vineri, 1 martie 2019

Vremea ilegaliştilor

După ce Plăvanul a dat o lovitură de stat în urma incidentului de la Colectiv(neanchetat, desigur, deoarece ar fi ieşit la lumină iţele negre ale afacerii) a continuat permanent în direcţia slăbirii statului român. A instalat un prim ministru marionetă a Bruxelles-ului şi a intereselor antinaţionale(Cioloş). După pierderea alegerilor de către partidele sale a trecut în mod ilegal în activismul politic(episodul „geaca roşie”) ştiind că acest lucru îi este interzis de Constituţie. A girat un raport mincinos al CSAT în care s-a afirmat că nu există magistraţi colaboratori ai serviciilor secrete(aţi uitat deja acest episod?). După mult prea obsedantele ieşiri la lumină ale protocoalelor nimeni nu se mai îndreaptă împotriva celor care au comis acel imens fals în acte. A „citit” nejustificat de mult pentru a înţelege că e obligat să semneze eliberarea din funcţie a unui procuror şef de direcţie. A doua oară, în cazul lui Lazăr, a încălcat cu bună ştiinţă Constituţia, refuzând semnarea eliberării din funcţie a nulităţii. A încălcat voit Constituţia atunci când a refuzat cu de la sine putere numirea unor miniştri. A încălcat Constituţia şi a avut o nouă tentativă de lovitură de stat atunci când a emis ilegal decretul de numire a şefului Statului Major(în prezent suspendat).


Sunt doar câteva episoade care, puse cap la cap, ne arată comportamentul halucinant al unei cozi de topor numite într-o funcţie(nu, n-o să cred niciodată că limitatul ăsta a fost ales!) doar pentru a distruge ţara. Trebuia să vină la putere un prost pentru a constata că se poate refuza un ministru deoarece nu are copia de pe cartea de identitate la dosar. Aveam nevoie de un prost pentru a înţelege că nu putem lăsa loc de bun simţ în legislaţie, ci trebuie să legiferăm inclusiv mersul la WC.

Văzând toate aceste abuzuri comise cu nonşalanţă de către o figură odioasă - atât prin prostie cât şi prin tupeu - i-aş întreba sincer pe cei din coaliţia de la putere ce-au făcut până acum? De ce n-au avut curajul să-l suspende pe ticălos încă din momentul în care şi-a pus geaca la spinare şi-a luat-o prin mulţimea de „ilegalişti” spălaţi pe creier? De ce n-au pus pulanele pe ăia care încălcau legea făcând manifestaţii ilegale? De fiecare dată au spus că „acum nu e momentul”. Zău? Ieri m-a amendat un poliţai din cauză că avem 70 km/oră în oraş. Ce-ar fi trebuit să-i spun, că acum nu e momentul? Nu cred că m-ar fi crezut şi dacă aş fi şters-o în trombă, probabil m-aş fi trezit cu mascaţii la uşă. Dacă eu, cetăţean normal, respect legile, de ce dulapului infantil i se permite ignorarea acestora?

Poate că-mi vor spune că n-au ce-i face. La fel se plângeau şi când Koveşi ignora comisiile parlamentare. Am spus la momentul respectiv: credeţi că un cetăţean al SUA ar avea tupeul să ignore o asemenea comisie? A trecut atâta amar de vreme şi n-am văzut nicio iniţiativă legislativă care să pedepsească sfidarea unei comisii parlamentare. Oare ce-ar fi fost greu să se stabilească faptul că, într-o asemenea situaţie, cel care sfidează să fie pedepsit cu puşcărie de cel puţin 5 ani. Credeţi c-ar mai fi fost Koveşi atât de bărbată?

La fel şi cu încălcările Constituţiei. De fiecare dată Dragnea ieşea şi ne spunea că nu e momentul deoarece Plăvanul îşi doreşte să fie suspendat. Oare de ce poliţistul ăla n-a gândit la fel şi m-a oprit cu radarul? Dacă atunci când depăşisem viteza am vrut să fiu amendat şi, de fapt, poliţistul mi-a făcut pe plac? Nu-i penibil, domnilor? OK, nu vreţi să-l suspendaţi, atunci de ce nu incriminaţi penal nerespectarea hotărârilor CCR. Sunt curios, dacă aţi fi dat un text de lege în care s-ar fi specificat că încălcarea de către înalţi oficiali ai statului a hotărârilor CCR se pedepseşte penal cu închisoare de la 5 la 10 ani, oare Plăvanul ar mai fi refuzat miniştrii? Dar Tarcea, ar mai fi ignorat caracterul aleatoriu al completelor de judecată?

Suntem astăzi în faţa unui nou abuz. Mafioţii din sistemul juridic se simt ameninţaţi de existenţa unei secţii de investigare a infracţiunilor şi abuzurilor pe care le-au făcut. Le e teribil de frică deoarece mulţi dintre ei au fost unelte în mâinile securiştilor. Abia acum au înţeles că pot fi traşi la răspundere, că trebuie să plătească pentru abuzurile grosolane pe care le-au făcut. Şi s-au gândit s-o pună de-o rebeliune absolut ilegală. Când tu eşti parte a unei puteri a statului plătită cu greu de către bieţii contribuabili, când salariile şi beneficiile tale sunt mai mari decât pot gândi mulţi dintre amărâţii care-şi pun speranţa în tine şi, mai mult, când eşti pus să împarţi dreptatea sau, ca procuror, să o aperi şi tu alegi să încalci cu bună ştiinţă încălcarea legii, cum se numeşte asta?

