vineri, 16 martie 2018

Care-i schema cu media?

Intrate în penurie de finanţări, hoiturile deontologice de presă încep să capoteze rând pe rând. Realitatea TV - o televiziune fără audienţă, dar cu propagandişti isteroizi - îşi vede sfârşitul previzibil odată cu penalizarea şi înlocuirea judecătoarei care-a reuşit să întindă un faliment dincolo de limitele bunului simţ. România Liberă, la presiunea lui Alexander Adamescu, a aruncat peste bord divizia de propagandişti. Evenimentul Zilei, de asemenea, s-a eliberat de mare parte dintre ciurucurile de presă. La HoitNews, cei doi tartori - Tapalabă şi Pantazi - au şters-o şi ei englezeşte. Au mai rămas neschimbate de val doar ziare.com şi Digi 24, instituţii oricum organizate parcă în regim de cazarmă. Ultimele bastioane ale bălsismo-securismului infect, ale internaţionalismului progresist de sorginte radical-marxistă. Doar două instituţii dintr-o multitudine de ziare, bloguri, site-uri, agregatoare, s.a.m.d. 


Probabil vă întrebaţi unde s-au dus toate acestea? Ele, desigur, au rămas tot acolo, răspândind acelaşi venin, însă cu audienţe din ce în ce mai infime. Dar pe unde îşi va mai face cuib tot acest puroi din presă, pe unde vor fugi toţi aceşti şobolani care-au părăsit în grabă fostele lor corăbii aflate în penurie de fonduri şi audienţă? Unde? Cine-i va mai găzdui? Înainte era simplu. În multitudinea de ziare, acoperiţii din presă îşi făceau uşor pierdută urma. Însă, după „marea penetrare” s-a decis un control strict al presei de către servicii, control care-a condus la o „optimizare” extremă a informaţiei şi a canalelor sale de propagare. Mai ţineţi minte de când nu mai avem ziare? Vă spun eu: de la re-întronizarea lui băsescu. Imediat după realegerea celui mai bubos reprezentant al securităţii s-a pornit procesul nebunesc de „optimizare”, un proces esenţial pentru controlul cât mai strict al informaţiei. Astfel, toată presa din România s-a redus la câteva canale extrem de bine controlate prin care s-au derulat toate operaţiunile de spălare de creier, dezinformare, îndoctrinare şi, în final, control.
 
Ceea ce se face acum este o regrupare necesară a cadrelor. De ce se întâmplă asta, e lesne de explicat: vechile canale urlă ca nişte mori hodorogite în gol. În afara unei minorităţi îndoctrinate şi suficient îndobitocite nu-i mai ascultă nici dracu. Eşecul s-a văzut în fâsâirea din ce în ce mai accentuată a penibilităţii #rezist. De aceea, vechile canale de propagandă sunt lăsate să moară singure, ucise pe propria banalitate. Nu mai e rentabil să bagi bani în cai ologiţi şi care agonizează. Mai bine-i laşi să moară sau, pentru curmarea suferinţei, le tragi un glonţ în cap. Aşa merg lucrurile.

Şi-atunci cum rămâne cu tot puroiul gurnalistic  înfometat? Cum se vor mai hrăni toate hoardele de dehontologi rămase de izbelişte? Ce vor face toţi marenii, toţi boţii, orkanii, cetepiştii, s.a.m.d.? Staţi liniştiţi, nu le plângeţi de milă! Toţi au fost băgaţi la cazarmă într-un proces de refurbish-are, urmând să-şi facă noi cuiburi şobolano-jurnalistice. În scurt timp, noi instituţii de presă vor domina spaţiul public autohton întru recuperarea publicului pierdut. Vor fi aceleaşi vipere mascate, aceiaşi şerpi infecţi, căutând să muşte din imensa masă de naivi care-şi fac iluzii cu privire la „informarea corectă”. Şi, pentru a nu pica din nou în plasa întinsă cu atâta dibăcie de instituţiile ilegale hrănite din banii noştri, o să vă descriu cei patru paşi utilizaţi pentru cucerirea publicului naiv.

Prima dată apare pe piaţă o publicaţie sau o televiziune total diferită de ceea ce există. Are un format interesant, subiectele sunt spumoase şi, pentru a păcăli publicul naiv, subiectele politice sunt tratate lejer, echidistant, fără implicare. În plus, se aduc informaţii deosebit de interesante. Aşteptaţi-vă să găsiţi tratate subiecte precum „tezaurul arheologic iranian” sau „locaşurile sfinte ale Rusiei”, cot la cot cu „misterele parcului Yellowstone”, etc. Înţelegeţi logica: publicul are, în sfârşit, o sursă „corectă de informaţii”. Tehnic, acest pas este denumit „Imaculata concepţie”. Chiar dacă ochiul atent va găsi în caseta redacţională foştii şobolani de presă, vigilenţa îi va fi păcălită de tonul absolut relaxat al respectivei instituţii media. Un element care ar trebui să atragă atenţia asupra originii dubioase a respectivei instituţii este reprezentat de trimiterile pe care publicaţiile aflate pe piaţă le vor face către noile instituţii de presă. În lumea reală, un asemenea gest n-ar fi făcut de nimeni deoarece ar echivala cu sinuciderea, dar în mult prea controlata lume a presei de cazarmă, publicul neavizat nu observă aceste „amănunte”.

