miercuri, 6 mai 2015

Explozii feisbuciste

Hai că am trăit s-o văd şi pe-asta! Poporul feisbucist se revoltă. "O arde temeinic la rădăcină", înfierează şi se înfiorează. Mai mult, se organizează! Aproape că mă cuprinde îngrijorarea în faţa "frunzei şi ierbii" ieşite la atac.  Wow, trăim vremuri istorice!

Nu-i mare lucru în ceea ce se întâmplă. Am văzut-o de-atâtea ori. Însă, ceea ce trebuie să ne fascineze e spectacolul prostiei, în forma lui pură, necenzurată, aşa cum numai noile tehnologii ni-l pot arăta. Internetul e o sursă inepuizabilă de umor. Ce poate fi mai frumos decât să vezi cum comedianţi de top sunt scoşi din scenă de clipuri în care prostovanii se filmează expunându-şi cu dezinvoltură prostia? Milioanele de vizualizări pe care le fac tot felul de căzături din prostie, like-urile înnebunitoare date mărturiilor despre "locuitorii Lunii şi oamenii care deja se află pe Marte" sau dovezile irefutabile despre extractele care vindecă orice boală sunt doar câteva exemple ale "complexităţii" la care a ajuns omenirea.

Dar să revenim la ştirile noastre casnice. Aud că poporul de pe feisbuc se organizează pentru a face manifestaţii împotriva lui Iohannis. Asta e terifiant, fraţilor! Vă daţi seama? "Tinerilor frumoşi" li s-a luat de îngerul feisbucului. Iar pentru asta, au scos armamentul greu la atac. Reportajele Antenei 3 circulă prin "poporul frumos" mai abitir decât circulau în campanie înfierările intelectualilor Mândruţă, Guran sau Marean. Mai mai să te-apuce "infractul" de-atâta minunăţie.

Problema care a scos din minţi bravii noştri croitoraşi e cea a tăierilor ilegale de păduri. Într-adevăr, un fenomen aberant, care se petrece sub ochii noştri şi despre care am vorbit încă de pe vremea în care "tinerii frumoşi" nu prea aveau habar decât de ţărâna prin care-şi târau complexele. Pe scurt, lucrurile s-au petrecut după cum urmează: echipa "trădătorului comunist Ponta" a trimis spre promulgare noul Cod Silvic în care se cam punea stop mailor procesatori de lemn printr-o limitare a activităţii acestora la 30% din piaţă. După principiul "mai aproape-mi e maieul austriac decât şuba mioritică", bravul prezidente a trimis înapoi legea către Parlament deoarece, nu-i aşa, ea ar fi muşcat din interesele marii famelii austro-nemţofile din România. Ca să arate tandra grijă pe care o poartă populimii băştinoase, nici nu s-a mai chinuit să caute alte argumente vis-a-vis de lege: a făcut copy&paste dintr-o jalbă primită de la marii şi corecţii biznişimeni al lemnului.

Feisbucistul de la Cotroceni nu se află însă la prima abatere. A întors legea prin care lui Avram Iancu i se acorda titlul de erou naţional pe motiv că de "trebile" astea nu se poate ocupa decât el. Care el, probabil era deranjat de nimicuri d-astea balcanice. Şi chiar are dreptate. Dacă într-adevăr Avram Iancu era erou, i-ar fi dat Germania până acum titlul, doar ştim binee că nemţii sunt oameni corecţi. 

Mai pe faţă, mai voalat, tot Iohannis a hotărât că datoria istorică a Germaniei faţă de noi nu prea e subiect de actualitate, la fel cum, probabil, nici tezaurul dat ruşilor nu va mai fi actual atât timp cât există "indicii temeinice" că a luat calea teutonă în timpul ocupaţiei din Primul Război Mondial. Dar, desigur, astea sunt mizilicuri faţă de marile interese ale neamului. La fel cum, la capitolul mizilic e şi mega-dosarul EADS care, de când cu numirea alegerea prezidentului, nici nu mai ştie pe unde se află: "ba la nemţi, ba la români, ba s-a perdut pe drumuri".

Astăzi, spre exemplu, maestrul de la Cotroceni a chemat partidele la discuţii pentru definitivarea legilor siguranţei naţionale. Era şi timpul, mai ales că, aproape pe şest, trimisese Parlamentului o propunere care nu diferă mai deloc de cea respinsă de Curtea Constituţională. Care-i miza consultărilor? Una simplă derivată din Legea Blatului. Dacă nimeni nu contestă la Curtea Constituţională respectivele legi ele produc efecte oricât de neconstituţionale ar fi. Simplu ca "Halt!". Iar ceea ce prevăd respectivele legi nu-i mare lucru: doar că băiatu' cu ochi albaştri îţi poate intra în calculator sau telefon fără nicio restricţie, fix când are muşkiu' lui chef. Sigur că nu suntem naivi să credem că până acum n-a făcut-o, dar cel puţin acţiunea era considerată ilegală şi te puteai proteja în Justiţie. 

