De la începutul anului cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Irlanda(locul 11 în Europa după preţul pe metrul pătrat) unde scăderea consemnată a fost de 7%. Pe locul doi în topul scăderilor s-a situat Germania, unde preţurile au cunoscut o corecţie de aproximativ 5%. S-au consemnat scăderi uşoare şi în Grecia, Estonia şi Danemarca. Creşteri s-au înregistrat deocamdată în Polonia.
În România asistăm la o stagnare a preţurilor de ofertă. Cei care pariază pe creşterea preţurilor dau ca model Polonia şi consideră că, pe fondul investiţiilor străine, putem asista la o continuare a ritmului actual de creştere. E greu de crezut, iar contraargumente(care până acum au fost ignorate) sunt destule: infrastructura este la pământ, imobilele vechi sunt, în majoritate, aflate într-un grad avansat de depreciere, spaţiul verde este deficitar(mult sub media europeană), imobilele nou construite au fost achiziţionate în scopuri speculative s.a.m.d. Rămâne să vedem ce ne rezervă viitorul. Celor care vor să intre acum la cumpărare le recomand însă multă, multă prudenţă.
chestia cu apartamente ieftine in sua e o idee a unui neavizat.
RăspundețiȘtergerecriza imobiliara (subprime - sic!) in sua a inceput in 2005; ca la noi s-a auzit de ea in 2007, e altceva. tot atunci au inceput primele speculatii privind ieftinirea apartamentelor, a urmare a acestei crize.
sunt MULTE persoane care au mizat pe aceasta idee si au asteptat pana in 2007 sa isi cumpere o casa ieftina(costa de est, asa numita zona boswah). cand au vazut ca dimpotriva casele SE SCUMPESC, au cumparat la sf. anului 2007, fara sa mai atepte marea ieftinire. informatia asta e de prima mana, preluata de la persoane care sunt in miezul problemei imobiliare in usa.
e cam groasa cu preturile astea pe la noi raportat la puterea noastra de cumparare ,in general asta nu numai la imobile.
RăspundețiȘtergere