sâmbătă, 22 ianuarie 2022

Care-i calea de urmat?

Cu pași repezi, FED-ul se îndreaptă spre lansarea dolarului digital. Pentru mulți dintre cititorii blogului meu nu-i o surpriză. Am mai vorbit despre subiect, astfel încât mișcarea FED-ului e una logică, mai ales că se urmează directivele trasate de BIS și WEF. Ce va aduce dolarul digital? Un alt suflu, o altă abordare? Nu! Doar o actualizare a monedei, un upgrade către lumea digitală care începe să se contureze. Din acest punct de vedere nu-i nicio surpriză: moneda, asemeni țării, merge pe calea progresismului dement.

De partea cealaltă, în Rusia, dinspre Banca Centrală vine un curent opus: acela al interzicerii tuturor criptomonedelor. Banca Centrală a Rusiei consideră că prin „experimentele monetare” se pune o presiune asupra Băncii Centrale, presiune care face mai dificilă politica monetară a țării, mai ales în această perioadă. Teoretic, banul e ban, iar dacă ai dat unei entități monopolul, e logic ca acea entitate să-și protejeze vaca de muls. Oamenii simpli, de asemenea, consideră că o abordare clasică în ceea ce privește banul e una benefică.

Întrebarea care se pune este care-i calea de urmat? Cine are dreptate în toată această confruntare ideologică: rușii sau americanii? Răspunsul, dacă rămânem în termeni ideologici, e imposibil de dat. Cei care sunt „modernizați” nu văd nimic rău în moneda digitală, în timp ce oamenii simpli văd diavolul. Cine are are dreptate? 

E limpede pentru oricine că, pentru a avea un răspuns, trebuie să depășim nivelul ideologic și să coborâm mai spre baza lucrurilor. Ce știm - și, de altfel, observăm - este că ne cufundăm pe zi ce trece în lumea tehnicii. Adică ceea ce ne-au spus filosofii încă din prima jumătate a secolului XX. Heidegger ne vorbește chiar despre o moarte a filosofiei, o dizolvare a sa în știință.Pare a fi așadar un sfârșit de istorie. Chiar și ipoteza sfârșitului istoriei este una destul de controversată. Același Heidegger ne lasă o oarecare speranță în ceea ce privește problemele generate de epoca tehnica. V-am făcut această paranteză pentru a înțelege cumva, sumar, contextul. Ne vom întoarce acum la problema de la care am început discuția.

Este bine pentru Rusia să interzică criptomonedele? În timp ce unii vor aduce în discuție tradiția care trebuie apărată cu orice preț, trebuie să învățăm și lecția istorică, anume că societatea progresistă învinge societatea tradițională. Și mai e și o chestiune economică. Rusia este unul dintre cei mai mari „mineri” de criptomonede. În esență asta înseamnă că-și vinde energia sub forma unui bun finit. Să vă explic: pentru a mina ai nevoie de energie electrică, energie produsă dintr-o materie primă(gaz, petrol, uraniu etc.). Ce fac minerii ruși de criptomonede? În principal exportă un produs finit. Rusia exportă tradițional materie primă(gaz, petrol etc.). Utilizatorii criptomonedelor fac în fapt ceva extraordinar, închizând un ciclu economic în interiorul Rusiei și exportând cu o valoare adăugată mult mai mare. 

Mai este însă și altceva: interzicând criptomonedele, rușii și-ar tăia un domeniu esențial al „know how”-ului. Esențial pentru viitor și pentru confruntarea pe care o au cu SUA. Devine astfel logic că, indiferent de latura sentimentală, criptomonedele au atât un rol economic cât și unul strategic. 

Și-atunci, veți spune, înseamnă că nu mai e nimic de făcut! Practic ne „mașinizăm” întrucât, după cum se vede, altă cale de ieșire nu mai e. Aparent așa e, dar mai e un „DAR”. Primul lucru care trebuie înțeles este că, prin interdicție nu se realizează nimic. Degeaba interzici un fenomen tehnologic precum criptomonedele, metaversul s.a.m.d. E la fel ca atunci când interzici drogurile. Tot se găsesc consumatori. Când te confrunți cu un fenomen toxic, istoria ne învață că nu-l poți ocoli. Pur și simplu, se încăpățânează să revină astfel încât interdicția nu face altceva decât să-l întârzie, dar, în același timp, să-i amplifice puterea. OK, deci există vreo soluție?

Cum tot l-am adus în prim plan pe Heidegger, citindu-l într-o anumită cheie poți înțelege că meciul, în esență, nu e pierdut, iar omul se poate salva. Însă, elementul esențial abia acum vine: salvarea nu se poate face prin ocolire, ignorare, ci prin „depășire”, trecere peste. Ca să înțelegem mai bine, nu încercând să blochezi tehnica o poți învinge, ci confruntându-te direct cu ea și depășind-o, înfrângând-o.