Dar să nu ne îngrijorăm; respectivele legi au toată justificarea. Trebuie cumva combătut şi terorismul ăsta! Luând ca exemplu Germania(pe cine altcineva?) putem vedea limpede cu cât profesionalism BND a spionat cetăţenii europeni şi germani în favoarea NSA. E un fapt de profund patriotism, care ar trebui implementat şi la noi. Şi, dacă va avea şi suport legislativ, cu atât mai bine. 

N-are sens să mai continuăm raţionamentele sterile, mai ales că vom mai avea exemple de ne vom plictisi. Repet însă că nu pot înţelege ce e cu neliniştea asta abisală a poporului de pe feisbuc. Ei îl acuză de trădare pe marele neamţ din fruntea ţării, lucru care mă îngrijorează. Nu de alta, dar măi pufoşilor(vorba lu' Palada), e cam devreme să vă învârtoşaţi de-acum. Aveţi şi voi răbdare să chelească pădurile de tot, să se termine de extras hidrocarburile ălea din Marea Neagră, să vi se dea la temelie cu cianură s.a.m.d. Vă înţeleg că sunteţi supăraţi că nu v-a scăpat de Mikey Mouse, dar e asta o problemă? Sfântul blat şi batista pe ţambal vor rezolva toate problemele ţării. Aşa că, până la noi ordine via influenceri, marş la muncă şi ciocu' mic! Pe Preasfinţia Sa Neamţu' l-aţi ales pe cinci ani, nu pe cinci luni. Sper că v-a intrat bine în cap! Nu de alta, dar la câte vocalize faceţi, riscaţi s-o supăraţi pe doamna-instituţie, lucru care chiar nu se face. 

Concluzia e una şi bună: gâfâiţi, fraţilor că aşa-mi mai place să vă văd zbătându-vă! Nu de alta, dar o meritaţi pe deplin! Şi, dacă se poate, suferiţi, bă, în tăcere! În timp ce luaţi "lucrul bine făcut" fix în bot, spectacolul grimaselor voastre e mult mai amuzant.

10 comentarii:

  1. Inteleg ca nu ti-a placut de la inceput de neamtz, dar care era cealalta optiune: Ponta? Poporul roman nu merita suferinta, pentru ca nu este vinovat de ce se intampla. Constiinta se modeleaza sau se distruge prin educatie si propaganda, iar lipsa educatiei este creata tot de conducerea tarii. Clasa politica are tot interesul ca poporul sa ramana prost.

    Romania dupa '89 a dus lipsa de lideri: cei destepti si bine intentionati stau cu capul la cutie, isi vad de treaba lor sau scriu bloguri (no offense), asa ca la conducerea tarii au ajuns doar cei fara scrupule. Daca asta e vina poporului, nu stiu. Poate doar ca nu avem spirit de sacrificiu, pentru ca asta ar insemna sa conduci o tara ca Romania - sa-ti sacrifici viata si familia, la propriu.

    Singura optiune pragmatica este ca romanii sa emigreze pe alte plaiuri. Ceea ce s-a si intamplat. Pana la urma poporul nu e chiar asa prost :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alecu A. Alecu6 mai 2015 la 16:47

    Tare! Dar degeaba ii "urechesti"...la cata nesimtire au in ei si la cit sunt de infatuati n-o sa recunoasca niciodata ca au dat cu mucii in fasole. Colac peste pupaza ii mai face si nevestei cabinet de "Prima Doamna".
    Blestemata-i Romanica asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. a fost eliberata udrea din pirnaie cum comentezi? si aia tot o basista

    RăspundețiȘtergere
  4. din ce sa aleaga romanii presedinte? ca nu era nici unul din cei doi valabil.
    si oricum s-a furat la vot. ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e, dar sa-l alegi presedinte pe cel mai prost dintre aia doi, asta da fatalitate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă precedenții președinți erau doar ticăloși, ăsta de acum se poate lauda că este și prost.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta seamana a bula puturoasa de pe fundul mlastinii... ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. pai atunci sintem o natie de prostalai ca am ales un prost sa ne reprezinte. ce fain!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)