sâmbătă, 23 martie 2013

Despre irational

În câte momente n-ai impresia că ești stăpân pe situație? De câte ori nu ți se pare că lumea e la degetul tău mic? „De deciziile mele sunt numai eu responsabil!” pare a fi sloganul nostru preferat. Oare e așa?

Dan Ariely are o cu totul altă opinie și știe să o spună într-un mod coerent, fascinant. Este una dintre cele mai interesante personalități pe care le-am cunoscut. Mai jos aveți un exemplu relevant despre modul în care Dan decodifică partea irațională a comportamentului nostru. Dacă v-a plăcut, puteți continua citindu-i cărțile. Vestea bună pentru cei care nu se descurcă în engleză e că cele trei cărți esențiale pe care care le-a scris(Irațional în mod previzibil, Adevarul(cinstit) despre necinste și Iraționalitatea benefică) au fost traduse în română.


3 comentarii:

 1. A Beginner's Guide to Irrational Behavior
  Mar 25th 2013 (6 weeks long)
  https://www.coursera.org/course/behavioralecon

  RăspundețiȘtergere
 2. Mai multe de la acelasi autor intr-o forma animata :
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XBmJay_qdNc

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu) sau forumul Trenduri de pe Telegram(https://t.me/+HBtgL7y2hgVhMmY0).