miercuri, 23 martie 2016

Punct si de la capat

La începutul anului trecut, o revistă de doi bani din Franţa - Charlie Hebdo - era atacată în timpul unei şedinţe de redacţie. Victimele au fost hăcuite ziua-n amiaza mare de „fundamentalişti” dotaţi cu arme de asalt VZ 58 de provenienţă ... Cehoslvacă. Pentru a spori penibilul situaţiei, ar mai trebui adăugat că redacţia revistei era păzită.

Vreo nouă luni mai târziu, alt atentat în aceeaşi penibilă Franţă. De data aceasta de amploare, cu victime multe, cu luări de ostatici s.a.m.d. Titluri bombastice: „Franţa sub asalt”, „Parisul în teroare”, „Civilizaţia în pericol” s.a.m.d. Vine bomba: o manifestaţie de amploare împotriva terorismului la care participă peste patruzeci de şefi de stat. E bombă! Televiziunile prezintă imagini sfâşietoare, cu marele cortegiu. Una dintre ele am ataşat-o acestui articol. Desigur, pe cea de jos n-a dat-o nimeni întrucât televiziunile transmiteau numai din faţă. A se înţelege că ultima remarcă era strict pentru descreţirea frunţilor.


Ieri, la Bruxelles, din nou atacuri teroriste. Cantităţi mari de explozibil au fost transportate în aeroport cu cărucioare de bagaje. Mai mult, după cele două detonări, se găseşte şi o armă tip Kalasnikov. Apoi teroare în metrou. Bubuituri peste bubuituri. Din nou titluri bombastice: „Inima Europei în teroare”, „Bruxelles-ul înlăcrimat” s.a.m.d. Se pare că DA, suntem sub atac! Ioropa, soro - cum ar spune un celebru rivuluţionar - e în pericol!

Şi-acum hai să reluăm lucrurile de la zero. În Europa nicăieri nu se vând arme la liber. În aeroporturi, nici musca nu scapă „nepenetrată”. Îţi aruncă dilăii ăia de la control orice urmă de suc sau apă care depăşeşte 100 ml. Gagicile se descalţă pentru a trece de senzorul de metal şi trăiesc permanent teroarea că cerberii de-acolo le confiscă penseta, pila de unghii sau sticla de parfum. 

Dacă intri în Europa terestru, „te cată şi-n cur”. Îţi dau jos bagajele, îţi desfac bocceaua cu chiloţi murdari, izmenele tremură de frică-n geamantane. „Oare om fi ilegali?” - se întreabă cracul stâng în timp ce cracul drept îi arde una-n freză că face prea multă gălăgie.

Şi, în aceste condiţii, vine întrebarea: de unde mama naibii nişte terorişti - de cele mai multe ori puştani analfabeţi - reuşesc să-şi facă rost de explozibili, armament de asalt s.a.m.d.? Ştiu că unii vor părea şocaţi de ceea ce urmează, dar e real: în Europa nu poţi cumpăra explozibil de la alimentară! Oricât de mare ar fi un hipermarket, n-are nicăieri raion de kalaşnicoave. Şi nici de grenade de asalt şi nici de bombe. Cum de reuşesc nişte analfabeţi să facă rost de armament cehoslovac? Se duc la armata cehească şi le spun că sunt porumbeii păcii? Sau la aia slovacă? Totul e cusut cu aţă albă!

