marți, 27 mai 2008

Avalanşa


U
n studiu publicat de către site-ul magazinuldecase.ro a aruncat bomba: preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au căzut cu peste 15% pe fondul unei supraoferte. Conform aceleiaşi surse, acest trend descendent se înregistrează numai în Bucureşti, iar aici cred că e marea hibă a studiului. Atât oraşele apropiate capitalei (Piteşti, Ploieşti s.a) cât şi o parte a marilor oraşe(Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Sibiu) au trecut de maximul imobiliar. Acum, preţurile din aceste localităţi se află ori în stagnare (Piteşti, Ploieşti) ori în scădere abruptă(Sibiu).

Astăzi, cotidianul Adevărul are pe prima pagină acelaşi subiect şi, date fiind realităţile din piaţă, este de aşteptat să mai curgă multă cerneală pe marginea imobiliarelor.

2 comentarii:

  1. MagazinulDeCase.ro e activ în special în Bucureşti - aşa se explică atenţia acordată Bucureştiului.

    Puştiul din spatele acestui site - Matei Malos - continuă, astfel, "lupta cu establishmentul". De la lansarea site-ului - care, în esenţă, nu e decât un alt site de imobiliare - l-a poziţionat în răspăr cu agenţiile, adică poziţia oficială a pieţei. Acum a ajuns să aibă, din câte am auzit, o cifră de afaceri (în jur de 100.000 de euro / an) mai mare decât a multor agenţii de cartier. Cred că băiatul a simţit de unde bate vântul şi a făcut primul mişcarea câştigătoare: să spună adevărul. Prevăd că agenţiile vor continua să falimenteze pe capete în timp ce site-ul lui îşi va creşte încasările, deoarece a căpătat încrederea consumatorilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. confirm din surse proprii, personale, pe care le am la mai multe agentii imobiliare din timisoara ca apartamentele vechi inregistreaza stagnari ale vinzarilor. momentan preturile nu au scazut dar ma astept sa scada si la noi, la apartamentele vechi

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)