În SUA e o comunitate etnico-religioasă care se încăpățânează să trăiască exact la fel ca în secolul XVIII. Merg cu căruțe, fac agricultură și își sunt ato-suficienți. Cei din comunitatea Amish n-au probleme cu inflația, cu tehnica de calcul, cu ce s-a spus la televizor sau alte dileme legate de efectul psihologic al rețelelor sociale asupra oamenilor. De ce nu au aceste probleme știți deja: pentru că nu au televizoare, calculatoare, telefoane mobile s.a.m.d. Din acest punct de vedere ați putea spune că e ceva în neregulă deoarece ei evită confruntarea cu tehnica și, sub nicio formă, nu o depășesc. Mai e însă un aspect pe care nu-l cunoașteți: orice Amish e obligat ca timp de cel puțin un an să plece de acasă și să se mute în comunitatea normală, să trăiască și să muncească printre oamenii pe care noi îi considerăm normali. Astfel, orice amish are acces la toate „binefacerile” tehnicii. După acest popas - care poate dura oricât vrea el de mult - omul se poate întoarce în comunitatea sa pentru a viețui tradițional, ca în secolul al XVIII-lea. Mare majoritate a amish-ilor, după experiența modernității, aleg să se întoarcă. Oare de ce?

Mă rog, experiența amish nu e una bătută în cuie. Ceea ce am vrut să vă arăt este că, indiferent de ceea ce credem noi când suntem puși în fața „invincibilității tehnicii”, mereu există soluții care scapă, care se dovedesc învingătoare.

Cam atât pentru acest început de week-end prelungit. Aveți timp suficient să meditați la ceea ce v-am povestit azi.

52 de comentarii:

  1. Nu toți înțeleg ce e cu criptomonedele, cum functioneaza, si cum apasa ele pe masa monetara de hartie sau pe valoarea aurului. Întrebări fără care nu intelegi nimic din articol. De ce criptomonedele pot juc rol geostrategic si folosofic in lume? De ce criptomonedele vad altfel guvernarea, câștigurile, forma de administrare a producției etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In tari precum Rusia, criptomoneda reprezinta banul real, pe care guvernul nu poate sa-l controleze si sa-l confiste. Desigur, o criptomoneda nu are o valoare fundamentala, fiind un sir de biti si in principiu ar trebuit sa fie sub moneda fiat. Nu e cazul in Rusia, China, etc din motive usor de inteles.

      Ștergere
    2. Ba din contra. Criptomoneda este banul imaginar care acum valoreaza o avere si maine iti poti lua o inghetata pe bat (acelasi principiu cu imprumuturile date de evrei care ajungeau latifundiari peste noapte si din refugiati cu traista-n bat s-au transformat in mari jupani in Romania).

      Moscova interzice rusilor sa dea banii lor reali si active reale pe chestii imaginare. Ce-i rau in asta? Nimic. Doar ca pana la urma lumea va functiona cu banii virtuali pt ca altfel sclavia nu ar fi completa.

      Ștergere
    3. Intr-o tara cat de cat normala asa e. In Rusia unde moneda oficiala este hartie igienica, criptomoneda e la loc de cinste.

      Ștergere
    4. @cyrus

      La fel ca in toata lumea, unde oamenilor le place sa speculeze si sa se imbogateasca peste noapte, crisptomoneda este la loc de cinste si in Rusia.

      Dar nu asta este esenta. Gresesti atunci cand spui ca oamenii fug de o moneda locala volatila. Sa nu uitam ca ei au 1/3 din economie in zona gri-neagra si ce loc mai bun ar fi pt acesti bani decat in cripto?

      Statul rus a tot strans surubul si au mai albit o parte din business-urile nefiscalizate dar n-au puterea de a face repede ordine pe zona asta. Oricum politica lor este pas cu pas ca sa nu produca mai mult rau decat bine pt ca o parte din populatie (in special din zonele sarace) depinde de aceste "afaceri" semi-oficiale.

      Pana la aparitia cripto statul n-a fost atat de tare deranjat si a concubinat cu economia gri dar in momentul in care aceasta se desprinde de moneda nationala si o ia pe campii a fost nevoit sa ia masuri radicale.

      Cam asta este situatia. Nu are neaparat cu rubla care e edevarat ca s-a depreciat dupa impunerea sanctiunilor dar in acelasi timp a crescut comertul international in moneda locala, inclusiv rubla ceea ce a dus la o stabilizare a situatiei. Asa ca este departe de a fi hartie igienica cum zici.

      Ștergere
    5. In principiu de acord. Aditional cererea de cripto influenteaza cererea de moneda nationala si aici e mare problema. Rubla fiind si asa sub presiune, daca ii mai dai un criptobooster face pericardita si posibil cancer.

      Ștergere
    6. @ Anonim ce vrea sa spuna cu: "Sa nu uitam ca ei au 1/3 din economie in zona gri-neagra si ce loc mai bun ar fi pt acesti bani decat in cripto?"
      Si de unde are cifrele?

