joi, 28 iunie 2018

Teroarea legii şi alienarea omului

Stând la o discuţie relaxată cu subiecte largi, aud la un moment-dat exasperanta formulare: „avem nevoie de legi în ţara asta!”. Nu ştiu de unde mi se trage, dar în momentul în care detectez „slogăneală” simt că mi se scurtcircuitează creierul şi-mi vine să mă urc pe pereţi. Şi, pentru a evita eliberarea cuvintelor grele care-mi vin la gură, prefer să termin abrupt discuţia retrăgându-mă.

Avem nevoie de legi şi de respectarea lor!” Aşa-i că sună bine? Până la urmă e o chestie de bun simţ, de ce a ajuns să mă enerveze? Fără legi ajungem în haos şi cine şi-ar dori să trăiască în haos? Pare corect, însă nu e deloc aşa pentru că dintr-o asemenea discuţie nu rezultă nivelul de legiferare.
Putem fi de acord că urinatul în public este un fapt reprobabil. Cu toate acestea, el se produce cu o frecvenţă îngrijorătoare. Ce facem, dăm o lege împotriva urinatului în public? Teoretic ar fi posibil, dar practic, inculpaţii ar putea da vina pe necesităţile fiziologice care nu suportă amânare. Ce să faci, faci pe tine, sau îţi înfrângi ruşinea şi te retragi într-un colţişor dosnic şi-ţi satisfaci nevoile? „E de-a dreptul mizerabil!” - vor spune scrufuloşii legii. „Aşa e - ar răspunde inculpatul - dar am făcut asta pentru că nu mi s-a asigurat un WC public în zonă şi efectiv nu mai puteam să mă ţin.” În aceste condiţii, ar trebui luată o nouă iniţiativă legislativă care să oblige statul să construiască WC-uri publice astfel încât cetăţeanul să nu mai murdărească trotuarele. Ce vei face însă când, chiar şi cu ipotetica „infrastructură” de WC-uri publice, omul nostru va fi iar prins asupra faptului? Nu va mai motiva cu lipsa stabilimentului cu pricina, ci cu aglomeraţia care era acolo, care nu-i permitea să aştepte din cauza - mă-nţelegeţi - a urgenţei prididelii. Şi, pentru a-şi demonstra buna credinţă, va declara în faţa instanţei că, pentru a nu murdări trotuarul, şi-a făcut urgenta nevoie la un canal. Poţi să-i mai faci ceva? Omul nostru a dovedit bunăcredinţă. Mai mult, probabil că legea cu pricina ar trebui amendată şi specificat clar că, dacă ţi-ai făcut nevoile la canal şi n-ai murdărit trotuarul, eşti absolvit de rigorile legii. Îmi şi imaginez hoarde de „cetăţeni de bine” stând în poziţia „relaxat la canal” pentru a-şi face nevoile respectând „rigorile legii”.

Ştiu, e absurd, dar e un exemplu care ilustrează perfect tembelismul formulării „avem nevoie de legi”. Avem, dar nu mai bine e ca omul să aibă ruşine şi urinatul în public să nu fie combătut de lege, ci de civilizaţia individului? Care dintre cele două căi e mai eficientă: legea sau gradul de civilizaţie?

Poate că-mi veţi spune că duc lucrurile la absurd. Într-adevăr, situaţia prezentată de mine e ipotetică. Dar ce-ar fi să mergem la fapte reale. Spre exemplu la violenţa casnică şi - preferata feministelor - abuzarea femeilor. Aşa-i că violul e un fenomen rău? Desigur, marea majoritate e de acord cu asta. Cum facem atunci să combatem fenomenul? Simplu, dăm o lege şi-l pedepsim pe violator. Acest tip de lege există peste tot în lume. Însă unii - suedezii în speţă - au simţit nevoia să meargă mai departe şi să specifice clar în lege cum detectezi c-a fost un viol. Aparent, chestiunea e simplă: dacă la baza contactului sexual stă un consimţământ, atunci nu e viol. Pare rezonabil, nu-i aşa? Poate că da, dar problema abia de-aici începe: ce-i aia un consimţământ? Conform legii, chiar dacă cei doi formează un cuplu, e nevoie la fiecare contact sexual de acel consimţământ pentru a se combate violul în familie. Desigur, de când lumea, asemenea contacte se fac pe bază de consimţământ, dar ce valoare are un consimţământ verbal? În faţa legii zero. De-aceea, în Suedia, dacă vrei să faci sex legal ar trebui să mergi la notar împreună cu partenera şi să vă daţi împreună consimţământul. Dar şi aici trebuie o atenţie sporită deoarece legislaţia specifică faptul că poate fi vorba de viol şi-atunci când, în cazul unei relaţii consimţite, unul dintre parteneri face anumite acţiuni cu care celălalt n-ar fi de acord. De-aceea e bine ca în textul consimţământului să se specifice clar în ce anume va consta contactul: câte săruturi, câte mângâieri şi de-aici dezvoltaţi singuri. Pentru a fi sigur că nu ajungi cu acuzaţia de viol pe cap, o asemenea declaraţie ar trebui dată înaintea fiecărui act. Doar aşa poţi fi protejat.

