miercuri, 8 august 2018

Cenzura ca doctrină

Alex Jones nu face parte dintre preferaţii mei. Cu toate acestea este un individ cu o anumită viziune asupra lumii, drept care ar trebui respectat oricui. Alex Jones nu face parte din categoria celor care îndeamnă la violenţă, al obsedaţilor care distribuie pornografie infantilă sau a teroriştilor periculoşi. Crima sa este aceea că vede lucrurile diferit faţă de cum le văd ceilalţi. Iar acesta este şi motivul principal pentru care e cenzurat.

Uneori poţi considera că evenimentele prezentate de Alex Jones sunt exagerate. Ceea ce e însă surprinzător e faptul că, de multe ori, se dovedeşte că a avut dreptate. Cine-ar fi crezut în anii 90 că o pădure din California găzduieşte în fiecare an un ritual satanic la care participă cei mai importanţi oameni ai lumii, că întreaga tărăşenie este păzită cu stricteţe de FBI, CIA şi o groază de alte servicii secrete? Alex Jones urla că majoritatea puternicilor zilei fac parte dintr-o ultrasecretă organizaţie satanistă. Toată lumea privea cu neîncredere alegaţiile lui Jones, în timp ce „mainstream media” îi creiona un portret de nebun obsedat de teoria conspiraţiei. În anul 2000, Alex Jones a detonat bomba, prezentând imagini filmate din miezul acţiunii. Acela a fost momentul în care marele public a aflat despre existenţa Bohemian Grove.

Dacă te-apuci să citeşti gunoaiele promovate de Soros, ajungi să crezi că trăieşti în cea mai bună dintre lumi. Libertatea, ne spun grupările acestuia, e dreptul cel mai important al omului. Orice ONG, orice grup sau club care are o atingere cu structura mafiotă a lui Soros clamează libertatea şi-o dă într-o continuă masticare a termenului. Ai zice că libertatea e mai presus de orice. Cu toate acestea însă, organele de presă fidele principiilor respectivului individ se ocupă oficial cu cea mai imbecilă practică inventată vreodată de societate, anume cenzura.

Aşa se face că Alex Jones este, în acest moment, cenzurat de cele mai mari firme ale internetului. Nu-l mai vezi pe Youtube, nu-l mai vezi pe Facebook, nu mai are dreptul să-şi încarce produsele media în Apple Store sau în Google Play. Firmele care au peste 80% din traficul pe internet au oprit brutal materialele media difuzate de Alex Jones. Este una dintre cele mai mari operaţiuni de cenzură din toate timpurile.

Motivul oficial pentru care e cenzurat Alex Jones este acela de utilizare a „hate speech”. Aproape că te doare capul întrucât nimeni nu poate defini termenul. Mai mult, absolut niciunul dintre cenzori nu vine cu exemple concrete de „hate speech” din materialele publicate de Alex Jones. În schimb toţi îşi rotunjesc gura atunci când îl acuză că le-a încălcat termenii şi condiţiile. Zău? Când domini o piaţă, când practic ai o poziţie monopolistă, mai ai oare dreptul să impui celorlalţi un model pe care-l consideri tu şi cei care te conduc din umbră ca fiind corect? E o întrebare, mai ales în condiţiile în care „principiile” clamate sunt atât de vagi încât efectiv nu trec de proba bunului simţ. 

Ce înseamnă „hate speech”? Ce înseamnă „fake news”? Când toată media oficială din SUA propagă fără ruşine doar „fake news” toată lumea închide ochii deoarece, nu-i aşa, acelea sunt „instituţii serioase de presă”. Aia e linia oficială. Când CNN sau Washington Post ard creierii consumatorilor produselor lor media cu tot felul de imbecilităţi - de la „Rusia e de vină” până la „Marx e un zeu” - nu se pune. Dacă însă apare un individ, care n-are nici pe departe audienţa respectivilor, care spune lucruri nespuse până atunci, aia devine ori „hate speech” ori „fake news”. Mai ales atunci când tezele sale „ne supără”.

În fapt, adevăratele motive pentru care e cenzurat şi pedepsit Alex Jones sunt altele. Cea mai mare vină a sa este aceea de a fi contribuit la victoria electorală a lui Trump. Apoi, faptul că dă în vileag adevăruri care nu trebuie cunoscute de către marele public e un alt element de neacceptat. Nu în ultimul rând, popularitatea site-ului Infowars şi creşterea susţinută a audienţei site-urilor de acest tip e un element de îngrijorare pentru şobolanii din spatele mainstream media. Nu de alta, dar dacă o parte foarte mare a publicului părăseşte canalele controlate ale mediei oficiale, lucrurile se pot îndrepta în direcţii imposibil de intuit şi controlat.