      Ștergere
  2. Pentru noi românii, soluția ar fi să exportăm și noi produse finite cum fac rușii, nu materia primă cum ne obligă UE.Pentru nimic în lume nu aș renunța la binefacerile tehnicii să trăiesc în sălbăticie. Întoarcerea la lampa cu gaz și la ceaunul pe pirostrii nu rezolvă crimă morală în care se află omenirea astăzi. Focul sub pirostrii îl faci cu lemne din pădure, nu? Prefer aragazul și centrala de apartament pe gaz. Omul fără Hristos nu poate nimic de două mii de ani încoace. Mă refer la Hristos cel VIU din Cer care va veni să judece viii și morții și a cărui Împărăție nu va avea sfârșit, nu la christoșii zugrăviți în icoane de fanaticii care umplu buzunarele preoților. Ați auzit ultima găselniță de când bisericile sunt goale : curge sânge din icoane! Mamma mia! Să vedeți când o ieși foc și fum din ele ce de minuni vor fi. Dacă Dumnezeu care este stăpânul timpului ne previne că la finalul istoriei omenirii se va cumpăra și vinde cu UN SEMN purtat obligatoriu pe frunte sau pe mână, ce mai contează criptomonedele? Și tipărirea lor implică un cost. Tranzacțiile se vor face direct în magazine și pe bază de microcip electronic subcutanat. Rușii sunt ortodocși, cunosc scripturile. Venitul universal garantat îi va amăgi pe toți ca să se închine la ICOANA FIAREI. Și bogații vor fi la fel ca săracii, și oamenii liberi la fel ca pușcăriașii. Vor fi obligați și copiii să poarte cipul blestemat. Depinde de credința fiecăruia cât de liber va rămâne în situația asta. Vom muri și vom fi liberi! Vom aștepta cu credință intervenția îngerilor lui Dumnezeu, că altceva nu stă în puterea omului să facă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mioneci tu esti babaturo? Iar ai venit sa scuipi Biserica?

      Ștergere
    2. @Anonim 13:10
      😄 Ai dreptate, seamănă cu ceea ce scrie tanti Mia. 😄

      Ștergere
    3. Se pare ca femeia asta, Moneci, a luat Biblia si pe baza ei si-a fabricat o religie personala si proprie care nu are nicio legatura cu Dumnezeu de fapt... Din pacate , astfel de persoane gen Mioneci, sunt asemanate cu adevaratii crestini. Si din acest motiv ateii spun "uite ce primitivi sunt crestinii"... uite ce prosti sunt cei ce cred in Dumnezeu. De fapt astfel de persoane fac un mare deserviciu Bisericii si Crestinismului.

      Ștergere
    4. Dar, după părerea ta umilă și personală, criptomonedele au legătură cu Dumnezeu sau cu diavolul?

      Ștergere
    5. Mia se crede detinatoarea adevarului absolut, pute de trufie de teoloaga. Cunosc speța asta foarte bine. Mimeaza bunatatea crestina, dar trufia le face dure si rele.Dar nici cu voi nu mi-e rusine. De fapt, imi este rușine. Credeti ca vă ouați voi adevarurile voastre pe internet? Sistemul in care traim a fost conceput de catre demonii care stapanesc oamenii, piramidal. Sclavii ca voi si ca toti religiosii construiesc piramide din trupurile lor si, dracu', ca doar nu e prost, dimpotriva, este fin manipulator al Ego-ului omenesc, nu face altceva decât sa se cocoțeze in vârf, culegand roadele sclavilor. Masoneria a spurcat si BOR, dar si secta Miei. Va certati pe numarul de draci detinuti de fiecare in sectele voastre? Sunteti plini de tipare induse. De milenii se lucreaza la spalarea pe creier a oamenilor.
      Haideti sa va explic matematic, ca la asta pareti mai buni decât la intelegerea Universului si a pamantului, si a armoniei care exista intre toate cele, inainte ca francmasonii sa se pună pe ei in locul Lui Dumnezeu, smintind oamenii.
      Imaginati-va ca Dumnezeu este Unu. Inceputul si Sfarsitul. Creatorul inclusiv al vostru, dementii care va certati pe virusii inoculati de catre illuminati in absolut toate religiile si caile spirituale. Sunteti plini de muste pe caciuli!
      Ca sa creeze Turn Babel, nebunie,razboi, zâzanie, francmasonii intervin mereu in religii si Scripturi. Este suficient sa schimbi sensul unui cuvant si se isca razboaie.
      Imaginati-va ca vine cineva si traseaza o linie intre oameni si Dumnezeu Unu. Sub linie,oamenii se fragmenteaza pentru ca nu mai au Lumina. Nu mai sunt in Unu. In intuneric, francmasonii fac ce vor ei din oameni. Ii aranjează cum vor ei, ii muta ca pe piesele de sah, traseaza anapoda granite intre oameni si chiar construiesc ziduri despartitoare, cum au despartit evreii palestinienii de fratii lor de dincolo de zid. In intuneric manipulezi oamenii prin curentele pe care le controlezi tot tu. Priviti la situatia Romaniei: avem curente nationaliste care se opun globalizarii si egalizarii noastre dupa cum dikteaza mai marii lumii. Numai ca este evident ca nationalistii romani nu pot sau nu vor sa treaca dincolo de fațade. Ii, ițari si drapele, hore ale unirii si cruci pe străzi. Atât! Dupa care, nationalistii merg acasa si se culca multumiti cu gandul care ii incalzeste:" mama, ce i-am bătut pe dusmani!". Si nu i-au batut, pentru ca nimic nu s-a schimbat. Mafia prostitutiei, drogurilor, mafia padurilor si a deseurilor toxice sau a tuturor gunoaielor Europei este tot acolo. Nemișcată, priveste de sus coana Mafia cum se agită gâzele prinse in păienjeniș.