Cum limpede vă daţi seama, e deranjant să te deplasezi de fiecare dată la notar pentru a spune „să trăiţi, avem chef de cotârleală”. De-aceea, statul sudez, aplecat cum îl ştim la problemele cetăţeanului, a permis consimţământul electronic. Totul funcţionează simplu: intri în AppStore şi descarci aplicaţia Libra. Prin intermediul ei poţi încheia rapid un acord şi astfel vizita la notar nu mai e necesară. Totul, ne asigură producătorii aplicaţiei, e sigur şi confidenţial.

Aşadar să recapitulăm: ai chef de-o treabă, intri în aplicaţie, soliciţi consimţământul partenerei, eventual specificaţi pas cu pas ce e voie şi ce nu e voie, ea dă OK şi gata, sunteţi liberi să vă iubiţi legal. Fără frica de-a comite viol. Dacă se trezeşte după aceea partenerul sau partenera c-a fost „veol”, jap! i-ai dat cu contractul în cap şi nu mai poţi fi inculpat. Simplu ca „gutute-n morgen”!

Aşa-i că e civilizat? Aşa-i că e impecabil? E totul ca la carte. Başaca faptul că, prin acest mod simplu, statul ştie exact cam de câte ori faci sex, cu cine-o faci şi care-ţi sunt preferinţele. Ce poate fi mai minunat decât o societate în care cetăţenul a ajuns să-şi declare şi modul în care face sex? Mai ales că noua legislaţie deschide un amplu teritoriu în ceea ce priveşte nerespectarea clauzelor contractuale ale consimţământului. Dacă, spre exemplu, ai depăşit timpul convenit în contract cu câteva minute, oare n-ar putea fi considerat viol? Doar ai ieşit din termenii contractuali. Dar dac-ai pătat cearşaful, iar consimţământul fusese dat cu obligativitatea păstrării curăţeniei? Chiar dacă nu e viol, poate intra la distrugere de bunuri.

Ştiu că pare absurd, dar prin prisma acestei noi legislaţii adoptate de „fraţii suedeji”, exemplul meu cu urinatul pe stradă păleşte. Realitatea, de cele mai multe ori în ultima vreme, se dovedeşte a fi mai exagerată decât imaginaţia. Dacă vă întrebaţi care-i miza acestei legislaţii ciudate, aflaţi că ea este abia fundaţia pe care se vor clădi următoarele construcţii ale revoluţiei sexuale pusă la cale în Suedia şi care, conform unei foi de parcurs care circulă ceva mai discret, presupune legalizarea incestului şi a pedofiliei. Atâta timp cât relaţia e consimţită, de ce ne-am mai lega de detalii?

Nu uitaţi că toată această scabroşenie porneşte de la nevinovatul „avem nevoie de legi”. Iată legi, şi, mai mult, iată cum „nevinovatul” sistem legal poate transforma o societate într-un loc imposibil pentru un om normal. Să nu uităm că orice statistică ne spune că peste 98% dintre cetăţenii unei ţări sunt normali, că violul este o infracţiune periferică, generată ori de consumul alcool sau droguri, ori de o deficienţă psihică a unui individ. Ei bine, pentru o cvasi minoritate se dezvoltă construcţii legislative complexe, se cheltuiesc bani cu experţi, specialişti, laboratoare s.a.m.d. Iar efectul final nu este, cu siguranţă, cel aşteptat, ci cel contrar: întreaga societate se îmbolnăveşte şi devine la fel de deviantă precum legislaţia. Aţi putea trăi într-o ţară în care ar trebui să daţi cu subsemnatul chiar şi pentru un act sexual? Cât romantism, câtă sensibilitate!

Cele scrise mai sus sunt exemplificări ale exacerbării juridicului dintr-o ţară. Totul se transformă într-un despotism, într-o tiranie a legii având ca efect îmbolnăvirea naţiunii. Vi se pare că vorbesc prostii? Desigur, mai ales dacă luaţi de bune aşa-zisele studii privind „calitatea vieţii” şi sondajele cu „cel mai bun loc de pe planetă unde şi-ai dori să trăieşti”. Acestea sunt pură propagandă, iar aburii lor pălesc în faţa ratelor de suicid care arată adevărata faţă a minunatei lumi noi nordice.

