vineri, 3 mai 2013

O emisiune incendiară

Ieri, 2 mai, Realitatea TV a avut o ediţie de-a dreptul explozivă a emisiunii "Jocuri de Putere". Profesorul Radu Golban, invitatul emisiunii, a spus lucruri pe care, sincer să fiu, nu credeam că le voi auzi vreodată pe un post autohton de televiziune. Într-un stil curat, logic, acesta a abordat subiecte tabu pentru politicienii mioritici de azi. Probabil despre datoria istorică a Germaniei către România, principalul subiect al emisiunii, aţi mai auzit. În afara acestuia, prezentat extrem de logic şi argumentat, Radu Golban a abordat şi câteva alte subiecte de-a dreptul halucinante: rădăcinile politicii de austeritate impusă la nivel european de Germania, politica economică vădit anti-naţională a oficialilor români  s.a.m.d. Sunt subiecte fierbinţi pe care subsemnatul le-a abordat pe larg pe acest blog(cel puţin cel legat de politica monetară mi-a adus chiar şi "satisfacţia" unor înjurături copioase) şi pe care mă bucur să le regăsesc prezentate de o personalitate precum cea a profesorului Radu Golban. Nu de alta, dar, fără confirmări şi cu bruiajul mediatic actual(specializat în a repeta precum o flaşnetă temele "oficial corecte"), riscam să cred că eu sunt cel nebun. :-) 

Înregistrarea integrală a emisiunii o aveţi pe site-ul Realitatea.net. Nu uitaţi să selectaţi ediţia din 2 mai.

P.S. Ştiu că o emisine nu schimbă multe, că dezvăluirile făcute de profesorul Golban nu vor da naştere unor revoluţii. Însă, de asemenea, trebuie să ştim că, în lungul drum al căutării dreptăţii, conştientizarea realităţii e esenţială. Acesta este motivul pentru care vă recomand să (re)vedeţi această emisiune.

13 comentarii:

  1. Vai de mine. :)

    oiro => creditare => inflatie la periferie => cresterea exporturilor germane => austeritate (impozite) la periferie => "mai o maslină, mai o frunzuliţă" :)

    Urmăriți ce spune profesorul la 1:13:00 și comparați cu ce spunea comunistu' la jumătatea lunii aprilie, aici:

    sistemul asta (euro & unificare fiscala) ar permite masinariei planificarii centralizate germane sa ruleze din plin, celorlalti neramanandu-le decat sa se dezvolte... conex... mai o maslină, mai o frunzuliţă.

    Fara euro, Germania e kaput! :)


    Sa fie "teoria constipatiei" sau simpla prostire a populatiilor dotate cu picuri in jurul gurii?

    Cand sudul "lenes" va realiza pentru ce se sacrifica, zi doiciland uber alles va fi privita cu doar o singura treapta mai jos decat... rromania. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dane, pacat ca nu reactionezi la fel si nu iti tragi concluziile de rigoare atunci cand oameni mult mai titrati decat Radu Golban emit pareri contrare tie (nu, nu e vorba de politicieni, la dracu!). Atitudinea asta se numeste inconsecventa; ca sa nu spun mai mult...
    A nu se intelege de aici ca nu sunt de acord cu Golban, desi asocierea lui cu nume precum Adrian Severin sau Rosca Stanescu, mie imi ridica niste semne de intrebare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ceea ce priveste prima parte a comentariului tau as fi curios sa explici ceva mai in detaliu deoarece nu-mi dau seama despre ce vorbesti.
      Referitor la asocierea lui Golban cu cei doi indivizi, lucrurile trebuie privite nuantat. Cand constati ca adevarul pe care-l spui cu subiect si predicat se loveste de "societatea oficiala" care nu vrea sa-l auda, ajungi sa te bucuri cand gasesti pe cineva care te asculta. E capcana in care pica toate personajele de tipul Golban. Asta insa nu-i ia din meritul de a fi primul care trage un puternic semnal de alarma, chiar inaintea de ceea ce numesc "iesirea la vedere a diavolului mascat ca inger de lumina". Din nefericire urmeaza alte "vremuri interesante" pentru Romania. Voi comenta mai mult la momentul potrivit.

      Ștergere
    2. @anonim
      "oameni mult mai titrati decat Radu Golban emit pareri contrare tie"

      Nu poti da nici macar un exemplu.
      Economistii romani sunt intr-atat de cretini incat nu-ti trebuie nici macar studii economice pentru a-i pune la punct. La dracu... chiar daca nu-i vorba de politicieni, nu ies din discutie oamenii sistemului titrati cu stelute si supradotati cu bureti cranieni in carcase de porci.

      Radu Golban a fost zburdat recent din Universitatea de Vest din Timisoara. Asta il face mult mai putin titrat in ochii... papagalilor.

