marți, 4 ianuarie 2022

Cum e războiul?


Majoritatea covârșitoare a oamenilor au o impresie deformată despre război. Trăind cu imagini fabricate prin studiourile TV sau de film, mulți cred că războiul e o chestie de alegere. Ca să nu mai vorbesc că există chiar și categoria celor care cred că războiul e ceva „cool”. Desigur aceștia fac parte dintre prostovanii cei mai mari. Dar asta nu înseamnă că oamenii de azi mai au habar ce-i acela un război. Mă rog, nu cei de prin zonele noastre.


Cei mai mulți cred că la război te duci că vrei. Alții au impresia că oamenii de acolo sunt animați de sentimente puternice, că luptă pentru idealuri mărețe, că-și caută gloria și împlinirea. Toate acestea sunt false, dragii mei. 

Există un singur cuvânt care caracterizează războiul. Un singur cuvânt care descrie exact ceea ce este un război. Iar acel cuvânt, în mod surprinzător este banalul absurd. E singurul cuvânt care ne descrie ceea ce este războiul de un secol încoace. 

În primul rând, într-un război, sentimentele mărețe sunt doar ale celor care sunt în spatele frontului, departe de mizeria și ororile din tranșee. Cei care zgârie foaia pentru a-i alina pe cei rămași acasă și pentru a mai potoli din sentimentele celor care se zbat prin noroaie. Dacă vreți să știți ce e războiul, îmbrăcați-vă într-o zi de iarnă cu ce-aveți prin casă și mergeți să petreceți noaptea într-o băltoacă. Stați acolo, dârdâind de frig. Gândiți-vă că în război asta e o situație curentă, nu o excepție. Și mai conștientizați că singura alinare pe care-o aveți când dârdâiți acolo este că, spre dimineață, poate cineva vă va aduce un ceai cald. Poate, deoarece e posibil ca dimineață să pornească atacul și aia să fie ultima ta noapte pe acest pământ. 

Sentimente înalte? Aiurea! În al Doilea Război Mondial, rușii aveau doi dușmani: cei din față - adică dușmanii oficiali - și cei din spate care aveau ordin să tragă în tine dacă miroseau că vrei să dezertezi. E o iluzie să crezi că pe câmpul de bătălie ai vreun sentiment. Ambele tabere sunt sub aceeași hipnoză. Răspund mecanic comenzilor și totul se desfășoară sub o logică absolut dubioasă. Ieși din tranșeu pentru că ți s-a dat ordin, tragi pentru că ți s-a dat ordin și nu ai habar ce urmează. Într-un război nu ai decât două  iluminări sau, mai bine spus, două modalități de a face cunoștință cu realitatea: ori atunci când glonțul dușman te face ferfeniță, ori după ce toată nebunia războiului s-a terminat. În primul caz e doar o clipă în care abia dacă ai timp să conștientizezi toată nebunia în care te afli și stupiditatea „mărețului moment”, iar în cel de-al doilea caz începi să înțelegi că ai în față o viață în care amintirea celor pe care i-ai omorât te va chinui zi de zi, dar mai ales noapte de noapte. 

N-o să înțelegeți niciodată tragedia veteranului. Fiecare zi a sa e un exercițiu în care încearcă să se împace cu trecutul său. Nu-i nimic spectaculos, ci o imensă tentativă de fentare a trecutului. Doar foarte puțini reușesc să înțeleagă și să n-o ia razna. E greu să trăiești cu amintirea cadavrelor pe care le-ai făcut, să-ți revină în minte periodic trosnetul surd al oaselor pe care călcai din greșeală sau mirosul acela de cadavre în putrefacție. E greu să treci peste imaginea sângelui proaspăt care izbucnește din rană, peste strigătele disperate ale camaradului muribund. Toate acestea te deformează și te transformă într-un neom.

Războaiele sunt absurde. Repet: cuvântul „absurd” descrie cel mai bine războiul, dar, în același timp, extrem de superficial. Ce-i războiul? O imensă nebunie colectivă în care cei mai mari criminali sunt cei care privesc de la distanță. Aici e paradoxul: după ce se va termina războiul, cele mai mari regrete le vor avea cei mai mici criminali, adică soldații. Asta în ciuda faptului că, urcând pe scara ierarhică, vinovăția crește, cei mari criminali fiind sforarii din spatele conflictului. 

Nu mai insist pentru că nu-mi face bine. Rețineți doar ceea ce ce v-am spus acum. Sper să nu aveți nevoie de lecția asta, dar pentru orice eventualitate băgați-o la cap. Asta ca să știți ce aveți de făcut dacă ne va lovi nebunia!

69 de comentarii:

 1. Asta ne spunea si bunicu care a luptat 3 ani pe frontul de rasarit ajungand pana in caucaz. Spunea ca cel mai greu era sa ramai OM in mizeria si degradarea umana care te inconjura.

  RăspundețiȘtergere
 2. În perioada în care "am făcut armata", cel mai puternic gând l-am avut despre modalitatea prin care as putea fugi, în cazul în care tot circul ce-l trăiam s-ar fi transformat în realitate. Deja ma și vedeam ascuns în munții copilăriei, cu bunica aducandu-mi slană și ceapă tot la câteva zile.

  RăspundețiȘtergere
 3. Tata ,care a facut razboi 3 ani ne povestea adesea prin ce a trecut.

  RăspundețiȘtergere
 4. Pacaliti sa participam la divertismentul unor retardati de la butoane

  RăspundețiȘtergere
 5. Nea Dane, La multi ani si un plin cu toate cele de folos!
  Prea alegi anumite teme, deloc la intamplare!
  Succes si speranta in tot ceea ce faceti!

  Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de vreun conflict, nu e de noi asa ceva!

  RăspundețiȘtergere
 6. Războiul este iadul însuși. Numai naivii sau psihopați merg de bunăvoie la război și rareori militarii de cariera care au o imitație de conflict armat în educația lor profesionala. Când se da ordin de mobilizare generala, dacă întârzii sau nu te prezinți la locul ordonat vin peste tine animale cu glonțul pe țeavă și te iau ca pe un șobolan de pe nevasta, de lângă copii sau de la căpătâiul părinților bolnavi sau muribunxi. Nu exista scuze sau motive sa nu mergi, iar dacă te încăpățânezi te împușcă. Cei care vin după tine sunt dezumanizati complet, n-au mila, n-au suflet, n-au în minte nimic altceva decât groaza ca dacă nu sunt destul de tirani și bestiali cu tine pot fi ei înșiși trimiși pe front ca nu-și fac bine treaba. Atunci când începe războiul cinetic și tu te afli în el ca și combatant tot ce crezi tu ca știi despre lume și viata se topește brusc și îți apare întreg iadul în înspăimântătoare lui grozăvie... Deabia atunci nimeni nu mai face glume despre iad ca despre ceva ce n-ar exista cu adevărat. De-abia atunci incep rugăciunile din toată inima și privirile catre cer care cer ajutor în lacrimi...Deabia când zboară gloanțe, cad bombe și camarazii de lângă tine cad sfârtecat, orgoliul piere definitiv și oamenii plâng fără stanjeneala, ca copiii cei mici,...

