marți, 31 iulie 2018

Soma

More doctors smoke Camels than any other cigarette” a fost sloganul unei generaţii. E vorba de o imensă campanie publicitară, începută la debutul unor studii asupra efectelor nocive ale fumatului şi derulată de RJ Reynolds timp de şase ani în SUA(1946-1952). Mesajul era cât se poate de transparent: „Băgaţi, fraţilor, în voi că e sănătos! Dacă până şi medicii se bat între ei pe mărcile de ţigări fumate, e aproape limpede că totul e sigur.” Între timp ştim bine cum au evoluat lucrurile şi, de la nebunia acceptării peste tot, s-a ajuns la tembelismul interzicerii şi suprataxării.
Dacă vă imaginaţi că marii mahări ai industriei pierd din măsurile luate împotriva fumatului, vă înşelaţi amarnic. În fapt, măsurile au avut ca efect eliminarea peştilor mici şi instaurarea unui monopol pe piaţa ţigărilor, împărţită în prezent între câteva mega-companii: Philip Morris International (New York), British American Tobacco (Londra), Japan Tobacco International (Geneva), Imperial Tobacco (Bristol), Altria Group Inc.(fost Philip Morris U.S.A.,Richmond, Virginia). Cel mai mare producător din lume este China National Tobacco Corporation (Beijing), companie deţinută de statul chinez şi care, desigur, îşi desfăşoară operaţiunile aproape exclusiv în China, unde sunt în înregistraţi oficial peste 350 milioane de fumători. Aceste şase mega companii concentrează toate imensele profituri din industria tutunului, iar mişcarea anti-fumat, în fapt le-a crescut profiturile transformându-le(cu excepţia chinezilor de la CNTC) în afaceri monopoliste la nivel global.

Marea problemă este dată de retorica anti-fumat care a lăsat fără vicii o consistentă parte a populaţiei. Iar aceasta e o problemă atât din punct de vedere economic cât şi politic. Din punct de vedere economic lucrurile sunt cât se poate de limpezi: oamenii fără vicii consumă mai puţin, consumând mai puţin păgubesc infernala maşinărie economică de un circuit consistent al banilor. Mergând mai departe cu raţionamentul, ajungem la problema politică: omul fără vicii este mult mai susceptibil de a începe să gândească, de a-şi da seama că raţiunea lui de a trăi nu e aceea de a fi un sclav prins în imensul mecanism al sclaviei contemporane bazat pe falsa dorinţă.

Confruntat cu o perspectivă destul de dură, sistemul contemporan trebuia să găsească de urgenţă un înlocuitor pentru „universalul” viciu al fumatului. Favoritul principal ar fi fost alcoolul, dar şi în cazul acestuia există studii medicale consistente privind problemele extreme generate de abuz. Mai mult, în tot Occidentul sunt ONG-uri puternice luptând împotriva consumului de alcool. Cum alcoolul nu putea fi alternativa „bună de promovat” la nivel oficial şi cum actualul sistem politico-economic instaurat la nivel mondial nu poate funcţiona fără multipla înrobire a populaţiei, găsirea unui „viciu acceptabil” a devenit cât se poate de stringentă.

Cum tutunul nu merge, alcoolul nu, rămăseseră doar drogurile. Ticăloşii Şcolii de la Frankfurt, alături de nemernicii de la Tavistock Institute au tot făcut experimente cu droguri, inundând după Război campusurile universitare cu substanţe psihedelice. Teoria lor era simplă: dă-i acces omului către o realitate paralelă şi fă-l dependent de ea, astfel încât îi vei transforma pe „tinerii revoluţionari” în căţei care-ţi vor linge din palmă pentru „Soma”. Problema drogurilor folosite în experimentele de atunci este dată de efectele devastatoare ale substanţelor de sinteză atât pentru sănătatea fizică cât, mai ales, psihică. Chiar dacă acele substanţe îi retează omului tânăr „aripile revoluţionare”, îl cam retează de tot pentru societate. Astfel încât utilizarea lor e inaplicabilă. Mai mult, oricând te poţi trezi cu „concurenţi neloiali” de tipul Pablo Escobar care-ţi suflă mega-afacerea din mână. Fix atunci când situaţia părea fără ieşire, ea a ieşit dintr-o „tradiţie americană”: canabisul.