Însă lucrurile nu sunt de-acum. Vă mai amintiţi cum făcea atentate pe bandă rulantă fostul colaborator CIA أسامة بن لادن (cunoscut după numele comercial de Osama bin Laden)? Mai ţineţi minte cum apăreau înregistrările cu el vorbind criptic pe la CNN şi după aceea, teroarea: pac un vapor al armatei americane, pac o ambasadă, pac un consulat s.a.m.d. Aşa, de curiozitate vă întreb, aţi încercat să vă apropiaţi de Ambasada SUA aşa, mai de prin spate? Sau să vă prefaceţi c-aveţi ceva treabă pe la Deveselu, pe la sutul lu' peşte? Vă recomand să încercaţi dacă aveţi chef de senzaţii tari. Desigur, noi nu putem, însă Ossama putea. Poate vă gândiţi că putea din cauză că e frate cu Superman. Vă înşelaţi! Vă spun eu că frate-su nu e Superman, ci bancher elveţian. Într-adevăr, e un fel de Superman, dar al banului. La fel ca şi întreaga lui familie. Care familie, avea o parte destul de importantă în SUA fix atunci când s-au petrecut atentatele de la 11 septembrie. Altă teroare, altă daravelă. Şi întrucât famelia lui bin Laden se simţea ameninţată, a primit permisiunea să părăsească teritoriul SUA cu ... avionul. Asta în timp ce pe cerul american nu mai zburau decât păsările, întrucât toate zborurile erau oprite. Istorii, istorii.

Poate mă credeţi nebun. Nu exclud ipoteza, dar nu vi se pare aiurea că peste 60 de state se află în coaliţia internaţională care luptă împotriva ISIS? Dragii mei, ISIS sunt bărboşii ăia - majoritatea analfabeţi - care iau beregata pe motiv de „a zis şăfu că eşti rău!”. Sau care organizează şedinţe de spiritualizare la o lapidare pe motiv că bărbatu a visat că muiere-l înşela cu Obama. Înţelegeţi? Invincibila armată americană care dacă vrea îţi poate trimite o rachetă-n scrot cu precizie de „un qua” e incapabilă să învingă o şleahtă de bărboşi care hălăduiesc prin deşerturile Siriei şi ale Irakului. Care bărboşi - să vezi ce potriveală! - sunt dotaţi cu camionete Toyota folosite în urmă cu ceva vreme de armata americană. Şi - din nou coincidenţă - au armament american şi vând petrol în Israel via Turcia. Ale naibii coincidenţe!

Hai să ne întoarcem la ale noastre. Deci Ioropa fuse lovită-n inimă, fix sub haripa ei de păsărică pură. Atentate grobiene care au sfâşiat până şi inimioara robotizată a plăvanilor mioritici de faktură teutonică. Aşadar, cine e vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat? Vă spun eu: banii negri. E inadmisibil ca într-o Europă civilizată să circule cu o asemenea uşurinţă banii negri! La fel de limpede e că trebuie găsite soluţii pentru stoparea acestui flagel. Nu-i aşa? Ei bine, din fericire soluţia există: trebuie îngreunat accesul la banii lichizi. Adicătelea, mai pe scurt, n-are sens să mai circuli cu atât de mulţi bani la tine. Şi cum te poate cineva obliga la aşa ceva? „Elementary my dear Watson!” În prima fază desfiinţăm bancnotele mari. Şi-aşa, când scoteai bancnota de 500 EUR în magazin se uita vânzătoarea la tine ca la dracu! Ultima dată, o moralistă magrebiană vânzătoare într-o boulangerie mi-a tras un perdaf spunându-mi că „e imoral să ai asemenea sume în portofel!”. Atunci a crescut inima în mine şi m-am simţit un soi de Abramovici de Dâmboviţa. 

Dar să lăsăm divagaţiile. Aşadar, în urma atentatelor se va dovedi necesară desfiinţarea infamelor bancnote. Până la urmă n-ai nevoie de mai mult de 499 EUR ca să plăteşti o ciorbă din conservă într-un bistro! Astfel încât se va dovedi utilă, pentru combaterea terorismului, desigur, ciudata măsură. Şi, uşor, uşor, întrucât terorismul nu va scădea, se va dovedi necesar controlul tuturor fluxurilor financiare. Adicătelea, de ce să nu plăteşti doar cu bani electronici peste tot? Nu-i mai bine să fie totul fiscalizat? Aţi prins şmecheria, nu-i aşa? Dacă n-ai nimic de ascuns, de ce să te temi? Parcă aşa spuneau şi corifeii securismului juridic autohton.