  RăspundețiȘtergere
 7. Războaiele moderne vor fi cu drone, atacuri de la distanta pentru curățarea punctelor strategice. Infanteria lor, care practic pune steagul, ar trece ca in brânză prin romani pentru ca... Nu avem soldați, pt ca nu avem arme, pt ca nu avem pregătire, pentru ca nu avem curaj. Ne-am supune atât de ușor... Speranța noastră trebuie sa stea in neizbucnire.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Războiul modern este cu NLP si alte rahaturi cu damf de spiritualitate. O pițiponceală si o găinăreala si cotcodăceală sterila pe care nici in cele mai negre cosmaruri nu am
   imaginat-o. Cel putin, acesta a fost experimentul de pana acum in Romania. Goana dupa paranormal si miracole a transformat poporul roman intr-o ceată de oameni beți. Imbătați cu apă chioară. Toti se trag de sireturi cu Iisus, toti comunica cu ingeri, toti profetesc epoci de aur.
   Posibil, daca nu reusesc sa ne adoarmă pe toti prin new age, sa avem parte si de un raboi pe bune. Musulmanii nu au pus botul nici la astrologie, nici la numerologie si nici la alte tehnici de vrajeală, pentru ca toata aceasta falsa spiritualitate prezenta acum si in Romania apartine si arabilor de dinainte de islam. Paganismului islamic. Si iată ce le fac musulmanilor: ii omoară la ei acasa, le fura resursele si ii fugaresc din spate, sa moara cat mai multi pe drumul spre noua Mecca din Germania. Hăituiti din toate partile si saraciti, musulmanii alungati in pribegie nu au mila nici macar din partea " fratilor musulmani" din Turcia, Dubai, Arabia Saudita, tari in care degenerati regi cu ochi bulbucati, de broască, stau calare pe saci cu bani.
   Lumea toata este un experiment, iar noi suntem cobaii. Cei ce fac pactul cu diavolul au parte de o colivie mai confortabila in colivia cea mare. Cu conditia sa-si trădeze poporul, mama, copiii, sotia.
   Cât va dura rasplata din colivia mai confortabila din temnita cea mare? Nu prea mult. Tradatori ce stau la coada cu ochii pe colivia confortabila sunt foarte multi.
   Asa transforma oamenii in neoameni si-i determina sa-si vanda sufletele si pe Dumnezeu sa-L renege. Fara Dumnezeu, omul orbecăie prin peștera in care se desfasoara experimentul.
   Intunecatii nu suporta lumina si singura metoda de a pune gheara pe noi este ateagerea noastra in intuneric.
   Sa multumim pe aceasta cale masonilor care s-au nascut din mame romance, dar lucreaza pentru alte tari!
   Sa le stea in gât falsele initieri cu care ademenesc noi si noi naivi in piramidele lor peste care troneaza dracu'.
   Stiati semnele de sfarsit din Biblie: Dracu vorbeste din scripturi si vine spre noi imbracat in haine de lumina, țesute prin vrajitorii si iluzii.
   Regii sunt in pielea goala si-si plimbă târtițele goale in vazul multimilor ce-i aclama����.

   Ștergere
 8. Răspunsuri
  1. in alt registru,'A Hidden Life' ultimul film al lui Terrence Mallick 2019 ,despre optiunea pe care o avem fiecare la indemana
   se poate descarca torrent de pe SpeedApp

   Ștergere
 9. Hipoxia e fake news! Sufocați-vă pentru sănătatea voastră! Măsura cu măștile obligatorii FFP2 ȘI 3 e genială! Cei cu insuficiență respiratorie și cu astm vor muri. Vor omorî oamenii care au probleme. Asta nu e razboi? Un razboi impotriva celor slabi care nu pot sa poarte masti. Si medicii nu au voie să dea scutire de mască! Abusrd! Razboi cu cei mai putin norocosi, adica persoane cu dizabilitate!

  RăspundețiȘtergere
 10. Fabulă cu ciori
  O cioară proaspăt promovată, dar cu ambiții deșănțate,
  Având și un partid politic ce a împins-o de la spate,
  Făcea de dis-de-dimineață o gălăgie infernală,
  În parcul mândru ce-nconjoară o maiestuoasă catedrală.
  Privind statuile pictate cu alb, din cap până-n picioare
  A început să cuvânteze cu mult de tupeu și îngâmfare:
  -Din locul meu, din înălțime, de unde îmi arunc privirea,
  Nu pot să nu observ șocată, ce searbădă e omenirea.
  O insignifiantă gloată, un mușuroi ca de furnici,
  Ce mișună de colo-ncoace, azi oamenii sunt tot mai mici.
  Durează case și biserici, se-agită fără încetare,
  Dar orișicât ar fi de nalte, le am smerite la picioare
  Și le marchez cu nonșalanță, cu semnături impertinente,
  Manifestând dezaprobarea prin dâre lungi de excremente.
  Se fac mereu statui și busturi ca semne de infatuare,
  La mulți poeți chiar și profesori sau generali cu faimă mare,
  Ce au făcut ani grei de școală, dar fără spor se vede treaba,
  Că au murit cu punga goală, se pare-au învățat degeaba.
  Acum fiind în nemișcare pe soclul rece de beton,
  Sunt pentru mine ținte clare, de parcă sunt în poligon.
  De le-ar fi pus pe cap artistul un fes, un clop, o pălărie,
  Ar arăta cu mult mai bine decât cu pete pe chelie.
  Valorile sunt în schimbare, se face lumea de ocară,
  Se târâie pe glia rece în loc să zboare ca o cioară,
  Să năzuiască înspre ceruri, în zbor semeț și avântat,
  Eu aș putea să fiu exemplul ce-l are lumea de urmat.
  Bătu din aripi să-și ia zborul și să se-ascundă într-un nor,
  Dar nu a observat, fudulă, că sub copac, un vânător
  Oripilat de gălăgia ce nu-l lăsa deloc să doarmă,
  O doborî din înălțime, doar cu un simplu foc de armă.
  Morala 1
  Chiar și o cioară fără minte, dar cu o limbă ca un bici,
  Observă azi cu ușurință că oamenii sunt tot mai mici.
  Morala 2
  Degeaba ai urmat o școală, că ești profesor sau satrap,
  Politic, o să vin-o cioară ce o să ți se suie-n cap.
  Morala 3
  Când te orbește fudulia, dar pregătirea ți-e succintă,
  De faci prea mare gălăgie, o să devii chiar tu, o țintă!
  David Valentin

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toată Romania este o croncăneală fudulă de ciori ce se cred privighetori. Stingeti televizoarele,altfel ne vor duce pe toti la balamuc.