O strategie pusă la punct de serviciile secrete au făcut ca mişcarea „pro iarbă” să ia avânt. Iniţial s-a dezvoltat „underground”, unde o serie de artişti au creat „cultura ierbii”. Apoi, „mediile destupate” au început să dea apropouri şi să militeze pentru legalizarea consumului aşa-numitelor „droguri uşoare”. Un ciudat comerţ cu seminţe care-ţi permitea să-ţi creşti „iarba” pe pervaz, la geam, a fost „scăpat de sub control”. Şi de-aici, uşor, uşor, treburile au început să evolueze. S-a virat către latura medicală: „de ce e interzis canabisul, doar el face bine „tradiţional” foarte multor boli?”. Şi-aşa, s-a trecut la pasul următor: acceptarea situaţiei de către populaţie. Mai mult, existenţa în farmacii a unor preparate din canabis a avut rolul de publicitate pozitivă. Iată aşadar noua vedetă: canabisul, noua „iarbă sfântă”.

În SUA afacerea e legală în 23 de state şi în Districtul Columbia. În tefelista Canadă, canabisul a fost total legalizat. Iar trendul merge înainte. Avem o nouă vedetă în formare. „Iarba plăcerii”, consumată „în scop recreaţional” va deveni următorul viciu acceptat şi încurajat al societăţii globale. Chiar dacă produce dependenţă, asta nu-i nicio problemă atunci când treaba e universal acceptată. Dăunează psihicului? Nici asta nu-i o problemă stringentă atâta timp cât sclavul e capabil să-şi execute task-urile alocate. Mai mult, canabisul e „bun pentru sănătate”. Aşa ne spune propaganda, deci aşa e!

Cei cu memoria scurtă sunt condamnaţi la repetarea greşelii. În anii 30, Lucky Strike derula în presă campania publicitară rămasă în anale ca monument de eficienţă. O fotografie a unui doctor privind un pachet de Lucky Strike având următorul text explicativ: „20679 Physicians say «Luckies are less irritating». «It's toasted!» Your Throat Protection against irritation against cough”. Concluzia e simplă: simţi că ai răcit, că-ţi hârâie gâtul? Bagă o ţigară şi-ţi trece!

La fel urmează şi cu canabisul. Mai ales că „studiile” ne arată ce minunate efecte are pentru sănătate. Pentru sănătatea cui, v-aţi întrebat?

20 de comentarii:

  1. Ştiam! Încă de acum patru ani! :)
    https://trenduri.blogspot.com/2014/01/soseste-soma.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca guvernele lumii ar fi ceea ce pretind a fi,scoala ar fi pur si simplu un sistem imunitar suficient de puternic pentru ca intreaga omenire sa inceteze sa mai fie atat de cumplit de proasta si atat de exploatata si ar inceape subit sa se ocupe de ea insasi,in sfarsit... Dar guvernele lumii sunt altceva si scoala a devenit primul si principalul loc de ovinizare si imbecilizare in masa pentru omenire...Apoi modelul scolar ( matricea profesor-elev),devine singura autoritate credibila pe parcursul intregii vieti a orcarui om care a facut macar 4 clase primare la o scoala. Nu uitati nici o clipa ca scoala organizeaza examene obligatorii pentru fiecare dintre disciplinele agendei sale si orice lipsa de apetit pentru asimilarea in intregime a proiectiilor si disciplinelor sale, cu format OBLIGATORIU ,sunt prevazute consecinte:ramai repetent,devii paria,supararea parintilor,stoparea devenirii profesionale,ramai "prostul satului"si "nu faceti ca el"..)))Nu uitati nici o clipa oameni buni ca singura care poate sa autorizeze o persoana sa exercite o profesie "legal" este aceasta institutie si nici un autodidact sau nici o alta forma de cunoastere individuala sau colectiva nu este recunoscuta de nimeni ca valida.... Daca alcoolul este buna astazi si maine este rau,daca mancarea este sanatoasa sau nesanatoasa,daca geometria pamantului este patrata,paralelipipedica sau conica,daca anglia pe harta este mare si Romania este mica,daca...pentru toate vei da examen,asa ca invata-le imbecilule asa cum ti s-au sat...,boule !Si trage fumul din canabis vitelule...!!! )))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce de prostii au scris romanii in postarile lor (unii) de la "Soseste Soma"! Incredibil!

      Ștergere
  3. Tiganii din Romania "reprezinta" poporul roman in Germania.
    https://stirileprotv.ro/stiri/socant/bataie-intre-zeci-de-romani-pe-strazile-unui-oras-din-germania-video.html

    https://www.youtube.com/watch?v=BQ9PU0S05tc

    https://www.youtube.com/watch?v=We-YRt_SvhM

    Nu ratati comentariile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tutunul, alcoolul, drogurile de sinteză, ciupercile haluciongene, zahărul , monoglutamatul de sodiu SUNT ARME GENETICE construite special pentru reducerea populației Pământului! CINE NU SE TREZEȘTE ESTE MORT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, iar mai inainte de a muri trebuie sa consume o perioada medicamente si sa treaca pe la chirurgie pentru a i se taia ceva. Carnea, din comert cel putin, trebuie si ea adaugata la lista de mai sus.

