miercuri, 4 decembrie 2019

Când istoria rimează

Înainte de a vă întreba într-un viitor foarte apropiat „de ce s-a ajuns aici?” vă voi spune câteva lucruri care-au fost date intenţionat uitării. Cu toate că evenimentele s-au petrecut sub ochii voştri, i-aţi închis ostentativ sau v-au fost închişi. Oricum, puţin contează asta. Important e rezultatul.

Îl mai ţineţi minte pe Gaddafi? Dacă sunteţi dintre cei mai tineri, probabil îl cunoaşteţi sub apelativul de „terorist”, „tiran”, „dictator” s.a.m.d. A fost preşedintele Libiei, apărut într-o perioadă tulbure. A fost omul care a reuşit ceea ce era considerat imposibilul într-o ţară africană şi musulmană. Oricare dintre teoreticienii fini de prin birourile capitonate, nu riscă să asocieze religia musulmană cu Africa deoarece se tem să nu cumva să le explodeze ceva prin birou. Aveţi idee cum arăta Libia lui Gaddafi?


În primul rând femeile aveau toată libertatea posibilă. Nu trebuiau să poarte nici văl, nici burka, nu trebuiau să se acopere sau să se descopere. Totul era la libera alegere a femeii. Apoi, în ceea ce priveşte învăţământul şi sănătatea, absolut totul era gratuit. Fără „fonduri ale clasei”, fără „cadouri pentru profesori sau doctori”, fără alte subterfugii. Totul era gratuit şi perfect funcţional. Mă rog, mai erau accidente, dar e normal la nivel de ţară. Oricum, cert e că atât profesorii cât şi medicii erau mândri de meseriile lor, fiind respectaţi atât de comunitate, cât şi de statul care gestiona ambele sisteme. Tinerii căsătoriţi primeau din partea statului echivalentul a 50 000$ pentru a-şi cumpăra o casă. De altfel, Libia a fost singura ţară din lume care a introdus dreptul de a avea o locuinţă între drepturile fundamentale ale cetăţenilor săi. Evident, în Libia nu existau boschetari. Întrucât era un producător de petrol, pentru cetăţenii săi preţul carburantului era blocat la 0.14$/litru. Fără variaţii determinate de preţul mondial al petrolului sau alte artificii. Întrucât petrolul se extrăgea de pe teritoriul libian, preţul său era blocat.

Mâncarea nu lipsea de pe masa niciunui libian. Probabil existau şi excepţii, însă, conform FAO, rata subnutriţiei era sub 5% în Libia. În ceea ce priveşte nivelul de viaţă, din punctul de vedere al Human Development Index(care oricum era manipulat de „băieţii buni”) ţara era deasupra a două treimi dintre naţiunile lumii. Ca să mai facem o paralelă, voi specifica încă un element: Libia nu avea datorii externe. Mai mult, Gaddafi făcuse un Fond Naţional de Rezervă care, la căderea sa, avea active de nu mai puţin de 150 mld. $. Şi, ca să înţelegeţi cât de rău era „tiranul”, acesta privatizase întreaga rezervă de petrol a Libiei. Dar nu către vreun investitor străin suspect, cum a fost cazul nostru, ci către cetăţenii ţării. Iniţial aceştia urmau să primească o sumă de 21 000$ fiecare, urmând ca, treptat, să-şi ia fiecare „dividendul” din exploatarea petrolului. O să mai amintesc încă un element: Gaddafi reuşise să facă cel mai mare proiect de irigaţii din istorie, GMR(Great Man-Made River) care a asigurat alimentarea cu apă a întregii ţări.

Pentru toate acestea, pentru că ştia câte ceva mai mult despre şpăgile învârtite de „partenerii europeni” şi pentru că, suplimentar, începuse să facă planurile pentru emiterea unei monede trans-africane acoperite integral în aur, Libia a fost atacată de NATO(în frunte cu Franţa al cărei preşedinte de-atunci luase şpagă de la Gaddafi) şi redusă la tăcere. Însă adevăratul criminal a fost propriul său popor. Nu doar că l-au omorât ca pe un câine, dar i-au mai şi expus cadavrul timp de o săptămână într-un mall, probabil cel mai grotesc spectacol oferit de lumea de azi.