   Ștergere
 11. Când mă uit în jur prind curaj. România poate fi o oază de democrație într-un ocean plin de cleptocrați cu apucături dictatoriale de la Moscova la Lisabona. Poporul român s-a dovedit cel mai european și mai democratic într-o Europă ce a picat treapta la primul examen: pandemia covid 19.
  Imaginile din Olanda par a fi dintr-o țară cu grave probleme democratice și ne duce cu gândul la regimul Lukashenko din Belarus sau Ia dictatorul fugar ucrainean, Viktor Ianukovici. Dictatorul olandez, Mark Rutte, le calcă pe urme celor doi dictatori ai estului, în asentiment cu crizatorul de la Kremlin(Vladimir Putin) care amenință pe toată lumea cu bombe și rachetele sale hipersonice Zircon.

  https://10tv.ro/2022/01/02/mai-vreti-o-tara-ca-afara-eventual-olanda/

  PSD a primit, în 2021, subvenții publice de 90.271.387 de lei. Potrivit execuției financiare pe perioada ianuarie-septembrie, social-democrații cheltuiseră 32,4 milioane de lei , din care 66,84% se duseseră pentru presă și propagandă, potrivit datelor AEP.
  Președinții partidelor dispun de sumele de bani după bunul plac, există suspiciuni că o parte din banii de presă se întorc cash la conducerea partidului.

  Și liberalii au dat pentru același capitol, 58,29% din banii folosiți din subvenție. Astfel, PNL cheltuise până în septembrie 18,9 milioane de lei, din care peste 11 pentru presă și propagandă. Liberalii au cheltuit 12% din banii folosiți până în septembrie pe organizarea de activităţi cu caracter politic. În total, PNL a primit, în anul 2021, 64.655.724 de lei de la stat.USR și PLUS au primit, în acest an, subvenții de 41.254.303 de lei. În primele nouă luni, aproape jumătate din banii cheltuiți reprezentau cheltuieli de personal. 7% din cheltuielile efectuate din subvenție au reprezentat cheltuielile cu presa și propaganda.

  Pe consultanță politică au dat din banii primiți de la stat PSD – 1,23 milioane de lei, PNL – 1,32 de milioane de lei și USR – 393.222 de lei.

  Se pare că serviciile de consultanță oferite nu au fost bune și unii și-au bătut joc de aceste partide din moment ca AUR nu a cheltuit nici un ban dar a crescut, în timp ce restul au căzut.

  AUR a primit anul acesta subvenție de 18.270.218 lei. Partidul condus de George Simion nu cheltuise, în primele nouă luni, decât 64 de lei ce reprezentau comisioane bancare. În rest, AUR nu a cheltuit niciun ban din subvenția primită de la stat.

  https://10tv.ro/2022/01/02/pnl-si-psd-au-furat-peste-30-de-milioane-e-din-banii-romanilor-uriasa-suma-a-ajuns-in-buzunarul-presei-aservite/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Democratie inseamna, printre altele, dreptul copiilor la protectie si viață decentă. In Romania, guverneaza struții care rasplatesc hotii si pedepsesc copiii. Basescu a primit casa si pensie si un post in parlamentul european. Drept rasplata ca a furat flota, a adus in sistem hoti ca Elena Udrea si a furat alegerile. A mai si batut un copil. Prin masurile idioate luate, toti politicienii pot fi acuzati pentru numarul urias de copii ce nu au bani pentru operatii si tratamente. Democratia romaneasca este pentru unii mumă, pentru altii ciuma. Traim timpuri pidosnice rău! Pentru ca toate cuvintele si-au pierdut valoarea de adevar, fiind inlocuite cu vorbe goale pentru unii, conturi babane, vile, case si mașini pentru altii.
   Cât timp tin minte presa si toti romanii cazurile de copii abuzati sexual in care pedofilii sunt lasati liberi? Putin timp.
   Dar Basescu este invitat la TV ca sa ne dea lectii de patriotism si cinste.
   Cred ca la tine cuvantul democratie este intors invers. Are alt sens decat ar trebui.
   Se spune ca un popor dispare atunci când valoarea de adevar a cuvintelor dispare.

   Ștergere
 12. Razboiul este un rau necesar ....inca. Altfel intram intr-un cerc vicios care genereaza tot un fel de razboi...revolutia. Acum unii s-au urcat in capul altora si nu se dau jos de acolo nescuturati.Asta ca sa folosesc un limbaj mai eufemistic. De fapt reglajele se fac cu sange. Occientul vrea resursele rusilor si au doua solutii. Razboiul din Ucraina este una , dar periculoasa din cauza razboiului nuclear. Cea de a doua pe care se va merge de fapt este varianta Chinezeasca adica sa fie saracita China dupa o asemenea dezvoltare pe care o are incat sa se reverse peste Orientul Rusiei. Singura solutie este ca aceste tari incercuite sa renunte la swift si sa creeze propriul sistem in BRICS in prima faza si apoi in cat mai multe tari la adapostul armelor nucleare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi, du-te la război. Si-ti va fi mormântul incununat cu flori, eroule! Tu nu esti in stare sa lupti nici impotriva caracatitei din Romania.

   Ștergere
 13. Sper ca descrierea să fie valabilă numai trecutului: akm-uri, baionete, tancuri, tranșee, obuze, corpuri umane sfârtecate, mult sânge, fețe desfigurate de durerile simțite înainte de instalarea rigor mortis...

  Acum e mai mult vremea ANM-urilor (arme de nimicire în masă): arme chimice, biologice, nucleare,climatice... Pur și simplu te culci sănătos și te trezești mort, vorba clasicilor în viață...

  Păi na... Dacă cu vorba bună nu a mers (a se citi: sterilizare prin vaccinare, legalizarea avortului, planning familial, etc) oamenii se înmulțesc în continuare ca iepurii, de îi deranjează pe ecologiști că poluează planeta... Dau cu bombardeaua, nu au de ales.

  Lasă bre, că oricum viața asta e doar o iluzie, cea de după contează!

  RăspundețiȘtergere
 14. Şi oile s-au alăturat campaniei de vaccinare. Un cioban a format o seringă cu ajutorul turmei sale

  700 de oi şi capre s-au alăturat campaniei germane de încurajare a vaccinării împotriva COVID-19.
  https://www.mediafax.ro/life-inedit/foto-si-oile-s-au-alaturat-campaniei-de-vaccinare-un-cioban-a-format-o-seringa-cu-ajutorul-turmei-sale-20441250

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai tu linistit, ca nu vaccinul este moartea. Vaccinul reprezinta doar un ban in plus in conturile stapanilor. Moartea vine atunci cand oamenilor nu le mai pasa de Dumnezeu, nu isi apara tara, copiii, femeile, padurile, apele. Asa ca...hai sa cântăm prohodul.