      Ștergere
    6. DUMNEZEU 1
      @Anonim 10:57 "Imaginati-va ca Dumnezeu este Unu."
      DUMNEZEU ESTE UNU este o mantra, o reductie a Infinitului la 1 si 0, gandirea binara, este o arta martiala, este o scoala filozofica si de evolutie spirituala, si este si o armata cereasca numita asa. Ba sunt destule bloguri in toate limbile care declara DUMNEZEU ESTE 1. Si era de gasit exact aceasi expirmare in textele din Egipt, deci era o scoala si miscare religioasa foarte veche din antichitate.

      OMUL 0
      Dumnezeu este tot, infinitul infinit, miliardele de sisteme solare si miliarde de miliarde de vieti si forme de viata. Iar noi oamenii suntem 1/infinit care este egal cu 0 (zero). Imi pare rau sa va anunt ego-ului tupeist dar suntem pentru universul infinit un Zero mic de tot.

      Sistemul binar , aka Dualitate

      Dumnezeu scrie muzica, scrie codul vietii prin El Insusi fiind 1 si prin om fiind 0 zero.
      Noi oamenii mereu vom fi 0 zero, iar Dumnezeu mereu va fi 1.

      HACKERII LUI 1
      Asa a aparut entitati create de 1 care voiau sa devina si ei 1 si au studiat intens CREATIA LUI 1 si au inceput sa o hack-uie, adica pe romana, sa fure Creatia Insasi. In felul acesta sa stiti ca multe personaje de genul asta negative s-au batut cu 1 si nu a avut ce sa le faca decat sa ii faca niste mici Prim Creatori si sa le dea universul lor de experimentat.
      Asa a aparut Creatia de nivel 2, creatia fiilor de Dumnezeu, care multi nu au fost creati perfect, ci au evoluat miliarde de eoni pana au ajuns cei mai buni hackeri in orice sistem si se puteau bate cu 1 sa isi sustina cauza. Daca crezi ca e usor sa te bati cu Infinitul te inseli. Iti ia un infinit de timp sa aflia sta. Doar Iisus Cristos si universurilem create de El au fost concepute special sa adune toti hacckerii din toate universurile si sa ii puna intr-un singur univers: planeta pamant. Deci pe planeta noastra se afla printre cei mai inversunati hackeri ai lui 1, adica un fel de arhangheli criminali in serie, de fapt mai rau, un fel de Dumnezeu Intunecat!
      Si traim aventura asta de 18 milioane de ani.
      Lewgile fizice nu pot fi incalcate. Viteza luminii va avea mereu 300km/s, iar din punctul nostru raza universului observabil este estimată a fi de aproximativ 46,5 miliarde de ani lumină.
      Dar hackerii eludeaza zilnic legile lumii fizaice. Ei materializeaza obiecte, se teleporteaza instant, ne-au dat mintea lor ca sa ne poata induce fenoimenul de cultura si sa poata manipula.
      Cum creste omul gaini si porci in cotete, asa ne cresc ei in cotete de oameni. Ba chiar ne-au inchis seara in cusca, noaptea nu era voie sa iesim ca sa ne obisnuim exact ca gainile ca e ora culcarii. gainile nu pot riposta. Mintea care ne-au dat-o ei este mintea de gaina. Toti o avem.
      Dar nu toti au incredere in mintea lor. Dimpotriva metoda de lupta este sa nu te increzi in mintea ta niciodata. Increde-te in inima ta, in instinctele tale, dar niciodata in minte deoarece nu e a ta, nu iti apartine, ti-a fost data cand ai sosit aici , facut sa privesti si sa gandesti prin ea, si facut sa crezi ca e a ta. Cand ai experienta in apropierea morii acolo dispare toate regulile stupide ale mintii, mintea efectiv se dizolva si toate barierele.
      Deci aceasta elta care ne creste ca gainile in cotete arestate de pandemie si ne vaccineaza sa crestem carnea frumoasa si buna de mancat pentru ei, ca ei se hranesc cu noi, suntem hrana lor zilnica.