Poate vă întrebaţi cum e acum în Libia, că doar a dat democraţia peste ei. În primul rând ţara e absolut devastată, se dau lupte ziua-n amiaza mare între diversele facţiuni tribale, iar foametea a devenit o realitate. Fondul de rezervă al lui Gaddafi e sub un control incert şi, încet şi sigur, e golit de profesioniştii din domeniu. Petrolul libian a ajuns sub controlul marilor câini internaţionali: francezi, englezi şi, desigur, americani. Preţul combustibilului a explodat, iar sistemul de sănătate - cel care mai există - e privat. N-ai bani, suferi! Despre învăţământ nu mai amintesc. Se face pe unde-apuci, dacă-ţi mai arde întrucât prima luptă care se să e cea cu foametea.

Probabil şi libienii se întreabă acum cu disperare, cum de au fost toate acestea posibile? Uite-aşa, luând de bun tot ce vine de la criminalii profesionişti. Naivitatea - ca să nu-i spun prostia - se plăteşte greu. Dacă faceţi paralele între noi şi ei, sunteţi tentaţi să staţi liniştiţi pe moment. La noi abia acum se creionează întreg genocidul asupra ţării. Ne îndatorăm fără nicio justificare, cumpărăm arme nefuncţionale şi depăşite tehnic plătind ca la curve, cu banii înainte, vedem toate aceste abuzuri, dar luăm poziţia ghiocelului. Tocmai ce s-a statutat că singurul serviciu medical pe care-l veţi primi gratuit este cel de urgenţă. Adică acolo unde-ţi fac un calmant şi-ţi dau o trimitere. Pentru restul va trebui să plătiţi. Petrolul nu vă mai aparţine, gazele din Marea Neagră au fosta date pe gratis. V-a mai rămas şi vouă ceva: lista infinită de taxe pe care trebuie să le plătiţi statului sau monopoliştilor cărora statul le-a dat liber la jaf(societăţi de asigurări, bănci, tutun, etc.). În timpul ăsta ardelenilor li se suflă dulce în urechi „gând de autonomie”. De ce? Ca să stârnească haosul, să declanşeze nebunia. Deoarece din nebunia popoarelor profită ei.

Ăsta e abia începutul. Nu vă culcaţi pe-o ureche: va fi şi mai rău. Vă vor introduce taxe insuportabile pe case, în timp ce „din raţiuni sociale” vor proteja marii proprietari de imobile. Vă vor zdrobi şi nu se vor opri nici atunci. Nici când veţi dispărea fizic nu le va fi îndeajuns. Se vor zbate să vă şteargă şi din memoria omenirii.

Vă reamintesc un lucru simplu: la 1 Decembrie doar un singur om a avut curajul să-i strige Plăvanului ce-a avut de strigat. Restul s-au limitat la a-l privi bovin. Dacă nu cumva l-or fi dat pe bietul om pe mâna securiştilor. Asta e atitudinea care vă inculpă, care vă va condamana până la urmă la fel ca pe libieni. Treziţi-vă până nu va fi prea târziu!

16 comentarii:

  1. Românul nu trăiește ca libianul sauditul etc. Întreabă Diaspora ce avea de pierdut când a părăsit țara și vei înțelege că nu se merită. Aici e problema, au ajuns oameni să regrete că sunt români și mor de rușine când le amintesc străinii de unde vin. Dar mai bine morți decât să revină cam asta e treaba. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Matale vezi gresit problema...
    Realitatea e ca oricat de bine ar face un presedinte nu il apara nimeni daca presiunea externa e f mare. Libienii ca si romanii ajunsesera prea odihniti cu capul de atata bine si credeau ca totul li se cuvine.

    Romanii acum traiesc in Bucuresti experienta depasirii Berlinului la pib per capita avand un presedinte neamt. Iar analiza matale este teoria conspiratiei ca doar s-au facut atatea parcuri si pensiuni din bani europeni deci ei ne vor binele noi nu vrem sa le luam banii. Dragnea e rau... huooo Dragnea!

    Nu mai e gratuita sanatatea... dar sunt multi care vor privatizare cu orice pret eventual dat la straini ca sa avem tot mai acut sentimentul ca suntem europeni.