   Ștergere
  2. Freud zicea ca oamenilor le place sa vorbeasca despre ce le lipseste, dle C-oaia. Si tot asta si etaleaza. A propos de placerea romanilor de a injura.
   Deh...multe lipsuri prin Romania!

   Ștergere
 15. Falsul „Serghei Petrovici”

  Orice poveste cu pretenții are nevoie de un personaj principal. Prin urmare, echipa de planificare a MOU GUR a cooptat serviciile unui agent operativ de operațiuni speciale, cu experiență reală de luptă. Acest individ, cunoscut sub pseudonimul „Serghei Petrovici”, cunoștea bine conflictul din Donbas, precum și jargonul și referințele culturale folosite de mercenarii ruși. S-a oferit voluntar să acționeze ca recrutor fals și curator al proiectului, presupus în numele serviciilor secrete ale Rusiei.

  Bellingcat nu a putut să intervieveze această persoană din cauza faptului că anchetatorii cunoșteau doar identitatea sa de acoperire. Informațiile despre rolul acestui individ în operațiunea de infiltrare provin din interviuri cu foștii agenți, precum și din analiza a sute de înregistrări audio ale „interviurilor” de muncă, efectuate de „Serghei Petrovici” cu zeci de mercenari candidați.

  https://youtu.be/O3-BM3tEjeY

  RăspundețiȘtergere
 16. Aici este mlastina intelectualilor, o banda de telectuali care plutesc, sant plini de ifose si de neintelegere a realitatii !!!
  Aveti prim ministru General, cam ce credeti ca urmeaza, cenaclucuri?!? pai nu, o sa fie dupa cum aveti... De cativa ani incoace tot ceea ce oamenii si au dorit, a devenit realitate;Dar mie cel mai mult imi place cand vad catei care-si plimba ,, stapanii'' in botnite,azi maine si cipati- de ce imi place? pt. caoamenii sant intr-adevar muult mai rai decat orice catel pe carel tarau in lesa, pt. siguranta; acum se tarasc pe ei insisisi, tot pt. siguranta

  RăspundețiȘtergere
 17. Acum suntem in razboi, suntem atacati, ne este atacata supravietuirea, hrana, viata copiilor, si la razboi trebuie sa lupti cu toate armele, duhovnicesti dar si fizice. Dar aceasta contraofensiva impotriva celor care ne ataca, presupune organizare, ca pe timpul lui Stefan cel Mare. Culmea e ca Stefan avea soldati putini, noi suntem multi si atacatorii sunt putini! Nu noi am declansat acest razboi, ci propriul stat, caruia ii dam taxe si impozite. Cum luptam in acest razboi? Parerea dvs o vreau!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu se poate compara... Pe atunci Sultanul nu stătea la băut cu Papa, cu Țarul și cu Regii apuseni desenând harta lumii după cum le venea pe chelie...
   Și nici oamenii de rand nu gândeau cu stomacul și cu... moneda din Botswana.

   Ștergere
 18. Pana la sfaristul anului SUA trebuia sa dea faliment si razboiul mondial nuclear sa se si termine. Cat timp te vor mai crede prostii care te citesc? Baga moderarea la loc ca iar te fac de ras, sputnicistule :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...''Cat timp te vor mai crede prostii care te citesc?'' ...hai ca e tare asta... TU, cel care afirmi asta, inteleg ca ai CITIT si tu articolul... asadar, asertiunea ta cu ''prostii care te citesc'' ti se aplica pe deplin, nu? ori logica are de suferit, ori ''gura pacatosului... pre limba ei piere''... ce-mi mai plac mie acesti ''gica-contra'', acesti ''doreli'' ai comentariilor...

   Ștergere
 19. Vin iar cu aceeasi previziune pe care am facut-o pentru 2021. Va trece si 2022, razboiul mondial nuclear nu va veni, sfarsitul lumii nu va veni, SUA nu va falimenta, UE va prospera in continuare, rusii vor avea in continuare PIB-ul pe cap de alcoolic mai mic decat al romanilor, chinezii vor manca in continuare soparle, iar Dan Diaconu va minti si va va speria in continuare, va va asmuti in continuare impotriva valorilor europene si va va aburi in continuare cu cat de rau o duc vesticii si cat de bine o duc esticii.

  Ne vedem in 2023, nebunii mei conspirationisti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La securitate este acelasi nivel imbecil?! :))
   De ce a fost asasinat Putinel in 2013 si aste de-l vedem este doar o paiata jalnica a Kremlinului? Is it because of too much love from Russia to Washington?! :))
   La securitate sunteti condamnati la prostie?! :)) Sau este cumva blestemul de care nu veti scapa niciodata ....

   Ștergere
  2. Ai uitat să scoți din puța gândirii o referire la obligativitatea ințeparii și/sau a certificatului colorat digital, respectiv la prosperitatea pulanelor interceptate de țestele europenilor...

   Ștergere
  3. valorile europene care? Lgsb; Bastoanele Olandeze ? Anti Craciunul bruxelez ? Papica clonata ? Concerte Sata unde punatoriri de asa zisa muzica distreaza lumea? Sportivii care ranjesc din reclame si atrag lumea sa cumpere Rele-vezi S.Popescu ( Dumnezeu so ierte) care a nenorocit batranetul sa cumpere de la cea mai scumpa farmacie ? Video camere si-ncur puse ? Miile de antene cate2-3 cuiburi pe o cladire ? Rautatea care transcede din ochii europenilor? Pornografie directionata si pe copii mici...
   valoarea europeana Parinte 1 Parinte 2 ?

   Am o propunere , da-ti foc !

   Ștergere
  4. Teoria conspiratiei cu vaccinurile mi se pare atat de cretina incat nici nu are rost sa discut prea mult pe margine. Cum era aia - ramai steril trei generatii. E incredibil cat sunteti de prosti.

   Pe scurt: E pandemie, sunt doar niste masuri simple. 70% sunteti nevaccinati si urlati dictatura plimbadu-va ca niste gaini din piata in piata :)) sunteti cei mai cretini oameni care au existat pana acum pe pamant. Ati supt-o in dictatura comunista fara sa clipiti, v-ati turnat vecinii si prietenii la securitate ca niste lasi si acum va plangeti de o dictatura imaginara pe care vi-o baga pe gat niste troli de la sputnik.

   Ramane cum am stabilit. Va veni si 2023, voi tot creduli, DD tot sputnicist.

   A fost buna si pandemia asta la ceva. Am vazut cati prosti avem in tara. 70% analfabeti funcional. Nu e de mirare ca romanii sunt cei mai amarati din UE.