Numai că, să vezi ce coincidenţă. Piraeus, alături de alte bănci greceşti pare că au prevăzut ce urma să se întâmple. Desigur, grecii având în sânge tradiţia Oracolului de la Delfi, probabil au dezvoltat anumite abilităţi. Altfel nu-mi pot explica modalitatea în care au prevăzut - încă de la sfârşitul anului trecut - că vor urma cereri de preschimbare a bancnotelor de 500 EUR. Şi astfel, au şi stabilit prin buget comisionul de schimb, anume 0,15%(vezi imaginea de mai jos). Genial!

http://www.zerohedge.com/news/2016-03-18/greek-banks-admit-charging-customers-exchange-big-bills-smaller-ones

Că trăim într-o lume paranormală este cât se poate de clar. De altfel, constatăm cu stupoare că sunt mulţi supradotaţi pe acest pământ. Bunăoară, pe la începutul anului, când Deutsche Bank se trezise brusc în rahat, un inteligent de-al instituţiei declara că se impune o retragere treptată a bancnotelor mari şi o trecere accelerată la banii electronici din motive de cost. Cu alte cuvinte, voi cei care credeţi că vă aflaţi în siguranţă cu banii la ciorap, aveţi grijă că după 1-2 atentate veţi începe să plătiţi pentru ei şi după încă vreo câteva s-ar putea să-i folosiţi pe post de aţâţătoare de foc.

În final nu-mi rămâne decât să-mi exprim tristeţea faţă de victime şi să înţeleg că în atâta amar de istorie „ăi de ne conduc” au rămas la fel de rudimentari. Sau poate că cei rudimentari suntem noi deoarece prea ne lăsăm mânaţi precum o turmă de oi. Indiferent de care parte ar fi „rudimentarul”, tristeţea este aceeaşi.

P.S. Ah, şi să nu uit. Se va mai dovedi necesar un nou frate, mult mai mare decât cel actual. Pentru a preveni, desigur, terorismul. Nu contează că serviciile secrete franceze ştiu şi de câte ori îţi strănută motanul în casă, sau că ai noştri ca brajii îţi bat obrazu' pentru o convorbire de acu 15 ani pe care ţi-o redau HI-FI! Se va dovedi că e nevoie de mai mult! Şi, ca să nu ziceţi că bat câmpii, deja Ministrul German de Interne vorbeşte de interconectare. Să te ţii atunci! Libertate cât cuprinde!

12 comentarii:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

    https://www.youtube.com/watch?v=GGHXjO8wHsA

    Doar cateva din noile "sacrificii pentru libertate" anuntate:
    - disparitia cash-ului;
    - restrictia accesului la encriptie pentru pulime (daca NSA/GHQ nu pot vedea in timp real ce comunici, te filtreaza).
    - acces blocat la WiFi fara buletin (in Vest sunt deja tari de genul, a trecut siletios legea si la noi);
    - adio cartele prepaid si telefoane fara identificarea cumparatorului;
    - camere de supraveghere mai ceva ca-n Londra;

    Adica un 1984 la patrat.

    Culmea e ca citind 1989/Animal Farm, ai zice ca-s o palma la adresa comunismului. Dar se aplica mult mai bine capitalismului. Probabil pentru ca in orice societate in care se reuseste polarizarea sociala extrema, devine necesar controlul draconic al societatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord 100%....era mai deschisa societatea inainte de 1989 decit cu jegurile astea bogate care ne conduc...Cond aud cuvintul bogat, imi vine sa vars..

      Ștergere
    2. Uite si cartelele la noi: http://www.gandul.info/stiri/guvernul-scoate-de-la-sertar-legea-cartelelor-pre-pay-ministrul-comunicatiilor-se-lucreaza-faptul-ca-stim-cine-sunt-posesorii-de-cartele-ne-ajuta-15158965

      Ștergere
  2. Un discurs asemanator - mai putin partea cu controlul banilor negri - a avut si Mircea Badea la emisiunea lui. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant. Daca tot il urmaresti, ce alte chestii mai zice Badea Mircea ala? Ca suna a baiat destept.

