sâmbătă, 4 iulie 2015

De ziua ta

E ziua ta, drăcuţo, ziua de când, ridicându-ţi poalele-n cap, ai alungat din curtea ta gaşca aia perfidă de beţivani din Albion. Ţi-ai luat destinu-n mâini luptând cu vivacitatea fetei de la ţară pentru a demonstra că eşti o doamnă.

Dumnezeule, cât timp a trecut! Mai ţii minte cum nu te dădeai în lături de la nimic pentru a-ţi face o stare?  Cum tăbăceai centurile înnodând mădulare transpirate, cum navigai prin mocirle şi mirosuri grele? Merita, spuneai tu. Aşa aveai destui bani ca să ieşi duminica pe stradă îmbrăcată ca o mare doamnă. Şi şocai, draga mea. Toţi întorceau ochii după tine. Şi ce-ţi mai plăcea! Ceea ce-ţi scăpa era că ochii ăia nu se întorceau din admiraţie, iar damele care pufneau în râs n-o făceau pentru că te invidiau. Ştiu, erai mândră că-ţi puteai cumpăra haine scumpe. Însă, draga mea, din nefericire n-ai aflat niciodată că bunul gust nu se poate cumpăra.


Aveai bani, întotdeauna ai avut, însă asta nu te-a împiedicat să defilezi ca o paţachină chicioasă(sic!) împodobită precum bradul de Crăciun. Pe vremea aia erai o apariţie exotică, făceai trecătorii să-şi dea coate, dar aveai locul tău pe lume. Mereu mi-am spus că lumea asta e destul de mare pentru a face loc oricărui ciudat. Şi noi te lăsam în pace să-ţi faci săptămânala ta defilare (auto)demonstrativă. Erai doar o pată de culoare; de multă culoare!

Şi uite-aşa, din neatenţia noastră, ai reuşit să dai lovitura. Mai ţii minte duminica aia când te plimbai înzorzonată şi ţi-ai încrucişat privirile cu lordul ăla bătrân şi decrepit? A fost dragoste la prima vedere, spunea el. Şi tu erai mândră. De la mădularele transpirate şi-nghesuielile prin boscheţii centurii ai trecut cu frenezie la cearşafurile fine, la mesele aristocratice şi la petrecerile elitiste. Ai făcut-o cu un firesc dezarmant, ca şi cum ăsta ţi-ar fi fost locul de când lumea. Ce mai conta că lordul Evropius era surd, pe jumătate orb, impotent şi ramolit? Tu erai acolo, mai mândră şi mai împodobită ca niciodată.

Acela a fost începutul sfârşitului, draga mea. Tupeul tău de curvuliţă ieftină, accentul de ţărancă, dezinvoltura cu care râgâiai la masă şi firescul cu care trăgeai vânturi în timpul valsului au fost viruşii cu care ne-ai invadat. De-atunci toate acestea au devenit virtuţi, iar lumea s-a-ntors cu  fundu-n sus. Ne-ai cucerit, ne-ai terfelit, ne-ai făcut praf. Dacă ne-ai fi omorât ne-ai fi făcut mai bine pentru că n-am mai fi fost martorii acestor orori.

A trecut atâta timp de-atunci! Ne-ai asfixiat cu plozii tăi neghiobi. Pe stradă femeile se plimbă împopoțonate ca tine. N-au  mai rămas decât ruine ale trecutului, văcsuite şi peticite grosolan cu elemente de butaforie ieftină. Ai câştigat, draga mea. Nimic nu mai e ca atunci. Lumea arată jalnic, artificialul şi falsitatea sunt regula, iar cretinizarea e constanta. 

Mai e însă ceva care ne dă speranţe. Pe vremea aia, chiar şi aşa ieftină cu haine scumpe cum erai, aveai un dram de tinereţe-n tine, aveai o anumită supleţe care atrăgea, aveai totuşi un ceva care m-ar fi făcut să trec peste hainele ălea oribile şi să dau frâu liber instinctului de-a te înghesui printr-un cotlon întunecat unde nimeni n-ar fi aflat nimic despre pocinogul ăsta. Acum însă totul s-a schimbat. Nu eşti decât o jalnică obeză, cu burta ieşindu-ţi şifonată din pantaloni şi atârnându-ţi grotesc până la genunchi. Te-mbraci la fel de strident, te fâţâi la fel de mândră. Înainte ne smulgeai zâmbete. Acum doar greaţă. Căci ce sentiment poţi avea atunci când dai cu ochii de un cur precum un sac soios de slănină, tremurând în valuri la fiecare pas şi făcând curcubeul din imprimeul pe fond alb să pară un steag cu pete maronii fluturând în vânturile din ce în ce mai zgomotoase, mai puturoase şi mai umede?