      "asocierea lui cu"
      Basescu, Traian e agentul de vanzari al Romaniei. Conduce un aparat intreg de valorificare a activelor statului pe baza de comisioane/facilitati/sprijin politic.

      Cine l-ar fi putut lua in serios pe Radu Golban, daca nu "victimele" din opozitia lui basescu?

      In plus, Radu Golban publica pe corectnews si in cotidianul si e lesne de inteles de ce interesele Romaniei cad in planul haș când te pui rău cu aparatul securist de propagandă... B1/hotnews/evz/rl/gandul/nasu etc.

      A nu se intelege ca eu cred ca esti o alta victima a manipularii basiste. N-am niciun dubiu. :)

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    4. Intre altele articolul ala nu e scris de Krugman ci de o coreeanca, Kim Lane Scheppele pe numele ei. E vorba de mega-actiunea de manipulare din perioada referendumului. Din pacate costurile acestor nimicuri publicate aiurea le vom afla peste vreo 40 de ani. Iti reamintesc un lucru cat se poate de simplu: demiterea lui basescu a fost votata de peste 90% din participantii la Referendum, iar eroul tau e in continuare pe tron. Curat democratic!
      Eu zic sa incheiem aici dialogul pt. ca actiunea ta miroase de la o posta a basism. Pa!

      Ștergere
  3. ca o completare:
    http://gandeste.org/adevaruri/radu-golban-eliminat-de-la-uvt-economistul-s-a-dovedit-a-fi-prea-incomod-pentru-germania/26388

    unii s-au nascut sclavi si vor muri sclavi

    RăspundețiȘtergere
  4. Dane,
    pe cand un articol cu detalii despre castigurile Germaniei in urma finatarilor la costuri reduse de pe pietele internationale de la inceputul crizei? ca doar toti investitorii s-au refugiat in obligatiunile Germaniei de atunci...
    La fel, si cine sunt cei care au finantat la costuri tot mai mari tarile PIGS de la inceputul crizei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Linkul direct catre emisiunea respectiva se afla aici:

    http://www.realitatea.net/jocurideputere.html#emisiune02Mai2013-2100

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Dane, obiectiv, argumentat, logic, rational. Raposatii Socrate, Platon si Aristotel, nu ar avea nicio sansa in fata ta. Democratia incepe cu votul, dar nu se opreste aici, ci continua si exista in baza unor principii pe care multi (in randul carora te afli) nu le pricep; sunt prea abstracte. Discutam democratic cand suntem de acord; cand nu, vorbesti doar tu, ca restul spun prostii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema mea e ca nu mai am rabdarea sa suport manipulatii si manipulatorii eroului tau care-si trage seva din PCR.
      "Ideologia, e una din formele de credinta imanenta: o masa de oameni imbratiseaza aceasta credinta, crezand ca este o credinta in lucruri adevarate, altii o simuleaza, iar altii(ideologii) se straduiesc in toate felurile sa-i faca pe ceilalti ca sunt adevarate lucrurile in care ii invita sa creada(crezand ei insisi in ele sau necrezans: aceasta este irelevant)."
      Pe baza citatului de mai sus iti voi spune ca nu stiu exact din care dintre cele trei categorii faci parte(teoretic ar trebui sa faci parte din prima, insa "protectia" pe care ti-ai asigurat-o sub identitatea anonima imi sugereaza ca e foarte probabil sa faci parte din una dintre celelalte doua), dar oricum esti pe o cale gresita si deja deranjanta pentru mine. Incercarea ta de a-i aduce pe "raposatii" in argumentare e de-a dreptul hilara deoarece dupa modul tau de gandire e mai mult decat evident ca n-ai citit nicio frantura din ei(ma rog, in cazul tau e posibil doar sa-i fi citit operele lui Socrate :-) ).

      Ștergere
  7. Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice: „Golban să nu ne implice în presă.”

    ...e un cadru instituţional în care ne poate aborda… să nu ne implice în presă în tot felul de…”, a declarat Cliţan, pentru ZIUAnews.

    ... in timp ce 'telectualii finantati de SIE au si platforme SIE pentru diseminarea cretinismelor basiste, fiindu-le la indemana pana si guest-post-uri pe pagina lui Krugman sau editoriale in Nature, platite de niste securisti cretinopati.

    De ce nu sunt lasati pupinbasistii prosti sa ne dea peste nas cu posibilitatile nelimitate ale securistilor prosti care, iata, pot cumpara orice cand doresc? Pot cumpara chiar si 'telectuali, ce-i drept, doar fara caracter, niste zoaie, legume... simple curve.

    RăspundețiȘtergere
  8. O replica in privinta leu-ului "tare" din partea d-lui Adrian Vasilescu, BNR:

    http://www.zf.ro/opinii/adrian-vasilescu-bnr-pe-ce-date-isi-bazeaza-discursul-profesorul-golban-2-10878201

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)