   Ștergere
  5. @@@Anonim 16:30;eu super sã ti fi fãcut vaccinul real (nu la chiuvetã ori pe cel placebo);si mai super sã ti l faci si pe al patrulea care va urma în primãvarã;si mai sper cã nu ai urmasi (cã dacã l ai nimerit pe cel ,,bun'',oricum nu vei mai avea parte de urmasi)

   Ștergere
  6. Marius, Romania arata in halul in care arata fiindca majoritarrii nu sunt foarte inteligenti. Asta e realitatea, oricat v-ar minti politicienii cu strainii care nu ne lasa sa ne dezvoltam, cu Soros si Bill Gates. Uitata-te in jurul tau daca nu esti unul dintre ei. Avem 70% analfabeti functional in Romania. In acelasi timp avem 70% nevaccinati. Fara google nu stiti ce e aia o proteina, dar sunteti toti virusologi. Dati dovada de prostie in forma pura, nimic mai mult.

   Acum 30 de ani va vaccinati pe capete. Ce s-a schimbat? A aparut acum internetul, adica abia acum 5-10 ani ati invatat si voi sa intrati pe net. WC in curte si fibra optica. Acum ii crrdeti pe aia care urla mai tare, care fac circ mai zgomotos, care se manjesc cu laturi pe ochi ca sa va atraga atentia gen Sosoaca si altii. De asta nu va vaccinati. Nu pentru ca 'ati citit studii'. Cum ziceam, daca ati fi o clipa sinceri cu voi insiva, ati recunoaste ca fara internet nu stiti ce este aia o proteina, nu stiti cum functioneaza, de ce etc. Dar iata-va sunteti experti. Iar cei care studiaza si care lucreaza in domeniu sunt platiti de oculta (fiindca nu fac circ ca sosoaca). Ii credeti pe cei care urla mai tare. Asta e tot.

   Toti cretini isi fac singuri 'research-ul'. Nici nu intelegeti cat sunteti de cretini :)))

   Ștergere
  7. Indiferent daca esti prost sau escroc, n-o sa scapi nici tu de malaxor.

   Ștergere
  8. @Anonim 4 ianuarie 2022, 17:48 Dragă anonimule, ştii ce e extraordinar la români? Că, deşi analfabeţi, reuşesc să fie funcţionali, spre deosebire de ăia care, deşi alfabeţi, sunt complet nefuncţionali. Ca să înţeleagă şi unicul tău neuron, nu e nevoie să ştii cum funcţionează o proteină ca să înţelegi întreg mecanismul. Ştii cum? Ascultând ce au de spus nişte experţi de calibrul lui Robert Malone, Luc Montagnier, Didier Raoult, Geert Vanden Bossche, Peter McCullough şi alţii. Care sunt experţii pe care-i citeşti tu? Exact!

   Ștergere
  9. @Anonim... a vorbi de ''analfabeti functionali'', de ''cretini'' si alte alea si s-o faci intr-o limba romana aproximativa, este doar ceva ''specific'' romanului de azi, infatuat, urechist, aproximativ si neterminat care crede ca spoiala pe care o afiseaza este ''farul'' cretinilor... fara cultura, cu tupeu si obraznicie duse pina in pinzele albe, voi, cei ca tine, va credeti indreptatiti sa-i atacati pe toti si sa demolati orice... cu smartu' in mina va credeti invincibili si de neatins... hai sa-ti spun un mic secret mai Anonimule... miine nici nu veti fi existat... traiti-va clipa de azi ca este foarte scurta... va veti intoarce in bortele din care ati iesit imediat ce ''se aprinde lumina'', aidoma scirboaselor insecte de bucatarie... te intreb: CE CAUTI AICI? intr-un ''spatiu'' populat de ''cretini? vad ca ''dai replici'' pe banda rulanta... cei ca tine sint frustratii care NU AU FACUT NIMIC, niciodata, cei respinsi de toti si de oriunde... va varsati cuvintele mizere pe unde apucati, cu titlu de sentinta si fara nici o urma de indoiala, de circumspectie... sinteti TOTI agramati si inculti... afla mai NIMENI ca smartu' ala este facut special pentru cretinii congenitali ca tine, cei care nu stiu nimic da' au posibilitatea sa comunice printr-un limbaj cit de cit inteligibil... mi-ar place sa te am in fata, fara google-ul ala la care faci referire si fara netu' cu care faci tapaj... nu mi-ar trebui decit maxim doua minute ca sa te fac sa amutesti pe veci... de ce nu mergi prin locurile unde nu exista cretini? rinjetele tale false vor cumva sa semene a simtu' umorului? sau este doar un ris de ''proasta la lemne'' sau ''muta la... dinsa''? esti cumva un ''jurma'' si noi nu stim? daca mai ai functional macar un neuron ar trebui sa te intrebi ce inseamna cind ii califici pe TOTI drept cretini... eu, recunosc cu smerenie, prefer sa ''frecventez'' cretini aidoma celor de aici, de pe acest blog, decit sa am de-a face cu cocalari virtuali ca tine... cind citesc ceva de la cei ca tine simt nevoia acuta sa ma spal... de multe ori...

   Ștergere
  10. Orice Atac adevarat nu dureaza mai mult de o lovitura-doua.
   La ce ti trebuie 2 minute, sa i citesti slujba? Nu e bine:)

   Ștergere
 20. decodarea integrala a ADN-ului uman, proiect finalizat in 2001, chiar la inceputul mileniului!

  Clonare, ADN, arme biologice. Exista vreo legatura? Se pot oare crea pe cale genetica agenti infectiosi noi, atat de specifici, incat sa ucida la comanda doar populatiile cu anumite atribute anatomice sau fiziologice?

  Recomand urmatoarea carte

  https://www.meteorpress.ro/bioterorismul.html


  Astfel, lucrarea de fata coroboreaza experienta unui intreprinzator in domeniul cercetarii si productiei din domeniul bio-farmaceutic cu activitatea de cercetare a unei economiste ce a vizat cu precadere managementul securitatii nationale

  RăspundețiȘtergere
 21. Tot ce spuneti despre razboi este adevarat, Doar ca in razboiul care ni se pregateste, nu avem ce apara, adica nu avem nicio motivatie sa murim ca prostii pentru interesele celor mai mari criminali ai omenirii, adica impotriva acelora care l-au finantat pe Hitler dar si cele doua razboaie mondiale si acuma il vor pe al treilea ca sa isi impuna ei noua lor ordine crimi...pardon am vrut sa zic mondiala.
  Prin urmare singurii nostri dusmani.... sunt ofiterii nostrii care servesc interese straine Romaniei si care ii impusca pe soldatii care nu vor sa iasa la asalt, asa ca important este sa constientizam ca vom fi condamnati la moarte, si daca tot trebuie sa mori macar sa iti impusti acel dusman care te impinge sa ucizi tineri nevinovati care isi apara tara de bestiile criminale care vor sa le-o distruga, asa ca actul cel mai mare de vitejie, este sa iti impusti proprii comandanti!