    Exact cum boierimea in trecut isi arenda pamanturile noi ne arendam aseturile economice.

    NATO e zombie, America nu moare sa conduca politic in Romania doar ceva resurse si armata o mai intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu poti compara Libia lui Gaddafi cu Romania de acum sau din trecut. Nu au nimic in comun. Resursele chiar erau pentru popor. Cat de departe sunt rusii plini de resurse fata de acea Libie.
    La noi daca nu te fura un strain, te fura un roman.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trei întrebări esenţiale..
    Si la toti sfarsitul a inceput cu vorba populara.. simte-te cu ceva sau baga mare..
    https://www.youtube.com/watch?v=m1T9T1URSII

    RăspundețiȘtergere
  5. Flatulența violentă ne va salva. Ave Parț

    RăspundețiȘtergere
  6. Omul care a apucat să strige ceva, când gașca de trădători mima reculegerea, s-a dus acolo pentru a striga.
    Niciun alt supărat pe situație nu s-a dus să strige. Nici eu, nimeni dintre noi. Cei din jur se duseseră să caste gura mare și atât. Fiecare și-a urmat conștiința conform socotelii de acasă.
    Ca să conteze, strigătul lui trebuia să rezoneze cu un minim procent dintre cei de lângă el, pentru ca securiștii să nu poată aresta întreaga masă de participanți. La umbra unei scăpări de represalii astfel asigurate, ar fi dat drumul la gură și alții mai fricoși.

    Eu nu mă duc acolo la 1 decembrie, chiar dacă apreciez similar cu acel om calitatea celor urcați (cu de la stăpânii lor din umbră putere) in tribuna oficială. Mi-e frică să strig ca acel om, știu ce mă așteaptă dacă o fac.
    Așa mi-a fost frică și în 1989. Abia după 1989 am aflat câte ceva din ce poate securitatea, ca armă împotriva românilor.
    Astăzi e la fel, doar împotriva românilor lucrează, și mai mulți și mai bine plătiți. Sunt dornici a-și arăta mulțumirea pentru acest status neegalat stăpânului străin care e slugă la stăpânii lui străini.

    Și dacă jumătate din țară iese afară să strige "Jos tirania", pariez că nu contează. Cealaltă jumătate din țară lucrează în "servicii".
    Cei care vor să-si strige oful vor primi aprobare pentru spații de manifestare invizibile, precum Parcul Izvor și alte parcele alături de care se vor organiza spectacole zgomotoase, din bani publici.
    Sunt sigur că dacă nu vor respecta programul de indignare aprobat de stăpânirea formată din slugi ale stăpânilor străini, securimea are n scenarii de dejucare a oricărei forme de coagulare contrare stării de obediență tăcută.

    Nu noi ne conducem țara, ci slugile cu state de plată din aparatul represor, ăia care sunt intangibili, fără griji. E odios să fii călău, bătăuș. Doar sunt atâtea alte posturi calde, bine plătite, cu denumiri umanizate, in care pot activa până și soțiile tartorilor. De ce să nu aducă și ele un ban grămadă in casă? Că doar e din bani publici, nu trebuie să producă ceva real, folositor societății în ansamblu, ca să îi merite.
    Cu clanul securimii vrei să te pui? Ai șanse de izbândă câte șanse de coaliție cu cei din jur a avut cel care a vrut să strige adevărul de 1 decembrie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un comentariu doar așa, de florile mărului în decembrie, ca să fiți sigur că nu vă pierdeți timpul degeaba. Și în caz că v-ați săturat de interesul zelos al celor cu treabă, "căinători" de meserie și cu limba bifurcată regulamentar.

    Poți stoarce vlaga din om sau dintr-o națiune, poate pentru o perioadă lungă. Stabilitate nu capeți, dimpotrivă, pe măsură ce foțezi nota crește și risipa de resurse pentru a ține apăsat capacul represiunii, soft, hard, nu contează. Tot peste moacă îi va izbi.