      Ștergere

  5. Din analiza cred ca ai exclus vapatul... se pare ca tinerii in vest nu mai gusta tigara si sunt dependenti de gadgeturi asa ca s-au inventat vapingul iar scula cu care vapezi e ca un gadget.

    Marii clasici ai pietii enumerati in articol sunt oleaca ametiti de trendul pietei sa vedem cum se vor adapta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Liber şi la oaste, că-s mai trigger happy happy dac-au tras...
    https://www.rt.com/usa/434973-army-lowers-marijuana-standards/

    RăspundețiȘtergere
  7. http://vho.org/VffG/2005/3/Bukowski245-248.html

    Bukovski a avertizat ca E.U. este URSS si ca ne indreptam sprea acelasi dezastru! Romanii cred si acum in porcaria lor de E.U., despre care au o parere idilica, asa dupa cuma aparut in presa locala.

    Civilizația occidentală este asediată de totalitarismul maoist, iar noi suntem pe punctul de a ne pierde definitiv cultura, avertizează, într-un semnal de alarmă profesorul Michael Rectenwald, de la Universitatea din New York, cunoscut ca un critic vehement al corectitudinii politice.

    Profesorul american adaugă:

    „Monștrii anti-occidentali, anti-suveranitate, anti-creștini și anti-libertate ne distrug moștenirile culturale, arta și civilizația contemporană”.

    Mesajul său conține și un avertisment: „Întreaga noastră cultură este sub asediu și pe punctul de a se dezmembra în fața unei justiții sociale absolute și continue”, în timp ce „totalitarismul de stânga este în plină desfășurare”.
    Potrivit profesorului american, „suntem pe punctul de a ne pierde complet cultura, beneficiile civilizației occidentale și întreaga moștenire a istoriei civilizației occidentale”.

    Pentru ca în final, să menționeze: „O renaștere majoră și un contraatac sunt necesare cât mai curând”.

    „Cum îndrăznește stânga să ridice astfel de pretenții de superioritate morală? Stânga aflată lla putere este cea care a ucis în masă și a întemnițat mai mulți oameni decât orice alt contingent din istoria politică. Așa că nu veniți aici să-mi dați lecții de morală, mie sau altora, monștrilor!.”

    Acest mesaj care provocat valuri vine la scurt timp după ce un alt profesor american, Jason D. Hill, avertiza că Învățământul superior din SUA se află într-un colaps, iar mediul universitar este dominat de antiamericanism, socialism și marxism cultural.

    Din 1995 in vest nu mai exista dect marxism cultural! Romanii cred ca asta este vestul! Nu vad nici ca FB este varianta digitala a revolutiei culturale maoiste, desi este mai mult decit evident!



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bukovski avea proaspătă experienţa socialismului sovietic şi de aceea a fost unul dintre cei care au remarcat încă din stadiile incipiente direcţia greşită în care se îndreaptă Occidentul.

      Ștergere
    2. Alexandr Soljenitin le-a spus-o occidentalilor asemenea lui Bukovsky; a fost Primul soc pentru iubitorii lui "K Marx si al sotiei sale-Engels"-vorba bancului stravechi.
      Cum isi permite "demascatorul Sovietelor si al copilului lor -Gulagul" sa ne critice pe noi,adoratorii falsitatii numite democratie vest evropeana- in fond, doar o plutocratie masono-iudaica--si-au spus la vremea aia intelighentia vestica ??!!!

      Ștergere
    3. Si care este alibiul romanilor?! De ce n-au stiut? Doar pt ca s-au incapatinat sa creada in legendele prostesti cu vestul luminos, extrase de prin filme, inseamna ca au o scuza pt toate prostiile pe care le spun, chiar si astazi, cind totul este cit se poate de clar? Ma mir ca nu repeta si prostia cu Ceausescu e de vina! Oricum fara sa-si dea seama ce fac, pt ca asta este traditia lor, s-au hotarit sa ajunga palestinienii Europei, asta dupa ce-au trecut prin starea de mexicanii aceluiasi continent. Am vazut multe, dar n-am mai intilnit un alt popor care sa se apropie de starea noastra de inconstienta si iresponsabilitate. Nu era absolut deloc greu sa vezi despre ce era vorba. Principalul era sa vrei, dar romanii s-au multumit cu iluzii, vise si legende. Astazi culeg exact ce-au semanat! In anii 90 presa germana era plina de articole in care se spunea ca totul este un drum gresit si te puteai ingopa in carti care-ti aratau si mai clar dimensiunea pacalelilor. Citeva din ele le-am numit chiar aici pe blogul tau.
      Si ca sa-i vezi cum sint: in Spania sint 1 mil de romani, dintre care 350000 someri. Vin sa demonstreze in Bucuresti pt un loc de munca in Spania? In Italia este la fel!
      Ceausescu nu trebuia sa-i scoata din sate! O greseala fatala!
      Dizidentii rusi au fost publicati in poresa vestului. Cum am citit-o eu, putea oricine altcineva! Dar.....