După ce nou intrata instituţie are deja un public format, aflat într-o continuă expansiune, urmează pasul doi, cel numit „Atacul Simbolic”. E ceva mai dificil de explicat deoarece este extrem de tehnic. Se lucrează la nivel inconştient unde se fixează simboluri care vor fi folosite mai târziu ca ancore. Există un exemplu pe care l-au observat foarte puţini: înaintea şi în timpul fiecărei campanii electorale de pe vremea băsescului, o companie de asigurări - în mod cu totul „întâmplător” deţinută de unul dintre statele deontologice cu ambasadă vocală - lansa o campanie dementă al cărei slogan era „ai nevoie şi de puţin portocaliu”. Cam la acest mod funcţionează şi pasul la care mă refer: aluziile sunt destul de vagi, apar în texte care n-au nicio legătură cu politica. Ele însă sunt documentate şi vor fi folosite mai târziu pentru ceea ce Chomsky numeşte „fabricarea consensului”.

Al treilea pas este numit „Aisbergul vizibil”. Pe fundaţia anterior creată, încep atacurile pe faţă în direcţia dorită. Instituţia media îşi păstrează, în mare, structura editorială, dar, în zonele de maximă audienţă apar mici ciupituri acide, comentarii, iar şobolanii care până atunci fuseseră ascunşi în bezna casetei redacţionale, ies la lumină cu titulaturi fulminante gen „expertul”, „maestrul”, „eminentul politolog” s.a.m.d.

Ultima etapă, denumită „Full-time Enrolment”, este cea a luptei finale. Ea coincide cu evenimentul pentru care a fost pregătită respectiva instituţie: alegeri, referendum, etc. Desantul acoperit preia controlul total asupra instituţiei, atacurile sunt lansate pe faţă, fără perdea, iar publicul captiv e trimis în direcia dorită. Se obţine astfel rezultatul scontat, măsurabil, al acţiunii respective. În cazul în care, după eveniment, se reuşeşte menţinerea încrederii în instituţia de presă, ea este menţinută. Însă, reţineţi, nu revine la un nivel editorial digerabil, ci-şi radicalizează masa de susţinători. Asta cât timp prostovanii reuşesc să fie menţinuţi captivi de „vraja” instituţiei respective. După, atunci când „investiţia” nu mai rentează, lucrurile se reiau de la început urmând aceiaşi paşi.

Cei patru paşi pe care vi i-am prezentat îi puteţi lesne identifica în toate instituţiile volatile ale presei autohtone. Instituţii care, după „forţarea controlului media” instituit de către ocupant, ocupă peste 80% din presa autohtonă. Nu-mi rămâne decât să vă atrag atenţia să aveţi grijă de cine vă veţi lăsa seduşi în viitorul apropiat. Acum ştiţi schem. Dacă picaţi în capcană, vina vă aparţine.

13 comentarii:

  1. Avind in vedere nivelul extrem de scazut de la noi nu sint necesare astfel de metode complicate! Dupa cum ai vazut, merge si cu sloganuri de 2-3 cuvinte. Le adaugi prostiile preferate cu comunistii, rusii, bolsevicii, un fel de pinza rosie pt boi, le arati ca unii au mult si ei putin si rezolvi orice. Aia care conduc lumea, de sute si sute de ani, au experinta f mare in ceea ce priveste cuceritul si condusul popoarelor, iar taranimea scoasa din sate intentionat si urcata abuziv in functii dupa 45, la modul continuu, nu avea cum sa le faca fata. Ei nu pot fi decit slugi sau masa de menevra, situatii pe care, oricine este in stare, le poate vedea la tv. Sa nu se uite ca in anii 50 intreaga elita romaneasca a fost eliminata! Cea noua, ridicata din urmasii vacarilor, porcarilor si a altor agricultori, nu face fata la nimic si nici nu poate intelege despre ce este vorba. Era de asteptat!
    Care este situatia in vest:
    https://www.amazon.de/Gekaufte-Journalisten-Udo-Ulfkotte/dp/3864451434
    Wenn die CIA vorgibt, was geschrieben wird – cind cia spune ce trebuie sa se scrie.
    Autorul a decedat de curid.
    Cine este presa “germana”:
    Die verbotene Folge von "Die Anstalt". Deutsche Wahrheitsmedien und US-Think Tanks.
    https://www.youtube.com/watch?v=4sXs6Jiy5Ms
    De-a lingul clipului apare o schema in care se vede intreaga structura.
    Episodul a fost interzis, iar autorii bagati prin tribunale. S-a terminat cu bine, dar cred c-au inteles mesajul, deoarece, dupa asta, au intrat in “normal”, incepind sa adopte propaganda progresista.
    http://www.zeit.de/kultur/2017-01/bundesgerichtshof-zdf-zeit-journalisten-die-anstalt-satire

    Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time (Englisch) Taschenbuch – 1. März 2014
    von Carroll Quigley (Autor)

    Quigley traces the evolution of the Establishment in the 20 century via his access to restricted documents in several countries including the USA. He mentions the roles played by foreign policy think-tannks such as the Council on Foreign Relations and the Royal Institute of International Affairs influence in shaping the respective policies of these countries ie:USA and UK and their failures such as the Great Depression, appeasement of Hitler, their successes such as the domination of the executive government of USA, the foundation of the UN by using socialists and communist spies like Alger Hiss - Machiavelli at work- Here, he elaborates that the Elite seeks a Globalist Government divided along regional lines. More over Quigley sees the Elite as a Clear and Present Danger to Americans and the world at large , this propels him to write the book in question. A more systematic reference can also be found by reading the Bertram Gross' Friendly Fascism which corroborates Quigley's view on the Elite's need for a Globalist government via International Institutions and Agencies like UN, IMF, World bank etc.For information is available even as we apeak from THE COMMISSION ON GLOBAL GOVERNANCE at [...] and the growth industry of GLOBALIST ISSUES.Read also in tamden with Foundations:their power and influence by rene wormser and a series of monographs by sociologist G. William Domhoff to further corroborate Quigley's view of the 20th Century. - to the tragedy, we are the hope-

    PDF online!
    chrome-extension://ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk/content/web/viewer.html?source=extension_pdfhandler&file=http%3A%2F%2Fwww.carrollquigley.net%2Fpdf%2FTragedy_and_Hope.pdf
    https://www.worldgovernmentsummit.org/annual-gathering/2018/sessions/multilateral-architecture-in-a-changing-world

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articolul Dane!

    Noroc ca avem Antena3, excluzand senzationismele lor, sunt cam singurii care spun adevarul.

    Legat de stiri online, ce site-uri recomanzi? De unde poti lua informatie credibila?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as băga mana in foc pentru A3!

      Ștergere
    2. Pai atunci de unde sa se informeze omul de rand?

      Ștergere
    3. A3 spun adevarul? Ati uitat ca si ei prezinta doar partea PSD-ista? Ati uitat ca ei sunt pro Gold Corporation? Ei prezinta doar jumatate de adevar, iar un adevar spus pe jumatate , este minciuna.

      Ștergere
  3. Poate nu mă pricep foarte bine, dar cred că vrei să vorbeşti despre conceptul de "control al spaţiului informaţional propriu". Da pe invers, că l-am pierdut (cedat?).

    RăspundețiȘtergere
  4. Te poti uita f bine la A3. Nu-i nici o problema! Chestia este ca nu leaga nimic de extern si f rar spun ca nenorocirea din tara are de-a face cu forte externe. Asa un pic au mai spus de soros, ceva timpiti de la minunata u.e., de vice-regele care conduce Romania, adica klemm si cam atit, insa, pt genul de slugarnicie tipica de la noi este deja un record in materie! Desigur ca nu exista critica la toate timpeniile care vin din vest si care sint neo-marxiste si continua cumva traditia romanilor noi cu vestul luminos si America aia a anilor 50 care este clar c-a disparut. Una peste alta merge. Altceva in materie de tv nu ai!
    Poti citi la https://www.activenews.ro
    Pe extern la https://www.blacklistednews.com
    https://www.infowars.com
    De evitat media miliardarilor pt ca acolo sint doar interesele lor. In rest te uiti, citesti si te dezvolti singur mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/cipul-care-prelungeste-activitatea-creierului-cum-arata-si-cand-va-fi-disponibil-896742

    Astia nu glumesc, asa cum cred romanii, care au ramas in anii 70!

    RăspundețiȘtergere
  6. http://money.cnn.com/2015/06/03/technology/ray-kurzweil-predictions/index.html

    https://io9.gizmodo.com/5967896/us-spy-agency-predicts-a-very-transhuman-future-by-2030

    https://en.wikipedia.org/wiki/Predictions_made_by_Ray_Kurzweil

    2020–2050
    Phone calls entail three-dimensional holographic images of both people.
    By 2020, there will be a new World government.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.breitbart.com/london/2018/03/02/judges-told-equality-favouring-minorities/

    Sa nu va incvhipuiti ca asta nu ajunge in Romania sau ca nu exista in vest, doar pt ca nu le convine romanilor de afara sa spuna adevarul! Cum este cu viitorul pt copii lor si cu mai marea siguranta din vest?! Romanii sint defazati total si au si uitat de Berevoiesti!

    RăspundețiȘtergere
  8. corect, inca imi amintesc cum am muscat-o cu hotnews si digi24.

    se pare ca, asa cum anticipai, deja coace aluatul pentru inca o mizerie:
    https://www.paginademedia.ro/2018/03/sabin-orcan-si-fosta-echipa-de-la-romania-libera-au-luat-licenta-newsweek-cand-va-fi-lansata

    RăspundețiȘtergere
  9. Asteptam cu interes articolul despre Cambridge Analytica si despre cum descopera lumea acum America.

    RăspundețiȘtergere
  10. DIGI24 ESTE CEL MAI BUN EXEMPLU AICI!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)