luni, 4 iulie 2016

Din nou, de ziua ta!

Recunosc! Anul acesta n-am mai avut inspiraţie. Aşa că rămânem tot cu urările de anul trecut. De ce? Atât s-a putut anul acesta. Deh, criza e-n toi, bugetele s-au tăiat, mai uşor cu partea creativă. Asta e, drăguţă! Anul ăsta îţi urez tot „De ziua ta”! 

Cu toate acestea, nu e totul pierdut. Chiar dacă nu-s noutăţi, putem face apel la memorie şi să vedem ce-au spus alţii. Şi de spus, au spus-o mult mai bine decât o putem spune noi acum. Astfel încât, am scotocit puţin prin cotloanele memoriei şi iată ce-am găsit!


 „Mă gândesc adesea că până şi cei care s-au autoexilat în sud - că e vorba de gnomi diabolic de autodistructivi precum Truman Capote sau de giganţi angoasant de creativi precum William Styron - contaminează cu o nedorită aristocraţie literară o ţară care adoră să constate că Declaraţia de Independenţă are dreptate, că toţi oamenii se nasc egali şi că această egalitate reprezintă triumful celui mai mic numitor comun. Am ales ca preşedinte un înapoiat mintal precum Reagan ca să dovedim că toţi oamenii sunt egali. Am preferat să ne recunoaştem într-un ignorant care vorbeşte ca noi, se îmbracă la fel ca noi, face bancuri ca ale noastre, suferă de amneziile, prejudecăţile, obsesiile şi distracţiile noastre, justificându-ne vulgaritatea spirituală, grozavă consolare.”
(...)
 „De fapt, peste tot poporul e mai bun decât elitele, cu excepţia Statelor Unite, unde Faulkner sau Lowell sau Adams sau Didion sunt superiori poporului lor nomad, grosier, idiotizat de televiziune şi de bere, incapabil să producă o bucătărie, dependent de minoritatea neagră pentru a putea cânta şi dansa, dependent de elita sa pentru a putea emite şi altceva decât un simplu mârâit.” (Carlos Fuentes - Constancia) 
 • America este o greşeală, o greşeală imensă. (Sigmund Freud)
 • Istoria Americii se reduce la albumul de familie. (Jean Baudrillard - America)
 • America este ţara peluzelor largi şi a minţilor înguste. (Ernest Hemingway)
 • America este un loc unde, în cinstea Crăciunului, comercianţii evrei vând mărgele Zen agnosticilor. (John Burton Brimer)
 • America este singura naţiune din istorie care a trecut în mod miraculos de la barbarism direct la degenerare, fără intervalul normal de civilizaţie. (Georges Clemenceau)
 • Prostituatele sunt singurele femei cinstite care au rămas in America.
 • America este una dintre cele mai frumoase ţări furate vreodată de cineva. (Bobcat Goldthwaite)
 • Nu mai am nimic de-a face cu America. Nu m-aş mai întoarce acolo, nici dacă Iisus Hristos ar fi preşedinte. (Charlie Chaplin)
 • Femeile din America caută în bărbaţii lor o perfecţiune pe care femeile britanice o caută doar la un majordom. (W. Somerset Maugham)
 • Când am ajuns în America, nu ştiam să vorbesc engleza, dar viaţa mea sexuală era perfectă. Acum engleza mea e perfectă, dar viaţa mea sexuală e groaznică. (Julio Iglesias)


10 comentarii:

 1. Nu s-a imbulzit nici un mioritic idolatru sa te critice ca i-ai distrus visul?!
  N-a venit nici unul sa-ti explice ca imperiul beznei este farul calauzitor care-l duce pe el "departe"?
  :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Dacă nu ține nimeni partea americanilor mă simt provocat.