      ARMATA LUI 0 ZERO
      Ei la hackeriia stia care s-au pus in locul lui Dumnezeu si se hranesc cu rugaciunile noastre, cu mortii nostrii, cu emotiile de groaza si frica, si alte dracovenii care le plac, nu o sa ii vezi niciodata sa incurajeze cunoasterea reala, si toate lucrurile bune si sanatoase.
      Omul cand va scapa de mintea lui isi va da seama ca si el poate incalca toate ascete legi ale fizicii foarte usor.
      Se va putea teleporta cu gandul unde are chef si nevoie, va putea manifesta lumina noaptea doar batand din palme, se va hrani cu mana cereasca ca evreii din desert

      Ștergere
  3. Venitul universal garantat va fi stabilit de Lucifer care este stăpînitorul acestei lumi, nu de bețivii, curvele și drogații din UE sau de mercenarii din OTAN. Și venitul acesta nu are legătură cu rezervele de aur ale statelor. Are legătură numai cu sufletele noastre. Îți vinzi sufletul satanei pentru un blid de zeamă de lăcuste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 99% din populatia planetei vor raspunde : DA. Se vede cati si-au insusit religia Covid... caci este doar o chestiune de credinta in Covid. A crede ce spune Pfizer si propagandistii lor. Pt ca nici un organism de stat nu a studiat continutul acelui ser. Se merge pe incredere, pe credinta. Arafat,Iohanis, Gheorghita merge pe incredere. "Daca a zis Pfizer ca serul este vaccin atunci asa este! Trebuie sa credem! . Astea sunt principiile ce ghideaza planeta la acest moment. Majoritatea oamenilor sunt pregatiti sa accepte orice li se baga pe gat. Majoritatea oamenilor au renuntat la libertatea de a gandi si de a fi liberi. Au dat libertatea in schimbul ... confortului : aragaz ... automobil... laptop... internet... excursii etc. Dai libertatea si sufletul ( pe vecie) si primesti iluzii... Metavers(temporar) ...

      Ștergere
  4. Rusia vrea sa interzica toate criptomonedele in afara de cele emise de statul rus. Si nu minarea lor, ci utilizarea lor. Daca minezi si exporti, e ok. Daca le dai in interior, nu mai e ok pentru ca pun presiune pe cea mai moneda care a exista din timpuri uitate. Mare in sensul de inflatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca este bine sa ne adaptam timpurilor in care traim insa aceste timpuri necesita un plus de maturitate in a sti ce sa alegi sa fie bine pt tine si cei din jurul tau.
    Izolarea nu cred ca aduce nimic bun.
    Se vede cu ochiul liber ca acesti ani au infuzat fff multa tehnologie in vietile noastre. Tine de noi sa pastram un echilibru intre lumea virtuala si cea reala.
    Misiunea noastra este tot printre oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Misiunea noastra este tot printre oameni." - bine ai zis. Dar intrebarea este: cei care s-au vaxx mai sunt oameni? Sau care este punctul care face diferenta intre oameni si cyborgi? Ca se va ajunge si la cyborgi. Iar despre aceia nu mai poti spune ca sunt oameni.

      Vor mai putea trai oamenii (nu cyborgii) in lumea moderna?

      Ștergere
    2. Antivaccinistii sunt manipulati mai ales religios. Frica a fost mereu metoda liderilor religiosi de a controla turmele. Vaccinistii traiesc in timpurile noastre, când medicina este considerata salvatoarea. Numai ca si antivaccinistii si vaccinistii au omis ceva: boala nu este numai in corpul fizic. Intai se distruge sufletul.
      Daca vaccinistii sunt de multe ori rupti total de religie( dar poate ca sunt mai aproape de Dumnezeu sufleteste,dând cezarului ce-i al cezarului si Lui Dumnezeu faptele lor bune ca sa le puna in Cer, credit karmic), antivaccinistii de ce sunt tâmpiti? Ei au in scripturile lor date despre legile cauza efect atunci cand nu mai este iubire pe pamant si oamenii s-au atasat de fațadele sclipicioase ale religiilor,in spatele carora se fac afaceri
      " in altar".
      Amuzant este ca antivaccinistii se cred alesii Lui Dumnezeu pentru ca refuza vaccinarea.Nimic mai fals! Doar faptele bune ne separa de intunericul in care sforarii din umbra ne tin. Dar s-au smecherit masonii: pun sclavii sa faca fapte bune pentru perpetuarea sistemelor lor,rahat moțat, in forma de piramidă.
      Pana la Dumnezeu, te mananca Mia DD, popa, masonul...
      Este ca in cazul iesirii din oua a puilor de broasca testoasa. Un numar limitat ajunge la ocean. Restul sunt haliți de prădătorii lor. Masonii, popii corupti si toti intermediarii dintre oameni si Dumnezeu sunt prădătorii nostri.
      Eu am ajuns la ocean?
      Voi? Mai aveti distanta mare de strabatut, pentru ca va miscati labirintic, asa cum va este mintea.