    Iar trepădușii își vor pierde obiectul muncii, cu leafă cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand va fi greu romanul se va uita la clipul asta si va gasi motivatia sa indure ca oricum era mult mai rau inainte :))
    Poti citi si comentariile...
    https://www.youtube.com/watch?v=e6dgfhxBK9Q

    Sistemul actual exacerbeaza competitia chiar si in zona supravietuirii. Combinat cu obsesia consumului ca unica sansa de fericire singura solutie pentru cei mai multi sunt: emigrarea, furtul, prostitutia, coruptia tradarea.

    Iti imaginezi ca generatia actuala ar renunta la smarphoane si alte gadgeturi cool ca sa aducem tara pe un drum mai coerent?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , emigrarea , furaciunile si talhariile , prostitutia , drogurile , coruptia si tradarea ! Mai ales tradarea de sine ! Astea sunt caile cele mai frecvente ce le urmeaza tineretul roman spre a parveni .....e mult spus parveni ? Sa ii zicem a urca niste trepte pe o scara sociala ce nu are nimic sustenabil si de durata ? Dar asta e agenda SISTEMULUI ! E nevoie de un reset fortat in care supravietuitorii sa fie cat mai putini din cei care se inmultesc si consuma inutil din resursele planetei! Tehnologic vorbind nu se mai necesita atata forta de munca umana ! Si atunci SISTEMUL ce sa faca cu cei care nu ii mai sunt de folos si consuma inutil?

      Ștergere
    2. Pe linga stinsul luminii PLANIFICAT si multe alte magarii jegoase la care am fost supusi ca niste cobai (special alesi pentru ce urmeaza acum peste tot mai ales in VEST!, noi macar am trait asa si ne am calit!...dar la ei o sa fie jale tatica!), filmuletul ar trebui sa contina si faptul mai putin cunoscut referitor la miile de rude a protipendadei care se plimbau la discretie cu familiile in vest pentru pregatire( proces identic in toate tarile socialiste)... cu buna stiinta a lui Nea Nicu...in timp ce pe noi ne hraneau cu rahat cu polonicul. Singur si-a taiat craca de sub picioare, mai ales in privinta vietii lui personale. Boul nu-i bou destul daca nu-i si fudul!

      Ștergere
  9. Cita dreptate aveți domnule Dan! Am impresia că pe lingă dictatura proștilor și a ignorantilor, părerea mea, se instalează sau este deja instalată, o noua perioadă fanariota. Diferența pentru romini? Nu cred că este. Între vechiul imperiu otoman și UE același stil. Păcat că acum nu mai avem haiduci să țină flacăra speranței aprinsă....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius, dupa aceeasi lege a pietei, cerere si oferta haiducii apar cind vom reveni in tromba la acelesi conditii fanariote( pentru saraci absolut jalnice), fara AJUTOR SOCIAL, fara pensii si salarii din imprumuturi si credite bancare.Fenomenul profund social numit HAIDUCIE, este rezultatul direct al MIZERIEI SI SARACIEI, a BEZNEI DEMONICE care ne paste pe toti inclusiv restul teritoriilor( nu tari) de VEST al Europei, asa cum proiectul cresterii economice capitalist sau socialist este de ceva timp complet EXTIRPAT fara sanse sa mai revina VREODATA! Ce vedem defilind in fata nostra sunt numai niste jalnice jocuri de glezna si speculatii digitale.

      Ștergere
    2. Asa e, cat timp am avut stapanire romaneasca nu am avut haiduci. Haiducii si ulterior legionarii au fost reactii romanesti sanatoase la stapanirea neromaneasca.

      Ștergere
  10. taxe peste taxe
    https://evz.ro/fermierii-somati-sa-plateasca-taxa-de-adapat-pentru-apa-de-izvor-document.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Legea Apelor nr. 107 din 1996 actualizata practic in fiecare an este o lege complexa pe foarte multe pagini foarte necesara unui mediu necivilizat, brutal si barbar cum este mediul rural romanesc. Din motive obiective care apar anual, deoarece smecheria inventiva complementata de puterea fizica a localnicilor de distrugere a naturii este nelimitata( crezind ca se capatuiesc daca distrug o apa sau taie pe furis un pom de 100 de ani), ea, legea, sufera amendamente dese.

      Amenzile pentru distrugerea naturii ar trebui sa curga suvoi in speranta ca mentalitatea ca "pot face ce vreau ca sunt in Romanica" sa fie curbata.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)