vineri, 5 octombrie 2018

Despre ce sunt toate aceste „minuni”?

Vă propun un lucru simplu: uitaţi-vă atent la feţele celor care propun toate aberaţiile prezentului. Priviţi-i pe cei care vă spun să staţi acasă, studiaţi-le figura şi gesturile. Vă plac, vi se par a fi persoane agreabile? Repet: priviţi-i fără să-i ascultaţi. Doar uitaţi-vă la ei şi intuiţia vă va spune că ceva nu e în regulă.

Acum să trecem la pasul doi: discursul lor. Ce-ţi spun ei? Că globalismul e bun, astfel încât trebuie să se termine cu statele naţionale, că nu e OK să intervii brutal în viaţa oamenilor şi de-aceea referendumul pentru familie nu e bun s.a.m.d.


Să le luăm pe rând: globalismul e bun. OK, putem fi de acord, dar ce presupune asta? Mai nimic, îţi spun ei, doar să te lepezi de naţiune. Adică să renunţi la ceva pe care-l ai, cu care te-ai născut în schimbul a ceva ce nu cunoşti, dar despre care ţi se spune că e minunat. La fel şi cu familia. Ţi se spune că modelul care funcţionează de la începutul istoriei nu e OK şi că trebuie să renunţi la el. De ce? Pentru că modelul pe care ţi-l propun ei e OK.

Un exemplu: la un moment-dat s-au împărţit cupoanele cu acţiuni. Câţi le mai aveţi? Şi dacă le mai aveţi, câţi v-aţi implicat, ca adevăraţi proprietari care eraţi, în conducerea acelei societăţi la care aţi luat acţiunile? Câţi aţi participat la Adunările Generale ale Acţionarilor? Ce-aţi făcut cu acţiunile? Simplu, le-aţi vândut, aţi renunţat, făcându-vă părtaşi la jaful economiei naţionale. Mai aveţi idee ce s-a ales de banii aceia? Probabil mai nimic, s-au volatilizat, exact aşa cum se volatilizează bunurile tangibile schimbate pe iluzii.

Mâine şi poimâine avem un referendum. Referendumul nu este despre iubire, toleranţă sau alte baliverne cu care împroşcă propaganda. Nu, referendumul este despre renunţare, mai precis, întrebarea care se pune este: „Eşti de acord să-ţi păstrezi familia?” Dacă răspunzi da, totul rămâne aşa cum ştim de milenii, dacă răspunzi nu sau nu participi, înseamnă că alegi ca totul să se dărâme şi să fie înlocuit cu altceva. Înţelege că, începând cu momentul înlocuirii cu „altceva”, vei fi obligat să renunţi la normalitatea ta. Pentru că tu ai ales aşa sau pentru că mulţi alţii, orbiţi de iluzii, au ales asta pentru tine.

Gândeşte retrospectiv şi vezi cum în ultimii treizeci de ani cel care-a renunţat ai fost de fiecare dată tu. Tu ai renunţat la stabilitate, la siguranţa unui loc de muncă, la resursele ţării, la hălci întregi din industrie şi, începând cu infamul regim băsescu, chiar la o mare parte din libertatea ta. Te simţi mai bine? Promisiunile de „mai bine” care ţi s-au făcut de fiecare dată s-au îndeplinit? Desigur, nu, iar tu te afunzi din ce în ce mai mult în frustrare. Asta în condiţiile în care frustrarea ta este combustibilul lor, baza pe care îţi vor propune renunţările viitoare.

Vrei să continui să fii victima lor, să îngroşi rândurile păcăliţilor istoriei? Stai acasă sau votează nu. Te-ai trezit, ai înţeles că până acum ai fost păcăliciul lor? Mergi la vot şi votează DA! E timpul să ne trezim, oameni buni! E timpul să fim conştienţi de fiecare gest al nostru. Salvaţi normalitatea!