Vreau să fiu cât se poate de categoric. Greva pe care o declară unii procurori sau judecători este absolut ilegală. Mai mult, e o nouă tentativă de lovitură de stat instrumentată probabil de către Plăvan cu sprijinul serviciilor secrete şi a conexiunilor externe ale acestora. Din punct de vedere practic, toţi participanţii la această grevă trebuie excluşi din magistratură. Nu am idee care va fi amploarea. În cazul în care ea va fi una mare - doar sunt o groază de cozi de topor infiltrate - atunci ar trebui făcut ceva pentru înlocuirea întregului sistem. Ştiu că pare exagerat, dar vă întreb sincer: ce dreptate poate împărţi un sistem eminamente corupt, care alege să calce în picioare legislaţia în vigoare, chipurile pentru că nu se respectă legea?

Nu ştiu dacă Dragnea şi ceilalţi de la putere doar joacă prost sau fac nişte blaturi. Ceea ce văd eu de o groază de vreme încoace e doar o glorioasă arătare de pisică urmată aproape instantaneu de o ruşinoasă retragere. Guvernul Grindeanu a spus că face ordine în Justiţie şi a belit aiurea OUG 13, care era o ordonanţă normală. Şi, cu ocazia asta, l-a belit şi pe propriul Ministru al Justiţiei. Tudose a venit la investire cu un program propunând un naţionalism economic. Vax albina, vorbe şi-atât! Au făcut scandal cu gazul din Marea Neagră şi-au sfârşit într-un blat jenant. Acum fac scandal cu repatrierea aurului şi, cu siguranţă o vor lăsa moartă.

Îmi pare rău să constat, dar singurul om care-a făcut ceva în mod consecvent a fost Tudorel Toader. Indiferent de critici, cel puţin şi-a făcut pas cu pas propria politică. A fost singurul care a dat-o jos pe Koveşi şi tot singurul care a îndrăznit să se atingă de moş Corega. Şi n-a făcut-o având vreun spate politic ci urmându-şi transparent programul. Cam asta ar fi trebuit să facă şi alianţa lu' Peşte de la guvernare. N-au făcut-o, iar la alegeri vor plânge cu lacrimi de foc.

Dar oare, dragi mediocri, veţi avea puterea să vă gândiţi că, prin comportamentul vostru duplicitar, aţi făcut mai mult rău decât bine? Veţi avea vreodată curajul să vă ridicaţi în picioare şi să spuneţi în gura mare că aţi fost nişte dobitoci? Şi-o să vă spun de ce: dacă „rebelii” ăştia din justiţie, securitate şi ambasade câştigă războiul va fi vai de capul nostru, nu de-al vostru. Sau şi de-al vostru, dar asta nu mai contează deoarece voi vă meritaţi pe deplin soarta pe când noi picăm iar ca proştii „victime colaterale”. Cam despre asta e vorba.

5 comentarii:

  1. Toti au stapini si cred ca in spatele alora fac ce vor ei, dar plasa este una mare, iar cind vor vedea....Ghinion!

    RăspundețiȘtergere
  2. Politica noastra a ajuns ca politica statelor unite, dupa cum zicea putin, indiferent cine castiga planul merge inainte. Nu stiu cat din politica este real si cat este doar un teatru de papusi cu scopul de a ne distrage de la furtul si inrobirea neamului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot respectul pentru străduința dvs.

    Sper să fie popularizat pe măsura importanței. Chiar a urgenței necesare. Pentru cei ce pot să înțeleagă.

    Aștept, cu falsă curiozitate, să văd ce "spin" îi vor da. Prin comentarii sau prin alte locuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dane-Ma intreb cand sa rad si cand sa plang ? TT-eul zici? Si ce anume a schimbat el ? El este un executant ca toti ceilalti .....nu face prea multe eschive de capul sau ! Nu ma incalzeste cu absolut nimic inlaturarea lui LKW sau numirea ei in alta parte ! Despre TT as spune niste lucruri dar nu am si dovezile scriptice momentan ! Ca sa se inteleaga odata pentru totdeauna ca nu avem politicieni imaculati ci eventual doar prespalati ! Vorba romanului neaosa : Cum e tandea e si mandea ! Dupa aproape 30 de ani de politica cu pic si poc ....nici ideile bune nu mai sunt vazute asa cum ar trebui ! Dar ploaia care va veni , le va potopi pe toate ....NU?

    RăspundețiȘtergere
  5. Comportamentul duplicitar tot timpul a generat victime colaterale ....cameleonii sunt precum cormoranii lui Daea! Adica fac baie in piscina ! Cu diferenta ca astia chiar fac baie in piscina !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)