marți, 3 iulie 2018

Cui aparţin aceste servicii?

Ca să înţelegeţi cum merg treburile în ţara asta şi pentru cine luptă instituţiile de-aici o să vă readuc în atenţie un avertisment lansat de SRI zilele trecute. Cică au ei informaţii că Rusia ar încerca să anexeze Insula Şerpilor după modelul Crimeei, urmând ca, după aceea, să exploateze resursele adiacente zonei, prin încălcarea deciziei Curţii de la Haga. Ca să nu avem discuţii, vă dau mai jos pasajul din comunicatul serviciului:
Un potenţial risc pentru România, în cazul în care ar activa pe cont propriu şi nu ar face parte din formatele bilaterale şi multilaterale din regiune, ar fi anexarea insulei Şerpilor de către Rusia, după modelul Peninsulei Crimeea. Acest lucru ar avea ca şi consecinţă încălcarea Deciziei Curţii de la Haga cu privire la insula Şerpilor care a fost disputată în trecut de România şi Ucraina. Potrivit unui astfel de scenariu Rusia ar putea emite, ulterior, pretenţii asupra zonei economice maritime din proximitatea României, în zonele de explorare şi exploatare a resurselor energetice care conferă un plus de independenţă energetică.
Evoluţiile geopolitice recente plasează România în zona de confruntare a intereselor principalilor actori, inclusiv în domeniul activităţii informative
Aşadar, SRI-ul lui Hellvig ne spune că e nasoală situaţia, că ruşii iar vor să ne ia cu japca resursele bietei noastre ţărişoare. Contextul în care ne spun asta este cel al presiunilor infernale făcute de către SUA - prin ambasadă şi cozile de topor - pentru adoptarea legii offshore.

Înainte de a trece mai departe, să înţelegem ce vor americanii. În primul şi-n primul rând scutirea de orice taxe şi impozite pentru exploatările offshore. Apoi, întrucât România nu poate absorbi în timp scurt(deh, profitul baban se face comprimând timpul!) imensele cantităţi de gaze existente acolo, vor libertatea vânzării gazelor pe orice pieţe. De ce vor asta? În primul rând pentru că ţinta de vânzări e UE, pentru care ar deveni un furnizor principal de gaze şi un influencer politic extrem de puternic. Apoi pentru că mai au o ţintă politică: Ucraina, pe care vor s-o debranşeze de la gazele ruseşti, întărindu-şi astfel prezenţa şi influenţa. Acolo lucrurile au început să scârţâie rău întrucât chiar şi tembelii ultranaţionalişti ucrainieni au început să se îndoiască de direcţia în care merge ţara. Mai pe şleau, americanii vor să le dăm absolut gratuit gazele noastre pentru a-şi face jocurile politice în Ucraina şi Europa şi, desigur, pentru a încasa toată halca profitului. Iar noi, ca întotdeauna, mai proşti fiind, nu vom încasa niciun ban din această babană afacere.

Din surse neoficiale am aflat că e vorba de peste 200 mld. metri cubi de gaz, iar asta se poate înţelege limpede din dimensiunea conductelor pe care vor să le instaleze. Statului român i-au fost raportate atât date false referitoare la capacitatea zăcământului şi sume umflate referitoare la costul explorării şi exploatării. Dacă le dai ascultare, ai impresia că urmează să exploateze zăcământul nostru în condiţii mai vitrege decât în Marea Nordului! E de noaptea minţii, dar asta, desigur, securiştii noştri aflaţi în raport de totală subordonare faţă de CIA n-au aflat-o.

Să mergem acum pe comunicatul SRI. Aşadar, ce ne transmit nouă micuţii? Că ar trebui să ne grăbim să le dăm gratis americanilor exploatarea din Marea Neagră pentru că, vezi Doamne!, ruşii vor să pună în practică scenariul ocupării Crimeei. În primul rând, să ne amintim cum au ocupat ruşii Crimeea: au organizat un referendum în urmă căruia doar o parte a populaţiei tătare din peninsulă s-a declarat împotriva trecerii teritoriului la Rusia. Adică o minoritate insignifiantă! Dacă vreţi, s-a aplicat „practica” inaugurată de americani în Kosovo. Mai mult, dacă nu suntem spălaţi pe creier, ştim că peninsula Crimeea a fost întotdeauna teritoriu rusesc şi că apartenenţa ei la Ucraina datează din momentul în care Hrusciov(de origine ucrainiană) a făcut-o cadou Republicii Sovietice Ucraina(reţineţi asta!).

Ca om normal care gândeşte, mă întreb cum ar putea ruşii să pună în aplicare scenariul din Crimeea? Fac un referendum în Insula Şerpilor? Aberant, n-au cu cine! A aparţinut insula Rusiei? Nici atât! Abia în momentul în care ar intra pe Insula Şerpilor s-ar putea declanşa nebunia şi condamnarea Rusiei deoarece am avea în faţă un abuz şi o violare pe faţă a dreptului internaţional. Fără doar şi poate, ruşii chiar n-ar avea de ce să-şi bage un asemenea drac în casă.

