marți, 5 aprilie 2011

Salariile profesorilor - cine raspunde?


boc vorbeşte la Realitatea TV despre responsabilitate, economie, patriotism şi alte petarde. Se pare că a uitat cum mânca rahat cu gura plină în campania electorală din 2008. Pe-atunci urla nişte chestii referitoare la respectarea legii şi la plata retroactivă a salariilor majorate. Acum a adoptat din ce în ce mai apăsat tonul demagogic în care stăpânul său şi-a dat doctoratul.

Cum pentru plata majorată a salariilor nu există alternativă(adică trebuie respectată legea), cred că cel mai indicat lucru este ca fiecare să-şi asume responsabilitatea pentru fapta sa. Dacă nu mă înşel, legea cu pricina a fost votată în unanimitate în Parlament şi adoptată de preşedinte. În aceste condiţii n-ar fi OK ca cei care sunt vinovaţi de adoptarea legii să plătească? Cum pe acea vreme 254 de parlamentari au votat legea, aş propune ca aceşti viteji să acopere 50% din paguba produsă de legea pe care au dat-o. Ar însemna aproximativ 1 milion de euro de căciulă. Restul de pagubă ar trebui achitat de preşedintele din acea vreme, adică de băsescu. Şi aceasta pentru că, în ciuda informărilor primite de la primul ministru, de la SRI, de la consilierii proprii şi de la celelalte instituţii cu care se afla în legătură, a adoptat legea cu pricina.

Cred că o asemenea soluţie ar avea rolul de a mai curăţi din demagogia, prostia şi imbecilitatea care au devenit standarde de facto în clasa politică autohtonă.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim

    E vorba de juma' de miliard de euro.

    Da' tu ramai cu siguranta o... pierdere grea. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. boc & base puteau sa abroge lejer legea la inceputul anului 2009 si astfel sa previna lucrurile acestea. Asta in cazul in care chiar ii interesa sa faca ceva.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)