      Ștergere
    2. ... e o voce necontrolata, care se manifesta in spatiul public de la jumatatea anilor 90.

      Oamenii rationali, neplatiti de securisti, oricat te-ar da pe tine peste cap ultimul detaliu, pot livra rationamente similare.

      "Atentate practic peste tot in lumea civilizata. Astazi, la Bruxelles. Si la aeroport au fost multiple explozii si la metrou.

      Traim in epoca Big Brother, a supravegherii unanime, a interceptarilor obsesive, a Patriot Act, a satelitilor si a dronelor. Serviciile secrete sunt puterea reala, peste cea aleasa in mod democratic, prin vot. Si totusi atentate. Multe. Complexe, organizate, coordonate. Si totusi, Statul Islamic. Si totusi teroare si moarte. Zilnic ni se predica de catre un invizibil ca trebuie sa renuntam la drepturi pentru a fi aparati de atacurile altor invizibili. Rezultatele? Fara dubii!

      Pe scurt, nu vad alta posibilitate in afara urmatoarelor doua: ori serviciile secrete sunt ridicole si populate de niste gigei inepti, ori pur si simplu agenda lor reala este controlul total al propriilor cetateni si exercitarea puterii absolute, in niciun caz asa zisa lupta impotriva terorismului. Decideti singuri, pe baza de evidente."sursa
      si
      http://www.mircea-badea.ro/despre-teroristi-servicii-secrete-lideri-mondiali-si-conspiratii/

      Ștergere
  3. - granitile maritime din sudul Europei sint varza
    - daca citesti declaratiile teroristului arestat la Paris care fost convertit la ISIS in inchisoare si trimis la training in Siria ai vedea ca i-au oferit orice fel de armament oriunde in Europa, el numai trebuia sa aleaga si a fost atentionat sa testeze bine arma inainte sa o ia
    - raportul evenimentelor de la Paris confirma ca nu au folosit incriptare in comunicatii; numai telefoane simple de unica folosinta.
    - explozibilii folositi la Paris, Brussels sint din gama tatp care se fac acasa cu ingredient din comert

    RăspundețiȘtergere
  4. daca tot citesti zerohedge pune si sursa ca nu te doare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum să nu, Gogule! Da mataluţă un click pe resursa incriminată şi ghici unde te duce. Danke pentru vigilenţă.

      Ștergere
  5. Idee de roman:

    Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anuntat, vineri, ca DIICOT a reinfiintat Biroul de Terorism in cadrul Serviciului de Terorism si ca a cerut sa fie introduse in Codul Penal noi infractiuni, precum accesarea repetata a site-urilor cu caracter jihadist.

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/seful-diicot-cere-urmarirea-penala-a-romanilor-care-intra-pe-site-uri-jihadiste-biroul-de-terorism-a-fost-reinfiintat.html

    Deci nu e doar cenzura (deja se blocheaza domenii pe tot felul de motive) dar daca esti pacalit sa dai doua click-uri spre un site jihadist (cum dracu iti dai seama ca e jihadist daca e in araba si nu stii o boaba) devii automat puscariabil.

    Asta pe langa interzicerea discutiilor despre comunism:

    http://www.telegrafonline.ro/inchisoare-pentru-aderarea-la-organizatii-comuniste

    http://www.mediafax.ro/politic/proiect-de-lege-inchisoare-de-la-6-luni-la-3-ani-pentru-cei-care-neaga-crimele-comunismului-14707380

    Eu zic sa faca direct Ministerul Adevarului si sa ne spuna ce avem voie sa citim si sa gandim, ar fi mai simplu.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Deci Ioropa fuse lovită-n inimă, fix sub haripa ei de păsărică pură"... mai neprihanita decat tot fariseii acestei lumi ( tradatori, bulangii, cretinoizi...ca sa nu bagam doar pe europeni in seama). Bine, in heuropa ce sa intampla in ultima vreme ( daca te uiti prin mass-media deja zici a inceput al treilea razboi mondial). Dar, daca esti atent ( tu ai observat foarte bine) sunt doar niste scenarii bine pusa la punct sau nu ( exista dovezi fizice...bineinteles ca, interesul serviciilor secrete e sa le ascunde si sa dea vina pe teroristi; cica au venit cu nave spatiale niste omuleti verzi si au inceput sa scuipa cu flacari..pardon, astia sunt dragonii; dar se pare ca sunt mai reali decat teroristii lor:):):).