N-o să-ţi ascund, draga mea, că acum, de ziua ta, nu avem gânduri prea curate legate de tine. Ştim că nu e frumos să doreşti moartea cuiva, dar de când l-ai băgat în comă pe bietul Evropius cu aerele tale insalubre, ne este pur şi simplu teamă. Te măreşti pe zi ce trece, şuncile tale băltesc peste noi. Nu ne e bine, chiar dacă unii dintre noi au căzut pradă farmecelor tale şi s-au tembelizat. Ne-am mulţumi dacă te-ai retrage acolo la tine acasă. Tu, plozii tăi şi toţi prietenii voştri cretinizaţi. Dar oare vei avea tu vreodată bunul simţ de a ne lăsa în pace? De a înceta să ne mai demonstrezi cât de doamnă eşti? Nu cred! N-ar fi în firea ta.

Dar noi nu suntem criminali, n-avem forţa şi dorinţa de sânge pe care le ai tu. Pur şi simplu nu-ţi putem răspunde cu aceeaşi monedă. Şi uite-aşa, de ziua ta, nu ne mai rămâne decât să te admirăm din ce în ce mai zgomotos, să-ţi oferim în semn de respect tone dulciuri cu arome savuros de artificiale, mii de hamburgeri de-ăia făcuţi de plozii tăi, cu mult gust de plastic  şi hectolitri de sucuri din sirop de porumb. Crede-ne că ţi le dăm din suflet, fără să ne pară rău de nicio picătură. Speranţa noastră, acum, de ziua ta, e că, până la urmă, poate te-o lua şi pe tine la el ăla mic, negru, cu coarne, de respiră greu. Şi, cine ştie, poate s-o mai curăţa şi lumea asta de prostie, imbecilitate şi gusturi îndoielnice.

23 de comentarii:

  1. Nu putea comunistul sa taca de 4 iulie, frustarile nu l-au lasat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de ironic e ca tocmai Dan, un anti-comunist csre si-a exprimat antipatia repetata fata de comunism, sa fie facut comunist pentru ca nu iubeste Hamerica. :))))

      Este exact legea lui Godwin prin care in Hamerica, idiotii care raman fara argumente isi numesc interlocutorii ca fiind "nazisti", la noi in Romania se aplica prin a-i face comunisti pe cei care castiga argumentatiile logice.

      Nu inteleg totusi de ce retardatii astia, pe care in mod evident nu-i plateste nimeni pentru ca ar fi prea prosti si s-ar da de gol, stau cu ochii pe blog ca pe butelie, desi cica ii deranjeaza ideile exprimate aici. Bai, pe mine ma scot din minti sunetele scoase de basinos si n-am stat niciodata sa-i urmaresc pagina de FB din cauza asta de exemplu. A urmari o persoana pe care zici ca nu iti place mi se pare ca este o forma grava de afectiune psihica.

      Ștergere
    2. Bos, ce argumente? Tu ce blog ai citit pana acum? Sa-l sustii pe ponta si rusia nu te califica ca fiind comunist? Ai scris "retardatii astia" si "o forma grava de afectiune psihica" desi eu nu te-am jignit. Unde este argumentatia logica castigata? cine este basinosul? Ai probleme mari, vezi peste tot conspiratii :))

      Ștergere
    3. Securica, iartă-ne prietene! Te inteleg, esti de serviciu si esti frustrat pentru ca, in timp ce colegii tai molfăie la hamburgeri cu cola, tu trebuie sa bagi la comentarii. :-)
      Te-am inteles, te-am lăsat să verşi tot ce-ai vrut aici, dar ia-o si tu mai uşor. Până la urmă fiecare are dreptul la opinie. Chiar şi stăpânii tăi clamează asta(în ciuda faptului că n-o respectă). Astfel încât, rogu-te încă odată, lasă-ne!

