forte proaspete.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine Dan, concediu placut atunci. Ma gandeam ca ai dat bir cu fugitii acum cand devine mai interesant... :)

    Oricum, s-au mai linistit nitzel apele azi. O zi aparent calma azi la bursa NY. Dow a tzopait anemic in jurul valorii de 7552 cu care incheiase ieri. Oamenii au incercat sa-si linga ranile din ultimele zile si sa-si revada strategiile.

    De ce aparent ? Pentru ca din punctul meu de vedere tot aurul ramane cheia. Ca un fel de indicator barometru pentru increderea traderilor, asa cum ziceam si aici: Previziuni bursa

    Iar aurul a facut iar o surpriza frumoasa, urcand la 985 astazi... :)

    Cel mai tare este ca voci precum a lui Jim Rogers sau Peter Schiff sau Ron Paul sau Nouriel Roubini se fac tot mai auzite in ultima vreme: Investitorul Jim Rogers: Desfiintati FMI-ul si Banca Mondiala ca sa putem iesi din criza!

    In aceeasi ordine de idei va mai dau un link interesant. Niste baieti care au facut o analiza foarte pertinenta in ultimii ani si au avertizat de criza inca din 2006.

    Au prevazut crashul din septembrie 2008 inca din februarie 2008: Global systemic crisis / September 2008 - Phase of collapse of US real economy

    Au avertizat despre un nou punct critic in martie 2009 inca din decembrie 2008: Global systemic crisis – New tipping-point in March 2009: ’When the world becomes aware that this crisis is worse than the 1930s crisis’

    Iar ultima lor predictie de acum 3 zile o gasiti aici: 4th quarter 2009 – Beginning of Phase 5 of the global systemic crisis: phase of global geopolitical dislocation

    Un scurt citat mai semnificativ:

    Back in February 2006, LEAP/E2020 estimated that the global systemic crisis would unfold in 4 main structural phases: trigger, acceleration, impact and decanting phases. This process enabled us to properly anticipate events until now. However our team has now come to the conclusion that, due to the global leaders’ incapacity to fully realise the scope of the ongoing crisis (made obvious by their determination to cure the consequences rather than the causes of this crisis), the global systemic crisis will enter a fifth phase in the fourth quarter of 2009, a phase of global geopolitical dislocation.

    According to LEAP/E2020, this new stage of the crisis will be shaped by two major processes happening in two parallel sequences:

    A. Two major processes:

    1. Disappearance of the financial base (Dollar & Debt) all over the world

    2. Fragmentation of the interests of the global system’s big players and blocks

    B. Two parallel sequences:

    1. Quick disintegration of the current international system altogether

    2. Strategic dislocation of big global players.

    RăspundețiȘtergere
  5. Despre publicatia GEAB stiu de ceva vreme (parca de pe la sfarsitul lui 2007) si sunt abonat de cateva luni bune.
    Mi se par foarte bune, iar analizele detaliate.
    In 2008 au avut ca rata de succes in predictii 85%, ceea ce este foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dow azi termina 7,365.

    Totul e pe negativ, Citi -22% cred ca pica sapt. viitoare daca nu o cumpara statul in weekend. Costa "doar" 10 miliarde azi.

    Have a nice weekend :)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)