marți, 22 mai 2018

Coup d'état

Dacă ceea ce spune Mungiu-Pipidi este adevărat, anume că pentru depunerea plângerii penale a fost iniţial contactat Poliţeanu, care a refuzat acest rol, atunci lucrurile au luat-o rău de tot la vale. Şi tind să cred că ele sunt destul de puturoase pentru a mai putea rămâne mult timp în subsol, aşa cum doreşte plăvanul şi camarila sa.

Din declaraţiile papiţoiului politic Ludovic Orban se distinge liber un lucru cât se poate de simplu: habar nu are despre plângerea penală pe care se presupune că el ar fi redactat-o şi depus-o. Câteva întrebări cheie, referitoare la încadrarea infracţiunilor sesizate, arată cât se poate de limpede că tragicomicul personaj nici măcar n-a citit plângerea. Astfel încât bănuiala că halucinantul document ar fi fost redactat la Cotroceni e cât se poate de posibilă.
De altfel, însuşi comportamentul plăvanului care, pe tonul său oligofren a spus că „muu ooo să fac nicio deeclaraţie” arată limpede că ceva e putred la mijloc. Atunci când cineva a făcut o plângere justificată, care confirmă cele sesizate de tine, este absolut imbecil să ieşi şi să spui că te abţii să comentezi. E pur şi simplu prostesc, dând limpede de înţeles adevărata realitate, anume că ai de-a face cu acea tărăşenie.

Înainte de-a trece mai departe, o să fac o paranteză spunând că, încă de la începutul lunii mai, dl. Adrian Severin a intuit tentativa de răsturnare a guvernului pusă în scenă acum(vezi aici: http://adrianseverin.com/patria-in-pericol/). Pe scurt, punându-şi întrebări asupra adevăratei mize a amânării inutile ale legilor justiţiei prin atacarea lor la Curtea Constituţională, Adrian Severin concluzionează: „Așadar, logica ne spune că în următoarele luni ne așteaptă o lovitură de forță, prin esența ei anticonstituțională, care să înlocuiască guvernul legitimat de rezultatul ultimelor alegeri, cu un guvern prezidențial menit să garanteze rezultatul viitoarelor „alegeri” și să transforme democrația noastră bolnavă într-o oligarhie sănătoasă. Ceea ce, evident, implică recursul obligatoriu la teroarea de stat.”

Şi iată-ne acum cu o plângere penală depusă de maimuţoiul politic Ludovic-Balalaică Orban, cu mandatul lui Horodniceanu prelungit de Loazărică, în ciuda faptului că Ministrul Justiţiei respinsese cererea Horodniceanului pentru ocuparea a unui nou mandat la DIICOT şi cu agitatorii de stradă încercând o nouă lovitură similară celei din ianuarie 2017. Un setup oarecum asemănător celui de la Colectiv, unde Ciorduţa a găsit de cuviinţă ca dintre toţi cei implicaţi direct în incendiu să-l pună sub acuzare pe Piedone.

Este un setup la fel de lipsit de imaginaţie ca şi cel de la Colectiv, dar care cred că în proporţie de aproximativ 60% a eşuat. Chiar dacă se va trece la anchetă, chiar dacă Horodniceanu se va dovedi „scula” obedientă de care sistemul are nevoie, nu cred că, urmând actualul culoar, se mai poate face ceva. De fapt, s-ar putea ca lucrurile să evolueze fix în sens contrar.

În cazul în care Poliţeanu confirmă că a fost contactat pentru depunerea plângerii penale, plăvanul se face părtaş la tentativă de lovitură de stat, obligându-l chiar şi pe obedientul Loazărică să înceapă ancheta. Care anchetă nu se poate desfăşura cu preşedintele în funcţie, astfel încât Parlamentul va fi obligat să-l suspende. Chiar dacă cele două verigi menţionate - Procuratură şi Parlament - vor avea intenţia de a se preface că nu văd nimic, vor fi obligate de presiunea publică să-şi facă datoria. Este cât se poate de limpede pentru toată lumea că, în acest moment, mediocrul Poliţeanu este scânteia care poate bulversa lucrurile în ţară. Desigur, ONG-ul său este unul arondat Cotroceniului, prin intermediul căruia-şi găseşte şi sursele de finanţare. Există însă un element interesant care trebuie pus în balanţă.

SUA şi-a schimbat şi-şi schimbă o parte esenţială a factorilor de decizie din Europa. Nulul Klemm tocmai ce-a fost urecheat de şeful său pe linie de - să trăiţi! - CIA pentru susţinerea nejustificată a cozii de topor nemţeşti de-aici. În termeni de PCR putem spune că i s-a dat un „vot de blam”, punându-l foarte aproape de debarcare. Iată de ce, în acest context, chiar şi o nulitate ca Poliţeanu poate face istorie. În cazul în care acesta se va detona - şi nu ştiu de ce am impresia că articolul Dosiei fix asta prefigurează - putem avea parte de o vară incendiară. Asta dacă nu, urmând modelul Colectiv-Bamboo, vom avea parte de-un nou eveniment tragic pus în scenă de „ăi bătrâni” pentru perpetuarea cozii de topor de la Cotroceni. Nu de alta, dar e naiv cel care crede că ruşii(FSB) au ieşit din scena noastră. Şi, cum bine ştiţi, între FSB şi BND e o prietenie mult prea suspectă pentru a nu ne face să fim cuprinşi de o transpiraţie rece pe şira spinării.