Realitatea în care trăim se dovedeşte una de-a dreptul înfiorătoare. Nu doar că o mână de golani au introdus oficial cenzura clamând libertatea, dar - ceea ce e şi mai îngrijorător - lumea tratează cu lejeritatea această situaţie. Înainte puteai acuza un stat abuziv pentru cenzură. În anii comunismului ura publicului se îndrepta către cenzorii sistemului, una dintre cele mai urâte categorii din societate(după securişti, desigur). Chiar dacă atunci cenzura era practicată pe scară mare, publicul era vigilent la şopârlele cu multiplu sens strecurate de unii autori. De multe ori, elemente la care nu se gândiseră nici măcar autorii deveneau vedete şi intrau în limbajul cotidian din cauza sensurilor multiple pe care le aveau. Astăzi lucrurile sunt schimbate: nu doar că lumea nu înţelege ce e cenzura, dar a devenit şi parte a ei. Azi publicul acceptă cu uşurinţă orice şi-ţi aruncă în ochi fraze goale de sens izvorâte din manualul de „corectitudine politică”. Asta în timp ce, teroarea „noii lumi” ne sufocă din ce în ce mai tare.

Cazul Alex Jones ar trebui să se constituie pentru oricine într-un exemplu al cenzurii abuzive. Cenzura care devine din ce în ce mai brutală şi mai intruzivă. Sper ca tehnologiile viitoare să anuleze această îngrămădeală de audienţă, acest monopol brutal instituit de giganţii internetului. Nu de alta, dar efectiv nu se mai poate respira.

6 comentarii:

  1. De fapt, nici sub comunism, nu se numea cenzura, si nu era perceputa asa. Si atunci, Statul beneficia de un val de simpatie, oamenii se simteau protejati de filtrarea informatiilor, si atunci tot "hate speech" (nazist, ultraliberal, etc) cica filtrau. Chiar si cand a picat comunismul, majoritatea erau de acord cu filtrarea respectiva.

    Azi, s-a inversat inversarea. Acum capitalul e ala pur si sfant, privatul, el are dreptul, pentru a protejea plebea de "hate speach" sa impuna propriile "conditii si termeni".

    Nu e exclusa o reintoarcere a rotii, dar asta inseamna din nou invingerea capitalismului de catre comunisti. Nu cred ca vrem sa trecem prin asemenea perioade, din nou...

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord că media (nu folosesc "mainstream" fiindcă asta implică existența unei alternative corecte) e plină de senzaționalism, exagerări și dezinformări. Dar văd paragraful acela cu Bohemian Grove... BG nu era satanistă, nici ultrasecretă și nici păzită cu strictețe de nimeni. Era doar un club privat cu ceva membri de elită și niște ritualuri bizare. De aceea a putut fi infiltrată de Jones (cu un cameraman!) și de Philip Weiss de la Spy Magazine cu un an înainte. Cum ziceam: senzaționalism, exagerări și dezinformări.

    RăspundețiȘtergere
  3. https://imgur.com/M4a72qU

    In general ritualurile bizare sunt la inceput dupa aia devin ilegale si stabilesc legaturi foarte stranse intre membrii comunitatii.... pe principiul daca am violat torturat ucis impreuna.... atunci putem face multe alte lucruri impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Personal nu prea inteleg vaicarelile cu banatul pe sculele cia.
    Sulotia este doar una radicala, abandonarea completa cum zice asta aici de exemplu
    https://www.zerohedge.com/news/2018-08-06/krieger-stop-complaining-and-just-delete-facebook
    Personal am mai adaugat ca extra si blocarea completa in router a tuturor domeniilor porcilor aia care urmaresc chiar si pe cine nu are cont la ei
    https://github.com/jmdugan/blocklists/blob/master/corporations/facebook/all#L1
    Pentru mine fb nu exista, si sa vreau si pot vedea nimica de pe ei.
    Ce parere ai in schimb de "lucrul omului" vorba ardeleanului :))
    Adica solutiile descentralizate.
    Exemple din ce am incercat eu numai
    Alternativa la fb: Diaspora https://en.wikipedia.org/wiki/Diaspora_(social_network)
    Alternativa la yt: PeerTube, bazata pe protocol P2P https://joinpeertube.org/en/
    Messengeruri: Wire, Riots
    Dar exista alternative descentralizate garla.
    Un exemplu implementat chiar in Romania
    http://medianews.md/toate-stirile/item/5251-zuckerberg-de-romania-un-preot-a-creat-un-site-de-socializare-rival-facebook-ului