23 de comentarii:

  1. Eu privesc lucrurile mai simplist. Minoritățile asaltează majoritățile și nu mă refer doar la tema prezentată. Evident că democrația pute la minoritari! De ce să hotărască majoritatea, că e proști! Uite, noi, o mână de oameni suntem deștepți, vorba lu' Angi „...numai copii de bani gata, de securiști. Ei sunt foarte deștepți, foarte mișto...”, încercând să inducă ideea că esența democrației nu se mai reduce doar la majoritatea hotărăște.
    Se dorește revenirea la principiul pe care nimeni nu-l contestă. Proprietarul activelor are și decizia. Democrația reprezentativă a cam încurcat lucrurile și trebuie demonizată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu privesc altfel: oamenii isi cer drepturile firesti. Nu are nici o legatura cu minoritatea vs. majoritatea.

      Pana nu de mult, negrii erau sclavi doar din cauza ca aveau alta culoare a pielii, lucru care nu depindea de ei (sau poate albii aveau alta culoare a pielii?). A durat ceva timp pana ce negrii au castigat drepturile firesti. S-a rasturnat civilizatia din cauza asta? Evident ca nu, din contra, civilizatia a avut numai de castigat.

      Ștergere
    2. Problema rasei negre nu e similara cu problema minoritatii homo. In primul caz vorbim de eliminarea sclaviei adica de o reintoarcere la firesc. In al doilea caz vorbim despre despre redefinirea firescului.

      In nota asta putem realiza ca procesul de redefinire a firescului poate continua cu includerea altor forme deviante: pedofilie, zoofilie etc.

      Asa ca bonus totusi de ce familia trebuie sa fie limitata la 2 persoane?! Ia la rand toate mesajele LGBT sa vezi ca 90% stau in picioare si pentru situatia asta :))

      Ștergere
    3. Sigur că da! De-aia au pus grofii tunurile pe iobagi, că le-au fost încălcate drepturile firești, acelea de drept de viață și de moarte asupra iobagilor! Dar nu despre istorie era vorba ci despre prezent.
      Ce drepturi firești li se încalcă diezilor de majoritatea care nu iese în piață?

      Ștergere
  2. Felicitari pentru ultima serie de articole! Ati reusit sa surprindeti foarte bine estenta lucrurilor. Multa sanatate si putere de munca!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt furioși pe ideea de referendum ci mai degrabă pe ideea de inițiativă cetățenească. Acum câțiva ani, nu mai rețin data, s-a produs un precedent periculos în UE. Tot de la o inițiativă cetățenească, Slovenia este unica țară din UE care a introdus în Constituție un amendament prin care apa este bun public și nu poate fi comercializată decât de statul sloven, în exclusivitate, în folosul și beneficiul cetățenilor. A luat foc Nestle, dar n-au avut ce mai face. Ia înlocuiți cuvântul apa, să zicem cu resursele minerale și demarați o inițiativă cetățenească prin care să se scrie în Constituția României că resursele minerale sunt exploatate în exclusivitate de statul român! Eu zic că se prezintă la referendum 18.000.000 de români și ia UE ce tot dau diezii pesedeului cu tot cu lâmâie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Referendumul din Slovenia a avut loc în noiembrie 2016. Nu sunt doi ani de la acel eveniment și sperietura și „îngrijorarea” decidenților din UE este maximă. Chiar și un referendum similar celui din Slovenia referitor doar la apă le dă fiori reci francezilor de la Veolia. Peste tot în online și pe televizor dau de reclame la Apa Nova. Distribuția de apă este monopol, nu are nevoie de reclamă iar până la expirarea contractului de concesiune cu Primăria București mai sunt 7 ani. Cam devreme să bagi banii populației dependente de lichidul vital în publicitate! Chiar ar trebui demarată o inițiativă cetățenească similară celei din Slovenia, acum cât este proaspătă asta, chiar și pentru urmărirea reacțiilor care vor veni de la Komisariatul de la Bruxelles!

