luni, 24 septembrie 2007

Misterul Cocor iese la suprafaţă

CNVM a aplicat o amendă record SC COCOR SA, în valoare de 300 000 EUR pentru "insider trading". Amenda este aplicată pentru că societatea susmenţionată a cumpărat un număr de peste 900 000 de acţiuni SIF3 în perioada 25 - 31 mai la preţuri cuprinse între 2.18 - 2.23 lei. Pe data de 31 mai a izbucnit "bomba" contestării majorării de capital a SIF3, iar preţul acestora a crescut cu aproximativ 38% într-o singură lună.

Sincer să fiu, nu am înţeles niciodată de ce un acţionar al SIF3 s-ar fi putut opune majorării de capital pe care această societate a propus-o. Dacă cele susţinute de CNVM se dovedesc adevărate, mişcarea COCOR ar putea deveni un exemplu pe piaţa de capital. Amenda, în condiţiile date, mi se pare chiar mică. Să nu uităm că în perioada respectivă s-au pierdut foarte mulţi bani atât ca urmare a pariului unora pe anularea majorării de capital cât şi ca urmare a tergiversării operării majorării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)