      Ștergere
  6. Da. Buna intrebare. S-a mai discutat pe aici si chiar Dan a dat un cateva randuri sugestii. Ca poza generala suntem cam pe aici :

    https://www.amazon.com/The-Fourth-Turning-audiobook/dp/B00005UPTV/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

    Iarasi nimic nou pentru unii care au mai luat contact cu Teoria Elliott sau ciclurile lui Kondratieff. Pentru cine e curios cititi cat puteti ca sa va familiarizati cu conceptul si apoi treceti la partea a treia. Poate gasiti ceva util.

    ps. las link pe Telgram cu s osursa de unde o puteti descarca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "The Fourth Turning" se poate lua si de pe archive.org.

      danT

      Ștergere
  7. Prostimea a pus botul, vrea biți ca monedă, unii vor produce " cripto" trilioane de biți la o simplă apăsare de taste , folosind codul sursă, alții vor fi nevoiți să parcurgă sute de terabaiți de algoritmi , cheltuind mii de kwh pentru a mina 0,00001 "cripto" biți .

    RăspundețiȘtergere
  8. E o mare greșeală să interzici crypto, părerea mea. Mai ales că Rusia este al treilea "miner" al lumii.
    Daca l-as putea sfătui pe Putin, i-aș recomanda sa cumpere bitcoin de minim 10 miliarde dolari. Și să încurajeze "mineritul" in Rusia. Au rezerve de energie enorme.
    Criptodolarul e un bullshit atâta timp cât este emis de FED. O "unealta" in plus de urmărire și control a contribuabilii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce inseamna Crypto, pai daca tii ceva ascuns si ai pretentia ca altcineva sa aibe incredere in tine, aceasta va fi pana la un punct.
    Ca sa mearga treaba cu crupto, chinezii trebuie sa fie de acord si se pare ca nu au fost. Verzisorii au fost moneda de referinta a lumii, dar n-o sa mai fie. Asta e si motivul, COVID, INCALZIREA GLOBALA, RAZBOAIElE anuntate din Europa, Orient si Marea Chinei. Sefii la bani vor sa-si conserve averea si sa ofere prostimii o optiune in aparenta avantajoasa, ireala de alfel.
    Cu criptomonede totul trece prin banca deci nu mai ezista confidentialitate,ca atunci cand banii sunt in buzunar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Lasati-i pe rusi in plata Domnului !
    Ziceti despre americani, cancerul omenirii !!!
    Aia care vor sa jefuiasca Lumea la nesfirsit, iar Lumea sa le ridice osanale in extaz !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Americanos, bluejeans and chinos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coke, Pepsi and Oreos - Americanos

      Ștergere
    2. Movies and heroes in the land of the free
      You can be what you wanna be.

      Ștergere
  12. S-ar impune o prezentare a criptomonedelor asa incat lumea sa fie cat de cat edificata asupra problemei.
    Pe de alta parte se impune deasemenea si prezentare monezii digitale ce apartine unui stat si acoperita fizic in moneda statului respectiv.

    Dupa ce lumea este lamurita asupra monezilor digitale cripto sau de stat se poate trece la o discutie constructiva si nu cu speculatii absurde.

    RăspundețiȘtergere
  13. Amice suntem mult prea multi, prea galagiosi si indisciplinati ca sa ne "EDIFICAM" asupra problemei acceptarii unor asemenea aberatii.

    CIND si mai ales DACA va ramine MILIARDUL de AUR, se va putea vorbi de idiotenia asta zombista INUMANA numica BITICOINU...pina atunci, hai sa va vedem cum ne veti reduce masiv...nu mai bateti cimpii...c-mon bring it on!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am citit articolul, și sunt sigur că Dan Diaconu,are dreptate!Eu văd aceste criptomonede,ca un joc video,ca aerul,nu le văd,deci nu există.Este adevărat că nu știu nimic despre economie, Don jons,active sau alte alea.Eu le văd,criptomonede,ca un Caritas,un joc piramidal.Cistiga virful și proștii pierd!Recomand filmul Bancnota de 1 milion de lire cu Gregory Peck, mecanismul banilor din fum și zvonuri,interzis tefeleilor fără cultură!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ profesore 16.29
      daca faci troc faina cu mere, la ce-ti mai trebuie monede ???????? nr. semnelor de intrebare direct proportional cu nr. ,,duhurilor'' care ti-au intortocheat mintea ! Ce o sa ma mai distrez cu voi, oaileu ! Pun un milion dintre voi pe un drum in linie dreapta si pariez ca nici unul nu poate merge pe el macar cateva sute de metri; santeti asa contaminati de ,, Intortochere" incat face-ti labirinturile cele mai complicate sa planga de invidie!
      Oricum, cinci fara ceva, Fix.

      Ștergere
  15. Bitcoinu e creat de NSA cica. Ati vazut ceva important si valoros lasat la voia intamplarii ?
    Banii digitali sunt aici si viitorul o sa fie plin de ei.
    Cati dintre voi mai cumparat cash. Nu e important ca sunt Marafetos, piastres, pesatas, liras, dinares, kopeici, yeni, yuani, sau cum le-o mai zice, important este cata lume tranzactioneaza, la ce viteza si ce poti cumpara cu ei.Aici e batalia sa -ti fie folista marfa si pana acolo o sa avem razboi ca oamenii nu se inteleg de buna voie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Apropo, alții nu au ce face decit să îi înțelegem cît sunt de deștepți....de dau in gropi?Lasati-ne!