      Ștergere
  4. De fiecare data cind noi credem ca ALEGEM, este o cacialma, praf in ochi, dar ramine un mod valid de a invinui alegatorii( din moment ce "au participat"). Alegerile si OPTIUNILE(jocurile) sunt deja demult meticulos facute, personalul de conducere este deja demult instruit si CO-OPERANT( conditia de baza). N-ai la ce sa te trezesti decit la rasaritul de soare si la privitul in zare prin fereastra pentru a deslusi cu privirea ce se apropie sau ce a inceput! Atit poate face omul de rind...si asta DINTOTDEAUNA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema nu e cum vor manipula ei rezultatul, ci ce vom alege noi! Mai exista vre-o reduta pe care vrem sa o aparam impreuna sau doar fiecare e pe treaba lui?!

      Importanta acestui referendum desi nu pare este maxima! Rezultatul in sine nu va schimba cu nimic situatia de facto cum pe bine speculeaza propaganda media. DAR elita progresista va lua acest vot public ca un afront personal si va reactiona prin manifestatii de amploare si colective ca sa ii darame pe arendasii locali care nu isi fac treaba cum trebuie.

      Daca te pui in locul lor au si dreptate. Adica am cucerit ideologic tot Vestul si isi bat joc de noi niste tarani dintr-o colonie obscura?!

      Viitorul va fi peste asteptari...

      Ștergere
  5. Imi pare ca blogul asta a fost cumparat de Veorica si PSDeu. Sa-mi trag una daca mai recunosc autorul (nici nu cred ca mai este acelasi autor). Am urmarit si apreciat blogul asta mai bine de zece ani, dar in ultimul an discursul este complet schimbat. Numai aberatii conspirative si propaganda sovietica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate te-ai schimbat tu. Te-ai gândit la asta?
      În altă ordine de idei, ce-are de-a face PSD-ul cu referendumul?

      P.S. Vezi că sovieticii sunt ăia de la Bruxelles.

      Ștergere
    2. Aberatii conspirative? Mai omule, intelegi ceva din lumea in care traiesti? Mai intai ca sintagma "teoria conspiratiei" a fost lansata de CIA in 1967 in mass-media pentru a discredita pe acei oameni, din ce in ce mai multi, care nu mai credeau in explicatiile oficiale ale mortii lui JFK. Pai este simplu de vazut pentru oricine cauta sa se informeze si din alta parte decat de la televizor, ca nu toate teoriile conspiratiei sunt doar teorii. Multe dintre ele sunt adevaruri crunte. Dar oamenii sunt impiedicati sa vada acest lucru datoria indoctrinarii produsa prin media, educatie si retorica din zona politica, guvernamentala. In nicio tara din lume, nici un guvern, nu spune oamenilor adevarul despre fortele suprastatale care controleaza cu adevarat viata oamenilor, soarta natiunilor. Te las pe tine sa ghicesti care ar fi acele forte. Dar ma indoiesc ca ai vreo idee.

      Ștergere
  6. Acest referendum va alege graul de neghina. Indiferent de rezultat cel mai important lucru e faptul ca milioane de romani au hotarat sa faca ceva care nu le-a fost impus sau cerut de stapani. In sfarsit avem multe milioane de romani care afirma ceva si acel ceva e in conformitate cu legile lui Dumnezeu. Constientizarea a ceea ce se intampla deranjeaza cel mai mult. Cand devii constient de sclavie vei vrea sa te eliberezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte multi sunt inca prea prinsi in viltoarea fals nationalista si asa zisele "legile lui Dumnezeu". Asa este, exista legi firesti, naturale care nici nu ar trebui discutate si cel mai puternic argument este fara doar si poate faptul ca nu o sa vedeti in natura doi masculi sau femele care-si fac cuib impreuna sau intemeiaza o familie. Asa ocazional in vremuri de restriste si-o mai trag, dar aia tine de altceva...