      Ștergere
    4. Tu vezi ca am ajuns palestinienii europei... pe partea ailalta lumea e deja in al 9lea cer ca i-am ajuns pe greci portughezi la PIB. Facem excursii pe afara avem masini straine fumam tigari straine etc.
      Salariile cresc, pensiile cresc, pensii speciale fara numar deci e bine suntem pe drumul cel bun. E multa bucurie ca ne luam si arme noi ce mai suntem in randul lumii. Tot ce e rau e din cauza PSD deci UE PSD si gata.

      La Untold/NeverSea s-a strigat UE PSD. Untold e produs din vest, cu cantareti din vest care aduce multi bani, deci e cool deci e bun. Daca lu Untold care e bun nu ii place de PSD inseamna ca PSD e rau. Multimea valideaza mesajul prin rationamentul expus mai sus. Anul trecut multi straini au fost frapati ca la Untold romanii s-au dovedit cea mai disciplinata multime in raport cu multimile de la alte concerte similare. Se manifesta cu aceeasi prospetime si la 5 dimineata si raspund la indicatiile DJ-ul. Asta e si motivul pentru care Tiesto an de an canta 1h in plus peste cat e platit. Cand in starea asta de receptivitate maxima zbieri UE PSD practic ai infipt mesajul in mintea tuturor cu forta tuturor decibelilor din instalatia de sunet.

      Cat timp merge treaba nu intreaba nimeni de ce? Bukovski si Soljenitin sunt doar niste frustrati care nu sunt cool deloc...

      Ștergere
    5. N-am spus c-am ajuns palestinienii continentului, ci ca romanii noi s-au hotarit ce vor sa ajunga, bine, la modul inconstient, deoarece lor nu le este niciodata clar ca orice faci si spui aduce niste consecinte. Asta in contextul in care, in ciuda imbunatatilor evidente, 55% continua cu prostia lor si anume ca emigratia este calea spre propasire. La articolul ulterior acestuia am pus un link, in care ii poti auzi vorbind pe minunatii reprezentanti la numitul festival. Este mai mult decit evident ca nu avem viitor. Nu poti avea nici un fel de pretentii de la asemenea exemplare, care, astazi, sint majoritari.

      Ștergere
  8. Tu esti doctor? Vroiam sa te intreb despre influenta THCului in cazurile medicale (medicatii/simptome), si cum doctor nu esti, imi raman cazurile pe care (if any) le cunosti personal. Ca daca azi te doare de te rupe si de maine nu, e o concluzie care isi merita locul in articolul asta, nu? Altfel, doar amplifici un mesaj, fara experienta directa cu subiectul. Ah, eu cunosc 2 oameni, is bine merci acum, si chiar de-o fi placebo, fata de o schema de tratament cu 9-12 medicamente, un cui pe zi....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În cazul în care are vreo aplicaţie medicală, pot fi găsite canale de distribuţie sigure. Dar, crede-mă, mi-e greu să cred că asta are de-a face cu liberalizarea şi încurajarea fumatului.

      Ștergere
    2. @ Anonin
      in contextul dominant al marxismului cultural din mediile academice vestice, este destul de greu de decelat informatia stiintifica de "calitate garantata" in orice domeniu, iar in domeniul medical, dominat de Big Pharma este cu atat mai greu... Oficial, este destul de putin spre deloc studiata planta in cauza, compozitia si efectele +/- ale celor peste 1700 componente din ea. Dar, daca exista ceva care poate folosi scopului, de ce nu, avem scuza ca ajuta anumite persoane, chiar daca este adevarat si chiar daca acesta este un segment de 0,0001% din populatie... nu acesta "mobilul"

      Dan

      Ștergere
  9. Gentle Giant - The Power and the Glory
    - https://www.youtube.com/watch?v=ZgoKwMbPSO8

    Un album concept, in care este vorba despre abuzul de putere si coruptie. Poate intereseaza pe marii amtori de probleme juridice din Romania. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. În loc să facă ce trebuie cu plozii, adică să le asigure o copilărie normală, îi îndoapă de mici: https://www.theguardian.com/society/2018/aug/07/ritalin-type-drugs-best-to-treat-adhd-in-children-shows-study

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)