duminică, 4 octombrie 2009

Doua scenarii pentru DOW






Conform scenariului 1, pe care-l consider cel mai  probabil(~60%), DOW urmează să scadă în interval de aproximativ o lună până la 8250 puncte. Există un al doilea scenariu, de continuare a trendului actual. În cazul acestuia, DOW se va corecta până la 9250 după care îşi va relua trendul spărgând pragul de 10000 puncte. Având în vedere datele proaste care vin dinspre SUA sunt tentat să creditez scenariul 1.

17 comentarii:

  1. De crescut cu siguranta ca nu mai sunt motive sa creasca. Bursa e la nivelul de anul trecut dar realitatea este mult mai rea.

    RăspundețiȘtergere
  2. avand in vedere lacomia ancestrala a oamenilor ... sa mizam pe varianta a doua

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare,

    Piata merge oricum unde vrea ea si nu unde vrem noi si ea vrea acolo unde o conduc emotiile majoritatii celor care tranzactioneaza (manipulate sau nu). Atunci cand folosim tot felul de indicatori tehnici si teorii de tipul Elliot wave noi ii spunem pietei ce sa faca. Raspunsul este ca nimeni nu stie ce o sa faca piata. Doar pentru ca desenam niste linii de trend frumoase pe grafic credeti ca piata se va opri acolo? Hai sa fim seriosi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe fondul scaderii consumului, "piata" va merge, emotionata, in vacanţă.../gol.

    P.S. Fazanii sunt jumuliţi, speculatorii folosesc tot felul de ...elliot wave teorii... asa ca tu, Calin, poti sa mizezi pe leu... linistit... in continuare... asa cum... declari... fara sa manipulezi. Hai sa fii si tu serios.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu s-a rezolvat nici una din cauzele care au dus la criza ... un dow la 1000 ... ar fi un inceput bun ... dar dupa cum spuneam, cu lacomia nu e de glumit ...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Costel: Nu am spus ca mizez pe leu sau ca manipulez piata niciunde.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dane, sa inteleg ca:
    1. bursa s-ar putea sa creasca
    2. bursa s-ar putea sa scada

    :) dai o estimare de 60%-40%, adica aproape de 50%-50% :))) oricum ar fi o nimeresti =))

    RăspundețiȘtergere
  8. un chart fara nici o valoare; nici teoretica nici practica.



    adika ceva de can-can , sa mai treaca timpul , ca doar e vichend;

    RăspundețiȘtergere
  9. Aristotel Costel:Dow 1000 poate deveni o realitate, dar pe termen lung. Personal nu cred ca acum se va ajunge atat de rapid acolo, dar intotdeauna trebuie sa fii pregatit pentru orice.
    Anonim: Daca ai fi citit articolele mele anterioare ai fi vazut ca scenariul 1 este cel pe care am mizat inca din martie. Evolutiile recente ale preturilor m-au facut sa-mi revizuiesc estimarile si sa iau in considerare si scenariul 2. Daca tu crezi ca am dat 60/40 doar pentru a avea dreptate indiferent de evolutie te inseli.
    vasile: Nu te poti ridica la nivelul tuturor asteptarilor. Asta e :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. DOW la 1000 este o utopie. Nu are cum.Numai daca miziezi pe falimentul sistemului, pentru ca in esenta asta inseamna o valoare de 1000 pentru DOW.

    RăspundețiȘtergere
  11. Andrei, unii tocmai pe asta mizeaza... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sentimentele din piata intotdeauna sint de lacomie si teama de aici rezulta VIX...nu stiu cit de relevant e si ala...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Dan

    DOW-ul creste datorita dobanzilor 0% nu datorita fundamentelor economice. Cred ca trendul in urmatorii 2-3 ani va fi up up up, cu multa volatilitate.

    Btw, am vazut ca multi compara situatzia din SUA cu cea din Japonia, unde politici similare au dus la deflatzie.

    Dar nu este mai corecta presupunerea ca excesul de lichiditate din Japonia a creat inflatzie _in afara_ Japoniei prin carry trade?

    Acum ca dobanzile sunt foarte scazute in toata lumea, daca nu vor gasi o alta planeta pe care sa investeasca, pretzurile la active se vor umfla foarte mult.

    @AristotelCostel

    Nu mai suntem pe standardul de aur. In termeni nominali, e (mult) mai probabil sa ajungem la 100k decat la 1k.

    RăspundețiȘtergere
  14. So how can the Dow Jones Industrial Average be flirting with 10,000 when consumers, who make up 70 percent of the economy, have had to cut way back on buying because they have no money? Jobs continue to disappear. One out of six Americans is either unemployed or underemployed. Homes can no longer function as piggy banks because they’re worth almost a third less than they were two years ago. And for the first time in more than a decade, Americans are now having to pay down their debts and start to save.

    @Nemesis

    ~4000 - inflation adjusted

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)