      Problema este alta. Orice drept acordat unei minoritati este un bun al tuturor!!! Aici nu intelegeti voi. Este un D R E P T cetatenesc IN PLUS!!!. Inca nu intelegeti voi care-i miscarea si cum se poate folosi acest dept si de catre barbatii si femeile heterosexuale!

      PAREREA MEA ESTE CA NU TREBUIE REFUZAT CEVA DE CARE SE POT FOLOSI O GRAMADA DE AMARITI SI MURITORI DE FOAME...SI ASTA, FARA SA SE IMPLICE IN TREBURI RUSINOASE SI NEFIRESTI!...mai ginditi-va!. Astia in occident au avut numai de cistigat.

      In vremurile astea cind drepturile se retrag incet , incet, sa ai ocazia sa primesti indirect un alt drept pe care sa-l POTI UTILIZA, nu-i de colea.

      Ștergere
    2. Thomas, aberezei! Nu se retrage niciun drept. Nici până acum nu era permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex. Actualul referendum corectează doar o formulare nefericită din Constituţie. Atât!

      Ștergere
    3. Thomas, tu privesti problema din perspectiva individului bine intentionat mai multe drepturi mai multa responsabilitate.

      Problema e ca promotorii LGBT sunt intr-o ofensiva continua care nu se va opri aici. Odata instaurat dreptul de casatorie si dreptul de a infia copii urmatoarea etapa va fi crearea de mecanisme prin care aceste noi cupluri vor primi copii.

      Urmatoarea dilema va fi: copiilor le e mai bine in familii traditionale sarace sau in cupluri gay care au posibilitati. Si multi vor vedea problema materiala ca fiind prioritara.

      Dar adevarata intrebare este: exista o influenta asupra identitatii sexuale a copilului data de cresterea lui intr-un cuplu gay?!
      Statisticile sunt neclare...
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20642872

      Daca raspunsul insa e pozitiv vom asista la o zombificare a societatii: gay existenti vor produce si mai multi gay.