  RăspundețiȘtergere
 22. Care nebunie, domnule? Ce nebunie? Ca m ati facut f/c..urios!

  RăspundețiȘtergere
 23. Manuela A, impotriva razboiului care ne este impus prin teroarea "de sus" se poate lupta numai prin teroarea impusa de jos in sus. Si cum lupta lor este ticaloasa pentru ca au arme cu munitie de razboi si toate cele necesare invingerii noastre, lupta noastra impotriva lor trebuie se fie extrem de parsiva, astfel ca dusmanul sa nu stie ca in fata-i sta dusmanul sau, si in timp ce el te legitimeaza, vine partenerul din spate si astfel cu o punga cu benzina si cu un chibrit, l-ai scos din lupta, si cand genul acesta de razboi subversiv, ne aparam tara si familiile noastre

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot aia "de sus" va spun sa conduceti pe soselele patriei ca niste giboni? tot aia va spun sa va spalagi pe dinti o data pe luna? Nu va mai plangeti ca aia de sus va tin pe loc. Voi sunteti tampitii care va vaccinati la chiuveta, care dati spaga in stanga si in dreapta sa va bagati in fata. De asta sunteti la coada Europei.

   Ștergere
  2. @@@ Anonimule ce esti, afla ca romanii nu sunt coada Europei ptr ca ar fi mai prosti ca altii, ci pentru ca ticalosii ca tine care conduc lumea catre dezastru, vor sa distruga poporul roman, pentru ca este singurul popor mic de pe planeta, care a dovedit lumii ca au experienta de a se kk pe acesti monstrii satanisti, si asta nu din cauza ca noi am fi mai grozavi din nastere, ci pentru ca am fost educati de un sistem socialist in care se punea mare accent pe scolarizare, si spre deosebire de noi, homunculii occidentali au si astazi o scoala de toata cacaua, ceea ce ii face sa fie niste sclavi lobotomizati in comparatie cu generatiile din Europa crescute in socialism, si asta este parerea cuiva care traieste in occident de cca 35 de ani si stie bine ce le poate pielea, ca de cap nu poate fi vorba.
   Postarile tale dovedesc ca si tu esti un gunoi uman fara creier functional, dar totusi este bine ca ai acceptat sa fi cobaiul celor mai mari criminali din istoria omenirii, si ca te-ai lasat vaccinat cu niste seruri experimentale, extrem de otravitoare, dar care au totusi un rol pozitiv, si anume acela de a scapa lumea de prostii si inconstientii, ca voi, care o distrugeti.
   Concluzia este aceea ca nu noi suntem coada Europei, ci gunoaiele vandute ca tine, fara natie si fara caracter, care s-au vandut satanelor care, vor la fel ca Hitler, sa devina stapanii lumii, iar voi trepanatii fara creier functional, sunteti cozile lor de topor, si asta va face ca voi sa fiti principalii dusmani ai omenirii, si care aveti misiunea de a le face jocul criminal, dupa care sa muriti in scurt timp, ca niste rebuturi umane nefolositoare, ceea ce de fapt si sunteti.

   Ștergere
 24. Armata rosie eliberatoare o sa fie primita cu flori de romanii beti de fericire ca au scapat de niste javre tradatoare, la fel ca data trecuta, iar voi o sa construiti o societata noua, multilateral dezvoltata. Traiasca Ievriopa Plius de la Atlantic la Pacific, format Normandia - Vladivostok.
  P.S.
  Pentru cei mai culti, apropo stiti ce inseamna Vladivostok ?

  RăspundețiȘtergere
 25. Si-a luat o smetie peste dinti, Putinache.
  A blufat si a pierdut. Stie ca daca invadeaza Ucraina, va da faliment. Apoi ii va lua si chinezu teritoriile inapoi, ca sa mai aiba si ei niste apa. Si stie ca daca nu o invadeaza va ramane in istorie drept un pitic cu aia mica de care rad toti dictatorii :))) L-a facut senilul alalalt din vorbe la telefon.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gresit! "Putinache" nu a pierdut nimic, dar de pierdut au pierdut satanele occidentale care sunt facute varza de Bruxelles, dar nu de Putin ci de propria lor impotenta intelectuala, si cine a citit atent presa din ultimele zile, a aflat ca Putin a dat un ultimatum serios maimutelor impotente occidentale, ultimatum care va schimba radical lumea in viitoarele luni, si printre altele a atentionat occcigentul sa nu se joace cu focul, pentru ca Rusia are puterea de a distruge atat occidentul cat si SUA in maxim 30 de minute, asta ca sa iti iasa din cap prostia ca Putin ar fi un looser.
   Cat despre Ucraina, sa-ti iasa din cap prostia precum ca Rusia ar avea nevoie sa o atace, pentru ca aceasta tara este atat de esuata, si are atatea probleme atat de uriase, incat in scurta vreme se va reuni voluntar cu Rusia, pentru ca va exploda din p de v social, tocmai din cauza situatiei catastofale interne, mai ales ca este abandonata total de occident. Si asta va face ca tot poporul ucrainean sa isi caute singura salvare posibila, intorcandu-se in bratele Mamei Rusii

   Ștergere
 26. Putinu e moldovan din Galati si il chema Putinaru, iar Barak e tigan din Buzau si il chema Negrila, Bidon e nimeni de nicairea, inca, deoarece nu mai are mult, e gata.

  RăspundețiȘtergere
 27. Pai ce legatura are? Nu conteaza cati s-au nascut. Populatia creste in continuare in Nigeria.

  Vezi excess deaths in tarile cu apa calda, nasterile nu conteaza, mai ales ca virusul omoara in general batrani sau bolnavi. Iar mamele si nou nascutii nu sunt nici batrani nici bolnavi, dwci nasterile nu au foat afectate ch nimic. Gandeste si tu ca de aia ai creier.

  Total, group-specific and cause-specific excess deaths in the U.S. from March 2020 through February 2021 were calculated using publicly available data covering all deaths from March 2009 through December 2019 and provisional data from January 2020 through February 2021. The estimates indicate that there were 646,514 (95% CI: 597,514 to 695,520) excess deaths in the U.S. during this period, with 83.4% (95% CI: 77.5% - 90.2%) of these attributed directly to COVID-19.

  Americanul antivaxxer in viata se intreaba - merita toate astea pentru 650 de mii de oameni?

  Mortii nu se mai intreaba nimic. Dar daca ar putea ar fi zis ca era mai bine daca mai traiau o vreme si ca parca nu e chiar o mare grozavie sa porti masca cand te duci pana la walmart sa iti cumperi o galeata de inghetata.

