sâmbătă, 9 martie 2019

Mafia de la ANSVSA

În urmă cu vreo două luni s-a descoperit somon cu Listeria. S-a făcut ceva tam-tam, dar s-a pus batista pe țambal. N-a trecut mult și un alt sortiment de somon a fost detectat cu aceeași bacterie. Oare cum naiba, după prima alertă alimentară nimănui nu i-a trecut prin cap să blocheze întreg somonul existent în galantare pentru analize?

Înțeleg că amenda pentru magazinul surprins se ridică, în cel mai rău caz, la câteva mii de euro. Imaginați-vă ce impact poate avea o asemenea amendă derizorie pentru un supermarket care vinde de câteva milioane de EUR/zi. Cu siguranță nu doar că nu simt, dar nici nu cred că bagă în seamă. În mod normal, pentru o asemenea problemă, magazinul în cauză ar trebui închis câteva zile, făcută o dezinfecție temeinică, refăcute analizele personalului care intră în contact cu acea marfă s.a.m.d. La noi nici măcar nu se închide raionul unde s-a constatat problema!


Atunci, cu siguranță nu vă mai miră că o tonă și jumătate de pastă de mici infestată cu salmonella a fost descoperită mai zilele trecute? Produsă de un concern german și distribuită prin câteva rețele de supermarketuri, pasta a ajuns bine-mersi la consumator. Alerta alimentară a fost dată la o zi de la expirarea produsului, iar de retras nu s-au retras decât aproximativ 20 kg. Hai să fim serioși, treaba pare cusută cu ață albă. Probabil s-a așteptat cumpărarea întregului lot și abia apoi s-a dat comunicatul. Doar proștii înghit fără probleme!

Sunt mii de asemenea incidente pe scară mică peste care se trece ridicând din umeri. Când e vorba de un producător extern, comunicatele sunt vagi, nu se spune nici numele producătorului și nici măcar numele magazinelor în care s-a comercializat. Nu care cumva să afli și să te ferești să mai cumperi de la criminal! Când e vorba de români însă, treaba devine critică.

Mai țineți minte cu povestea cu producătorul de lapte din Argeș? S-a descoperit o problemă cu un lot de brânză aflat în galantarul unui vânzător. Cu toate că probele-martor au demonstrat că brânza respectivă nu avea cum să plece infestată din fabrică, s-a făcut un tam-tam național, avându-l în frunte pe tiripliciul de ministru tehnocrat al agriculturii. Pentru un producător de mici dimensiuni, o asemenea furie echivalează cu falimentul.

Se vede de la o poștă discriminarea producătorilor autohtoni. Dacă e vorba de vreun neamț, francez, olandez sau altceva, totul e amintit cu discreție. Sau, și mai scandalos, se pune batista pe țambal până când lotul cu probleme e cumpărat și, probabil, îngurgitat. Abia atunci bravele noastre autorități se strofoacă.

Poate ar fi interesant să aflăm cu ce se ocupă ANSVSA-ul? A evaluat cineva activitatea birocraților ălora care fac umbră prin birouri și cad la blaturi cu șmecherii? A corelat cineva numărul de angajați din birourile respective cu performanțele lor? S-a întrebat cineva de ce sunt plătiți ăștia? La cum arată lucrurile, întreaga structură de securitate veterinară pare o mafie națională în care producătorii și vânzătorii sunt protejați, nu controlați. De ce naiba nu se desființează această structură absolut mafiotă? DNA-ul a mișcat ceva în direcția investigării acestei mafii? DIICOT-ul are habar că otrăvirea populației are același efect ca un atac terorist? De ce nu mișcă nimeni nimic? Îi protejați pe infractori pentru că-s nemți sau francezi sau mai știu eu ce?

Asistăm la un jaf național de neimaginat. Am ajuns să mergem cu teamă la cumpărături deoarece ceea ce cumpărăm de-acolo e strict otravă. O otravă scumpă ocrotită de bravele noastre autorități. Poate că ar fi timpul să resetăm țara! Cât mai acceptăm golănia?

9 comentarii:

  1. Ca sa raspund ultimei intrebari,vom rabda pana la rascoala-ca revolutiile aunt doar niste lovituri de stat cu mult public.Pana la rascoala care va matura ticalosii care de trei
    decenii vand tara pe bucati,ca neamul lor blestemat sa huzureasca.Problema e ca vpr arse conacele ridicate din spagi.iar bunurile nationale s-au instrainat...Ramanem tot cu cenusa, ca dupa nuke attack
    ..

    RăspundețiȘtergere
  2. "Poate că ar fi timpul să resetăm țara! Cât mai acceptăm golănia?"
    Nu cred ca se mai poate reseta tara asta. Puroiul e atat de mare incat nu exista zona de unde sa porneasca resetarea. Avem o singura solutie: sa fugim cat mai putem. Sa ramana cine-o vrea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca doriti cu adevarat sa resetati tara... si nu singur, incepeti prin a studia alternativele Constitutia cetateneasca a dlor. Florian Colceag si dl. Cojocaru si/sau propunerea dlui. Calin Georgescu si/sau exemplele, constructia societatii viitorului a lui Jaque Fresco. Apoi treceti la actiunile de promovare a acestora sa vedem cati cetateni vin alaturi de dvs.

      Ștergere
  3. Este o dovadă de responsabilitate din partea consumatorului să decidă ce și de unde să achiziționeze materii prime alimentare și alimente. Dacă nici până în prezent n-a înțeles că este pe cont propriu, că statul este în disoluție și practic este sinucidere să aștepți din partea lui protecție de orice fel, este prostie în formă pură!
    Cel mai elocvent exemplu de disoluție a statului și control extern este Consiliul Concurenței. Instituția care ar trebui să vegheze la corectitudinea jucătorilor din sectorul economic care-și desfășoară activitatea pe teritoriul României este o mascaradă! Membrii Consiliului Concurenței sunt numiți de Președintele României la propunerea unui Colegiu Consultativ care n-are nicio legătură cu statul român (https://www.youtube.com/watch?v=TMlGjmwU3hw); între minutele 32:10 - 38:36.

    RăspundețiȘtergere
  4. Codin Matciuc: "Plec din Romania ca sa fiu cine sunt, mic gras si urat, pentru ca aici, in Romania sunt un rege"
    https://www.youtube.com/watch?v=z6SQZDk_iQQ

    Daca ala care e rege in Romania e mic gras si urat afara... marea masa e doar o adunatura de maimute carora le azvarli resturi de banane prin gard.

    RăspundețiȘtergere
  5. Scandalurile alimentare sint traditionale in Germania mult iubita! Dan, iti sint cunoscute sau nu? Daca nu, atunci le voi posta in masura in care voi avea timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu scandalul în sine este incriminat ci poziția discriminatorie a statului român în funcție de agentul economic investigat. Într-un fel este investigată o firmă cu capital româneasc și în cu totul alt fel o firmă cu capital străin.

      Ștergere
    2. Statul român e reprezentat de... un român. Idioțenia cea mai mare e că nu ne dăm seama că nouă ne facem rău, locului unde trăim noi. Pe vremuri se pârjoleau câmpurile și se otrăveau fântânile ca să ne ocolească inamicii. Acum ne otrăvim între noi, trăim printre gunoaie, defrișăm masiv pentru un ban în plus.

      Ștergere
  6. Daca aplici la statistica de mai jos ceva emigratie si democratie cred ca intelegi foarte repede situatia.
    https://www.youtube.com/watch?v=5SvIH1oGygw

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)