      Ștergere
  7. Din nou si din nou natiunea intreaga priveste la unicorni zburdand pe cur-cubeul multicolor...)) Romania se inarmeaza in draci.Se imprumuta bani masiv pentru arme grele.Se schimba aur ,uraniu,cupru,metale rare,petrol si gaze naturale,paduri si in special pamant romanesc,pe hârtii (mai verzi sau mai ingalbenite)))... Se dau moca rezervele strategice de gaz ale Romaniei. Se infiltreaza alogenii,in special ulii razboiului in pozitiile de decizii.Se instraineaza patrimoniul teritorial catre alogeni intr-un ritm nemaintalnit in istorie nicaieri.Se transfera industriile strategice (cate au mai ramas) catre aceiasi "parteneri" straini.In tot acest timp,de jumatate de an toata Romania vorbeste numai si numai de.... homosexuali ))) Da mai hoooo natiune ca vine iarna si parca vad ca n-aveti ce rumega si o sa prindeti paianjeni la matul gros de-atata abstinenta...))) Nu mai dati atata importanda unor idei stupide ,chiar grotesc de absurde ,special facute sa va paralizeze si bruma de creier ramas in cap. Nimeni nu este interesat sa va ia familia care o aveti,aia compusa din barbat si femeie,asta daca voi insiva nu v-o casapiti prin violenta conjugala si betii pana la distrugere ,lene si relatii extraconjugale cat cuprinde... Mergeti la referendum oameni buni behaind mai putin,ca nu behaiala va face familia mai fericita ,traista mai plina,copiii mai harnici si educati,casa mai prospera si tara mai suportabila de trait in ea. Mie mi se pare teribil de banal sa merg la referendum . Atat de banal,incat nici macar nu perturb un singur neuron pentru aceasta. Nu vorbesc niciodata de asta,n-am ce ! O sa votez pentru familia compusa din barbat si femeie din reflex biologic si fiindca sunt crestin,fara ca ratiunea sa exercite vre-un efort sau sa intru in vreo dezbatere.! Uitati-va in jur si ganditi neimplicat afectiv oameni buni ! Ganditi rational,analitic si asociativ la lumea care va inconjoara. Lumea este condusa de o elita minoritara,o elita a caror membrii se cunosc intre ei foarte bine. Pentru ca aceasta elita sa aiba legitimitate in fata majoritatii ,cheama aceasta majoritate la vot . Faptul ca votati nu inseamna ca participati la exercitiul puterii si nu inseamna ca ii cunoasteti sau sunteti prieteni cu elita votata de voi.Data fiind miza,in decursul secolelor s-au dezvoltat tehnici si medode tot mai elaborate de control,influientare si fraudare a votului. Nu va deranjati niciodata-niciodata, nici macar o secunda sa mergeti la vot daca nu candideaza un frate,o sora,tatal sau mama voastra,sau daca nu sunt legile naturale insusi umbrite de vreo ghidusie razleata ,jalnic si stanjenitor de tragi-comica ca asta de acum in care o elita il obliga pe Ilie sa il pulpaiasca pe Gheorghe institutionalizat,in cadrul familial,cu pirostriile puse adica si asta pe scena,cu o tara intreaga de fata ,in tribune,televizat,ca la panarama. Natiunea plateste un bilet de intrare la aceste panarama absurde si imbecile extrem de scump,atat de scump incat o caliceste pentru totdeauna...)))) Genial,nu? Nici macar lucifer insusi nu ar fi capabil de mai mult...!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt unul din cei care au votat ca sa nu fie dubii. Am ramas foarte dezamagit de modul in care este formulata intrebarea de pe buletinul de vot. Foarte generala, lasand loc de interpretare, de acord prin omisiune.

    Dane ce spui despre acest lucru, daca nu primesc un raspuns corespunzator ma face sa cred ca esti fals si-ar fi pacat, chiar nu-mi doresc.
    De ce dat fiind increderea scazuta romanilor in general fata de cei de la putere, nu s-a putut gasi o intrebare concreta pentru romanul ocupat, vrajit de astazi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu mergi la sursă şi asculţi toţi imbecilii propagandişti ajungi să ai asemenea dileme. Aşadar, Legea Referendumului, Art. 7, paragraful 1:
      „Cetățenii care participa la referendum au dreptul să se pronunțe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?"”

      Ștergere
    2. Merci de raspuns, e aici e de lucrat, trebuie schimbat modul in care este exprimat pentru ceea se voteaza, pentru a inchide gurile popagandei.
      Trebuie avut in vedere 2 aspecte fundamentale actuale ale romanului de azi, cel care mai gandeste nu are timp sa se informeze ca este gafait de munca, cel care nu gandeste este needucat si nu intelege si ii ceri extrem de mult sa ajunga la legea constitutiei si sa o interpreteze.

      Asadar trebuie facut ceva fundamental prin care sa se ajunga la nivelul romanului de azi, intr-o forma in care sa nu creada ca este pacalit si nici sa nu fie.

      Ștergere
  9. "cozubas" draga,nici tu n-ai inteles ce-ai vrut sa scrii

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.bloomberg.com/news/features/2018-10-04/the-big-hack-how-china-used-a-tiny-chip-to-infiltrate-america-s-top-companies
    te doare mintea, nu Dane?

    RăspundețiȘtergere
  11. Când Orban hunul a organizat un referendum pentru respingerea cotelor de refugiați, chiar dacă era consultativ, nu-mi puteam explica de ce ungurașii au stat acasă, că doar nu era în interesul personal al lui Orban! Acum încep să înțeleg. Propaganda Komisariatului de la Bruxelles este extrem de eficientă.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)