marți, 13 mai 2014

Muzica, sex si politica

Dacă cineva venit din afară, fără acces la mijloacele de informație, ar vrea să înțeleagă funcționarea Uniunii Europene i-ar fi aproape imposibil. Citind principiile de funcționare declarate, idealurile pe care Uniunea le proclamă te-ai aștepta să ai de-a face cu o democrație în formă pură. Și, dacă stai să privești strict de pe margine pare că așa e.

Cetățeanul european este bombardat cu o groază de sesiuni de alegeri. Are de mers la alegeri locale, naționale, europene. Asta presupune că el controlează toate aspectele societății, începând de la nivelul cel mai de jos - localitatea sa - și terminând cu nivelul cel mai înalt, adică întregul continent. Așa funcționează democrația! Și-atunci ce e atât de dificil de înțeles?


Totuși, același observator, va constata cu stupoare că cetățeanul european nu are absolut nicio încredere în propriile autorități. De asemenea, cu toate că face parte dintr-o uniune de state, se declară împotriva acesteia și, mai mult, respinge esența construcției, adică moneda unică. La fel de ciudat este faptul că, dincolo de aceste opoziții, lucrurile merg înainte, ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Să recapitulăm: avem o construcție care se proclamă pur democratică, împotriva căreia se pronunță majoritatea cetățenilor care o compun, dar care se funcționează fără a fi deranjată de acest mic amănunt.

Ajuns în această situație, observatorul nostru ipotetic ar avea prima neînțelegere. Multe altele vor urma pe măsură ce va înainta în studiul acestei meta-construcții. Astfel, i se va părea foarte ciudat cum, dincolo de voturile exprimate la baza societății, Uniunea urmează o agendă proprie, care nu are nicio legătură cu dorințele propriilor cetățeni. Și, cu toate acestea, cetățenii nu se revoltă, convinși fiind că, în realitate, votul lor nu a fost suficient. Am stat mult să mă gândesc în ce mod i-aș putea prezenta unui asemenea om cum funcționează în realitate Uniunea. Ei bine, modelul l-am găsit strict întâmplător butonând telecomanda mașinii de propagandă.

Eurovision-ul, un concurs mediocru, care are pretenția că selectează cele mai bune voci/melodii ale continentului, atrage anual bani serioși și pasiuni nejustificate. Istoria ne demonstrează că, în afara a una-două excepții, melodiile câștigătoare n-au trecut „proba pieței”, un lucru ciudat dacă ținem cont de expunerea mediatică a evenimentului. Ca și în cazul Uniunii Europene, la modul teoretic, cei care aleg sunt consumatorii finali, anume telespectatorii. Anual, liniile dedicate acestui concurs sunt înfundate de tele-voturi. Surpriza pe care aveam să o constatat duminică, a fost că, în final, câștigător a fost declarat un individ cu gen incert, căruia popular i se spune „femeia cu barbă”. Sincer să fiu, am fost șocat de această alegere, motiv pentru care am început să mă documentez pentru a înțelege cum funcționează toată tărășenia. Câteva minute mai târziu, în urma unei sesiuni de căutare-documentare, am înțeles exact unde este buba: „alegerile” sunt manipulate de jurii formate din chipurile specialiști, care dublează rezultatul televoting-ului. Astfel, rezultatul final este urmarea nu a unui proces democratic, ci a unei negocieri oculte. În fapt, veea ce se votează nici nu contează. 

Practic, Eurovision-ul reprezintă un model pe care-l putem folosi pentru a-i exemplifica ipoteticului nostru „extraterestru”, cum funcționează în realitate UE. Votul democratic de la baza societății nu are nicio valoare practică. Singura afectată este reprezentativitatea unor grupuri politice continentale sau, mai bine spus, a maimuțoilor care apar în fața cetățenilor. Politica și agenda sunt făcute de funcționari obscuri, nevotați de nimeni, dar parazitând așa-numitele instituții europene. Aceasta face ca votul cetățeanului să devină inutil - un exercițiu menit doar a simula democrația. Și, așa cum Eurovision-ul ratează de fiecare dată să lanseze artiști, melodii sau genuri muzicale, la fel și Uniunea Europeană ratează din ce în ce mai des procesul democratic. Practic, întreaga Uniune Europeană se transformă pe zi ce trece într-un organism dictatorial, malefic și parazitar. Democrația este doar simulată într-un proces macabru care ca scop doar deschiderea unor supape necesare eliberării tensiunilor din societate. Tensiuni care se consumă în sterile dezbateri de campanie electorală, inutile și mincinoase. Avem de-a face cu o mașinărie infernală, impecabilă în mușamalizări și propagandă.