9 comentarii:

  1. Se vede si cu orbul gainii ca a-ti primit solda anglo-saxono-sionista de vi s-a detonat abnegatia asta brizanta pentru ei,dragalasii si imaculatii de ei...! Hm,nemtii sunt cu rusii,sau doar asa...,cateva scufundari de agrement a fsb si bnd pe(in) fundul Atlanticului de Nord ? Hm,Hm,credeti ca brava noastra natiune ar trebui sa lacrimeze de potop pentru astia care sug la solda licuriciului si care sunt "cuprinsi de o transpira rece pe sira spinarii"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Miza este doar haosul pt desfintarea Romaniei ca stat. Uita-te mai bine ca sa vezi ca functiile cheie sint la unii proveniti din Transilvania, toti trecuti pe la Cluj, un oras scoala pt antiromani! Nu vezi c-au distrus si fotbalul ca sa-si dea titluri de campioni pe banda rulanta? Astia, oriunde au fost, s-au ocupat doar cu subminarea statului roman si slujirea strainilor. Germania a fost pt noi o nenorocire constanta, ca si pt intreaga Europa, pe care, acum, au distrus-o pt a 3-a oara. Diferenta este ca aceasta ultima lovitura e definitiva, deoarece, o refacere a continentului, nu mai poate fi posibila. Romanii nici nu stiu ca n-au intrat in nici un fel de E.U. ci in E.U. a Germaniei, pt ca asta avem din 2003!
    Sasul este catastrofal! Daca nulitatea asta, care te miri cum de-a reusit sa ajunga in clasa a-4-a, a fost votat de romani, ai masura lipsei totale de minte a acestora si asa, tot ce s-a intimplat din 89 incoace, devine logic. Cei care cred ca vorbeste germana mai bine se inseala! Romana o vorbeste prost, pt ca este sas, iar germana, la fel de prost, pt ca traieste printre romani. E un ghinionist!
    Amuzanta agitatia cu pilonul de pensie la privati! Doar la noi nu s-a auzit despre gramezile de fonduri de pensii, aflate in “grija” privatilor, disparute la nivel mondial, mai ales in anii 90 si 00 si numai romanii, peste 7 milioane, pot crede ca banii lor sint mai siguri in alte buzunare! Se intimpla pt ca sintem singurul popor din lume unde exista credinta ca rolul strainilor este sa ne dea si sa ne poarte de grija. Privatii sint o garantie ca banii aia nu-i vei vedea niciodata!
    Nu este de mirare ca strainii si-au scos, in 27 de ani, 6100 de miliarde din Romania! Asta inseamna de 3,3 ori mai mult decit au reusit 3 imperii in 500 de ani. Se poate spune ca “investitiile” strainilor, din anii 60, in flotanti, reprezinta un succes rasunator, nemaiintilnit in intreaga istorie a omenirii! Au mizat corect pe faptul ca mintea acestora nu va depasi nivelul celei a indienilor gasiti de Columb in sec al XV-lea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirobolant, extraordinar. Ce-mi plac comentatorii de aici, mult mai la subiect.
      Oricum, cei mai prosti sunt romanii ca se complac cu asa tampiti de zeci de ani. Si le place sa zaca in necunostiinta de cauza. Daca eram oameni decenti, nici nu am fi povestit de PSD, PDL, dar asta e. O meritam. Cine stinge lumina?

      Ștergere
    2. @Anonim1: de unde ai cifra de 6100 de miliarde scoase din Romania? Permite-mi sa fiu un pic sceptic cu privire la suma asta :P

      Ștergere
    3. A 15:50
      Ti se pare mult? Cit au costat cele peste 1000 de fabrici disparute? Dar padurile? Paminturile? Cladirile care sint si ele la altii? Restul de resurse, inclusiv oamenii disparuti? Romanii nu mai au la ora asta 10% din propia tara! Si multe altele, pt ca nu s-a terminat! Asta inseamna ceva peste 225 milioane pe an. In vest numai prin suveica Olanda concernele isi scot 1000 de miliarde pe an! Altfel romanii mai au matematicieni care vad si stiu sa puna pe hirtie tot ce trebuie ca sa vada suma. Nu-i greu deloc! Faptul ca nu crezi, iti arata cit de usor sintem de dus cu presul, ca popor! Ce stii tu ca s-a facut in anii 50-60 n-a fost degeaba! Are consecinte si se traiesc acum!

      Pt anonim 19:51
      Da, o meritam, pt ca inconstienta n-a fost obligatorie si nu ne-a impus-o nimeni. Noi am ales traiul asta de ovine la pasunat.

      Ștergere
    4. 16:41
      De acord cu precizarea ca fabricile nu au fost un castig pentru ei ci un cost pentru noi. Dar nu mai intereseaza pe nimeni? Singura dilema la nivel de masa e cum imi rezolv problema individual. Daca imi iau un ban frumos de la multinationala chiar e bine ca restul sunt mult mai saraci ca mine. Daca vand produse straine e bine ca nu e industrie locala sa imi faca concurenta si tot asa...

      Pariurile sportive, prostitutia, video chatul, emigratul, toate sunt solutii individuale. Singurul loc unde se colaboreaza e pe zona coruptiei si a gruparilor infractionale. Increderea in viabilitatea unor astfel de solutii duce la afiliere si organizare.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este.Dan a cu românii si de asta il respect.Nu cauta pe model prezidential in licurici starin de supt.
      Nu cauta o antena CIA de slujit si nici sinergii moscovite de asimilat nu caut.
      De asta il plac.

      Ștergere
  4. Dan,cunosti predictiile globalistilor pt 2025?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)