  RăspundețiȘtergere
 3. Hai ca m am gasit eu mioriticul sa te critic Dane :)

  Deci daca America nu e buna, UE nu e buna, ce anume ar fi bun pentru noi? Dar nu veniti cu rationamente de genul ca daca nu erau ai nostri hoti tradatori etc daca daca daca.... realitatea este ca ai nostri conducatori au fost sau mai sunt hoti si tradatori.... Care e solutia propusa de tine pentru ca noua romanilor de rand sa ne fie mai bine in situatia de fata? Recunosc nu ti am citit toate postarile de a lungul timpului, dar daca ai prezentat deja solutia te rog sa ma scuzi.

  Zexe

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ză american dream este viu pentru că și acolo se nasc naivi.
   Unde mai pui că se nasc! Puține țări stau așa de bine la natalitate. (și nu sunt obligați să importe muslimi (cum fac europenii))

   Dar DAAA! aș prefera să trăiesc în România independentă și neutră ca Elveția. Anunță-mă Dane dacă e timpul să dezgrop alea din munți!

   Ștergere
 4. I-ai derutat pe mioriticii idolatri definitiv! Cum adica nici cu Rusia nici cu americanii?! D-aia nici n-au mai postat nimic pt ca i-ai scos din concept: cine critica vestul lor iubit este automat cu rusii neaparat tot comunisti. Cum adica sa-i intereseze pe ei doar tara lor tocmai acum cind au ajus patrioti vestici? Si nu mai au nici oia care sa le explice realitatea ca le-au luat-o strainii....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonimule, singurul confuz esti tu, neutralitatea in cazul Romaniei e un mit, orice strateg militar iti poate confirma asta. Nu trebuie sa fii expert sa iti dai seama ca daca ai pretentia sa fii neutru trebuie sa ai destula putere militara incat sa descurajezi orice dusman potential. Adica in ziua de azi ar insemna cel putin arma nucleara (pe principiul mutually assured destruction). Tu Anonimule nu intelegi ca singurul lucru care mentine starea de relativa pace si echilibru in lume (fara un razboi mondial militar de anvergura) este arma nucleara.

   Fiecare popor trebuie sa ia cea mai buna decizie in conditii de incertitudine pe baza cartilor primite la masa de joc. Respect Rusia pentru ca e puternica (vezi succesul indiscutabil din Siria) dar pentru Romania singura alegere logica este alianta cu America (NATO). Vorbim de ratiune si nu de sentimentalisme. Rusia vrea in mod natural vecini slabi si usor de manevrat. Nu este nimic personal, it's business as usual. Fiecare isi vede de interesul lui. A fi neutru inseamna a fi prada usoara (si economic si militar).

   Pick your side.

   Ștergere
  2. zexe, aberezi. Ce forţă militară are Elveţia? Dar San Marino? Dar Singapore?
   Pentru RO dificil e de cucerit statutul neutru. Însă, după declararea unei neutralităţi absolute, lucrurile se schimbă la 180 de grade! Având în vedere poziţia geostrategică a ţării, din acel moment, interesele peştilor mari vor fi ca România să nu cadă în mâinile duşmanului. Cu alte cuvinte, să rămână independentă.

   Ștergere
 5. Im Afraid Of Americans David Bowie
  https://www.youtube.com/watch?v=u7APmRkatEU

  „Sunt cunoscut pentru ironia mea. Dar la ideea de-a ridica o statuie a Libertății în portul din New York, nu m-aș fi gindit nici chiar eu.” - George Bernard Shaw


  "Eu cred că America este cel mai mare eșec din istorie. A primit mult mai mult decât orice alta țara din lume; dar ne-am pierdut sufletul nostru. " - Eugene O'Neill


  "Vorbiti cu blindete și purtati întotdeauna o bita cu voi!" - Theodore Roosevelt, SUA-președinte 1901-1909.

  Ultimul citat este toata istoria lor!

  RăspundețiȘtergere
 6. Dan, ceva despre turcia, unul dintre subiectele tale davorite?

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu) sau forumul Trenduri de pe Telegram(https://t.me/+HBtgL7y2hgVhMmY0).