Putem fi de acord că e nevoie de legi, că e nevoie de respectarea lor, dar trebuie să ne temem de monstrul în care se poate transforma un sistem juridic scăpat de sub control. Dacă ne-apucăm să reglementăm fiecare aspect al vieţii noastre trebuie să renunţăm şi la statutul de oameni şi să ne transformăm în maşini.

12 comentarii:

  1. Nu vei intilni romani sa critice Suedia! Iti vor vobi despre "nordul civilizat", desi nu pot dovedi nimic. Nu vor pomeni vreodata despre nenorocirile care au loc in tara de pe locul 2 ca numar de violuri si nici despre No-go-Area din orasele suedeze. Nordul este teren de experimente pt elita de f mult timp, alaturi de Olanda. Acum am intrat si noi pe lisata asta datorita "calitatilor deosebite" ale romanilor noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excesul de legi, de reglementari in general, e semnul clar al iminentei prabusiri a unei societati. Cu cat o societate are mai putina transcendenta cu atat va fi mai reglementata. Lipsa lui Dumnezeu duce la disparitia omului si aparitia robotului cu chip de om. NU ati exagerat cu nimic in articol si numai cei care nu mai sunt oameni vor mai multe legi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E interesant de observat ca in toate marile religii legile erau putine ca numar iar respectivele societati au dainuit mii de ani. La un moment dat s-a produs un declic, a intervenit mandria prostului care a distrus si va distruge orice societate.

      Ștergere
  3. "Acestea sunt pură propagandă, iar aburii lor pălesc în faţa ratelor de suicid care arată adevărata faţă a minunatei lumi noi nordice."

    statele nordice sunt nimic altceva decat utopii marxist-egalitarist- comuniste. ete colea șa:
    http://stiripentruviata.ro/exemplificarea-radacinilor-comuniste-ale-revolutiei-sexuale-neomarxiste-de-azi/

    http://stiripentruviata.ro/amor-liber-comune-sexuale-lgbt-oficial-in-comunismul-sovietic/

    http://stiripentruviata.ro/revolutia-sexuala-copilul-revolutiei-bolsevice/

    nu toti nordicii sunt marxisti si idioti batuti in cap. aia isteti inteleg bine ce se intampla la ei in tara, motiv pentru care si-au facut bagajele si i-au dat drumul de acolo:
    http://haraldbaldr.com/8-facts-about-norway-europes-worst-police-state/

    http://haraldbaldr.com/people-should-take-up-arms-over-this-instead-they-cheer-it-on/

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine este Suedia:
    California Professor Warns Of Leftist Plan To Destroy Humanity

    https://www.youtube.com/watch?v=OpOORa2uJ_Y

    – Former Swedish PM: Sweden belongs to the immigrants – not the Swedes
    http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.576/former-swedish-pm-sweden-belongs-to-the-immigrants-not-the-swedes.html
    – Former Swedish Minister of Finance: Sweden will become like Africa
    http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.668/former-swedish-minister-of-finance-sweden-will-become-like-africa.html
    – Sweden to become a Third World Country by 2030, according to UN
    http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.454/sweden-to-become-a-third-world-country-by-2030-according-to-un.html
    http://ww.rrojasdatabank.info/HDRP_2010_40.pdf
    – Swedish Police Station Attacked With Hand Grenade
    “Its well known to Scandinavians and other Europeans that liberal immigration comes with drugs, rapes, gang wars, robbery and violence”
    “According to data released by Swedish police in December, there were 306 shootings in Sweden last year, resulting in 41 deaths. Swedish officials, meanwhile, are blaming Islamic Terrorism on “white power.” in December of 2016, Sweden’s freshly minted “Anti-Terror” coordinator, Anna Carlstedt, blamed Islamic Terrorism on “White Power” her first day in office.”
    https://www.zerohedge.com/news/2018-01-17/swedish-police-station-attacked-hand-grenade
    – Sweden Is Preparing For A “Civil War”: PM Wants To Deploy Army In No-Go Zones
    “People are shot to death in pizza restaurants, people are killed by hand grenades they find on the street. This is the new Sweden; the new, exciting dynamic, multicultural paradise that so many here in this assembly… have fought to create for so many years”
    “To sum up, the Swedish government is preparing for a destabilizing event, while the mainstream media continues to use Russia as the scapegoat. Meanwhile, high ranking government officials in Sweden have echoed in unity that military intervention in dozens of no-go zones across the country is a high probability”
    “…the three biggest political parties in Sweden urge for a military intervention in the no-go zones…”
    https://www.zerohedge.com/news/2018-01-18/sweden-preparing-civil-war-pm-wants-deploy-army-no-go-zones