Dar să mergem pe scenariul securiştilor. Presupunem că ruşii ocupă abuziv Insula Şerpilor şi se-apucă să ne exploateze resursele. Platoul continental oricum a fost delimitat prin decizia Curţii de la Haga. Aşadar, cu sau fără insulă n-au ce căuta pe teritoriul nostru. Presupunem că ar face-o, confiscându-ne zăcământul(mă rog, nu înţeleg de ce s-ar mai complica cu insula, dar s-o lăsăm aşa!).  În aceste condiţii e evident că România nu va încasa niciun ban din aceste resurse. Însă nu încasează niciun ban nici de la americani. Cu alte cuvinte, aparent e vorba de acelaşi lucru. Cu o singură menţiune: exploatând printr-un abuz, ruşilor li se pot cere despăgubiri de către statul român la dimensiunea reală a zăcământului. Desigur, ruşii nu vor plăti, dar cine ştie ce se poate întâmpla în viitor? Cel puţin, la fel ca în cazul Tezaurului, avem o dovadă că au o datorie faţă de noi. În cazul slăbirii Rusiei, ne putem recupera datoria. Ceea ce, cu siguranţă nu se va întâmpla în condiţiile în care vom legifera jaful pe care americanii vor să-l facă în Marea Neagră.

Se vede limpede că abracadabrantul comunicat al SRI nu-i decât o minge ridicată la fileu pentru a se adopta pe repede-înainte ciudata lege offshore care ar împroprietări firmele americane cu zăcămintele noastre, fără ca ei să aibă nicio obligaţie financiară faţă de noi. Menţionez că legea a fost elaborată de Guvernul ... Cioloş(ce surpriză!) şi susţinută de cele două guverne teleghidate impuse PSD-ului: Grindeanu şi Tudose. Prin prisma acestui fapt poate-mi spuneţi şi mie cui aparţine acest serviciu şi, mai ales, de ce nu-şi cere buget de la Departamentul de Stat al SUA şi insistă să fie plătit de la Bugetul României.

5 comentarii:

 1. Toate serviciile aprtin globalistilor. D-aia si duc lumea incotro vor ei.

  RăspundețiȘtergere
 2. Profesorul Ilie Șerbănescu (care a dispărut cu desăvârșire din presa de pe la noi - cel mai recent editorial din Cotidianul este datat 14 mai 2018) are o vorbă pe care nimeni n-a contrazis-o: „cine deține capitalul acela ia deciziile!”. Culmea este că afirmația este valabilă în orice tip de orânduire, nu doar capitalistă! Și cum mai mult de jumătate din activele țărișorii nu mai sunt deținute de români ci de străini, pe cale de consecință, străinii sunt îndreptățiți să ia deciziile majore pentru țărișoară. Din 2007, de când am intrat în UE, am pierdut cei 3 piloni care conferă independență unui stat și anume: 1. exploatarea resurselor naturale; 2. distribuțiile de energie; 3. băncile. România nu mai este stat independent ci este o biată colonie. Tragedia mare este că România nu este o colonie clasică, cu un singur colonialist care te stoarce de sevă ca pe o lămâie dar în acelați timp are grijă să nu te stoarcă și alții, ci este colonia mai multor colonialiști. Inevitabil, aceștia vor ajunge cândva să nu se mai înțeleagă și vor ajunge la divorț, care în final se va solda cu un partaj. Partajul nu se poate imagina decât ca dezmembrare teritorială. După rapiditatea cu care se derulează evenimentele nu cred că avem mult de așteptat până ce dezmembrarea teritorială va începe să se producă!
  În contextul de mai sus, întrebarea din titlu este retorică.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnul Șerbănescu este un exemplu de colaps ă unei concepțiile lui sunt total nule, spre deosebire de Tia, nevasta-sa, care-i "number one" în analiza politică internă (mai ales) și i internațională.

   Ștergere
 3. „CEDO a cerut Ministerului Justiției pe puncte, cum adică a fost condamnat Becali pe art 13,din legea 78 pe 2000, când acest articol nu exista la vremea când a fost făcută fapta. Am fost condamnat pe un articol și o lege care nu exista. Am fost condamnat pe o lege retroacativă. Să dea explicații Guvernul cum a fost condamnat Becali pe informații clasificate și pe o faptă care nu exista la care avocatul nu a avut acces. În octombrie am făcut schimbul și în noiembrie s-a modificat Codul Penal. Nu exista fapta”, a declarat Becali.

  Acum statul Roman ar trebui sa puna la plata despagubirilor turma de timpiti alcatuita din tefelisti si sustinatorii lor, ong-urile, minunatii judecatori si procurori si ala inapoiatul care citeste 3 rinduri de o luna!

  RăspundețiȘtergere
 4. Adevărat, cine deține puterea acela comandă dar români nu văd și nu se trezesc niciodată încetul cu încetul fiecare își ia partea care cred ei că li se cuvine este un proverb in lume ca de la cap se impute pestele este total adevărat ca cineva are tot interesul sa vândă și sa desemneze tara .

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)