    RăspundețiȘtergere
  17. Și încă ceva...Bun,bani digitali,dar o întrebare de 1 ban.. dacă nu avem curent electric...ca în Texas și Suedia,te pis pe moneda digitală?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica treaba cu curentu este pentru tehnica de generatia care ?
      Sunt mineri si mineri nu toti au aceeasi viteza, unii dau la tarnacop.
      Deasemenea, acolo unde trebuie sa fie curent o sa fie curent, ce esti prost.
      Care sunt cele 3 caracteristici ale banilor. Apropo una e secreta(3+1) , trebuie sa ai studii speciale.?

      Ștergere
    2. Apropo stramosii lui Gregory Peck au inventat banii de hartie si nu chinezii cum se stia pana cau cateva zeci de ani.

      Ștergere
  18. Si mai e o treaba cu banii cash, posibilitatea de falsificare. Se spunea acum 10 ani ca Korea de Nord a facut un parai atat de bun ca era aproape imposibil de verificat.
    Tehnologia ajunge in cele mai indepartate colturi, copiatoarele au facut inutile stampilele, etc........
    Asta e motivul pentru care o sa va/ne bege cipuri.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ursula von der Leyen deja trâmbițează digitalizarea cu cipuri.Ca și vaccinurile, implantarea cipului se face pe semnătură. Odată ce te-ai înregistrat în Noua Ordine Mondială pierzi orice proprietate : casă, mașină, terenuri, depozitul bancar. Deviza NOM este : nu vor avea nimic dar vor fi fericiți. Intri în Metavers și te așezi la masa cui vrei tu și mănânci pe săturate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da boss asta la ei in țară să facă așa.
      Așa cum au apărut țările pedofile unde părinților li se spune ca de la 4 ani sa incepi educatoe sexuală, sa o faca tot la ei.
      Asa cum căsătoria care e o instituție dintre un barbat si o femeie, au necinstit cuvintele tata, mama. De ce nu folosesc cultura thailandeza unde "oficial" exista 5 sexe. Ca sa se diferențieze bine. Nu doar 2 sexe și le însușim ca proștii. Asa ajungem sa votam aberații cum ca bărbații rămân gravide. In Thailanda nu ii poți păcăli cu sofismele gay. Aia au tradiție milenara. La ei exista clar 2 tipuri de femei, si 2 tipuri de bărbați. Restul se cheama neutrii.
      Noi vrem ca bărbatul sa fie femeie si femeia barbat. O filozofie stupidă care omoară oameni care nu își înțeleg sexualitatea. Bărbați care se taie acolo jos ca sa devina femei, e o atrocitate asuora trupului uman si de blamat sunt ticăloșii care fac dicționarele pentru gay si ii incurajeaza sa ramana proști si needucați. Recunoașteți toate cele 5 sexe, nu doar 2. Ca de faot a-ți facut 1 singur sex. Toți suntem femei.

      Ștergere
  20. Nu v-ati săturat de cotcodăcit? Incapacitatea romanilor de a face ceva in tara lor care sa fie benefic pentru urmasi este cunoscută deja. Ma tem ca doar strainii au impuns uneori melcul romanesc putin inainte.
    Romanii evolueaza numai prin suferinta. Sunt sadomasochistii care merg la biserica, dar când ies din biserica îl lasa pe Dumnezeu acolo si se fac frate cu dracu'. Si mai merg si duminica viitoare la biserica,mai fac trei cruci, mai aghesmuiesc putin falsitatea din ei,apoi iar ies si-si văd de compromisul la votare, compromisul cu tot ce inseamna sistem stricat.
    Cu curul in doua luntrii, cu un ochi la slanina si altul la făină, una zicem alta facem si e gata fariseismul.
    Intr-un sistem stricat nu poti găsi solutii la probleme. Solutiile sunt tot stricate. Sistemul care a falsificat tot este masoneria. Iar puterea e la ei. Si o folosesc ca sa nu-si piarda imperiul si sclavii. Voi sunteti sclavii ganditori. Sclavii religiosi nu-si pun intrebari si sustin biserica chiar si cand este corupta. Sclavii agricultori fac si ei ce pot...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citat ,,Romanului daca nu-i dai un sut in cur nu face pas inainte,,.

