joi, 22 martie 2018

Cambridge Analytica vs Facebook


La ora actuală este un imens scandal în jurul firmei britanice Cambridge Analytica. Care-i problema cu ei? Cică ar fi avut date ilegal luate de la Facebook şi, prin intermediul acestor date, ar fi reuşit influenţarea alegerilor din SUA şi a campaniei pentru Brexit. Serios, bre? Păi cred că ar cam fi cazul să ne tăvălim cu curul de pământ şi să plângem pe la colţuri cum că Putin, că caracatiţa(sic!) rusă, etc. etc.

Lumea întreagă e crăcănată de frică. S-a descoperit un monstru atât de mare încât până şi Theresa May a rămas ca viţica la poarta nouă. În paranteză fie spus, mă şi întreb cum de până acum nu observase nimeni că duduia premier e cam viţică spre vacă pur sânge.

Dar să lăsăm glumele la o parte şi să vedem ce-au făcut criminalii ăia de Cambridge Analytica. În principiu cam ceea ce face orice bovin care interacţionează cu facebook-ul: au citit profilul(care e public), au preluat postările de pe wall-urile proprii ale utilizatorilor şi le-au stocat. Ce mare rahat o fi în toată chestia asta? O poate face oricine şi, aşa cum am mai spus-o, un bou care navighează pe facebook o face zilnic. Doar că nu ţine minte.

Ceea ce au făcut ăia diferit a fost însă altceva: au creat aplicaţii care cereau permisiunea accesării profilului(un fel de împrietenire cu tine) şi, prin intermediul acestor chestii, au avut acces nelimitat la profilul utilizatorului, chiar dacă el era setat pe privat. Ştiţi postările alea viral-idioate de genul „Faţa ta sugerează că ai inteligenţa lui Einstein”? Exact asta sunt: aplicaţii care colectează date. Nu-i nimic ilegal în asta. Poate ilegală e prostia utilizatorului de facebook care dă accept oricărei cereri de permisiune doar ca să se dea mare faţă de piţipoancele/piţiponcii din lista proprie cu inteligenţa lui sclipitor de întunecată.

După ce-au colectat datele, au făcut analizele de sentiment pe texte şi au început să facă publicitate psiho-targetată, adică au lucrat deştept. Publicitatea lor a dat rezultate, astfel încât veniturile le-au crescut simţitor. Asta pentru că, în timp ce Zuki îţi vinde like-uri false şi iluzii oarbe, ăia chiar vindeau rezultate certe. Cu toate că nu-i o mare chestie(analiza de sentiment înseamnă 20-30 de linii de cod), băieţii au lucrat la nivel mare şi-au câştigat pe merit.

Ceea ce nu înţeleg este ce anume e ilegal în toată acţiunea ăstora. Şi, mai mult, nu înţeleg de ce ar fi imoral ca Cambridge Analytica să deţină aceste date, în timp ce deţinerea lor de către Facebook, CIA, NSA, etc. ar fi morală. Toată lumea a observat că în campania electorală americană Facebook a tras la greu cu Clinton. Însăşi impunerea tembelelor „standarde ale comunităţii” a reprezentat un pas împotriva conservatorismului. Şi nu a fost singurul. Cenzura dementă a articolelor şi ideilor conservatoare, impunerea „algoritmică” a progresismului şi neomarxismului, toate acestea fac parte din arsenalul considerat „decent”, „de bun simţ”, „normal” s.a.m.d.

Vina englezilor de la CA este aceea că au fost mai deştepţi decât toţi tălâmbii facebook-ului şi ai serviciilor secrete americane la un loc, că i-au făcut pe boii ăia varză pe teritoriul lor. Într-adevăr, asta e o vină majoră, mai ales în lumea facebook unde a gândi a devenit ilegal. Cam despre asta e vorba. Despre asta şi despre extrem de multă prostie. Vestea bună însă este aceea că tot ceea ce a făcut Cambridge Analytica poate fi replicat cu uşurinţă. Şi asta în ciuda restricţiilor pe care le vor introduce plăvanii de la Facebook.

12 comentarii:

  1. Facebook published the results of a 2012 study in the Proceedings of the National Academy of Sciences. Unbeknown to users, Facebook had tampered with the news feeds of nearly 700,000 people, showing them an abnormally low number of either positive or negative posts. The experiment aimed to determine whether the company could alter the emotional state of its users.

    https://www.theguardian.com/technology/2014/oct/02/facebook-sorry-secret-psychological-experiment-users

    Facebook’s “I Voted” sticker was a secret experiment on its users

    https://www.vox.com/2014/11/4/7154641/midterm-elections-2014-voted-facebook-friends-vote-polls

    Mai tii minte alegerile, cand plavanul era clar sortit esecului?

