vineri, 1 iunie 2018

Ne-aţi făcut de râs, ticăloşilor!

România trebuie să plătească unui cetăţean torturat ilegal pe teritoriul său 100 000 EUR. E o decizie definitivă a CEDO împotriva statului român. Începând de la această decizie trebuie pornită o discuţie vastă referitoare la această realitate jenantă.

În primul rând devine clar, fără nicio urmă de îndoială, că în timpul regimului băsescu România a găzduit pe teritoriul său închisori ilegale ale CIA. Este cât se poate de limpede că oficiali români s-au implicat direct în acest proiect şi această implicare trebuie cercetată cu maximă responsabilitate.

Prin găzduirea închisorilor ilegale, România devine stat terorist. Pur şi simplu, a permite în secolul XXI utilizarea torturii ca instrument de anchetă înseamnă a te situa în afara civilizaţiei. Întrucât legislaţia română interzice acest lucru, cei vinovaţi ar trebui condamnaţi urgent.

Nu ştiu dacă mă fac suficient înţeles, dar, dincolo de condamnare, faptul de a ne număra între ţările mizerabile ale planetei ar trebui să ne provoace nouă, celor care chiar şi indirect - prin reprezentanţii imbecili ai acestei naţii - suntem responsabili, ruşine. Nu e posibil să te transformi într-o ţară rudimentară doar pentru a face pe plac unor descreieraţi din serviciile secrete americane care, dacă acolo s-ar respecta legea, ar trebui condamnaţi.

În SUA tortura este interzisă. Asta însă nu-i împiedică pe americani să practice tortura la Guantanamo şi-n celelalte locaţii oferite de către regimurile obediente. Iată că România a devenit o asemenea ţară demnă de toată jena. E o chestiune care ne scoate în afara lumii civilizate.

Noi rămânem însă atât cu ruşinea cât şi cu plata părţii materiale. Este cât se poate de limpede că această condamnare de care-am avut parte este prima dintr-un lung şir de alte condamnări. E naiv cel ce crede că pe-aici a fost tranzitat doar un singur cetăţean răpit ilegal şi torturat în condiţii demne de Evul Mediu. După ce România a cheltuit bani serioşi cu punerea la dispoziţie a facilităţilor, cu înlesnirile logistice şi asigurarea aparatului necesar menţinerii discreţiei ticăloaselor operaţiuni, iată că acum e pusă să plătească şi despăgubirile. Problema este că cei care plătesc sunt tot românii, cei care efectiv n-au avut habar de ticăloşiile făcute de către cei care-i guvernau. Faptul că din impozitele plătite de mine se despăgubesc imbecilităţile şi abuzurile comise de ticălosul regim băsescu nu-i ceva în stare să mă facă să mă simt comod. 
Ştim că România însăşi a fost transformată într-o puşcărie, că tortura prin intermediul justiţiei ticăloşite s-a practicat la scară largă împotriva acestui popor, că am devenit noi înşine victime a acestui înfricoşător efect de halou. Ştim că nişte bieţi imbecili sunt în continuare susţinătorii acestui terorism de stat, însă asta nu trebuie totuşi să ne orbească, să ne facă să nu vedem care sunt standardele normalităţii şi cât de adânc am căzut în mlaştina puturoasă a abuzurilor. 

Suntem într-un moment zero în care trebuie tranşată cu responsabilitate toată această vinovăţie. Faptul că până acum parchetele securistice naţionale n-au investigat niciun milimetru această crimă împotriva umanităţii e încă o piatră de moară care atârnă la gâtul mult prea abuzivei noastre justiţii. E încă o dovadă că trebuie intrat cu buldozerul, trebuie despăducheat de securitate, de acoperiţii puterilor externe şi trebuie absolut totul repus pe baze logice, care să servească interesului poporului, al oamenilor acestei ţări.

Acelaşi gen de acţiune trebuie făcut şi-n servicii. Prea mulţi „dumbrăvi”, prea mulţi „colzi”, prea multe „anaconde” populează serviciile. Mult prea mulţi şobolani care răspund unor alte interese parazitează această ţară. Face cineva ordine sau ne facem din nou că nu observăm unde-i cancerul societăţii? Dacă vom continua să dăm praful sub covor ne vom îmbolnăvi iremediabil. E timpul să facem curăţenie, să scoatem toate zoaiele din casă şi să le ducem acolo unde le e locul: la gunoi sau la canal.

Nu uitaţi, cineva trebuie să plătească „pe persoană fizică” pentru această ticăloşie! Securitatea e obligată să desecretizeze protocolul cu CIA care a permis desfăşurarea pe teritoriul ţării a unor asemenea operaţiuni, iar cei responsabili trebuie condamnaţi de urgenţă. Se-aude, plăvane? Se-aude CSAT? Dacă nu auziţi sunteţi părtaşi la această ticăloşie şi sunteţi pasibili de condamnare pentru tăinuire. Aude cineva asta?

13 comentarii:



  1. Acum poate intelegeti mai bine Solidaritatea cu Gaza. Si insasi "ironia" denumirii Gaza. Pentru ca intrraga Poveste se sprijina pe verbul a gaza...
    S-a afirmat ca populatia civila din Dachau nu stia nimic din ce se intampla in lagar.
    Pe cand vizite de comemorare ale populatiei romanesti invecinate cu fostele (?) centre de cercetare CIA? Preoti, descantari, jerbe...
    Da' Asociatia Fostilor Detinuti Politici de ce nu se sesizeaza? Doar baietii torturati pe teritoriul romanesc sunt intr-un fel veri primari cu un Maniu, cu un Vulcaneacu, cu un Coposu. Sa primeasca o mica "pensie" dupa modelul Supravietuitorilor cumplitului Shoah!
    Und was macht das Wiesel Institut?