      Ștergere
  21. Riga Crypto si lapona Enigel

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu putem botul la propagandă, tot ce ma sperie sunt visele unui vecin care a zis ca a avut viziuni cu rușii cu arme in Cluj (el stă in Cluj) in viitor si care au ocupat România. Vecinul e destul de vehement cu viziunea lui de vreo 15 de ani de când il știu.
    Am citit sfinții părinți ca sa il combat, dar ei sunt ambiguu. Iar teama de invazia rusă există din cauză ca se repetă istoria. O data la 100 de ani rușii intra peste noi. E ciclul istoric. Asa e setat ceasul național. E inevitabil cum zice in filmul Matrix.
    E inevitabil. Și sper sa o intelegem peste inca 100 de ani cand vor veni din nou si vom transforma venirea rușilor ca fluxul si refluxul oceanului si atunci o vom controla. Vom lasa rușii sa vină, le vom da flori, dupa care vor pleca. Dar inca nu avem înțelepciunea asta, așa ca momentan vor ocupa România de fiecare data si dupa 2 ani pleaca acasă lăsând in urma un sistem care ne conduce deja de 100 de ani, chiar daca noi credem in capitalism si democrație, e de tip sovietic. Suntem sovietici.
    Uitați-vă la blocurile sovietice in care locuiesc milioane. Arhitectura nu minte ca televizorul, si nu o sa ma manipulezi sa cred ca blocurile sovietice sunt rodul democrației românești.
    De fapt cred că este inevitabil, iar cei de la conducerea României se vor dovedi ca alti conducători toxici din istoria noastră.
    Dar e voia lui Dumnezeu pentru prostia conducătorilor noștri. Totuși singura promisiune oricât de mulți vom suferi, noi românii nu vom dispărea din istorie. Dar e sigur ca unele națiuni care azi există, maine vor fi istorie. Intram in era in care natiunile vor dispare cu totul. Din cauza globalizării forțate cu vaccinuri, națiunile vor deveni desființate. Ne vom numii doar după continent, iar țările devin cartiere sau ghetouri de producție.
    România are bogații mari in subsol si e programată pentru exploatare totala fara nici un cetatean aici.
    Din acest motiv inca din anii 1997 si 1998 a început un plan elaborat de părăsire a României de catre români. Accentuat de faptul de a nu ne da vize oana in 2007 ca sa dorim mult sa plecam. Apoi au dat vize si toti au plecat.
    Nu stie nimeni câți români sunt in țară. In realitate dupa cifrele pandemice mai suntem doar 14 milioane de români.
    Ei ne mint ca sunt mai mulți. Acei 6 milioane de români care voteaza sunt toate cărți de identitate false. Au 6 milioane de români falsi cu care fac manevre la vot. Nici un român nu ii mai votează de la ultimul vot. De meditat cata minciuna ne bagă pe gât.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel ca si comunismul romanesc, fals si prostesc, la inceput nu era nimeni comunist iar la spartu targului in 1989 era toata lumea secretar de partid sau ceva sluga pe acolo, sau turnator etc. Anticomunismul romanesc a fost identic cu dizidenti care au stat 2 saptamani in izolare ca Brucan si Mircea Dinescu, tot oamenii moscovei, sau ca Liiceanu si Plesu profitori ai regimului comunist si dupa aia mari democrati.
      Cel mai rau e sa fii neutru, si dumnezeu ii pedepseste pe neutrii vezi povestea lui Job, Bilam si Jetro.
      Mai ales ca neutralitatea se garanteaza nu se afirma.
      Cel mai bine e sa fii de partea binelui, dar care este binele acum, nu este oare atat de evident ca fiin la 2 centimetrii de nasul nostru , nu il vedem deloc.
      Rugativa la Dumenzeu sa va dea mintea romanului cea de pe urma, vorba proverbului.

      Ștergere
    2. Istoria se repeta pentru ca oamenii sunt tâmpiti. Odata ce in Romania pute a nazism mascat in nationalism si uneori cu miros de tămaie crestina, nu este logic sa se repete istoria?
      Răutatea si ura atrag răutate si ură.
      Cine i-a mintit pe romani ca sunt poporul ales, cel mai credincios din lume, a stiut ca acest virus al trufiei implantat in creierasele oamenilor naivi va lucra nestingherit in turme,atragand alte si alte nenorociri.
      Evreii s-au plimbat prin desert un numar de ani, ca sa moara generatia virusata cu magie neagra. Odata ce dacii si alti români nebuni s-au dedat la vrajitorii, ce credeati ca va veni decât intuneric si frica?
      Nu incap doua sabii in aceeasi teacă si Dumnezeu nu poate fi pus langa Mamona.

      Ștergere
    3. Cu privire la nr. de romani din tara, eu banuiesc vreo 10-11 mil.Restul pana la 14 mil.cetateni ,,romani''fantoma, din aceia care doar prin ,, scuturarea pomului'' ii vezi cazuti prin iarba...Adica te uiti in pom, pare golas dar daca-l scuturi cad destule fructe din el.

      Ștergere
  23. De ce se intoarce un amish in obarsia lui ? Constata ca inca nu e pregatit ! Lumea de azi a ars etape .....cand tehnologia nu e in armonie cu sufletul s creeeaza dezechilibre .....Si azi le avem?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce vine de la mama natura si ca e o ciclicitate climatica ....ok! Dar OMUL el ce face ? El nu distruge ? Nu polueaza? A nu....el evolueaza !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)