  RăspundețiȘtergere
 28. China has put a second city into total lockdown after just three asymptomatic Covid cases were discovered.

  Yuzhou - which has a population of 1.1 million - saw its transport system shut down and all but essential food stores closed overnight.

  It follows a similar lockdown in Xi'an, where 13 million have been confined to their homes since 23 December.

  The strict measures come ahead of the Lunar New Year and the Winter Olympics due to be held in Beijing.

  RăspundețiȘtergere
 29. Mai vreti in Coreea de Nord?

  Un rezident din orașul Manpo, provincia Chagang, a spus pentru RFA că, atunci când se găsește, uleiul este vândut în sticle neobișnuit de mici, de 50 sau cel mult 100 de mililitri.

  „Dacă cineva este văzut transportând ulei de gătit ambalat în bidoane de 2 kilograme, toată lumea se uită la acea persoană cu invidie”, a spus sursa. „Am cumpărat o sticlă cu 500 de grame de ulei în urmă cu câteva luni și îl folosesc cu picătura. Autoritățile au spus că vor rezolva problema uleiului de gătit cultivând plante oleaginoase, cum ar fi floarea soarelui și fasolea de ricin, dar în realitate nu vedem nicio fermă cu aceste culturi. Oricum, producția națională ar fi probabil neglijabilă”

  RăspundețiȘtergere
 30. Nu conteaza ce vrei tu.
  Libera alegere nu se face in a alege intre regimuri ci a alege altceva.

  RăspundețiȘtergere
 31. https://insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/evenimente_demografice_in_anul_2018.pdf
  Numărul deceselor înregistrate în România şi rata mortalităţii, pe sexe şi medii de rezidenţă în anul 2018 comparativ cu anul 2017
  Decese(persoane)2017 2018
  Total 261,745 263,463 = total cumulatic pe 2 ani: 525,208
  Romania
  Cumulative Deaths: 58,866 (2 ani)

  Deci au murit de covid 11.2% din decesele anuale.
  Decese care aveau comorbiditati, daca le calculez si pe alea ajung la cat? 1.12%?!?!?
  Pentru 1% decese de covid vii si vaccinezi 100%
  Cine mai crede mascarada asta dupa 2 ani ori e nazist ori e platit regeste de OMS
  Da-mi si mie bani daca vrei sa nu mai vorbesc. Accept bitcoini.

  RăspundețiȘtergere
 32. Cazul Judy_Mikovits este celebru si faimos. https://en.wikipedia.org/wiki/Judy_Mikovits
  Dr. Judy Mikovitz, cercetator in biologie moleculara, a fost trimisa la închisoare după ce a descoperit ca retrovirusi cauzatori de moarte ajung in corpul uman prin intermediul vaccinurilor. O poveste adevărata, tulburatoare, publicata mai intai in Natural News, in care dr. Mikovitz a gasit dovada “ca retrovirusi cauzatori de moarte au fost introduși in corpurile a 25 milioane de americani prin intermediul vaccinurilor”.
  https://www.naturalnews.com/2018-06-08-the-criminalization-of-science-whistleblowers-a-mind-blowing-interview-with-judy-mikovits-phd.html
  Mikovitz a lucrat cu retrovirusi umani si s-a concentrat pe cercetări in imunoterapie si SIDA. In 2009 a facut cercetari in domeniul bolilor neurologice, incluzând autismul, ocazie cu care a descoperit ca multi dintre pacienti aveau probleme medicale serioase precum cancerul, probleme neuromotorii si sindromul oboselii cornice.
  Virus transmis prin vaccinuri
  Publicarea descoperirii doctorului Mikovitz nu a înfuriat imediat industria farmaceutica. Insa, cand dupa doi ani, intr-un alt articol s-a facut legatura dintre vaccinuri si acest virus nou, rezultatele cercetarii doctorului Mikovitz au devenit prea periculoase pentru “Statul paralel” .
  Asadar, cand am început vaccinarea populatiei? In anii ’30 cu antipolio, cand pentru a obtine virusi atenuati, mai putin patogenici, mai putin toxici, ii treceam prin creierul soarecilor, insa, cei ce lucrau cu acesti virusi, oameni de stiinta angajati ai Institutului National al Cancerului, recunoșteau ca atunci cand tesut uman intra in contact cu tesut de soareci, exista posibilitatea ca un vaccin sa se contamineze cu un virus “adormit” care nu afecteaza șoarecii, insa omoara omul sau ii cauzeaza probleme serioase de sanatate.”
  Nu mult dupa publicarea articolului, “Statul paralel” a concluziona ca este un pericol pentru industria vaccinurilor si si-a pus in mișcare puternicele mecanisme specializate pe minciuna, mușamalizare, înșelăciune:
  “Am fost concediata, trimisa la închisoare fara motiv, fara a fi audiata, lipsita de orice drept civil, pur si simplu am fost înșfăcata din casa si încătușata pe data de 18 noiembrie 2011. Am refuzat sa anunt public ca rezultatele cercetării ar fi incorecte, sa spun ca a fost o eroare in cercetare, avem rezultatele cercetării, le-am aratat, le-am prezentat tot, doar am refuzat sa neg public rezultatele muncii mele.
  Mi-au recomandat sa spun tuturor ca a fost o farsa si astfel voi fi libera sa ma intorc acasa, altfel ma vor distruge. Si m-au distrus!”
  Dr. Mikovitz a fost arestata fara mandat de arestare si tinuta in arest timp de cinci zile, fara posibilitatea de a iesi pe cautiune, primind apoi o pedeapsa de 4 ani, perioada in care nu mai avea voie sa iasa public cu rezultatele cercetarilor ei. Cariera i-a fost distrusa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Natural News is a far-right, anti-vaccination conspiracy theory and fake news website known for promoting alternative medicine, pseudoscience, and far-right extremism

   Ștergere
 33. Văd că vitejii o cirmesc pe arătură și se dau zmei. Mi-a povestit bunicul meu cum a scăpat de la Stalingrad,cu cel mai bun prieten în spate, care i-a ținut de scut,cu 3 răni,frig,viscol, iarnă rusească.Si cînd în sfirsit a putut supraviețui și ajunge la trupele române,a făcut arest pentru că a pierdut lopata și gamela..... fără comentarii! Ești tu,camarazii tăi,Dumnezeu și dorința de a trăi ucigindu-l pe celălalt!Nu mai spun despre intemperii, mîncat joi și luni, și dormit ..... niciodată,plus ordine absurde ale lui Moș teacă,general,sau sergentul fără inimă....

  RăspundețiȘtergere
 34. Pentru ce planeta era articolul asta?

  Noi pe aici stim ce inseamna... si tonul asta umflat, fals superior... ce-i asta? O gluma esuata?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O gluma nu esueaza, poate doar tara in care existi inca.