Și, pentru că am adus Eurovision-ul în discuție, poate ar fi bine să înțelegem cum funcționează propaganda. Sunt ferm convins că ființa care a câștigat concursul din acest an nu a fost votată de mai mult de 5% dintre tele-votanți. Însă aceasta n-a fost considerată un impediment pentru a-l impune câștigător deoarece alegerea servește unor „interese înalte”. În primul rând eu unul cred că alegerea câștigătorului Eurovision justifică trecerea „Raportului Lunacek” prin Parlamentul European. Puțini știu cum, într-un mod bizar, raportul numit „Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen” a fost adoptat de Parlamentul European. Raportul propune recunoașterea de către UE a căsătoriilor homosexuale pentru a putea fi eludate legislațiile naționale, transformă minoritățile sexuale în grupuri privilegiate în fața legii și impune ciudata „teorie a genurilor” ca pilon central al „democrației europene”. Pentru cei care nu știu despre ce e vorba, „teoria genurilor” desființează noțiunile de masculin și feminin, considerându-le false și permițând fiecăruia să adere la un anumit gen, în funcție de atracția de moment. Cu alte cuvinte, un individ nu mai poate fi denumit bărbat sau femeie; i se oferă posibilitatea denunțării genului biologic și a aderării la genul de care se simte cel mai apropiat. Astfel, poți fi femeie în adolescență, apoi bărbat, apoi neutru sau mai știu eu ce alt gen inventat(te poți considera 30% femeie și 70% bărbat, samd). Chiar dacă unora această discuție le stârnește râsul, realitatea e mult mai gravă deoarece întreaga tărășenie se va propaga obligatoriu în educația tinerei generații(programe obligatorii în școli, domenii noi de studiu samd). În acest fel, Eurovision-ul se dovedește în realitate o operațiune clasică de propagandă și îndoctrinare. Dacă un întreg continent „a votat” un cântător de gen incert, oare nu înseamnă că majoritatea aderă de fapt la teoria genurilor? Oare aceasta nu înseamnă că raportul Lunacek răspunde unei așteptări a societății și deci că nu este o construcție artificială? Da, va răspunde din tot sufletul votantul cu telecomanda, convins fiind că el reprezintă, din păcate, doar o minoritate, obligată să se supună majorității de gen incert. E doar un exemplu!

Din păcate, Uniunea Europeană se îndepărtează din ce în ce mai mult de ceea ce ar trebui să fie, făcând pași hotărâți în direcția implementării unei tiranii de origine și scop incerte. Dubla agendă și simularea democrației sunt chestiuni care ar trebui să preocupe votantul însă acesta, orbit de aburii manipulării, capitulează. Este o realitate a unui continent din ce în ce mai trist și mai lipsit de fundamente. Sincer, nu-mi dau seama încotro ne îndreptăm, dar, cu siguranță nu mergem într-o direcție bună. Istoria abundă în exemple de deraieri de la normalitate și ne învață că niciodată un episod de - să-i spunem - exuberanță nu s-a terminat bine. Modul în care se face politică la vârful Uniunii este unul care a deraiat de mult de la normalitate, proiectându-ne într-o realitate aproape virtuală. Nu văd de ce acum lucrurile ar sta altfel în ceea ce privește „corecția”. Faptul însă nu e liniștitor deoarece niciodată nu vom ști câte generații vor fi înghițite sau epuizate de „mașina de tocat oameni” înainte de „revanșa istorică”.

11 comentarii:

  1. @Dan: ai comparat foarte bine UE cu Eurovisionul si se pare ca raportul Lunacek are o foaie de parcurs bine instrumentata; daca egalitatea socio-economica promovata de catre marxism s-a dovedit utopica, acum se incearca o noua egalitate - de "gen" care e de-a dreptul freaky si pacat de generatiile ce vor fi inghitite pana la "revansa"; totusi, nu trebuie sa ne dam batuti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat - practic te uiti la UE si pe zi ce trece ti se face mai scarba de ce se intampla - am iesit dintr-o dictatura si am intrat in alta (politic corecta) - tocmai atunci cand incepusem sa avem sperante si idealuri. Probabil unul din scopurile intermediare este sa devenim treptat blazati si sa nu ne mai pese - iar ei sa poata face ce vor si sa ne distruga lent - precum broasca intr-un cazan pus pe foc.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile" - I.V. Stalin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai luat citatul din taste. Problema e ca majoritatea nu inteleg cu adevarat citatul. Stalin nu s-a referit la frauda, ci la faptul ca "numaratorii de voturi" sunt cei care stabilesc candidatii si sunt cei care au de fapt puterea, "postul" lor nefiind ales "democratic" sau "meritocratic".