    Acuma , mai in gluma mai in serios...pt. ei poate fi considerat orice om "terorist" daca nu accepta regulile lor si nu-i preaslaveste in ceruri ( macar, daca ar pleca de printre noi cativa dintre ei ...dar nici atuncea nu scapam de ei ca imediat posturile se ocupa ; evident, cu aceleasi specializari de domeniu: specialisti in daruirea ochiului maro contracost, finantatori si crescatori de ferma cu capre masculine pe doua picioare, supraveghetori in activitati din domeniul serviciilor prestate de comun acord de preferinta marimi mari si de culori inchise, directori sau manageri care isi insusesc bunurile dupa urma serviciilor prestate si anume laptic s.a.m.d).



    Ce nu intelege lumea ( majoritatea isi pun botul usor la orice) sau de ce nu intelege , mai ales; e ca nu au creier ( de fapt il au, ca oricine are creier numai din pacate majoritatii nu ii este de folos la nimic). Lor, e mai lesne sa urmeze decat sa-si pune niste intrebari logice ( banale) cum plm sa mai zic ( ca turbez la propriu cand si in jurul meu sa preumbla lingai ...cica, ei stiu mai bine ca au vazut la tv). Cand , pe majoritatea ii poti speria cu teroristi , cu extraterestrii , cu zombii si cu dinozauri sau mai eu cu ce "fenomene stranii" ( care in totalitatea lor au o logica , dar cu alt scenariu decat se prezinta prostimii) dar nu se sperie ca incet incet vor deveni niste urme fizice ( doar niste obiecte sau instrumente....deja observam cum sunt manevrati de propagandisti in ce directie vor aia). De aia nimeni nu se sperie ca devine o simpla unealta ( un kkt...si credeti-ma nu exagerez cu nimic)...de ce? pt. ca sunt sau suntem putini care incercam sa le aratam incotro ne indreptam , ce facem si mai importatn ce vom deveni ( oameni care am fost odata sau pispirici).


    Trebuie sa intelegeti odata pt. intotdeaua ..nimeni nu traieste o vesnicie , atunci de ce nana drq acceptam tot felul de prostii /bazaconii si nu luptam pt. viata care ne-a fost data ( stam si in fiecare secunde constientul nostru adoarme daca nu incercam sa-l trezim); daca ne alimentam cu iluzii sau cu aluzii ca peste cativa ani vom duce ca in RAI ( pl, ca Rai nu exista daca noi nu il creeam cu propriile forte).


    Daca , noi nu creeam o lume mai buna atuncea de la cine asteptam sa o faca ( de la zana maseluta)...pai, asteptam ca doar majoritatii asta a mai ramas ; sa plece de pe acest pamant fara sa lasa nimic in urma)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este cel mai puțin stresant loc în societate. Este cel mai safe. Fiecare nonconformist îl caută (mai devreme sau mai târziu)
    Este mijlocul turmei.
    Încercând să-i condamn de "sinucidere prin confort" pe cei de acolo mă trezesc deseori concluzionând că doar frustrări și frici mă opresc să nu fiu normal, conformat și căldicel.
    Atunci când ai ceva de făcut, când te trage inima să schimbi lumea cumva (lăsând ceva în urmă) e necesar confortul social ca să te poți dedica.
    Și iată că m-aș îndrepta către mijlocul turmei! E doar un gând, sau exercițiu PLM. Văsalutcurespect.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)