   Ștergere
 35. Multumesc domnule D.D. pentru ridicarea mingii la fileu cu acest articol!
  În acest moment sîntem în plin război doar că nu se spune acest lucru dintr-un motiv simplu:în război trădătorii sînt judecați si executați pe loc. Ori acum toti combatanții sînt trădători. Armata și-a trădat de mult poporul luptînd pentru alții, medicii și-au trădat jurămintele, politicienii sînt campioni la trădare, valideaza orice lege aberantă, comisionul să fie mare, profesorii își trădează elevii ...șamd.
  Singura excepție Serviciile Secrete, ei reprezintă stîlpul societății, patrioții totali, apărătorii bogățiilor patriei, protectorii copiilor nostri!Dormiți în liniște, cineva vă veghează! Cu respect, Tavi

  RăspundețiȘtergere
 36. Sa alegi partea este simplu si clar, ori esti de partea Creatorului ori de partea creaturilor de toate felurile, care dupa crearea ,,democratiei,, au creat ,,capitalismul,, apoi ,,socialismul,, apoi ,,post demoscratia,, zicandu-si ,,marxisti,, pentru prostime etc. Totul va esua lamentabil.
  Traim momente istorice din nou.

  RăspundețiȘtergere
 37. Two newly released studies show that – after a brief period of moderate protection – the experimental Covid-19 vaccines actually end up causing more illness than they prevent – especially when it comes to new variants like the now-predominant, and highly-mild Omicron.

  The first study, a pre-print that was released on MedRXiv by a team of researchers in Denmark, shows that the experimental vaccines provide absolutely zero protection against Omicron beginning two months after vaccination (which they refer to as “peak” protection).

  After just three months, fully vaccinated individuals begin to experience sharp negative protection. Researchers found that those who received the Pfizer vaccine were an astounding 76.5 percent more likely to have a breakthrough infection than their unvaccinated counterparts once 90 days had passed – those who received Moderna’s were 39.3 percent more likely.

  According to the study, the spread of the new Omicron variant was “likely” caused by “super-spreader events” “among young, vaccinated individuals.”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acolo poate sa publice si Capsali.

   medRxiv (pronounced "med-archive") is a free online archive and distribution server for complete but unpublished manuscripts (preprints) in the medical, clinical, and related health sciences. Preprints are preliminary reports of work that have not been certified by peer review. They should not be relied on to guide clinical practice or health-related behavior and should not be reported in news media as established information.

   Ștergere
 38. Daca nu erau restrictii, vaccinuri , masti mureau mai multi. Copiii lui Fagadau au ramas fara tata. Du-te la ei si intreaba-i daca toate conspiratiile astea pe care le propagati voi, pacaliti de niste troli de pe internet, au meritat.

  RăspundețiȘtergere
 39. Da corect ce conspiratii? Totul e la mijloc. In primul rand ar trebui sa stii ca suntem dezbinati in mod sistematic si programatic ca sa ne dam in cap unii la altii conform proverbului 2 se bat, al 3-lea castiga, adica Big Pharma castiga bugetul Romaniei inmultit de 800 de ori.
  Apoi exista morti dintotdeauna statistic in Romania mor anual 260.000 de oameni. pandemia a omorat un supliment de 30,000 de oameni pe an si va continua trendul pana spre anii 2030, deci media va fi de 290.000 in loc de 260.000. Plus cei care au murit prezentau comorbiditati si intradevar covid le-a scurtat viata. Apoi multi au fost ucisi de medici care au si recunoscut, cauta articolul cu :"Si eu am ucis!", tratament gresite, oxigen prea mult, prea multe pastile, etc...greselala omoara mai multoi oameni din cauz panicii induse de mass-media, deci Dumnezeu stie cine pe cine a ucis si la Judecata jurnalkistii isi vor lua partea de crime comise.
  Deci dragul meu, eu te iubesc si iubesc si comentariile tale, dar adevarul este mereu la mijloc. Nu sunt de acord cu extremele. iar guvernele occidentale prin masurile abuzive imbratoiseaza extremele. ia zi ca esti vaccinat nu simit cand mergi la mall ce stupid e sa stai la coada sa fi scanat? Ca mi se interzic mie drepturi sa nu merg la mall, la cinema si alte institutii cand nevaccinatii raspandesc si ei boiala si e dovedit, si acum se dovedeste ca si vaccinat poti sa mori de la vaccin. Hai sa judecam toate faptele, nu sa ne dam in cap in 2 tabere, ca pe ei ii intereseaza doar sa le dea guvernul banii pe dozele comandate de alde Catu. Tu ii crezi pe escrocii de la butoanele Romaniei? Cine are incredere in ei din tara asta? Nimeni. uitate ce prezenta slaba la vot.
  Arafat ne omoara intentionat ca nu baga antivirale in farmacii, interzice medicamentele ca pe vremea lui ceausescu. Asta e clar comunism curat, asta nu vezi? Deci conspiratiile cine le face daca nu Arafat? Ei sunt adevaratii conspiratori, noi suntem cei care dam jos mitul, mythbusters!
  Ca sunt unii care nu stiu sa judece si o iau pe aratura e adevarat, dar la fel de adevarat e si cu aia care o iau pe aratura sia sculta tot ce zice un escorc infatuat caArafat care poarta pistol la curea, de se crede in vestul salbatic, sau la el in palestina.
  Asta cu restrictiile e ca si cu comunistii, daca nu erau restrictiile de circulatie de 45 de ani poate ajungeam si noi ca polonezii sau macar ca cehii, asa am ramas taranii europei. masca cu ce ajuta? personal m-am infectat de la o masca purtata mai multe zile, si e dovedit ca nu oxigenezi bine creierul. ia alearga cu masca pe fata sa vezi cum lesini!
  Nu e nici o cxonspiratie, sunt date oficiale, din statisticile de morti de la INS , din statisticile cati sunt vaccinati in lume, cate doze s-au vandut sunt date simple care dincolo de frica criminalilor de jurnalisti prezinta starea de fapt unde merg banii, cine profita de naivitatea celor care mor. Pentru ca nu ne pune pastile in farmacii, eu ofera doar solutia scumpa. Noi ca romani ne descurcam cu solutii mega ieftine: sterilizare si dezinfectare cu sare!
  plus ca e o problema in toate tarile foste comuniste, nu doar Romania, in toate 10 !
  ia mergi la Bulgari cu retorica ta si vezi ce iti zic mafiotii de acolo, sau la Ucrainieni, ia vezi ce zic raketsi despre vaccin. Sa nu mai zic de navy Seals si US care au refuzat vaccinul!

  RăspundețiȘtergere
 40. Legat de vremurile noastre, consider ca pe noi, romanii(in special, dar poate nu doar noi) ar fi o greseala sa ne inarmeze, egal pt ce motiv.

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)