      Ștergere
    4. ok, nu o sa mai comentez aici dar vreau sa iti transmit cateva lucruri:
      1. Nu sunt de serviciu sau ceva de genul.
      2. Comentariul meu intradevar a fost rautacios dar din cauza ca pe langa articolele de calitate mai iei apararea comunistilor si a rusilor.
      3. Nu am stapani.
      4. E blogul tau, poti sa scrii ce vrei eu nu o sa mai comentez.
      5. Tu si comentatorii de aici va meritati unii pe altii.
      Mesajul e pt tine, nu trebuie publicat.

      Yalla :)

      Ștergere
    5. Tine cu Ponta (???!?!?!?) si cu Rusia (???!?!?) deci e comunist, huh? Bai ce gandire de gandac poti sa ai. :)

      Stiu postaci de meserie, dar aia troleaza rafinat, au manual de replici, nu dau cu mucii-n fasole atat de grav pe cat o faceti voi, "studentii voluntari". Culmea e ca "Sistemul" nu e deloc multumit de munca voastra, prin ineptiile pe care le debitati nu faceti decat sa intariti convingerea anti-hamericanilor anti-basisti ca trebuie sa fii redus rau de tot sa-l iubesti pe basinos si dupa un deceniu de diktatura impusa.

      Ma rog, ti s-a acordat prea multa importanta. Daca zici ca ai si un cromozom Y pe undeva, demonstreaz-o si nu mai citi ce sustii ca nu-ti place. Marș pe hoțnews, FB, tnr, adev, etc, e plin netul de propaganda platita in care gandacii ca tine sa se simta ca in bucataria de acasa.

      Ștergere
  2. @Securistu cu buleftrica, cel putin iti dadura astia bani sa ai si tu de un hamburgher da plastecr? Sau comentezi doar asa ca desteptu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ce repede s-au inflamat comunistii, poate pentru tine burger-ul este un lux.

      Ștergere
  3. Alecu A. Alecu4 iulie 2015 la 15:10

    Ma bucur ca-i lasi pe securisti sa-si manifeste "potentialul"... Atata stiu, atata fac :)
    are dreptate: "A urmari o persoana pe care zici ca nu iti place mi se pare ca este o forma grava de afectiune psihica". Numai ca uita de realitatea in care traieste in Romanica: e ordin pe unitate! Lasati-i sa se manifeste, lasati-i sa se exprime... pentru ei, 4 Iulie e noua gaura in care trebuie sa-si infinga, adanc, limba. O gaura sacra! Iar tu ai comis o blasfemie...comunistule!
    Cred ca i s-a dat prea multa importanta si deja se considera un soi de Chuck Noris. Mucosi de genul asta d-abia au trecut de varsta pubertatii, cu putin noroc au prins vreo bursa prin vest si cred ca l-au prins pe Dumnezeu de-un picior... d-aia se si baga in seama, crezand ca descifrind "meandrele concretului" este pe calea cea buna. Cea a Marelui Licuric! Wrong...dar pentru asta e novoie de timp, de mult timp...

    Frumos ai subliniat: "Dar oare vei avea tu vreodată bunul simţ de a ne lăsa în pace?". Ei...aici e drama! Vorba lui Mitica (de la Liga): "Nu pleaca cainele de la macelarie" !!!
    Pai unde mai gaseste popor mai obedient, mai individualist si mai nestatornic? Unde se mai conduce o tara cu atasat "de afaceri"? Pana si femeia de servici, de la ambasada lor, are grad mai mare...
    Iar istoria lor a aratat ca nu au minimum de bun simt...decit daca te supui. Si atunci te dau cu alifie numai daca ai ceva sange albastru...daca nuuuu, pe uscat :)
    Pai cum sa se retraga acasa daca ei au o misiune...divina! In God, we trust! Sau mai pe nou...in Lucifer, we trust! Ca doar ce-i asa de rau sa te rogi la Satana? E baiat bun, numai ca noi nu stim...d-aia o sa ne bage democratia in cap...cu tancu'!

    Oricum o dai si oricit o'nvirti, Hamerica nu mai e, de mult, a americanilor. Tot perciunatii fac jocurile! Iti place, nu-ti place...impacate cu ideea. Si nu ma refer la Itzic si Rashela ci la Soros, Brezinski, Rothchiled & Co.
    Cand bajetii zic "Go Esssssst!", alde Madame Nuland pune in aplicare planurile sotului, ii trage vreo doua palme lui McKKCain (the useful idiot) si gata...incepe jihadul! ISIS, BISIS, CiSIS, Al Qaida, Al Concita, Al Cordita... adica: HAOOOS! Si asta, numai pentru ca, cel mai bine se pescuieste in ape tulburi, nu?
    Deci nu astepta intelegere pentru ca rugamintile tale nu sunt adresate cui trebuie. Dar pentru asta trebuie sa ai puterea sa recunosti.