    RăspundețiȘtergere
  5. F ciudat este ca romanii care ajung in Germanika uita total de pasiunea lor privind coruptia si legile justitiei! Asta desi se stie si se si spune ca aceasta coruptie este o afacere zilnica in minunata Germanika.

    http://www.manager-magazin.de/unternehmen/artikel/a-489704.html

    Poza cred ca explica totul!
    http://www.spiegel.de/spiegel/print/index-2012-37.html

    https://www.theeuropean.de/juergen-fritz/11819-martin-schulz-der-multimilionaer

    http://www.guidograndt.de/2018/06/10/der-soros-leak-das-netzwerk-die-eu-deutsche-abgeordnete/

    RăspundețiȘtergere
  6. Drehbuch für den 3.Weltkrieg: Die zukünftige neue Weltordnung Gebundene Ausgabe – 2. Dezember 2016
    von Thomas Barnett (Autor), Michael Friedrich Vogt (Vorwort), Monika Donner (Nachwort), Baal Müller (Übersetzer)

    https://www.amazon.de/Drehbuch-f%C3%BCr-den-3-Weltkrieg-Weltordnung/dp/3941956493/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1530186554&sr=8-2&keywords=thomas+barnett

    SternenÜbler Brandstifter
    VonBarnie Geröllheimeram 17. Juni 2017
    Format: Gebundene Ausgabe

    Es bedürfte eines Kurt Tcholsky, um dem entgegenzutreten, aber bekanntlich kam das Unheil dann doch. Was in amerikanischen Thinktanks so ausgebrütet wird, ist in der Regel menschenverachtend und nicht selten geistiger Diebstahl (Fukuyama bei Hegel, Huntington bei Spengler und Toynbee). Jetzt soll also die Menschheit in eine möglichst dumme und einförmige, sogar einfarbige Konsumentenmasse verwandelt werden. Kommt uns das bekannt vor? Es kommt: richtig - Huxley und Orwell lassen grüßen. Und wer dagegen ist, soll um die Ecke gebracht werden. Nett. Wie wärs mit Vernichtungslagern? Man kann gar nicht so viel fressen, wie man kotzen möchte (Otto Dix zur Realität des Dritten Reiches)


    Ar fi nevoie de un Kurt Tcholsky pentru a contracara acest lucru, dar este bine cunoscut faptul că dezastrul a venit la urma urmei. Ceea ce a apărut în institutele de reflecție americane este, de obicei, inuman și furt intelectual(Fukuyama la Hegel, Huntington la Spengler și Toynbee). Deci, acum, omenirea ar trebui transformată într-o masă proastă și monotonă, chiar monocromă. Sună familiar? Cu siguranta: Huxley și Orwell va spun salut. Și cine este împotriva, ar trebui să fie pus la colț. Dragut! Cum ar fi cu lagărele de exterminare? Nu poți mânca la fel de mult pe cit ai vrea sa vomiti (Otto Dix despre realitatea celui de-al Treilea Reich).

    RăspundețiȘtergere
  7. Chestiunea este mai un pic mai complexă, în termeni economici este problema costurilor de tranzacționare.
    Pe scurt: cu cât avem o societate mai omogenă, costurile de tranzacționare sunt mai mici.
    Cu alte cuvinte, acum 100 de ani era, cel mai adesea, suficientă o strângere de mână pentru contracte imense, acum hârțogăria este mai valoroasă decât contractul în sine.
    Diferența constă în omogenitatea socientății și în capacitatea acesteia de a se autoregla, de a-și conserva un cod moral. Dacă acum 100 de ani copiilor unui falit/hoț/ etc i se închideau toate ușile, nu i se întindea mâna etc acum avem legi antidiscriminare iar fiica doamnei și domnului Clinton este măritată cu fiul unui excroc. Dacă acum 100 de ani eram omogeni cultural și nu numai acum ne mândrim cu diversitatea.

    Acum 100 de ani, un om provenit dintr-o familie onestă, cu nici un alt capital decât traiul decent al părinților și fără altă școală decât bunul simț putea găsi o slujbă de casier, putea eventual ajunge contabil etc. Pentru angajator procesul angajării era simplu, costurile implicate erau spre zero.
    Acum avem nevoie de domnul Butunoiu și de alți imbecili asemenea iar candidații au nevoie de masterate în aritmetica numărării banilor tocmai pentru a avea ce pierde dacă călcă strâmb.