    JTC

    RăspundețiȘtergere
  2. Ticule, iar dezinformezi. Ti-ai făcut un obicei tare prost. Închisorile ales sunt din perioada Iliescu. Dar tu nu vezi decât Băsescu în fata ochilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, în 2003 s-a semnat protocolul cu americanii de către administraţia Iliescu, reprezentantul din partea română fiind un oarecare ... Maior. Din 2004 a fost taica băsescu la butoane, iar sauditul a declarat că întreaga tărăşenie s-a petrecut înainte de anul 2006. Aşa că e de discutat sub care administraţie s-au produs torturile.
      Am totuşi o întrebare pentru tine: cine l-a pus pe Maior şef la SRI? Iliescu??

      Ștergere
    2. Prostovanul securist nu va recunoaște niciodată că bețivul securist Traian Băsescu s-a vrut președintele beautotum, nemișcând nimic în jurul lui fără s-o sugă și el la licuriciul cel mare.
      Poate recunoaște prostovanul securist că mafia securistă mișca în front fără avizul lui Iliescu?

      Ștergere
  3. “Este pentru prima dată când o instanță, în cazul de față CEDO, menționează într-un comunicat oficial că "România a găzduit o închisoare secretă CIA, cunoscută drept Centrul de detenţie NEGRU, în perioada septembrie 2003-noiembrie 2005."”
    din:
    http://stiri.tvr.ro/curtea-europeana-a-drepturilor-omului-condamna-romania-si-lituania-in-cazul-presupuselor-centre-de-detentie-secrete-ale-cia_831912.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare cetateanul torturat o fi fost un ziarist incomod? Un activist politic anti-establishment? Sau un pasnic practicant al religiei pacii, ce protesteaza pasnic folosind scuturi umane, dinamite, cutite, foarfeci, camioane, arme automate?...
    Nu am auzit ca in America sa fie vanati ziaristii incomozi sau oponentii politici, precum in Rusia sau Turcia. Dimpotriva, aia il fac zoaie pe Trump si apoi sunt glorificati in mass-media occidentala; si nu numai...

    Dar am auzit ca in America ar fi oarece probleme cu "islamfobia"...Gen, cum poti tu sa ai nu ai grija de shithole-urile planetei si in schimb sa pui cetatenii americani "first"?
    Se rasuceste Marx in mormant! Marx e nenea ala lumbersexual ce predica lupta de clasa a asupritilor planetei impotriva majoritatilor asupritoare (LGBT contra straight, islam contra crestini, non-white contra white, imigranti contra nativi - valabil numai in Europa si America!, etc...proletari contra burghezie nu a dat roadele scontate)...e nenea ala de i-a facut China comunista statuie, si a trimis-o in Europa, unde a dezvelit-o tata Junker si caruia i se inchina seara comunista cu acte Mogherini.

    In alta ordine de idei...umplem organismele UE de flegme cand sprijina "jaful" Romaniei, si ne folosim de ele cand sprijina vederile noaste politice interne. C-asai deontologic pe la Moskva.

    Sepe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceleași zoaie securiste care folosesc de UE pentru a-și impune raptul generalizat și bunul plac au negat existența închisorilor ilegale ale CIA pe teritoriul României.
      CEDO ne pune pe noi să plătim pentru ce ați negat voi mai mult de un deceniu.
      Nu numai la Moscova, niciunde pe planeta n-o poți duce prea mult dacă manifești probleme în traversarea străzii.

      Ștergere
    2. "Nu am auzit ca in America sa fie vanati ziaristii incomozi sau oponentii politici."

      Intrebarea care se pune este ce sint in stare sa auda romanii noi? Ceva spre nimic si, daca o fac, este f tirziu. Stinga si dreapta, care va preocupa atit de tare, nu mai exista, de mai mult de 20 de ani!

      Jurnalisti: Michael Hastings, Andrew Breitbard, Gary Webb si altii!

      Opozanti politici:
      JFK, James Abram Garfield, Louis Thomas McFadden, Lawrence Patton McDonald, Serge Monast, Aaron Russo, Nancy Schaefer, Phillip Marshall, David Crowley, Jeff Bradstreet, Klaus Eberwein.

      Cred ca se intelege motivul pentru care v-au scos familiile din sate impingindu-va in orase cu gramada. Ce-a mai tare si de succes inginerie sociala!

      Ștergere
    3. Si sa inteleg ca este vreo surpriza acest lucru, cind se stie ca tara este condusa de taranimea cu dosare sanatoase de zeci de ani?! Dincolo de stalinisme si distrugeri fara numar ce-au mai facut?!
      Am uitat sa adaug asta postarii anterioare.

      Ștergere
    4. Dan, de cite ori apare cite un prost posteaza-i lista de nume!
      Adauga si Ted Gunderson!

      Ștergere
  5. Tortura nefiind legala nu poti avea transparenta si nici control ca societate asupra procesului. Deci poate fi oricine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da! Chiar oricine! Nea Gheorghe din Fofreaca sau Maria din Vascauti...

      Ștergere
  6. Subiectul a fost dezbătut fix ca în cazul pixelului albastru! Chipurile, CEDO are vedenii!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)