      Da, din goana socialista dupa utopia comunista, am sarit direct in iadul capitalist glazurat cu utopia democratica, in care "egalitatea dintre oameni" s-a transformat in "egalitatea dintre voturi si sanse", un soi de loterie continentala din care 1% castiga, 98.9% pierd dar se uita pe Prost TV la fericirea castigatorilor, iar restul 0.1% iau grosul incasarilor loteriei continentale, tolerand lozuri de maxim 10% din incasari.

      Deh, asta-i "omul de tip nou", gata sa renunte la o paine garantata pe zi pentru un loz cu sanse de unu la un milion. Spalarea pe creier a avut succes, pacientul e in coma profunda.

      Ștergere
  4. @Dan Ce parere aveti de modul in care au votat europarlamentarii romani raportul Lunacek ? (PNL 100% pentru, PDL si UDMR impotriva, PSD s-a abtinut)
    http://blog.activewatch.ro/antidiscriminare/cum-a-votat-romania-raportul-lunacek/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce parere sa am, fiecare voteaza dupa cum poruncesc stapanii. In cazul de fata ALDE & Socialistii au fost oficial pentru, iar PP impotriva. Nicio noutate...

      Ștergere
  5. Cum sa fie democratica UE, cand ne-a dezavuat tocmai dl Barosso himself ca toata tarasenia e de fapt o conspiratie elitista (masonica) ?

    The Telegraph: ”The President of the European Commission, José Manuel Durrão Barroso, has offered one of the few utterly honest arguments for European integration. The reason we need the EU, he suggests, is precisely because it’s not democratic. Left to themselves, elected governments might do all sorts of things simply to humour their voters: ... Decisions taken by the most democratic institutions in the world are very often wrong.”

    Sursa: http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100056661/the-eu-is-an-antidote-to-democratic-governments-argues-president-barroso/

    RăspundețiȘtergere
  6. UE se schimba in rau de la an la an. Devine din ce in ce mai evident faptul ca nu e chiar ceea ce ne imaginam noi la inceputul anilor 2000. Am vazut zilele trecute pe Euronews o dezbatere electorala a unor candidati la PE. Nu am observat o mare diferenta intre ei si politicienii nostri. Acelasi discurs, cu multa vorbarie dar nimic concret.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cit timp cei care sunt votati in Parlament/guvern nu prezinta nici o incredere e foarte clar ca nici cei care vor ajunge la Bruxelles nu vor fi altceva decit varza de Bruxelles.
    In ceea ce priveste Euro-vision mi s-a facut scirba vazind ca gluma se ingrosa in ceea ce priveste viitorul "cistigator".Imi este imposibil sa inteleg cum a primit ala puncte importante de la spanioli, italieni sau portughezi.Culmea este ca si romanii au "votat" pentru ala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar 100% surprinzator nu e - decat daca se analizeaza voturile potentialilor contracandidati ( acolo presimt ca a fost manareala mare ;) ) - melodia a fost totusi una decenta.

      Dincolo de asta mai e si aspectul ca cei care sunt deja cantareti cat de cat consacrati cel mai probabil nu vor concura la Eurovision deoarece un potential esec le-ar atarna de picioare în continuare s.a.m.d.

      Ștergere
  8. UE este expresia vointei International Bankers in calea de coeziune care conduce inexorabil spre impunerea unui Guvern Mondial. Orice comentariu privind proasta functionalitate sau gripari ale mecanismelor UE sunt firesti dar nu vor influenta cu nimic trendul impus din umbra de Guvernul Mondial. O tara odata intrata in UE nu va fi lasata sa iasa orice tampenii ar comite ( vezi Grecia) . Ucraina sau alte tari aflate in umbra Rusiei nu pot fi lasate Rusiei de Guvernul Mondial deoarece astfel s-ar intrerupe programul de integrare mondial. Rusia este intr-adevar o benzinarie uriasa condusa de niste mafioti care nu pot fi constransi sa-si predea afacerile democratit parlamentului rus , respectiv guvernului mondial ulterior

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)