    Sigur că în astfel de condiții costurile unei tranzacții au explodat iar inflația legislativă este doar un simptom.
    De fapt, este puțin invers: pentru a justifica inflația legislativă și opresiunea s-au inventat diversitatea și nediscriminarea. Nu cred în idealismul elitei etc: au nevoie de o scuză pentru totalitarism iar tocmai asta obținem prin diversitate și prin împiedicarea societății de a acumula experiență socială (a se citi legile antidiscriminare).
    Cu alte cuvinte complexitatea costă iar unul dntre costuri va fi pierderea libertății. Chestiunea nu este inerentă, complexitatea este indusă artificial tocmai pentru că interesantă și importantă este pierderea libertății.

    RăspundețiȘtergere
  8. Subiectul de fata e o alta fata a aceleiasi probleme dintr-un alt articol(Terorismul noii lumi)...

    As numi-o problematizarea obsesiva a unor lucruri intelese si acceptate ca parte a naturii umana. O alta parte a aceluiasi efort o reprezinta dislocarea sistemelor filosofice pornite din Grecia antice in care efortul de cautare a adevarului devenea un drum initiatic pentru cautator.
    Esential am inlocuit intrebarea "de ce?" cu intrebarea "cum?"

    Definirea conceptuala, tehnica si masurabila a tuturor aspectelor vietii. Ce e adevarul, ce e minciuna, ce e viol, ce inseamna cresterea corecta a copiilor.

    Problematizarea ofera celor care controleaza definitiile sansa de a stabili regulile jocului si de a introduce tehnologii de colectare a datelor pentru a putea verifica procesele urmarite.

    Astfel in numele transparentei... obtinem o societate extrem de controlata. Ca si exemplu aplicatia mentionata in articol are un mare minus. Desi se semneaza un contract nu este clar daca contractul a fost respectat. Daca cele 2 parti vor invoca nerespectarea contractului? Evident mai multa transparenta este necesara in sistem deci implicit partida respectiva trebuie filmata si ulterior procesata. In felul asta sistemul va garanta ca obligatiile contractuale au fost respectate.

    Legat de "avem nevoie de legi" nu cred ca vor stopa taiatul la ras al padurii. Nu cred ca mai multe legi o sa il faca pe domnul politist sa traga pe dreapta masinile cu lemne taiate ilegal despre care stie si el si seful de post si seful sefului de post si domnu procuror si domnu general din servicii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo de Suedia și de “adevărata față a țărilor nordice.

    Aceste țări conduc în topul suicidurilor, criminalității și violenței.

    În topul de mai jos Suedia este pe LOCUL 2 (din 32 de tari UE) iar România este pe PENULTIMUL LOC. Apropo de cine ne da noua lecții de Civilizație.

    https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-06-26_19-48-43.jpg?itok=GuBKfi4i

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu s'ce sa zic despre secu 3.0, dar stiu ca PCdR cand au intrat in guvern in '45 au cerut un minister aparent neutru, dar cu mare influenta potentiala asupra societatii : justitia. Controlandu-l; au putut incepe instaurarea controlului total asupra societatii; proces incheiat pana la jumatatea deceniului urmator.
    Adeca totalitarism "biruitor la sate si orase".
    Stilul proceselor din Obsedantul Deceniu nu s-a schimbat: "...Las' ca stim noi ca esti vinovat!"; denunturi si autodenunturi(smulse prin teroare si tortura) in loc de probe reale;teroare asupra familiilor celor arestati dar MAI ALES incalcarea principiului nevinovatiei pana la decizia definitiva a instantelor de judecata.
    In lipsa flagrantului, mita(baza starii de coruptie) e foarte greu de dovedit; in conditiile averii presupus licite.
    Acum, au controlat/spionat/ascultat toata populatia activa a tarii.Continuua sa o faca si acum.
    Asa cum in obsedantul deceniu,in Romania s-a experimantat in mai multe locuri reeducarea prin tortura;tot asa am fost cut totii in ultimele trei decenii subiectii unui experiment numit SSS sau statul serviciilor de securitate si nu m-ar mira prea tare sa aflam candva ca a fost orchestrat din "vestul luminos".Live to see

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marx nu a venit din Orient si nici capitalismul cotropitor al lui Adam Smith sau comunismul corporatist din prezent. Omul naiv din Orient a fost mereu subiect al experimentelor din Apus fiind mereu supus reeducarii si cu toate acestea inca rezista.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)