    RăspundețiȘtergere
  5. Romanii noi au nevoie de cloaca. Fara asta ei nu pot exista! In consecinta vor ramine pe sculele maoist-globaliste!
    In mareata germnika se dau amenzi de zeci de mii, jurnalisti au infundat puscariile sau au fost trimisi pe alte tarimuri. Desigur ca minunatii luptatori anticomunisti, diasporezi sau nu, care sint precum garzile de reeducare ale lui mao, ramin sa se lupte mai departe cu ciuma rosie, pt ca la atit ii duce minte lor de tauri reeducati.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa vedem niste titluri de carti ca sa intelegem cine este vestul luminos al taranimii retrograde si revansarde:

    Ermitteln verboten!: Warum die Polizei den Kampf gegen die Kriminalität aufgegeben hat Taschenbuch – 1. November 2007
    von Jürgen Roth
    Investigarea interzisa! De ce poliția a abandonat lupta împotriva criminalității


    Schmutzige Hände. Wie die westlichen Staaten mit der Drogenmafia kooperieren Gebundenes Buch – 1. Januar 2000
    von Jürgen Roth (Autor)
    Mâini murdare. Cum statele occidentale cooperează cu mafia de droguri



    Die Mitternachtsregierung. Reportage über die Macht der Geheimdienste Taschenbuch – September 1992
    von Jürgen Roth (Autor)
    Guvernul de la miezul nopții. Raport privind puterea serviciilor secrete



    Der stille Putsch: Wie eine geheime Elite aus Wirtschaft und Politik sich Europa und unser Land unter den Nagel reißt Taschenbuch – 9. Mai 2016
    von Jürgen Roth (Autor)
    Puciul tacit: Cum o elită secretă din industriasi si politicieni acapareaza Europa si tara noastra


    Der tiefe Staat: Die Unterwanderung der Demokratie durch Geheimdienste, politische Komplizen und den rechten Mob Gebundenes Buch – 25. Januar 2016
    von Jürgen Roth (Autor)
    Statul profund: infiltrarea democrației de către serviciile secrete, complicii din politica și grupele de dreapta


    Die Angst der Eliten: Wer fürchtet die Demokratie? Taschenbuch – 3. April 2018
    von Paul Schreyer (Autor)
    Frica elitelor: cine se teme de democratie?


    Fassadendemokratie und Tiefer Staat: Auf dem Weg in ein autoritäres Zeitalter Taschenbuch – 21. August 2017
    von Ullrich Mies (Herausgeber), Jens Wernicke (Herausgeber), Jörg Becker (Autor), Daniele Ganser (Autor), Bernd Hamm (Autor), & 12 mehr
    Democrația de fatada și statul profund: pe drumul către o epocă autoritară



    Der Deutschland-Clan: Das skrupellose Netzwerk aus Politikern, Top-Managern und Justiz Taschenbuch – 2. Mai 2007
    von Jürgen Roth (Autor)
    Clanul german: rețeaua fără scrupule formata din politicieni, manageri de vârf și sistemul judiciar



    Spinnennetz der Macht: Wie die politische und wirtschaftliche Elite unser Land zerstört Taschenbuch – 16. Juni 2014
    von Jürgen Roth (Autor)
    Paienjenisul puterii: Cum elitele politice și economice distrug țara noastră



    Schmutzige Demokratie: Ausgehölt - Ausgenutzt - Ausgelöscht? Gebundenes Buch – 21. September 2016
    von Jürgen Roth (Autor)
    Democratie murdara: golit, exploatat, nimicit



    Anklage unerwünscht!: Korruption und Willkür in der deutschen Justiz Taschenbuch – 1. September 2008
    von Jürgen Roth (Autor), Rainer Nübel (Autor), Rainer Fromm (Autor)
    Rechizitoriu nedorit: corupția și arbitrariul în justiția germană



    Die Graue Eminenz. Das Netzwerk von Diplomaten, Gangstern und Politikern Gebundenes Buch – 1999
    von Jürgen Roth (Autor)
    Eminența cenușie. Rețeaua de diplomați, gangsteri și politicieni

    Acestea sint doar citeva exemple si se observa ca titlurile nu lasa sa se inteleaga ca vestul ar fi ceea ce povestesc la noi mincinosii de serviciu.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)