    Shalom!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici tu nu esti departe de turma. Ce siguri sunteti pe voi ca sunt retardat, nebun, iubesc america (mai nou), mucos. Ganditi si scrieti in jumatate de adevaruri, pentru voi nu mai exista speranta. :)))

      Ștergere
    2. God Bless America

      Cum adica, nici tu nu iubesti america din toata inima? Pai, nu esti tu cam pontist si rusofil? Presupun ca ai si tablo' cu Putin deasupra plăzmii.


      Ce siguri sunteti pe voi ca sunt retardat, nebun...
      ... Ganditi si scrieti in jumatate de adevaruri...

      ... you know better...

      Ștergere
  4. Vai ce savuros ai scris. Am ris! Super

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, mulțumesc pentru articol. Într-adevăr, un gust amar...oribil de amar... asemenea gustului simțit de irakieni, libieni, afgani, precum și toate națiile invadate de America. E de apreciat diplomația lui Putin pentru a felicita America în aceasta minunata zi de 4 iulie, care a însemnat ceva acum câteva sute de ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Habar nu ai ce inseamna America, intraba pe aia care traiesc sau au trait acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unii dintre noi mai au cate un habar despre ce inseamna. E cea mai mare parnaie din lume :)

      Ștergere
  7. Ei,ce sa facem mai secu si noi,astia de mai pierdem timpul aci pe blog?Ne multumim asa ,cu jumatati de adevaruri si restul mai punem de la noi...Si-i ii suntem recunoscatori lui Dumnezeu pentru diversitate si pentru faptul ca nu ne-a lasat sa traim in bezna si minciuna in care traiesti tu(sic!).

    RăspundețiȘtergere
  8. Blogul asta a devenit o adunatura de articole anti-occidentale si virulent anti-americane, totul fundamentat pe ilogica si teoria conspiratiei. Tare as vrea sa va stiu -pe autor si follower-ii lui- traind cu acte in regula, intr-o tara de-aia care uraste Occidentul si care sperati voi sa aduca mantuirea in lumea asta colonizata de occidentali. Nu sunt sigur ca v-ati vindeca, dar ati experimenta din plin echitatea, justitia, democratia, libertatea, serviciile publice de calitate, guvernarea transparenta si tot ce lipseste in Occidentul asta putred. Si mai ales, ati scapa de aerul asta ipocrit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In timp ce tu gasesti de cuviinta sa ma bestelesti, eu unul nu-ti doresc decat sa ajungi sa traiesti. Crede-ma e cool cand traiesti!

      Ștergere
  9. E ca si cum te-ai duce la vecin de ziua lui si l-ai baga in ma-sa ca ai ceva de impartit cu el. Dovada mai mare de frustrate nu e si asta ti-o zice unul care nu e nici basist, nici USL-ist si nici postac vesel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai m-ai vazut tu sarind gardul la vecin? Eu vad ca sunt aici, in casa mea, exprimandu-mi ideile. Din cand in cand mai intra cate unul care-mi spune ca sunt conspirationist, frustrat, comunist, imbecil s.a.m.d. Nu ti se pare ca ai privirea cumva incetosata atunci cand ma tragi de urechi doar pentru „vina” de a privi altfel lucrurile?

      Ștergere
  10. daca ar invia Parintii Fondatori ai SUA, primul lucru pe care l-ar face ar fi sa-i impuste pe Obama&Co, al doilea sa declare razboi marii finante si al treilea sa repuna crestinismul si munca la temelia Americii.

    RăspundețiȘtergere
  11. De cand cu noua lege, lumea noua devine si mai noua decat era.
    No comment +.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce cadouri ne trimiteau ei, Air Mail: https://ro.wikipedia.org/wiki/Rezisten%C8%9Ba_anticomunist%C4%83_din_Rom%C3%A2nia#Tentative_de_re.C8.9Bele_sus.C8.9Binute_din_exterior

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)