    "La întrebarea "Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale?", un procent de 59% îl nominalizează pe Victor Ponta, 22% pe Klaus Iohannis, iar 19% nu ştiu/nu răspund."

    http://www.gandul.info/politica/alegeri-prezidentiale-2014-rezultatul-ultimului-sondaj-cum-stau-candidatii-ponta-si-iohannis-cu-o-saptamana-inainte-de-turul-ii-13515738

    Mai tii minte, cum era deja plin Kisseleful de tefelisti, INAINTE de inchiderea urnelor, pregatiti pentru un nou Maidan, daca nu le ieseau jocurile psihologice cu biata diaspora ce nu putea vota & shit?

    AIA e puterea Facebook. De a rasturna niste alegeri si de a provoca un Maidan, in cazul in care nu reuseste.

    In reportajul ala cu camera ascunsa, Alexander Nix declara pe fata ca a avut niste "succesuri" fenomenale in Europa de Est: https://youtu.be/mpbeOCKZFfQ?t=16m28s

    Divizia de Securitate Naţională a SUA, prin SCL SOCIAL Romania, condusa de ginerele lui Melescanu, a condus o campanie privind "lupta anticorupţie" din Romania. Azi, pe FB, Luluta e eroina nationala, restul niste penali rai.

    http://sorinamatei.ro/exclusiv-divizia-de-securitate-nationala-a-sua-unitatea-de-inregistrare-fara-raspuns-in-premiera-despre-contractul-de-consultanta-strategica-ce-vizeaza-lupta-anticoruptie-din-romania-clientul-stra/

    Ceva neclar? Pur si simplu licuricii sunt suparati ca subcontractorii privati au dat-o-n bara grav, si nu mai pot da vina pe rusi si coreeni pentru ce fac ei de muuuulti ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. awww... "pustoaica" aia de Sorina Matei este cretina si infantila!
      faceti-va timp si urmariti-i prestatia penibila in ultimul interviu cu SOV. femeia asta este de o prostie rar întâlnită. nu pot intelege cum cineva zdravan la cap ar putea lua de bun ceea ce spune prostanaca asta sinistra.

      INTERVIU INTEGRAL SORIN OVIDIU VANTU CU SORINA MATEI, Partea 1/2
      https://www.youtube.com/watch?v=NVpChjPfX5A

      INTERVIU INTEGRAL SORIN OVIDIU VANTU CU SORINA MATEI, Partea 2/2
      https://www.youtube.com/watch?v=PD_588l3k1o

      Ștergere
    2. @anonimul securist
      Sirena Matei publică articole direct de la sursă, probabil intervine asupra ortografiei și atât.

      Ștergere
    3. Individa este f greu de suportat! Cind nu mai avea raspuns, repeta prostiile cu democratie si restul de timpenii, fara suport in realitate. Individa face parte din armata de flotanti adusi in Bucuresti, in special de Ceausescu. 95% sint exact ca ea si chiar mai rau, pt ca se poate.

      Ștergere
  2. Era clar ca se va intimpla ceva, pt ca astia nu-si fac datoria conform cu planurile stapinilor, care nu admit abateri de la drumul stabilit. Trebuie sa vezi care dintre ei vorbeste si ce anume. Asta a spus in 1995, dupa criza europeana a valutelor, despre care romanii nici n-au auzit, tot asa cum s-a intimplat si in cazul celor ale anilor 80, ca "cine crede ca se poate intoarce la birou si va continua cum a facut-o pina acum se inseala, pt ca va urma o perioada de mari schimbari". Exact asa a si fost! Romanii au pierdut un deceniu, in speta anii 90, cind se putea vedea f bine incotro se indreapta lumea si se putea citi f usor orice, deoarece in anii 90 inca mai exista in vest presa. Dupa anul 2000 a fost numai cea de concern, in regulile lor stricte. In timp ce in vest totul era dat peste cap si distrus, romanii erau ocupati cu comunismul si clopoteii pe strazi si behaiau tot felul de sloganuri si cintece timpite. Un popor defazat este victima sigura si fara sansa de-a scapa vreodata din strinsoare! Acum, romanii fug in vest si vorbesc de siguranta, tot pt ca sint defazati si nu vad nimic dincolo de propiile inchipuiri. Asta costa, iar nota de plata vine cu siguranta pt toata lumea.


    https://www.theguardian.com/business/2018/jan/25/george-soros-facebook-and-google-are-a-menace-to-society

    http://nordic.businessinsider.com/george-soros-calls-facebook-google-menace-society-obstacles-innovation-2018-1?r=US&IR=T

    https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2018/01/26/facebook-and-google-are-doomed-george-soros-says/?utm_term=.d1d71958c68c

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5314983/Soros-Google-Facebook-Your-days-numbered.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu cred ca tuichenberdului i se platesc polite acuma. Globalistii neomarxisti au pierdut miliarde bagate degeaba in kooru lui killary. Se pare ca s-a decis sa omoare scula asta, oricum de revenit nu-si mai revine; toti isi retrag publicitatea mai nou.
    Amuzant e cum se revoltata viteii care au descoperit acuma cam ce poate face. De parca in lumea reala avem cate o tabla in fata portii unde scriem cand am fost la buda sau umblam prin centru lipind pe stalpi poze cu familia. Pe vremea securitatii aia trebuiau sa munceasca pe teren, azi tot boul isi tine singur dosarul la zi :))
    Astia spioneaza si pe cine nu are cont. Va recomand blocarea totala direct in firewall/router https://github.com/jmdugan/blocklists/blob/master/corporations/facebook/all#L1

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca la tine sau altundeva am citit un raspuns al lui Ghita Parosu, la o intrebare a unui reporter despre facebuci si goagal. Mumia spunea ca astea doua vor cadea. Interviul ca era cu mai putin de 7-8 luni in urma...Ar fi interesant de aflat daca Sugar boy si-a vandut participatiile la propria firma inaintea demolarii ei de catre baietii destepti globalisti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..Am gasit, finally:„Facebook şi Google exploatează mediile sociale şi provoacă mai multe probleme. Proprietarii acestor platforme gigant se consideră stăpâni ai universului, dar, de fapt, ei sunt sclavii ideei de a-şi păstra poziţia dominantă. Este doar o chestiune de timp până când dominarea globală a monopolurilor din industria IT americană va fi întreruptă. Davos este un loc bun pentru a anunţa că zilele lor sunt numărate. Reglementarea şi impozitarea le vor duce la pierzanie, iar comisarul UE pentru Concurenţă, Vestager, va fi Nemesisul lor”.
      A spus-o Mumia la Davos, in ianuarie a.c.La noi, l-au publicat&comentat cei de la Cotidianul.

      Ștergere
  5. http://www.balkaninsight.com/en/article/serbian-president-met-alexander-soros-amidst-anti-soros-campaign-11-20-2017

    RăspundețiȘtergere
  6. Multi spuneau ca in unele tari a cistigat dreapta si ca globalistii au pierdut. Sa vedem Austria:
    fostul kanzler: https://npr.news.eulu.info/2017/10/10/oesterreichs-kanzler-stellt-sich-hinter-soros-auch-das-noch/


    actualulul de "dreapta":
    https://www.katholisches.info/2017/10/was-macht-sebastian-kurz-im-ecfr-von-george-soros/

    Inainte de alegeri la vizitat pe

    http://www.oe24.at/oesterreich/politik/New-York-Kurz-trifft-Kissinger/299970615

    Dreapta/stinga nu mai exista decit in mintea romanilor, care nu pricep ca nu mai sintem in anii 70!
    Acum sint globalisti si nationalisti, care, toti, din punct de vedere economic, sint neoliberali.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.epochtimes.de/politik/europa/soros-sohn-besucht-oesterreichs-kanzler-zuspitzung-von-tuerken-gewalt-in-wien-a1923736.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce aduce soros in Europa:
    https://www.youtube.com/watch?v=tnyM__zPLiY
    Pakistanezi pe care presa ii numeste asiatici au atacat un englez alb. Roamnii sint ocupati cu justia si vestul luminos si nu au timp pt realitate si ce urmeaza sa vina. Ei cred ca vor fi scutit de toate doar pt ca ei cred altfel! Prostia a ajuns pe culmi f mari la noi. Altfel taranimea din emigartie nu sufla absolut nici un cuvint despre nenorocirile din vest!
    https://stirileprotv.ro/stiri/international/romani-tinuti-in-sclavie-in-anglia-200-de-oameni-erau-exploatati-la-o-ferma.html
    http://adevarul.ro/news/societate/marturii-socante-romani-ajunsi-sclavi-spania-eram-impuns-tepusa-spate-tigani-1_50ad3c137c42d5a663913f18/index.html

    Nici astia nu vor spune vreodata adevarul despre ce-au trait in vestul lor luminos si civilizat!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)